حالا همینطوری هرچی ذهنم بهش چرخید نوشتم واقعا قصدی تو کار نبودطرفداری قیمت استیم ماشین که نمیخوام بکنم، ولی دیگه قیمت پایه 1050 دلاره (با دسته هم در نظر بگیریم حدود 1130)، از طرف دیگه هم ارزونترین مدل PS5 دیجیتال الان 600 دلار.
یک طرف به بالا رند کنیم یک طرف به پایین؟
یکی از دلایل ساده و محبوب کنسول لم دادن و دراز کشیدن و پلی دادنهحالا همینطوری هرچی ذهنم بهش چرخید نوشتم واقعا قصدی تو کار نبودولی جدی نه افزایش هزینه اشتراک نه حذف دیسک نه افزایش قیمت کنسول تو مهاجرت افراد به سمت پی سی تاثیر نداره. مخصوصا افزایش قیمت که میدونیم هرچقدر کنسول گرون بشه دو برابرش پی سی گرون شده. کلا اینا دو تا اکوسیستم کاملا متفاوتن. من حتی کسایی رو میشناسم پی سی های شدیدا قدرتمند دارن منتها طرف باز دوست داره با پلی استیشن بازی کنه.
تمامی این ها شاید باعث شه فروش کنسول روند صعودی ملایم تری داشته باشه چون ملت تصمیم میگیرن با همون کنسول قبلیشون بگذرونن ولی کسی نمیره یهو بگه خب هزار دلار گرونه برم دو هزار تا بدم سیستم ببندم.
اشتباه میفرمایید:یکی از دلایل ساده و محبوب کنسول لم دادن و دراز کشیدن و پلی دادنه
پی سی باید شق و رق بشینی![]()
والا ما از اول ۲۰۲۰عه یدونه دیسک م نگرفتم چی شده مگه حالا .......
خیلی از بازیهای نسل فعلی هم دیجیتالی ند .از فیری شدن های پلاس در هر ماه بگیر تا کلاسیک های قدیم ...
جدای از این موارد . گزینه ی فرند فمیلی شیرینگ هم هست
ما که ۶ ساله یدونه دیسک هم نخریدیم
روند معکوس کوچ از pc به کنسول، نیست در جهانه.انصافا ساختن پروفایل گیمینگ برای هر پلتفرمی واقعا آدم رو نمک گیر اون پلتفرم میکنه.
منم بمیرم دلم نمیاد بیرون از محیط استیم پول یه بازی بدم.
روزی اگه اکانتم رو از دست بدم ، یا هرحالت دیگه ای ...گیم رو میبوسم و میزارم کنار.
اصلا دلیل اصلی که پلیرها به یه پلتفرم وفادار میمونن همین پروفایل گیمینگه با تمام جزئیاتش (فرندلیست ، تروفی ها ،لیست بازیها و...)
حتما که این روند کنسولها تو این دونسل اخیر اونها رو عملا به PCهای متوسط تبدیل کرده و اون جذابیت نسلهای قبل هشتم رو ندارن یا کمتر دارن.
اما خب با این شرایطی که دوباره بحث انحصاریها دارن جون میگیرن ... به نظرم حداقل برای چندسال دوباره کنسولها هم خواستنی میشن.
شاید روند معکوس کوچ کردن PC به کنسول رو هم دیدیم.
منظورم این نبود که یکی پی سیش رو آتیش بزنه و بره کنسول پلیر بشه.روند معکوس کوچ از pc به کنسول، نیست در جهانه.
کسی که از پروفایل کنسولش دل بکنه و بیاد روی pc ، دیگه امکان نداره برگرده روی کنسول
به قول خودت استیم یه جوری آدمو نمک گیر میکنه که نمیشه جایگزینش کرد.
خیلی ها هستن به واسطه فروش آیتم (باکس cs و تردینگ کارت و...) رایگان یا با هزینه خیلی کم میتونن بازی مورد علاقشون رو بخرن.
بحث ماد رو هم نمیشه در pc دست کم گرفت.
کنسول ها دیگه هیچوقت به دوران اوجشون در نسل 7 برنمیگردن. روند داره اینو نشون میده. فقط در اون نسل بود که کنسول ها از خیلی از جهات برتری محض نسبت به pc داشتن.
بازیهای انحصاری هم همونطور که اسپنسر کبیر گفتند، دورانشون تموم شده. انحصاری ها صرفن میتونن اینستالد بیس رو تا حدی حفظ کنن. ولی توان گرفتن ورودی جدید رو ندارن.
من به واسطه ی برادرزادم که نسل زد هستش، با این نسل آشنایی زیادی پیدا کردم.
اینها علاوه بر اینکه علایق و سلیقه خاص و بعضن عجیبی نسبت به ما دارن، ذره ای به انحصاری بودن یک بازی اهمیت نمیدن.
مثلن من دیدم ساعتها میرن co-op serious sam که برای چند نسل پیشه بازی میکنن. یا killing floor و dbd و کلن بازیهای مالتی پلیر.
به ندرت دیدم سینگل پلیر بازی کنن و خب اگر نسل زدی های بقیه دنیا هم اینجور باشن، میشه فهمید چرا سونی یا دیگر کمپانی ها دنبال ساخت گس و... هستند
خلاصه، امکان اینکه یه نسل زد بیاد به خاطر یه بازی انحصاری سینگل پلیر مثل saros کوچ کنه به کنسول، نمیگم صفره ولی در همون حده.
نسل بعد دیگه وقتشه بریم رو هندهلدنسل بعد رو کنسول بخریم یا PC رو آپگرید کنیم ؟
من هنوز معتقدم اگر سونی یه کنسول هندهلد که هیبرید بشه رو تی وی هم استفادش کرد واسه نسل بعد بسازه یه فروش عجیبی میکنه.اگر بحث مالی رو بزاریم کنار دقیقن حرفت درسته. ترکیب ps+pc میتونه یه تجربه کامل گیمینگ باشه.منظورم این نبود که یکی پی سیش رو آتیش بزنه و بره کنسول پلیر بشه.
میخواستم این رو بگم که روند انحصاری شدن بازیها (مخصوصا پلی استیشن) که دوباره جون بگیره خب حتما از ماها ترغیب میشیم که بریم کنسول هم بخریم که فلان بازی رو تجربه کنیم.
این طبیعیه خب.
و خب این اشتباست که کل جامعه PC پلیر رو همینهایی بدونیم که اطرافمون فقط لایوسرویس ها رو بازی میکنن.
فروش بازیهایی مثل الدن رینگ ، REها ، JRPGها یا کلا بازیهای سینگل پلیر دیگه این رو نشون میده که تعداد بالایی از پلیرهای PC سلیقشون با پلیرهای کنسولی تقریبا یکیه.
حتی تو یکسری از سبکهای بازیهای سینگل پلیر جلوتر هم هستن و دست بالا رو دارن.
این نوع نگاه که PC پلیرها همه دوتا/CS و... بازی میکنن از این میاد که خب استیم چندبرابر این کنسولها پلیر داره و خب تو یه جامعه آماری تو این سطح ... پلیرهای بازیهای لایوسرویس دست بالاتر رو دارن و خب تصویر کلی از PC پلیر رو اونطور نشون میدن.
ولی خیلی از ماها که زیاد اهل لایوسرویس نیستیم هم کنسول داریم و هم PC یا قبلا داشتیم ، همیشه هم این وسط تو چالشیم که نسل بعد رو کنسول بخریم یا PC رو آپگرید کنیم ؟
ببین من خودم با کنسول های سونی بزرگ شدم و برام خاطره ساختن ولی مسیله برای من فقط حذف دیسک نیست بلکه برخورد سونی با من مشتریه! سونی به من خریدار احترام میذاشت در گذشته. وقتی سرورای سونی قطع شد اومد معذرت خواهی کرد. وقتی دید سری GOW داره خراب میکنه رفت کوری بارلوگ رو آورد. حرف گیمر رو میشنید. اما از شروع این نسل خودش رو به نشنیدن زده. اصلا انگار ما وجود نداریم. خودش میسازه، میخره میبنده خراب میکنه. ملت جر خوردن که اقا این گیم های سرویس محور که داری از GOW و اسپایدرمن و Last of Us میسازی جواب نمیده. این حذف دیسک که داری انجام میدی واقعا راهش اینطوری نیست. ولی سونی فهمیده که نیازی نداره دیگه به من خریدار جوابی بده. هرچی من میگم باید بگن چشم.الان جو منفی به شدت دور سونی زیاد شده نزدیک عرضه ps6 که بشه یه کنفرانس بزاره ۴ تا بازی فک برانداز انحصاری نشون بده همه این چیزا را یادشون میره.
خداوکیلی تو همین بازیسنتر خودمون اونایی که سونی فن هستن و با اکوسیستم سونی بزرگ شدن کدومتون حاضرید به خاطر اینکه ps6 دیسک نداره برید سمت pc .چون کنسول بعدی مایکروسافت هم دیسک نداره نینتندو هم که کلا داخل آدم نیست
حرفاتو کاملا قبول دارم شکی در حرکت اشتباه سونی نیست من خودم خیلی شاکیم از این حرکت حالا بگذریم خود من تو سال خیلی بازی میکنم ولی همین الان سالی 100 تا بازی بکنم راحت 90 تاش دیجیتالیه ولی سونی حق نداشت حق انتخاب منو بگیره تا اینجای کار یه بحثه ولی حرف من اینه که چمیدونم این کمپین هایی که تو فضای مجازی برای بایکوت سونی راه انداختنو و اعتراض های مختلفی که شکل گرفته همشون به مرور زمان کمتر و کمتر میشه در واقع گیمری که تو اکوسیستم سونی هست راه دیگه ای نداره باید با شرایط کنار بیاد و خواهد اومد اینده همه چیزو نشون میدهببین من خودم با کنسول های سونی بزرگ شدم و برام خاطره ساختن ولی مسیله برای من فقط حذف دیسک نیست بلکه برخورد سونی با من مشتریه! سونی به من خریدار احترام میذاشت در گذشته. وقتی سرورای سونی قطع شد اومد معذرت خواهی کرد. وقتی دید سری GOW داره خراب میکنه رفت کوری بارلوگ رو آورد. حرف گیمر رو میشنید. اما از شروع این نسل خودش رو به نشنیدن زده. اصلا انگار ما وجود نداریم. خودش میسازه، میخره میبنده خراب میکنه. ملت جر خوردن که اقا این گیم های سرویس محور که داری از GOW و اسپایدرمن و Last of Us میسازی جواب نمیده. این حذف دیسک که داری انجام میدی واقعا راهش اینطوری نیست. ولی سونی فهمیده که نیازی نداره دیگه به من خریدار جوابی بده. هرچی من میگم باید بگن چشم.