اکثر ماها هم ناراحت هستیم و نگرانِ آینده انحصارطلبانهای که در پیشه. خودم با اینکه توی ۶ سال اخیر فقط دو بار دیسک گرفتم (GoW: Ragnarok و Elden Ring: Shadow of the Erdtree) و اصلاً حذف دیسک برام اهمیتی نداره ولی خطر رو احساس میکنم، چون همچین چیزی باعث میشه سونی در ادامه کارهای دیگهای هم انجام بده و مصیبتش سمت دیجیتال هم بیاد و شاید دو روز دیگه همین بازیهای ظرفیتی رو هم نتونیم بگیریم.من دقیقا متوجه ام الان وضعیت با ده سال پیش فرق کرده و اگثریت سمت دیجیتالی هستن، اما هنوز هم عده ای هستن دیسک استفاده میکنن و البته موضوعی که بیشتر باعث این هیت شده یه چیز دیگس! بحث اینه که مالکیت مون از بین میره نسبت به محصولی که داریم حالا این بحث توی این تاپیک در موردش صحبت شده نمیخوام بازش کنم دوباره ... ولی باید نشست و دید چه اتفاقی میوفته، این ویدئو رو تماشا کنید و کامنتهاشو هم نگاهی بندازید تا آشفته بازار رو ببینید![]()
من که مخالف از بین رفتن بازار فیزیکی بازی هام. اونم نه به خاطر بحث مالکیت چون همین الانم با این مسخره بازیا که راه افتاده مالکیت کامل رو دیسکتم به زور داری. همین مایکروسافتم کارایی مثل دیسک خالی داده که صرفا لایسنس بوده. منتها به نظرم حتی همین دیسک لایسنسی هم خیلی بهتر از اینه که کلا نباشه.من دقیقا متوجه ام الان وضعیت با ده سال پیش فرق کرده و اگثریت سمت دیجیتالی هستن، اما هنوز هم عده ای هستن دیسک استفاده میکنن و البته موضوعی که بیشتر باعث این هیت شده یه چیز دیگس! بحث اینه که مالکیت مون از بین میره نسبت به محصولی که داریم حالا این بحث توی این تاپیک در موردش صحبت شده نمیخوام بازش کنم دوباره ... ولی باید نشست و دید چه اتفاقی میوفته، این ویدئو رو تماشا کنید و کامنتهاشو هم نگاهی بندازید تا آشفته بازار رو ببینید
یعنی چی؟ چه خیانتی؟واقعا اگر کسی بعد 4 نسل خیانت مایکروسافت به خریداراش بازم سمت کنسولش بره غریزه بقای صفر داره![]()
عملکرد نسل شیشم و ساپورت کوتاه مدتش از کنسول. نسل هفتم و ساپورت نکردن کنسول تو دو سه سال پایانی نسل به بهونه ساپورت اکس باکس وان. نسل هشتم و اون اوضاع افتضاحش. نسل نهم هم داریم تجربش میکنیم. دیگه یه برند باید واسه بدنامیش چیکار کنه؟یعنی چی؟ چه خیانتی؟
حذف گیمپس؟طرف تو دو راهی حذف گیم پس هستش اونوقت بیاد برا بازار آفتاب بالانس بزنه؟! فکککر نکنمم![]()
من نسل شش و هفت کنسول ایکس باکس داشتم. حس خیانتی بهم دست نداد. ساپورت کوتاه مدت هم سالها و نسلهاست که vs وجود داره ولی این اولین بارمه دارم چنین سخنان گوهر باری رو میشنوم.عملکرد نسل شیشم و ساپورت کوتاه مدتش از کنسول. نسل هفتم و ساپورت نکردن کنسول تو دو سه سال پایانی نسل به بهونه ساپورت اکس باکس وان. نسل هشتم و اون اوضاع افتضاحش. نسل نهم هم داریم تجربش میکنیم. دیگه یه برند باید واسه بدنامیش چیکار کنه؟![]()
کلا 4 سال اکس باکسو ساپورت کرد دیگه یعنی چی ساپورت کوتاه مدت نشنیدی؟من نسل شش و هفت کنسول ایکس باکس داشتم. حس خیانتی بهم دست نداد. ساپورت کوتاه مدت هم سالها و نسلهاست که vs وجود داره ولی این اولین بارمه دارم چنین سخنان گوهر باری رو میشنوم.
نشل هشت دن متریک گند زد به همه چیز. اینو همه حتی خود مایکروسافت هم قبول داره. توی مستندی که یکی دوسال پیش ساختن هم به عنوان دوران سخت و تاریک ازش یاد کردن. هرچند این اواخر یه سری دوستان سونی فن عاشق و دلباخته مکتب و طرز تفکر دن متریک شدن و ازش به نیکی یاد میکنند.
البته تو اون مستند خودش رو هم آوردن که کماکان داشت از عملکرد افتضاحش دفاع میکرد.
نسل فعلی هم که با تمام فراز و نشیب هاش، حداقل برای فنها خوب پیش رفته. سرویس گیم پس برای مخاطب های ایکس باکس بهترین گزینه برای بازی کردنه. هرچند که دوستان دلواپسی هستند که گیم پس رو همواره نقد کردن.
البته هنوز نسل نهم تمام نشده و بازیهای خیلی خوبی هم از استودیوهای داخلی پیش رو هست. fable و e-day و...
همین دیروز هم یه دوجین fallout تایید شد.
خلاصه که اوضاع برای شما دلواپسان همیشه بده. ولی دارندگان کنسولهای سریز در این نسل با مشکل خاصی مواجه نشدن که از ایکس باکس دست بکشن. هرچند که همواره موضوع کوچ از کنسول به pc بوده و هست و خاهد بود. که اون بحثش جداس
البته خطری که سونی رو تهدید میکنه، فقط این موارد نیست، خطری که الان برای سونی کلا وجود داره اینه که انقدر این موارد ریز ریز در موردش زیاده، که دارن به برند آسیب میزننداکثر ماها هم ناراحت هستیم و نگرانِ آینده انحصارطلبانهای که در پیشه. خودم با اینکه توی ۶ سال اخیر فقط دو بار دیسک گرفتم (GoW: Ragnarok و Elden Ring: Shadow of the Erdtree) و اصلاً حذف دیسک برام اهمیتی نداره ولی خطر رو احساس میکنم، چون همچین چیزی باعث میشه سونی در ادامه کارهای دیگهای هم انجام بده و مصیبتش سمت دیجیتال هم بیاد و شاید دو روز دیگه همین بازیهای ظرفیتی رو هم نتونیم بگیریم.
ولی واقعیت اینه که حذف دیسک، نگرانی اول سونی برای PS6 نیست و مسائل خیلی بزرگتری وجود داره.
مثلاً بحث قیمت خیلی موضوع مهمتری هست و کنسولها که همیشه قرار بوده پلتفرمهایی با قیمت مناسب برای اقشار مختلف باشن، این بار احتمالاً نسل جدید رو با قیمتهای نجومی شروع میکنن و بعد از فروکش کردن تب و تاب اولیه، فروششون پایین میاد.
یا بازیهای انحصاری... هر کنسولی نیاز به این بازیها برای جذب مخاطب داره، ولی نسل به نسل تعدادشون داره کمتر میشه و این قضیه برای نسل بعد بدتر هم میشه. به خاطر افزایش هزینهها، احتمالاً سونی تا مدتها بازیهاش رو برای PS5 هم عرضه میکنه (نهایتش ۲،۳ تا چیز هم برای PS6 میاد که بگن کنسول انحصاری داره).
شرکتهای تردپارتی هم که دیگه بدتر! فکر کنم تا ۲۰۳۵ هم PS5 رو ول نکنن!از اون طرف سوئیچ ۲ هم هست که استقبال تردپارتیها ازش بالاست و تا جایی که بتونن براش بازی میسازن و این باعث حذف انحصاریهای تردپارتی روی پلیاستیشن میشه.
به نظرم این موارد خیلی دغدغههای بزرگتری برای سونی هستن تا حذف دیسک. یعنی اگه موضوعی روی فروش PS6 تأثیر بذاره، اینهاست نه اینکه یه دفعه فروش کنسول از آمار احتمالی ۱۰۰ میلیون به ۷۰ میلیون برسه، فقط به خاطر حذف دیسکهایی که روز به روز خریدارهاش کمتر میشه.
از دید من، تعداد افرادی که فقط به خاطر دیسک قهر کنن و برن، اصلاً در حدی نیست که به چشم بیاد و بیشتر یه نوع هیاهوی مجازی هست که این جور وقتها جَو خاصی پیش میاد و مثلاً زیر هر پست و ویدیوی سونی میرن اعتراض میکنن یا برای تریلرهای فلان فیلم میریزن دیسلایک میزنن و...

اینا احتمالا برا منتشر شدن استلار بلید2 هم رو کنسول یه بامبولی در میارن
آخرش تریلر معرفی رو آپ نکردن
)