رویاهای بی قراری با وضوح عالی! - Silent Hill: HD Collection Review

Heart Broken

کاربر سایت
به نام خدا

رویاهای بی قراری با وضوح عالی!

نقد و بررسی Silent Hill: HD Collection

87497580068336987705.jpg

بازی‌های سبک وحشت و بقا نسبت به گذشته دستخوش تغییرات زیادی شده‌اند. گرایش بازی‌ها به سمت شوتر شدن و تغییر در سلیقه گیمرهای امروزی باعث شده است تا دیگر عناوینی همچون نسخه‌های کلاسیک سری سایلنت هیل را نبینیم. وحشت آفرینی در بازی‌های جدید چیزی نیست که در گذشته می‌دیدیم. حقیقت این است که شاهد کم رنگ شدن داستان پردازی در بازی‌های این سبک هستیم. دوران ترس از داستان‌های مرموز و پیچیده و عوامل ناشناخته به اتمام رسیده است، این روزها، غافل گیری توسط هیولاهای بی سروته و یا حمله دسته جمعی زامبی‌های کودن، تنها عوامل ترس در بازی‌های رایانه‌ای هستند. به هر حال خاطرات بازی‌های قدیمی این سبک، همیشه در ذهن گیمرهای کهنه کار خواهد ماند.

نسخه‌های دوم و سوم سری سایلنت هیل از خاطره انگیزترین بازی‌های سبک وحشت و بقا هستند که آنها را روی کنسول PS2 و PC تجربه کردیم. این دو بازی در زمان عرضه خودشان موفقیت‌های بسیاری کسب کردند. جو سنگین و تاریک، روایت یک داستان عمیق و پیچیده و شخصیت پردازی بی نظیر، این دو بازی زیبا را برای همیشه در دنیای بازیهای رایانه‌ای ماندگار کرده است.

حال مجموعه‌ی باارزش Silent Hill: HD Collection که شامل نسخه‌های دوم و سوم سری می‌باشد، توسط استودیوی Hijinx توسعه و توسط کمپانی KONAMI، با تأخیرهای غیر قابل شمارش برای کنسولهای HD منتشر شده است. اکنون فرصتی فراهم است که با کیفیت بیشتر، خاطرات دوست داشتنیمان از این دو بازی زیبا را مرور کنیم.

از نظر بسیاری از طرفداران سری، وجود نداشتن نسخه چهارم سری سایلنت هیل در این Collection از بزرگترین مشکلات آن است! ولی این مورد چیزی از ارزش‌های این مجموعه کم نمی‌کند.

71580612431847488979.jpg

مه در محیط بسیار کمرنگ تر از قبل ظاهر شده است

هر دو بازی تغییرات مثبت زیادی دارند. تغییرات بصری بازی‌ها قابل تقدیر است. اکنون با بالا رفتن وضوح تصویر و شفافیت، کیفیت بافت‌ها بیشتر شده و جزئیات زیادی را در محیط می‌بینیم، نوشته‌های روی دیوار و تابلوها خواناتر شده‌اند، چهره هیولاها واضح تر شده است، همچنین چهره‌ شخصیت‌ها طبیعی تر به نظر می‌رسد. نورپردازی بازی نیز قابل قبول است، محیط‌های روشن، کاملاً روشن و محیط‌های تاریک، کاملاً تاریک هستند. نور چراغ قوه نیز طراحی معقول و خوب، و همچنین کاربرد زیادی دارد. این‌ بار تاریکی در بازی مانند نسخه اصلی نیست و سایه‌های سنگین مانع از دیدن جزئیات در محیط نمی‌شوند. کماکان مه در بازی وجود دارد ولی بسیار کمرنگ تر از قبل ظاهر شده است. این بار برای نشان دادن جزئیات بیشتر، مه در محیط‌ها به غلظت نسخه‌های اصلی نیست. البته از نظر بسیاری از افراد کمرنگ شدن و نازک شدن لایه مه یکی از نکات منفی بازی است و به نوعی این مسئله بازی را از اصالت خارج کرده است.

قاعدتاً هیچ کس از یک بازی ریمستر شده توقع گرافیک حیرت آور ندارد. با وجود تمامی نکات مثبت ذکر شده بازی مشکلات فنی زیادی دارد. تغییراتی گرافیکی بازی همگی قابل قبول‌اند ولی این تغییرات اصلاً متعادل نیستند! در بعضی از قسمت‌های بازی، مخصوصاً در محیط‌های باز، هیچ نشانی از تغییرات بصری وجود ندارد. بعضی از تکسچرها هنوز هم ضعیف و غیر قابل قبول هستند، سایه زنی‌ها نیز به شدت بد کار شده‌اند. متأسفانه در بازی مشکل افت فریم وجود دارد. در بعضی از مراحل، بخصوص در محیط‌های باز و بعد از کشتن BOSSها، بازی افت فریم شدیدی دارد، البته این موضوع در گیم پلی بازی تأثیر چندانی نمی‌گذارد ولی باز هم مسئله قابل توجه‌ای است.

این مجموعه، بخصوص نسخه سوم، در بخش گرافیک، کیفیت نسبتاً خوبی دارد.

صداگذاری این دو نسخه به طور کامل تغییر کرده است. شما می‌توانید نسخه دوم بازی را با صداگذاری جدید و یا صداگذاری اصلی بازی شروع کنید ولی متأسفانه امکان انتخاب صدای اصلی برای نسخه سوم وجود ندارد. صدای محیط ، دشمنان و شخصیت‌ها به کلی تغیییر کرده‌اند.

12152637362918181232.jpg

محیط‌های روشن، کاملاً روشن و محیط‌های تاریک، کاملاً تاریک هستند

نسخه دوم در صداگذاری محیط و دشمنان بازی بسیار خوب ظاهر شده است. هر چیز در محیط صدای طبیعی خودش را دارد. صدای دشمنان بازی نیز کماکان منزجر کنند و وحشت آفرین است.

صدا پیشه‌های تمامی شخصیت‌ها تغییر کرده‌ا‌ند ولی صداگذاری آنها چندان جالب و قابل قبول نیست، در واقع دیگر نمی‌توان از طریق صدای شخصیت‌ها با آنان ارتباط برقرار کرد! مثلاً صدای Mary در هنگام خواندن نامه، آن حس قریب و دوست داشتنی را ندارد، ولی در نگاه کلی انتخاب‌ صدا پیشه‌ها نسبتاً خوب است. یکی دیگر از نقاط ضعف صداگذاری بازی صدای نفس‌های James، شخصیت اول نسخه دوم می‌باشد! پس از دویدن بسیار، صدای نفس‌های او با یک هیولا قابل تمیز دادن نیست!

صداگذاری نسخه سوم مشکلات بیشتری از نسخه دوم دارد. در بعضی از موارد صداگذاری محیط بسیارضعیف کار شده است، مثلاً اگر چندین هیولا در آن واحد به Heather حمله کنند، یا هنگام شلیک با اسلحه یوزی، صدای نویز آزار دهنده‌ای شنیده می‌شود. صداگذاری روی هیولاها نیز تغییراتی دارد. مثلاً دیگر صدای نفس‌های پرستاران شنیده نمی‌شود. صداگذاری شخصیت‌ها در نسخه سوم به هیچ عنوان جالب نیست، صدای Heather اصلاً با چهره و سنش همخوانی ندارد، همچنین صدای Douglas نیز بسیار نتراشیده و خشن است، حتی صدای مرموز پشت تلفن در بیمارستان Brookhaven نیز حس نامطلوب و عجیب خودش را ندارد! البته صداگذاری برای دو شخصیت Claudia و Vincent قابل قبول است.

با وجود مشکلات ذکر شده، به طور کلی صداگذاری بازی کیفیت مطلوبی دارد.

موسیقی‌های استاد یامائوکا نیز هنوز حس تازگی خودشان را دارند و باعث می‌شوند مخاطب از لحظه لحظه بازی لذت ببرد.

Silent Hill: HD Collection از با کیفیت ترین Remastered HDهای عرضه شده از عناوین قدیمی است. این مجموعه بهتر از این نیز می‌توانست ظاهر شود، ولی بازهم ارزش چندین بار تمام کردن را دارد. نیازی به پیشنهاد دادن نیست، طرفداران سری سایلنت هیل و سبک Survival horror حتماً این بازی را در کلکسیون بازیهای خود خواهند داشت.

نگاهی به نسخه‌های دوم و سوم از مجموعه

78415349921500003969.jpg

جو و اتمسفر بازی طوری طراحی شده است که تا حد امکان ترسناک و پریشان کننده باشد

Silent Hill 2

نسخه دوم بازی از لحاظ داستان و سناریو یک شاهکار بی چون و چراست. داستان در این شماره هیچ ارتباطی با خط داستانی نسخه اول ندارد ولی با این وجود بسیار غنی و جذاب است. به اعتقاد بسیاری از طرفداران سری سایلنت هیل، نسخه دوم زیباترین و بحث برانگیزترین داستان را در کل سری دارد.

بازی با یک کلوز آپ از چهره James Sunderland (شخصیت اول بازی) شروع می شود، کسی که بعد از دریافت کردن یک نامه ی مرموز از طرف همسرش Mary به سایلنت هیل می رود. نکته جالب این است که همسرJames سه سال پیش از خط داستانی بازی بخاطر یک بیماری می‌میرد. Mary در نامه به "مکان مخصوص" آنها اشاره می‌کند، James درکی از این جمله ندارد و در طول بازی به دنبال مکان مخصوص می‌گردد. James در مسیر خود با شخصیت‌های دیگری آشنا می‌شود که هر کدام از آن‌ها دلیلی برای حضورشان در شهر داند. Angela کسی که جیمز او را در اول بازی ملاقات می‌کند به آنجا آمده بود تا دنبال مادرش بگردد ولی در برخورد های بعد معلوم بود که ناامیدی و افسردگی او را فراگرفته و تمایل به خودکشی دارد. Eddie چاق و کند ذهن هم در این بین در سایلنت هیل پرسه می‌زد و به دنبال گمشده‌ای می‌گردد. Jamesدر مسیرش پارک Rosewater را نیز به عنوان یکی از گزینه‌ها جستجو می‌کند. آنجا زنی به نام Maria را ملاقات می کند، کسی که‌ شباهت زیادی با همسرش دارد. در ادامه مسیر Maria با James همراه می‌شود. در این بین جیمز حتی با یک دختر بچه بنام Laura برخورد می کند، دختر بچه‌ی مرموزی که در خط داستانی بازی نقش مهمی دارد، جیمز راه سختی و پر خطری را پیش رو دارد ... .

بیش‌تر گیم پلی صرف گشت و گذار در شهر می شود و بازی تأکید چندانی بر مبارزات ندارد. در طول بازی پازل‌ها و معماها در LEVELهای سختی متفاوت برای به چالش کشیدن ذهن مخاطب وجود دارند. این معماها در بعضی از موارد ارتباط نزدیکی با خط داستانی بازی دارند. جو و اتمسفر بازی طوری طراحی شده است که تا حد امکان ترسناک و پریشان کننده باشد. دشمنان بازی نیز طراحی بسیار معقول و با منطقی دارند. معروف ترین دشمن James در این بازی Pyramid Head نام دارد که به نوعی به عنوان یک نماد از سایلنت هیل شناخته شده است. بسیاری از اماکنی که جیمز به آنها مراجعه می کند مکان هایی هستند که کمتر کسی علاقه دارد به آنجا برود: بار سوخته شده، اتاق های انفرادی بیمارستان که خون آنرا فرا گرفته است، زندانی که پر از لاشه می باشد، قصاب خانه، آبدارخانه که پر از غذا های فاسد شده می باشد و تعداد زیادی از گرمابه های کثیف.

موسیقی‌های این نسخه بسیار زیبا و شنیدنی هستند و از نقاط قوت آن محسوب می‌شوند.

30768026377748778270.jpg

طراحی هیولاها در نسخه سوم بسیار ضعیف است، البته هر کدام از آن‌ها فلسفه وجودی خاص خودشان را دارند

Silent Hill 3

نسخه سوم بازی ادامه دهنده داستان مبهم نسخه اول می‌باشد. داستان بازی 17 سال بعد از وقایع نسخه اول روی می‌دهد، داستانی با محوریت سردرگمی و سرگردانی! Heather به سایلنت هیل فراخوانده می‌شود، در طول بازی به بسیاری از سؤالات پیش آمده در نسخه اول پاسخ داده می‌شود. Douglas که یک کارگاه بازنشسته می‌باشد در طی مأموریتی به دنبالHeather می‌رود. Vincent نیز شخصیت مرموزیست که تا پایان بازی اعتقادهای او نامعلوم است. این بار دشمن بازی Claudia Wolf است که می‌خواهد راه Dahila را پیش بگیرد و ازHeather برای اهداف احمقانه و شوم خودش استفاده کند ... .

شخصیت اول این بازی، Heather Mason باعث ایجاد جو سنگین و ترسناک‌تر در این قسمت می‌باشد. علت این موضوع جنسیت او، با تمامی احساسات و شکنندگی ها در او می‌باشد. دختری تنها، منزوی و گوشه گیر که به شدت به پدرش وابسته است و روابط اجتماعی بالایی ندارد، وجود چنین شخصیتی در دنیای بی رحم سایلنت هیل وحشتناک به نظر می‌رسد.

گیم پلی بازی مانند نسخه های پیشین می‌باشد، این قسمت نیز از سه بخش عمده کاوش، حل معماها و مبارزات تشکیل شده است. بازی به صورت منطقی طوری طراحی شده است که ازHeather به راحتی می‌تواند از مبارزه با هیولاها اجتناب کند و از دست آنها فرار کند. طراحی هیولاها در این نسخه بسیار ضعیف است، البته هر کدام از آن‌ها فلسفه وجودی خاص خودشان را دارند. انواع اسلحه‌های سرد و گرم را در بازی می‌بینیم، حتی Heather می‌تواند با تکه‌های گوشت دشمنان بازی را از خود دور کند.معماها بسیار عالی طراحی شده‌اند و درجه سختی آن‌ها توسط بازیکن مشخص می‌شود.

سهم مهمی از موفقیت این بازی و ترس ناشی از آن در یک شخصیت خلاصه می‌شود، او کسی نیست جز اعجوبه موسیقی سازی، استاد آکیرا یامائوکا. از نظر بسیاری از طرفداران، این نسخه از سری، زیباترین موسیقی‌ها را دارد.

نمره کلی به این بازی:
8.5 / 10

آخرین ویرایش:
آقا دمت گرم خیلی نقد خوبی بود منم فردا میرم میگیرمش!
نمیدونم چرا عناوین HD رو کسی نقد نمیکنه!
راستی من نفهمیدم بالاخره نسخه 1 و 2 بود یا 2و3؟!
اول نقد گفتین 1و2 بعد در مورد 2و3 توضیح دادین:دی:-/

آخرین ویرایش:
آقا دمت گرم خیلی نقد خوبی بود منم فردا میرم میگیرمش!
نمیدونم چرا عناوین HD رو کسی نقد نمیکنه!
راستی من نفهمیدم بالاخره نسخه 1 و 2 بود یا 2و3؟!

SH HD Collection نسخه های دوم و سوم رو در برداره.(SH2 & SH3)
در ضمن نسخه اول هم قبلا HD شده بود!منظورم Shattered Memories هست.

به نظرم این بازی زیادی ترسناک هست انگار که سازنده یادش رفته ما میخواهیم بازی کنیم نه اینکه زجر بکشیم و خداییش من هم فیلماش را دیدم هم 4 و این اخری را تموم کردم به نظرم اینکه همش از خواب بلند میشن اصلا جالب نیست مخصوصا بعد از اونهمه ترس که تا استخون آدم رسوخ میکنه و کلا این بازی را به افرادی که از نظر روحی سالم هستند توصیه نمیکنم چون واقعیتش روحیه من را که داغون کرد حالا شما را نمیدونم بازی شدیدا عناصر مازوخیستی توش موج میزنه

به نظرم این بازی زیادی ترسناک هست انگار که سازنده یادش رفته ما میخواهیم بازی کنیم نه اینکه زجر بکشیم و خداییش من هم فیلماش را دیدم هم 4 و این اخری را تموم کردم به نظرم اینکه همش از خواب بلند میشن اصلا جالب نیست مخصوصا بعد از اونهمه ترس که تا استخون آدم رسوخ میکنه و کلا این بازی را به افرادی که از نظر روحی سالم هستند توصیه نمیکنم چون واقعیتش روحیه من را که داغون کرد حالا شما را نمیدونم بازی شدیدا عناصر مازوخیستی توش موج میزنه

دوست عزیز میشه بیشتر توضیح بدی؟من به شخصه قبلا بازی کردم
اما نمیخوام دوباره حس بد و حال و هوای غم بیاد برام
اخرین نسخش درچه حدی هست؟
خیلی ادم رو داغون میکنه ؟یا بشینم همون کال رو انلاین بازی کنم

بسیار عالی علی جون, فقط به خاطر این بازی رفتم X360 خریدم...
یه نکته رو اینجا به دوستانی که قصد دارند بازی رو بخرند بگم: اگر دنبال گرافیک,گیم پلی,بکش بکش و از اینجور چیزها هستید اصلا سمت این بازی نرید چون به بن بست برمیخورید:d
ولی اگر دنبال داستان,شخصیت پردازی,معماهای سخت,ترس,صداگذاری,موسیقی هستید به شدت توصیه میشه که برید بخرید و اصلا هم تردید نکنید.
دوستانی هم که در معماهای Silent Hill به مشکل برمیخورند,سوالاتشون رو در این تاپیک قرار بدند.
http://forum.bazicenter.com/thread55/page348/

دوست عزیز میشه بیشتر توضیح بدی؟من به شخصه قبلا بازی کردم
اما نمیخوام دوباره حس بد و حال و هوای غم بیاد برام
اخرین نسخش درچه حدی هست؟
خیلی ادم رو داغون میکنه ؟یا بشینم همون کال رو انلاین بازی کنم

کسی که کال آف آنلاین بازی می کنه بهتره اصلا به این بازی نگاه هم نکنه
این بازی بازی با داستان فلسفی ، شخصیت پردازی بی نظیر ، صداگذاری فوق العاده و معماهای سخت هست و یه جورایی ذهن و مغزت رو درگیر می کنه و به کار می اندازه
کسایی که اکشن بازی می کنن این بازی اصلا توصیه نمیشه باید قبلش روحیه ی این بازی رو داشته باشید ، کسی که روحیه ش رو نداشته باشه ممکنه روانی بشه >:):d

ممنون بابت تذکر، با عرض معذرت اشتباه تایپی بود.

SH HD Collection نسخه های دوم و سوم رو در برداره.(SH2 & SH3)
در ضمن نسخه اول هم قبلا HD شده بود!منظورم Shattered Memories هست.

عنوان Shattered Memories یک نسخه Remastered HD نیست، یک بازسازی کامل و یک روایت جدیدی از نسخه اول مجموعه هست، در واقع Remake شده با تغییرات زیادی در محتوا هست.

کسی که کال آف آنلاین بازی می کنه بهتره اصلا به این بازی نگاه هم نکنه
این بازی بازی با داستان فلسفی ، شخصیت پردازی بی نظیر ، صداگذاری فوق العاده و معماهای سخت هست و یه جورایی ذهن و مغزت رو درگیر می کنه و به کار می اندازه
کسایی که اکشن بازی می کنن این بازی اصلا توصیه نمیشه باید قبلش روحیه ی این بازی رو داشته باشید ، کسی که روحیه ش رو نداشته باشه ممکنه روانی بشه >:):d
سلام...
باید بگمهم باهات موافقم هم نه...
در مورد سایلنت هیل باید حسش بیاد تا بشه بازی کرد تا حدی که من خودم عاشق این بازیم و 3 نسخه ی اولش رو هم بازی کردم نسخه ی اول که رسما حس می خواد! ولی هنوز حسش نیومده 4 رو بازی کنم! نمی دونم چرا؟
حالا چرا باهات موافق نیستم : چون خودم به شخصه عاشق cod هستم البته نه الان من این بازیو از شماره ی اولش دنبال می کردم و همون موقع هم لن بازی می کردیم همین الان هم mw3 آنلاین بازی می کنم که خیلی لذت بخشه ولی این در تناقض با سایلنت هیل نیست اصلا.
حتی اینم بگم که خودم بازی ترسناک دوست ندارم زیاد. ولی SH فرق می کنه زیاد ترسناک نیست. یعنی من از ترس لحظه ای بدم میاد که خب ترس سایلنت هیل از این نوع نیست.
در مورد اون دوستمون هم باید بگم نسخه ی اول بازی خیلی گنگ و پیچیده است ولی نسخه ی دوم رو اگه به عنوان یه تجربه از سایلنت هیل می خوای خیلی خوب هست و کاملا همه چیز تو بازی شفافه، زیاد نکته ی مبهمی هم نداره . تو صفحه ی مربوط به سایلنت هیل هم فک کنم صفحه ی 11 باشه دوستمون(Nemesis ) یه مطلبی راجع بهش نوشته که خیلی کمکت می کنه با بازی ارتباط برقار کنی.شروع کن بازیو هر سکانس که میره جلو نقدش رو هم تو اون پست بخون.

والاه ترس لحظه ای من هم علاقه ندارم ، کلا خوبی بازی ها و فیلمهای شرقی و ژاپنی اینه که ترس ماندگاری دارن که خب یکی از ویژگی های جی هرور هست ، واقعا بازی هایی مثه سایلنت هیل ، Siren و fatal frame بازیهایی بودند که روحیه مخصوص به خودشون رو می خوان و خب تاثیرات بعدیش هم دیگه بستگی به همون روحیه ی طرف داره !

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or