تورنومنت خونین 9 : Mortal Kombat : Komplete Edition Review

A.R.A.$.H

کاربر سایت
Mortal-Kombat-Komplete-Edition.jpg

* این نقد بر اساس بازی بر روی PC نوشته شده است.

بازی های مبارزه ای قدمتی چندین ساله دارند و طرفداران زیادی نیز دارند. از محبوب ترین آنها می توان به سری Street Fighter , Tekken , King Of Fighters و خونین ترین آنها یعنی Mortal Kombat را نام برد.
همگی آنها البته از یک نقطه مشترک بهره می برند و آن این بود که اکثرا برای رایانه های شخصی عرضه نمی شدند! نهمین سری از Mortal Kombat در سال 2011 برای کنسول های PS3 و Xbox 360 عرضه شد اما خبر از عرضه نسخه PC تا امسال نبود.
سرانجام این بازی با نام Mortal Kombat : Komplete Edition برای PC نیز عرضه شد که شامل تمامی DLC ها و کاراکترهای عرضه شده در این چند وقت می باشد.
خبر عرضه این بازی بر روی PC خیلی ها را خوشحال کرد اما عملکرد آن واقعا چطور بود؟! در اینجا به نقد و بررسی این بازی بر روی PC میپردازیم.

نبرد همیشگی خیر و شر!

29480771255355282964.jpg

داستان های بازی های مبارزه ای اقلب زیاد از محتویات قوی بهره نمی برند.اکثر آنها زمانی که وارد حالت داستانی می شوید، یک موضوع ساده و سطحی بیان شده و بلافاصله همه رقبا را در کمتر از یک نیم ساعت کنار زده و بازی تمام می شود!
خوشبختانه آخرین Mortal Kombat چنین نیست. داستان بازی در نگاه اول مانند همیشه در این سری تکراری میزند.نبرد بسیار کلاسیک Raiden و همراهانش با Shao kahn پیروزی همیشگی خیر بر شر.داستان به همین ترتیب در این بازی پیش میرود اما مبارزان صرفا نمی آیند که بجنگند و کنار بروند.شما شاهد شخصیت پردازی بسیار خوب کاراکترها خواهید بود و به هر یک به خوبی پرداخته می شود.حتی اگر جزئیات زیادی حین داستان گفته نشود بخشی جدا از محیط گیم پلی مبارزات موجود است که بایوگرافی تمامی شخصیت ها را دارد و اطلاعات کاملی در اختیار شما می گذراد.تا به حال فکر کرده اید چرا همیشه Scorpion در مقابل Sub Zero قرار میگیرد؟ چرا Kabal ماسک به صورت خود میزند؟ Noob Saibot کیست و چرا شخصیتی تاریک و سیاه است؟ چرا Jade همراه همیشگی Kitana است؟ و .... در Mortal Kombat 9 شما پاسخ تمامی سوالات ذکر شده را خواهید گرفت.

26844866505615616374.jpg

سه جهان در دنیای Mortal Kombat وجود دارد که عبارتند از: Nether Realm , Out World و Earth Realm. مکان اول مکان حکومت و امپراطوری Shao kahn . دومین جهان مربوط به مردگان است و Scorpion و Quan Chi از آنجا می آیند (دلیل اینکه Scorpion در این دنیا چکار می کند را در داستان خواهید فهمید). سومین جهان نیز همان دنیای خودمان است که داریم زندگی می کنیم و انسان های عادی در آن حضور دارند.حال Shao kahn می خواهد دنیای خود را با Earth Realm ترکیب کرده و در این میان روح تمامی انسان ها را بگیرد.اما در بازی خدایانی با نام Elder God شناخته می شوند که برای جلوگیری از این اتفاق و تهاجم هر دنیا به دیگری، مسابقات Mortal Kombat را ایجاد کرده اند و Shao kahn تا در آن پیروز نشود اجازه عملی کردن هدف خود را ندارد.
Raiden به عنوان خدای رئد و محافظ زمین در این مسابقات وارد می شود و همراهان خود را به مرور جمع می کند تا در مقابل اهداف شوم Shao kahn مبارزه که البته قضیه کاملا باب میل آنها در آینده نمی شود و اتفاقات تخل و ناگواری انتظارشان را می کشد.
بخش داستانی به طور کلی از 16 بخش تشکیل شده و هر یک متعلق به یک مبارز می باشد و هر مبارز 2 تا 4 نبرد را تجربه خواهد کرد.نیمه اولیه بازی کاملا عادی و قابل پیش بینی ادامه می یابد اما ناگهان اوضاع کاملا به هم میریزد که پیشنهاد می کنم خودتان این بخش را حتما تجربه کنید.

خرد شدن استخوان در این نبرد، حداقل درد است!

Mortal_Kombat_2011_gameplay_montage.jpg

میرسیم به مهمترین بخش یک بازی مبارزه ای یعنی گیم پلی. Mortal Kombat : Komplete Edition دارای 28 مبارز متنوع می باشد که در داستان دخالت دارد و 4 شخصیت دیگر نیز به صورت اضافه قرار دارند و در بخش داستانی حضوری نداند.
می شود گفت مهمترین و شاید تمامی کاراکترهای کلاسیک و کلیدی در این سری حضور دارند.از 28 نفر می توان به Smoke , Sektor , Scorpion , Jax و خیلی های دیگر اشاره کرد. نبود کاراکتر Rain نیز حس می شد که سازندگان بازی با احترام به نظرات گیمرها او را جزء چهار نفر اضافه ارائه کردند.کنترل های اصلی بازی شامل حرکت در چپ و راست، پرش و نشتن، دو نوع مشت و نوع لگد و دفاع می باشد.البته بازی دارای مبارزات Tag Team نیز می باشد و با انتخاب دو کاراکتر به مانند بازی Street Fighter X Tekken می توانید مبارزان را در میدان نبرد جابجا کنید.برنده در مبارزات کسی است که دو راند را پیروز شود.
برای پیروزی باییستی جانانه بجنگید و برای اینکار سازنده این بازی تکنیک های بسیار مهیج و خوبی را متناسب هر کاراکتر انتخاب کرده اند. شما می توانید با هر کاراکتر و مشت و لگد ها، ضربات عادی و کمبوهای ساده اجرا کنید. و یا می توانید از قدرت های جادویی و مخصوص آنها بهره ببرید. در پایین صفحه شما شاهد یک نوار 3 تکه هستید. با استفاده از هر قطعه آن می توانید کمبوهای طولانی تر و جادوهای قوی تری اجرا کنید.اگر همه آن را نیز یکجا استفاده کنید یک قابلیت جالب و جذاب بازی با نام ضربات X- Ray خود نمایی می کند. اگر حریفتان گارد خود را نبندد و شما یکجا نوارها را خالی کنید شاهد اجرای X- Ray می باشد. در این حالت (باز هم میگویم اگر گارد حریف بسته نباشد، اگر دفاع کند کل حرکات شما و نوارها به هدر می رود) رقیب شما دیگر تکان نمی تواند بخورد و شما حرکاتی بسیار قوی و دردناک را روی آنها به صورت دنباله دارد و اتوماتیک اجرا خواهید کرد که مسلما آسیب زیادی به همراه دارد. از این جهت به آن می گویند X- Ray که هنگام وارد شدن ضربات به حریف، استخوانها و اعضای داخلی بدن نمایان می شود و شما به دفعات شاهد صحنه های خرد شدن استخوان، خون ریزی های وحشتناک و شکستن اعضای بدن هستید! این قابلیت بسیار اقرار شده و در عین حال زیبا کار شده است.

65592743424614464733.jpg

به تصویر بالا فقط نگاه کنید! چه کسی می تواند بعد فرو رفتن چند چاقو تا مغز و آن هم از طریق چشم زنده بماند؟؟! اما پس از این ضربه اگر سلامتی شما تمام نشود کاملا صاف سر جای خود خواهید ایستاد (البته Damage زیادی هم متحمل شده اید).
از دیگر موارد می توان به بازگشت کلاسیک فنون کاراکترها و حتی طرز ایستادن آنها اشاره کرد! بسیاری از حرکات برای شما آشنا خواهد بود و با دیدن نحوه گارد گرفتن و مبارزات خیلی ها یاد نسخه های Sega این بازی در چندین ساله گذشته می افتند.
شاید جالبترین بخش Mortal Kombat همیشه مبارزات باشد اما اکثر ایرادات نیز در همین قسمت موجود است.مهمترین و بزرگترین ایراد در این بازی نبود تعادل کافی بین مبارزان بازی است. مبارزان در ضاهر چیزی گفته نمی شود اما به نوعی دارای کلاس های مختلف هستند.برخی از آنها مانند Night Wolf و Jax با قدرت تمام به صورت دشمن حمله ور می شوند در حالی که Smoke به نامرئی شدن و Teleport اکتفا می کند.شما در این میان به وضوح می توانید تفاوت ها را احساس کنید.یک مثال دیگر:
Sektor دارای انواع حملات از راه دور است، بیش از حد جلو بروید با یک موج قوی شما را به عقب پرت می کند، و حتی یک Teleport ترکیب شده با ضربه نیز دارد.در مقابل Riptile فقط یک نوع جادو راه دور دارد و تنها مزیتش نامرئی شدنش است که همچین هم نامرئی نیست و با کمی دقت کاملا می توانید او را در زمین ببینید! و یا در حرکتی دیگر Kintaro می تواند با پرتاب مداوم آتش از دهانش به زمین شما را مانند دانته از سری Devil May Cry روی هوا نگه دارد و تا به زمین می رسید یک گلوله دیگر!
یک دفعه تا مبارزه آغاز شد او چهار بار این حرکت را تکرار کرد و تا به خود جنبیدم دیدم چیزی یک نوار بسیار نازک از سلامتی من باقی نمانده! مشکل دیگر به هوش مصنوعی برمی گردد.هوش مصنوعی مبارزاتی ضد و نقیض دارد.گاهی عالی می جنگد و گاهی هم همه یادش می رود! (فرق نمی کند چه درجه ای).
در آخر نیز بایستی حتما اشاره ای هرچند کوتاه به یکی از عناصر نمادین سری Mortal Kombat یعنی تمام کننده ها اشاره کنیم. این عنصر پر رنگ تر و خونین تر از همیشه برگشته و در پایان مبارزات (بجز بخش داستانی) می توانید Fatality ها را اجرا کنید.
هر مبارز دو نوع Fatality، یک نوع تمام کننده محیطی و یک Babelity دارد و طی آن حریف را تبدیل به یک نوزاد 1 ساله تبدیل می کند!
گیم پلی Mortal Kombat به تعادل بیشتری نیاز داشت.

ترانه های مرده، مبارزانی نسبتا زشت!
18281141350733082451.jpg

از نظر بخش صداگذاری و گرافیکی، Mortal Kombat مانند یک شمشیر دو لبه است!
با صداها شروع می کنیم.صداپیشگی کاراکترها بسیار خوب کار شده و همخوانی بسیار خوبی با مبارزان دارد.از طرف دیگر صداهای محیطی و گیم پلی نیز عالی است. با صدای هر ضربه، هر جادو و هر فریاد میزان دردناک بودن و یا ضعیف بودن ضربه به خوبی منتقل می شود.اما موزیکها به هیچ وجه چنگی به دل نمی زد. موزیک پس زمینه در یک مبارزه می تواند هیجان را بالا ببرد اما در Mortal Kombat چنین نیست و پس از اولین ضربه موزیک به کلی گم می شود و تنها ترانه شما صدای ضربات و جادوها است! بسیاری از موزیک ها آشنا هستند و یک Remix ساده از سری های کلاسیک هستند اما هیچ هیجانی به طور کلی دربر ندارد.انگار اصلا موزیکی در بازی شنیده نمی شود!
گرافیک نیز ضد و نقیض است. این بازی یه یک سیستم بسیار قوی نیاز ندارد و بر روی 60 فریم اجرا می شود.طراحی مبارزان در سطح بسیار خوبی قرار دارد.جزئیات به نحو احسنت ترسیم شده است و در قسمت بایوگرافی که می توانید کاراکترها را درجهات مختلف ببینید، تازه طراحی زیبای آنها را متوجه خواهید شد.اما گرافیک در نماهای سینمایی بسیار بسیار پایین و بی کیفیت است.یک کات سین که تمام می شود شما یک لحظه واقعا در تغییر گرافیک تا این حد تعجب می کنید!
از دیگر نکات مثبت طراحی و گرافیکی می توان به تخریب پذیر بودن بدن کاراکترها اشاره کرد.به مرور در نبرد چشم کاراکتر شما باد می کند، پوست تنش کنده می شود ، سر و صورتش خونین می شود و ... که به هر چه طبیعی تر بودن مبارزات و القای درد ضربات کمک خواهد کرد.

------------
این نقد در نگاهی کوتاه:

مثبت = خشن و خونین، ضربات X- Ray ،داستانی جالب که باعث می شود به کاراکترها با دیدی بیشتر از یک مبارز لحظه نگاه کنید و شخصیت آنها را درک کنید،انواع حالت های مختلف برای تجربه بازی، صداپیشگی خوب، حضور بسیاری از شخصیت های کلاسیک به طور کامل و بدون خراب کردن سابقه آنها
منفی = نبود تعادل چندان در گیم پلی (برخی حتی با ضعیف ترین کاراکتر نیز خوب بازی می کنند اما دلیل نمی شود که عده ای بسیار قوی با قابلیت های رنگارنگ باشند در حالی که عده ای دیگر جز Teleport بلد نیستند)،گرافیک تکنیکی ضعیف، موزیک های بی رمق، کمی داستان بیش از حد منفی پیش می رود و شاید یک لحظه با خود بگویید چرا پس از 16 قسمت همش بدبیاری نصیبمان می شود و پیشروی شاهد نیستیم

امتیازات

داستان: 8.5
گیم پلی: 8
صداگذاری: 7.5
گرافیک: 7

ارزش: بازی Mortal Kombat : Komplete Edition یک جواهر به معنای واقعی در رایانه های شخصی می باشد. ایراداتی در بازی وجود دارد که نمی شود آن را نادید گرفت اما به هیچ وجه طوری نخواهد بود
که تجربه بازی را برای شما تلخ کند و یا اینکه قابل بازی نباشد.

امتیاز نهایی: 8

• Like
Reactions: Rezahajizadegan
بهترین فایتینگ نسل ثبت شد واقعا سرگرم کننده هست فقط مشکل فریمش اخر درست حل نشد ولی از یادها نمیره .
چی میشه همیشه اینجوری بازی ها رو رو کامپیوتر بدن حال دیر هم شده عیب نداره ولی اینجوری با مشکلات ندن یه پورت تمیز

اول از همه با تشکر از نظرات دوستان
فقط مشکل فریمش اخر درست حل نشد
این ایراد رو هر کسی نداره. من به راحتی روی 60 فریم بازی می کنم بدون هیچ دردسری. یک فایل Notepad هست مثل اینکه میگند باید تهیه کنید تا رفع شه که اطلاعات دقیقی ندارم.
اما من به شخصه هیچ مشکلی نداشتم

اول از همه با تشکر از نظرات دوستان

این ایراد رو هر کسی نداره. من به راحتی روی 60 فریم بازی می کنم بدون هیچ دردسری. یک فایل Notepad هست مثل اینکه میگند باید تهیه کنید تا رفع شه که اطلاعات دقیقی ندارم.
اما من به شخصه هیچ مشکلی نداشتم

مال من اولش درست بود یه بار از بازی اومدم بیرون رفتم تو مشکل دار شد فایل تهیه و جایگزین کردم زیاد تاثیری نداشتش توش به هر حال من که تا حدی حال کردم بعد پاک کردم رفت

نقدتون خوب بود ولی اشتباهاتی داشت مثلا کی گفته رپتایل از سکتور ضعیفتره رپتایل چند نوع special متنوع داره jax و nightwolf هم جزو کاراکتر های قوی نیستن مثل kabal kung lao cyrax

نقدتون خوب بود ولی اشتباهاتی داشت مثلا کی گفته رپتایل از سکتور ضعیفتره رپتایل چند نوع special متنوع داره jax و nightwolf هم جزو کاراکتر های قوی نیستن مثل kabal kung lao cyrax
ممنون بابت نظرتون
ببینید آخر نقد هم من گفتم، برخی گیمرها هستند که با ضعیف ترین کاراکترها نیز می تونند شائوکان رو شکست بدند اما اینکه قابلیت ها انقدر متفاوت باشه درست نیست ( از این جهت که یک نفر چیزی زیادی نداشته باشه اما از طرف دیگه یک نفر به انواع فنون رنگارنگ مزین شده باشه! )که در این میان هم سکتور مسلما تنوع خیلی بهتری داره فنونش نسبت به رپتایل.رپتایل بهترین مزیتش همین نامرئی شدن هستش که اونم بدرد نمیخوره چون کاملا بازهم معلومه و یک نفر مثل nightwolf یا Jax با یک Charge اون رو دوباره مرئی می کنند.
در قوی بودن kabal شکی نیست! منتهی با همین Jax که می گید قوی نیست بازی کنید (هوش مصنوعی رو بذارید Jax) دائما رو هوا شما رو نگه میداره و Throw ها و Charge های خیلی قوی داره.nightwolf هم که با تبر میتونه یک جور Upper Cut بزنه، صائقه داره، تیر کمان داره، Charge داره، با بدنش هم میتونه تیرها و جادو ها رو به خود حریف برگردونه! دیگه فکر نمی کنم جای بحث باشه که تانک کامل هستش :d
یک بار دیگه فقط نکته ای رو متذکر شم: این یک نقد شخصی هستش و بازی های مبارزه ای رو هرکس به نحو خاص خودش بازی می کنه.اما کمبود تعادل در بین کاراکترها کاملا حس میشه و کاملا هم مشهوده

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or