سونی رویای مردی از ژاپن

ps3 gamer.

کاربر سایت


سونی ( به ژاپنی : ソニー株式会社 , Sonī Kabushiki-gaisha؛ به انگلیسی :Sony Corporation ) یک شرکت چند ملیتی و چند شعبه ای می باشد که مرکز آن در توکیو ژاپن است. این شرکت همچنین یکی از بزرگ ترین مجموعه های رسانه ای جهان با درآمد ۶۸٫۳۹ میلیارد دلار (۲۰۰۶) میباشد. سونی یکی از تولید کنندگان پیشرو در محصولات الکترونیک، محصولات صوتی تصویری، ارتباطات، بازی های ویدیویی، و فن آوری اطلاعات برای بازارهای عادی و حرفه ای است که این شرکت را تبدیل به یکی از ثروتمند ترین شرکت های جهانی کرده است. فعالیت های اصلی در زمینه تجارت این شرکت شامل شرکت سونی (Sony Corporation)، فیلمسازی سونی، بازی های کامپیوتری سونی، شرکت سونی اریکسون و شرکت بازرگانی سونی می باشد.
صد البته به ندرت می توان داستانی را در دوران پس از جنگ ژاپن یافت که به اندازه حکایت شرکت سونی مدیران سراسر جهان را مجذوب خویش ساخته باشد.
البته اوایل این داستان به سبب آنکه در دوران جنگ می گذشت بسیار کم شرح داده شده است.
سونی در سال 1946 در ژاپن با تصمیم قاطعانه و سخت کوشی دو مرد جوان، زرنگ و متهور شروع به کار نمود. این دو مرد یعنی Masaru Ibuka و Akio Morita دست به دست هم دادند تا به رویای یک کمپانی موفق جهانی واقعیت بخشند.
این کمپانی تازه پا گرفته در زمان خود، چه در تلاش های اولیه برای خلق محصولاتی مانند پلوپز و چه درموفقیت های حاصل شده بعدی خود، مانند ساخت اولین دستگاه ضبط کننده مغناطیسی ژاپنی، همواره تولیداتی موفق و جدید را به بازار عرضه کرده است. کیفیت و نوع آوری در محصولات این کمپانی همیشه به گونه ای بوده که باعث شناسایی و تحسین آن در تمام دنیا شده است. بعضی از مهم ترین این تولیدات عبارتند از: اولین رادیوی ترانزیستوری ژاپنی در سال 1955 ، تلویزیون های رنگی ترینیترون در سال 1968 ، واکمن استریوی شخصی در سال 1979 ، دوربین ویدئویی هندی کم در سال 1989 ، پلی استیشن در سال 1994 ، دستگاه های ضبط دیسک های Blu-ray در سال 2003 و پلی استیشن 3 .

تاریخچه سونی:
آكيو موريتا (AKIO MORITA) در سال ۱۹۲۱ در شهرناگوياي ژاپن از خانواده اي مقتدر و متمول زاده شد. با آنكه پدرش انتظار داشت او به عنوان فرزند بزرگ خانواده پاي در راه او گذارد و تجارتخانه او را در حرفه صنايع نوشيدني اداره كند اما «آكيو» از همان كودكي به وسايل الكتريكي و صوتي علاقه مند بــــود و مي خواست بداند اشياء چگونه كار مي كنند. روياي او ساخت يك گرامافون الكتريكي بود.

به همين دليل رشته فيزيك را در دانشگاه اوزاكا برگزيد. پس از فراغت از تحصيل و در بحبوحه جنگ جهاني دوم كه ژاپن درگير جنگ بود به عنوان افسر نيروي دريايي در دفتر فناوري، كار بـــرروي تكميل دستگاهها و سلاحهاي حرارت ياب و ادوات هدف گير شبانه را آغاز كرد.
ايبوكا نابغه اختراع بود و در همان زمان شركتي را به نــام «ابزار دقيق ژاپن» تاسيس كرده و آمپلي فاير نيرومندي ساخته بود كه مي توانست آشفتگي جريان مغناطيسي در اعماق آب را براي زيردريائيها اندازه گيري كند.

ژاپن پاییز ۱۹۴۴ را می گذراند: «تقریباً هر روز هواپیماهای بی-۲۹ از بالای سرمان می گذشتند. این هواپیماها پس از ریختن بمب های خود بر روی توکیو، کاوازاکی و یوکوهاما به هنگام بازگشت آسمان منطقه ما را در اشغال خویش در می آوردند.» موریتا در کتاب زندگینامه خویش با ذکر جملات فوق به یادآوری آن دوران می پردازد. تا آن زمان جوان ۲۳ ساله تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته فیزیک در اوزاکا به پایان رسانده بود و یک دوره آموزش افسری را هم تمام کرده بود. او در مهمترین پروژه تحقیقاتی ارتش به کار اشتغال داشت: واحدی ویژه با بودجه ای که در آن زمان یک رکورد بود (۲۰۰ میلیون ین) تسلیحات و بمب های هدایت شونده و تجهیزات دید در شب ابداع می کرد. موریتا می نویسد: «برای من بسیار جذاب و وسوسه برانگیز بود که در تیم اجرای پروژه حضور داشته باشم».
ایبوکا که دوازده سال بزرگتر از شریکش بود نیز عضو کلیدی همین گروه بود. وی یک مسیحی متعصب محسوب می شد و به عنوان مهندس فنی در نیروی دریایی فعالیت می کرد. مهمترین موفقیت او تا آن زمان اختراع اولین دستگاه ژاپنی ویژه جست وجوی زیردریایی به حساب می آمد. ۱۴۰ عدد از دستگاه های مذکور از اوایل سال ۱۹۴۴ در نیروی هوایی امپراتوری به خدمت گرفته شدند. سال ۱۹۹۶ به مناسبت پنجاهمین سال تولد شرکت تاریخچه آن منتشر شد. در این تاریخچه از دستگاه جست وجوگر یاد شده به نیکی یاد شد و اختراع ایبوکا چنین توصیف گردید: «گزارشی که بعد از اتمام جنگ منتشر شد نشان داد که این دستگاه تا چه حد کارآیی دارد.» البته در این گزارش ذکر نشده که چه تعداد از زیردریایی های آمریکایی با کمک دستگاه های جست وجوگر مذکور هدف قرار گرفته اند.
ایبوکا و موریتا برای اولین بار در پاییز ۱۹۴۴ با یکدیگر ملاقات کردند- آن هم در مقام دو عضو گروه فوق سری موسوم به «کمیته تحقیقات جنگ». آنها طی دیدار مذکور پیرامون نحوه دفاع از ارتش امپراتوری ژاپن در مقابل آمریکایی ها گفت وگو کردند. همین گفت وگوها مبنای تداوم همکاری اسطوره ای بنیانگذاران شرکت سونی شد. موریتا پیرامون همکاری های خویش با ایبوکا طی دوران جنگ می نویسد: «با گذشت زمان ما بدون آنکه موفق شویم کلاهک های جست وجوگر حرارتی را به مرحله نهایی برسانیم آشنایی و نزدیکی بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا می کردیم».
این دو کارشناس طی ماه های بعد مشترکاً تلاش می کردند کاری را انجام دهند که به لحاظ فنی غیر ممکن بود. همین رفتن به دنبال غیر ممکن ها بعدها یکی از اصولی بود که آنها در سونی پیروی می کردند، شرکتی که همواره خواسته همه ابداعات و کارها را خودش به تنهایی انجام دهد. از همان دوران ها هم بود که این دو نفر نسبت به آمریکا احساسی بین دوستی و نفرت پیدا کردند- بعدها گاه در آنها یکی از این دو احساس شدت می گرفت و مدتی بعد احساس دیگر. چنین برداشتی از آمریکا می تواند توجیه گر بلندپروازی ای باشد که سال ها بعد سونی با آن ایالات متحده را فتح کرد. مدت ها است که مارک سونی براساس نظرسنجی ها در آمریکا مطمئن ترین مارک در میان مردم محسوب می شود.
البته اوایل دستیابی به موفقیت مذکور اصولاً قابل تصور نبود. موریتا می نویسد: «خبر بمباران هیروشیما برایم غیر قابل درک و تصور بود. شکاف و فاصله تکنولوژیکی میان آمریکا و ژاپن فوق العاده زیاد به نظر می رسید».
با همین تفکرات دوران پس از جنگ برای موریتا آغاز شد. او و ایبوکا هیچ فرصتی را از دست ندادند و بلافاصله دست به کار شدند. آنها از طریق روابط فامیلی خویش حامیان با نفوذی پیدا کردند- پدر موریتا یک کارخانه دار سرشناس (فعال در زمینه تولید نوشیدنی موسوم به ساکی) بود و پدر زن ایبوکا هم طی دوران جنگ سمت وزیر امور تربیت و پرورش ژاپن را بر عهده داشت. آنها از طریق حامیان با نفوذ خویش سرمایه لازم برای تاسیس شرکت را به دست آوردند و سونی اوایل سال ۱۹۴۶ تاسیس شد.
ايبوكا ۳۸ ساله و موريتا ۲۵ ساله بودند که در سال ۱۹۴۶ شركت را با نام «شركت مهندسي مخابرات توكيو» (TOTSUKO) با ۵۰۰ دلار سرمايه (۱۹۰.۰۰۰ ين) و ۲۰ نفر را تاسيس كردند. محل فعاليت شركت طبقه سوم يك ساختمان نيمه مخروبه در منطقه منهدم شده اي قرار داشت كه تمامي ديوارهاي بتوني آن شكافهاي عميق برداشته بود. بدين ترتيب سنگ بناي شركت عظيم سوني به همت دو انسان سخت كوش با فعاليت تعمير راديو گذاشته شد.
ایبوکا طی سخنرانی خویش به مناسبت افتتاح شرکت اظهار داشت: «ما تکنولوژی مورد نیازمان را خود ابداع کرده و رواج می دهیم تا بدین ترتیب از مشکلاتی که شرکت های بزرگ به آن دچار هستند اجتناب کرده باشیم.» موریتا می گوید: «ما در آن زمان به دنبال محصولات جدید و اصولی کارآمد بودیم و می خواستیم کالاهای مصرفی کاملاً نوین و با ساختارهای اختصاصی روانه بازار کنیم».
این ایده در مدیران سال های اخیر سونی هم وجود داشته است. در سال های اول تاسیس سونی سخنان ایبوکا و موریتا عمدتاً حول محور تقسیم وظایف در شرکت بود: پیرترها ابداع می کردند و جوان ترها فروشنده بودند. ایبوکا و موریتا از همان آغاز کار متفق القول بودند که نباید هیچ کدام از آنها به تنهایی تصمیم بگیرد. بدین ترتیب یکی از اصول مهم دستیابی به موفقیت توسط آنها شکل گرفت. به زودی در شرکت تنها کالاهایی تولید می شد که در تمام دنیا فروش داشتند. البته شروع فعالیت ها در ژاپن دشوار بود.
توکیو تسوشین کوکیو (یا همان TOTSUKO ) سال ۱۹۴۶ اولین محصول خود را که یک پلوپز برقی بود طراحی کرد. در این پلوپز برنج به خوبی- نه خشک و نه خمیر- می پخت. دستگاه مذکور هیچگاه به بازار عرضه نشد.

پلوپز برقی سونی:
ابداع یک بالش الکتریکی گرم کننده اندکی موفقیت بیشتری به همراه آورد. این بالش در دوران پس از جنگ که کمبود دستگاه های گرم کننده وجود داشت می توانست مورد استقبال قرار گیرد، اما استفاده از آن غالباً به سوختن لباس ها و پتوها می انجامید. بالاخره شرکت توانست در سال ۱۹۵۰ با تولید اولین نوار ضبط صوت و دستگاه پخش آن در بازار ژاپن یک نقطه عطف پدید آورد.
آنچنان تقاضا براي اقلام مختلف بالا بود كه اولين نوارها از جنس كاغذ با لوازم مغناطيسي با دست رنگ شده توسط اولين مهندسين ساخته شد.
شركت ایبوکا و موریتا در آن زمان بیش از صد کارمند داشتند، اما هنوز هم شرکت آنها کوچک و کم اهمیت بود.
آقاي Ibuka يك انسان عمل گرا با تصورات بالا بود كه مي توانست پيش بيني كند چه نوع محصولات و تكنولوژي هائي در زندگي روزمره مردم كاربرد بهتري خواهد داشت. او با ايجاد روحيه الهام بخشي خاص به مهندسين خود از نقطه نظر ابداع و ابتكار، آنها را به طرفي سوق داد كه پيوسته به فراتر از انتظارات خود بيانديشيد. آقاي Ibuka همچنين با بوجود آوردن محيط هيجان انگيز كاري و تاكيد بر روي فرهنگ باز فكري به كاركنان، موجبات بيشتري را براي پيشرفت كارها فراهم آورد. او در خاطرات خود مربوط به بوجود آمدن شركت نوشته كه آرزو دارد شركتي تاسيس كند كه كليه كاركنان آن از كار خود احساس رضايت وشادي داشته و ايده آلش اين است كه يك محيط كاري خلاق و ديناميك با فضاي تفريحي كاري داشته باشد.
آقاي Akio Morita هم يك بازارياب واقعي ممتاز و درجه يك بود كه در جا انداختن نام سوني بعنوان يك نام جهاني تاثير بسزائي داشت. در حقيقت قصد و نيت او اين بود كه نهايتا مارك سوني را به ثبت برساند، زيرا زماني كه تقاضا براي ساخت 000/100 عدد راديو از Bulova دريافت كرد، بخاطر اينكه آنها مي خواستند راديوها را با نام Bulova ثبت كنند، او شديدا مخالفت كرد و اين تقاضا را رد نمود. پاسخ او به Bulova اين بود : ((من به شما قول مي دهم كه 50 سال بعد از اين نام شركت ما هم بهمان اندازه كه نام شركت شما امروز مشهور است، معروف و مشهور خواهد بود . . . )) امروز بايد گفت كه اين صحبت آنروز آقاي Morita از نظر پيشگوئي کاملا درست بود.

کارمندان سونی در سال 1956
وضعیت شرکت در یکی از روزهای سال ۱۹۵۳ تغییر کرد. در آن روز آکیو موریتا برای اولین بار پا بر خاک آمریکا گذاشت. او به ایالات متحده سفر کرده بود تا در نیویورک یک گواهی اعطای مجوز را در شرکت «وسترن الکتریک» امضا کند. غول آمریکایی در آن زمان به موریتا امتیاز یک محصول کوچک را که در آزمایشگاه های موسوم به «بل» ابداع شده بود، فروخت: ترانزیستور. موریتا بعدها از آن اتفاق چنین یاد می کند: «هنگامی که قرارداد را امضا کردم، دست اندرکاران شرکت وسترن الکتریک برایم شرح دادند که اگر می خواستند محصولات مصرفی را به ترانزیستور مجهز کنند تنها می شد از این دستگاه در تولید تجهیزات تقویت شنوایی بهره گیرند. البته ما هم اصلاً علاقه ای به بازار کوچک دستگاه های شنوایی نداشتیم.» بدین ترتیب یک افسر ژاپنی توانست در نیویورک تنها هشت سال پس از جنگ با پرداخت ۲۵ هزار دلار یکی از مهم ترین اختراعات پس از کشف بمب اتم را از ابرقدرت جهان برباید. موریتا می نویسد: «من سوار بر موج امید شنا می کردم.» امید وی هم بیهوده و سراب نبود. چهار سال بعد آنها شروع به فروش اولین رادیوهای ترانزیستوری جیبی در دنیا کردند. ایبوکا و موریتا تا قبل از آن «با اعتقاد به برتری تکنولوژیکی غرب بزرگ شده بودند.» (به گفته موریتا)- اما از آن زمان به بعد خود تاریخ صنعت را رقم می زدند. هرگامی که آنها بر می داشتند قدمی برای رهایی از برتری غرب محسوب می شد.
موريتا در سال ۱۹۵۳ اولين سفر خود را به آمريكا و اروپا انجام داد و كمي بعد با فكر گسترش صادرات و كسب و كار سوني به ماوراء مرزهاي ژاپن و بويژه آمريكا، به همراه خانواده خود به نيويورك رفت و در سال ۱۹۶۰ شركت سوني آمريكا را تاسيس كرد. اولين راديوي ترانزيستوري جهان (TR-55 ) در سال۱۹۵۶ توسط شركت ساخته شد و سال بعد كوچكترين راديوي ترانزيستوري جيبي( TR-63 ) با ابعاد۳۲ ×۷۱×۱۱۲ ميليمتر و قيمت ۱۳۸۰۰ ين عرضه گرديد. البته اين راديو كمي بزرگتر از جيب معمولي پيراهن بود و لذا موريتا پيراهني با جيب بزرگتر براي خود تهيه كرده بود كه بتواند عنوان جيبي را براي آن اثبات كند قيمت صادراتي اين راديو۳۹/۹۵ دلار بود.
اولين تلويزيون ترانزيستوري مدل ۸ اينچي ( TV 8-301 ) در سال ۱۹۵۹ و كوچكترين و سبك ترين تلويزيون ( TV 5-303 ) در سال ۱۹۶۲ و بالاخره تلويزيونهاي رنگي كروماترون در سال ۱۹۶۴ و ترنيترون در سال ۱۹۶۸ ساخته و عرضه گرديد.
از میان ابداعات مذکور شاید بتوان گفت واکمن و دستگاه های استریوی قابل حمل در جیب شلوار تا به امروز مشهورترین آنها بوده اند. البته شکست هایی هم وجود داشته اند: از آنجایی که ایبوکا و موریتا مغرورتر از آن بودند که سیستم ابداعی ویدیویی خویش موسوم به بتاماکس را در اختیار دیگران قرار دهند، سیستم VHS که توسط رقیب اصلی یعنی شرکت ماتسوشیتا اختراع شده بود در جهان به قدرت اول بدل شده است. با این حال در مورد تکنولوژی «دیسک فشرده» (کمپاکت دیسک) که توسط سونی و فیلیپس ابداع شده بود، اشتباه مذکور تکرار نشد: امروز این نوع CD در سراسر جهان به یکی از لوازم عادی در منزل تبدیل شده است. بانیان تکنولوژی مذکور موفقیت های بزرگی را از این رهگذر به دست آورده اند.
موریتای پیر اواسط دهه هشتاد با روحیه ای که نشان از سرمستی جوانی داشت، نوشت: «رواج CD به معنای آغازی بر یک دوره جدید است: آدم موسیقی را دقیقاً به همان صورتی که نواخته شده می شنود- هیچ گونه صدای خش خش نوار و یا صدایی جانبی احساس نمی شود.» بدین ترتیب موریتا بار دیگر خود را به عنوان یک پیشرو و پیشگوی بزرگ مطرح کرد، زیرا به راستی بعد از آن دیگر هیچ کس نتوانست از نوارهای کاست معمولی در مقابل CD دفاع کند. البته تحقیقات و فناوری همواره تنها یکی از بسترهای فعالیت در داستان شرکت سونی بوده اند. عامل دوم و موتور مهم حرکت مفاهیمی بوده اند که بنیانگذاران شرکت از نتایج حاصل از جنگ جهانی دوم آنان را به دست آورده اند. احساس حسادت و رقابت با آمریکا همانقدر در ایبوکا و موریتا ریشه دوانده بودند که حس بخشش و اعتقاد به لزوم یادگیری از غرب. سال ها بعد از پایان جنگ ایبوکا در اتوبیوگرافی خویش اولین احساس خود از اشغالگران آمریکایی را چنان شرح می دهد که به خوبی رفتار سرسختانه و انعطاف ناپذیر بنیانگذاران سونی را می توان با آن توجیه کرد: «وقتی سلاح ها و تجهیزاتی را که بر بار کامیون های ارتش آمریکا از داخل خیابان های توکیو عبور داده می شدند می دیدم، پیش خودم فکر می کردم که ما با چه کشور قدرتمندی جنگیده ایم! در آینده باید حتماً به لحاظ فناوری از آمریکا سبقت جوییم».
بدین ترتیب هنگام تاسیس شرکت در سال ۱۹۴۶ توجه به برتری آمریکا کاملاً محسوس بود. البته وقتی سال ۱۹۵۷ ایبوکا و موریتا قصد داشتند اولین رادیوی ترانزیستوری جیبی خود را روانه بازار کنند و به دنبال نامی جدید و مناسب برای شرکتشان می گشتند دیگر آمریکا کمتر از گذشته به نظرشان دشمن می رسید. لذا یکی از کلمات رایج در آن زمان در آمریکا یعنی Sonnyboy را با عبارت لاتین Sonus ترکیب کردند و از آن کلمه Sony را پدید آوردند.
اصولا نام « سوني» از تركيب دو كلمه بوجود آمده است : يكي كلمه ((Sonus)) بزبان لاتين كه در حقيقت ريشه اصلي كلماتي چون( Sound صدا یا Sonic صوتي) را تشكيل مي دهد و ديگري كلمه ((Sonny)) به معني پسر كوچك است. اين كلمات بدان جهت انتخاب شدند تا نشان دهند كه سوني متشكل از يك گروه مردان جواني است كه براي خلاقيت هاي نامحدود پيوسته داراي انرژي و شور و شوق وافري مي باشند.
نامگذاری جدید با یک اتفاق دیگر هم توأم بود و آن اینکه شرکت به تجارت با آمریکا متمایل شد. ایبوکا و موریتا دریافتند که در درازمدت مهمترین بازار آنها به ویژه در بخش ابداعات جدید ایالات متحده خواهد بود. آنها به این نتیجه رسیدند که هرکس بتواند در آنجا نفوذ کند می تواند در تمام دنیا فعالیت های خود را گسترش دهد.
اواخر دهه پنجاه بسیاری از شرکت های دیگر ژاپنی نیز به همین نتیجه رسیدند- به عنوان مثال تویوتا اولین خودروهای شخصی خویش را به آنسوی اقیانوس آرام فرستاد. با این حال شاید بتوان سونی را تنها شرکت ژاپنی دانست که حاضر شد تمام سیاست های خویش را مبتنی بر مقتضیات تجارت در ایالات متحده شکل دهد. موریتا با یادآوری آن سال ها می نویسد: «باید اعتراف کنم اوایل سعی می کردیم عبارت(Made in Japan ساخت ژاپن) را تا حد ممکن کوچک بر روی محصولاتمان چاپ کنیم».



دیسکمن سونی

البته موضوع در اختیار گرفتن بازار آمریکا برای ژاپنی های نسبتاً تازه وارد بسیار مهمتر از اینها بود. موریتا اوایل هنگام سفر به نیویورک در هتل های ارزان قیمت اقامت می گزید و در رستوران های سلف سرویس غذا می خورد. بسیار اصرار داشت که یک شرکت ژاپنی واسطه آنها با مشتریان آمریکایی نباشد. او شرکت نمایندگی سونی در آمریکا را شخصاً تاسیس کرد و به خاطر وجود این شرکت زن و فرزندانش را به نیویورک آورد. یکسال تمام خانواده موریتا کوشیدند تا خود را با راه و رسم زندگی آمریکایی منطبق سازند، اما بعد بروز یک مرگ در خانواده، آنها را وادار به بازگشت به موطن خویش کرد. البته ۱۵ سال بعد در سال ۱۹۷۶ مجله نیوزویک در مورد موریتا نوشت: «او مردی بود که به تنهایی تصور جهانیان از تجار ژاپنی را تغییر داد.» به جز یوکو اونو، همسر جان لنون (خواننده معروف)، در آن زمان در غرب هیچ کس شهرت دو رئیس جوان سونی را نداشت.
ارتباط موریتا با غرب از همان آغاز وضعیتی پیچیده داشت. رویگردانی موریتا از غرب سال ۱۹۸۹ دوباره آغاز شد.
او در آن سال با همراهی شینتارو ایشی هارا، سیاستمدار ملی گرا، کتابی را تحت عنوان «ژاپنی که می تواند نه بگوید» منتشر ساخت. به یکباره وی به یکی از مخالفان سرسخت غرب بدل شد: «ما در تجارت ده سال آینده را در نظر داریم، در حالی که آمریکایی ها تنها در مورد سود ده ماه آینده فکر می کنند.» مدیر سونی با این عبارت به مسخره شرکت های آمریکایی پرداخت. انتشار کتاب او عواقب زیادی در بر داشت. درست در همان زمان سونی با یک سرمایه گذاری فوق العاده کلان یکی از شرکت های اصلی هالیوود به نام کلمبیا پیکچرز را خرید و ترس از تفوق شرکت های ژاپنی را در آمریکا گسترد. این زمانی بود که ژاپن تحقیرهای زمان جنگ را خاتمه داد و موفقیت اقتصادی بلامنازع خویش را به رخ جهانیان کشید. سونی تجسم این موفقیت بود، موفقیتی که البته مدت زیادی به طول نیانجامید.
طی دهه نود ژاپن دچار بحران عظیم شد. در این دوران پیری بر موریتا مستولی گشت و همزمان با آن تغییراتی نیز در نظراتش پدید آمد: «اگر سیستم اقتصادی ژاپن کمبودهای زیادی داشته باشد، قطعاً یکی از آنها هماهنگی کم با غرب است.» او این عبارت را در سال ۱۹۹۳ در مقاله ای در مجله «آتلانتیک مونثلی» نوشت. او به کشورش توصیه کرد تا همانند غرب ساعات کار پرسنل را بکاهد و به غرب هم توصیه کرد تا همانند ژاپن انضباط (دیسیپلین) و نظم در کار را افزایش دهد.

دستگاه DVD/HDD Recorder سونی
شمارش تعداد محصولاتي كه اين شركت از آغاز تاسيس تاكنون ابداع و به بشريت عرضه داشته مشكل است و علاوه بر مواردي كه برشمرده شد، ويدئو، ديسك فشرده، فلاپي ديسك، نوارهاي ويدئوئي بتاماكس، واكمن، تلويزيون دستي كوچك، پخش استريو، دوربينهاي فيلمبرداري ۸ ميليمتري، دوربينهاي عكاسي و دهها اختراع ديگر را شامل مي شود.
در مدت همكاري اين دو يار باوفا، ايبوكا انرژي خود را بر روي انجام تحقيقات فناوري و توسعه محصول متمركز كرد و موريتا دست به گسترش سوني در مناطق مختلف دنيا، جهاني سازي شركت و توجه به مسائل مالي، توسعه منابع انساني و ورود به دنياي نرم افزار زد. موريتا پيشتاز طرح ايده جهاني شدن شركتها بود و براي گسترش شركت خود به بسياري نقاط دنيا رفت وآمد مي كرد. او شناخته شده ترين ژاپني در آمريكاست كه جوايز متعددي را دريافت كرده است. توانايي او در مطالعه و شناخت دو فرهنگ شرقي و غربي و تركيب جنبه هاي خوب آن با يكديگر شگفت انگيز بود.
موريتا در سال ۱۹۵۹ عنوان نايب رئيس سوني را داشت و در سال ۱۹۷۱ به رياست سوني رسيد و تا سال ۱۹۹۴ كه به عنوان رياست افتخاري سوني بازنشسته شد در سمتهاي مختلف رياست، مديريت عامل و رياست هيئت مديره فعاليت كرد. ايبوكا دوست و همكار او در بنيانگذاري شركت، در سال ۱۹۹۷ درگذشت. چهارسال قبل از آن، موريتا به هنگام بازي تنيس دچار حمله قبلي شد و تا سال ۱۹۹۹ كه در ۷۸ سالگي جهان را وداع گفت صندلي چرخدار سوار مي شد.
موريتا مسير زندگاني و نظرات و افكار خود را در زمينه كسب و كار صنعت الكترونيك و فناوري برتر در كتابي به نام «ساخت ژاپن» در معرض استفاده همگان قرار داده است. همت والاي او و دوست و همكار و همراهش ايبوكا، از خاكسترهاي ويرانه هاي جنگ جهاني دوم، شركتي جهاني را پديد آورد كه رهبري بلامنازع اختراعات پي درپي و عرضه محصولات و وسايل الكترونيكي صوتي و تصويري و فناوري اطلاعات را در اختيار خود گرفت و در سال ۲۰۰۳ با ۱۶۱۱۰۰ نفر كارمند، فروش ۶۲ ميليارد دلاري را به دست آورد.
آنچه در زیر می آید اطلاعات پایه ای مربوط به شرکت سونی است. اعداد و ارقام مربوط به برآورد مالیات سالیانه تا 31 مارس 2007 می باشد.
منافع مالی ناشی از عملکرد و فروش سونی برابر 3/70 میلیارد دلار آمریکا
درآمد عملیاتی سونی برابر 61/0 میلیارد دلار آمریکا
درآمد ناشی از سود/بخشش مالیاتی سونی برابر 07/1 میلیارد دلار آمریکا
تفکیک حجم فروش بر اساس ناحیه ( 6/25 درصد ژاپن - 9/26 درصد آمریکا - 6/24 درصد اروپا و 9/22 درصد سایر )
تعداد کارمندان سونی در سراسر جهان برابر 163000 نفر
مخارج سونی در رابطه با تحقیق و توسعه برابر 61/4 میلیارد دلار آمریکا
نقاط عطف محصولات


1950:
اولین ضبط کننده ی نوار مغناطیسی نوع G در ژاپن به بازار وارد شد
1955:
اولین رادیوی ترانزیستوری مغناطیسی TR-55 در ژاپن به بازار وارد شد
1960:
اولین تلویزیون ترانزیستوری جهان با مدل TV8-301 به بازار وارد شد
1961:
اولین آمپلی فایر ترانزیستوری ضبط کننده نوار مدل TC-777 در ژاپن به بازار وارد شد
1963:
اولین ریل با قابلیت ضبط نوار ویدیویی جهان به مدل PV-100 به بازار وارد شد.
1965:
اولین ریل با قابلیت ضبط نوار ویدیوی دنیا به مدل PV-100 که برای استفاده خانگی طراحی شده است به بازار وارد شد
1968:
تلویزیون رنگی ترینیترون مدل KV-1310 به بازار وارد شد
1971:
پخش کننده ی کاست رنگی U-Matic 3.4 اینچی به بازار وارد شد
1975:
ویدیوی بتامکس 1.2 اینچی با قابلیت ضبط کاست ویدیویی برای استفاده خانگی به مدل SL-6300 به بازار وارد شد
1976:
سری BV (پخش ویدیویی) برای استفاده حرفه ای ویدیویی U-Matic با قابلیت ضبط نوار ویدیویی به مدل BVU-200
BVH-1000 ده اینچی با قابلیت ضبط نوار ویدیویی برای استفاده حرفه ای
1979:
اولین واکمن شخصی با هدفون استریو به مدل TPS-L2 به بازار وارد شد
1982:
اولین پخش کننده CD در دنیا به بازار وارد شد
1990:
تلویزیون 36 اینچی مدل KW-3600HD با قابلیت پخش HD دارای نسبت دید 16:9 یرای استفاده خانگی به بازار وارد شد
1994:
اولین دستگاه بازی سونی موسوم به PlayStation یا توان استفاه از CD به بازار وارد شد
2000:
دومین دستگاه بازی سونی با نام PS2 یا PlayStation 2 با موتور حساس 128 بیتی و استفاده از DVD به بازار وارد شد
ارگنایزر CLIE به مدل PEG-S500 به بازار وارد شد
ربات سرگرم کننده ی کوچک که شبیه به حیوان دوپا بود به مدل SDR-3X به بازار وارد شد
تلویزیون کامپیوتری شخصی با نام Airboard و مدل IDT-LF1 به بازار وارد شد
سیستم تولیدی HD-1080p\24p به مدل HDW-F900 برای استفاده هالیوود ساخته شد
2001:
مدل بلوتوث پیشرفته بزرگترین نمایشگر ارگانیک EL رنگی به بازار وارد شد
دوربین فیلم برداری هندی کم IP به مدل DCR-IP7 و فرمت ضبط جدید MICROMV به بازار وارد شد
2002:
کوکون(CoCoon) به مدل CSV-E77 برای استفاده خانگی به بازار وارد شد
کوچکترین و سبکترین کامپیوتر دنیا مجهز به سیستم عامل مایکروسافت ویندوز XP به بازار وارد شد.
عرضه مموری استیک Duo که اندازه اش به طور تقریبی 1.3 برابر اندازه مموری استیک استاندارد میباشد و وزنش نیز نصف مموری استیک استاندارد است.
2003:
اولین محصولات QUALIA به مدل های QUALIA 004,QUALIA 007,QUALIA 015 و QUALIA 016 به بازار وارد شد
نسل جدید دیسک اپتیکال بلو-ری Blue-Ray با ظرفیت بالا برای اولین بار در دنیا به بازار وارد شد
دوربین های سایبرشات سری T به مدل DSC-T1 با طراحی باریک و پیکسل موثر،با 17.3 میلیمتر قطر و 5.1 میلیون پیکسل به بازار عرضه شد
2004:
مدل KLV-17HR نسل جدید تلویزیون های WEGA سونی به بازار عرضه شد
واکمن شبکه ای NW-HD1 با 20 گیگابایت حاقظه داخلی به بازار عرضه شد
دوربین مدل DSC-M1 با مشخصه Hybrid REC که عکاسی راحت را میسر میسازد به بازار عرضه شد
عرضه دوربین HDR-FX1 اولین دوربین فیلمبرداری دیجیتال که با استاندارد HDV 1080i قابل تطبیق بود
2005:
تلویزیون LCD براویا صفحه عریض با خصیصه تولید رنگ زنده به بازار عرضه شد
2006:
مدل DSLR-A100 دوربین های دیجیتال SLR برای استفاده حرفه ای دارای سیستم پایه لنز جدید با پشتیبانی چندین لنز به بازار عرضه شد
اولین دوربین های فیلم برداری AVCHD,HD در دنیا با مدل های HDR-SR1 و HDR-UX1 به بازار عرضه شد
اولین نوت بوک دنیا سری AR VAIO با قابلیت پشتیبانی دیسک بلو-ری Blue-Ray به بازار عرضه شد
سومین نسل دستگاه های بازی سونی با نام PLAYSTATION 3 با پردازنده بسیارقوی CELL و پشتیبانی از تکنولوژی Blue-Ray و همچنین دارای کنترلرهای بیسیم و مجهز به سنسور حرکتی SIXAXIS به بازار عرضه شد
سوني امروز و سوني فردا:
امروزه رويكرد اصلي سوني كه همان شعار ((انجام دادن كاري كه ديگران انجام نمي دهند)) ميباشد، كاملا بصورت توليد محصولاتي فوق العاده عالي تحقق يافته است.
امروز سوني از طريق فروش محصولات ابتكاري و ابداعي و نيز توسط استراتژي همگرائي خود باعث تداوم رشد صنعتي گرديده است. براي مثال ميتوان از محصولات زير نام برد :
- كامپيوترهاي لپ تاپ VAIO با فرم و عملكرد عالي
- دوربين هاي ديجيتالي كه عكس روي - CD-R يا مموري استيك مي گيرند
- يك وسيله دستي كه اجازه ذخيره كردن و مشاهده عكسها را همراه با عكسهاي متحرك مي دهد.
- ضبط هاي ميني ديسك با يك LINK كامپيوتر شخصي براي تلفيق و تركيب كيفيت هاي عالي صوتي ديجيتال با موسيقي ها
- تعويض كننده هاي چند ديسك DVD/CD براي پخش صدا و تصوير.
و ...

سوني در حال حاضر عمده ترين توليد كننده محصولات صوتي – تصويري، بازيها، ارتباطات و توليدات تكنولوژي اطلاعات (IT) ، براي مصرف كنندگان شخصي و هم چنين بازارهاي مصرفي حرفه اي دنياست. اينك سوني با موسيقي، تصاوير، تفريحات كامپيوتري و انجام امور تجاري Online، بطور ويژه از نظر موقعيت جزو پيشتازترين شركت هاي تفريحاتي جهان بشمار ميرود.از نظر فعاليت عملياتي، سوني در 70 كشور جهان فعال بوده و داراي 1080 شركت تابعه مي باشد. همچنين تعداد كاركنان سوني 700/189 نفر است و فروش سالانه ثبت شده آن در سال مالي منتهي به 31 ماه مارس 2000 بيش از 63 ميليارد دلار بوده است.
نکته ی دیگر در مورد سونی، شرکت در تولید موبایل با مارک سونی اریکسون است.
در قرن بيست و يكم، سوني همچنان سعي در حفظ و بقاء ظرافت ها و اعتبار خود در كليه زمينه هاي كاري نموده و در عين حال بمنظور روح بخشيدن بيشتر به زندگي آناني كه در اطرافش زندگي مي كنند، براي افزودن به ارزشهاي توليدي خود و غناي هر چه بيشتر آن كوشا خواهد بود.
در آينده بايد منتظر تركيب ديگري از تفريحات، فيلم ها، دنياي كامپيوتري جديد، بازيها و موسيقي هاي سوني بود. سوني با برخورداري از پندار، تكنولوژي و محتواي ظرافت سازيهاي پيشرفته قادر است تغيير جهت و روش تفريحي مصرف كنندگان را آنچنان تغيير دهد كه هيچ شركت ديگري را ياراي مقابله و رقابت با آن نباشد.

سونی در یک نگاه
تأسیس : ۷ می۱۹۴۶ (انتخاب نام جاری در سال ۱۹۵۸)
زمینه فعالیت : لوازم الکترونیکی، خدمات مالی و لوازم دیجیتالی
محصولات: لوازم الکترونیکی (صوتی تصویری و لوازم بازی)، تجهیزات تخصصی صوتی/تصویری،
اجسام نیمه هادی، سخت افزار کامپیوتر، خدمات مالی، فیلم، تلویزیون، موسیقی و بازی های نرم افزاری تعداد کارکنان ۱۶۳٬۰۰۰ ( از تاریخ ۳۱ مارس ۲۰۰۷ )
شرکت های وابسته: سونی الکترونیکس، سونی اریکسون،سونی پیکچر
شعار قبلی : like.no.other مثل.هيچ.كدام
شعار جدید: make.believe (نتونستم معنی درستی براش انتخاب کنم)
 
کپی پیست ـه ؟! :d
همینطور یه چی پروندی؟؟؟؟؟؟
از رو چی میگی کپی پیسته؟؟؟
کپی پیست باشه یا نباشه (:d) دستت درد نکنه... به اطلاعاتم اضافه شد! ;)
خواهش میکنم!
پ ن پ رییس شرکت سونی اومده باهاش مصاحبه کرده :d
بعله...
شما درست می فرمایی...
به حرفی که زدی فکر کن خودت خندت میگیره!
 

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or