در سالهای گذشته، کاربران فعال بخش سینما و تلویزیون فروم بازی سنتر، نظرسنجیها یا مسابقههایی برای انتخاب بهترین آثار در هر ژانر و در هر فرمت برگزار کردند. خوشبختانه اکثر این نظرسنجیها و فهرستها با استقبال خوبی از کاربران مواجه شد. من هم حدود پنج سال پیش، تاپیکی پیرامون «انتخاب بهترین فیلمهای دهه» راهاندازی کردم که با استقبال نسبی روبهرو شد که اتفاق خوشایندی برای من بود. اکنون این فرصت را غنیمت میشمارم که تاپیکی با موضوع خاص و حداقلی درباره «بهترین مینیسریالهای تاریخ تلویزیون» با انتخاب مستقیم کاربران بازیسنتر ایجاد نمایم.
قبلاً یک کاربر در زمینه تلویزیون در سال 2016 تاپیکی ایجاد کرد که نتایج آن با پیروزی «بریکینگبد» همراه شد؛ من تصمیم ندارم که دوباره چنین تاپیکی را بیندازم؛ چون اعتقاد دارم که این تاپیک به طور مفصل به بهترینها پرداخته و تکرار آن شاید با استقبال روبهرو نشود؛ بنابراین، من تصمیم گرفتم که این تاپیک به طور ویژه روی «بهترین مینیسریالها» تأکید داشته باشد. حالا تفاوت میان Mini-Series و Limited Series در نظر فنی وجود دارد؛ اما قرار نیست سختگیری اعمال شود، چون در زبان فارسی هر دو واژه بهعنوانِ «مینیسریال» یا «سریال کوتاه» تعبیر میشود.
قوانینی برای فهرستکردن مینیسریالهایتان وجود دارد که آنها را بهصورت شفاف اعلام میکنم:
الف) مینی سریالهایی که به دلیل تقاضای بالا مخاطبان، فصل دوم دریافت کردهاند، در این تاپیک مورد بررسی قرار نمیگیرند (مثال: Big Little Lies و Your Honor)
ب) مینی سریالهایی که قرار بود فصل دوم داشته باشند؛ اما با اعلامیه شبکه و شورانر به همان «مجموعه کوتاه» بسنده شدند؛ در این تاپیک مورد تأیید قرار میگیرند (مثال: Seven Seconds و Mad Dogs)
ج) مینی سریالهایی که حالت آنتولوژی دارند؛ در این تاپیک مورد پذیرش قرار نمیگیرند (مثال: بلک میرز و رومانوفها)
د) مینی سریالهای انیمیشنی در این تاپیک مورد پذیرش قرار میگیرند (مثال: Over the Garden Wall)
شیوه امتیازدهی:
شیوه امتیازدهی به مانند آن شیوه سابق «متاکریتیک» است: انتخاب اول شامل 3 امتیاز میشود؛ انتخاب دوم (رانرآپ) شامل 2 امتیاز میشود؛ رتبههای سوم الی دهم کاربران یک امتیاز را به خود اختصاص میدهند؛ و گزینههای غیر رتبهبندی (یا تمایل به ذکر جایگاههای 11-20 نیم نمره دریافت خواهند کرد.
اگر راهنمایی خواستید و در انتخاب نوع مینیسریالها به مشکل برخوردید، من پاسخگوی شما خواهم بود. شروع کنیم؟ بسمالله.
برخی از منابع بهترین مینی سریالها:
The 100 Best Miniseries Of All-time (January 2025)
The Best Limited Series of the 21st Century, Ranked
بهترین مینی سریالهای تاریخ تلویزیون
آخرین ویرایش: