خبر رسمی 2028،‌ پایانی بر تولید فیزیکی بازی های پلی استیشن

الان یه بازی رو تو استور میبینی، گران است، میری بازار دست دوم دیسک و شاید نصف قیمت بتونی اون رو تهیه بکنی.
اینطوری سونی فشاری میشه.
ولی وقتی بازار دیسک جمع بشه، مجبوری از استور‌بخری، حالا سونی عشقش بکشه تخفیف میزنه، بکشه هم نمیزنه!
این به طور غیر مستقیم روی کسانی که در لبه تکنولوژی هستند و چندسالی میشه دیجیتالی زندگی میکنند هم تاثیر غیرمستقیم میگذاره.

من یه مثال بزنم:

الان فک کنید یه نفر قصد خرید رزیدنت ایول 9 رو ps5 داره. خب الان دو راه پیش رو داره:

۱. خرید دیجیتالی. که دو حالت داره یا فول پرایس بخره که میشه تقریبا ۱۴ تومن یا توی تخفیفات که الان با تخفیف تابستانه با ۲۰% تخفیف شده 56دلار که با گیفت کارت میشه ۱۱ میلیون.

۲.خرید دیسکی. که دو حالت داره. یا بره پلمپ بخره که قیمتش الان ۹۵۰۰ هست یا بره از توی دیوار دست دوم بخره که ۷۵۰۰ هست.

اگر دیسک حذف بشه عملا شما دیگه گزینه دوم رو کلا نداری!

حالا اصن کاری به این موضوع ندارم دیسک ها بعد از یه مدت توسط خود ریتیلر ها تخفیف میخورن و حتی میتونی پلمپشون رو خیلی با قیمت مناسب تر بخری.

موضوع حذف دیسک همه جوره به ضرر گیمر هست.

پ.ن: لطفا بحث اکانت ظرفیتی رو نکنید. من خودم الان ظرفیتی دارم بلک فلگ رو میزنم ولی این موضوع اولا فقط داخل ایران آنقدر فعال هست و دوما هر آن ممکنه بساط اینم جمع کنن همون‌طور که الان سابقه بازی هایی که ظرفیتی خریدیم رو روی اکانت نمیاره. فک کن من دث استرندینگ ۲ رو ۱۶۰ ساعت بازی کردم ولی هیچ اثری ازش توی پروفایلم نیست.

Attachments

• Screenshot_20260716-083745.png
    Screenshot_20260716-083745.png
    758.6 KB · مشاهده: 32
  • Like
  • Raised Eyebrow
Reactions: AchyTunic and m.a.t
قبول دارم که دیسک دیر یا زود مثل خیلی از تکنولوژی‌های قدیمی کنار میره. ولی به نظرم این قضیه یه فرق مهم با فلاپی یا واکمن داره.
اینجا فقط بحث عوض شدن یه وسیله نیست بحث اینه که یه سری اختیار از دست کاربر خارج میشه وقتی بازی رو دیسکی میخری هر وقت خواستی می‌تونی بفروشیش به یکی قرضش بدی یا سال‌ها بعد دوباره بازیش کنی ولی نسخه دیجیتال عملا به اکانتت وصله و خیلی از اون آزادی‌ها رو نداری.
با این بخشش مشکل دارم که حق انتخاب و اختیار کاربر کمتر میشه​
دوست عزیز این اسمش تغییر تکنولوژیه و کسی قصد از بین بردن حق انتخاب شما به صورت تعمدی رو نداره

الان تقریبا اکثر دنیا موسیقی رو دارن دیجیتالی دانلود میکنن یا رو اسپاتیفای و ... گوش میدن یا فیلم رو دیحیتالی رو نتفلیکس و .... می بینن
کاری که تا همین ۱۰...۱۵ سال پیش اصن اینطوری نبود

بازی هم داره همین مسیر رو میره و یادتونم باشه با استیم شروع شده نه با ps و xb، ولی کنسول بازا الان یهو یادشون افتاده

تازه شما همین الانشم دیسک بخری اکثر بازیها بدون دانلود چندین گیگ از استور قابل بازی نیستن، در نتیجه شما رو همون دیسکم مالکیت انچنانی نداری

میمونه فقط فروش دست دوم اون دیسک که اونم دیگه جزو وظایفی نیس که سونی برا ما داشته باشه

.​

اولا شما هر چقدر بخوای اعتراض کن، کسی نگفت اعتراض نکنید :D

دوما داداش دیسک داره از بین میره، مثه فلاپی، مثه دیسک تو pc، مثه واکمن، مثه ماشین بنزینی و هزاران تکنولوژی که از بین رفتن یا روز به روز دایره استفاده از شون داره محدود میشه:D

حق انتخاب برا وقتیه که هر دو حالت دیسک و دیجیتال طرفدار و بازار قابل توجهی داشته باشن و سونی بخاطر مشتری مداری حفظشون کنه، درصورتی که وقتی ۸۰ درصد بازار دیجیتاله و اکثر مشتری ها رفتن سمت دیجیتال، دیسک تو کنسول هم میره قاطیه باقی مثالا که گفتم.

تغییر خیلی اوقات دلچسب و خوب نیس ولی رخ میده.
سونی اگر از لحاظ قانونی به من و شما چیزی بدهکاره حق کاملا با شماس، وگرنه شما هم حای سونی بودی از دیسک تو کنسول که در حال از دست دادن شدید مشتریه دفاع نمی کردی:D

.​
باز ممنون به‌خاطرِ حقی که بابت اعتراض به سونی، برامون قائل هستی :D

انصافاً الان داری این حرف رو می‌زنی ولی بالاخره آرزومون برآورده میشه و عمو Gabe رویای Half Life 3 رو به واقعیت تبدیل می‌کنه؛ مطمئنم اون روز به سونی لعنت می‌فرستی که چرا فن‌های HL رو از داشتن باارزش‌ترین باندل دنیا که می‌تونست حاوی دیسک و استیل‌بوک و آرت‌بوک خوشگلِ HL3 باشه محروم کرده =(( :D

خب برای ما روی PC هم دو-سه نسله که اینطور شده.
طوری که من الان دو نسل PC عوض میکنم و اصلا یادم رفته که DVD/Blu-ray درایو چی هست واقعا.
کاریش نمیشه کرد ، مسیر از قبل همین بود و برای هممون یا قبلا پیش اومده و یا در آینده پیش میومد.
تهش الان نمیشد ، نسل بعد میشد.
باز همین بحثها رو میداشتیم.

ولی خب این ناراحتیه برای اینه که سونی همه رو سورپرایز کرد.
شرایط بازار ، قطعات و قیمت تمام شده کنسول اینها رو برد به این سمت که خیلی زودتر از اونچه که فکر میکردن و میکردیم این تصمیم رو بگیرن.
از قبل با برنامه قبلی و با یه شیب کم هم نمیتونست این کار رو انجام بده چون الان باید سخت افزار کنسول نسل بعدش رو نهایی میکرد.
مثالت درست نیست. زمانی که تخفیف های استیم شروع شد (2007)، قیمت بازیها خیلی وقتها از دیسک های دست دوم هم ارزونتر در می اومد.
ولی حتی اون موقع هم pc gamer حق انتخاب داشت تا بازی رو به صورت فیزیکی بخره که این حق انتخاب هم تا سال 2016 کمابیش هنوز وجود داشت.
تازه مشکل بزرگ pc این بود که ناشر عملن نمیتونست از دیسک بلوری استفاده کنه چون خیلی ها نداشتن. برای همین مجبور بودن از چندتا dvd برای بازیهای پرحجم استفاده کنن که اصلن به صرفه نبود.
با تمام این اوصاف میشه گفت دیسک رو ناشرهای pc حذف نکردن. این خود گیمرها بودن که خرید از استیم رو ترجیح دادن.

در مورد اینکاری که سونی داره میکنه هیچ توجیهی به جز سود بیشتر برای کمپانی، وجود نداره. به نظرم نیازی هم نیست از زوایه دید سونی بخای این حرکت رو توجیه کنی.
چون فقط یک دلیل داره که اونم برای همه واضحه.
سونی یک کمپانی مانی هور هستش که از هر طریقی میخاد پول بیشتر به دست بیاره.
خدا رحم کنه به فن بیس ps اگر یه روزی کاملن بی رقیب بشه. اون موقع فکر کنم از دیوار خونه فن ها هم بالا بره.

شوپنهاور میگه هر حقیقتی سه مرحله داره:
تمسخر و مخالفت
مقاومت
پذیرش حقیقت به عنوان اصل کلی.

الان تو وضعیت اول هستیم. زمانی کاست هم جمع شد خیلی ها شاکی بودند که میخوان دیسک گرون رو تو پاچه ما کنند. ولی تموم شد رفت. دوران دیسک باید تموم بشه نه فقط بخاطر دیجیتال شدن. این دیسک ها از ذوب چندین فلز درست میشه و اصلا امکان بازیافتش نیست پس فقط هدر رفت انرژی و نابودی محیط زیست رو داره.

این هم دقیقا مثل AI میمونه که اوایل اومد افسانه ها برای نابودی بشر و بیکاری کلی آدم بوده. ولی نشد و اتفاقا یه همراه و وسیله کاربردی توی کارها شده. در کل شل کنید دوستان این اتفاق دیر یا زود میافتاد

مثالت درست نیست. زمانی که تخفیف های استیم شروع شد (2007)، قیمت بازیها خیلی وقتها از دیسک های دست دوم هم ارزونتر در می اومد.
ولی حتی اون موقع هم pc gamer حق انتخاب داشت تا بازی رو به صورت فیزیکی بخره که این حق انتخاب هم تا سال 2016 کمابیش هنوز وجود داشت.
تازه مشکل بزرگ pc این بود که ناشر عملن نمیتونست از دیسک بلوری استفاده کنه چون خیلی ها نداشتن. برای همین مجبور بودن از چندتا dvd برای بازیهای پرحجم استفاده کنن که اصلن به صرفه نبود.
با تمام این اوصاف میشه گفت دیسک رو ناشرهای pc حذف نکردن. این خود گیمرها بودن که خرید از استیم رو ترجیح دادن.

در مورد اینکاری که سونی داره میکنه هیچ توجیهی به جز سود بیشتر برای کمپانی، وجود نداره. به نظرم نیازی هم نیست از زوایه دید سونی بخای این حرکت رو توجیه کنی.
چون فقط یک دلیل داره که اونم برای همه واضحه.
سونی یک کمپانی مانی هور هستش که از هر طریقی میخاد پول بیشتر به دست بیاره.
خدا رحم کنه به فن بیس ps اگر یه روزی کاملن بی رقیب بشه. اون موقع فکر کنم از دیوار خونه فن ها هم بالا بره.
منم که نگفتم ناشرها یکطرفه تصمیم گرفتن بازیهای فیزیکی PC رو حذف کنن.
اصلا همچین قدرتی نداشتن و ندارن.
پلیرهای PC بیشتر رو آوردن به خرید از استیم و این روند صعودی شد تا حذف بازیهای فیزیکی.
همین روند رو برای پلی استیشن هم داشتیم و داریم دیگه.
خریدهای دیجیتالی کم کم دست بالا رو گرفت تا رسیدیم به اینجا.

تفاوت سونی با بازار PC اینجاست که بازار PC که مامان/بابا نداشت.
ولی برعکس سونی اینجا باید تصمیم میگرفت چون همه کاره بازار پلی استیشن خودشه.
هم سازنده سخت افزاره و هم نرم افزار.
و هم باید آینده رو برنامه ریزی براش داشته باشه.
از طرفی ناشرهای ثردپارتی هم دست سونی رو میبینن و چشم به مسیری که صاحب پلتفرم تعیین میکنه دارن که باهاش هماهنگ بشن.
سونی باید صبر کنه یکی دیگه بیاد براش تصمیم بگیره؟
خب مشخصه که بازار کنسولها بازار بسته ایه و تصمیم نهایی رو باید صاحب پلتفرم بگیره ، بقول معروف "حتی به غلط".

از این لفظهای کمپانی مانی هور و... هم انصافا باید ازش استفاده کنیم؟
کدوم کمپانی اینطور نیست و در راه خدا کار میکنه؟
سونی هم صاحب یه کاسبیه خب ، بابانوئل نیست که برامون بازی هدیه بیاره.

ولی آره ، هرجا رقابت نباشه کمپانیها شکل خدمات دادن به مشتریهاشون قطعا تحت تاثیر قرار میگیره.
این برای همه کمپانیها صادقه.
ولی خب این حذف دیسک به نظرم هیچ ارتباطی با اون مورد نداره.
یه روند طبیعیه که تو اکثر دستگاه های دیجیتال اتفاق افتاده و اینجا هم بالاخره میفتاد.
اینکه چرا حالا؟
خب بالاتر همش در مورد همین صحبت کردیم.

• Like
Reactions: HalfLife G
منم که نگفتم ناشرها یکطرفه تصمیم گرفتن بازیهای فیزیکی PC رو حذف کنن.
اصلا همچین قدرتی نداشتن و ندارن.
پلیرهای PC بیشتر رو آوردن به خرید از استیم و این روند صعودی شد تا حذف بازیهای فیزیکی.
همین روند رو برای پلی استیشن هم داشتیم و داریم دیگه.
خریدهای دیجیتالی کم کم دست بالا رو گرفت تا رسیدیم به اینجا.

تفاوت سونی با بازار PC اینجاست که بازار PC که مامان/بابا نداشت.
ولی برعکس سونی اینجا باید تصمیم میگرفت چون همه کاره بازار پلی استیشن خودشه.
هم سازنده سخت افزاره و هم نرم افزار.
و هم باید آینده رو برنامه ریزی براش داشته باشه.
از طرفی ناشرهای ثردپارتی هم دست سونی رو میبینن و چشم به مسیری که صاحب پلتفرم تعیین میکنه دارن که باهاش هماهنگ بشن.
سونی باید صبر کنه یکی دیگه بیاد براش تصمیم بگیره؟
خب مشخصه که بازار کنسولها بازار بسته ایه و تصمیم نهایی رو باید صاحب پلتفرم بگیره ، بقول معروف "حتی به غلط".

از این لفظهای کمپانی مانی هور و... هم انصافا باید ازش استفاده کنیم؟
کدوم کمپانی اینطور نیست و در راه خدا کار میکنه؟
سونی هم صاحب یه کاسبیه خب ، بابانوئل نیست که برامون بازی هدیه بیاره.

ولی آره ، هرجا رقابت نباشه کمپانیها شکل خدمات دادن به مشتریهاشون قطعا تحت تاثیر قرار میگیره.
این برای همه کمپانیها صادقه.
ولی خب این حذف دیسک به نظرم هیچ ارتباطی با اون مورد نداره.
یه روند طبیعیه که تو اکثر دستگاه های دیجیتال اتفاق افتاده و اینجا هم بالاخره میفتاد.
اینکه چرا حالا؟
خب بالاتر همش در مورد همین صحبت کردیم.
من منظورم مقایسه ای بود که شما با بازار pc کردی. دیسک در pc به طور تدریجی حذف شد. اونم در اصل توسط خود کاربرها. اینجا ولی توسط سونی حذف شده.

والا آماری که از استودیوی داخلی سونی لیک شد، کاملن مغایرت داره با گفته شما و آماری که خود سونی رسمن منتشر کرده.
اگر آماری که سونی رسمن منتشر کرده حتی نزدیک به واقعیت هم بود، ما نباید شاهد این حجم از انتقادات توسط فنها میبودیم.
این خودش نشون میده که خریدهای دیجیتالی در ps هنوز اونقدر هم فراگیر نیست.

یکی از دلایلش هم اینه که بازیهای PS STORE به ندرت تخفیف قابل توجهی میخورن. پس همواره تهیه دیسک برای خیلی ها به صرفه تر هستش.
سونی کمترین کاری میتونست بکنه این بود که هزینه ساخت و لجستیک و سود خرده فروشی ها رو به صورت رسمی یا تخفیف از بازیهای دیجیتالی کم کنه.
ولی نه تنها اینکارو نکرده بلکه همون دیسک که آخرین سنگر خیلی از گیمرها بوده روهم میخاد حذف کنه.

ما یادمون نرفته که این همون سونی هست که بابت یک آپدیت ساده از یوزرهاش پول گرفته.
پس اون لفظی که من به کار بردم پر بیراه هم نیست

• Like
Reactions: impish61
باز ممنون به‌خاطرِ حقی که بابت اعتراض به سونی، برامون قائل هستی :D

انصافاً الان داری این حرف رو می‌زنی ولی بالاخره آرزومون برآورده میشه و عمو Gabe رویای Half Life 3 رو به واقعیت تبدیل می‌کنه؛ مطمئنم اون روز به سونی لعنت می‌فرستی که چرا فن‌های HL رو از داشتن باارزش‌ترین باندل دنیا که می‌تونست حاوی دیسک و استیل‌بوک و آرت‌بوک خوشگلِ HL3 باشه محروم کرده =(( :D
تو وضعیت نرمال حرفت کاملا درسته و کاش میدش بازی منتشر بشه و به سونی لعنت فرستاد، ولی الان بیشتر درگیر اینم که از سوتغدیه و گشنگی و بمب و انفجار و .... نمیرم :D دیگه تجربه Half Life 3 پیشکش

.​

• Like
Reactions: Albert Camus
💿آمار فروش CD به‌شدت در حال افزایش است

▪️ بازار موسیقی ایالات متحده در نیمه نخست سال ۲۰۲۶ شاهد تغییرات جالبی بود. فروش سی‌دی با ۱۶٫۳ میلیون نسخه، رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را تجربه کرد. حتی با حذف موسیقی کره‌ای، میزان فروش این محصول همچنان ۶٫۷ درصد افزایش یافته است.

▪️ نسل جوان و هزاره تمایل زیادی به جمع‌آوری آرشیو دارند. بسیاری از خریداران فاقد دستگاه پخش هستند و سی‌دی را به‌عنوان یک کالای تزیینی تهیه می‌کنند. مؤسسه پژوهشی لومینیت در گزارش خود نوشت:

سیدی از یک قالب صوتی کاربردی به یک کالای کلکسیونی مقرون‌به‌صرفه تغییر هویت داده است.

▪️ فروش مجموع رسانه‌های فیزیکی شامل صفحه گرامافون، سی‌دی و نوار کاست نیز ۷٫۸ درصد رشد داشت. در این میان ۲۱٫۸ میلیون صفحه گرامافون و حدود ۲۰۵ هزار نوار کاست فروخته شد که نشان‌دهنده جایگاه مستحکم صفحه گرامافون در بازار است.

zoomit.ir

💿آمار فروش CD به‌شدت در حال افزایش است

▪️ بازار موسیقی ایالات متحده در نیمه نخست سال ۲۰۲۶ شاهد تغییرات جالبی بود. فروش سی‌دی با ۱۶٫۳ میلیون نسخه، رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را تجربه کرد. حتی با حذف موسیقی کره‌ای، میزان فروش این محصول همچنان ۶٫۷ درصد افزایش یافته است.

▪️ نسل جوان و هزاره تمایل زیادی به جمع‌آوری آرشیو دارند. بسیاری از خریداران فاقد دستگاه پخش هستند و سی‌دی را به‌عنوان یک کالای تزیینی تهیه می‌کنند. مؤسسه پژوهشی لومینیت در گزارش خود نوشت:

▪️ فروش مجموع رسانه‌های فیزیکی شامل صفحه گرامافون، سی‌دی و نوار کاست نیز ۷٫۸ درصد رشد داشت. در این میان ۲۱٫۸ میلیون صفحه گرامافون و حدود ۲۰۵ هزار نوار کاست فروخته شد که نشان‌دهنده جایگاه مستحکم صفحه گرامافون در بازار است.

zoomit.ir
اینا اداهای موقتی هست. یه کمپانی نمی‌تونه روش سرمایه گزاری بلند مدت کنه.

• Like
Reactions: OMID-1987
من منظورم مقایسه ای بود که شما با بازار pc کردی. دیسک در pc به طور تدریجی حذف شد. اونم در اصل توسط خود کاربرها. اینجا ولی توسط سونی حذف شده.

والا آماری که از استودیوی داخلی سونی لیک شد، کاملن مغایرت داره با گفته شما و آماری که خود سونی رسمن منتشر کرده.
اگر آماری که سونی رسمن منتشر کرده حتی نزدیک به واقعیت هم بود، ما نباید شاهد این حجم از انتقادات توسط فنها میبودیم.
این خودش نشون میده که خریدهای دیجیتالی در ps هنوز اونقدر هم فراگیر نیست.

یکی از دلایلش هم اینه که بازیهای PS STORE به ندرت تخفیف قابل توجهی میخورن. پس همواره تهیه دیسک برای خیلی ها به صرفه تر هستش.
سونی کمترین کاری میتونست بکنه این بود که هزینه ساخت و لجستیک و سود خرده فروشی ها رو به صورت رسمی یا تخفیف از بازیهای دیجیتالی کم کنه.
ولی نه تنها اینکارو نکرده بلکه همون دیسک که آخرین سنگر خیلی از گیمرها بوده روهم میخاد حذف کنه.

ما یادمون نرفته که این همون سونی هست که بابت یک آپدیت ساده از یوزرهاش پول گرفته.
پس اون لفظی که من به کار بردم پر بیراه هم نیست
خب منم برای همین گفتم پلی استیشن مثل PC یه پلتفرم بی صاحب نیست.
پس حذف دیسک درایو PS6 باید به دست کی انجام میشد؟
قبلش باید انتشار نسخه های فیزیکی رو یک نقطه براش میزاشت یا نه؟
این سونیه که باید خط مشی تعریف کنه و ناشرها و پلیرها رو با خودش همراه کنه.

در مورد اینکه سونی باید از خریدهای دیجیتالی هزینه ساخت ، حمل و نقل و... رو کم کنه...
این اگه شدنی باشه به نظرت نباید یه کمپانی که سهم کمتری از بازار رو داره انجام بده تا با ایجاد جذابیت پلیرها رو به سمت پلتفرم خودش بکشونه؟
منظورم اینه که تو بازار فعلا که سونی دست بالا رو داره ، به نظرت این سیاست اگه شدنی بود مایکروسافت نمیتونست این رو عملی کنه تا سهم خودش از بازار رو بیشتر کنه؟

یه نینتندو داریم که اونهم فقط روی بازیهای خودش میتونه ۱۰ دلار کمتر بده.
این سیاست رو نمیتونه به مابقی ناشرها اجبار کنه که خب با تخفیفهای تپلی که برای بازیهاش میزنه اگه این کار رو هم نمیکرد دیگه خیلی عجیب بود.

این سیاست اصلا امکان نداره که یک نفره پیاده بشه ، یا همه باید با هم سر این مورد توافق کنن که خریدهای دیجیتالی این تخفیفها رو داشته باشه و یا هیچ کس اگه بخواد هم نمیتونه این کار رو به تنهایی انجام بده.
از مواردی که چرا تو عمل نمیتونه اتفاق بیفته اینکه:
مثلا روی PC استیم به ناشرها اجازه نمیده که بازیشون رو روی استور دیگه ای با قیمت پایه کمتری بفروشن.
حالا اینکه Valve هست و نهایتا یک فروشگاهه ، ببین اگه سونی یا مایکرو یک طرفه بخوان همچین کاری کنن چه بلبشویی میشه و جنگی به پا بشه.

در مورد فروش آپدیت ، اجباری کردن سی دی کی ، آوردن DLC ، هزینه بخش آنلاین و... تا صبح میشه به همه این کمپانی ها موردی گیر داد.
اول این دوم اون نداره ، همشون استاد این نوع از دزدی‌های مدرن هستن.
این یکی مانی هوره ، اون یکی مانی هیتر که نداریم.

همه این کمپانیها دنبال این هستن که از من و تو چطور بیشتر پول بکشن بیرون و بریزن تو جیب خودشون و ساهمدارها.
اینکه فکر کنیم فلسفه وجودی یکی از اینها چیزی غیر اینه باید تو نگاهمون به دنیا تغییر ایجاد کنیم.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: He!n3ger
خب منم برای همین گفتم پلی استیشن مثل PC یه پلتفرم بی صاحب نیست.
پس حذف دیسک درایو PS6 باید به دست کی انجام میشد؟
قبلش باید انتشار نسخه های فیزیکی رو یک نقطه براش میزاشت یا نه؟
این سونیه که باید خط مشی تعریف کنه و ناشرها و پلیرها رو با خودش همراه کنه.

در مورد اینکه سونی باید از خریدهای دیجیتالی هزینه ساخت ، حمل و نقل و... رو کم کنه...
این اگه شدنی باشه به نظرت نباید یه کمپانی که سهم کمتری از بازار رو داره انجام بده تا با ایجاد جذابیت پلیرها رو به سمت پلتفرم خودش بکشونه؟
منظورم اینه که تو بازار فعلا که سونی دست بالا رو داره ، به نظرت این سیاست اگه شدنی بود مایکروسافت نمیتونست این رو عملی کنه تا سهم خودش از بازار رو بیشتر کنه؟

این سیاست اصلا امکان نداره که یک نفره پیاده بشه ، یا همه باید با هم سر این مورد توافق کنن که خریدهای دیجیتالی این تخفیفها رو داشته باشه و یا هیچ کس اگه بخواد هم نمیتونه این کار رو به تنهایی انجام بده.
از مواردی که چرا تو عمل نمیتونه اتفاق بیفته اینکه:
مثلا روی PC استیم به ناشرها اجازه نمیده که بازیشون رو روی استور دیگه ای با قیمت پایه کمتری بفروشن.
حالا اینکه Valve هست و نهایتا یک فروشگاهه ، ببین اگه سونی یا مایکرو یک طرفه بخوان همچین کاری کنن چه بلبشویی میشه و جنگی به پا بشه.

در مورد فروش آپدیت ، اجباری کردن سی دی کی ، آوردن DLC ، هزینه بخش آنلاین و... تا صبح میشه به همه این کمپانی ها موردی گیر داد.
اول این دوم اون نداره ، همشون استاد این نوع از دزدی‌های مدرن هستن.
این یکی مانی هوره ، اون یکی مانی هیتر که نداریم.

همه این کمپانیها دنبال این هستن که از من و تو چطور بیشتر پول بکشن بیرون و بریزن تو جیب خودشون و ساهمدارها.
اینکه فکر کنیم فلسفه وجودی یکی از اینها چیزی غیر اینه باید تو نگاهمون به دنیا تغییر ایجاد کنیم.
خب عزیزم مایکروسافت که اصلن بیزینس مدلش متفاوته با سونی. مایکروسافت حداقل تا این لحظه تمرکز و پایه اصلی بیزینسش بر اساس گیم پس هستش. اساسن یوزرهای ایکس باکس هم با وجود گیم پس نیازی به دیسک یا کاهش قیمت نسخه دیجیتالی ندارن.
در ثانی حداقل مایکروسافت قیمت منطقه ای داره. حالا اختلاف قیمتها در حد استیم نیست ولی بازهم قدرت خرید گیمرها رو نسبت به منطقه ای که هستند رو تا حدی لحاظ میکنه. ولی سونی تو این قسمت هم تهاجمی عمل کرده و بازهم به دنبال سود حداکثری هستش.

کم کردن هزینه های تولید و پخش دیسک از قیمت خرید دیجیتالی بازیها، قبلن توسط استیم انجام شده و هم خودش و هم ناشرها مستقیمن به این موضوع اشاره کردند که یکی از دلایلی که تونستن روی بازیهای دیجیتال تخفیف های خوبی بزارن، دقیقن همین یکپارچگی فروشگاه آنلاین (استیم) و نبود هزینه های تولید و پخش بازیهای دیسکی بوده.

اینکه میگی استیم اجازه نمیده ناشرها قیمت پایه بازیهاشون رو در استورهای دیگه پایین تر بزارن، کاملن نا درسته.
همین الان اگر نیاز باشه برات اسکرین شات میزارم از قیمت پایه یک بازی در اپیک که نسبت به استیم ارزونتره.

منم متوجه هستم که تمام کمپانیها به دنبال هرچه بیشتر چاپیدن گیمرها هستن. ولی خیلی جاها سونی حتی از نینتندو هم در این زمینه پیشی گرفته. وگرنه به قول خودت کیه که ندونه فلفسفه وجودی اینا صرفن کسب درآمد بیشتره. فقط سوال اینه که به چه قیمتی...

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or