بعد از مدتها، یه سری نقد و بررسی از بازیهایی که روی XSX تجربه کردم بذارم.
Hades 2
10/10
+ یکی از بهترین دنبالههای این سالها. با اینکه نسخه اول Hades فوقالعاده بود، ولی این یکی برای من حتی از اون هم جلو میزنه و در حدی خوبه که با وجود انتظارات بسیار زیاد، درخشان ظاهر میشه.
+ گیمپلی فوقالعادهای که یکی از اعتیادآورترینهای این سالها به حساب میاد و بعضی وقتها انقدر پشت سر هم بازی میکردم که دیگه نزدیک بود کارم به مرکز ترک اعتیاد بکشه!
+ تنوع بالای سلاحها و قابلیتها و قدرتهای مختلف که باعث میشن بازی دهها ساعت ارزش تجربه کردن داشته باشه.
+ داستان زیبا و پُر از شخصیتهای جذاب و دوستداشتنی که با اکثرشون حال میکردم. به جز Eris که از همون اول اعصاب خردکن بود و از مدل شخصیتپردازی (که البته مخصوصاً اینطوری بود) تا صداش و طراحیش اذیتم میکرد!
+ اتفاقات و شخصیتهای بین مراحل واقعاً محشر بودن.
از Arachne با اون صدای لطیف و خندههای بامزه و Narcissus خودشیفته که صحبتهاش با خودش و ما عالی بود، تا Dionysus خوشگذرون و رها و Echo مظلوم و ستمدیده، همه درجه یک و عالی بودن.
+ ایدههای باحال مثل
کنسرت Scylla و دوستان که با آهنگهای زیباشون، فضای خیلی جالبی رو توی یه باسفایت مهیج ایجاد میکردن.
+ موسیقیهای بسیار گوشنواز و قشنگ، از مدلهای بیکلام تا ترانهدار
+ صداپیشگی بینقص برای تکتک شخصیتها
+ گرافیک هنری قشنگ
- ندارد!
!Denshattack
9.5/10
+ یکی از عجیبترین و ابزوردترین ایدههای این سالهای صنعت بازی، در مورد رقابت قطارهای رنگارنگی که کمبوهای حیرتانگیز روی ریل و آسمون و... میزنن!

+ گیمپلی بسیار جذاب و کمنظیر که شاید از جهاتی شبیه بازیهایی مثل سری Tony Hawk's Pro Skater باشه، ولی ویژگیهای منحصربهفرد خودش رو هم داره و واقعاً نمونه مشابهی ازش یادم نمیاد.
+ اتمسفر لذتبخشی که یادآور دوران باشکوه بازیهای آرکید و آثار قدیمی سگا هست.
+ مراحل دیوانهوار و جالبی که بین مراحل معمولی قرار گرفتن و در قالب باسفایت (رقابت با بقیه قطارها!) تا حالتهای ریتمی و... رو شامل میشن.
+ بعضی از موسیقیهای زیبا
- شکل و شمایل بعضی از کاراکترها و مدل دیالوگهاشون و کلاً اکثر بخشهای خارج از گیمپلی که به داستان و کاتسینها مربوط میشن، به شدت برام دافعه داشتن. در حدی که از یه جایی به بعد کلاً هرچی کاتسین و دیالوگ بود رو رد میکردم و تقریباً هیچی از داستان بازی نمیدونم!

- بعضی از صداهایی که وسط مراحل از طرف کاراکترها پخش میشد هم اعصابخردکن بودن و از یه جایی به بعد صداشون رو کم کردم!
Forza Horizon 6
9.5/10
+ همچنان بعد از ۶ نسخه، کیفیت بالای خودش رو حفظ کرده و لذتبخشترین حس و حال ریسینگ آرکید اپنورلد رو ارائه میده.
+ گیمپلی باکیفیت و کمرقیب
+ گرافیک فوقالعاده، از ماشینها تا محیط
+ اتمسفر ژاپن به بهترین شکل ممکن توی گوشه و کنار بازی به چشم میخوره و بازی نقشه خوبی داره.
+ لیست متنوعی از ماشینها در کلاسهای مختلف
+ موسیقیهای زیبا در سبکهای متنوع
- اگه ۱۰۰ نسخه دیگه هم با این کیفیت بسازن، همچنان برام لذتبخشه ولی در عین حال دوست داشتم بازی تغییرات بیشتری داشته باشه و به نظرم بعد از این همه سال، وقتش رسیده که یه نیمچه ریبوتی توی ساختارش پیدا کنه.
- همچنان مثل نسخههای قبلی، با بخشهای انسانی مشکل دارم و از شکل و شمایل کاراکترها تا نوع صحبت کردنشون که میخوان به زور باحال و خفن باشن، اذیتم میکنه.
Hell is Us
9/10
+ دنیای بسیار جالب، با اتمسفر درجه یک و فضاسازی محشر
+ داستان زیبا و پُر از نکات ظریف توی دنیایی که هم المانهای فانتزی باحالی داره و هم از نظر مفاهیم انسانی جالبه، با داستانگویی درجه یکی که به خوبی به غرق شدن بازیکن توی این دنیا کمک میکنه.
+ گرافیک هنری عالی و سازهها و محیطهایی با طراحی تماشایی
+ موسیقیهای خوب و شنیدنی، با سبکی که واقعاً با اتمسفر بازی جوره و همچنین با سلیقه من!
+ تعداد زیاد سلاحها و تواناییهای مختلف کاراکتر و ربات همراهش.
+ پازلهای باحالی که به جز اندکمواردی، درجه سختیشون در حدی نیست که آدم رو بیش از حد اذیت کنن و خیلی آسون هم نیستن. در حد متعادل و دلچسب که پیدا کردن راه حلشون حس خیلی خوبی به آدم میده.
+ - سیستم مبارزه بازی بد نیست و جذابیتهای خاص خودش رو داره، ولی بعد از مدتی تکراری میشه. از یه جایی به بعد هم خیلی ساده میشه و با وجود اون همه سلاح در شکلها و ابعاد مختلف، من تقریباً کل بازی رو با دو تا سلاح تموم کردم و ساعتهای اول از یکی استفاده میکردم و بعدش هم رفتم سراغ یکی دیگه و تا آخر بازی هیچ مشکلی نداشتم. یعنی بعد از مدتی اکشن بازی جوری میشه که دیگه دشواری نداریم و با کمک سلاحهای قدرتمند و تواناییهای مختلف و ۶۰ تا بسته سلامتی و امکان پُر کردن سلامتی با کمک ویژگیهای جانبی و...، تقریباً مرگی رو توی بازی تجربه نکردم به جز ۲،۳ بار، در کنار بعضی مواقع که توی آب و پرتگاهها میافتادم!

- تنوع بسیار پایین دشمنها، در حدی که باعث تعجبم شده بود که چرا انقدر تعداد دشمنهای متفاوت کمه! هم از نظر طراحی که بعد از مدتی دیگه تقریباً چیز جدیدی نمیبینیم، هم ویژگیهای مبارزه که وقتی این همه سلاح توی بازی وجود داره و به ۴،۵ گروه مختلف هم تشکیل میشن، میشد دشمنها رو هم یه جوری طراحی کرد که مثلاً هرکدوم به یکی از سلاحها واکنش نشون بدن که آدم مجبور بشه سراغ روشهای متفاوتی برای مبارزه بره. البته همین چند روز پیش یه خبری اومد که بازی رو آپدیت میکنن و دشمنهای جدید بهش اضافه میشه که برای افرادی که تازه میخوان سراغش برن، خبر خیلی خوبیه.
Replaced
9/10
+ اتمسفر بنیانفکن
+ یه دنیای جالب که ترکیبی از حال و هوای آیندهنگرانه با تم چند دهه قبل رو داره.
+ گرافیک هنری محشر و انیمیشنهای تماشایی.
+ موسیقیهای زیبا
+ داستان نسبتاً خوب
+ سیستم مبارزات جذاب که با اینکه بعد از مدتی به نقطهای میرسه که چیز جدیدی نداره، ولی تا آخر برام حس و حال خوبی داشت و هر وقت مبارزه شروع میشد، ذوق و شوق پیدا میکردم!
- یه سری از بخشها خستهکننده هستن و نیاز به راه رفتن با سرعت لاکپشت دارن.
- بازی خیلی متکی به المانهای پلتفرمی نیست ولی بعضی جاها که نیاز به پریدن روی سکوهاست، ممکنه خوب عمل نکنه و بریم توی در و دیوار!
Resonance: A Plague Tale Legacy
9/10
+ ترکیب دلنشینی از اکشن و پازل
+ داستان زیبا و تأثیرگذار و شخصیتپردازی خوب کاراکتر اصلی، در کنار
بخشهای مربوط به گذشته که به خاطر ویژگیهای ماوراءالطبیعه بازی، زمان گذشته و حال بعضی وقتها با هم ترکیب میشن و این قضیه خیلی خوب انجام میشه.
+ اتمسفر سنگین و تاریک در بعضی از بخشهای بازی و
جونور باحالی که طراحی و صدای بسیار جالبی داره و بعضی وقتها خیلی خوب حس وحشت رو منتقل میکنه.
+ گرافیک فوقالعاده که جزو بهترینهای این نسل محسوب میشه و هم از نظر فنی عالیه و هم از نظر هنری یکی از بهترینهای این سالهاست، با کلی منظره زیبا و سازههای تماشایی.
+ تعدادی از بهترین موسیقیهای چند وقت اخیر
+- سیستم مبارزاتش هرچند بینقص نیست، ولی در حد و اندازههای خودش خوبه و البته جا برای بهتر شدن هم داشته.
- یکی از بخشهای پایانی بیش از حد کِش میاومد و اگه کوتاهتر بود، کمک زیادی به ریتم بازی میکرد.
Halo: Campaign Evolved
9/10
+ بازسازی یکی از بهترین بازیهای تاریخ که همچنان بعد از گذشت ۲۵ سال، یه تجربه محشر و جذابه.
+ داستان جالبی که شروعکننده یکی از بزرگترین مجموعه بازیهای اول شخص هست و یه دنیای عظیم و پُرجزئیات رو ارائه میده که بعدها با کلی بازی و کتاب و... ادامه پیدا کرد.
+ گرافیک فوقالعاده که هم خیلی تکنیکی و زیباست و هم صدمهای به حال و هوای نسخه اصلی نمیزنه.
+ موسیقیهای محشر و خاطرهانگیز
+ اتمسفر درجه یک در بخشهای مختلف، از ابتدای بازی که یه دفعه وارد نبرد با نیروهای Covenant میشیم تا ورود به هیلو و البته گل سرسبد ماجرا یعنی اولین برخورد با Flood که هنوز بعد از گذشت سالها آدم رو بدجوری وارد جَو سنگین خودش میکنه.
+ آخرین مرحله از Bonus Missions خیلی خوبه و هم باکیفیت طراحی شده و هم تنوع مناسبی به بازی میده.
- یه سری از بخشهای بازی در زمان خودشون هم اندکی خستهکننده بودن و توی بازسازی هم باید تحملشون کرد.
- به جز مرحله آخر Bonus Missions، بقیه بخشهاش به نظرم خیلی جالب نبودن و بیشتر شبیه یه سری بخشهای بزنبزن پشت سر هم بودن که به زور یه داستانی هم توشون چپونده شده، به سبک بازیهای چندنفرهای که یه بخش تکنفره هم میذارن که فقط یه سری مبارزه ساده با باتهاست.
Shelldiver
8.5/10
+ بازی خیلی جالبیه. از نظر مکانیزمها و طراحی گیمپلی، چیز خاصی نداره. در حدی که با یه ذره اغراق، شاید بشه توی دو روز با این موتورهای آماده تولیدش کرد!

ولی به قدری مکانیزمهای بازی به خوبی کنار هم قرار گرفتن که یکی از جذابترین تجربههای جمع و جور این سالها رو ارائه میدن.
+ اوایل یه ذره آروم هست و میری به سمت جک جونورها تیراندازی میکنی و آیتم جمع میکنی و... ولی بعد از گذشت چند مرحله، کمکم اوضاع آشفتهتر میشه و به تدریج به جایی میرسه که به قدری مراحل خر تو خر میشن و هر ثانیه دهها انفجار رخ میده که داشتم نگران آتیش گرفتن کنسول میشدم! با اینکه گرافیکش هم در حدیه که با یه ذره دستکاری، شاید روی کنسولهای نسل چهارم هم اجرا بشه!

+ یکی از اعتیادآورترین بازیهای تاریخ بشریت! یعنی اینجوری بود که هر وقت میخواستم از بازی بیرون بیام، میگفتم یه مأموریت دیگه هم انجام بدم و هی ادامه پیدا میکرد تا یه دفعه به خودم میاومدم و میفهمیدم مدتها پیش قرار بوده از بازی خارج بشم و هنوز توش هستم!
- به طرز بیرحمانهای کوتاه بود. یعنی فقط
۳،۴ ساعت طول کشید و وقتی یه دفعه تموم شد، کلی توی ذوقم خورد.

اواخرش به قدری جذاب شده بود و هر فریم از شدت شلوغی و انفجار به حالت دیوانهواری رسیده بود که دوست داشتم ۲۰ ساعت دیگه هم تجربهش کنم، ولی دیگه چیز خاصی برای ادامه دادن نداشت. حتی اچیومنتی هم باقی نموند و همه رو با تموم شدن بازی داده بود!
Mixtape
8.5/10
+ یکی از بهترین درامهای تعاملی این سالها با اتمسفر دوستداشتنی دهه ۱۹۹۰.
+ داستان زیبا و کاراکترهای بامزه و جالب
+ طراحی هنری خوب
+ موسیقیهای قشنگ
+ تنوع خوب در گیمپلی که فقط به راه رفتن توی محیط و صحبت کردن با کاراکترها خلاصه نشده و بعضی وقتها سراغ اتفاقات جالبی میره.
+ بخشهای خلاقانه و ایدههای عجیبی مثل
صحنه زبونبازی وسط ماچ و بوسه! 
- یکی دو بخش از بازی یه ذره خستهکننده بود.
- کاش طولانیتر بود و بخشهای موزیکال بیشتری داشت.
The Talos Principle 2
8.5/10
+ یکی از بهترین بازیهای پازل/معمایی که در عمرم تجربه کردم. البته بازیهای خیلی زیادی رو توی این سبک تموم نکردم که راحت نظر بدم و معمولاً از یه جایی به بعد مغزم نمیکشه! ولی این بازی تعادل خیلی خوبی داره و اکثر پازلهاش منطقی و مناسب هستن، در کنار یه سری موارد سختتر که معمولاً حالت اختیاری دارن. با اینکه ۹۰٪ بازی رو توی دوران جنگ و بدون اینترنت تجربه کردم، تونستم اکثر بخشها رو با اندکی تفکر پشت سر بذارم و جایی نبود که بگم پازلش بیمنطق هست.
+ دنیای جالب و متفاوت با حضور رباتهایی که هرکدوم شخصیتپردازی و ویژگیهای خاص خودشون رو دارن.
+ گرافیک خوب
+ موسیقیهای زیبا
- بعضی وقتها خیلی زیادهگویی میکنه!

با اینکه از نظر گسترش دنیای بازی و داستان خوبه، ولی حس میکنم یه سری جاها از دست نویسنده بازی در رفته و میشد خیلی خلاصهتر باشه. یعنی بعضی وقتها دیگه در حدی صحبتها کِش میاومد که واقعاً خسته میشدم و رد میکردم.
- حرکت توی محیط بد نیست، ولی طراحی بعضی بخشها جوریه که یه حس شل و ولی داره و ممکنه نشه دفعه اول کاری که میخوای رو بکنی و مثلاً جعبه اشتباهی بیفته یه جای دیگه.
Indika
8/10
+ فضاسازی جالب با اتفاقات عجیب و سورئال
+ بخشهای متفاوتی که بعضی وقتها بین بخشهای اصلی قرار داده شدن و چیزهای بامزهای دارن که از تکراری شدن بازی هم جلوگیری میکنن.
+ داستان خوب و پایان جالب
+ صدای راوی خیلی باحاله!
- یه سری باگها و ایرادات در حرکت توی محیط
- بعضی از پازلها لذتبخش نیستن و حوصله آدم رو سر میبرن.
Ninja Gaiden: Ragebound
8/10
+ گیمپلی خوب و جذاب
+ دو شخصیت باحال با قابلیتهای متفاوت
+ گرافیک هنری زیبا
+ موسیقیهای گوشنواز
- بعد از اینکه با ساز و کار گیمپلی آشنا بشیم، از یه جایی به بعد چیز تازهای برای عرضه نداره و چالش بازی خیلی پایین میاد.
- پتانسیل زیادی برای متنوعتر شدن مراحل و مبارزات داشت.
Marvel Cosmic Invasion
8/10
+ گیمپلی مناسب، با تعداد زیادی کاراکتر محبوب مارولی که هرکدوم قدرتهای جذاب خودشون رو دارن.
+ گرافیک هنری باحال
+ تنوع خوب مراحل و دشمنان و باسها
- با اینکه بازی خوبی بود، ولی انتظار داشتم خیلی بیشتر از اینا ازش لذت ببرم و متأسفانه در کنار همه خوبیهاش، یه حس و حال سطحی برام داشت. نمیدونم چطوری توضیح بدم، ولی یه جوری بود که اون حس لذتبخش Streets of Rage 4 و TMNT: Shredder's Revenge رو بهم نمیداد و یه چیزی کم داشت، ولی نمیدونم چی!
Keeper
8/10
+ فضای سورئال و عجیبی که کمتر مشابهش توی بازیهای دیگه دیده میشه، با هنرنمایی یک فانوس دریایی!

+ گرافیک هنری درجه یکی که بازی رو به یکی از زیباترین آثار سهبعدی تبدیل میکنه و بعضی جاها دستکمی از یه تابلوی نقاشی نداره.
- بازی از جهات مختلف سنگینه!

گذشته از بحث تکنیکی و 30fps بودنش، کاراکتر اصلی هم یه فانوس دریایی هست که طبیعتاً انتظار حرکات نرم و روون ازش نمیره و این هم شاید از دیدگاهی نقطه ضعف نباشه و جزئی از ساختار بازی به حساب بیاد، ولی دوست داشتم یه ذره کنترلش راحتتر باشه.
- یه سری افکتهای صوتی آزاردهنده! مثلاً برای عجیبتر شدن فضای بازی هستن، ولی بیشتر باعث سر درد گرفتنِ من میشدن تا غرق شدن توی دنیای بازی.
- پایان یهویی! حس میکنم میشد با یه پایان بهتر با مقدمهچینی جالبتر، تأثیر بیشتری روی مخاطب گذاشت.
PowerWash Simulator 2
8/10
امتیاز معنوی: همچنان مثل نسخه اول 10/10
+ مثل بازی قبلی، اعتیاد عجیبی داره و از وقتی شروعش کردم، دیگه به سختی میتونستم سراغ بقیه بازیها برم و دوست داشتم هی بشورم و بسابم و به تمیز شدن شهر و سازههای مختلف کمک کنم!

+ ارائه ابزارهای جدید برای آبپاشی
- بازی بیش از حد شبیه نسخه اول هست، به شکلی که میشد به عنوان DLC منتشرش کرد. به نظرم در طول ۳،۴ سال فاصلهای که بین دو نسخه وجود داشته، میتونستن ایدههای جدیدی رو به کار ببرن و در عین حال که مکانیزم اصلی یعنی شستوشوی محیط سر جاش بمونه، تغییراتی هم در زمینههای مختلف ایجاد کنن. ولی تقریباً همهچیزش مثل نسخه اوله، به جز اندک ابزارهای جدیدی که تفاوت عظیمی هم توی گیمپلی ایجاد نمیکنن.
The Outer Worlds 2
7.5/10
+ گیمپلی خوب و گانپلی مناسبی که از استانداردهای رایج توی همچین سبکی بهتر عمل میکنه.
+ گرافیک زیبا
+ بعضی از شخصیتهای همراه جالب
- خالی بودن بعضی از محیطهای بزرگ، با وجود پتانسیل زیادی که داشتن.
- سر و صداهای بیش از حد توی بعضی از محیطها. مخصوصاً لوکیشنهای سربستهای که از یه طرف یه بنده خدایی داره پشت بلندگو زر میزنه و از طرف دیگه ۱۰۰ نفر همزمان توی محیط صحبت میکنن و مغز آدم له میشه!

- این قضیه احتمالاً به مشکل خودم برمیگرده نه بازی، ولی به هر حال تأثیر منفی روی من داشت. مأموریتهای بازی یه جوری بودن که بعضی وقتها زیادی با هم ترکیب میشدن و دیگه یادم میرفت چی به چیه و فلان شخصیت چیکار کرده و اون یکی چرا شاکی هست و...

- یه حال و هوای لوس و کرینجی توی بازی وجود داره که نمیتونم راحت توضیح بدم!
Still Wakes the Deep
7.5/10
+ اتمسفر سنگین و ویرانگر
+ داستان بازی هرچند خیلی تر و تازه نیست، ولی در حد و اندازههای خودش خوبه.
+ محیط متفاوت نسبت به اکثر بازیها، یعنی یک سکوی نفتی که به تدریج تغییرات جالبی هم پیدا میکنه.
+ گرافیک زیبا و طراحی هنری قشنگ در بخشهای تخیلی
- بعضی جاها گیمپلی یه ذره ایراد داشت و توی در و دیوار میرفتم!
- دوست داشتم بخشهای عجیبش بیشتر از این باشه. بازی یه سری صحنه خیلی خفن در قالب تعقیب و گریز و این جور چیزها داره، ولی تعدادشون میتونست بیشتر باشه.
7/10
+ گرافیک به شدت زیبا که جزو بهترینهای این نسل به حساب میاد.
+ گیمپلی نسبتاً خوب
+ دنیای عظیمی با محیطهای متنوع و مناظر تماشایی
+ پرواز با جک جونورهای پرنده لذتبخشه.
- از یه جایی به بعد خیلی تکراری و خستهکننده شد.
- داستان یه سری نکات جالب داره، ولی در مجموع چیز خیلی خاصی نبود.
- اصلاً از این Na'viهای دنیای Avatar خوشم نمیاد و از فیلمها گرفته تا این بازی، یه حس شل و ول و داغونی ازشون میگیرم.

طبیعتاً وقتی تمرکز یه بازی روی این عزیزان باشه و مخصوصاً از نوع نوجوون و لوسش، روی لذت بردنم از بازی تأثیر منفی میذاره.
لیستهای قبلی:
XSX:
1 |
2 |
3
PS5