مشاوره در امر خرید کارت گرافیک (VGA)

حالا اگه بخوایم از نظر دما (با اینکه میدونم اینجا تاپیک GPU ـه اما چون حرفش شد) بین 285K و 9950X3D یه مقایسه بکنیم هم در حالت لود و هم گیم ، کدوم بهتر ـن ؟ (اگه فقط ملاک گیم رو قرار ندیم ، با اینکه در نهایت بیشتر لود با همون گیم خواهد بود!)
برای گیم پردازنده AMD بگیر حتما مدل X3D بزار روی مادربرد X870 Asus و تمام

دوستان یه سوال ؛ سیستم AMD با گرافیک Nvidia سازگاری کامل داره ؟! (سوال خیلی عجیب و غریب اما واقعا ذهنمو مشغول کرده! ، همیشه فکر میکردم سیستم AMD با گرافیک AMD بهترین سازگاری رو داره!)
گرافیک و پردازنده ربطی بهم ندارند

فقط مادربرد باید سوکت پردازنده داشته باشه LGA یا AM5

مادربرد مهمه که قطعات روش سوار و مچ بشوند

• Like
Reactions: A-L-I
برای گیم پردازنده AMD بگیر حتما مدل X3D بزار روی مادربرد X870 Asus و تمام

گرافیک و پردازنده ربطی بهم ندارند

فقط مادربرد باید سوکت پردازنده داشته باشه LGA یا AM5

مادربرد مهمه که قطعات روش سوار و مچ بشوند
منظور شما رو درک می‌کنم.
ولی به هر شکل LGA مخفف land grid array هست. اینتل نام سوکت رو با توجه به مشخصات فیزیکی قطعه اعلام میکنه مثل LGA 1851 که land grid array هست با ۱۸۵۱ که تعداد پین ها در تماس هست.
AM5 ولی نام گذاری ساده تری هست، که این نسل اون هم LGA هست ولی مثلا تو am4 و am3 این پین ها به جای سوکت مادربورد روی سی پی یو بوده و PGA نام داره.

پاسخ سوال های علی اقا رو هم که فکر کنم دیگه گفته شده و بیشتر از اینجا این هست که چی انتخاب کنند برای خرید.
یک پیشنهاد دیگه هم من بکنم برای زدن بودجه برای گرافیک بهتر مثلا خرید سی پی مثل 7800X3D با یک B850 باشه و‌ بقیه پول بره برای ارتقای به 5070Ti.

• Like
Reactions: Thundersky
درکل RT رو فاکتور بگیریم کارت 9070XT هم هست که 5070 در برابرش شوخیه! قیمت کارت‌های انویدیا یکمی زیاد مضحک شده.
کارت خوبیه ارتی شم خیلی بهتر شده اما کلا نرم افزاری شوت می زنه
ضمنا تا میاد به تکنیک قبلیش برسه یک چیز جدید رو می کنه
تازه به DLSS رسیده تا حد قابل قبولی DLSS RAY اومده داره به کمال می رسه اونم فریم جنریشن هم مولتیش داره به کمال می رسه هنوز AMD مولتیش حتی رلیز نکرده
الانم که DLSS 5 اصلا یه چیز خیلی عجیبیه

من فکر نمی کنم کسی بعد از تجربه سری های جدید انویدیا دیگه سمت AMD بره کسایی هم که تبلیغش می کنن سری جدیدش امتحان نکردن AMD سری 6000 7000 دارن
البته من از همه ی شرکت های بزرگ چندان خوشم نمیاد هر کدومشون بزرگ شدن حسابی دهن مشتری سرویس کردن

حالا که حرف از 9070XT شد شدیدا قیمت ـش منو وسوسه کرده ، پرفورمنس ـش تقریبا با 5080 برابری میکنه ، نظرتون در موردش چیه ؟
من آخرین AMD که داشتم R9 290X بود که خوب هم کارت به نظر داغ تری نسبت به Nvidia بود اما مشکلات درایور اون زمان با AMD همراه بود
الان چطورن ؟
چون 9070XT دیدم که برند سافایر رو ترجیح میدم همیشه حدود 220 تومن ـه در حالی که ASUS Prime 5080 الان 490 تومن!!! از دو برابر هم بیشتر

حالا که حرف از 9070XT شد شدیدا قیمت ـش منو وسوسه کرده ، پرفورمنس ـش تقریبا با 5080 برابری میکنه ، نظرتون در موردش چیه ؟
من آخرین AMD که داشتم R9 290X بود که خوب هم کارت به نظر داغ تری نسبت به Nvidia بود اما مشکلات درایور اون زمان با AMD همراه بود
الان چطورن ؟
چون 9070XT دیدم که برند سافایر رو ترجیح میدم همیشه حدود 220 تومن ـه در حالی که ASUS Prime 5080 الان 490 تومن!!! از دو برابر هم بیشتر

رقیب 9070xt میشه 5070ti
درست بعضی جاها به 5080 هم نزدیک میشه ولی به صورت کلی باید با 5070ti مقایسه بشه

من خودم 9070xt سافایر مدل nitro+ دارم و تا الان راضی بودم مشکل خاصی نداشتم

ولی توی نرم افزار های رندرینگ بر پایه کارت گرافیک معمولا Nvidia به خاطر Cuda خروجی بهتری میده ولی روی گیم تقریبا خروجی ها مشابه هستن ممکنه یه سری بازی AMD بهتر باشه یه سری بازی Nvidia

از نظر قیمتی به نظرم 9070xt حتی با افزایش قیمت های جدیدش هنوز قیمت مناسب تری از مدل های هم رده Nvidia داره ولی خب ممکنه هر لحظه AMD هم افزایش قیمت جدید بزنه

رقیب 9070xt میشه 5070ti
درست بعضی جاها به 5080 هم نزدیک میشه ولی به صورت کلی باید با 5070ti مقایسه بشه

من خودم 9070xt سافایر مدل nitro+ دارم و تا الان راضی بودم مشکل خاصی نداشتم

ولی توی نرم افزار های رندرینگ بر پایه کارت گرافیک معمولا Nvidia به خاطر Cuda خروجی بهتری میده ولی روی گیم تقریبا خروجی ها مشابه هستن ممکنه یه سری بازی AMD بهتر باشه یه سری بازی Nvidia

از نظر قیمتی به نظرم 9070xt حتی با افزایش قیمت های جدیدش هنوز قیمت مناسب تری از مدل های هم رده Nvidia داره ولی خب ممکنه هر لحظه AMD هم افزایش قیمت جدید بزنه
یه بخش دیگه ای هم که منو به انویدیا سوق میده DLSS4 و Frame Gen هست ، اونا به نظرتون ارزششو داره ؟
و یه سوال کلی ؛ مشخص شده کنسول های نسل ده از پردازنده های AMD استفاده میکنه مثل نسل نه ؟

کارت خوبیه ارتی شم خیلی بهتر شده اما کلا نرم افزاری شوت می زنه
ضمنا تا میاد به تکنیک قبلیش برسه یک چیز جدید رو می کنه
تازه به DLSS رسیده تا حد قابل قبولی DLSS RAY اومده داره به کمال می رسه اونم فریم جنریشن هم مولتیش داره به کمال می رسه هنوز AMD مولتیش حتی رلیز نکرده
الانم که DLSS 5 اصلا یه چیز خیلی عجیبیه

من فکر نمی کنم کسی بعد از تجربه سری های جدید انویدیا دیگه سمت AMD بره کسایی هم که تبلیغش می کنن سری جدیدش امتحان نکردن AMD سری 6000 7000 دارن
البته من از همه ی شرکت های بزرگ چندان خوشم نمیاد هر کدومشون بزرگ شدن حسابی دهن مشتری سرویس کردن
من چند ماه 9070XT رو داشتم. متاسفانه در زمان قطعی اینترنت پول لازم شدم، فروختمش.
خیلی کارت غولی بود (کارت قبلیم 6900XT بود) واقعا به ازای پولی که میدادی پرفورمنس واقعی میگرفتی. در طول استفاده هم به هیچ مشکل نرم افزاری و سخت افزاری برخورد نکردم. کارتو 78 تومن آکبند خریدم، همون موقع 5070 هم تقریبا همین قیمتا بود، Ti که حدودا 20 تومن گرون تر بود.

اگه بحث پول نباشه که آدم راحت میره 5090 میخره دیگه هم به چیزی فکر نمیکنه :D
تکنولوژی های انویدیا بالاتر از AMD ه، ولی انصافا این نسل چنتا بازی داشتیم که از همه این تکنولوژی‌ها درست استفاده کنه؟ بنظر من بلوغ کامل این تکنولوژی‌ها رو در نسل بعد می بینیم و شاید سری 6000 و نسل بعد کنسول ها.

یه بخش دیگه ای هم که منو به انویدیا سوق میده DLSS4 و Frame Gen هست ، اونا به نظرتون ارزششو داره ؟
و یه سوال کلی ؛ مشخص شده کنسول های نسل ده از پردازنده های AMD استفاده میکنه مثل نسل نه ؟

اگه رزولیشن هدف 4K باشه شاید Dlss و فریم جنریشن کاربرد داشته باشه ولی روی رزولیشن های پایین تر اینقدر فریم میگیری که نیازی به این جور چیزا نباشه
سوای این موضوع AMD هم FSR داره که عملکردش خیلی به DLSS نزدیک شده و شاید در حدود 80 درصد پرفرمنس و کیفیت DLSS الان خروجی بده که در حال بهتر شدن هم هست در نتیجه این موضوع هم خیلی دیگه تاثیر خاصی نداره
نسل بعد هم خلی ساله خبر هاش هست که AMD طراحی کرده و میشه قطعی دونست سخت افزار نسل بعد رو که AMD هستن ولی این موضوع ربطی به PC خیلی نداره چون بهینه نبودن بازی روی همه سخت افزار تاثیر خودش نشون میده

• Like
Reactions: Pzt_Kami and A-L-I
الان چطورن ؟
تو خریدش شک‌نکن

Rx 9070XT

• Like
تکنولوژی های انویدیا بالاتر از AMD ه، ولی انصافا این نسل چنتا بازی داشتیم که از همه این تکنولوژی‌ها درست استفاده کنه؟
خیلی هاشون. همین dlss ها با ری تریسین با پس تریسینگ این نسل کاملا قابل استفاده بودن
من حتی هنوز فن 2 اتیشه فیزیک ایکس هستم که اونم برای سری 5000 فیکس کرد
من جفتش دارم دیگه اصلا پنل انویدیا با درایورهاش توی یک لیگ دیگه هست
اگه رزولیشن هدف 4K باشه شاید Dlss و فریم جنریشن کاربرد داشته باشه ولی روی رزولیشن های پایین تر اینقدر فریم میگیری که نیازی به این جور چیزا نباشه
چندین تا بازی داریم که حتی 2k برای 5090 120 ثابت نمی دن 4k که خیلی داریم
چرا همش نیازه و فقط دارید خودتون گول می زنید که راضی بشید
من باشم بازم 5070ti به 9070 ترجیح می دم با اینکه گرون تره اون قدرت خام یا برخی بازی ها که ازش بیشتره هم بازم ارزشش از 5070 تی ای بیشتر نمی کنه 5070 تی ای واقعا کارت فوق العاده ای با پهنای وی رم نزدیک به 1 هست که برای 4k هم حتی مناسبه

خیلی هاشون. همین dlss ها با ری تریسین با پس تریسینگ این نسل کاملا قابل استفاده بودن
من حتی هنوز فن 2 اتیشه فیزیک ایکس هستم که اونم برای سری 5000 فیکس کرد
من جفتش دارم دیگه اصلا پنل انویدیا با درایورهاش توی یک لیگ دیگه هست
کدوم هاشون؟ :D
ببین در بحث تکنولوژی محض معلومه که انویدیا جلوتره، کاری هم به بحث تفاوت قیمت نداریم.
ولی در بحث بکار گیری و راندمانش تو بازی ها کلی نقد هست (که اینجا ربطی به سخت افزار نداره و به استودیو های بازی‌سازی مربوط میشه)

بیشتر بازی هایی که الآن منتشر میشه بر پایه کارت های mainstream مثل رده 60 انویدیا و 70 amd تولید میشه. (و تقریبا هیچ چکش کاری برای استفاده از تکنولوژی های جدید و کارت های رده بالا روشون نمیشه! چون جامعه آماری کمشو در نظر میگیرن و مخاطبای اون رده ها رو دایورت میکنن! فقط یکم رو کیفیت تکسچرها و سایه ها اضافه کاری میشه)

بازی همون روز عرضه یا نهایتا 1 ماه بعد با پچ هاش بهینه کامل بشه قابل قبوله (ولی نه مثلا سایبرپانک سال ها بعد تازه بشه روش path رو روان اجرا کرد :D)

منم در حالت عادی 5070ti رو به 9070xt ترجیح میدم. ولی اگه فقط برای 2K بخوام و قدرت خام برام مهم تر باشه، قطعا باتوجه به اختلاف قیمت عجیبش حتما 9070xt رو انتخاب می‌کنم. چون در نهایت هزینه حرف آخرو میزنه. مخصوصا با گرون شدن همه قطعات اون اختلاف رو روی مادربرد یا SSD هزینه میکردم.

چندین تا بازی داریم که حتی 2k برای 5090 120 ثابت نمی دن 4k که خیلی داریم
چرا همش نیازه و فقط دارید خودتون گول می زنید که راضی بشید
من باشم بازم 5070ti به 9070 ترجیح می دم با اینکه گرون تره اون قدرت خام یا برخی بازی ها که ازش بیشتره هم بازم ارزشش از 5070 تی ای بیشتر نمی کنه 5070 تی ای واقعا کارت فوق العاده ای با پهنای وی رم نزدیک به 1 هست که برای 4k هم حتی مناسبه

فریم ریت بالا بیشتر برای بازی های رقابتی و شوتر مثل Doom و Call of duty و این جور بازیا اهمیت داره ولی ووکانگ کمتر کسی دنبال 120 فریم زدنه
بازی های رقابتی و شوتر هم من هر چی سراغ دارم با بالاترین تنظیمات میشه خروجی خوبی گرفت
سوای اینه یه سری پلیر که دنبال فریم بالا هستن دیگه رزولیشن و کیفیت تصویر براشون مهم نیست فقط اون رقابت کردنه اهمیت داره مثل کانتر مثلا

در شرایطی که قیمت 5070ti با 9070xt یکسان باشه بله ارزش خرید 5070ti یکم بیشتره ولی وقتی قیمت خیلی بالاتری داره نباید حداقل فعلا با هم مقایسه بشن

شما توی قیمت یکسان الان میتونید 5070 بخرید که همه جوره از 9070xt ضعیف تره

حالا اگه میخواید کلی پول اضافه تر بدین برای 5070ti تصمیم با خودتونه ولی اصلا تناسب بین پول که میدین و خروجی که میگیرین نیست

پ ن : فقط لطفا مثال Path Tracing نیارید که 5090 هم زاییده زیرش :Cheesygrin:

دوستان یه سوال نصب عمودی GPU از نظر پرفورمنس و هوادهی آیا تاثیر مثبتی داره ؟ یا صرفا برای زیبایی کیس ـه ؟
همچنین باعث افت راندمان نمیشه (به دلیل اون براکت PCI ؟)

02.jpg

دوستان یه سوال نصب عمودی GPU از نظر پرفورمنس و هوادهی آیا تاثیر مثبتی داره ؟ یا صرفا برای زیبایی کیس ـه ؟

View attachment 420243
من یک مدت وصل کردم رو 6800XT
سیستم هزار مشکل براش پیش اومد
از افت وات گرفته تا افت فریم زیر 20 تا و صفحه پریدن :| نمیدونم حالا مشکل از براکت بود یا نه ولی بدون اون هیچ وقت این مشکل رو نداشتم... :/ منم پرتش زدم تو اشغال دونی اون موقعه براکت گرین خریده بودم ورژن 4 با قیمت 1/100

• Like

View attachment 420243

اگه ورژن pcie رایزر که تهیه کردین متناسب با گرافیک باشه تقریبا تفاوت پرفرمنس نخواهید داشت

اگه هم ورژن پایین تر باشه رایزر یه مقدار تاثیر داره ولی در حدی نیست مثلا 20 درصد افت کنه

در مورد هوادهی یا سیستم کولینگ هم یه بخشی به فضای کیس شما بستگی داره ولی معمولا افرادی که کارت اینجوری نصب میکنن چند درجه افزایش دما دارن که اونم اونقدری نیست نگرانش باشید البته به شرطی که کولینگ کیس خوب باشه

حتی توی مواردی باعث شده جریان هوا توی کیس بهتر بشه

من یه نکته بگم که شما قبل از اسمبل کیس ممکنه دنبال انواع و اقسام وسایل و RGB و کیس های جور واجور باشید ولی یک ماه نشده اکثر اونها براتون جذابیتشو از دست میده و حتی شاید کلا RGB کیس قطع کنید :Cheesygrin:
نمیگم برای اینجور چیزا هزینه نکنیدا فقط با توجه به قیمت های عجیب غریب بازار به خودتون فشار نیارید یا به جای این چیزا روی گرافیک و رم یا SSD هزینه کنید بعد ها حس بهتری خواهید داشت

من یک مدت وصل کردم رو 6800XT
سیستم هزار مشکل براش پیش اومد
از افت وات گرفته تا افت فریم زیر 20 تا و صفحه پریدن :| نمیدونم حالا مشکل از براکت بود یا نه ولی بدون اون هیچ وقت این مشکل رو نداشتم... :/ منم پرتش زدم تو اشغال دونی اون موقعه براکت گرین خریده بودم ورژن 4 با قیمت 1/100

در مورد تجربه شما نمیدونم مشکل از کجا بوده ممکنه رایزر که تهیه کردین مشکل داشته و کلا برند گرین من سمتش نمیرم ولی این محصول صرفا جنبه زیبایی نداره

توی خیلی از کیس هایی که با هدف ورک استیشن اسمبل میشه چون امکان بستن چند تا کارت گرافیک کنار هم روی مادربورد نیست میان از رایزر استفاده میکنن

اگه قرار باشه یه همچین تاثیری بزاره هیچ وقت به مرحله تولید هم نخواهد رسید

ezgif-71683f8f1f0b027c.jpg

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or