خبر رسمی کوجیما به صورت رسمی با سونی قطع همکاری کرد . Xbox پروژه Physint را منتشر خواهد کرد

Ffmmdreza

کاربر سایت
منبع

استودیو کوجیما پروداکشنر تایید کرد که Physisnt برای اکس باکس هم در حال توسعه ست

عنوان جدید کوجیما پروداکشن Physint دیگه با همکاری پلی استیشن ساخته نمیشه و پس از اینکه اواسط ماه ژوئن پلی استیشن به کوجیما میگه که عنوان رو کنسل خواهد کرد، اونا دنبال شریک جدید گشتن و عنوان Physint در کنار پروژه OD با همکاری XBOX ساخته خواهد شد!

ترجمه ماشینی توییت پلی استیشن :

ترجمه ماشینی توییت های کوجیما :

Last edited by a moderator:
نسل ۸ و ۹ آره ولی نسلای ۵ و ۶ و ۷ به هیچ وجه، کجا سود نداشته MGS ها که همه شون روی این سه نسل اومدن؟ MGS V هم برای نسل ۷ بود که یه پورتم برای نسل ۸ داشت.
من درست نگاه میکنم اصلا دیدگاه دوستان منطقی نیست درمورد کارای سونی، البته همونطور که گفتم وقتی یه نمایش های اولیه Fable رو همه ایراد میگرفتن ولی درمورد بازی ND کاملا برعکس شد نمیشه زیاد خرده گرفت.
الانم خب حقیقت اینه سونی ضربه بدی به خودش زده
اینو من نمیگم یوشیدا هم گفته تعجب کردم.
یقینا اگه مدیرای قدیم مثل کوتاراگی بودن نمیذاشتن لانچ تایتل اصلیشون یکی در حد سمندون پروتاگونیست باشه. فشاری چیزی در اینمورد... حالا نه فقط این، اینکه لاقل دز مزخرفات و‌وک رو کم کنن تو بازیا...
ولی خب فنها همیشه فرق میکنن

اینکه اتفاق خوبی افتاده یا نه، مشخص نیست
اولا ماکرویی که سر عبور ارکین لیون از 100 میلیون برای مارول بلید تو فکر افتاده، هزینه کردن برای پروژه چند صد میلیونی کوجیما که توش گیر کرده بود، تامین این پروژه یکم در هاله ای از ابهامه
ثانیا میگن ابر پروژه متال گیر، چنین چیزی نبوده، ارزش کوجیما از عنوان متال بالاتره

2026-09-12_15-37-10.jpg

متال 5 تو 2015 تونست پیک 91 هزار بگیره ولی دلتا که کپی پیست کرده بودن 19 هزار تا زد. این نشون میده عنوان متال بدون کوجیما نتونست موفق باشه.پس اگه یه اکشن جدید بدرد بخور بسازه، میتونه بفروشه
شاید کوجیمای مغرور که این کار براش یه تحقیر بوده، به فکر بیوفته و اینجا دنبال خلق یچیز عجیب غریب مثل دث نیوفته و دوباره یه عناوین عام پسند بیوفته.
_________
اینکه سونی داره برمیگرده به انحصاری تام هم فعلا درست نیست.
سونی همین الان ناشر چندین بازیه که داره رو pc منتشر میشه، پس ربط این موضوع بطور کامل به این مطلب چندان درست نیست
اگه تو آینده اینو هم تغییر بده میشه گفت آره ولی الان نه.

آخرین ویرایش:
کوجیما بازیهای همه پسندش رو طی 30 سالی که تو کونامی بود ساخته دیگه.
مگه چندتا بازی دیگه میتونه بسازه؟
الان وقت اینه که بره چیزهایی بسازه که خودش هم دوستشون داشته باشه ، البته انصافا باید یه تهیه کننده درست و حسابی هم کنار دستش باشه که بتونه نگاه کوجیما رو کمی بسط بده و بازی تا این حد برای طرفدارهای خاص نباشه و رنج بیشتری بخوان اونها رو بازی کنن.
به نظرم تو این مورد حداقل با DSها موفق نبودن.

کوجیما بس که کمال طلبه و همه کارها رو باید خودش انجام بده که خیالش راحت باشه و... تو این استودیو هم داره اشتباه کوجیما پروداکشنز دوران کونامی رو تکرار میکنه و اون فرصت ندادن به استعدادهای جدید کنار دست خودشه.
دیگه واقعا باید مثل میازاکی تو فرام سافتور اجازه بده که یکی دوتا کارگردان دیگه هم کنار دستش رشد کنن و بتونن پروژه های خودشون رو هم پیش ببرن و خودش نهایتا نظارت کنه.
چه بسا که اون بازیها میتونن همه پسندتر هم باشن و کوجیما فرصت کنه از سود برگشتی اونها بازیهای خاصی که میخواد رو همچنان روشون کار کنه.

من حس می‌کنم سونی هنوز با هزینه‌ی زیاد بازی تو این نسل کنار نیومده. نسل بعد قطعا هیچگونه ریسکی قرار نیست بکنه. اگر همین "عمو گرگی پنجه طلا" با نمرات پایین بتونه فروش ۱۰‌میلیون نسخه‌ای بیاره، نسل بعد قراره انواع بازی سوپر هیرویی رو در حالت‌های مختلف بهمون وارد کنه. آخر نسل هم یه اونجرز مشتی بده دستمون.💪🚬

خروجی XBOX با جیب ددی‌ش رو تا اینجای نسل نهم داریم میبینیم، از اینجای نسل نهم تا اواسط یا اواخر نسل ده احتمالا خروجی اسکروچ میبینیم. ایشالا که خیره.

حدس من اینه که در گذر زمان و طیّ جلسات و نظارت‌هایی که مدیران سونی از مراحل پیش‌تولید و تولید پروژه داشتن، شاید نتونستن متقاعد بشن که Physint می‌تونه به طور تضمینی آغازگر دوران درخشانی مثل دوران MGS باشه و ممکنه واقعاً نتونه ژانر رو وارد مسیر جریان‌ساز و درستی بکنه. البته اگر دلیلش این باشه،
یعنی مدیران سونی که متقاعد شدن کنکورد و فیرگیمز و هورایزن آنلاین خیلی خوب و شاهکار هستن، تونستن تصمیم درستی به لحاظ کیفی در خصوص بازی کوجیما بگیرن؟ خیلی بعیده اگر علت تصمیمشون این بوده، اون تصمیم رو بشه خیلی جدی گرفت:دی

بنظر من هم مواردی که شرایر هم مطرح کرده همه ماجرا نیست. چون همونطور که گفتم سونی با همون وضعیت فروش DS1 تصمیم گرفت که DS2 هم فاند کنه و بسازه حتی با بودجه بیشتر. در عین حال سونی کاملا از اینکه فیزینت قرار بوده چی باشه و چه ابعادی داره و چقدر هزینه داره باخبر بوده. به وضوح هم فیزینت قرار نبوده که مثل DS یه بازی نیچ باشه پس نتیجه گیری سونی بر اساس فروش DS2 هم چندان منطقی بنظر نمیرسه.
به هر حال داریم در مورد سونیی حرف میزنیم که در این نسل کلی پول ریخت توی چاه فاضلاب و پروژه ها و استودیوهای متعددی رو به فنا داده. این تصمیم هم یکی دیگه از همون تصمیمهاس:دی اونم در شرایطی که بشدت تحت فشار رسانه ای و مخاطبینشون سر قضایای حذف دیسک و DEI و ضعف فرست پارتی هستن میزارن چنین خبری هم پخش بشه! خب از هر زاویه ای نگاه کنیم عقلانیتی دیده نمیشه:دی
در کل خروجی حال حاضر سونی و خبرهایی که همش داره ازش میاد چیزی نیست که بگیم اینا سر عقل اومدن و دارن در مسیر درست حرکت میکنن.

یعنی مدیران سونی که متقاعد شدن کنکورد و فیرگیمز و هورایزن آنلاین خیلی خوب و شاهکار هستن، تونستن تصمیم درستی به لحاظ کیفی در خصوص بازی کوجیما بگیرن؟ خیلی بعیده اگر علت تصمیمشون این بوده، اون تصمیم رو بشه خیلی جدی گرفت:دی
به چیزی که میگی هم فکر کردم و به نظرم حرفت در مجموع درسته ولی این رو هم در نظر بگیر که ما قبلاً از مدیران سونی، تصمیمات سلیقه‌ای و بی‌حساب و کتاب زیاد دیدیم؛ نمونه بارزش کنسل کردن Factions 2 که بعید می‌دونم از امثال کنکورد و فیرگیمز و حتی ماراتن، بازی ضعیف‌تری بوده باشه؛ ولی چشم بصیرت سونی فقط ایرادات فکشنز رو می‌دید! شخصاً از تیم مدیریت سونی و پلی‌استیشن، انتظار هر تصمیم غلطی رو دارم و برای همینه که میگم به احتمال زیاد، قطع همکاری با کوجیما بر اساس محاسبات اشتباه بوده.

بازی هنوز داره کانسپت آرتیست و نویسنده میگیره، افق بازی هنوز تاریکه و شاید در حد چند تا تیزر و کانسپت ازش ساخته شده، یاد یچیزی افتادم یکسری میگفتن سونی باید دسیما رو عرضه کنه و ازش پول دربیاره
شاید همینجا یکی از بهترین فرصتهاش بود که کوجیما داره میره آنریل. حتی از این فرصت اگه سونی دنبال تبلیغ موتورش بود میتونست استفاده کنه.
physint یه هندونه دربسته هست همونطور که کوجیما هست. ماکرو علاوه بر بازی امتیاز فیلم و سریالشونم گرفته. ممکنه این پکیج در مجموع یه منبع درآمد واقعا خوبی بشه و ممکن هم هست یه شکست تجاری بشه.
هنوز زوده و فعلا باید دید od میتونه یه pt باشه یا نه. فکر میکنم اگه od موفق نباشه یموقع ماکرو از physint بیاد بیرون

نسل ۸ و ۹ آره ولی نسلای ۵ و ۶ و ۷ به هیچ وجه، کجا سود نداشته MGS ها که همه شون روی این سه نسل اومدن؟ MGS V هم برای نسل ۷ بود که یه پورتم برای نسل ۸ داشت.
و اون نسل ۸ و ۹ هم میشد به شرط ساختن یه چی مثل Physint باهاش همکاری کنن، چون از اولم میخواست بازی نیش (دث استرندینگ) بسازه که کونامی نمیذاشت، که خود سونی اومد شرایطشو قبول کرد.
در کل اینکه هیچ منفعتی برای سونی نداشته حرف عجیب غریبی هست! تقریبا از وقتی MGS4 عرضه شد PS3 جون گرفت، قبلش یه انچارتد۱ و دیسک دموی GT5 انحصاریهای تاپش بودن...

عزیزان هم دقت کنن موفقیت خصوصا وقتی کله گنده های یه فیلد بخوان رقمش بزنن تکرار مکررات نیست لزوما
دراینمورد فکر نکنید بازیهای lore rich و سینگل پلیر مردن و الا بلا باید لایو سرویس و بقیه چیزای انلاین ساخت، این تیکه که مایکروسافت حقوق مربوط به ساخت فیلم و سریال از OD و Physint رو به دست اورده یعنی ایده جدید پشت جفت بازیهای جدید کوجیماست، جوری که من از OD فهمیدم اینا شدیدا قراره مرز بین گیم و سینما رو کم کنن-یه فروش توی بازار ویدیو گیم خواهد داشت یه فروشم نسخه سینمایی، و اگه یکم اون خلاقیتشو‌ وسط بیاره خوب کارش میگیره. که به اعتقادم همین میشه این بار دست گذاشته رو دو تا ژانر محبوب که باید بگیم چند درصد ممکنه موقق نشه.
و منم میگم بمونه به یادگار یه روز میفهمید مدیرای سونی بد خراب کردن، اونم نه وقتی Physint لانچ شه، همون نزدیکای لانچ PS6 کلا دیگه اکثریت ازشون قطع امید میکنن چون افتادن تو دومینوی سقوط!
تاکید کردم روی کوجیما پروداکشنز...
کوجیمای کونامی خصوصا تو mgs4 حتی ناجی ps3 هم بوده

کوجیما بازیهای همه پسندش رو طی 30 سالی که تو کونامی بود ساخته دیگه.
مگه چندتا بازی دیگه میتونه بسازه؟
الان وقت اینه که بره چیزهایی بسازه که خودش هم دوستشون داشته باشه ، البته انصافا باید یه تهیه کننده درست و حسابی هم کنار دستش باشه که بتونه نگاه کوجیما رو کمی بسط بده و بازی تا این حد برای طرفدارهای خاص نباشه و رنج بیشتری بخوان اونها رو بازی کنن.
به نظرم تو این مورد حداقل با DSها موفق نبودن.

کوجیما بس که کمال طلبه و همه کارها رو باید خودش انجام بده که خیالش راحت باشه و... تو این استودیو هم داره اشتباه کوجیما پروداکشنز دوران کونامی رو تکرار میکنه و اون فرصت ندادن به استعدادهای جدید کنار دست خودشه.
دیگه واقعا باید مثل میازاکی تو فرام سافتور اجازه بده که یکی دوتا کارگردان دیگه هم کنار دستش رشد کنن و بتونن پروژه های خودشون رو هم پیش ببرن و خودش نهایتا نظارت کنه.
چه بسا که اون بازیها میتونن همه پسندتر هم باشن و کوجیما فرصت کنه از سود برگشتی اونها بازیهای خاصی که میخواد رو همچنان روشون کار کنه.
من با ds ها خیلی حال کردم و شاید جزو ۱۰ بازی بهتر این نسل برای من بودن ولی منم به نظرم کوجیما باید مابین بازی های پر خرجش چند تا بازی همه پسند کم هزینه تولید بکنه تا اینطوری بتونه خرج اون بازیهای پر خرجش در بیاد البته گفته بود که ds 3 احتمالا کارگردانی به شخص دیگه بده که امیدوارم این شروع بوجود آمدن استعداد های جدید با دیدگاه کوجیما و از طرفی نوآوری باشه.این حقیقت که در صنعت بازی سازی امثال کوجیما-میازاکی-میکامی و ... در زمان خودشون به اندازه کافی خلاقیت و نوآوری به این صنعت اضافه کردن و هرچقدر هم هنوز خلاق باشند ولی دیگه نمیتونند نوآوری جدیدی به اون شکل ایجاد بکنند مگر داشتن استعداد های جدید در کنار خودشون.این حتی در صنعت سینما حتی بیشتر دیده میشه کاگردان های بزرک مثل اسکورسیزی دیگه نتونسته فیلم های عالی مثل دوران اوجش بسازه و در نهایت فیلم های جدیدش در بهترین حالت خوب بوده.

آخرین ویرایش:
بنظر من که دلیل این کار سونی عوض شدن اولویت سونی هست!یک زمانی اولویت اصلی سونی خلق بازی های داستانی و سینگل پلیر بود اما الان با وجود استودیوهای سینکل ساز خودش علاقه ای به سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه نمیبینه و بیشتر دوست داره کمبود مولتی پلیر رو جبران کنه حتی با وجود با شکست های بسیار و فکر نکنم فعلا علاقه ای به تغییر این سیاست داشته باشه!

ینی شما فکر کن این سونی شکست تجاری داشته مثل بانجی و کنکورد و مارارتونو حتی بازی هایی که قراره بعدا بیاد هم خیلی قرار نیست چیز شگفت انگیزی بشه همین الان احتمالا دیگه فکر میکنم ولورین خیلی قرار نیس بدرخشه با این که دوسش دارم
بعد حالا این وسط این یدونه پروژه کوجیما مشکل داشت باید حذف میشد ؟
انقدر ساده یه بازیو تحویل xbox داد چجوری با خودش فکر کرده بازی کوجیما رو زمین میمونه
متاسفم واقعا برای این تصمیم گیری سونی

بنظر من که دلیل این کار سونی عوض شدن اولویت سونی هست!یک زمانی اولویت اصلی سونی خلق بازی های داستانی و سینگل پلیر بود اما الان با وجود استودیوهای سینکل ساز خودش علاقه ای به سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه نمیبینه و بیشتر دوست داره کمبود مولتی پلیر رو جبران کنه حتی با وجود با شکست های بسیار و فکر نکنم فعلا علاقه ای به تغییر این سیاست داشته باشه!
image.jpg

کنکورد هم که تعداد پلیرهاش صفره

View attachment 421975

کنکورد هم که تعداد پلیرهاش صفره
نه نگاه کن سونی بهترین تصمیم رو گرفت! ساخت بازی پرخرج که انحصاری نیست بدرد نمیخوره! حالا شما چند سال دیگه پی به حرف من میبری! :-j
طرف زباله های ماراتن و کنکورد و فیرگیمز رو فاند کرد! تا رسید به کوجیما که یه وزنه سنگین بازاریابی و بازبای خاصه، سونی نبوغ به خرج داد که از دستش داد. بلاخره پول کوجیما باید صرف کنکورد ۲ و گس از ولورین و ریمیک انچارتد ۴ و ریمستر اینترگلکتیک برای لانچ تایتل نسل ۱۰ بشه!

کلاً از اون اتفاقاتیه که هرچقدر بیشتر راجع بهش فکر می‌کنی، بیشتر برات عجیب و غیرقابل قبول به نظر میاد! من الان دو سه روزه، از هر زاویه‌ای بهش نگاه می‌کنم تا خودم رو قانع کنم که تصمیم سونی در این مقطع و با توجه به هِیت سنگینی که متوجهش هست، کار منطقی‌ای بوده ولی به نتیجه نمی‌رسم. تمام احتمالاتی هم که مطرح می‌کنم، با این پیش‌فرضه که درجه‌ی حماقت تصمیم‌گیران در سونی و تیم پلی‌استیشن رو، روی حالت ultra قرار میدم تا بلکه موضوع برام قابل هضم باشه :D

حتی اگر فرض بگیریم که این پروژه برای توی سونی ضررده و بی‌ثمر بوده (که مطلقاً این طور نیست!)، بهتر بود حالا که استارت این همکاریِ به زعم خودت اشتباه رو زدی و اومدی بازی رو تو شوکیس خودت معرفی کردی و به‌به چه‌چه براش راه انداختی، تا آخرش ادامه می‌دادی و به نتیجه می‌رسوندیش. حالا نمیشد این تغییر رویکرد مبتنی بر عقل سلیم (!!) رو موکول کنی به پروژه‌های بعدی؟!

الان مدیران سونی حداقل باید اونقدر باهوش باشن که بفهمن وقتی اخبار اعصاب خردکن زیادی ازشون منتشر میشه (حذف دیسک فیزیکی، تعطیلی استودیوها، کنسل کردن پروژه‌های پرهزینه GaaS و ...)، قطع همکاری با یکی از مهم‌ترین نمادهای این صنعت (شخصاً معتقدم که کوجیما مهم‌ترینه)، عملاً خودزنیه و فقط شرایط رو برای خودشون سخت‌تر می‌کنه. مسئله اینجاست که علاقه و احترام کوجیما و سونی به همدیگه، همیشه دو طرفه بوده و برای کوجیما، پلی‌استیشن چیزی فراتر از صرفاً یک پلتفرم مقصده. این Physint هم قرار بود یاد و خاطره MGS رو که اسمش به نوعی با لوگوی PS گره خورده بود، زنده کنه.

پ.ن: با این ضربه‌هایی که کوجیما از کونامی و بعدش از سونی خورد، فکر نکنم هیچ‌وقت بتونه از تهِ دل به مایکروسافت و مدیرانش اعتماد کنه :D بنده خدا رو از داشتن احساس اعتماد و وفاداری تهی کردن دیگه!

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

• رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
    اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
    or