با انتشار ناگاهانی تصاویر و اطلاعات تکمیلی از کنترلر جدید PlayStation 5 با نام DualSense توسط سونی، این گیمپد به سرعت با بازخوردهای فرآوان، آنالیزها، memeها، طرحهای شخصیسازی شده از کنترلر و از این دست موارد در فضای مجازی روبهرو شد که به خوبی نمایانگر تفاوت چشمگیر کنترلر با همتای قدیمی خود بود. البته که برای درک بهتر ویژگی و قابلیتهای نوین DualSense تجربه فیزیکی از آن موضوع دیگریست. در همین راستا مدیر ارشد استودیو مطرح Bethesda آقای پیت هاینز (Pete Hines) در تویتر خود نسبت به تجربه فیزیکی از این کنترلر اظهار نظر کرده و بسیار تحت تاثییر آن قرار گرفته است!
من فرصت این رو داشتهام که ویژگیهای Haptic Feedback و مقاومت متغیر ترگیرها (Adaptive Triggers) را در کنترلر DualSense تجربه کنم و باید بگم که بسیار تحت تاثییر عملکردهای آن قرار گرفتم! فکر میکنم بازیها قرار هست کارهای واقعا جالبی را با استفاده از این ویژگیها انجام دهند.
خب بهطور مشخص جناب پیت هاینز در مورد هپتیک فیدبک و آداپتیو تریگرز سخن بمیان آورده است. Haptic Feedback متفاوت از استاندارد Rumble است که تنها به کم یا زیاد کردن لرزش (Vibration) بسنده میکند و به صورت دقیقی میتواند با توجه به شرایط پیرامون احساسات متفاوتی را از تجربه یک بازی برای شما رقم بزند. به عنوان مثال به شبیهسازی فشار یک دکمه در نمایشگر تلفن همراه خود دقت کنید، Haptic Feedback با عملکردی مشابه در این زمینهها برگردانی بهتر از سطح قوطهوری یا ایمرژن در بازیها را رقم خواهد زد. سطوح متفاوت در بازیها عملا احساس مختلفی را از طریق کنترلر به گیمر انتقال خواهد داد.
Adaptive Triggers نیز تریگرها یا دکمههای L2 و R2 هستند که با استفاده از تکنولوژی جدید میزان مقاومت فشاری آنها توسط سازنده و با توجه به مضامین بازی قابل تنظیم خواهد بود. به عنوان مثال کشیدن زه کمان در یک بازی میزان مقاومت تریگرها را رفته رفته افزایش خواهد داد تا احساس واقعی از این امر را به خوبی به گیمر القا کند. این مورد تنها یکی از قابلیتهای بیشماری است که با استفاده از Adaptive Triggers در بازیها قابل اجرا خواهد بود.
تغییر نام کنترلر جدید به DualSense در تفاوت با همتاهای قدیمی خود (DualShock) در دو دههی گذشته نیز نشان از تفاوتی اساسی است و بهنظر میرسد یکی از بخشهای بزرگ تمرکز سونی در نسل آینده و فرآهم کردن سطوح جدید از Imerssion در بازیها خواهد بود.
پیت هاینز تنها یکی از اولین اشخاصی است که در مورد تجربه فیزیکال از DualSense اظهار نظر کرده است و رفته رفته با توزیع فرم فکتور نهایی کنترلر مابین سازندگان و برداشتن محدودیتهای NDA، انتظار میرود اشخاص بسیاری نسبت به ویژگی و قابلیتهای جدید این کنترلر در عمل نظرات خود را بیان کنند.
منبع