سونی همین فکرو قبل نسل هفت میکرد که اونجوری PS3 رو قیمتگذاری کرد. بعدش که خیلی از گیمرها رفتن سراغ نینتندو و Xbox360 تازه دوزاریش افتاد و حرفای گیمرها رو شنید.واقع گیمری که تو اکوسیستم سونی هست راه دیگه ای نداره باید با شرایط کنار بیاد
حق انتخاب ماها تا زمانی برای کمپانیها محترمه که به سود و درآمد اینها لطمه ای نزنه.حرفاتو کاملا قبول دارم شکی در حرکت اشتباه سونی نیست من خودم خیلی شاکیم از این حرکت حالا بگذریم خود من تو سال خیلی بازی میکنم ولی همین الان سالی 100 تا بازی بکنم راحت 90 تاش دیجیتالیه ولی سونی حق نداشت حق انتخاب منو بگیره تا اینجای کار یه بحثه ولی حرف من اینه که چمیدونم این کمپین هایی که تو فضای مجازی برای بایکوت سونی راه انداختنو و اعتراض های مختلفی که شکل گرفته همشون به مرور زمان کمتر و کمتر میشه در واقع گیمری که تو اکوسیستم سونی هست راه دیگه ای نداره باید با شرایط کنار بیاد و خواهد اومد اینده همه چیزو نشون میده![]()
ببین همینطوری رو کاغذ ضرب و تقسیم کنیم شاید به همچین چیزی برسیم ولی تو واقعیت اصلا چنین اتفاقی نمیفته. یه بخش قابل توجهی از فروش بازی ها اصلا به واسطه همین بازار دست دو شکل گرفته بود. یعنی طرف میدونست اگه 70 دلار پول بازی رو تو لانچش بده میتونه چند وقت بعدش بازی رو بفروشه یا تعویض کنه. شاید همین آدم تو شرایط عادی صبر کنه بازی تخفیف 50 درصدی بخوره. اینطور نیست بگی سونی فلان بازیشو رو دیسک 3 میلیون نسخه فروخته اگر دیسک رو حذف کنه عین همین 3 میلیون اضافه میشه به فروش دیجیتالیش. در بهترین حالت شاید نصفش اضافه بشه. اونم نه تو لزوما زمان لانچ.این میشه که میگه کلا بازی خراب و کل سود بازیها مال خودم ، انصافا حق هم داره.
اولین کاری که سونی بعدش میکنه اون داستان فمیلی شیرینگ رو جمع میکنه و بعدش بزرگترین تخفیفی که رو بازیا میبینی نهایت 30 درصدهحق انتخاب رو چطور از بین برده سونی دقیقا؟ گفته از 2028 به بعد که تا اون زمان هم به احتمال زیاد کنسول جدید اومده و دیسک های فعلی هم مثه اون کاری که میخواد مایکرو با دیسکا بکنه به لایسنس دیجیتال تبدیل شده.
حق انتخاب وقتی از بین میره که شرکت به شما وعده ای بده و اون رو نقض کنه.
وقتی تقریبا کل پلتفرم pc و نزدیک 80 درصد پلتفرم ps بصورت دیجیتالی هست، خود شما هم بودین همین تصمیم سونی رو میگرفتین.....عمده مصرف کننده ها عبور کردن از خرید دیسک و سونی هم داره میره اون سمت
قضیه رو جنایی میکنید همیشه
.
خب اونی که وایمسته که دیسک بازی ارزون بشه و از قیمت بیفته مثل اون پلیریه که صبر میکنه بازی تخفیف دیجیتالی بخوره و بعد بخره.ببین همینطوری رو کاغذ ضرب و تقسیم کنیم شاید به همچین چیزی برسیم ولی تو واقعیت اصلا چنین اتفاقی نمیفته. یه بخش قابل توجهی از فروش بازی ها اصلا به واسطه همین بازار دست دو شکل گرفته بود. یعنی طرف میدونست اگه 70 دلار پول بازی رو تو لانچش بده میتونه چند وقت بعدش بازی رو بفروشه یا تعویض کنه. شاید همین آدم تو شرایط عادی صبر کنه بازی تخفیف 50 درصدی بخوره. اینطور نیست بگی سونی فلان بازیشو رو دیسک 3 میلیون نسخه فروخته اگر دیسک رو حذف کنه عین همین 3 میلیون اضافه میشه به فروش دیجیتالیش. در بهترین حالت شاید نصفش اضافه بشه. اونم نه تو لزوما زمان لانچ.
حالا یه بخشی از فروش فیزیکی هم به خاطر تخفیف های سنگین فروشگاهای مختلف هستش. یعنی تو حالت عادی اصلا شاید هیچوقت اون طرف اون بازی رو نمیخریده ولی صرفا چون تصادفا دیده تخفیف خوبی خورده خریده.
از نظر من حذف مارکت فیزیکی نه صرفا به خاطر هزینه هاش بلکه به خاطر حذف رقیب عرضه دیجیتالی داره اتفاق میفته. یعنی سونی ترجیح میده تنها مارکتی رو کنسولش باقی بمونه که کنترل کامل روش داره.
God of War 2018 و Spiderman 1 و 2 هزار برابر بیشتر بلادبورن کنسول سلر بودن. اصلا بلادبورن فروش خاصی نداشت برعکس چیزی که عموم گیمر ها فکر میکنن.اگر بحث مالی رو بزاریم کنار دقیقن حرفت درسته. ترکیب ps+pc میتونه یه تجربه کامل گیمینگ باشه.
ولی اگر محدودیت مالی باشه، خود من اگر پولی هم دستم بیاد ترجیح میدم برم pc رو آپگرید کنم. فکر کنم منطقی ترین تصمیم هم همین باشه.
من کاری به کیفیت انحصاری ها ندارم. چیزی که میدونم اینه که حداقل فعلن هیچ انحصاری نیست که اونقدر تحریک کننده باشه که بخاد کسی رو مجاب به خرید کنسول کنه.
از این دست انحصاری ها آخرین بار بلادبورن بود که خیلی ها رو مجبور به خرید ps کرد.
اونم الان انقدر مشابه با کیفیت روی pc (از نظر گیم پلی) داره، که قطعن اگر دنبالش ساخته بشه، مثل قبل نمیتونه کنسول سلر بشه.
اواخر نسل قبل شایعه بود که ایکس باکس سریز حالت ویندوز مود داره. که خب منتفی شد. الان هم شایعه اش هست که نسل بعدی این قابلیت رو داره.
به نظرم بهترین گزینه برای گیمینگ ایکس باکس دارای ویندوز مود هستش با یک قیمت رقابتی نسبت به pc و یه مشت پرک و فیچر. که البته بازهم به نظرم بعیده مایکروسافت همچین کنسولی بسازه.
خب پاراگراف اول کلا درمورد همین بود دیگهبحث حذف نسخه فیزیکی که در مورد اونها نیست ، بیشتر برمیگرده به پلیرهایی که با قیمت کامل بازی رو میخرن.
این سوال رو جدی پرسیدی؟حق انتخاب رو چطور از بین برده سونی دقیقا؟
این سوال رو جدی پرسیدی؟شما وقتی یه بازی ریلیز میشه و تصمیم میگیری تجربهاش کنی، اول باید اون بازی رو تهیه کنی. برای این کار، عرفاً دو گزینه کُلی پیش روی شماست: نسخه دیجیتالی و نسخه فیزیکی. الان شما به داشتن امکانِ "برگزیدن یک گزینه از میان دو گزینه موجود" چی میگی؟! مگه بهش «حق انتخاب» نمیگی؟! حالا اگر یکی از این دو گزینه رو از پیش روی شما بردارن، مگه اسمش "حذف یک گزینه از میان گزینههای قابل انتخاب" نیست؟! مثلا اگر فروشنده به شما بگه: "قربان، شما 2 راه برای تجربه این بازی دارید؛ یا نسخه دیجیتالی رو تهیه کنید و یا اینکه نسخه دیجیتالی رو تهیه کنید!" الان حق انتخاب شما، هنوز هم دستنخورده و محفوظ سرِ جاشه؟!
بعدش شما باید عواقب بعدی این اقدام رو هم در نظر بگیری؛ بازی فیزیکی، قابلیت معاملهی مجدد داره. یعنی شما به عنوان کسی که پول دادید و دیسکی رو تهیه کردید، حق دارید هر زمان که خواستید به هر قیمتی که دلتون میخواد اون رو به کس دیگری بفروشید و این اصلا و ابداً منافاتی با حقوق صاحب و مؤلف اثر نداره. زمانی حقوق سازندهی اثر نقض میشه که مخاطب در محتویات محصول دخل و تصرفی بکنه، وگرنه خودِ محصول رو میشه دوباره به بازار برگردوند و بابتش پول دریافت کرد. با دیجیتالی شدنِ همیشگی بازیها، این امکان از شما سلب میشه؛ شما که نمیتونید اراده کنید و یکی از بازیهای دیجیتالی موجود روی اکانتتون رو به فرد دیگری بفروشید. همه بازیهای خریده شده روی اکانت، تا ابد به همدیگه و به خودِ اکانت چسبیدن و هیچ راهی برای فروش گزینشی اونها وجود نداره!
پیامدهای بعدی این اقدام هم طبق تجربه، پیامدهای خوشایندی نخواهد بود! تجربه ثابت کرده که قُبح خیلی از تصمیماتِ این شکلی، کمکم ریخته میشه و چند سال بعد به خودتون میاید و میبینید از یک اقدامِ به زعمِ شما کماهمیت، به مرور چه کلاههای گندهای سر مشتریها گذاشته شده؛ یکیاش حذف همین Family Sharing که دوستان بهش اشاره کردن. بعدش اِعمالِ Always Online و بعد هم ....
خب نمیخوای بگی که همه اون 30-20 (اصلا 50خب پاراگراف اول کلا درمورد همین بود دیگهمیگم یه بخش بزرگی از بازار فیزیکی اصلا به واسطه همین امکان فروش مجدد شکل گرفته بود. یعنی طرف تو لانچ حاضر بود 70 دلار یا بیشتر بده با رو این حساب که میتونه بعدا بفروشه یا تعویض کنه. تو حالت عادی شاید نصف همون قیمتم نخره به صورت دیجیتالی. یعنی اینطور نیست هرکی تو لانچ فیزیکی گرفته بعدا بیاد دیجیتالیشو لانچ بخره.
عزیز پس با این استدلال ممکنه پیام قبلی منو توضیح بدی که چرا سونی با منی که صد یورو پول بیشتری اتفاقا دادم برای کنسول دیسکی داره یه سرویس رو ازم میگیره؟ (نمایش بازی های دیسکیم در اکانتم) . سرویسی که موقع خرید کنسول هیچوقت به من گفته نشد قراره ازت گرفته بشه ولی الان فقط انحصارا برای بازی هایی هست که به صورت دیجیتالی روی «اکانت» خودم خریدم؟اولا در مورد حق انتخاب خودت میگی عرفا.... و نگفتی قانونا. در نتیجه چیزی به شما مدیون نیس سونی.تازه کنسولای این نسلشم که عرضه کرده داره دیسکش رو ساپورت میکنه و چیزی که عرضه کرده رو نیمه کاره رها نکرده(برا تبدیل دیسک به لایسنسن هم برنامه دارن)
به نظرم مثال پی سی اشتباه شما روی پی شی کلی انتخاب داری برای راه خرید و پی سی شما یه پلتفرم بسته نیست میتونی ویندوز بیزی لینکوس و....حق انتخاب رو چطور از بین برده سونی دقیقا؟ گفته از 2028 به بعد که تا اون زمان هم به احتمال زیاد کنسول جدید اومده و دیسک های فعلی هم مثه اون کاری که میخواد مایکرو با دیسکا بکنه به لایسنس دیجیتال تبدیل شده.
حق انتخاب وقتی از بین میره که شرکت به شما وعده ای بده و اون رو نقض کنه.
وقتی تقریبا کل پلتفرم pc و نزدیک 80 درصد پلتفرم ps بصورت دیجیتالی هست، خود شما هم بودین همین تصمیم سونی رو میگرفتین.....عمده مصرف کننده ها عبور کردن از خرید دیسک و سونی هم داره میره اون سمت
قضیه رو جنایی میکنید همیشه
.
تو خبرها اومده که مشکل پیش اومده و در حال رفعش هستن:عزیز پس با این استدلال ممکنه پیام قبلی منو توضیح بدی که چرا سونی با منی که صد یورو پول بیشتری اتفاقا دادم برای کنسول دیسکی داره یه سرویس رو ازم میگیره؟ (نمایش بازی های دیسکیم در اکانتم) . سرویسی که موقع خرید کنسول هیچوقت به من گفته نشد قراره ازت گرفته بشه ولی الان فقط انحصارا برای بازی هایی هست که به صورت دیجیتالی روی «اکانت» خودم خریدم؟
از یه طرف خب سونی که PS5 رو از پلیرها نگرفته.عزیز پس با این استدلال ممکنه پیام قبلی منو توضیح بدی که چرا سونی با منی که صد یورو پول بیشتری اتفاقا دادم برای کنسول دیسکی داره یه سرویس رو ازم میگیره؟ (نمایش بازی های دیسکیم در اکانتم) . سرویسی که موقع خرید کنسول هیچوقت به من گفته نشد قراره ازت گرفته بشه ولی الان فقط انحصارا برای بازی هایی هست که به صورت دیجیتالی روی «اکانت» خودم خریدم؟