خبر رسمی تعدیل گسترده در مایکروسافت؛ نزدیک به ۲۰ درصد کارکنان Xbox اخراج می‌شوند

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000013820.jpg

مایکروسافت در مجموع ۴۸۰۰ نفر از کارکنان خود را تعدیل می‌کند؛ ۳۲۰۰ نفر از بخش Xbox خواهند بود

مایکروسافت به‌طور رسمی اعلام کرده است که در مجموع حدود ۴۸۰۰ نفر از کارکنان خود را تعدیل خواهد کرد. این تعدیل‌ها عمدتاً بخش‌های فروش و Xbox را هدف قرار داده‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشرشده، حدود ۱۶۰۰ نفر از کارکنان Xbox از همین حالا تعدیل شده‌اند و این روند تا پایان سال مالی ادامه خواهد داشت تا مجموع تعدیل‌های این بخش به حدود ۳۲۰۰ نفر برسد؛ رقمی که معادل نزدیک به ۲۰ درصد از نیروی انسانی Xbox است.

همزمان با این بازسازی گسترده، مایکروسافت در حال فروش یا مستقل کردن چند استودیوی بازی‌سازی و ساده‌سازی ساختار مدیریتی Xbox است. این اقدامات بخشی از برنامه بازسازی کسب‌وکار گیمینگ این شرکت عنوان شده است.

خبر تکمیلی:

استودیوهای ‌Double Fine و Compulsion Games از مایکروسافت جدا می‌شوند و دوباره به مالکیت مستقل بازخواهند گشت.

Ninja Theory و Undead Labs نیز در حال فروش به مالکان جدید هستند، اما بودجه ساخت پروژه‌های فعلی آن‌ها حفظ خواهد شد تا بازی‌های در دست توسعه تکمیل شوند.

مایکروسافت همچنین در حال بررسی آینده Arkane Studios است. گزارش‌ها می‌گویند به‌دلیل افزایش هزینه‌ها و تأخیر پروژه Marvel's Blade، فروش یا حتی تعطیلی این استودیو همچنان یکی از گزینه‌های روی میز است، اما هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.
- Business Insider

آخرین ویرایش:
بزرگترین بازارش روی pc هست . اون وقت برای اجرا، سیستم مورد نیاز بروز و نسبتا گرانی میخواست. نیازمند کارتی با قابلیت اجرای ریتریسینگ بود ، اونم زمانی که درصد قابل توجهی هنوز کارتش رو ندارن.
حذف مالتی پلیر که تو نسخه اترنال کلی توش اسکین میفروختن
کمبود محتوا نسبت به اترنال . اترنال مستر لول داشت علاوه بر مولتی پلیر
تغییرات زیاد گیمپلی احتمالا برای بعضی از طرفدارها خوش آیند نبوده. تو dlc بازی گیمپلی شبیه اترنال شده :-?
شاید عدم استقبال منتقدها :-?
گیمپس هم تاثیر منفی روی فروش داره قاعدتا

دقیقا همینه. هیچ وقت هیچ چیزی فقط یه عامل نداره و موارد مختلفی میتونن تاثیر گزار باشن. حالا از سیستم مورد نیاز برای PC بگیر تا تغییرات بازی و فاصله گرفتن از کور لوپ اصلی گیم پلی و در نهایت عرضه رو گیم پس.

به نظرم شاید مارکتینگ درستی هم نداشته. من امروز با چند نفر که TDA رو دوست نداشتن صحبت کردم، ایراد همشون همین فاصله گرفتن از گیم پلی دووم کلسیک بود. و حالا یا کلا دیزاین دسژن درستی نبوده، یا نتونستن خوب مارکت کنن تا افراد بیشتر دلشون بخواد حداقل تجربه کنن ببینن دقیقا چیه.

در کل باز واقعیت تلخ و انکار ناپذیر اینه که تو این شرایط فعلی یه شکست تجاری میتونه مساوی با نابودی استدیو سازنده باشه. و بعد دیگه مهم نیست خود بازی چقدر خفن بوده یا تیم سازنده چقدر عالی ان. مثلا یه زمان کاز هیرای میگفت هم Ico و هم SotC جفتشون شکست تجاری بودن و اصلا سودآوری نرسیدن. ولی بعد فیل شدن ایکو از نظر مالی باز به SotC چراغ سبز نشون میدن با علم به اینکه اینم بفروش نیست... فقط محض پرستیژ کنسول. یه زمان که هزینه تولید کم بود میشد از این شامورتی گریا راه انداخت اما الان نه. ولی قصدم از این مثال اینه که اگه الان این بازی ها ساخته میشدن با همون شکست اول در استدیو تخته میشد و شاید دیگه هیچ وقتی بازی های بعدی رو نمیدیدم. اصلنم برای کسی اهمیت نداشت ایکو چقدر خفنه، چقدر تاثیر گزاره و ...

به قول جان کارمک الان استدیوها باید علاوه بر ساخت بازی خوب، به فروشش هم فکر کنن و نمیشه صرفا یه چیز خفن درست کرد و زنده موند. خیلی تلخه ها، ولی واقعیت اینه.

آخرین ویرایش:
اینکه چرا Doom جدید نفروخت هم به نظرم اصلا ربطی به گیم پس نداره، چون مالتی پلتفرم بود. و این بازی رو PS5 و PC هم عملکرد خوبی نداشت راستش. شاید علتش فاصله گرفتن از ریشه های اصلی Doom ـه، نمیدونم، ولی برای من بهترین شوتر این چند سال اخیر بود. با لحظه به لحظه اش حال کردم و واقعا دوست دارم بدونم ملت چرا استقبال نکردن. با چی بازی حال نکردن؟ یا اصلا مساله یه چیز دیگه است و باید تو مارکتینگ پیدا کرد؟ ولی مارکتینگش هم بد نبود انصافی... نمیدونم بازی چی نداشت که پلیرها بیان سمتش، ولی من شخصا مجذوبش شدم.
به نظرم یک مجموعه دلیل برای کمتر از حد انتظار فروختن دارک ایجز میشه در نظر گرفت:

1- گیم پس، بازی رو چند میلیون نفر رو گیم پس پلی کردند، خیلی زود، حتی اگر 30 درصد اینا هم بازی رو میخریدند یعنی گیم پس موجود نبود، الان شاید بازی حداقل 1 میلیون بیشتر فروخته بود، همین یک مورد فقط...

2- رو پی سی همونطور که دوستانم قبلا اشاره کردند بازی سخت افزار گران قیمت و سطح بالا میخواد، بازار پی سی بسیار وسیع هست همین وسیع بودن نتیجه اش میشه اینکه بخش مهمی از کاربران سخت افزار های اند یا استاندارد روز نداشته باشند، که خب همینم طبیعتا یک بخشی از فروش بازی رو شکست...

3- به نظرم یک پدیده ای داریم تازگی ها که "سیکوئل" ها خوب نمیفروشند، کمتر از بازی اصلی میفروشند، شما ببین دلست اف اس پارت 2 یک جهش واقعا شگفت انگیز نسبت به نسخه اصلی هست اما به نسبت کمتر فروخته خیلی کمتر، هورایزن یک جهش به نسبت خوب (و نه خیلی شگفت انگیز در حد دلست اف اس پارت 2) هست به نسبت نسخه اصلی و باز هم کمتر فروخته، اسپایدرمن 2 شبیه هرایزن بازی پیشرفته تری هست کامل تری هست اما باز هم به نسبت کمتر فروخته خیلی کمتر، یعنی حتی لزوما به جهش هم ربط نداره، به نظرم بیشتر از همه به این ربط داره که منهای Core اصلی گیمر ها یعنی امثال ماها (که کم هم نیستیم، میلیون ها نفریم و کافی هستیم تا سر و صدای کافی ایجاد کنیم گویی همه چی و همه کس دقیقا هم نظر ما هستند) که بازی هارو در هر صورت میخریم و تا حد امکان سعی میکنیم حداقل بازی های شاخص رو سریعتر چه بسا روز اول پلی کنیم، اما بخش مهمی از گیمر ها، وقتی به یک بازی (سینگل پلیر مخصوصا) عادت میکنند خوششون میاد دیگه خیلی سریع ازش خسته نمیشند، نمیگم ماها خسته میشیم و برای همین میریم، نه، اما این دسته از گیمر ها که اکثریت هم هستند به نظرم خیلی بیشتر رو یک بازی میمونند، کمتر از ما نیاز به محتوای جدید دارند، اون محتوای جدید رو یا از بازی های لایو سرویس فری میگیرند یا مولتی پلیر های شاخص، و برای سینگل، تا این اقیانوس بک لاگ هاشون و بازی های نسل 8 به بعد رو پلی کنند، شاید خیلیییییییییی طول بکشه که مثلا از دلست اف اس 2013 بیان رو پارت 2، از هرایزن 1 بیان رو هرایزن 2، از اسپایدرمن دف استرندینگ 1 بیان رو نسخه های 2، از ایترنال بیان رو دارک ایجز...

حتی بحث قیمت بازی هام مطرح هست، نمیتونند یا براشون تعریف نشده که هر سال 100 200 300 دلار پول بازی بدن، برای همین، بخش مهمی از پلی لیستشون بازی های قدیمی هست، صبر میکنند برای تخفیف و پرایس کات در مورد بازی های جدید، چیزی هم از نظر خودشون از دست نمیدن، به اندازه کافی با اقیانوس بازی های 2013-2023 مثلا سرگرم هستند ارزون ترم هست لایو سرویس و فری تو پلی و مولتی پلیر هم اگه دوست داشته باشند میزنند،

نتیجتا برای همین به نظرم بهتر بود، دارک ایجز اصلا یک بازی جدید میشد اینطوری تغییرات گیم پلی هم بیشتر توجیه میشد و اصن دست برای رادیکال شدن تغییرات در بازی جدید بازتر هم میشد، چون ملت و بازار (منهای هاردکور گیمر ها، هسته اصلی گیمر ها) هنوز از ایترنال سیر نشده چه بسا به ایترنالم نرسیده هنوز، هنوز حتی از انحصاری های نسل 8 سونی سیر نشده، هنوز میلیونی جی تی ای 5 میخره، هنوز اف 4 و اسکایریم میخره، من برای همین امیدوارم مایکروسافت اف 5 رو به این زودی ها نسازه نده دست ابسیدین، بمونه تا بعد تس 6 خود بی جی اس بسازه، اینطوری عطش بازار هم نسبت به فال اوت حفظ میشه، ابسیدین باید اسپین اف بسازه شبیه وگاس،

یک پدیده ای هست الان سرچ کردم دیدم ملت هم در موردش حرف میزنند، Franchise یا Sequel Fatique که به نظرم در دنیا و صنعت بازی به شدت داره رواج پیدا میکنه و بهتره سازندگان و ناشران حواسشون باشه، من برای همین به شدت از اینکه ناتی داگ حداقل الان به جای U5 و تلو 3 داره یک بازی جدید و کاملا نواورانه مثل اینترگلکتیک میسازه دفاع میکنم... ممکنه اینتر اندازه U5 نفروشه، اما حداقل U5 در زمانی میاد اگر بیاد که به نهایت پتانسیل میرسه، به نظرم فروش بازی ها دوره ای شده... خیلی پیچیده است به دلیل مولفه های بسیار زیاد درگیر...

دقیقا همینه. هیچ وقت هیچ چیزی فقط یه عامل نداره و موارد مختلفی میتونن تاثیر گزار باشن. حالا از سیستم مورد نیاز برای PC بگیر تا تغییرات بازی و فاصله گرفتن از کور لوپ اصلی گیم پلی و در نهایت عرضه رو گیم پس.

به نظرم شاید مارکتینگ درستی هم نداشته. من امروز با چند نفر که TDA رو دوست نداشتن صحبت کردم، ایراد همشون همین فاصله گرفتن از گیم پلی دووم کلسیک بود. و حالا یا کلا دیزاین دسژن درستی نبوده، یا نتونستن خوب مارکت کنن تا افراد بیشتر دلشون بخواد حداقل تجربه کنن ببینن دقیقا چیه.

در کل باز واقعیت تلخ و انکار ناپذیر اینه که تو این شرایط فعلی یه شکست تجاری میتونه مساوی با نابودی استدیو سازنده باشه. و بعد دیگه مهم نیست خود بازی چقدر خفن بوده یا تیم سازنده چقدر عالی ان. مثلا یه زمان کاز هیرای میگفت هم Ico و هم SotC جفتشون شکست تجاری بودن و اصلا سودآوری نرسیدن. ولی بعد فیل شدن ایکو از نظر مالی باز به SotC چراغ سبز نشون میدن با علم به اینکه اینم بفروش نیست... فقط محض پرستیژ کنسول. یه زمان که هزینه تولید کم بود میشد از این شامورتی گریا راه انداخت اما الان نه. ولی قصدم از این مثال اینه که اگه الان این بازی ها ساخته میشدن با همون شکست اول در استدیو تخته میشد و شاید دیگه هیچ وقتی بازی های بعدی رو نمیدیدم. اصلنم برای کسی اهمیت نداشت ایکو چقدر خفنه، چقدر تاثیر گزاره و ...

به قول جان کارمک الان استدیوها باید علاوه بر ساخت بازی خوب، به فروشش هم فکر کنن و نمیشه صرفا یه چیز خفن درست کرد و زنده موند. خیلی تلخه ها، ولی واقعیت اینه.
این شبیه نبودن به دووم های کلاسیک عجیب ترین چیزیه که کامیونیتی دووم بعضا روش مانور میدن😁. این دلیل قابل قبول نیست واقعا😁. هر نسخه ای از دووم که منتشر میشه دقیقا یک عده میان میگن از نسخه کلاسیک فاصله گرفته. دقیقا خودشون هم نمیدونن این فاصله گرفتن از چی و کجا هست دقیقا😁. نسخه دارک ایج اتفاقا به نسخه های کلاسیک خیلی نزدیکتره تا نسخه اترنال. در واقع باید اینطوری گفت که یک عده دایرکشن و سرعت اترنال رو بیشتر دوست داشتن. و باور کنید اگر استودیو میومد دوباره بازی رو شبیه به اترنال میساخت همون عده میگفتن بازی چیز جدیدی نداره و همون نسخه قبله😁.
دلایل عمده ش رو اگر بخوایم جمع بندی کنیم از صحبت های دوستان به نظرم ایناس:
۱- گیم پس
۲- لانچ نا مناسب بازی و عدم ارائه نسخه فیزیکی واقعی
۳- اجبار به کارت های با قابایت پشتیبانی ریتریسینگ برای نسخه کامپیوتر
۴- فن بیس و جامعه هوادار کمتر روی نسخه ps5
۵- قیمت بازی
۶- عدم تطابق سلیقه عده ای با محتوای این نسخه
۷- با عرض تاسف فراوان برای جامعه منتقدین، ظهور یک عده منتقد منور الفکر و ایرادات بنی اسرائیلی و به تبع اون متای عجیب بازی با توجه به کیفیت کلیش.
اینا دلایلی هست که میتونیم نام ببریم. ولی باز هم تا آمار فروش واقعی روی هر پلتفرم و آمار کلی فروش شفاف ارائه نشه نمیشه دلیل قطعی براش گفت.

DOOM: The Dark Ages Has Been Played By More 3 Million Players (biggest launch in id's history - 7x faster than Eternal) Sales - Microsoft

دارک ایجز ۷ برابر سریع تر از ایترنال ( که دوران کرونا ریلیز شد ! ) به ۳ میلیون پلیر رسید و بهترین لانچ تاریخ id بود ولی طبق گفته Alinea Analytics فقط تو این زمان ۸۰۰ هزار نسخه فروخته بقیش مفت روی گیم پس بازی کردن . بازم میخواین بگین گیمپس با اینکه دارک ایجز لانچ ۷ برابر بهتر از ایترنال داشته روی شکست تجاریش تاثیر نداشته ؟!
اگر سلیقه گیمر ها تغییر کرده پس چرا dark ages لانچ ۷ برابر بهتر داشته ؟!
تا کی میخواید خودتون گول بزنید ؟! با اینکه xbox به ته خط رسیده بازم ماله گیمپس میکشید خسته نشدید ؟! خود آشا دروغ میگه پروژه گیم پس شکست خورده ؟ اگر گیم پس روی فروش تاثیر نداشت چرا بعد از ضرر میلیون دلاری BO7 اولین کاری که کردن این بود cod از گیم پس حذف کنن ؟

لانچ dark ages هفت برابر بهتر از eternal بوده ولی فروشش کمتر بوده شما میگین رو چی قفلی بزنیم ؟
مرد همیشه دلواپس
چرا موضوع رو نمی گیری،قرار نیست تمام کسایی که رو گیمپس doom رو پلی کردن اگه بازی داخل گیمپس نمی بود برن بازی رو بخرن،همونطور که نمی تونیم بگیم ۱۰ میلیون پلیر فلان بازی رو کرکی پلی دادن که اگه کرک نمی شد پس اون بازی ۱۰ میلیون بیشتر می فروخت،
ببین بیشتر اون پلیرا به خاطر گیمپس رفتن سمت بازی

مرد همیشه دلواپس
چرا موضوع رو نمی گیری،قرار نیست تمام کسایی که رو گیمپس doom رو پلی کردن اگه بازی داخل گیمپس نمی بود برن بازی رو بخرن،همونطور که نمی تونیم بگیم ۱۰ میلیون پلیر فلان بازی رو کرکی پلی دادن که اگه کرک نمی شد پس اون بازی ۱۰ میلیون بیشتر می فروخت،
یه چیزی که تو این قضیه خیلی مهمه اینه که برای مثال میگن سه میلیون پنفر اینو پلی دادن. نه اینکه جدی نشستن پای بازی تا تهش رفتن. با یه نگاه به یه آمار درمورد هلبلید عمق داستانو میشه دید. 50 درصد کسایی که بازی رو دانلود کردن حتی به باس اولش هم نرسیدن. فکر کنم این یعنی زیر یک ساعت بازی کردن. حالا بیایم اینو از اون سه میلیون کم کنیم. درصد استیم و پلی استیشن رو هم کم کنیم. تعداد فروش بازی رو اکس باکس رو هم کم کنیم. اون درصد معمولی که قاعدتا اگه رو گیم پس نمیومد هم بازی رو نمیخریدن کم کنیم. جدی چقدر تهش میمونه که بگیم اگه گیم پس نبود فروش دارک ایجز رکورد میزد؟

هیچ کس نگفت اگه گیم پس نبود دارک ایج آسمون رو سوراخ میکرد و رکورد زنی میکرد ما میگیم تاثیر داشته. درسته خیلی ها فقط بازی تست کردند مثلا منم تو پلاس دووم اولی رو نصب کردم و یه ذره رفتم. حرف امثال من این هست حتی تعداد زیادی از اون فن بیس متعصب دووم هم بازی رو نخریدن و روی گیم پس پلی دادن.
اگه گیم‌پس نبود دارک ایج بالای قله فروش میرسید خیر. ولی اگه نبود فروش بهتری داشت و شاید این تعدیل یا اتفاق نمی‌افتاد یا در این حد نبود.
برای مدیران ماکروسافت مثل نادلا و امی هود فقط آمار مهم هست. اونا آمار رو میبینن فلان قد هزینه شد فلان قد فروخت پس به درد نمیخوره تعدیل کنید. اونا چمیدونن دووم یه آیکون گیم توی تاریخ هست یا اصلا براشون مهم نیست. خود ماکروسافت بازی گیم پس رو شروع کرد والا قبل از گیم پس سونی هم داشت همون پلاس و هر ماه چند تا بازی رایگان میکرد و نون و ماستش رو میخورد. خودشون این کار رو کردند و حالا هم همین ایده باعث بدبخت شدن و بیکار شدن کلی استودیو و آدم شده.

هیچ کس نگفت اگه گیم پس نبود دارک ایج آسمون رو سوراخ میکرد و رکورد زنی میکرد ما میگیم تاثیر داشته. درسته خیلی ها فقط بازی تست کردند مثلا منم تو پلاس دووم اولی رو نصب کردم و یه ذره رفتم. حرف امثال من این هست حتی تعداد زیادی از اون فن بیس متعصب دووم هم بازی رو نخریدن و روی گیم پس پلی دادن.
اگه گیم‌پس نبود دارک ایج بالای قله فروش میرسید خیر. ولی اگه نبود فروش بهتری داشت و شاید این تعدیل یا اتفاق نمی‌افتاد یا در این حد نبود.
برای مدیران ماکروسافت مثل نادلا و امی هود فقط آمار مهم هست. اونا آمار رو میبینن فلان قد هزینه شد فلان قد فروخت پس به درد نمیخوره تعدیل کنید. اونا چمیدونن دووم یه آیکون گیم توی تاریخ هست یا اصلا براشون مهم نیست. خود ماکروسافت بازی گیم پس رو شروع کرد والا قبل از گیم پس سونی هم داشت همون پلاس و هر ماه چند تا بازی رایگان میکرد و نون و ماستش رو میخورد. خودشون این کار رو کردند و حالا هم همین ایده باعث بدبخت شدن و بیکار شدن کلی استودیو و آدم شده.
ببین این حرفی که میزنی دو حالت داره. یا فن های متعصب دووم موقعی که بازی ریلیز شده رفتن گیم پس گرفتن که جواب خیر هستش چون هیچ جامپی تو تعداد اشتراک وجود نداشته که اگه واقعا چنین اتفاقی میفتاد مایکروسافت id رو میذاشت رو سرش حلوا حلوا میکرد که باعث شده به خاطر بازیشون سرویس اشتراکی بفروشه. مایکرو این انتظار رو یه از یه ابر فرنچایز مثل COD داره معمولا.

حالت دوم هم اینه که فن های متعصب دووم همشون از قبل مشترک گیم پس آلتیمیت بودن که این حتی از حالت اول هم محال تره.

مایکروسافت هم دیگه انقدر نفهم نیست که بگه آقا این چقدر فروخته گور پدر گیم پس. قطعا آمار گیم پس هم در نظر میگیرن.

یه چیزی که تو این قضیه خیلی مهمه اینه که برای مثال میگن سه میلیون پنفر اینو پلی دادن. نه اینکه جدی نشستن پای بازی تا تهش رفتن. با یه نگاه به یه آمار درمورد هلبلید عمق داستانو میشه دید. 50 درصد کسایی که بازی رو دانلود کردن حتی به باس اولش هم نرسیدن. فکر کنم این یعنی زیر یک ساعت بازی کردن. حالا بیایم اینو از اون سه میلیون کم کنیم. درصد استیم و پلی استیشن رو هم کم کنیم. تعداد فروش بازی رو اکس باکس رو هم کم کنیم. اون درصد معمولی که قاعدتا اگه رو گیم پس نمیومد هم بازی رو نمیخریدن کم کنیم. جدی چقدر تهش میمونه که بگیم اگه گیم پس نبود فروش دارک ایجز رکورد میزد؟
درست میگی اما بازی های فروخته شده هم همینند دیگه، بخش مهمی از کسانی که میخرند هیچ وقت تموم نمیکنند اونایی که میکنند هم دیر میکنند، این از تروفی اچیومنت ها و ریت گرفته شدنشون مشخص میشه کامل؛

فارغ از گیم پس، به نظرم سبک بازی هم مهمه، بخش مهمی از بازی های مولتی پلیر لایو سرویس فری تو پلی، شوتر هستند، گیم پلی خوبی هم دارند استاندارد هارو دارند، این کاملا یک شوتر باز که حساسیت رو "مدل بازی داستان بازی ماهیت بازی" نداره رو ارضا میکنه طوری که پیش خودش میگه چرا باید سالی یکی یا چند تا 70 تا 80 تا بپردازم و شوتر های سینگل پلیر رو بخرم؟ من که دارم مولتی پلیر انلاین شوتر میزنم به اندازه کافی، مجانی (همه اهل مایکروترنزکشن نیستند چه کژال چه هاردکورها) پس صبر میکنم این سینگل پلیر های شاخصی که دوست دارم مثل دووم رو چند سال بعد 1/4 قیمت میخرم...

کلا این دوره سبک شوتر به نظرم در نتیجه رشد عظیمش در نسل 7 و 8 وارد رکود شده، مولتی پلیر های انلاین فری تو پلی هم این روند رو تشدید کردند، شوتر ها، از طرفی ما این نسل (از نسل قبل) یک رشد خوب در بازی های میلی بیسد اتک و مخصوصا بازی های اکشن ار پی جی استایل میبینیم، چه استودیو های غربی چه شرقی.... ار پی جی کلا تو رشد هست، همینم یعنی احتمالا از نسل بعد وارد رکود میشه لزوما کوچیک نمیشه چون سبک همه فن حریفی هست اما سبک های دیگر یا نوین هم پیدا میشند و ترند میشند و حتی جلو میزنند... کلا بعید میدونم بازی های تک بعدی و تک جانبه بتونند از این به بعد یک رشد قابل توجهی رو ببینند و کم کم بازارشون کوچیک میشه، دووم دارک ایجز اگر اکشن ار پی جی سند باکس بود شاید خیلی بیشتر میفروخت (نمیگم براش خوبه ها، بازار رو میگم، بازی گسترده اما ظریف، از این به بعد به نظرم مدل اصلی رشد در بازار هست...) مدلی دقیقا شبیه انترگلکتیک نسبت به بازی های قبلی ناتی (ندید مشخصه بازی گیم پلی و ساخت دنیای گسترده تر اما در عین حال با ظرافت ناتی داگی داره)

خود اکشن ار پی جی ها و جهان باز هام که الان در اوج هستند...

درست میگی اما بازی های فروخته شده هم همینند دیگه، بخش مهمی از کسانی که میخرند هیچ وقت تموم نمیکنند اونایی که میکنند هم دیر میکنند، این از تروفی اچیومنت ها و ریت گرفته شدنشون مشخص میشه کامل؛

فارغ از گیم پس، به نظرم سبک بازی هم مهمه، بخش مهمی از بازی های مولتی پلیر لایو سرویس فری تو پلی، شوتر هستند، گیم پلی خوبی هم دارند استاندارد هارو دارند، این کاملا یک شوتر باز که حساسیت رو "مدل بازی داستان بازی ماهیت بازی" نداره رو ارضا میکنه طوری که پیش خودش میگه چرا باید سالی یکی یا چند تا 70 تا 80 تا بپردازم و شوتر های سینگل پلیر رو بخرم؟ من که دارم مولتی پلیر انلاین شوتر میزنم به اندازه کافی، مجانی (همه اهل مایکروترنزکشن نیستند چه کژال چه هاردکورها) پس صبر میکنم این سینگل پلیر های شاخصی که دوست دارم مثل دووم رو چند سال بعد 1/4 قیمت میخرم...

کلا این دوره سبک شوتر به نظرم در نتیجه رشد عظیمش در نسل 7 و 8 وارد رکود شده، مولتی پلیر های انلاین فری تو پلی هم این روند رو تشدید کردند، شوتر ها، از طرفی ما این نسل (از نسل قبل) یک رشد خوب در بازی های میلی بیسد اتک و مخصوصا بازی های اکشن ار پی جی استایل میبینیم، چه استودیو های غربی چه شرقی.... ار پی جی کلا تو رشد هست، همینم یعنی احتمالا از نسل بعد وارد رکود میشه لزوما کوچیک نمیشه چون سبک همه فن حریفی هست اما سبک های دیگر یا نوین هم پیدا میشند و ترند میشند و حتی جلو میزنند... کلا بعید میدونم بازی های تک بعدی و تک جانبه بتونند از این به بعد یک رشد قابل توجهی رو ببینند و کم کم بازارشون کوچیک میشه، دووم دارک ایجز اگر اکشن ار پی جی سند باکس بود شاید خیلی بیشتر میفروخت (نمیگم براش خوبه ها، بازار رو میگم، بازی گسترده اما ظریف، از این به بعد به نظرم مدل اصلی رشد در بازار هست...) مدلی دقیقا شبیه انترگلکتیک نسبت به بازی های قبلی ناتی (ندید مشخصه بازی گیم پلی و ساخت دنیای گسترده تر اما در عین حال با ظرافت ناتی داگی داره)

خود اکشن ار پی جی ها و جهان باز هام که الان در اوج هستند...
بازی های فروخته شده هم همینن منتها نه تو پنجره لانچ بازی. معمولا تو اون بازه فقط فن های بازی میخرنش حالا بقیه تو تخفیفات و اینا میگیرن. ولی تو گیم پس برعکسه. اتفاقا تعداد خیلی بالایی آمار فیک تو همون لحظه انتشار وارد میشه. چون طرف تو صفحه اصلی میبینه فلان بازی اومده میزنه دانلود ببینه چیه. تهشم نیم ساعت بازی میکنه حال نمیکنه پاکش میکنه.

توئم دقیقا حرفت درسته که یعنی گیم پس تاثیر اونقدر زیادی تو فروش بازی نداشته و حالا به دلایلی که خودت میگی رونق اینجور بازیا داره کمتر میشه.

من فقط یه سوالی از کسایی که فروش کم رو مستقیم به گیم پس وصل میکنن دارم اینه که میگید رو پی اس و اکس باکس و استیم نفروخت چون رو گیم پس بود. خب ما نباید هیچ رشدی تو کاربرای گیم پس میدیدیم تو یه دوره خاص؟ نکنه جدی فکر میکنید گیم پس مجانیه و همه بهش دسترسی داشتن از قبل؟ یعنی همه گیمرا دارن ماهی 20-30 دلار پول آلتیمیت میدن حالا یهو دیدن دوومم اومده گفتن چکاریه بخریم میریم رو گیم پس مفتی میزنیم.

IMG_1044.jpeg

بیانیه id:

ترجمه هوش مصنوعی:

از همه شما بابت حمایتی که این هفته از ما داشتید، سپاسگزاریم.

با اینکه استودیوی ما هم تحت تأثیر این تغییرات قرار گرفت، این تعدیل‌ها در میان تیم‌های مختلف توزیع شده بودند. ما همچنان نیروی انسانی لازم برای ساخت بازی‌ها و فناوری‌هایی را که به خاطرشان شناخته می‌شویم، در اختیار داریم. اندازه تیم ما امروز تقریباً همان اندازه‌ای است که هنگام ساخت DOOM (2016) بود. ما همیشه استودیویی با ساختار سازمانی مسطح داشته‌ایم؛ جایی که همه اعضا در خلق و توسعه نقش دارند، و در آینده نیز به همین فلسفه پایبند خواهیم ماند.

تمرکز ما اکنون بر حمایت از یکدیگر و همکارانی است که از این تغییرات آسیب دیده‌اند. ما به ساخت بازی‌های بزرگ و فناوری‌هایی که طی ۳۵ سال گذشته هویت ما را شکل داده‌اند ادامه خواهیم داد و مشتاقانه منتظر دیدار شما در QuakeCon امسال، در ماه اوت، هستیم

به نظرم یک مجموعه دلیل برای کمتر از حد انتظار فروختن دارک ایجز میشه در نظر گرفت:

1- گیم پس، بازی رو چند میلیون نفر رو گیم پس پلی کردند، خیلی زود، حتی اگر 30 درصد اینا هم بازی رو میخریدند یعنی گیم پس موجود نبود، الان شاید بازی حداقل 1 میلیون بیشتر فروخته بود، همین یک مورد فقط...

2- رو پی سی همونطور که دوستانم قبلا اشاره کردند بازی سخت افزار گران قیمت و سطح بالا میخواد، بازار پی سی بسیار وسیع هست همین وسیع بودن نتیجه اش میشه اینکه بخش مهمی از کاربران سخت افزار های اند یا استاندارد روز نداشته باشند، که خب همینم طبیعتا یک بخشی از فروش بازی رو شکست...

3- به نظرم یک پدیده ای داریم تازگی ها که "سیکوئل" ها خوب نمیفروشند، کمتر از بازی اصلی میفروشند، شما ببین دلست اف اس پارت 2 یک جهش واقعا شگفت انگیز نسبت به نسخه اصلی هست اما به نسبت کمتر فروخته خیلی کمتر، هورایزن یک جهش به نسبت خوب (و نه خیلی شگفت انگیز در حد دلست اف اس پارت 2) هست به نسبت نسخه اصلی و باز هم کمتر فروخته، اسپایدرمن 2 شبیه هرایزن بازی پیشرفته تری هست کامل تری هست اما باز هم به نسبت کمتر فروخته خیلی کمتر، یعنی حتی لزوما به جهش هم ربط نداره، به نظرم بیشتر از همه به این ربط داره که منهای Core اصلی گیمر ها یعنی امثال ماها (که کم هم نیستیم، میلیون ها نفریم و کافی هستیم تا سر و صدای کافی ایجاد کنیم گویی همه چی و همه کس دقیقا هم نظر ما هستند) که بازی هارو در هر صورت میخریم و تا حد امکان سعی میکنیم حداقل بازی های شاخص رو سریعتر چه بسا روز اول پلی کنیم، اما بخش مهمی از گیمر ها، وقتی به یک بازی (سینگل پلیر مخصوصا) عادت میکنند خوششون میاد دیگه خیلی سریع ازش خسته نمیشند، نمیگم ماها خسته میشیم و برای همین میریم، نه، اما این دسته از گیمر ها که اکثریت هم هستند به نظرم خیلی بیشتر رو یک بازی میمونند، کمتر از ما نیاز به محتوای جدید دارند، اون محتوای جدید رو یا از بازی های لایو سرویس فری میگیرند یا مولتی پلیر های شاخص، و برای سینگل، تا این اقیانوس بک لاگ هاشون و بازی های نسل 8 به بعد رو پلی کنند، شاید خیلیییییییییی طول بکشه که مثلا از دلست اف اس 2013 بیان رو پارت 2، از هرایزن 1 بیان رو هرایزن 2، از اسپایدرمن دف استرندینگ 1 بیان رو نسخه های 2، از ایترنال بیان رو دارک ایجز...

حتی بحث قیمت بازی هام مطرح هست، نمیتونند یا براشون تعریف نشده که هر سال 100 200 300 دلار پول بازی بدن، برای همین، بخش مهمی از پلی لیستشون بازی های قدیمی هست، صبر میکنند برای تخفیف و پرایس کات در مورد بازی های جدید، چیزی هم از نظر خودشون از دست نمیدن، به اندازه کافی با اقیانوس بازی های 2013-2023 مثلا سرگرم هستند ارزون ترم هست لایو سرویس و فری تو پلی و مولتی پلیر هم اگه دوست داشته باشند میزنند،

نتیجتا برای همین به نظرم بهتر بود، دارک ایجز اصلا یک بازی جدید میشد اینطوری تغییرات گیم پلی هم بیشتر توجیه میشد و اصن دست برای رادیکال شدن تغییرات در بازی جدید بازتر هم میشد، چون ملت و بازار (منهای هاردکور گیمر ها، هسته اصلی گیمر ها) هنوز از ایترنال سیر نشده چه بسا به ایترنالم نرسیده هنوز، هنوز حتی از انحصاری های نسل 8 سونی سیر نشده، هنوز میلیونی جی تی ای 5 میخره، هنوز اف 4 و اسکایریم میخره، من برای همین امیدوارم مایکروسافت اف 5 رو به این زودی ها نسازه نده دست ابسیدین، بمونه تا بعد تس 6 خود بی جی اس بسازه، اینطوری عطش بازار هم نسبت به فال اوت حفظ میشه، ابسیدین باید اسپین اف بسازه شبیه وگاس،

یک پدیده ای هست الان سرچ کردم دیدم ملت هم در موردش حرف میزنند، Franchise یا Sequel Fatique که به نظرم در دنیا و صنعت بازی به شدت داره رواج پیدا میکنه و بهتره سازندگان و ناشران حواسشون باشه، من برای همین به شدت از اینکه ناتی داگ حداقل الان به جای U5 و تلو 3 داره یک بازی جدید و کاملا نواورانه مثل اینترگلکتیک میسازه دفاع میکنم... ممکنه اینتر اندازه U5 نفروشه، اما حداقل U5 در زمانی میاد اگر بیاد که به نهایت پتانسیل میرسه، به نظرم فروش بازی ها دوره ای شده... خیلی پیچیده است به دلیل مولفه های بسیار زیاد درگیر...

مهرداد به نظرم به صورت کلی اینکه بگیم دنباله ها نمیفروشن الزاما درست نیست. چون مثال نقض خیلی داره. از فرنچایزهای بزرگ مثل AC بگیر که دو سال یبار یه نسخه ازشون میاد، تا بازی های داستانی مثل RE و UC و GoW و کلا خیلی بازی دیگه. اما این وسط یه سری بازی هم بودن که دنباله هاشون انقدر که باید و شاید نفروخته. مثلا همین SM که گفتی یا حتا Horizon و TLoU2. اینجا فکر نمیکنم ما با یه علت جنرال طرف باشیم. یعنی بشه یه عامل مشترک رو پیدا کرد که تو هر سه این بازی ها و یا موارد دیگه مثل همین Doom مصداق داره، برعکس باید کیس بای کیس بررسی کرد دید عامل چیه. مثلا تو TLoU2 علت به نظرم کامل مشخصه، اون لیک مسخره و همه حواشی که کلا دور بازی بوجود امد، فن هارو دو دسته کرد و تا الانم دست از سر بازی برنداشته. تو Horizon: FW شاید بشه تکرار مکررات رو عامل اصلی نامید. اینکه بازی به اندازه کافی پیشرفت نداشت و نتونست مثل شماره اول بدیع باشه و از صدقه سر این یونیک بودن مجابشون کنه به خرید. تو SM2 هم موارد دیگه است.

در نتیجه به نظر من باید این مساله که گفتی رو تبدیلش کرد به یه سوال، و پرسید دنباله یه بازی چطور باشه ملت کماکان میرن سمتش؟ و بعد جوابش رو برای هر کدوم از بازی ها پیدا کرد.

مثلا در خصوص TDA اینکه بگیم Gamepass بی تاثیره خوب مسلما درست نیست، بالاخره یه بخشی از مشتری های بلقوه بازی بخاطر گیم پس نخریدنش، یکیش خود بنده، و البته منتظرم تخفیف بخوره بخرم:دی ولی اینکه بگیم چون رو گیم پس بود شکست تجاری شد هم الزاما درست نیست. چون قبلش باید به چندتا سوال جواب داد:

اولین نکته اینه که شکست تجاری برای Doom: TDA یعنی چی؟ یعنی چه میزان فروشی؟ شماره های قبلی چقدر فروخته بودن؟ استدیو انتظار چه فروشی رو داشت و بر اساس این انتظار چه هزینه ای کرده بودن؟ و استراتژی بازی برای رسیدن به اون میزان فروش چی بوده؟ اگه این مسایل رو درست بررسی کنیم، و بعد داده های آماری درست داشته باشیم که بهمون نشون میده بازی دقیقا در چه زمینه ای بد عمل کرده تازه میشه فهمید علت چی بوده.

مثال میزنم، فرض کنیم ایترنال 1 میلیون نسخه فروخته و سود ده بوده، اما استدیو تصمیم گرفته فروش TDA رو برسونه به 2 میلیون نسخه، و برای این منظور هزینه تولید رو بیشتر کرده، تغییر داده تو گیم پلی تا مخاطب تازه بگیره و ... اما در نهایت این یک میلیون نسخه شده 1500. فروش بیشتر شده به نسبت قبل، اما شکست تجاری بوده، چون هزینه تولیدم بیشتر شده و دیگه با اعداد اولیه نمیتونسته به سود برسه. همین الان اید سافتور بعد این همه اخراجی که میگن 75% بوده شده به اندازه تیمی که Doom 2016 رو ساخت، یعنی اون بازی رو تیمی ساخت که یک چهارم تیم فعلی بوده، در نتیجه شاید بشه نتیجه گرفت هزینه های تولید TDA بین سه تا چهار برابر اون بازی بوده، پس انتظار فروش هم رفته بالا، و شاید حتا از اون ها هم بهتر عمل کرده و با این حال شکست تجاری بوده.

میخوام با این توضیح به این برسم که الزاما شکست خوردن یه بازی به معنای اینم نیست که استقبال ازش کمتر شده. میتونه هزینه های تولید و مارکتینگ و خیلی عامل دیگه هم درش تاثیر گذاشته و باعث بشه علی رغم فروش حتا بیشتر باز ضررده بشه.

این شبیه نبودن به دووم های کلاسیک عجیب ترین چیزیه که کامیونیتی دووم بعضا روش مانور میدن😁. این دلیل قابل قبول نیست واقعا😁. هر نسخه ای از دووم که منتشر میشه دقیقا یک عده میان میگن از نسخه کلاسیک فاصله گرفته. دقیقا خودشون هم نمیدونن این فاصله گرفتن از چی و کجا هست دقیقا😁. نسخه دارک ایج اتفاقا به نسخه های کلاسیک خیلی نزدیکتره تا نسخه اترنال. در واقع باید اینطوری گفت که یک عده دایرکشن و سرعت اترنال رو بیشتر دوست داشتن. و باور کنید اگر استودیو میومد دوباره بازی رو شبیه به اترنال میساخت همون عده میگفتن بازی چیز جدیدی نداره و همون نسخه قبله😁.
دلایل عمده ش رو اگر بخوایم جمع بندی کنیم از صحبت های دوستان به نظرم ایناس:
۱- گیم پس
۲- لانچ نا مناسب بازی و عدم ارائه نسخه فیزیکی واقعی
۳- اجبار به کارت های با قابایت پشتیبانی ریتریسینگ برای نسخه کامپیوتر
۴- فن بیس و جامعه هوادار کمتر روی نسخه ps5
۵- قیمت بازی
۶- عدم تطابق سلیقه عده ای با محتوای این نسخه
۷- با عرض تاسف فراوان برای جامعه منتقدین، ظهور یک عده منتقد منور الفکر و ایرادات بنی اسرائیلی و به تبع اون متای عجیب بازی با توجه به کیفیت کلیش.
اینا دلایلی هست که میتونیم نام ببریم. ولی باز هم تا آمار فروش واقعی روی هر پلتفرم و آمار کلی فروش شفاف ارائه نشه نمیشه دلیل قطعی براش گفت.

علی اینکه TDA یه فرمول تازه و خفنی برای گیم پلی داره به نظرم انکار ناپذیره، بالاخره خیلی تغییر تو بازی دادن، اما نمیشه گفت این دلیل باعث فروش کمتر شده. چون من اصلا سر اینکه TDA کمتر از Doom 2016 یا Eternal فروخته مطمعن نیستم. بالا هم گفتم، سودده نبودن به معنای کمتر فروختن نیست، شاید با هزینه های تولید مچ نبوده، یا نتونسته به اهداف مورد نظر بسه که این تارگت ها بالاتر از نسخه های قبلی بودن.

قدر مسلم اگه Doom جدید همون نسخه قبلی رو میخواست ارایه بده باز یه سری مخاطب رو از دست میداد. این اپروچ تازه هم گیم پلی وایز خیلی خوب بود.

به نظر من این بازی مارکتینگ قوی تری نیاز داشت. باید بیشتر رو گیم پلی بازی و نشون دادن تغییرات به ملت مانور میدادن، و مین وایل بازی رو گیم پس نمیومد. اینجوری میتونست عملکرد بهتری داشته باشه.

آخرین ویرایش:
مرد همیشه دلواپس
خودت این چیزایی میگی باور داری ؟ یعنی ۳۰ درصد از پلیرا گیم پس هم حاضر نبودن بازی جدا بخرن ؟ بدون گیم پس فروشش همون ۸۰۰k میشد ؟
اگر گیمپس تاثیر زیادی رو فروش نداره چرا مایکروسافت کبیر بعد اینکه اولین cod ش رو دی وان روی گیمپس منتشر کرد به غلط کردن افتاد اخرش cod دی وان رو از گیمپس حذف کرد ؟

پ.ن : ولی براتون نگرانم اینقدر دکل عوض کردن سالم نیست تا دیروز تعداد پلیر دکل میکردید نشانه موفقیت بازی بود الان یهو دیگه تعداد پلیر مهم نیست همین هلبلید که الان مسخره میکنید تاپیکش هست چطور تعداد پلیراش ستایش میکردید کسی هم میگفت مهم نیست این امار بهش میپریدید :D

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: MobbMicc
به نظر من این بازی مارکتینگ قوی تری نیاز داشت. باید بیشتر رو گیم پلی بازی و نشون دادن تغییرات به ملت مانور میدادن، و مین وایل بازی رو گیم پس نمیومد. اینجوری میتونست عملکرد بهتری داشته باشه.
مجموعا خیلی با این حرفت موافقم. اما بعضی وقتا کلا ما گیمرا یکککم بدسلیقه‌ایم و بعضی وقتا تنها دلیل موثق و معتبر همینه. نمی‌خوام حالا این وسط یه لگدی هم به Overwatch زده باشم چون انصافا بازی به شدت خوش‌ساختی بود و یکی از جریان‌ساز‌ترین FPS های تاریخ. اما خب همون سال ما DOOM 2016 و Titanfall 2 رو داشتیم. در مورد Doom 2016 تا جایی که من می‌دونم id هیچ وقت آمار فروش رسمی به شکل سنتی ارائه نداد اما مجموع فروش Doom 2016 و Titanfall 2 روی هم احتمالا کَسری از فروش انفرادی overwatch هم نشد. در مورد Titanfall 2 هم که تمام قد معتقدم یکی از بهترین FPS های تاریخه، و خب خیلی‌ها هم معتقدن بازی فوق‌العاده‌ایه. حالا اتفاقی که افتاد این بود که این ما گیمرا بودیم که عملا Titanfall 2 رو کُشتیم و Doom هم متاخرا به حاشیه روندیمش و امروز id این چنین توسط مالکش اینطوری قلع و قمع شده. و overwatch رو به چنان موفقیت مالی بزرگی تبدیل کردیم که همین Respawn هم مجبور کردیم بیخیال Titanfall بشه و apex بسازه.

نهایتا عواملی که هم تو هم بچه‌های دیگه گفتن اکثرا درستن. عوامل مختلفی فروش و موفقیت تجاری بازی رو تعیین می‌کنه، اما اصلی‌ترین عامل سَوای وضعیت کیفی بازی، ما گیمراییم. اینو دست‌کم تو خوب می‌دونی. تویی و البته منی که امروز دقیقا سر همین بعضا بدسلیقگی‌هامون، احتمالا هرگز دیگه Killzone نخواهیم دید.

تا صبح می‌تونیم از دلایل آبجکتیو عدم موفقیت مالی KILLZONE 2 و 3 صحبت کنیم. اما نهایتا هم تو هم من خوب می‌دونیم که دلیل اصلیش بدسلیقگی گاه و بی‌گاه ما گیمراست

بازی اسپایدرمن،سه روز اول 3.3 میلیپن فروخته بود
ولی اسپاریدمن دو ،2.5 میلیون در روز اول فروخته بود تو 11روز هم 5 میلیون و تو سه ماه10 میلیون فروخت

لست ps3هفته اول 1.3 و سه هفته اول 3.4
لست 2،در سه روز اول4 میلیون و دوسال هم طول کشید به 10 میلیون فروش برسه
لست ps3با ریمستر تا 2018، حدود 17 میلیون فروش داشت
مشکل بازی لست 2 این بود فروشش دوام نداشت وگرنه اسپایدرمن 2و رگناروگ با فروش مشابه لست در سه ماه به 10 میلیون فروش رسیدن

بازی هورایزن زیرو داون 2.5 میلیون در هفته اول
از فروش روزهای ابتدایی‌ هورایزن فوربیدن وست اطلاعات دقیقی نیست ولی پیش بینی میشد در هفته اوّل کمی کمتر از زیرو داون باشه
زیرو داون سال اول 7.6
فوربیدن وست سال اول 8.4
هورایزن فوربیدن وست یه سال بعد روی پلاس هم اومد که باعث شد دوام فروشش تو سال های اتی پایین تر بیاد

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or