دوستان ببخشید چون نقل قول ها زیاد بود، گفتم کلی جواب بدم.
ببینید اگه پست های اخیرو منو خونده باشید متوجه شدید شخصا دیگه طرفدار سونی نیستم. یعنی این سونی اخیر رو اصلا دوست ندارم. مدام داره اشتباه میکنه، تصمیمات ضد مشتری میگیره، و کلا با اون سونی دو دهه قبل که من دوست داشتم خیلی فرق کرده... ولی با این حال به نظرم این تصمیم در خصوص کنسل کردن Physint درسته. و اینو در راستای اصلاح کثافت هایی میدونم که در یک دهه قبل زده شده.
میگید سونی از اول میدونست شرایط چطور بود و با علم به اینکه چه قراردادی میبنده رفت سراغ کوجیما... بله دقیقا همینطوره. اینجوری نیست که تازه بیان قرارداد رو بخون بگن، عه! عجب کاری کردیما! نه، میدونستن مفاد قرارداد چیه، اما اونچه تغییر کرده نگاه سونی و استراتژی کلانشونه.
سونی با کوجیما برای ساخت این بازی ها قرارداد بست، همونطور که با Firewalk برای ساخت Concord قرارداد بست و استدیو رو خرید، همونطور که نزدیک 4 میلیارد داد بانجی رو گرفت، وکلی گس دیگه ساخت و استدیو جدید راه انداخت و همه از دم شکست مطلق شدن. در همه این موارد هم یه نفر با عقل سلیم رفت نشست یه برگه ای رو امضا کرد، و اونچه باعث شکست شد عدم اطلاع از مفاد قرارداد نبود، استراتژی غلط به فناشون داد و باعث شد اوضاع اونطور که فکر میکنن پیش نره.
من قرارداد با کوجیما رو به این شکل فعلی اشتباه میدونم. از اولم به نظرم هیچ منطقی نداشت سونی بیاد هزینه کنه، تکنولوژی و ساپورت فنی بده، بازی بسازه که صاحبش نیست. یه زمان سیاست سونی این بود که بازی هاش برای PC هم بیان، الان آدم شده دوباره برگشته به انحصار! خیلی ساده قرارداد با کوجیما میتونسته در تعارض با این سیاست باشه، چون نمیخواستن پول بدن و بازی بسازن بعد فرنچایزی داشته باشن که برای PC و یحتمل Xbox و باقی پلتفرم های موجودم میاد. این قسمت به نظر من اشتباهه! مایکروسافتم حتا متوجه این حمقات شده و سر همین E-Day رو انحصاری کرده.
اونچه به درد سونی میخوره، داشتن فرنچایزهای بزرگی هست که کنترل کامل دست خودشه. سرمایه گذاری رو IP های ترد پارتی اشتباهه، چون فقط کافیه اون ناشر تصمیم بگیره بازیشو برای باقی پلتفرم ها هم بده... اینا همه قدرتشون رو از دست میدن. مثل شرایطی که سونی 2006 داشت و یادتون نمیاد اکثرا اون موقع رو. چرا 360 یهو انقدر قدرت گرفت؟ یه بخش بزرگی از شکست سونی بخاطر این بود که همه تردپارتی ها ولش کردن و در کنترل سونی نبود.
عقیده شخصی من اینه که سونی باید بجای این کارها، بره IP های خودشو بسازه و فرنچایزهای بزرگ خلق کنه. من حتا موافق گس ساختنم، منتها میگم با استدیوهای جدید، نه اینکه سینگل پلیرهارو بندازه تو این سیاه چاله. سونی برای ادامه حیاتش نیاز به فرنچایز بزرگ و بفروش و پول ساز داره. این همه هزینه برای ساخت یه چیزی که تنها آورده اش یحتمل اعتبار اسم کوجیماست برای سونی الان دیگه کاربرد نداره. نظر من اینه و شما هم میتونید مخالفش باشید. ولی شخصا Physint با این شرایط رو خیلی چیز مفیدی برای سونی نمیبینم. اگه انحصاری کامل بود، همه چی فرق میکرد! یعنی اگه سونی پول و تکنولوژی و ساپورت فنی میداد و صاحب یه IP بزرگ با لیبل کوجیما میشد الان نفر اول فحش رو بسته بودم به جد و آبادشون، اما بازی که بعدا برای همه پلتفرم ها میاد.... باز میگم پول تو جوب ریختنه. مایکروسافت هزینه اش رو بده بهتره

اونا به این اعتباری که اسم کوجیما میاره برای بازسازی برند Xbox بیشتر نیاز دارن. سونی نه انصافا. از این مرحله عبور کرده.