خبر رسمی کوجیما به صورت رسمی با سونی قطع همکاری کرد . Xbox پروژه Physint را منتشر خواهد کرد

Ffmmdreza

کاربر سایت
منبع

استودیو کوجیما پروداکشنر تایید کرد که Physisnt برای اکس باکس هم در حال توسعه ست

عنوان جدید کوجیما پروداکشن Physint دیگه با همکاری پلی استیشن ساخته نمیشه و پس از اینکه اواسط ماه ژوئن پلی استیشن به کوجیما میگه که عنوان رو کنسل خواهد کرد، اونا دنبال شریک جدید گشتن و عنوان Physint در کنار پروژه OD با همکاری XBOX ساخته خواهد شد!

ترجمه ماشینی توییت پلی استیشن :

ترجمه ماشینی توییت های کوجیما :

Last edited by a moderator:
🔳 دلایل لغو همکاری سونی با کوجیما در پروژه Physint از زبان جیسون شرایر

▫️طبق گزارش جیسون شرایر، پلی‌استیشن به دلیل بودجه بالا و نگرانی از بازگشت سرمایه، پروژه Physint را کنار گذاشته است.

▪️مدیریت سونی با بررسی عملکرد بازی Death Stranding و دنباله آن، به این نتیجه رسید که فروش این عناوین به‌طور قابل‌توجهی کمتر از انتظارات درآمدی پلی‌استیشن بوده است؛ موضوعی که یکی از دلایل اصلی این تصمیم به شمار می‌رود.

▫️عامل دیگر، تأخیر در برنامه زمان‌بندی توسعه بازی بود که می‌توانست باعث فراتر رفتن از بودجه تعیین‌شده شود، آن هم در حالی که تا زمان عرضه هنوز سال‌ها فاصله داشت. علاوه بر این، پلی‌استیشن تمایلی نداشت صدها میلیون دلار روی بازی دیگری سرمایه‌گذاری کند که به‌طور کامل در انحصار پلتفرم خودش قرار نمی‌گیرد.

▪️مجموعه Death Stranding همچنان متعلق به کوجیما پروداکشنز است (و تمام حقوق آن در اختیار این استودیو باقی می‌ماند). هر دو پروژه در ابتدا آثار انحصاری زمانی پلی‌استیشن بودند و نسخه دوم نیز تا کنون برای رایانه‌های شخصی منتشر شده و احتمالاً در آینده در دسترس سایر پلتفرم‌ها نیز قرار خواهد گرفت.

▫️در مقابل، ایکس‌باکس معتقد است سرمایه‌گذاری روی Physint ارزشمند است؛ چرا که امکان عرضه آن روی PC و ایکس‌باکس وجود دارد (موضوعی که سونی آن را یک نقطه ضعف می‌دید). همچنین توافق میان کوجیما و ایکس‌باکس شامل حقوق ساخت اقتباس‌های سینمایی و تلویزیونی از بازی‌های Physint و OD می‌شود.

منبع:
🔲 MoonMedia.ir

دونه دونه چیزهای که من گفتم.

زمان نشون میده که سونی تصمیم درستی گرفته و ساخت یه بازی پرخرج دیگه که انحصاری نیست و فروش خوبی هم نمیکنه جز توجه رسانه ای عایدی دیگه ای براشون نداره.

ایکاش سونی میومد، جای این پروژه، Syphon Filter رو به شکل اساسی زنده میکرد. یه بازی مخفی کاری قدیمی که الردی یه فن بیسی داره، حداقل New IP نیست، و اگه با کیفیت بازی های فرست پارتی سونی تولید بشه، میتونه براشون خیلی خیلی نفع بیشتری بیاره.

دونه دونه چیزهای که من گفتم.

زمان نشون میده که سونی تصمیم درستی گرفته و ساخت یه بازی پرخرج دیگه که انحصاری نیست و فروش خوبی هم نمیکنه جز توجه رسانه ای عایدی دیگه ای براشون نداره.

ایکاش سونی میومد، جای این پروژه، Syphon Filter رو به شکل اساسی زنده میکرد. یه بازی مخفی کاری قدیمی که الردی یه فن بیسی داره، حداقل New IP نیست، و اگه با کیفیت بازی های فرست پارتی سونی تولید بشه، میتونه براشون خیلی خیلی نفع بیشتری بیاره.
طرف آخرین نسخه بازی اکشن مخفی کاریش رو رسما نیمه کاره و داغون انداخت بیرون بازم ۱۰ میلیون نسخه فروخت بعد سونی بره جاش Syphon Filter رو زنده کنه؟ :دی همون کنکورد رو زنده کنن بیشتر سود میده :دی

سونی تصمیم درستی نگرفته. الان افتاده توی لوم تصمیمات غلط. هر کار درستی هم بکنه، می‌تونه‌ جو منفی براش ایجاد کنه!
اینقدر پول به فنا داده که همین اسم کوجیما و یه بازی ازش با فروش محدود، به عنوان لانچ تایتل کنسول نسل بعدش می‌تونست عالی باشه. برای لانچ کنسول نسل بعد که نمی‌تونه بازی پرفروشش رو همون اول عرضه کنه. تهش بازیی رو فدا می‌کرد که تهش اگر ۲-۳ میلیون فروخت، بگه جزو استارت بوده دیگه. کنارش هم سک بوی یا Astro bot هم میچپوند. ۲ تا بازی نسل الانش رو هم ورژن نسل بعدی می‌کرد.

کلا پول بدی به یک کمپانی‌ اسم و رسم دار، یک بازی با اسکور ۸ - ۸.۵ برات بسازه، کار خیلی بهتری هست تا اینکه یک شکست سنگین دیگه از استودیوهای خودت بخوری.

طرف آخرین نسخه بازی اکشن مخفی کاریش رو رسما نیمه کاره و داغون انداخت بیرون بازم ۱۰ میلیون نسخه فروخت بعد سونی بره جاش Syphon Filter رو زنده کنه؟ :دی همون کنکورد رو زنده کنن بیشتر سود میده :دی

برادر این «آخرین بازی اکشن مخفی کاری نیمه کاره داغون» که میگی، شماره پنجم از یه ابر فرنچایز به اسم MGS بود، به کلی هایپ و مارکتینگ 93 و انواع 10 هایی که سایت ها بهش دادن. دیگه واقعیت رو زیر سوال نبرید که!

انتظار داری یه IP تازه مثل Physint که تازه به قول خود کوجیما کلی قراره عجیب غریب باشه و ترکیب فیلم و بازیه و ... بیاد اندازه MGS بفروشه؟ جدا؟ من مرده شما زنده، سال های آینده وضعیت این پروژه رو خواهیم دید.

و البته اینم بگم که دعوای اصلی کونامی با کوجیما این بود که بازی با همون فروش 10 میلیونی هم به سود بالایی نمیرسید، چون هزینه تولید وحشتناک بالا بود و میگفتن کوجیما فقط چند میلیون دلار صرف خرید لایسنس آهنگ هایی کرده بود که حتا تو بازی وجود نداشتن! ویدئو گیمم متاسفانه پشتش اقتصاده و شما خدا هم باشی بازیت نفروشه کله میشی. دردناک ترینش Spec Ops ـه برای من. شاهکاری که فروش خوبی نداشت و سازنده رو ورشکست کرد، در صورتی که هرکی بازی کرده باشه میدونه چه جواهری بود!

در کل به نظر من قرار داد کوجیما با مایکروسافت بهترین اتفاق ممکنه. کوجیما پول میگیره بازی عجیب غریب خودشو میسازه، ما هم بازی میکنیم و از شاهکار جدید استاد لذت میبریم. فروشم نرفت به جهنم، به ما چه، مایکروسافتم از اسم و اعتبار کوجیما برای بازسازی برند Xbox استفاده میکنه و به خواسته اش میرسه. این اعتبار الان خیلی به درد مایکروسافت میخوره ولی برای سونی کاربرد نداره و قبلا هم گفتم چرا. سونی 300 400 میلیون دلار بده یه بازی بسازه که صاحبشم نیست و صرفا اسم کوجیما رو داره براش توفیری نمیکنه. نه کنسول سلر این بازی ها و نه هیچی. ضمن اینکه به هر صورت این بازی برای PS6 میاد و حالا میخواد مایکروسافت پولشو بده یا هرکس دیگه ای. در نتیجه اگه این پولو صرف ساخت یه فرنچایز تازه کنه که مال خودشه و کنترل دست خودشه و انحصاری بیشتر به درد برندش میخوره. سونی تازه عقل امده تو سرش داره میفهمه انحصار چقدر مهمه و خیلی احمقانه است بازی هاتون پخش و پلا همه جا بدی بیرون... (سینگل ها)

مایکروسافت احمق به جای خرید کیلویی کلی استودیو می‌رفت مانی هت کرد میکرد چارتا آیپی جدید با همکاری بقیه کمپانی ها واسه برندش می‌ساخت وضعش خیلی بهتر از اینی میشد که الان هست!

در مورد سونی با یه منبع مالی محدود به نظرم عجیب نیست یهو تصمیم بگیری دو دوتا چهارتا بکنی بزنی یه بازی کنسل کنی ولی تویی که یه منبع نا محدود پول دستته ته ریسکت اینه که آیپی جدیدت نمیفروشه تو دیگه نسخه دوم رو نمیسازی. الان ته ریسک Physint اینه که بازی نفروشه! نه دیگه لازمه فکر حقوق کارمنداش باشی نه چیز دیگه ای.

پیتر مور توی نسل هفتم همین سیاست رو اعمال کرد و به نتیجه رسید ولی فیل اسپنسر و تیم اکسباکس کلی پول خرج خرید یه سری استودیوی مفت خور کردن که به سریاشون حتی قبل از ساخت یه بازی بسته شدن.

موضوعی که زیاد دیدم در موردش صحبت میشه اینه به جای خرید استدیو بهتره با استدیو های ترد پارتی همکاری بشه و بودجه ساخت تامین کنن:mobile:

این موضوع از یه جهت خوبه که اگه نتیجه مطلوب نبود همکاری قطع میشه و استدیو به حال خودش رها میشه اینجوری حداقل سرمایه گذار آسیب کمتری میبینه:Whistling:

ولی مشکل این قضیه اینه اگه نتیجه کار مطلوب باشه و بازی موفقی ساخته بشه دیگه ادامه همکاری با اون استدیو راحت نخواهد بود و حتی ممکنه کل تجربیات که از ساخت اون بازی داشتن رو صرف ساخت بازی بعدیشون کنن(مثلا شنیدم

Arrowhead Game Studios بازی بعدیشیون دیگه با سونی همکاری ندارن )

اینجوری سرمایه گذار پول داده که اینا پیشرفت کنن و بعد هم اصطلاحا واسه خودش شاخ بشن :Cheesygrin:

الان داستان سونی و کوجیما هم یه همچین چیزی هست که کلی هزینه کرده سونی آخرش هم که به هر دلیل نخواسته ادامه بده شده آدم بد داستان:Cheesygrin:

خلاصه که توی صنعت بازی هر مسیری بری مشکلات خاص خودشو داره و همین مشکلات باعث شد شرکت ها دنبال خرید و گسترش استدیو های فرست پارتی خودشون بشن:Dload:

قرار باشه فقط بازی پرفروش رو بسازن که همین Gears هم نباید ساخته میشد :دی نسخه‌های قبلی تو اوج دوران ایکس‌باکس تهش ۷-۶ میلیون نسخه می‌فروخت. با این دیدگاه و سیاست کلا هر کمپانی نهایتش ۳-۲ تا IP رو باید بسازن و IP جدید هم دیگه هیچی!

به نظر من این حرکت مایکروسافت در راستای جنگ کنسولی بوده تا یک تصمیم بر اساس منافع مالی.
اینکه بازیهای کوجیما آنچنان فروش خوبی ندارن رو اگر من و شما میدونم پس مایکروسافت هم میدونه.
ولی خب الان در دوره ای شبیه به اوایل نسل 8 هستیم. زمانی که سونی مثل گرگ نشسته بود و از کوچکترین خطاهای مایکروسافت استفاده میکرد تا به برند ایکس باکس ضربه بزنه.
اینجا هم مایکروسافت با این حرکتش +n تا aura برای خودش خرید و -n تا aura از سونی کم کرد.
ps هم در شرایطی نیست که بتونه از پس هزینه های بازیهای کوجیما بربیاد و چاره ای نداره جز اینکه این حملات رو امبریس کنه.
پروژه های بزرگ سونی برای بازیهای پولساز یکی پس از دیگری فلاپ شد و اینجا فقط موضوع پول از دست رفته نیست. بلکه عنصر زمان به مراتب از اون پول اهمیت بیشتری داره.
بازیهای سینگل پلیرشون هم که طبیعتن اونقدری سودآوری نداره که با اتکا به اونها بتونن برند با این عظمت رو بچرخونن.

......................

در مورد انحصاریهای تردپارتی هم یکمی غیرواقعی دارید به قضیه نگاه میکنید.
بازیهای استودیوهای فرست پارتی که صفر تا صدش در دست کمپانی مادره و هر لحظه بخاد میتونه توش تغییرات بده یا اعضا رو جابه جا کنه یا حتی بازی رو ریبوت کنه، در نهایت خروجیش این میشه.
حالا وای به حال بازیهای ترد پارتی که صرفن یه قرارداده و 99 درصد کار با توکل به خدا و ایشالا که خیره پیش میره.
بازی یا باید در مراحل پایانی ساخت باشه که به هر دلیلی سازنده تا اون موقع ناشر پیدا نکرده باشه و یهو مایکروسافت به عنوان ناشر وارد بشه.
یا اینکه سازنده انقدر اعتبار داشته باشه که بشه بهش اعتماد کرد.
وگرنه پولتو میخورن و یک آبم روش ))

قرار باشه فقط بازی پرفروش رو بسازن که همین Gears هم نباید ساخته میشد :دی نسخه‌های قبلی تو اوج دوران ایکس‌باکس تهش ۷-۶ میلیون نسخه می‌فروخت. با این دیدگاه و سیاست کلا هر کمپانی نهایتش ۳-۲ تا IP رو باید بسازن و IP جدید هم دیگه هیچی!
آخه بحث اینه که در هیچ موضعی بازی های کوجیما پروداکشن سود و منفعتی برای سونی نداشتن ...

بالا بردن تنوع بازی ها❌
اینجا برند و پرستیژ برای سونی❌
جذب پلیر های گیم ها و ژانر های نیچ مثل jrpg ، crpg و یه مشت بازی گوگولی یا ترسناک❌
فروش و سود بالا ❌
تولید ارزان و به صرفه ❌

خوب وقتی کوجیما بازی می‌سازه که نه فروش میره نه متایی که ایجاد موج و هیجان کنه نه گوتی میشه و مهمتر از همه بعد از چند ماه روی نمایشگر مایکرو فر هم منتشر میشه، دقیقا چه پرستیژ و برندی برای سونی ایجاد میکنه ؟
بعد بازی اکشن ادونچر با فرمول سینماتیک بودن میسازی که سایر استودیو های سونی هم روی همون ژانر تمرکز دارن و خیلی هم توش استادن کمکی به تنوع هم نمیکنه
بازی فرمول خاص یا ژانری که مخاطب خاص خودش رو هم داشته باشه رو هم نداره در جذب اون پلیر ها هم کمکی نمیکنه

درآمد و هزینه رو هم که نیاز نیست توضیح اضافه بدم ...

تنها لطف همکاری سونی و کوجیما همون I'm back کنفرانس ۲۰۱۶ بود

• Like
Reactions: m.d.makan
ولی دقت کردین این کوجیمای پدر سوخته چقدر می‌تونه خبرساز بشه
کونامی از همین کاراش خسته شد ولش کرد😂🥴
یک مدت پنهان میشه کار خاصی نمیکنه ناگهان می یاد یک بمبی میندازه میره
اصلا موجود عجیبیه

ملت بازی میخرن که از انجامش لذت ببرن. نمیخرن که صرفا پر و پاچه تماشا کنن. واسه اونکار نیاز نیست ۷۰ دلار هزینه کرد.
قسمت قبلیشم به خاطر سابقه کوجیما فروخت وگرنه یه درصد قابل توجهی از خریدارا پشیمون میشدن بعد خریدشون.
اگر یه آماری از تعداد کسایی که بازیو تموم کردن منتشر می‌شد مشخص میشد چقدر از بازی راضی بودن ملت.
کاری ندارم بازی واسه یه سری شاهکار بوده، چیزی که واقعیته کاملا یه بازی سلیقه ای شدیدا نیش بود ولی با یه هزینه بلاک باستری. خب این اشتباهه. بلاک باستر باید عامه پسند باشه نه خاص پسند.
بله ملت بازی میخرن که بازی کنن نه پر و پاچه تماشا کنند ولی بازی هم نمی‌خرند که یک قیافه گ...ه در تمام مدت پلی دادنشون تحمل کنند.

• Like
Reactions: Paradise Lost
البته به نظر من فروش پایین DS2 از قبل از عرضه هم کاملا مشخص بود. حالا جدای از اینکه گیم پلی تقریبا تغییر بنیادینی نکرده بود، مارکتینگ بازی تو دیوار بود، خود کوجیما که استاد مارکتینگ های عجیب و غریب برای بازی هاش بود سر این یکی تقریبا هیچ کاری نکرد تا حتی نظر کسایی که با بازی اول خیلی زاویه داشتن رو سعی کنه عوض کنه. این پست من تو تاپیک بازی قبل عرضه:

بازی سه ماه دیگه عرضه میشه و هایپ و انتظار نسبت به بازی خیلی کمتر از همه ی بازی های قبلی کوجیما هست. اگر تو این سه ماه با تبلیغات بازی ترند نشه یا متای بازی زیر 92 93 بشه به احتمال قوی تبدیل به یک شکست تجاری بزرگ میشه.

-------------------

برادر این «آخرین بازی اکشن مخفی کاری نیمه کاره داغون» که میگی، شماره پنجم از یه ابر فرنچایز به اسم MGS بود، به کلی هایپ و مارکتینگ 93 و انواع 10 هایی که سایت ها بهش دادن. دیگه واقعیت رو زیر سوال نبرید که!

انتظار داری یه IP تازه مثل Physint که تازه به قول خود کوجیما کلی قراره عجیب غریب باشه و ترکیب فیلم و بازیه و ... بیاد اندازه MGS بفروشه؟ جدا؟ من مرده شما زنده، سال های آینده وضعیت این پروژه رو خواهیم دید.

و البته اینم بگم که دعوای اصلی کونامی با کوجیما این بود که بازی با همون فروش 10 میلیونی هم به سود بالایی نمیرسید، چون هزینه تولید وحشتناک بالا بود و میگفتن کوجیما فقط چند میلیون دلار صرف خرید لایسنس آهنگ هایی کرده بود که حتا تو بازی وجود نداشتن! ویدئو گیمم متاسفانه پشتش اقتصاده و شما خدا هم باشی بازیت نفروشه کله میشی. دردناک ترینش Spec Ops ـه برای من. شاهکاری که فروش خوبی نداشت و سازنده رو ورشکست کرد، در صورتی که هرکی بازی کرده باشه میدونه چه جواهری بود!

در کل به نظر من قرار داد کوجیما با مایکروسافت بهترین اتفاق ممکنه. کوجیما پول میگیره بازی عجیب غریب خودشو میسازه، ما هم بازی میکنیم و از شاهکار جدید استاد لذت میبریم. فروشم نرفت به جهنم، به ما چه، مایکروسافتم از اسم و اعتبار کوجیما برای بازسازی برند Xbox استفاده میکنه و به خواسته اش میرسه. این اعتبار الان خیلی به درد مایکروسافت میخوره ولی برای سونی کاربرد نداره و قبلا هم گفتم چرا. سونی 300 400 میلیون دلار بده یه بازی بسازه که صاحبشم نیست و صرفا اسم کوجیما رو داره براش توفیری نمیکنه. نه کنسول سلر این بازی ها و نه هیچی. ضمن اینکه به هر صورت این بازی برای PS6 میاد و حالا میخواد مایکروسافت پولشو بده یا هرکس دیگه ای. در نتیجه اگه این پولو صرف ساخت یه فرنچایز تازه کنه که مال خودشه و کنترل دست خودشه و انحصاری بیشتر به درد برندش میخوره. سونی تازه عقل امده تو سرش داره میفهمه انحصار چقدر مهمه و خیلی احمقانه است بازی هاتون پخش و پلا همه جا بدی بیرون... (سینگل ها)
ماکان من تقریبا با همه حرفات موافقم ولی به نظرم سونی دقیقا از همون جایی ضربه میخوره که فکر میکنه به اعتبار بازی ها و استودیو هایی که سال ها باعث ساختن برندش شدن دیگه احتیاجی نداره و این سناریو تو این صنعت خیلی تکرار شده.
از طرفی به همین راحتی هم نیست بگیم بازی جای اینکه روی ps بیاد رو اکسباکس میاد که. کلی پروسه ی ساخت بازی تغییر میکنه یکی از مهم ترین دلایلش هم اینه که کوجیما دیگه نمیتونه روی انجینی که توی توسعش نقش مهمی داشته، کار کنه. پروژه دیگه احتمالا نمیتونه از سونی پیکچرز استفاده کنه، دیگه از اعضای گوریلا مثل بازی های قبلی نمیتونن کمک بگیرن و اوت سورس کنن( امیدوارم خود گوریلا بعدش بتونه ازین پتانسیلش استفاده کنه حالا مثل بلوپوینت تو دیوار نره) میخوام بگم هر جوری نگاه کنی برای من گیمر مصرف کننده اتفاق خوبی نیفتاده و در بهترین حالت همون بازی با همون کیفیت با چند سال تاخیر عرضه میشه.
از طرفی خودت هم میدونی که ساختن آیپی چه سینگل چه مولتی پلیر چه پیچیدگی هایی داره و عملا استودیو های خیلی کمی هستن که اصلا بتونن بودجه یه بازی AAA رو مدیریت کنن و پتانسیل ساختنش رو داشته باشن یعنی میخوام بگم به همین راحتی هم نیست بگیم اینجا سونی مثلا 300 میلیون سیو کرده میره الان خرج سایفون فیلتر میکنه.
باز هم جدای همه ی این ها من یادمه شان لیدن بود (یا جیمبو؟!) خیلی قبل تر از این حرفا و زمانی که کوجیما داشت DS2 رو میساخت گفت ما برای برگشت سرمایه بازی های کوجیما رو فاند نمیکنیم بیشتر برای برندینگه. اینجا باز هم به عنوان یه گیمر من باید نگران سیاست های جدید سونی باشم که حالا جدای از کوجیما پروداکشن آیا سونی سیاست سرمایه گذاری رو بازی های نیش و هنرمحور رو کنار گذاشته و دیدگاهش به صنعت ویدیوگیم خیلی تجاری تر و سودمحور تر شده؟

ماکان من تقریبا با همه حرفات موافقم ولی به نظرم سونی دقیقا از همون جایی ضربه میخوره که فکر میکنه به اعتبار بازی ها و استودیو هایی که سال ها باعث ساختن برندش شدن دیگه احتیاجی نداره و این سناریو تو این صنعت خیلی تکرار شده.
از طرفی به همین راحتی هم نیست بگیم بازی جای اینکه روی ps بیاد رو اکسباکس میاد که. کلی پروسه ی ساخت بازی تغییر میکنه یکی از مهم ترین دلایلش هم اینه که کوجیما دیگه نمیتونه روی انجینی که توی توسعش نقش مهمی داشته، کار کنه. پروژه دیگه احتمالا نمیتونه از سونی پیکچرز استفاده کنه، دیگه از اعضای گوریلا مثل بازی های قبلی نمیتونن کمک بگیرن و اوت سورس کنن( امیدوارم خود گوریلا بعدش بتونه ازین پتانسیلش استفاده کنه حالا مثل بلوپوینت تو دیوار نره) میخوام بگم هر جوری نگاه کنی برای من گیمر مصرف کننده اتفاق خوبی نیفتاده و در بهترین حالت همون بازی با همون کیفیت با چند سال تاخیر عرضه میشه.
از طرفی خودت هم میدونی که ساختن آیپی چه سینگل چه مولتی پلیر چه پیچیدگی هایی داره و عملا استودیو های خیلی کمی هستن که اصلا بتونن بودجه یه بازی AAA رو مدیریت کنن و پتانسیل ساختنش رو داشته باشن یعنی میخوام بگم به همین راحتی هم نیست بگیم اینجا سونی مثلا 300 میلیون سیو کرده میره الان خرج سایفون فیلتر میکنه.
باز هم جدای همه ی این ها من یادمه شان لیدن بود (یا جیمبو؟!) خیلی قبل تر از این حرفا و زمانی که کوجیما داشت DS2 رو میساخت گفت ما برای برگشت سرمایه بازی های کوجیما رو فاند نمیکنیم بیشتر برای برندینگه. اینجا باز هم به عنوان یه گیمر من باید نگران سیاست های جدید سونی باشم که حالا جدای از کوجیما پروداکشن آیا سونی سیاست سرمایه گذاری رو بازی های نیش و هنرمحور رو کنار گذاشته و دیدگاهش به صنعت ویدیوگیم خیلی تجاری تر و سودمحور تر شده؟

عرفان به نظر من یه مقدار داره بد به این مساله نگاه میشه. یعنی سونی در این چند سال اخیر مدام و پشت سر هم گند زده. شاهکار اخیرش، یعنی حذف بازی های فیزیکی هم باعث شده مجموعه ای از اعتراضات به تصمیمات بد و اشتباه سونی و ناراحتی از گس ها و انفعال عموم استدیوهای فرست پارتی یهو عین یه دمل چرکی بترکه و به درستی گنگ بنگش کنن، و در این راستا، کنسل شدن قرارداد با کوجیما هم مثل یه عمل شیطانی به نظر برسه، اما فکر میکنم اینجوری نیست.

من استدلال هام رو از ابتدا گفتم. به نظر من تعبیر این حرکت سونی غلطه، و نباید به معنای بی نیازی سونی از افراد و برندها تعبیر بشه، بلکه اتفاقا من در این حرکت یجور بازگشت به عقلانیت و مسیر درست رو میبینم. و اونم پی بردن به اهمیت دوباره Exclusive بودن و عدم پورت بازی ها برای PC ـه. در این حد که بخاطرش یه قرارداد رو کنسل کردن. از این جنبه تصمیم درستی میدونم. Physint اگه انحصاری PS6 میشد مسلما خود سونی هم کنسلش نمیکرد و حاضر میشد بخاطر اعتبار کوجیما این هزینه رو بکنه و پای ضررشم بایسته، اما وقتی صاحب IP نیست، و بازی انحصاری زمانی قراره باشه، این همه هزینه توجیه نداره.

سونی بارها تو گزارش هاش به تغییر رویه اشاره کرده و گفته هدفش از بازی ها، الان ساختن فرنچایزهای بزرگ و پردرآمده. یعنی IP هایی که تو یه نسخه خلاصه نشن و بتونه در ابعاد مختلف گسترششون بده، فیلم و سریال بسازه و ... این تصمیم هم بخاطر تغییر شرایط بازاره. همون بحث افزایش هزینه ها و اینکه سونی علی رغم درآمد بالا سود زیادی نداره، چون هزینه هاشم به شدت عظیمه! حالا در این شرایط سونی چی به دردش میخوره؟ مشخصا IP های بزرگ و پرفروش. اینا به کوجیما پیشنهاد خرید استدیو میدن و باز قبول نمیکنه، IP رو هم نمیخواسته بده، در نتیجه میگن خداحافظ. برو یه ک..خل دیگه رو پیدا کن پول ساخت بازیتو بده که خداروشکر مایکروسافت پیش قدم میشه.

من با این استدلال از حرکت سونی دفاع میکنم و عوض جنایت در حق کوجیما و ظلم به طرفدارانش، اهمیت انحصار و عقب نشینی از پورت بازی ها رو PC رو میبینم. برای همین به نظرم کار درستیه. کوجیما هم به هر حال داره بازیشو میسازه و رو همه پلتفرم ها عرضه میکنه. کل پول ساخت رو مایکروسافت میده، 5 6 سال بعد که امد نهایت یک سال انحصاری Xbox میشه و ما هم میتونیم رو PS6 بازی کنیم. اتفاق بدی نیفتاده. فقط سونی اون احمقی نیست که 400 میلیون دلار بودجه + انجین + توان فنی + زیرساخت موشن کپچر و ... رو تامین میکنه و این وظیفه افتاده رو دوش مایکروسافت. عین OD. الان چند ساله در حال ساخته؟ کی قراره بیاد؟ چند ماه انحصاریه و بعد رو PS هم عرضه میشه.

بازم میگم، سونی بجای این کارها و مانی هت کردن برای انحصاری های زمانی، بهتره رو IP های با ثبات که مال خودشن سرمایه گذاری کنه تا بیزنسش پایدار بشه. مثل همین خبری که امده و ظاهرا داره Killzone رو برمیگردونه... این کارها خوبه. من الان برام یه سوالی بوجود امده، DS رو عملا سونی ممکن کرد، یعنی کوجیما ساخت اما با پول و اعتبار سونی، همین الان اگه هزینه DS3 رو مایکروسافت تامین کنه، به راحتی میتونه انحصاری زمانی این کنسول بشه! مشکل کار سونی اینه. سرمایه گذاری رو چیزی که مال تو نیست، یعنی ساختن خونه روی آب.

آخه بحث اینه که در هیچ موضعی بازی های کوجیما پروداکشن سود و منفعتی برای سونی نداشتن ...
نسل ۸ و ۹ آره ولی نسلای ۵ و ۶ و ۷ به هیچ وجه، کجا سود نداشته MGS ها که همه شون روی این سه نسل اومدن؟ MGS V هم برای نسل ۷ بود که یه پورتم برای نسل ۸ داشت.
و اون نسل ۸ و ۹ هم میشد به شرط ساختن یه چی مثل Physint باهاش همکاری کنن، چون از اولم میخواست بازی نیش (دث استرندینگ) بسازه که کونامی نمیذاشت، که خود سونی اومد شرایطشو قبول کرد.
در کل اینکه هیچ منفعتی برای سونی نداشته حرف عجیب غریبی هست! تقریبا از وقتی MGS4 عرضه شد PS3 جون گرفت، قبلش یه انچارتد۱ و دیسک دموی GT5 انحصاریهای تاپش بودن...

عزیزان هم دقت کنن موفقیت خصوصا وقتی کله گنده های یه فیلد بخوان رقمش بزنن تکرار مکررات نیست لزوما
دراینمورد فکر نکنید بازیهای lore rich و سینگل پلیر مردن و الا بلا باید لایو سرویس و بقیه چیزای انلاین ساخت، این تیکه که مایکروسافت حقوق مربوط به ساخت فیلم و سریال از OD و Physint رو به دست اورده یعنی ایده جدید پشت جفت بازیهای جدید کوجیماست، جوری که من از OD فهمیدم اینا شدیدا قراره مرز بین گیم و سینما رو کم کنن-یه فروش توی بازار ویدیو گیم خواهد داشت یه فروشم نسخه سینمایی، و اگه یکم اون خلاقیتشو‌ وسط بیاره خوب کارش میگیره. که به اعتقادم همین میشه این بار دست گذاشته رو دو تا ژانر محبوب که باید بگیم چند درصد ممکنه موقق نشه.
و منم میگم بمونه به یادگار یه روز میفهمید مدیرای سونی بد خراب کردن، اونم نه وقتی Physint لانچ شه، همون نزدیکای لانچ PS6 کلا دیگه اکثریت ازشون قطع امید میکنن چون افتادن تو دومینوی سقوط!

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or