قبول دارم که فانتزی فانتزیه، ولی خب دوزِ فانتزی بودنِ بازیها هم فرق میکنه؛ GeoW با اینکه ستینگِ realistic ـی نداره ولی به لحاظ رویدادهای فیزیکی، خیلی بیشتر از GoW به دنیای واقعی و امروزی ما شبیهه و همین باعث میشه محدوده خلاقیتپذیریِ Gears کوچیکتر بشه. حتی کوچیکتر از عنوانی مثلِ DOOM؛ چون هم جهانِ DOOM به مراتب فانتزیتره و هم Doomguy، فانتزیتر از مارکوس فنیکس ـه!
علیرضا بزار یه چیزی بهت بگم اول کاری، GeoW در بطن جنس فانتزیش دقیقا با GoW یکیه، و در واقع ترجمه GoW در یک دنیای دیگه و یه بازی شوتره. من در زمان دایناسورها که عضو تحریره اینجا بودم، یه مقاله در این باب نوشتم، که GeoW چطور هوشمندانه سعی کرده یه GoW شوتر بسازه. نه به معنای تقلید، بلکه به معنا ترجمه. GeoW پر از این برداشت های خودآگاه و ناخودآگاه از GoW. از یه شخصیت گولاخ با یه سلاح آیکانیک بگیر، تا دوز خشونت و ماهیت اسطوره ای که این مبارزه با لوکست ها داره. خیلی شباهت های ظاهری زیادی هم بینشون وجود داره، از اینکه مثلا Sera برعکس Ares ـه و اشاره به همش واقعا خودش یه مقاله بزرگ میشه دوباره. در کل این دوتا بازی واقعا انقدر که فکر میکنی متفاوت نیستن، فقط هریک دنیای خودش رو داره. و اتفاقا راحت تر از اونچه فکر میکنی میشه GeoW رو هم تغییر بنیادین داد بدون اینکه هسته اصلی بازی تغییر کنه.
اگه یه زمانی وقت کردی که عالی میشه؛ بیا و تکلیف ما رو درباره reinvention و ریبوت GeoW روشن کن

اینطوری شاید جواب ابهامات بالا برام روشن بشه.
ببین لازمه ابداع دوباره GeoW اینه که اول تشخیص بدی Game Pillar ها دقیقا چیه، یعنی اونچه تمام گیم پلی و دنیا و داستان و آرت دیرکشن بازی روش سواره، و هسته اصلی فان بودن بازی رو تشکیل میده چه المان هایی هست، بعد برسی به یه سوال دیگه، آیا هنوز این المان ها کارکرد دارن؟ یا باید با توجه به ذائقه جدید مخاطب و استانداردهای مدرن امروزی از نو تعریف بشن؟
(از این جا به بعد هرچی میگم دیگه خیلی خیلی نظر شخصیه)
من هسته اصلی GeoW رو Badass Squad Vs The World میدونم. یعنی اونچه همه چیز این بازی دورش جمع شده، یه گروه از سربازهای بداسه که علیه دنیا دارن میجنگن. تمام المان های بازی که هویتش رو شکل میدن رو این هسته سواره. ظاهرشون مستقیم ریپ آف آرمورهای Warhammer و نایت های این دنیاست، مبارزات از Kill Switch امده، دشمن متخاصم که اینا دارن علیه اش میجنگن شده تم اصلی دنیای بازی، یعنی مبارزه برای بقا بشریت که خوب سوژه همه B Movie هاست. و حالا سازنده یه تلفیق خیلی خوب از همه اینا ساخته + اینکه خودش رو جدی نمیگیره. در هر سه شماره تریلوژی فرمول بازی یه شوتر محض باقی میمونه، داستان از یه حدی بزرگ یا حتا عمیق تر نمیشه، و همچنان درباری این Squad خیلی خفن و بداسه. فقط اینکه داستان لوکست هاست که هی داره بهتر میشه و مساله نجات دنیا اهمیت بیشتری پیدا میکنه، نه اینکه عمیق بشه، یا فلسفی، یا درکش سخت و ...
چرا GeoW 4&5 جواب ندادن؟ به نام خدا برای اینکه در وهله اول این Squad خفن رو تقریبا به کثافت و ابتذال کشوندن. دوم ستینگ بازیه، اونچه حالا یه اسکوآد به شدت تو یه جایی نرو داره باهاش مبارزه میکنه، عوض لوکست ها و اون مساله بقا بشریت و نجات دنیا... تقلیل پیدا کرد به کله کردن یه سری ربات و دری وری بی سر و ته. گیم پلی هم هیچ ابداع تازه ای نداشت و عین به عین همون مکنیک هارو بازتولید کرد، فقط با یه تفاوت، که با تغییر دادن فرمول اکشن محض به یه چیز اکشن ادونچر گونه، این بُعد بازی رو هم نابود کرد.
یعنی کوآلشن امد هسته بازی رو عملا از بین برد، در عوض پرش کرد با چیزهای تقلیدی از بازی های مختلف. مثل فرمول اکشن ادونچرها یا مثلا محیط های بزرگ و اون سورتمه که به گفته خودشون الهامی بود از قایق GoW 2018 و در نهایتم همه اینا فرو ریختن چون هیچ ستون مستحکمی برای نگه داشتنش وجود نداشت.
حالا با درک این موضوع باید قبل ریبوت GeoW به سوال های اساس جواب داد:
آیا ماهیت Badass Squad vs The World هنوز جواب میده؟ بعله جواب میده، فقط با این تفاوت که الان باید بشه Super Badass Squad vs The World. یعنی باید تیم چند نفره به مراتب از مارکوس و دام و ... گنگ تر باشن، نه اینکه یه پسر مورد دار با یه دختر کلاه به سر بیاری.
آیا ستینگ بازی و مبارزه با لوکست ها و بقا بشریت هنوز جواب میده؟ پاسخ باز ساده است، تم هنوز کار میکنه، کلید واژه ها بخصوص اگه آرک تایپ باشن هیچ وقت قدیمی نمیشن. مثل سوژه انتقام که هزار بارم ساخته بشه تکراری نیست. نجات بشریت هم اسطوره است. و اسطوره در همه حال جواب میده اما لوکست ها خوب نیستن و باید موجوداتی بیان که گیم پلی رو تحت تاثیر قرار بدن (در ادامه میگم چی)
آیا گیم پلی و کامبت سیستم بازی و فرمول کلی اکشن جوابه؟ فرمول اکشن، یعنی شوتر محض بودن باید حفظ بشه، اما کامبت سیستم بازی و کاور گیری، دیگه کار نمیکنه. چون بقیه انقدر تکرارش کردن خیلی خیلی منسوخ شده دیگه.
یه موردی هم وجود داره اینجا، چه المان هایی هست که GeoW باهاش شناخته میشه؟ مهم ترینش لنسر و کاور گیریه، درست؟ جفتش رو باید شجاعانه اول کار گذاشت کنار و حالا گفت خوب بشین بازی رو دوباره طراحی کن بدون اینا! مثل کاری که کوری بارلاگ با GoW کرد! امد آیکانیک ترین چیزهای GoW رو ازش گرفت! Blade of Chaos و یه کریتوس خشن بی رحم! بعد کامبت رو هم کلا ریخت رفت از اول ساخت! و با این حال جواب داد! چرا؟ چون هسته اصلی بازی رو درست نگه داشت.
با توجه به این روضه طولانی که خوندم، مقدمات لازم برای اینکه بگم ایده خودم چیه و چرا فکر میکنم جوابه فراهم شده
چون خیلی طولانی شد تو یه پست دیگه میگم اینارو چطور میشه از دم تغییر داد تا بازی کلا عوض بشه و همچنان GeoW بمونه