خبر رسمی 2028،‌ پایانی بر تولید فیزیکی بازی های پلی استیشن

از یه طرف خب سونی که PS5 رو از پلیرها نگرفته.
خب کنسول رو نگه میداری و بازیهات رو میتونی بزاری داخلش و بازی کنی.

اما به نظرم اینها برای دیجیتالی کردن خریدها یه برنامه هایی باید داشته باشن.
همونطور که تو صفحه های قبل نوشتم حدسم اینه.
چون از اون سمت مایکرو هم این شایعه رو میشنویم ، البته مایکرو همیشه تو این موارد از سونی جلوتره مثل بکوارد و...
ولی فکر کنم سونی هم ایندفعه براش برنامه داره و صرفا گذاشتن اون زمانی که باید یه موج از خبرهای جذاب رو شروع کنن که هایپ مورد نظر برای معرفی و انتشار PS6 ایجاد بشه.
ببین برنامه اصلی سونی میدونی چیه؟
اینکه «کرایه کردن» گیم رو به سرویس های دیجیتالش اضافه کنه. مثل کاری که الان تو پلتفرمای آنلاین فیلم هست (از یوتوب تا سونی) .
قیمت تا٢٠٢٨ به صد دلار میرسونه از اونور کرایه گیم رو اضافه میکنه تا صداهارو خفه کنه و بگه اوکی پول ندارید این هست.

ببین برنامه اصلی سونی میدونی چیه؟
اینکه «کرایه کردن» گیم رو به سرویس های دیجیتالش اضافه کنه. مثل کاری که الان تو پلتفرمای آنلاین فیلم هست (از یوتوب تا سونی) .
قیمت تا٢٠٢٨ به صد دلار میرسونه از اونور کرایه گیم رو اضافه میکنه تا صداهارو خفه کنه و بگه اوکی پول ندارید این هست.
پول پیش صدی چند میگیره؟ :D
با شناسنامه کارمون راه نمیفته؟:))
======
======
کرایه و... هم فکر بدی نیست.
یه طورایی مثل همین سرویسهای کلودگیمینگ انویدیا و... میمونه.
با این تفاوت که فایلهای بازی رو برای اون مدت خاص دانلود میکنی.

اولا در مورد حق انتخاب خودت میگی عرفا.... و نگفتی قانونا. در نتیجه چیزی به شما مدیون نیس سونی.تازه کنسولای این نسلشم که عرضه کرده داره دیسکش رو ساپورت میکنه و چیزی که عرضه کرده رو نیمه کاره رها نکرده(برا تبدیل دیسک به لایسنسن هم برنامه دارن)

دوما بازار دست دوم مگر وظیفه سونیه؟؟؟ که اگر از بین بره سونی ظلم کرده در حق مشتری؟؟:D

شما عرف و عادت و راحتی خودتون رو به حساب بایدهایی که فروشنده محصول موظفه ارایه کنه میبینید و این تعریفتون کلا اشتباهه

الان برخی از شرکت های خودروسازی که سالها ماشین بنزینی تولید میکردن، یا کلا دارن میرن سمت ماشین برقی یا تولید ماشین بنزینی رو محدود میکنن.
الان با تعریف شما پس این شرکت های خودروسازی حق انتخاب رو از مشتری دارن میگیرن؟؟ :D :D

مسیر تغییر تکنولوژی همیشه همین بوده و همین هم خواهد بود(لزوما هم قرار نیس همه راضی باشن مثه عاشقای مانای بنزینی که الان ناراحتن مثلا)
مشابه همین کارو دن متریک زمان xb1 هم کرد.... ولی اون موقع اقلیت مطابق خواست مایکرو بازی میکردن(همیشه انلاین) ولی تو بحث بازیهای دیحیتالی الان غالب بازار دیجیتالیه و سونی هم داره تغییر میده روالش رو

.​
خب مگه من جایی از کامنتم، عُرف رو عوضِ قانون جا زدم؟ :D مگه جایی گفتم که سونی وظیفه داره برای دل‌خوشیِ من تا ابد بازی فیزیکی تولید کنه و دغدغه بازار دست دومِ من رو داشته باشه؟ :D (شما احتمالا به واژه "حق" به عنوان یک term از واژگان تخصصی علم حقوق دارید ایراد می‌گیرید و از این جهت، مسئولیتی رو متوجه سونی نمی‌دونید)

یه چیزی هست که تو بازار به "مشتری‌مداری" معروفه؛ مشتری‌مداری وظیفه فروشنده نیست بلکه هنر فروشنده است. یه نوع قرارِ نانوشته و بدون تعهده برای راضی نگه داشتن مشتری و از دست ندادنش و مهم‌تر از همه، افزایش سودآوری به نفع فروشنده در درازمدت. دادنِ "حق انتخاب" به خریدار هم یکی از مصادیقِ مشتری‌مداریه. یعنی دادن این پیام به خریدار که اگرچه منِ فروشنده، سود کسب‌و‌کارم، برام اولویت شماره یکه ولی راضی بودن شمای مشتری هم واسم ارزشمنده. مشتری هم می‌دونه که فروشنده نه بهش بدهکاره و نه عاشق چشم و ابروشه و این کار رو در راستای سیاست‌های تجاری خودش می‌کنه!

حالا وقتی سونی یا هر کمپانی دیگه، به هر دلیلی، حق انتخابی رو که از ابتدا خودش باب کرده، میاد از مشتری سلب می‌کنه، درسته که قانوناً پاسخگو نیست، ولی فردا روز هم نمی‌تونه از رفتار سرد مشتری یا انتقادات شدیدی که بهش میشه ابراز شگفتی کنه یا ریاکارانه بگه این حرکت ما در راستای سلیقه و طبعِ مشتری‌هامون بوده. مشتری داره "پول واقعی" پرداخت می‌کنه و در عوض فقط می‌تونه License Key مجازی بگیره. اما از اون طرف، سونی می‌تونه اون پول دریافتی واقعی رو به چرخه تجاری خودش تزریق کنه درحالیکه خریدار، از این امتیاز تا ابد محروم میشه.

الان هم کسی "اقامه دعوی" علیه سونی که راه ننداخته؛ گیمرها دارن به این حرکت سونی اعتراض می‌کنن. این "حق" رو که دارن؟!

حق انتخاب ماها تا زمانی برای کمپانیها محترمه که به سود و درآمد اینها لطمه ای نزنه.
وقتی اینهمه هزینه تولید دیسک میشه و این وسط دوباره بخشی از سود رو یه واسط مثل خرده فروشها و... میبرن...
پیش خودش میگه تو این گرونی زحمت بکش بازی تولید کن بعد سودش رو دودستی تقدیم کنم به واسطها؟
من دیوونه ای چیزیم؟

این میشه که میگه کلا بازی خراب و کل سود بازیها مال خودم ، انصافا حق هم داره.
دقیقا گیمرها هم که عادت میکنن ، همین الان هم اکثرا اینطورن.

برای خیلی از پلیرهایی که کل خریدشون دیجیتالی بود این حذف دیسک مثل این میمونه که انگاری یه گوشی دوم داشتی که سالی یکبار هم ازش استفاده نمیکردی و همش اون گوشه افتاده بوده.
حالا وقتی ازت میگیرن یا میدزدنش خب کلی ناراحتی داره و غصه میخوری ولی آخرش خودت رو راضی میکنی که بیخیال ، من که استفاده نمیکردم.
اون 30-20 درصدی که جامونده بودن هم به یک همچین شکی نیاز داشتن که به راه کمپانی هدایت شوند :D
ما هر چی می کشیم از دست شما فن ها می کشیم که کارهای خود خواهانه با مال دوستانه اینا رو ماله می کشید
البته من منظورم گیم نیستا......
یعنی برام خیلی جالبه چیزی که توی پاچه خودتون می ره ماله می کشید چون مقدس سازی کردید
حتی اگرم تصمیم جدید به ضرر شما نیست بازم باید طرفدار ازادی عمل با حقوق دیگران باشید
می دونید کلا یک بخش دیکتاتوری علتش زیر دستی ها هستن که با دست خودشون دیکتاتور با دیکتاتوری تولید می کنن
اگه یاد بگیرید کامنت منفی و بزرگ نکردن ادم ها با کمپانی ها به نفع خودتونه در درجه اول برعکسش به ضررتونه این جهان تا این حد دچار کراپشن نمی شد

ما هر چی می کشیم از دست شما فن ها می کشیم که کارهای خود خواهانه با مال دوستانه اینا رو ماله می کشید
البته من منظورم گیم نیستا......
یعنی برام خیلی جالبه چیزی که توی پاچه خودتون می ره ماله می کشید چون مقدس سازی کردید
حتی اگرم تصمیم جدید به ضرر شما نیست بازم باید طرفدار ازادی عمل با حقوق دیگران باشید
می دونید کلا یک بخش دیکتاتوری علتش زیر دستی ها هستن که با دست خودشون دیکتاتور با دیکتاتوری تولید می کنن
اگه یاد بگیرید کامنت منفی و بزرگ نکردن ادم ها با کمپانی ها به نفع خودتونه در درجه اول برعکسش به ضررتونه این جهان تا این حد دچار کراپشن نمی شد
به به امروز فن سونی شدم، احسنت
ببینیم تا فردا خدا چی میخواد:))

ما (حداقل من) داریم اینجا در مورد نگاه کمپانی به بازار و گیمر و توجیش برای تصمیمی که گرفته برای صحبت میکنیم.
ماله چیه ؟
مقدس چه سازی؟
کراپشن آخه؟!:D
نمره درک مطلب صفر پرشیا.
فردا با ولی بیا :))

یعنی نشد این روز ها این موضوع یادم بیاد و رو مخم نره؛، فاجعه است، اینقدر به ضررمون هست و رو مخ که واقعا حال ندارم به تک تک موارد اشاره کنم، فقط یکی رو میگم،

ما دیگه عملا به نسخه 1 بازی، به نسخه های قبل از تغییرات احتمالی بعد اپدیت ها (از حذفیات تا نرف شدن ها و غیره) دسترسی نداریم، دیگه نمیشه اون حالت گرافیک پایه ورژن 1 رو اصن دید، نمیشه به مکانیک های تغییر یافته دسترسی پیدا کنیم (بینهایت کاربرد داره، از استفاده از گلیچ برای رد کردن بریکینگ ها یا استفاده به عنوان چیت برای اسپید ران و غیره...)

همون کانتنت های حذف شده و مکانیک های تغییر یافته کافیه برای بیان فاجعه، یعنی از منظر کارکردی هم این حذف شدن دیسک به شدت به ضررمون هست، رسما میشیم دریافت کننده، همین، رسیور، بدون اپسیلون باز بودن دستمون در تنظیم و اجاست کردن این رسیور بودنمون.... نسل جدیدی اهمیتی نمیده اما برای ماها فاجعه نیست واقعا؟

خیلی بیشتر به ضررمون هست، از نظر امنیت، و خیلی چیز های دیگه که واقعا حال ندارم بهش اشاره کنم چون دستمون نیست سونی قطعا کوتاه نمیاد و از الان رو این موضوع برنامه ریزی سخت افزاری نرم افزاری و بازاری کرده...

اون ور قضیه، طبیعتا ادیمزادی الان باید هم تخفیف ها افزایش پیدا کنه، هم مکانیسم های شیرینگ گسترده تر و تضمین تر بشه، ببینیم سونی کدوم وری میره، سواستفاده و کندن از گیمر، یا افزایش امکانات در راستای مدل جدید، ببینیم اصلا براش اهمیت داریم یا نه... فقط عامل پول دراوردن هستیم...

ما دیگه عملا به نسخه 1 بازی، به نسخه های قبل از تغییرات احتمالی بعد اپدیت ها (از حذفیات تا نرف شدن ها و غیره) دسترسی نداریم، دیگه نمیشه اون حالت گرافیک پایه ورژن 1 رو اصن دید، نمیشه به مکانیک های تغییر یافته دسترسی پیدا کنیم (بینهایت کاربرد داره، از استفاده از گلیچ برای رد کردن بریکینگ ها یا استفاده به عنوان چیت برای اسپید ران و غیره...)
به نکته خیلی‌خیلی مهم و جالبی اشاره کردی که نه خودم به یادش بودم و نه کسی بهش پرداخته بود؛ ورژنِ 1.0 بازی‌ها (ورژن گُلد شده) در اکثر موارد ویژگی بارز و خاصی نداره و شاید برای خیلی‌ها هم دسترسی بهش اهمیتی نداشته باشه، چون همون اولِ کار، day one update می‌کنن و بعدش میرن تو بازی. ولی در طولِ تاریخ عرضه ویدیوگیم، مواردی بوده که باعث شده ورژنِ 1.0 بعضی از بازی‌ها، از جهاتی نسخه‌های بهتر و با ارزش‌تری باشن:

گاهی آپدیت‌ها باعث downgrade شدنِ تکنیکی و ویژوالی بازی‌ها شده به این قصد که مثلا بازی با فریم‌ریت پایدارتری ران بشه (مثل اتفاقی که برای AC Unity روی کنسول‌ها افتاد؛ اگه از باگ‌های وحشتناکِ نسخه 1.0 یونیتی بگذریم، تراکم NPCها قبل از آپدیت، به طرز دیوانه‌واری بیشتر و draw distance بازی چشم‌نوازتر بود)؛

گاهی اوقات شاملِ سانسور و حذف کانتنت‌های گرافیکی یا محتوایی به خاطر فشار رسانه‌ها و منتقدین شده (نمونه اخیرش سانسور جزئی Stellar Blade بعد از آپدیت)؛

گاهی اوقات به قول تو، یه سری گلیچِ فان و جالب رو حذف کردن که در نگاه اول کار منطقی‌ایه ولی شاید خواستِ همه از جمله اسپیدرانرها نباشه؛

گاهی برخلافِ میل بسیاری از گیمرها سطح دشواریِ بازی بعد از آپدیت نسبت به روز عرضه، پایین اومده و آسون‌تر شده؛

گاهی اوقات لایسنسِ یه سری ترکِ موسیقی در طولِ زمان منقضی میشه و بعد از آپدیت، اون موزیک‌ها رو حذف می‌کنن و هزاران مورد دیگه ...

الان نسخه دیسکی و فیزیکی بعضی از بازی‌های قدیمی به خاطر همین شماره ورژن، گرون‌تر و کمیاب‌تر هستن؛ مثلا ورژن 1.0 بازی GTA: San Andreas روی PS2 به خاطر مینی‌گیم Hot Coffee و کُلی موزیک و ایستگاه رادیویی لایسنس شده، خیلی ارزشمندتر از V2.0 و V3.0 ـه.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: MrElectricWizard
به نکته خیلی‌خیلی مهم و جالبی اشاره کردی که نه خودم به یادش بودم و نه کسی بهش پرداخته بود؛ ورژنِ 1.0 بازی‌ها (ورژن گُلد شده) در اکثر موارد ویژگی بارز و خاصی نداره و شاید برای خیلی‌ها هم دسترسی بهش اهمیتی نداشته باشه، چون همون اولِ کار، day one update می‌کنن و بعدش میرن تو بازی. ولی در طولِ تاریخ عرضه ویدیوگیم، مواردی بوده که باعث شده ورژنِ 1.0 بعضی از بازی‌ها، از جهاتی نسخه‌های بهتر و با ارزش‌تری باشن:

گاهی آپدیت‌ها باعث downgrade شدنِ تکنیکی و ویژوالی بازی‌ها شده به این قصد که مثلا بازی با فریم‌ریت پایدارتری ران بشه (مثل اتفاقی که برای AC Unity روی کنسول‌ها افتاد؛ اگه از باگ‌های وحشتناکِ نسخه 1.0 یونیتی بگذریم، تراکم NPCها قبل از آپدیت، به طرز دیوانه‌واری بیشتر و draw to distance بازی چشم‌نوازتر بود)؛

گاهی اوقات شاملِ سانسور و حذف کانتنت‌های گرافیکی یا محتوایی به خاطر فشار رسانه‌ها و منتقدین شده (نمونه اخیرش سانسور جزئی Stellar Blade بعد از آپدیت)؛

گاهی اوقات به قول تو، یه سری گلیچِ فان و جالب رو حذف کردن که در نگاه اول کار منطقی‌ایه ولی شاید خواستِ همه از جمله اسپیدرانرها نباشه؛

گاهی برخلافِ میل بسیاری از گیمرها سطح دشواریِ بازی بعد از آپدیت نسبت به روز عرضه، پایین اومده و آسون‌تر شده؛

گاهی اوقات لایسنسِ یه سری ترکِ موسیقی در طولِ زمان منقضی میشه و بعد از آپدیت، اون موزیک‌ها رو حذف می‌کنن و هزاران مورد دیگه ...

الان نسخه دیسکی و فیزیکی بعضی از بازی‌های قدیمی به خاطر همین شماره ورژن، گرون‌تر و کمیاب‌تر هستن؛ مثلا ورژن 1.0 بازی GTA: San Andreas روی PS2 به خاطر مینی‌گیم Hot Coffee و کُلی موزیک و ایستگاه رادیویی لایسنس شده، خیلی ارزشمندتر از V2.0 و V3.0 ـه.
افرین مثال هات عالی بود، حالا اینم بهش اضافه کن، دیگه هیچ رودمپ دقیقی از "روند پیشرفت" یک بازی به دست نمیاد، مثلا اگر در همون روز های اولیه که بازی هنوز خیلی تغییر نکرده کسی روند تغییرات رو دقیق ثبت نکنه، رسما دیگه نمیشه دوباره برگشت و بررسی اش کرد، چون سیستم کاملا "بسته" و در دستان سونی قرار داره فقط، حالا این رو بسط بده به اینده دور، 10 20 سال بعد دیگه هیچ راهی وجود نداره تا روند تغییرات در بازی ها بررسی بشه چون اکثریت کسانی که زمان عرضه پلی کردند دیگه یا فعال نیستند یا در دسترس نیستند یا اصلا در ماجرا نیستند که بخوایم بر اساسشون ثبت کنیم چی بود و چی شد... محتوای اینترنت هم که هر چند دهه بخش مهمی اش از دست میره... به دلایل متعدد...

عملا روند ثبت تاریخ گیمینگ، از دست گیمر ها خارج و کاملا در دست سونی قرار میگیره، مثلا همین جی تی ای سن اندریاس که گفتی یک مثال عالی هست، امروز خیلی معروفه و همه میدونیم که برای مثال ترک HellRaiser از OZZY در نسخه های بعدی بازی ازش حذف شد، برای لایسنس، مورد های دیگه هم در مورد گرند دفت اتو داریم ولی این دیگه خیلی معروفه، حالا ببین، جی تی ای همیشه سوپر شناخته شده بوده، ازی همینطور، برای همین همه یادمونه ثبت شده در حافظه تاریخی گیمر ها، اما خیلی از عناوین چنین برش و نفوذی بین گیمر ها ندارند چه خود بازی چه ارتیست ها یا محتویات حذف شده...

نتیجتا: ما در اینده حافظه تاریخی گیمینگ دقیقی هم نخواهیم داشت، حداقل گسترده و کامل، عنوانی مثل گرند دفت اتو زیر ذره بین هست معروف هست و اره یادمون میمونه، اما این همه بازی کمتر شناخته شده وقتی چنین تغییراتی درش انجام شه، دیگه نه سر و صدا میکنه و اکثریت اصن در جریان قرار میگیرند و نه اصلا در تاریخچه گیمینگ ثبت میشه... یعنی رسما دیگه نمیشه مثلا یک شناخت دقیق از روند پیشرفت و تغییرات بازی ها داشت وقتی 10 20 30 سال بگذره و شاهدان زنده (ماها) از دسترس خارج شیم، حتی روند تغییرات گرافیکی هم فراموش میشه و فقط "نسخه نهایی" در یادها میمونه چون همه اجباری باید نسخه نهایی رو پلی کنند، مخصوصا وقتی بخت بد ما الویز انلاین و اپدیت هام اجباری بشند در اینده... بحث فقط پچ نوت نیست، بحث فهمیدن از نزدیک دیدن و دسترسی هست که از بین میره و این درک و ثبت روند پیشرفت رو به شدت تضعیف میکنه... من خیلی وقت ها برای فان میرم مثلا ورژن 1 بلادبرون رو پلی میکنم، افکت ها خیلی هاشون تغییر کردند مثل خون، ... وااااای، فکر کن، قطعا ورژن جدید بهتره، اما رسما دیگه به اون افکت خون ورژن 1 دسترسی وجود نداره در مدل فقط دیجیتالی بازی های اینده...

فاجعه است... اصلا هرچی بیشتر بهش فکر کنی بیشتر عمق فاجعه رو درک میکنی...

آخرین ویرایش:
به به امروز فن سونی شدم، احسنت
ببینیم تا فردا خدا چی میخواد:))

ما (حداقل من) داریم اینجا در مورد نگاه کمپانی به بازار و گیمر و توجیش برای تصمیمی که گرفته برای صحبت میکنیم.
ماله چیه ؟
مقدس چه سازی؟
کراپشن آخه؟!:D
نمره درک مطلب صفر پرشیا.
فردا با ولی بیا :))
این میشه که میگه کلا بازی خراب و کل سود بازیها مال خودم ، انصافا حق هم داره.
دقیقا گیمرها هم که عادت میکنن ، همین الان هم اکثرا اینطورن.
که درک مطلب من ضعیفه هان؟ این همه مقدمه چیدی که بگی انصافا هم حق داره؟؟؟؟
اگر از همچین سیاست کثیفی که این همه صدا کرده و براش امضا جمع شده حمایت می کنی و می گی انصافا حق داره پس سونی فنی شکی توش نیست
اینم اضافه کنم که بله اگر به سیاست ناعادلانه می گه حق داره هر چی نوشتم به خودت بگیر پس :D

نه عزیز من حق نداره گیمر هم عادت نمی کنه مجبوره قبول کنه اگه نه نگاهی به ایبی یا حتی ایسام خودمون بنداز ببین بازی های قدیمی اصل چقدر زیاد طرفدار داره طرف عشقش هست که دیسک با نوار بازی قدیمی اصلش داشته باشه
یعنی نه تنها که یک عده زیادی بازی با دیسک خرید و فروش می کردن یک عده ای هم همان زمان کالکشن جمع می کردن یا بعدا تصمیم گرفتن بخرن نگهش دارن
بی خودی هم سنگ این شرکت ها هیچ کدومشون به سینه نزنید این جو الکی اقتصاد بد هم خودشون درست کردن بله اقتصاد بده اما برای مردم عادی نه کمپانی ها چرا؟ بد نیست نگاهی به سهام و ارزش این شرکت ها بندازی می فهمی که دروغ می گن نسبت به قبل درامدشون بیشترم شده پس نخیر حق ندارن یکی از بزرگ ترین مزیت های کنسول حذف کنن

تازه بدتر از این قانون جدید سونی اعظم اله گذاشتن که تا 3 سال به اکانتت سر نزنی کل اکانت پاک می شه یعنی کلا نخوای گیم بزنی یا بری ایکس باکس باز بشی یا پی گیمر بشی اکانتت پریده با کل بازی هاش

بیخودیم یک عده فن ماله می کشن کسی که 3 سال نمی ره سمت اکانت یا بازیش چه فرقی می کنه پاک شه چه ربطی داره یعنی از اون حرف های بیخوده که ارزش جواب دادنم نداره

@Persia Tech
تو پستهای قبلی رو دنبال نکردی.
اومدی تو تاپیک یک جمله دیدی تریگر شدی.
برای دفعه چندم بگم دارم از نگاه کمپانی صحبت میکنم؟
یعنی دلایل و توجیحات سونی رو برای این تصمیم نوشتم و در آخر هم حقی که داره رو بهش دادم.
کی میتونه بگه سونی این حق رو نداره؟

ولی آیا من گفتم پلیر هم حق نداره اعتراض کنه؟
یا حقی ازش گرفته نشده؟

میخوای قبل از اینکه نقل قول بعدی رو پست کنی باقی کامنتهام رو هم تو همین تاپیک بخون.

• Like
Reactions: MrElectricWizard

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or