این حرف اصلا درست نیست. Uncharted مگه دنباله Jak 3 ـه که دارید مقایسه میکنید با هم؟
Jak 3 رو نمیدونم واقعا بازی کردید یا نه، اما کلا فلسفه بازی چرخیدن تو ویست لنده، کور لوپ بازی اصلا اینه که با اون گودزیلا ماننده، یا انواع و اقسام ماشین ها و سفینه و ... تو محیط بچرخی، بری جاهای مختلف، انمی هارو بزنی... اصلا گیم پلی بازی زمین تا آسمون با Uncharted فرق داره.
مساله بعدی، مگه ساختن محیط های بزرگ اون مدلی اصلا دست آوردی هست که حالا بخواد بهتر از UC باشه؟ محیط های صرفا بزرگ اینجوری تو N تا بازی دیگه ام بودن. و چه از نظر فنی و چه گیم دیزاینی، کلا مراحل Uncharted های به قول شما خطی قابل مقایسه با اون محیط های برهوت Jak 3 نیست. مراحل UC فار اوی دست آورد بزرگ تری هستن و من واقعا سر سوزنی نمیفهمم رو چه حساب اصلا دارید این حرف رو میزنید!

ذاتن این قیاس از بیخ و بن غلطه. فقط بزرگ بودن و فری رومینگ رو ملاک قرار داده و بعد نتیجه بگیریم لول دیزاین بازی بعدی عقب گرد بوده!
خب حتما UC1 ادامه Jak 3 نیست.
هم ژانر و فلسفه طراحیش متفاوته و هم از نظر کارگردانی ، ریتم سینمایی ، گرافیک و نورپردازی ، صحنه های اکشن و... دستاورد بزرگیه.
اما کسی به اینها که ایرادی نگرفت!
مورد بعدی اینکه اصلا بحث سر وسعت و جزئیات مپ های طراحی شده برای Jak 3 نیست که بخوایم حالا با طراحی مپ آنچرتد قیاس کنیم!
حداقل من دارم در مورد لول دیزاین به معنای واقعی کلمه صحبت میکنم ، نه صرفا اندازه و بزرگی مرحله یا معماری اون.
یعنی اینکه تو طراحی مراحل Jak 3 چقدر تنوع مکانیک داریم؟
اهداف مراحل و تنوع ابزاری که بازی در اختیارمون میزاره چقدر متفاوته؟
اینکه هر چندتا مرحله این نوع نگاه به طراحی باعث میشه بازی حس تازه ای برای پلیر ایجاد کنه؟
اینها مواردیه که اگه دوتا بازی سبکهای متفاوتی رو هم داشته باشن (که یکی اکشن پلتفرمره و یکی اکشن سینمایی) ولی باز میشه همسنگشون کرد و این ویژگیهای دوتا بازی رو با هم مقایسه کرد.
بخوام بیشتر این رو باز کنم میتونم بگم مثلا تو Jak 3 رانندگی داریم.
باگی داریم ، جت بورد داریم .
اسلحه ها خیلی تنوع دارن.
تو یکسری از مراحل مسابقه داریم.
باس فایت ها متنوع هستن و...
ولی آنچرتد کلا خلاصه میشه تو اینکه از اینجا برو بالا ، تیراندازی کن ، کاور بگیر ، معما ، یه کاتسین یا ست پیس داریم و دوباره همین چرخه تکرار میشه.
که البته خیلی هم جذاب تکرار میشه ولی تنوع مکانیک و ویژگیهای استفاده شده تو این نوع از لول دیزاین خیلی کمتره.
Jak 3 به طور مرتب یه ویژگی و مکانیک جدید معرفی میکنه ولی آنچرتد بعد از چندساعت اولیه میتونی بگی همش رو دیدم و مراحل بعدی همش از ترکیب همین ویژگیهای فعلی ساخته شده.
Jak 3 همش داره تغییر رویکرد میده.
یه جایی اکشنه ، یه جا اکتشافه ، جایی پلتفرمینگه ، رانندگی داریم.
جایی هم باس داریم.
نتیجه اینکه حس نمیکنی بازی یک الگوی ثابت جلوت گذاشته.
تو Jak همش ND با این موارد بازی میکنه ، خب انصافا دستش هم بازتره برای این کار.
برای همین تو متن قبلی اشاره کردم که نگاه ND تو ساخت Jak 3 طوری بود که هر لحظه به این فکر بودن که خب حالا چطور با ترکیب و تنوعی که تو این مکانیکها داریم پلیر رو سرگرم کنیم یا حتی سورپرایز که بازی همواره احساس نو بودن رو انتقال بده.
و اینکه ND با ساخت آنچرتد بخشی از این نوع نگاه در طراحی بازی رو قربانی کرد که بتونه ریتم داستان رو بیشتر حفظ کنه و سینمایی تر روایت کنه.
همینطور جزئیات گرافیکی محیط و کلا معماری محیط رو هم به دلیل کوچکتر شدن خب افزایش پیدا داده.
خلاصه اینکه زبان طراحی مراحل Jak روی ویژگیهایی مثل تنوع ، آزادی نسبی و ذوق بیشتر سازنده تو ارائه اون متمرکزه ولی UC1 روی ریتم سینمایی ، نحوه روایت و کیفیت تجربه بازیکن وقتی از نقطه A میره به B سوار شده.
اینکه چرا ND این تغییر رویکرد رو داده که بالاتر توضیح دادم.
بحثم این بود که اینها مجبور بودن به دلیل سبکی که انتخاب کردن یکسری موارد رو حذف کنن یا درصدش رو بیارن پایین که بتونن خروجی سینمایی تری رو ارائه بدن.
طور دیگه ای هم نمیشد این کار رو انجام بدن.
ولی همزمان این به متنوع بودن و سرگرم کننده بودن بیشتر Uncharted نسبت به بازیهای قبلیشون ( Jak 3) کمکی نکرده.
حالا محمد میتونه بیاد نگاه خودش رو بهتر بیان کنه ولی اصلا بحث من در مورد وسعت و بزرگی مراحل دوتا بازی نبود.
معلومه که دارم شوخی میکنم

کلا کالچر ND الان عوض شده و دیگه ساخت اون بازی ها تو فلسفشون نیست. حالا کار ندارم ایده Uncharted Team Racing چقدر خوبه یا بد (از نظر من فاجعه است البته) ولی بخوانم دیگه نمیتونن یه بازی فان اون مدلی بسازن. اون آدم ها که اون ذهنیت فانتزی رو داشتن همه از ND رفتن.
حالا منظورم این نبود که خود ND بسازه.
به نظرم ایده جالبی بود که عنوان کردی .
ولی خب جذابترش این بود که یک بازی ریسینگ از شخصیتهای بازیهای ND درش داشتیم.
کرش هم حضور افتخاری داشت.
تو انجین آنچرتد 4 ، با اون جزئیات گرافیکی ، نورپردازی و...
فکر کنم این بازیها رو حتی تو نسل قبل هم میشد انتظار داشت که ساخته بشن.
الان که عمرا دیگه این کمپانیها همچین بازیهایی بسازن.