درباره لایسنس گرفتن برای ساخت فیس ببینید داستان یکم پر پیچ و خم هستش . مثلا لیگ انگلیس تو PES هستش به صورت فیک (کیت ها و استادیوم ها نمیتونن تو بازی باشن البته استادیوم یکی میتونه باشه و میتونن یک تیم انگلیسی هم تو بازی به صورت کاملا واقعی تو بازی داشته باشن حالا این وسط تیم سازنده PES رفته از نسخه 2017 به بعد داره شریک تجاری یه سری تیم ها میشه و میتونه همه چیز اون تیم رو در بازی بذاره از استادیوم گرفته و شعار تماشاگر ها و موزیک ورزشگاه و ساخت چهره تمامی بازیکنان اون تیم و بازیکنان اسطوره اون تیم و الان تیم آرسنال به صورت قرار داد کلی تو بازی هستش و تیم لیورپول به صورت شریک تجاری بسیار نزدیک که همه چیز اون تیم میتونه تو بازی باشه ) ولی تیم سازنده PES تونسته جواز ساخت بازیکن های لیگ انگلیس رو به دست بیاره ! یعنی نام و مدلینگ و چهرشون رو میتونه بسازه ! یعنی این که میتونن به صورت کامل یه بازیکن رو بسازن ! شما اگه یادتون باشه یه زمانی بود PES لایسنس لیگ انگلیس رو تو بازی داشت ولی اسم های بازیکن ها فیک بود ! میشه گفت اون موقع حتی اجازه ساخت فیس بازیکن های لیگ انگلیس رو هم نداشتن ولی الان میتونن به راحتی فیس بازیکن های لیگ انگلیس رو بسازن ! ( حالا این وسط کلی مفاد قرار داد میتونه باشه که ما خبری نداریم ازشون ) خلاصه برای ساخت فیس بازیکن ها در کل بخوام جواب شما رو بدم .... بله باید قرار دادی صورت بگیره بین دو طرف ( میشه گفت بین ناشر بازی و اون باشگاهی که بازیکن باهاش قرار داد داره )
من احتمال بسیار بسیار زیاد میدم که کونامی وقتی رفته قرار دادی با تیم های لیورپول و بارسلونا بسته صد در صد تو مفاد قرار دادشون استفاده از بازیکن های قدیمی و لجندشون رو مجوزشون رو گرفتن که دارن راه به راه بازیکن لجند به بخش مای کلاب اضافه میکنن و فکر نکنم مارادونا کارش راه به جایی برسه !! صد البته شاید دارم اشتباه میکنم ولی خب فکر کنم همون توضیحی که دادم باشه .
کلا شیر تو شیریه این جواز گیری تو بازی ها و هر چی نفوذ بیشتری داشته باشی و پول بیشتر برنده هستی و عدالتی این وسط وجود نداره ..... یعنی بازار رقابتی سالمی وجود نداره در کل !!!