The Odyssey
خب خیلی هایپ سر این فیلم بود مخصوصا سر 70 mm imax. از این نوع سینما فقط ۴۱ تا تو دنیا هست که سه تاش تو شهر منه و هر سه تاشون هفته اول سولداوت بودن حتی صندلی های داغون جلو اسکرین. کنجکاوی و اصرار من برا گرفتن بلیط توی این فرمت باعث شد که بالاخره
فیلم رو توی mm ۷۰ببینم توی سینمای amc.
من طرفدار نولانم به حدی که بهترین فیلمی که من دیدم دارک نایت نولانه. ولی قبول ندارم به هرچیزی دست میزنه شاهکاره. غیر از نولان هد های تعصبی فیلم ادیسه نولان دو نوع مخاطب داره دسته اول کسانی که ایلیاد و ادیسه هومر رو خوندن و دسته دوم کسانی که فقط داستانش به گوششون خورده یا از فیلم تروی یه چیزایی میدونن. سعی کردم بدون اسپویل تجربه امو به اشتراک بذارم.
اولین نقد من به فیلم مثل بقیه فیلم های اخیر نولان صدای فیلمه. هنوز صدای فیلم توی بهترین سینمای دنیا مشکل داره. بگذریم که film grain شدیدی بالای صفحه روی این فرمت ایجاد میشه. ولی برا من اذیت کننده نبود.
دومین نقدم به خود داستانه.درسته این فیلم اثر اقتباسیه و درسته که فیلم میاد و داستان رو از زبون شخصیتهای مختلف میگه ولی بنظرم یک سری جزیییات از داستان ادیسه حذف شده که اونجوری که باید و شاید ادیسه رو «باهوش ترین قرمان یونان» نشون نمیده. خب وقتی اثر اصلی رو خونده باشید توی ذوق میزنه.
نقد سومم اینه که فیلم تکلیفش با خودش معلوم نیست که میخواد حماسی باشه یا نه. من خیلی طرفدار جلوهای ویژه کاربردی نیستم و بنظرم از حماسی بودن داستان کم کرده. قسمت تروی عالیه ولی رویارویی با لاستروینیان ها، سایرنها اسکیلا بنظرم واقعا زیر خط فقره از طرفی شخصیت آگاممنان یجوری مرموز نشون داده میشه که انگار قراره نقشی بازی کنه تو داشتان ولی کل داستانش خلاصه میشه به کشته شدنش و چندتا سیس گرفتنش با زره.
نقد چهارمم خیلی شخصیه. وسوسه ها و کلا هر نوع چیز جنسی در مورد سرسی و کالیپسو از داستان حذف شده اوکی مشکلی نیست. ولی آتنا رو به یک بهانه ای که آخر فیلم متوجه میشید باید تا آخر فیلم با چادر چاقچور ببینیم با بازی افتضاح زندیا.
نقد پنجمم اینه که بازیگری مت دمن خیلی متوسطه تو این فیلم رفته زیر سایه رابرت پتینسن. بقیه هم meh هستن.
حالا با این همه نقد فیلم یه جاهایی خیلی خیلی قویه. داستان دراما جدیدی در مورد سینان اضافه شده که بنظرم خیلی جذاب میکنه فیلم رو مخصوصا در یک چهارم پایانی. پایان فیلم بسیار جذاب و حماسیه من رو تخت کرده بود به این صندلی مبلیای سینما. و درکل یک سری جزییاتی تو فیلم هست امضای کار نولان که واقعا کیف کردم دیدم.
من به تجربه نمره میدم به عنوان منتقد نمره نمیدم به عنوان دسته اول نمره ۸/۱۰ رو میدم
ممکنه برای دسته دوم ۹/۱۰ یا بالاتر باشه.
ویرایش: نمره ام از روی جوگیری بود نمره ۷.۵/۱۰ مناسبتره هر چی فکرشو میکنم ادیسه یونانی رو به ادیسه امریکایی نولان ترجیح میدم ولی از سینماتوگرافی بینظیزش نمیتونم بگذرم.