شورای صنفی بازیسازان در سراسر کشورهای جهان، شدنی؟

Aurlito

کاربر سایت
خیلی ها، مخصوصا در آمریکا، به دنبال این هستند که یک شورای صنفی برای بازیسازان تشکیل بدهند. اما چرا تا کنون همچین اتفاقی نیفتاده، و چرا هی به هی زیر پای این ایده، سنگ می اندازند؟

Game developers need to unionize

به مثابه ی خیل عظیمی از شغلهای برنامه نویسی، لزوم یک شورای صنفی برای بازیسازان زمانی حس میشود که میبینیم بدون اضافه کاری و پول اضافه، خیلی از بازیسازان هفته ای 60 ساعت کار میکنند. "به عنوان یک بازیساز، من کار کم، و پول کم را قبول میکنم، چون کمتر کسی از بازیسازی سر در می آورد و من ازین امر لذت میبرم". خیلی از بازیسازها چنین حرفهایی میزنند. و کم عجیب است؟ کمتر کسی از بازیسازی سر در می آورد، و همین لذتی است برای بازیسازان تا خود را خاص بشمارند (من به شخصه به عنوان یک بازیساز نوپا خودم را همینگونه میپندارم، و برای خیلیها مجانی کار میکنم). اگر شورای صنفی تشکیل شود، افرادی خواهند بود جدا از احساسات، از حقوق بازیسازان دفاع خواهند کرد، و خواهند گفت که "تو لذت میبری، اما از حقوقت خبر داری؟"

ولی از آن طرف، به گفته ی خیل عظیمی از مدیران سکتور تکنولوژی و همچنین مدیران سیلیکان ولی، یک شورای صنفی برای هر بخشی از تکنولوژی، پایان برنامه نویسی در آمریکا، و مهاجرت سازندگان بازی به هند و چین را رقم خواهد زد. که به نفع مشتری نیست، چون هندیها و چینی ها از میان بدترین کد نویسان هستند.

ورشکستگی Telltale Games و اعتراف دن هاوزر (لید دیزاینر راکستار نورت، سازنده ی گرند تفت آتو) به اینکه از برنامه نویسانش هفته های 100 ساعتی (!) بیرون کشیده بدون هیچ چشمداشتی، فقط به خاطر اینکه احتمالا به آنها گفته "شما دارید یکی از بهترین بازیهای دنیا را میسازید، پس به اشتیاق خود کار کنید تا پول" بازیسازان را به این فکر کشانده است که یک شورای صنفی لازم دارند، و حتما یک شورای صنفی لازم دارند.

اما متاسفانه یک شورای صنفی به نفع افرادی مانند من نیست که میخواهند در آینده ای نه چندان دور، ویزای کار دریافت کنند و در استدیوهای تریپل ای مشغول کار شوند، چونکه، هرچقدر که کار بازیسازان مهاجر درست باشد، یک شورای صنفی یعنی انتهای قبول کردن مهاجران برای کار.

به امید اینکه بازیسازان ایرانی نیز شورای صنفی تشکیل دهند.
 
  • Like
Reactions: m.a.t and ADU_Tank
الان هیچ سندیکای کارگری از بازیسازا حمایت نمیکنه؟
این خیلی بده که..
انتظار داشتم لااقل تو کشورهای توسعه یافته همچین تشکیلاتی باشه.
 
الان هیچ سندیکای کارگری از بازیسازا حمایت نمیکنه؟
این خیلی بده که..
انتظار داشتم لااقل تو کشورهای توسعه یافته همچین تشکیلاتی باشه.
سندیکای کارگری چیه؟ اسم انگلیسیش چیه؟ منکه تا حالا همچین چیزی نشنیدم. تا جایی که میدونم اگر حرفه ای Union نداشته باشه، مدیرها هرچقدر که دلشون میخواد میتونن سوء استفاده کنن. البته بازیسازی مثلا با کارگری معدن فرق داره. بازیسازها خودشون کارشون رو دوست دارن. کسی از جبر زمانه بازیساز نشده :دی
 
سندیکای کارگری چیه؟ اسم انگلیسیش چیه؟ منکه تا حالا همچین چیزی نشنیدم. تا جایی که میدونم اگر حرفه ای Union نداشته باشه، مدیرها هرچقدر که دلشون میخواد میتونن سوء استفاده کنن. البته بازیسازی مثلا با کارگری معدن فرق داره. بازیسازها خودشون کارشون رو دوست دارن. کسی از جبر زمانه بازیساز نشده :D
سندیکا فرانسویه. Union میگن همون. اتحادیه کارگری هم میگن. وظیفش هم همینه. دفاع از حقوق کارگر.
بازیساز هم کارگر حساب میشه. تفاوتش به علاقشه. ولی نقطه ضعفشم همینه. کارفرما که میدونه بازیسازش در هر شرایطی کار میکنه کاملا دست خودش رو باز میبینه تا از بازیساز سواستفاده کنه. ولی بازیساز هم صداش درنمیاد معمولا چون به کارش علاقه داره. و باز کارفرما بیشتر ازش سواستفاده میکنه و.. این چرخه هی تکرار میشه. از این نظر کارگر معدن برتری داره نسبت به بازیساز. اگر کارفرما یکم سخت بگیره کارگرا اعتصاب میکنن و کار تعطیل میشه و معدن و اقتصاد میخوابه اما تو این صنعت اینجوری نیست..
 
  • Like
Reactions: Romell
بحث بسیار جالبی هستش و این موضوع دیر یا زود باید اتفاق بیفته !

صنعت گیم یه طورایی صنعتی نو پا هستش ! ( البته چند نسله که گذشته ولی خب خیلی ها فکر میکردن گیم یعنی بچه بازی و ..... ) و تازه در این نسل هشتم دیگه داره کم کم به فکر این موضوع میشه که نکته عجیب اینه که صنعتی هستش که کلی توش پول هستش ولی در موارد مثل لایسنسن ها ! ( جدال PES و FIFA در مبحث لایسنس که ضربه زده به پیکره هر دو بازی ) که باعث و بانی این شده بازار انحصاری در یک سری بازی ها ایجاد بشه و همین طور همین اتحادیه کارگری در صنعت گیم که هنوز حتی در کشور های پیشرفته اون چنان باید و شاید در این بخش گیمینگ بهش توجه نشده .

داستان لوت باکس ها - لایسنس انحصاری - اتحادیه کارگری که این سه مورد واقعا باید فکری به حالشون بشه و تنها کسایی که میتونن کمک کنن به این موضوع انجمن های گیمینگ و طرفداران بازی ها و کارکنان کمپانی های مختلف که میتونن در پیشبرد اهدافشون مهم واقعا بشن وگرنه دست کمپانی ها باشه که خب معلومه هیچ وقت دوست ندارن که کارگر ها و .... قدرت داشته باشن و امیدوارم روزی صنعت گیم در بخش قضایی یه دگرگونی اساسی روش صورت بگیره .
 
سندیکای کارگری چیه؟ اسم انگلیسیش چیه؟ منکه تا حالا همچین چیزی نشنیدم. تا جایی که میدونم اگر حرفه ای Union نداشته باشه، مدیرها هرچقدر که دلشون میخواد میتونن سوء استفاده کنن. البته بازیسازی مثلا با کارگری معدن فرق داره. بازیسازها خودشون کارشون رو دوست دارن. کسی از جبر زمانه بازیساز نشده :D
تو کشور های دارای دموکراسی قوی و پیشرفته به طور مثال کارگرها قدرت بسیار زیادی دارن و بهشون ظلم و ستمی بشه به راحتی میتونن چرخه اقتصاد اون کشور رو فقط در چند روز نابود کنن و در انگلیس اتحادیه کارگری ( نهادی مستفل دارن که میتونن به هماهنگی به راحتی اعتصاب کنن و دستگاه قضایی اون کشور هم هیچ کاری نمیتونه بکنه که بگیرتوشون به جرم اعتراض برای گرفتن حقوق و ..... بندازه زندان و ... ) قدرت بسیار زیادی داره و کشور های زیاد دیگه ای هم هستن و انگلیس یکی از این مثال ها بود و برای این که به این نقطه برسن کارگر ها که حق دفاع داشته باشن از خودشون در برابر کمپانی ها و کارفرما ها زحمت ها کشیدن و خون دل خوردن ....

کلا بحث بسیار گسترده ای هستش ....
 
  • Like
Reactions: ADU_Tank

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or