افزایش قدرت کارت گرافیکی

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

Sam-Fisher

کاربر سایت
سلام دوستان . این مقاله رو از وبلاگ خودم اینجا گذاشتم تا شما ها هم استفاده کنید . امیدوارم خوشتون بیاد . منبع : http://cheatman.blogfa.com/post-9.aspx

امروزه مبحث Overclock تبدیل به یه مبحث داغ شده که روز به روز به تعداد افرادی که این کارو انجام میدن زیاد میشه . حالا بزارین از اول اول مساله شروع کنیم.

اگه نمیتونید یک بازی رو به راحتی اجرا کنید؟ یا اگه در یه بازی افت فریم دارید؟ (کند شدن بازی) یا بازی های جدید و سنگین رو سیستم شما روان اجرا نمیشه Overclock یه راهی برای بهبود این وضعه.

ابتدا بیایید ببینیم این افت فریم در بازی ها (کند شدن اجرای بازی) به چه دلایلی میتونه اتفاق بیفته . برای اجرای خوب یه بازی در کامپیوتر شما سه فاکتور مهم نقش ایفا میکنن.

۱- RAM یا حافظه جانبی کامپیوتر که مقدار و قدرتش با این عامل رابطه مستقیم داره . یعنی هرچه قدر بیشتر باشه کیفیت اجرای بازی هم بهبود پیدا میکنه . امروزه مقدار مناسب برای اجرای خوب بازی های جدید مقدار ۱ گیگابایت هست ( شاید یه کمی زیاده روی باشه ولی خودتون میتونید در قسمت سیستم پیشنهادی اکثر بازی های جدید این مقدار رو ببینید.)

۲- CPU یا پردازنده که باز هم مثل رم هرچه مقدارش بیشتر باشه بازی بهتر اجرا میشه . امروزه ۲ مارک معتبر و خوب AMD و Intel انواع مدل های CPU رو عرضه می کنند (که خود من بیشتر AMD رو قبول دارم) بسته به توان پردازنده در کیفیت گیم تاثیر داره.

۳- سومین و مهم ترین عامل (که سایر عوامل رو در جیب پشتش جا میده) کارت گرافیکی هست . کارت های گرافیکی تنوع فوق العاده زیادی دارند که در این بین شرکت های Nvidia و Radeon توانسته اند با ارائه کارت های گرافیکی موسوم به Geforce و Ati (به ترتیب) بازار رو در دست خودشون بگیرن.رقابت سختی بین این دو کمپانی وجود داره به طوری که با ارائه هر قطعه توسط یکی از آنها کمپانی دیگر در صدد ارائه محصولی بهتر برمی آید که به نظر می رسد در این میان Nvidia برتر است (ولی فعلا قوی ترین کارت گرافیکی موجود در دستان Radeon است)ولی فعلا در ایران استفاده از مارک Nvidia خیلی رایجه . البته به نظر من کارت های گرافیکی Ati فقط در سری X خودشون میتونن حرفی برای گفتن داشته باشن و من هنوز بر این باورم که چرت ترین کارت گرافیکی موجود در بازار Ati-Radeon 7000 هست(با اینکه ۶۴ مگابایته ولی واقعا کارت ضعیفیه)

همون طور که گفتم کارت گرافیکی مهم تربن عامله . بیایید ببینیم چطوری میشه تشخیص داد که ایراد از چیه ؟

اول در مورد RAM : اگه RAM عامل افت باشد یه نشانه داره که میشه تشخیص داد . در اون حالت شما وقتی در حال بازی هستید و با تفنگ دوربیندار خود سر دشمن را هدف گرفته اید یه دفعه بازی هنگ میکنه و بعد از مدت خیلی کوتاهی دوباره درست میشه و این روند تکرار میشه (مخصوصا هنگام ورود به محیطی جدید) که در این هنگام چراغ قرمر رنگ روی کیس که مربوط به هارد دیسک شماست شروع به روشن شده میشه و اعلام میکنه که RAM شما فضای کافی را ندارد .

دوم کارت گرافیکی : اگه نشانه هایی که دربالا و در مورد RAM گفتم رو ندارید و از اون هنگ های کوتاه مدت که مربوط به RAM هست رو ندارید و بازی فقط کند اجرا میشه در اینجا ایراد از کارت گرافیکیه.

در مورد CPU نمیشه قطعی نظر داد ولی میشه این علت رو رد کرد یعنی با سنجش شرایط اطمینان پیدا کرد که ایراد از CPU نیست مثلا اگه CPU خوبی دارین مثلا یه ۲.۴ دارید و باز هم در اجرای بازی مشکل دارید اونوقت مشکل از CPU نیست و باید به سراغ دو فاکتور بعدی رفت .

خوب خیلی طولانی شد حالا میرم سراغ اصل مطلب که در مورد افزایش بازده کارت گرافیکی هست:

ببینید هر کارت گرافیکی توان و قدرت خاصی دارد و خیلی بیش از حد نمیتوان از آن انتظار داشت . مثلا اگه یه کارت گرافیکی Geforce Fx 5200 دارین نمیتونید انتظار اینو داشته باشین که بتونید بازی هایی مثل Doom 3 یا Medal Of Honor Pacific Assault یا Fear و به طور کلی بازی های جدید رو در حد گرافیکی High به خوبی اجرا کنید.به طور کلی افزایش کارایی کارت گرافیکی به حد فراتر از عملکرد خود در حالت عادی رو Overclock میگن.

هر کارت گرافیکی دارای دو مشخصه بسیار مهم است که در کیفیت عملکرد اون به شدت تاثیر میذاره .اولین مشخصه سرعت هسته پردازدنه گرافیکی یا همونGPU Core Speed و دیگری سرعت حافظه گرافیکی یا همون Video Ram Speed . با Overclock کردن کارت گرافیکی مقدار و توان این دو عامل رو افزایش میدیم.اولین عامل یا همون GPU (پردازنده گرافیکی) وظیفه رندر کردن هر فریم سه بعدی را بر عهده داره و Overclock کردن اون میتونه نرخ "فریم در ثانیه" رو افزایش داده و در نهایت باعث افزایش توان کارت بشه.دومین عامل یا همون Video Ram(حافظه گرافیکی) وظیفه پردازش داده های ویدئویی را دارد که در داخل حافظه های گرافیکی ذخیره میشوند. تراشه های این حافظه برروی کارت نصب شده است و افزایش سرعت آن موجب می شود تا پردازنده گرافیکی را سرع تر تغذیه کند.در Overclock کردن کارت گرافیکی این دوعامل را باهم افزایش میدهیم.

عوارض :

برنامه های محک زن مثل 3D Mark راه بسیار مفید برای آگاهی از میزان توانایی کارت هستند.به این صورت که یک دموی بسیار سنگین رو در سیستم شما پخش میکنن و با بررسی فاکتورهای مختلف در آخر نمرهای به کارت شما میدن . Overclock کردن کارت گرافیکی حدی دارد و زیاده روی در این امر ممکن است باعث آسیب دیدن کارت شود. عوارض غیر طبیعی که در اثر Overclock ایجاد میشه رو Artifact (آرتیفکت) میگن که به عمومی ترینشون اشاره میکنم:

۱- دانه های برف که هنگام اجرای برنامه محک زن دیده میشوند (نکته:یه بازی سنگین هم میتونه کار برنامه محک زن رو انجام بده) به طوری که تصویر برفک دار میشه .

۲ـمتوقف شدن برنامه محک زن( یا بازی) حین اجرا

۳- هرگونه تغییر غیر عادی در برنامه محک زن (یا بازی ) اعم از : خطوط سیاه رنگ و ناهموار - چشمک زدن تصویر و تغییر رنگ غیر طبیعی و ...

به طور کلی کارت های گرافیکی که با کاهش قدرت هسته کارت های دیگر به بازار عرضه شده اند پتانسیل Overclock زیادی دارند از جمله این کارت ها میتوتم به این موارد اشاره کنم :

Geforce FX 5900XT - Radeon 9800SE - Geforce 6200 - Radeon 9550

چگونگی Overclock کردن :

http://www.3dnews.ru/files/pub/tweakers/video_tools/rivatuner.zip

من نرم افزار RivaTuner رو پیشنهاد میکنم . این نرم افزار رو نصب کنید اگه ندارید از بالا دانلود کنید (حدود ۱ مگه) بعد از نصب نرم افزار اونو اجرا کنید . پس از اجرای نرم افزار در صفحه اول مشخصات کارت گرافیکی نمایش داده شده است . در پایین پنجره در قسمت Driver Setting روی Customize کلیک کنید و از منوی باز شده اولین گزینه که System Setting نام دارد و عکس یک کارت کرافیکی به همراه دارد رو بزنید . در پنجره جدید در قسمت بالا زیر باره ها تیک Enable رو گذاشته و از منوی کرکره ای مقابل آن Performance Setting رو انتخاب کنید . در پایین مقدار فرکانس پردازنده و رم نمایش داده شده است . بازه ی اطمینان با دو علامت کوچک نمایش داده شده است . اگر از اون بازه فراتر برید ریسک حساب میشه.حالا هر دو مشخصه رو تا یه حدی زیاد کنید و روی Test در قسمت پایین کلیک کنید . اگه Test با موفقیت تموم شد یعنی مقدار وارد شده توسط شما مورد قبوله . سپس در قسمت Startup Setting در وسط پنجره تیک اولین گزینه رو بزارید و Apply کنید . با یه Restart کار Overclock کردن تمومه. اگه با آرتیفکت مواجه شدید مقدار هر دو مشخصه رو یه کم کم کنید تا به میزان ایده آل برسید.(تذکر: اگه در هنگام Overclock سیستم هنگ کرد از خیر این کار بگذرید)

اگه انتقاد یا نظری هست حتما بگین .
منبع ، وبلاگ خودم : http://cheatman.blogfa.com/post-9.aspx

ممنون از مطالبتون خیلی استفاده کردم:love: در ضمن وبلاگتون هم ف ی ل ت ر شده

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or