گزارش فروش نسخه‌های فیزیکی بازی‌های Playstation در آمریکا به پایین‌ترین سطح تاریخی رسید

• Thread starter Thread starter Farh@d
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000017105.jpg

بر اساس داده‌های تازه‌ی شرکت تحقیقاتی Circana، بازار فروش فیزیکی بازی‌های Playstation در آمریکا با افت شدیدی روبه‌رو شده است. طبق اعلام Mat Piscatella، مدیر ارشد پژوهش صنعت بازی در Circana، در هفته‌ی منتهی به ۱۱ ژوئیه، تنها ۲ عنوان توانستند بیش از ۱۰ هزار نسخه‌ی فیزیکی در آمریکا بفروشند.
از ابتدای سال ۲۰۲۶ تاکنون نیز فقط ۷ بازی در کل پلتفرم‌های Ps و از سوی همه‌ی ناشران توانسته‌اند از مرز ۱۰۰ هزار نسخه‌ی فیزیکی عبور کنند.
این افت به دنبال اعلام سونی مبنی بر توقف تولید نسخه‌های فیزیکی بازی‌های پلی‌استیشن از ژانویه ۲۰۲۸ منتشر شده .
این آمار در حالی منتشر شده که بسیاری از طرفداران همچنان از حفظ نسخه‌های فیزیکی حمایت می‌کنند، اما ارقام فروش نشان می‌دهد بخش بزرگی از کاربران پلتفرم ps خرید دیجیتالی از طریق Ps Store را ترجیح می‌دهند.

آقا چرا هی گیر دادین فلان موقع انقدر میفروخته الان انقدره. دیگه هیشکی نمیخره. تکنولوژی پیشرفت کرده. اصل حرف اینه که پلتفرم هولدر داره آلترناتیو رو برای تهیه بازی ازت میگیره. اصلا تو بگو یدونه دیسک قراره بفروشه!

مورد بعدیم اینه که این حقو کی به سونی داده کنسولی که با دیسک درایو فروخته رو یهو وسطش کار اعلام کنه دیگه رو دیسک بازی نمیدم؟
توی هر صنعتی با آمار و ارقام طرف هستیم، نه اقدامات بشردوستانه. :دی نکته دقیقاً همینه که سونی به فکر جیب خودشه و می‌خواد سود بیشتری بکنه و حذف آلترناتیوها هم دقیقاً در همین راستاست و سونی وقتی می‌بینه درصد دیجیتالی شدن هر سال بیشتر می‌شه، می‌گه از این قضیه استفاده می‌کنم و خودم هم بهش شتاب بیشتری می‌دم تا حالش رو ببرم.
هیچ گربه‌ای محض رضای خدا موش نمی‌گیره و مثلاً وقتی اومدن بازی آنلاین مجانی (دوران PS3) رو توی نسل‌های بعدی تبدیل به پولی کردن، مطمئناً برای گیمرها چیز جالبی نبود ولی برای سونی کلی سود به دنبال داشت و توی یه پول عظیمی شیرجه زد که تا قبل از اون خبری ازش نبود.
دنیای صنعتی همینه دیگه. :دی شرکت‌ها از راه‌های مختلف دنبال سودآوری بیشتر هستن و بعضی از این راه‌ها به شکست ختم می‌شه و بعضی نه. این ماجرای حذف دیسک هم به نظرم سودش برای سونی بیشتر از ضررش خواهد بود، ولی راهی برای اثباتش وجود نداره. یعنی مثلاً اگه PS6 خوب نفروخت، ممکنه یه عده فقط ربطش بدن به این قضیه و بگن «دیدین به خاطر حذف دیسک، PS6 شکست خورد؟»، در حالی که فاکتورهای مهم‌تری وجود داره، از جمله قیمت و بازی‌های انحصاری.

توی هر صنعتی با آمار و ارقام طرف هستیم، نه اقدامات بشردوستانه. :دی نکته دقیقاً همینه که سونی به فکر جیب خودشه و می‌خواد سود بیشتری بکنه و حذف آلترناتیوها هم دقیقاً در همین راستاست و سونی وقتی می‌بینه درصد دیجیتالی شدن هر سال بیشتر می‌شه، می‌گه از این قضیه استفاده می‌کنم و خودم هم بهش شتاب بیشتری می‌دم تا حالش رو ببرم.
هیچ گربه‌ای محض رضای خدا موش نمی‌گیره و مثلاً وقتی اومدن بازی آنلاین مجانی (دوران PS3) رو توی نسل‌های بعدی تبدیل به پولی کردن، مطمئناً برای گیمرها چیز جالبی نبود ولی برای سونی کلی سود به دنبال داشت و توی یه پول عظیمی شیرجه زد که تا قبل از اون خبری ازش نبود.
دنیای صنعتی همینه دیگه. :دی شرکت‌ها از راه‌های مختلف دنبال سودآوری بیشتر هستن و بعضی از این راه‌ها به شکست ختم می‌شه و بعضی نه. این ماجرای حذف دیسک هم به نظرم سودش برای سونی بیشتر از ضررش خواهد بود، ولی راهی برای اثباتش وجود نداره. یعنی مثلاً اگه PS6 خوب نفروخت، ممکنه یه عده فقط ربطش بدن به این قضیه و بگن «دیدین به خاطر حذف دیسک، PS6 شکست خورد؟»، در حالی که فاکتورهای مهم‌تری وجود داره، از جمله قیمت و بازی‌های انحصاری.
خب اصلا وقتی آپشن دیسک فیزیکی وجود نداره، چرا یکی باید کنسول رو بگیره؟ در حالی که کنسول ها همین الانشم دیگه تا ۱۰۰۰ دلار هم میرسند. همه چیز عدد و رقم در یک برند نیست. اون پرستیژ و تصوری که مخاطب عام از یک برند داره هم بسیار مهمه! برای همینه نینتندو هرچی هم گند میزنه خیلی ها دوستش دارند. چون هویت خودش رو حفظ کرده. خب اگر من بخوام یک تیکه پلاستیک بگیرم بازی کنم، هیچ نیازی به کنسول سونی نیست. آدم همون بازی رو روی استیم هم میگیره اونم به دردسر های خیلی کمتر. سونی اومد یک چیزی رو که خیلی راحت تر میتونست قطره چکانی از بین ببره، یکهویی از بین برد. در نهایت هم شاید سود زیادی این وسط کنند. اما واقعا ارزش خراب کردن برند خودشون رو تا این حد داشت؟

• Like
Reactions: m.a.t and Farh@d
مورد بعدیم اینه که این حقو کی به سونی داده کنسولی که با دیسک درایو فروخته رو یهو وسطش کار اعلام کنه دیگه رو دیسک بازی نمیدم؟
این حق رو کسی نداده ولی میتونه کاری کنه که طرف از خرید دیسک منصرف بشه.مثلا میاد میگه اگه بازی رو روی دیسک میخای باید از قبل ثبت سفارش کنی تا خودمون برات ارسال کنیم و یه 200-300 دلارم براش قیمت میذاره

• Like
Reactions: RoadRash and Farh@d
خب اصلا وقتی آپشن دیسک فیزیکی وجود نداره، چرا یکی باید کنسول رو بگیره؟ در حالی که کنسول ها همین الانشم دیگه تا ۱۰۰۰ دلار هم میرسند. همه چیز عدد و رقم در یک برند نیست. اون پرستیژ و تصوری که مخاطب عام از یک برند داره هم بسیار مهمه! برای همینه نینتندو هرچی هم گند میزنه خیلی ها دوستش دارند. چون هویت خودش رو حفظ کرده. خب اگر من بخوام یک تیکه پلاستیک بگیرم بازی کنم، هیچ نیازی به کنسول سونی نیست. آدم همون بازی رو روی استیم هم میگیره اونم به دردسر های خیلی کمتر. سونی اومد یک چیزی رو که خیلی راحت تر میتونست قطره چکانی از بین ببره، یکهویی از بین برد. در نهایت هم شاید سود زیادی این وسط کنند. اما واقعا ارزش خراب کردن برند خودشون رو تا این حد داشت؟
واقعاً در سال ۲۰۲۸، دیسک چندمین دلیل برای خریدن کنسوله؟ :دی معمولاً خریدارهای کنسول چند دسته هستن:
۱. به خاطر بازی‌های انحصاری سراغش می‌رن: این قضیه با دیسک و بدون دیسک تغییری نمی‌کنه.
۲. به خاطر قیمت پایین‌تر کنسول نسبت به پی‌سی سراغش می‌رن: این قضیه هم با دیسک و بدون دیسک تغییری نمی‌کنه.
۳. کلاً حس و حال کنسول رو بیشتر از پی‌سی دوست دارن و می‌خوان یه دکمه بزنن و برن توی بازی و نیازی به ماجراهای اضافه و سیستم پیشنهادی و تنظیمات مختلف و... نباشه: باز این قضیه هم با دیسک و بدون دیسک تغییری نمی‌کنه.
به نظرم هویت پلی‌استیشن ربطی به دیسک نداره، وگرنه توی ایران باید بی‌هویت‌ترین دستگاه می‌شد، چون مدت‌هاست که دیگه دیسک به اندازه قدیم استفاده نمی‌شه و شاید بشه گفت حداقل ۹۰٪ گیمرها دیجیتالی شدن. حالا ۲۰۲۸ به جای خود ولی با این شیب نزولی که دیده می‌شه، تا چند سال بعد واقعاً می‌شه گفت دیسک یه پدیده نادر و در معرض انقراض خواهد بود. اون موقع دیگه کسی نباید سراغ پلی‌استیشن بره چون پرستیژش رو از دست داده؟ :دی
همون‌طور که خیلی‌ها این نسل PS5 بدون درایو خریدن و PS5 Pro هم به عنوان جدیدترین کنسول سونی اصلاً درایو نداره و فقط می‌شه جداگانه براش خرید، این موضوع توی نسل بعد پررنگ‌تر هم می‌شه و از دید تجاری به نفع سونی هست که به این قضیه شتاب بده. من از این ماجرا خوشم میاد؟ نه، چون برای ماها خطراتی به دنبال داره. ولی از زاویه دید یه شرکت صنعتی، منطقی به نظر می‌رسه.

مگه تا الان هر اعتراضی تو فروم شده به خاطر روی گل کمپانی ها و به خیر و صلاحشون بوده؟ خب همه دارن دقیقا همینو میگن دیگه. که سونی کاهش فروش دیسک فیزیکی رو بهونه کرده که بعدا ملتو اساسی تیغ بزنه.
دقیقا توئم هم نظر مایی :D منتها از یه زاویه دیگه داری نگاه میکنی به قضیه که کمپانی به چه دیدی داره نگاه میکنه. ما از نگاه کاربر داریم نقد میکنیم وگرنه خب مشخصه سود سونی تو همین قضیس.

از نظر من حذف دیسک فیزیکی کوچیکترین تاثیری تو فروش کنسول نداره واسه سونی :D شاید اگه چیزی که فکرشو میکنم بشه و تخفیفات دیجیتالی به این واسطه کمتر بشه کاهش فروش نرم افزاری داشته باشه ولی فکر نمیکنم کاهش فروش سخت افزاری خاصی داشته باشه. کلا تا وقتی کنسول سخت افزاری وجود داره سونی کماکان میتازونه. اما در آینده که کلاد گیمینگ فراگیر شه خیلی برام دور از ذهنه سونی سهم خاصی تو اون بازار داشته باشه. دیگه تو همین یکی دو نسل باقی مونده اینم یه حالی بکنه که بعدش همه زیر چتر nvidia هستیم. :D

این حق رو کسی نداده ولی میتونه کاری کنه که طرف از خرید دیسک منصرف بشه.مثلا میاد میگه اگه بازی رو روی دیسک میخای باید از قبل ثبت سفارش کنی تا خودمون برات ارسال کنیم و یه 200-300 دلارم براش قیمت میذاره
همون کارم میکرد شرف داشت :D حتی دیسک خالی فقط به عنوان لایسنس هم میداد مشکلی نداشت. ولی اینکه بگه دیگه از فلان تاریخ هیچ دیسکی تولید نمیشه در صورتی که کنسولشو با دیسک درایو فروخته عین کلاه برداریه. واسه PS6 هرکاری میخواد میتونه بکنه هیچکسم نمیتونه اعتراضی کنه سر این داستان ولی PS5 رو حق نداشت.

واقعاً در سال ۲۰۲۸، دیسک چندمین دلیل برای خریدن کنسوله؟ :دی معمولاً خریدارهای کنسول چند دسته هستن:
۱. به خاطر بازی‌های انحصاری سراغش می‌رن: این قضیه با دیسک و بدون دیسک تغییری نمی‌کنه.
۲. به خاطر قیمت پایین‌تر کنسول نسبت به پی‌سی سراغش می‌رن: این قضیه هم با دیسک و بدون دیسک تغییری نمی‌کنه.
۳. کلاً حس و حال کنسول رو بیشتر از پی‌سی دوست دارن و می‌خوان یه دکمه بزنن و برن توی بازی و نیازی به ماجراهای اضافه و سیستم پیشنهادی و تنظیمات مختلف و... نباشه: باز این قضیه هم با دیسک و بدون دیسک تغییری نمی‌کنه.
به نظرم هویت پلی‌استیشن ربطی به دیسک نداره، وگرنه توی ایران باید بی‌هویت‌ترین دستگاه می‌شد، چون مدت‌هاست که دیگه دیسک به اندازه قدیم استفاده نمی‌شه و شاید بشه گفت حداقل ۹۰٪ گیمرها دیجیتالی شدن. حالا ۲۰۲۸ به جای خود ولی با این شیب نزولی که دیده می‌شه، تا چند سال بعد واقعاً می‌شه گفت دیسک یه پدیده نادر و در معرض انقراض خواهد بود. اون موقع دیگه کسی نباید سراغ پلی‌استیشن بره چون پرستیژش رو از دست داده؟ :دی
همون‌طور که خیلی‌ها این نسل PS5 بدون درایو خریدن و PS5 Pro هم به عنوان جدیدترین کنسول سونی اصلاً درایو نداره و فقط می‌شه جداگانه براش خرید، این موضوع توی نسل بعد پررنگ‌تر هم می‌شه و از دید تجاری به نفع سونی هست که به این قضیه شتاب بده. من از این ماجرا خوشم میاد؟ نه، چون برای ماها خطراتی به دنبال داره. ولی از زاویه دید یه شرکت صنعتی، منطقی به نظر می‌رسه.
الان همون انحصاری ها هم که میگی درسته به خرید کنسول دلیل میدند و مهم هستند ولی گیمر کژوالی که میخواد فیفا یا COD یا غیره رو بازی کنه چرا باید اهمیتی بده؟
دومی هم کدوم قیمت پایین تر؟ توی خود خارجشم داره کنسول یک وسیله فوق لوکس میشه. دیگه گذشت اون دوران که کنسول خریدن باعث میشد راهی راحت برای وارد شدن به گیمینگ باشه.

مورد سوم هم الان کلی کنسول دستی و چیزایی مثل همین استیم ماشین وجود دارند که راه وارد شدن به گیمینگ رو بسیار آسون کردند. اگر هم خیلی بخوایم از لحاظ دیجیتالی شدن نگاه کنیم، دیگه از کنسول و بازی دیجیتال راحت تر استریم کردن بازی ها است. یعنی تو هر طور نگاه کنی کنسول و وارد شدن به اکوسیستم سونی اون X فاکتور خودش رو از دست میده.

ایران بنظرم مقایسه درستی نیست... خود من قبل گرون شدن دلار، همیشه با دیسک بازی ها رو میگرفتم. ما هم یک طوری اون آپشن از لحاظ اقتصادی ازمون گرفته شد. وگرنه اگر شرایط قبل رو داشتیم خود من مطمئنن دیسک رو هنوزم میگرفتم.

همونطور که گفتم اونموقع کسی اصلا نیاز نیست وارد اکوسیستم سونی بشه، چون آپشن های بهتری مثل همین استیم براحتی هستند که واردشون شد و بازی کرد. همون دستگاه های دیجیتالی هم بعنوان آپشن دمشون گرم دادند، اما دلیل نمیشه چون بدون دیسک درایو یک عده خریدن همه چیز باید بدون دیسک بشه. از دید تجاری به نفع اش هست، اما واقعا ارزش اون سود کوتاه مدت اونقدر هست؟ من خودم بعید میدونم.

یکی از دلایلی که کسی جرئت نداشت وارد بازار کنسول بشه، همین ساختار بشدت سخت و دردسر ساز تولید کنسول و بخش تولید دیسک بود. الان سونی با این حرکت داره به پای خودش هم شلیک می کنه و خیلی از کمپانی ها میتونند صرفا با همون داشتن استور و قرض کردن لایبرری PC یا حتی Xbox مخاطب رو وارد اکوسیستم گیمینگ کنند.

کنسول 2020 اومده از الان گفته سال 2028 بازی میدم ولی دیسک نمیدم.بعد اربابان بازی سنتر میگن طرف حق نداره این کارو بکنه.شما شیاومی میخری امروز گوشی عرضه میشه 6 ماه بعد آپدیت نمیده براش :D سگا امروز کنسول داد یهو بعد یک سال و نیم گفت دیگه از امروز کشیدیم بیرون، هر کی هم هرچی خریده مبارکش باشه.یکی دو سال بعد هم دیگه بازی نداد جمع شد رفت :D

این توهم تاثیرگذاری جنبش های کامنتی غربی با افسانه های حقوق مصرف کننده و امور مشتریان "خارج" با هم مخلوط شده ، یه چی شبیه جریان کچاپ پیتزا ناپولیتن رو در حال مشاهده هستیم اینجا :D

کل بازار فروش دیسک نسبت به کنسولا چس درصده، خرده فروش های دیسک ( نو و دست دوم) افتادن به کیمدی فروختن، آلردی بخش بزرگی از بازیها اصلا رو دیسک عرضه نمیشن،بعد مردم کنسول میخرن به خاطر دیسکش؟ کامان :D

آخرین ویرایش:
توی هر صنعتی با آمار و ارقام طرف هستیم، نه اقدامات بشردوستانه. :دی

من خیلی نظرم به اقدامات بشردوستانه نیست و خب لفظ یه خورده جانب دارانه ایه
و درسته که صنعت با اعداد و ارقامه که جابجا میشه
ولی اگه کمپانی ها تماما رو پایه اعداد بچرخونن کسب و کارشون رو نتیجه نهایی همشون میشه یه چیزی مثل مایکروسافت که مسلما به لحاظ عددی داره کار می کنه ولی خود کمپانی رو هواست رسما و محصولی که داره میده بیرون حس نون بیات میده بهت.:-<

یه سری چیزها خارج از چهارچوب اعداد معنی دارن، حضور بازی های فیزیکی تو بازار کنسول های خونگی به نظر من یکی از همین چیزهاست. حذفش به لحاظ عددی کاملا منطقیه، چیزهایی مثل حفظ بازی و آپشن خرید و بازار دست دوم و اینا رو هم میذاریم قاطی همون "اقدامات بشردوستانه" ای که گفتی (بازم به نظرم خیلی جانب دارانه است به اینا همچین لفظی بدیم)
با این حال باز من معتقدم حذف بازی های فیزیکی خارج از قاعده اعداد به خود بازار یه ضربه کیفی و غیرقابل جبران میزنه، کما این که به نظرم به صنعت موسیقی هم زد و ترندها یخورده بعد یه مدت برگشت که دیسک های فیزیکی خیلی از آلبوم ها به صورت پریمیوم به بازار برگردن

بازار سرگرمی خیلی وابسته به رنگ و لعابیه که برای جذب مخاطب داره و من خیلی رک میگم، حذف بازار فیزیکی واسه بازی های AAA خیلی راحت یکی از برتری هایی که این بازی ها جلوی غول های F2P تو مارکت های دیجیتال دارن رو کامل ازش میگیره و تو دراز مدت رسما میندازتشون گوشه رینگ. ولی آره عددی منطقیه سونی بیخیال دیسک شه، مطمئن هم هست که تو PSN از پس همه چی برمیاد و نهایتا هم GTA VI رو به عنوان الگوی نمادین و طلایی این موفقیت برای سهامداراش پرچم می کنه (:-& به این سناریو فکر می کنم حالم به هم میخوره)

به هر صورت صنعتی که "فقط" با آمار و ارقام میره جلو خیلی زود حساب و کتاب هم از دستش در میره :دی

توی ۱۲ ماه اخیر (تا ژوئن ۲۰۲۶) حدود ۳۷ میلیون بازی فیزیکی توی آمریکا فروخته شده (مجموع همه پلتفرم‌ها از جمله سوئیچ ۲) و این آمار توی بازه زمانی مشابه در اوجش یعنی سال ۲۰۰۹ حدود ۲۹۲ میلیون بوده.

3b6724_26xzcxzsd.jpg

در مورد همین خبری که تاپیکش زده شده، یعنی تعداد بازی‌هایی که توی ۶ ماه اول سال بیشتر از ۱۰۰ هزار نسخه فیزیکی روی پلی‌استیشن در آمریکا فروختن هم در حالی که این عدد در سال ۲۰۲۶ برابر ۷ تا بازی هست، در اوجش یعنی سال ۲۰۰۸ برابر ۱۰۰ تا بازی بوده.

db1b24_26d331.jpg

در هر دو نمودار هم می‌شه شیب نزولی رو دید. یعنی فقط بحث ۲۰۲۶ نیست که بگیم نیمه اول امسال بازی‌های پرفروشی نداشتیم. :دی بگذریم که اتفاقاً بازی‌های بزرگی هم توی این نیمه منتشر شدن، از RE9 و Lego Batman و Crimson Desert تا MLB The Show 26 و First Light و...
والا اگه ما هم جای مدیران شرکت‌هایی مثل سونی بودیم، به فکر دیجیتالی شدن می‌افتادیم که سود بیشتری بکنیم! :دی گذشته از اینکه درصد مخاطبان دیجیتالی سال به سال داره بیشتر می‌شه و احتمالاً سال ۲۰۲۸ (شروع این ماجرا) درصدش از الآن هم بالاتر می‌ره، بخش بزرگی از مخاطبان فیزیکی هم در صورت پایان زندگی دیسک‌ها، خیلی سریع دیجیتالی می‌شن و این‌طوری نیست که کلاً با دنیای بازی خداحافظی کنن یا پلتفرمی که سال‌ها با خودش و بازی‌هاش همراه بودن رو به خاطر این قضیه کنار بذارن. احتمالاً فقط یه درصد خیلی کوچیکی این‌طوری باشن که اون هم با سود بالای دیجیتالی جبران می‌شه.
این حجم زیاد hate که سونی الان داره میخوره واسه برداشتن دیسک های فیزیکی نیست. بهانه ای است برای چندین سال تصمیمات اشتباه مثل بازیهای گس و لغو پروژه ها و عدم ارتباط مناسب با فن ها و کلا گیمرها ، برگزار نکردن شوکیس و ایونت به سبک قدیم و ووک کردن بازیهاش و خروجی نداشتن استودیو اصلی سونی یعنی ناتی داگ هست که باعث شده هر زمانی که سونی یه تصمیمی میگیره که حساسیت برانگیزه این hate از طرف خیلی ها که سونی را دوست داشتند یا حتی هیچوقت دوست نداشتند دوباره فوران میکنه.

توی ۱۲ ماه اخیر (تا ژوئن ۲۰۲۶) حدود ۳۷ میلیون بازی فیزیکی توی آمریکا فروخته شده (مجموع همه پلتفرم‌ها از جمله سوئیچ ۲) و این آمار توی بازه زمانی مشابه در اوجش یعنی سال ۲۰۰۹ حدود ۲۹۲ میلیون بوده.

3b6724_26xzcxzsd.jpg

در مورد همین خبری که تاپیکش زده شده، یعنی تعداد بازی‌هایی که توی ۶ ماه اول سال بیشتر از ۱۰۰ هزار نسخه فیزیکی روی پلی‌استیشن در آمریکا فروختن هم در حالی که این عدد در سال ۲۰۲۶ برابر ۷ تا بازی هست، در اوجش یعنی سال ۲۰۰۸ برابر ۱۰۰ تا بازی بوده.

db1b24_26d331.jpg

در هر دو نمودار هم می‌شه شیب نزولی رو دید. یعنی فقط بحث ۲۰۲۶ نیست که بگیم نیمه اول امسال بازی‌های پرفروشی نداشتیم. :دی بگذریم که اتفاقاً بازی‌های بزرگی هم توی این نیمه منتشر شدن، از RE9 و Lego Batman و Crimson Desert تا MLB The Show 26 و First Light و...
والا اگه ما هم جای مدیران شرکت‌هایی مثل سونی بودیم، به فکر دیجیتالی شدن می‌افتادیم که سود بیشتری بکنیم! :دی گذشته از اینکه درصد مخاطبان دیجیتالی سال به سال داره بیشتر می‌شه و احتمالاً سال ۲۰۲۸ (شروع این ماجرا) درصدش از الآن هم بالاتر می‌ره، بخش بزرگی از مخاطبان فیزیکی هم در صورت پایان زندگی دیسک‌ها، خیلی سریع دیجیتالی می‌شن و این‌طوری نیست که کلاً با دنیای بازی خداحافظی کنن یا پلتفرمی که سال‌ها با خودش و بازی‌هاش همراه بودن رو به خاطر این قضیه کنار بذارن. احتمالاً فقط یه درصد خیلی کوچیکی این‌طوری باشن که اون هم با سود بالای دیجیتالی جبران می‌شه.
این حجم زیاد hate که سونی الان داره میخوره واسه برداشتن دیسک های فیزیکی نیست. بهانه ای است برای چندین سال تصمیمات اشتباه مثل بازیهای گس و لغو پروژه ها و عدم ارتباط مناسب با فن ها و کلا گیمرها ، برگزار نکردن شوکیس و ایونت به سبک قدیم و ووک کردن بازیهاش و خروجی نداشتن استودیو اصلی سونی یعنی ناتی داگ هست که باعث شده هر زمانی که سونی یه تصمیمی میگیره که حساسیت برانگیزه این hate از طرف خیلی ها که سونی را دوست داشتند یا حتی هیچوقت دوست نداشتند دوباره فوران میکنه.

• Like
Reactions: Dinosaur
تو بحث دیسک شارژ کردن فروشگاهها هم خودش یه مصیبت دیگس.کنسول و یا سخت افزار رو تو بازه های بلند مدت شارژ میکنن و میرن برا استراحت ولی دیسک رو باید هر روز و هر ساعت به فروشگاهای بروسنن چون n تا گیم داریم برا انتشار و هیچ کس بخاطر درصد پایین مصرف کننده ی دیسک این حجم از عذاب لوجستیکی رو گردن نمیگیره

View attachment 414919

View attachment 414920

آره سونی جون

ملت خرن دیگه
هم دوس دارن ۱۰ یورو بیشتر بهت پول بدن هم اینکه بعدا هم نتونن بازی رو بفروشن!

با آمار فیک ساختن چیزی عوض نمیشه.
حالا چیزی دست من و شما نیست منم دوست دارم دیسک ها حالا حالا ها باشن ولی این راهی که من دارم میبینم راهیه که همه شرکت ها طی سال های آینده میرن،فقط سونی خریت کرد و قبل از همه اعلامش کرد و فحش هاش رو به جون خرید و ما هم مجبور به پذیرشش هستیم اما
امیدوارم یکی دو سال دیگه که ایکس باکس و بقیه هم دیسک رو حذف کردن همینطور علیه شون مبارزه کنی و به فحش ببندیشون و خدایی نکرده اون زمان یهو اسمش رو از خون مردم رو به شیشه کردن به استراتژی ناجی عرصه گیم و گیمر تبدیل نشه

حالا به غیر از مبحث مالی و بازار دست دوم ، دوستان چه مزیتی تو دیسک دیدن که ولش نمیکنن؟یعنی هربار باید پاشی بری دیسک رو دربیاری بزاری تو کنسول و صدای هلیکوپتریش رو هم تحمل کنی،بعد تازه یادت بیفته که آپدیتش نکردی و بزاری برا آپدیت و تا آپدیت میشه دوباره بلند بشی دیسک رو دربیاری و یه بازی دیگه بزاری برا اینکه قبلیه تا آپدیت بشه یه بازی دیگه بزنی بعد این دیسک جدیده هم آپدیت بخواد :)

حالا چیزی دست من و شما نیست منم دوست دارم دیسک ها حالا حالا ها باشن ولی این راهی که من دارم میبینم راهیه که همه شرکت ها طی سال های آینده میرن،فقط سونی خریت کرد و قبل از همه اعلامش کرد و فحش هاش رو به جون خرید و ما هم مجبور به پذیرشش هستیم اما
امیدوارم یکی دو سال دیگه که ایکس باکس و بقیه هم دیسک رو حذف کردن همینطور علیه شون مبارزه کنی و به فحش ببندیشون و خدایی نکرده اون زمان یهو اسمش رو از خون مردم رو به شیشه کردن به استراتژی ناجی عرصه گیم و گیمر تبدیل نشه
مبارزه چی؟ کشک چی؟ شما غلامان حلقه به گوش سونی هم هرچی میشه سریع دفاع کنید از سونی و دنبال کوبیدن ایکس باکس باشید :D

از دست شما بجز کل کل تو فروم شاید کاری بر نیاد ولی از دست من احتمالا کاری بر میاد و انجام میدم.

حذف بازیای فیزیکی روی قیمت تمام بازار گیم تاثیر میزاره و نینتندو رو عملا به تنها شرکتی تبدیل میکنه که بازی فیزیکی داره و تبدیل به یه چیز لاکچری میشه.

حتی بازیای پی سی هم ممکنه گرونتر بشن.

ایکس باکس هم بخش بازیای فیزیکیش رو خیلی وقته جمع کرده از خیلی از فروشگاها که البته برای کسی هم آنچنان مهم نبود بخاطر فروش کم ایکس باکس و سرمایه گذاری روی گیم پس.

حالا به غیر از مبحث مالی و بازار دست دوم ، دوستان چه مزیتی تو دیسک دیدن که ولش نمیکنن؟یعنی هربار باید پاشی بری دیسک رو دربیاری بزاری تو کنسول و صدای هلیکوپتریش رو هم تحمل کنی،بعد تازه یادت بیفته که آپدیتش نکردی و بزاری برا آپدیت و تا آپدیت میشه دوباره بلند بشی دیسک رو دربیاری و یه بازی دیگه بزاری برا اینکه قبلیه تا آپدیت بشه یه بازی دیگه بزنی بعد این دیسک جدیده هم آپدیت بخواد :)
بزار کنسول نسل جدید بیاد.
4تا بازی که نصب کردی و هاردت پر شد خودت جوابَت را خواهی گرفت :D
بدتر از اون اگه یکی دوتا بازی باشن که اصلا نخوای هیچوقت پاکش کنی ، فضای کنسولت از اون هم کمتر میشه.
بحث دنلود و... که دیگه واویلا.
اون نسخه های فیزیکی حتی با همون آپدیت روز اول خودشون خیلی کمک کننده بودن.

آقا این حذف دیسک و... تمام سودش برای کمپانیه ها.
بحث کلیمون تو این تاپیک و جاهای دیگه هم همین بود.
گیمر بدبخت که از دیجیتالی شدن بازیها سودی نمیبره.
همچنان میخوای این بخشش رو هم توجیه کنی؟

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or