از نظر من همه اینا الکی و بیخوده . نسل قبل آنچارتد ، بتمن و Red Dead و غیرو بدون همه این تکنولوژی های مسخره و ری تریس و dls و این خزعبلات با هزینه های کمتر ، گرافیک های قشنگ تر و بهتری از بازی های این نسل داشتن . حداقل تصویر شفاف و تمیز بود . الان که به لطف این چیزا دوربین رو میاری رو صورت کرکتر فقط artifact و شیمرینگ و موهای وزوزی و تصویر خط و خشی میبینی که تنها هنرش اینه که 120 فریمه .
هم هزینه ساخت بازی ها رفته بالاتر که معلوم نیست سر چیه هم گرافیک و انیمیشن ها تغییری نکرده حالا هم که developer ها قراره تنبل تر بشن همین آشغال های این نسل هم برامون خاطره میشه . یه گرافیک آشغال با فریم 120 میسازن یه افکت ai هم میندازن روش به اسم واقع گرایانه میکنن تو پاچه ملت .
ببین ما واقعا به یه لیمیتی خوردیم که دیگه خیلی مسیر پیشرفت در حالت سنتی وجود نداره.
نه فقط بازی، بلکه فیلما هم زمان ساختشون محدوده و یکی از دلایل اینکه VFX پیشرفت نمیکنه و حتی خیلی بدترم شده (اهِم Marvel اهِم

) همین کمبود زمانه. (منبعم یکی از VFX کارایی که رو فیلم Flash کار کرده بود)
تو قضیه بازی هم همینطوره، همه مثل راکستار دستشون باز نیست بشینن 13 سال رو یه بازی کار کنن و 10000 درصد مطمئن باشن قراره تو همون پیش فروش هزینه ساختش در بیاد، برا همین مجبورن بودجه و تایم رو کنترل کنن پس نمیشه همه رو با راکستار و ناتی داگ مقایسه کرد.
وقتی بحث بازیای باز تر مثل اپن وردایی که نورپردازی ریل تایم دارن میشه بشدت دست بسته میشه، باید شیدرا تو حالت عادی به قدری قوی باشن که تو هر شرایط نوری نتیجه مطلوب بده که بشدت کار سختیه و هر انجینی هم از پسش برنمیاد.
حالا حل مشکل این قضیه دوم چیه؟ Ray tracing! چون میاد شیوه بازتاب نور و سایه زنی رو کمی به رندر ریل تایم نزدیک تر میکنه!
خب حالا ما از راکستار بالاتر داریم؟؟
دیجیتال فاندری میگه نمایش آخر GTA 6 هم از Ray traced Global illumination استفاده کرده هم از Ray traced reflection.
دیگه وقتی گنده ترین بازیساز دنیا هم از ری تریسینگ استفاده میکنه مشخصه سیستم سنتی داره از بین میره و نمیتونه بدون RT نتیجه بهتر از RDR2 ارائه بده.
در مورد DLSS هم بصورت کلی فک کنم خیلی تاحالا باهاش کار نکردی چون دقیقا برعکس این چیزیه که میگی!
من خودم خیلی رو قضیه شارپنس و Clarity حساسم، حاضرم یه بازی با گرافیک 2010 بازی کنم که همه چیش شارپ باشه ولی یه بازی پرگرافیک با رزولوشن 1080 رو تلویزیون بازی نکنم دیگه.
اما آپسکیلر DLSS تو نسخه های آخر به قدری خوب شده که تو حتی روی حالتای پایینش هم به 4k آپسکیل کنی یه تصویر بشدت شفاف و خوب میده. قشنگ کارتای 2000 و 3000 رو نجات داد این تکنولوژی، ینی اگه نمیبود احتمال زیاد مجبور میشدم 3080 امو بفروشم و برم سراغ سری 5000 اما به لطف DLSS دارم رو 60 فریم تلویزیون 4k شارپ ترین تصویرو میگیرم.
در مورد DLSS 5 NR هم بدبخت تازه ریلیز شده، تمام فوتیجایی که ازش میبینی مال لیکش هست که مردم روی کارتایی که اصلا ساپورتش نمیکنه دارن استفاده میکنن، میگن تازه سری 6000 ممکنه نقطه عطف این تکنولوژی باشه چون بر پایه همین ساخته میشه.
وقتی این تکنولوژی به پیک خودش برسه به جرئت میتونم بگم هرچی ریمستر و ریمیک قدیمیه رو هم تو جیبش میکنه

حتی Path tracing رو هم بنظرم ممکنه کلا از ریشه نابود کنه.
بلوری برفکی که فدای ری تریسینگ و 60 فریم و 120 فریم و این چیزا شده رو چشمام نمیدید
در مورد این بخش از حرفت ولی باید بگم 60 فریم "باید" استاندارد باشه، اصلا تو بگو شارپنس تصویر چشاتو بسوزونه اما حداقل 60 فریم نباشه واقعا عذابه.
تنها حالتی که میشه با 30 فریم بودن کنار اومد اینه که کلی پای PS3 و PS4 نشسته باشی چشت عادت کرده باشه وگرنه واقعا هرچی زیر 60 باشه حال بهم زنه بنظرم.
همین GTA ام اگه تایید بشه که قرار نیست حالت 60 فریم داشته باشه صبر میکنم رو پی سی میرم. (گرچه حدس میزنم نداشته باشه تا راکستار مردمو مجبور کنه دوباره نسخه PC و نسل 10 ـیشو بخرن علاوه بر ps5/seriesX)