گزارش بازی‌های بزرگ سینگل‌پلیر Xbox دوباره انحصاری می‌شوند

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000014304.jpg

دو گزارش جدید از رسانه‌های بلومبرگ و Windows Central مدعی هستند که مایکروسافت در حال بررسی تغییر رویکرد خود در قبال انتشار بازی‌های فرست‌-پارتی خود است. بر اساس این گزارش‌ها، این شرکت قصد دارد تعداد بیشتری از بازی‌های بزرگ سینگل‌پلیر و پرچم‌دار خود را به‌صورت انحصاری برای کنسول‌های Xbox عرضه کند تا ارزش خرید کنسول خود را افزایش دهد.

طبق این گزارش‌ها، استراتژی جدید میان بازی‌های سینگل‌پلیر و مولتی‌پلیر تفاوت قائل می‌شود. عناوین آنلاین و چندنفره همچنان به‌صورت مولتی‌پلتفرم منتشر خواهند شد تا بیشترین تعداد بازیکن را جذب کنند، اما بازی‌های داستانی و پرهزینه بیش از گذشته به‌عنوان برگ برنده Xbox برای جذب کاربران به اکوسیستم کنسولی این شرکت مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

Windows Central همچنین مدعی است که مایکروسافت پس از ارزیابی نتایج استراتژی چندپلتفرمی خود، به این جمع‌بندی رسیده که انتشار گسترده تمام بازی‌های فرست‌پارتی نتوانسته به اندازه کافی به فروش کنسول‌های Xbox کمک کند و اکنون بازگشت پررنگ‌تر به انحصاری‌های کنسولی به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی روی میز قرار دارد.

Windows Central
Bloomberg

دقیقا به نظرم مایکروسافت گیم پس رو ساخت تا مشکل "عدم وجود لایبرری از نسل 8" رو برای مشتری های بالقوه رفع کنه، چون نسل 8 پلی استیشن با اختلاف پیروز شد و عمده گیمر های هاردکور بازی بخر رو کشید سمت خودش، و نسل ساخت لایبرری دیجیتال هم بود، مایکروسافت اومد خلا این لایبرری رو برای مشتری های طبیعتا جدید (که از قبل رو اکس باکس لایبرری نداشتند) رو با گیم پس پر کنه، لایبرری نداری چون نسل 8 رو پلی استیشن بودی؟ => گیم پس برات لایبرری میشه تازه بازی جدید هم روش میاد نه فقط لایبرری قدیمی...

الانم که میبینم اکثر مایکروفن ها عاشق گیم پس هستند، اگر جمعش کنه فکر کنم همین 20 30 میلیون مخاطب فعلیش هم ریزش سنگینی رو تجربه کنه...

*ولی به نظر منم سونی دوباره به پی سی برمیگرده چون با اینده کلودیزه شده دیگه موندن تک بعدیش رو سخت افزار پلی استیشن لزوم و توجیهی نداره، چه بسا باید پلتفرم هاش رو گسترش بده تا در بازار همه جانبه کلود هم مخاطبین بالقوه اش تبدیل به بالفعل بشند... کسی که هیچ وقت پلی استیشنی نبوده و 10 سال دیگه با کلود رو تی وی یا لانچر پی سی یا مانیتور میخواد بازی کنه، باید با بازی های پلی استیشن پیوند و اتچمنت داشته باشه که رو کلود هم اکانت پلی استیشن بسازه سرویس هاشو کرایه کنه بازی هاش رو بخره، و برای همین به نظرم سونی حداقل به پی سی باز هم برمیگرده تا اقیانوس مخاطبین پی سی اتچمنتشون به بازی های پلی استیشن برقرار بمونه، الان به نظرم تاکتیکی عقب نشینی کرده برای تقویت PS6 چون مشخص شده با کلود فاصله زیادی داریم، برخلاف اوایل نسل 9 که زندگی دیجیتالی یهو مصنوعی رشد کرد سونی هم فکر کرد اینده کلودی خیلی نزدیکه برای همین اومد رو پی سی... هدف گسترش مخاطب بود نه یکمی سود بیشتر، شان لیدن هم به این اشاره کرد همین اواخر...

آخرین ویرایش:
مایکروسافت الان گیم پس رو تعطیل کنه، همین 20 میلیون که کنسول خریدنم دیگه نمیخرن. کلا اینا همه مزیت کنسولشون رو گره زدن به گیم پس. گیم پس نباشه یهو از درون تهی میشن. الانم وقت از صفر شروع کردن نیست و نیمشه با انحصاری کردن 4 5 تا بازی پلتفرم آورد بالا. چون به قول یه تحلیل گره ملت اصلا دنبال بازی کردن اینا نیستن. عمده مخاطبا کنسول میگیرن که فورتنایت و روبلاکس و این چیزا رو برن. و کوچشون به سمتی هست که دیجیتال لابرریشون اونجاست. اسپنسر هرچقدر احمق بود حداقل درک درستی از علت شکست Xbox داشت و یبار گفت ما مهم ترین نسل رو به Sony باختیم، یعنی شکست X1 و تو اون نسل ملت شروع کردن به ساختن همیشگی اکوسیستمشون، الان دیگه به هیچ بهانه ای طرف حاضر نیست اکانتی که N ساله داره باهاش بازی میکنه رو ول کنه بره رو یه پلتفرم تازه.
من خودمم همیشه گفتم فیل اسپنسر با گیم پس، اکس باکسو نجات داد وگرنه همون نسل هشتم تعطیلش میکردن. منتها نمیشه یه بخشی از ساختار گیم پس رو تغییر داد بدون اینکه بهش صدمه بخوره. یعنی تو اگه دنبال فروشی رو پلتفرمت پس قید گیم پس رو باید حداقل به شکل فعلی و دی وان بزنی. اگر دنبال انحصار هستی بازم باید قید گیم پس رو به این شیوه بزنی. هر کدوم از این ستون هارو بخوای خراب کنی کل ساختار از بین میره.

البته به طور کلی من چیزی مثل گیم پس رو مناسب ویدیوگیم نمیدونم چون بازی ها ساختار سریالی ندارن. البته به استثنا لایوسرویس ها که تقریبا اون شمایل رو دارن. گیم پس با مدل اپیزودی کردن بازی ها بیشتر موفق میشه به نظرم.

من خودمم همیشه گفتم فیل اسپنسر با گیم پس، اکس باکسو نجات داد وگرنه همون نسل هشتم تعطیلش میکردن. منتها نمیشه یه بخشی از ساختار گیم پس رو تغییر داد بدون اینکه بهش صدمه بخوره. یعنی تو اگه دنبال فروشی رو پلتفرمت پس قید گیم پس رو باید حداقل به شکل فعلی و دی وان بزنی. اگر دنبال انحصار هستی بازم باید قید گیم پس رو به این شیوه بزنی. هر کدوم از این ستون هارو بخوای خراب کنی کل ساختار از بین میره.

البته به طور کلی من چیزی مثل گیم پس رو مناسب ویدیوگیم نمیدونم چون بازی ها ساختار سریالی ندارن. البته به استثنا لایوسرویس ها که تقریبا اون شمایل رو دارن. گیم پس با مدل اپیزودی کردن بازی ها بیشتر موفق میشه به نظرم.

به نظر من نجات نداد، برعکس Xbox رو در چاه عمیق تری انداخت.

گیم پس منهای اینکه به خودی خود چقدر سرویس جذابی هست، حیاتش منوط به گستردگیه. یعنی گیم پس زمانی میتونست موفق باشه که رو همه پلتفرم های موجود میومد و استراتژی This is an Xbox در این راستا بود. وگرنه نمیشه به خودی خود با راه انداختن یه سرویس گرون قیمت رو پلتفرم شکست خورده به اون عدد یوزر مد نظر رسید.

به نظر من بهترین تصمیم برای مایکروسافت همین مالتی پلتفرم شدن بود و بدترین تصمیم هم برگشتن از این استراتژی. نه بخاطر اینکه بگم انحصار جواب نمیده (که نمیده) بیشتر بخاطر سردرگمی بوجود امده. الان واقعا استراتژی های مایکروسافت کانفیوز به معنای واقعی کلمه است. تصمیم در خصوص بازی های اینا چیه؟ کدوم مالتی پلتفرمه؟ کدوم انحصاری؟ انحصاری واقعی یا زمانی؟ مزیت رقابتی چیه اصلا؟ آینده گیم پس چطور؟ آیا این سرویس یه سال دیگه ام هست یا تعطیل میشه؟ من الان اشتراک بخرم چه تضمینی هست که 6 ماه دیگه بازی دی وان روش بازی بیاد؟ آیا تغییر میکنه؟ اصلا پلتفرم بعدی چیه؟ باز کنسول سنتی میسازن؟ یا PC میدن بیرون؟

من مشکل مایکروسافت رو این میبینم و قطعا برای اولین بار دیگه کنسول بعدیشون رو نمیخرم. چون اصلا معلوم نیست استراتژیشون چیه و میخوان چیکار کنن. سردرگمه همه چیز. مایکروسافت خودشم نمیدونه میخواد چیکار کنه. باید یه تصمیم درست بگیره، یه کنفرانس بزاره و اینو واضح بگه. یعنی بیاد بگه آقا آینده بیزنس من اینه، کنسولم این شکلیه، گیم پس این شکلی خواهد بود، وضعیت بازی هام اینجوریه... من نوعی مخاطب بفهمم با چی طرفم و بعد تصمیم بگیرم میخوام یا نه.

با این وضع و اینکه هر دو روز یبار یه تصمیم تازه میگیرن که کامل ناقض تصمیمات قبلیه به نظرم همین مخاطب فعلی رو هم از دست میدن.

به نظر من این خانم چشم بسته داره فقط برعکس کارهای اسپنسر رو انجام میده.
در صورتی که اسپنسر خیلی از کارهاش نتیجه خوبی داشت و یه سری از تصمیمات و سیاست هاش هم الان مشخص شده که درست نبوده.

مولتی شدن یکی از تصمیمات خوب اسپنسر بود که اتفاقن در جهت دسترسی راحتتر گیمرها به بازیها انجام شده. این خانم که میگه من میخام یک میلیارد مخاطب جذب کنم، چرا باید عقب گرد کنه به سیاست انحصاری که از هر جهت منسوخ شده. اینجا لازمه محترمانه بگم که خانم گوه میخوری مصاحبه میکنی که میخایم یک میلیارد رو سرگرم کنیم. تو فقط شاید بتونی با فقط پنکه این تعداد رو سرگرم کنی. نه با دوباره انحصاری کردن.

اسپنسر جدا از تفکراتی که داشت، یکی از دلایل دیگش برای مولتی کردن بازیها، تضمین فروش خوب و سود دهی مد نظر سهامدارا بود. که اونم ماحصل گندی بود که متریک بی ناموس زد و باعث شد ایکس باکس مومنتوم رو از دست بده.

حالا تو این شرایط این اوزگل میخاد دوباره برگرده به انحصاری که دو روز دیگه بگه بازیها و کنسول در حد انتظارمون نفروخت و خب بعدش چی....؟
جدی جدی اگر میخان ایکس باکس رو کامل نابود کنن چرا اینجوری دارن لاس میزنن و ملت رو زجرکش میکنن. مرگ یه بار. شیون هم یه بار.
خب بخوایم منطقی نگاه کنیم ایکس باکس الان هم عملا خودش نابود شده ، فقط با یه سیلی و چک و تقویتی سرپاست.
اینکه میگی همون مولتی پلتفرم سازی رو ادامه میداد خب یعنی فروش کنسول نسل بعدیشون رو به صفر میل میکرد.
با وجود پلی استیشن و PC که دیگه میرفت ایکس باکس بخره؟
گیم پس مدفون میشد و بخش اعظم کاربرهاش رو هم از دست میداد.

این یه مسیریه که جلوشونه و مایکرو میخواد یکبار دیگه امتحان کنه ، آخرش هم اگه شکست بخوره و بساط کنسولیشون جمع بشه...
خب چه فرقی با همین مسیری که داشتن میرفتن میکنه؟
آره اگه شکست بخوره حتما که خسارتهاش تو این حالت بیشتره ولی تو نگاه کلی سرانجام دوتا مسیر به یه جا ختم میشه که همون برگشت به ناشر مولتی پلتفرم شدنه.
تازه اگه مایکرو بخواد اونموقع ناشر بدون پلتفرم بمونه.
شاید اصلا این نقش ناشر ثردپارتی رو پیدا کردن برای مایکرو جذاب نباشه و اصلا برای همین میخواد برگرده به حالت قبل.
اگه این جواب نده به احتمال زیاد آش رو با جاش میفروشه و میره.

همونطور که گفتی مرگ یه بار شیون یه بار ، بزاریم ببینیم چه گلی به سر خودشون و طرفدارها میزنن.

خب بخوایم منطقی نگاه کنیم ایکس باکس الان هم عملا خودش نابود شده ، فقط با یه سیلی و چک و تقویتی سرپاست.
اینکه میگی همون مولتی پلتفرم سازی رو ادامه میداد خب یعنی فروش کنسول نسل بعدیشون رو به صفر میل میکرد.
با وجود پلی استیشن و PC که دیگه میرفت ایکس باکس بخره؟
گیم پس مدفون میشد و بخش اعظم کاربرهاش رو هم از دست میداد.

این یه مسیریه که جلوشونه و مایکرو میخواد یکبار دیگه امتحان کنه ، آخرش هم اگه شکست بخوره و بساط کنسولیشون جمع بشه...
خب چه فرقی با همین مسیری که داشتن میرفتن میکنه؟
آره اگه شکست بخوره حتما که خسارتهاش تو این حالت بیشتره ولی تو نگاه کلی سرانجام دوتا مسیر به یه جا ختم میشه که همون برگشت به ناشر مولتی پلتفرم شدنه.
تازه اگه مایکرو بخواد اونموقع ناشر بدون پلتفرم بمونه.
شاید اصلا این نقش ناشر ثردپارتی رو پیدا کردن برای مایکرو جذاب نباشه و اصلا برای همین میخواد برگرده به حالت قبل.
اگه این جواب نده به احتمال زیاد آش رو با جاش میفروشه و میره.

همونطور که گفتی مرگ یه بار شیون یه بار ، بزاریم ببینیم چه گلی به سر خودشون و طرفدارها میزنن.

بوکمارک کن اینی که میگم رو، به هر صورت کنسول Xbox برای همیشه میمیره در آینده نزدیک (حداقل به شکل سنتی)، گیم پس هم یا کلا تعطیل میشه یا تغییر میده به یه چیز تازه، بخش گیم مایکروسافت از این هم کوچیک تر میشه. من قبلا هم گفتم، این فروش و تعطیلی ها و اخراج 3200 نفر موج اوله. موج دوم از سال مالی بعدی آغاز میشه، و منتظر میمونن ببینن نتیجه فروش بازی هایی مثل Gears و Halo و Fable و ... چی هست، بعد در موج بعدی اینا هم الک میشن، تا در نهایت از مایکروسافت چندتا IP بزرگ و پرفروش مالتی پلتفرم باقی بمونه. یعنی چیزهایی که پول توشونه، اونم به شکل زیاد. و البته با مدیریت حسین قلی خانی اونارو هم لانگ شات نابود میکنن. آینده 5 تا 10 سال دیگه مایکروسافت اینه.

بازیای مایکرو روی پلی استیشن فروش چندانی نداشتن و عرضه کردنشون فقط به برند ایکس باکس ضربه زده

برادر به برند Xbox ضربه زدو خوب امدی:دی Xbox برندش کجا بود آخه. یه کنسول مرده است دیگه. با این همه هزینه کلا زیر 30 میلیون فروخته. کلا تا همین الانم به زور تزریق پول زنده مونده نه داشتن یه بیزنس سالم.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: He!n3ger
مهم تر از اینکه چه مسیری می‌ره اینکه کی اون مسیر رو می‌ره
مایکروسافت چه بخواد به انحصار برگرده توانایی تحمل دوره گذار رو داره
و چه بخواد مولتی بشه
مگه سگا نابود شده یا نینتندو
ولی با به فنا دادن استودیویی مثل ایدسافتور نشون دادن درک بسیار کمی دارند از گیم
یه جورایی الان در حد مدیران آمازون هستن که موقع دیدن بازی می گفتن چرا کلاه این رنگیه چرا طرف کچله ! و بازی سازا شاخ در می آوردن

بازیای مایکرو روی پلی استیشن فروش چندانی نداشتن و عرضه کردنشون فقط به برند ایکس باکس ضربه زده
طبیعیه دیگه روی پلی استیشن عرضه نکنن ولی فکر نکنم PC رو جدا کنن
از این سیاست به اون سیاست پریدن، روشن نبودن تکلیف با خود مشتری بازار و دنیا، اسیب کمتری به اعتبار وارد میکنه؟

مایکروسافت تا زمانی که با اتکا به پشتوانه اقتصادی سوپر قدرتمندش جلو بره، به نظرم وضعیت همینی که هست میمونه، باید بدون توجه به پشتوانه اقتصادی عظیمش، یک محدوده برای خودش تعیین کنه و در ان میدان کار خودش رو پیش ببره... باید کنشی عمل کنه، نه واکنشی...

مایکروسافت بین کنش و واکنش گیر کرده، باید تکلیف خودش رو روشن کنه...

اگر براتون سواله چرا یهو از انحصاری رفتن رو مولتی پلتفرم بعدش دوباره دارن میرن رو انحصاری دلیلش منم.
نسل ۷ سیستم بستم کنسول نداشتم دو نسل کل صنعت انحصاری بود بعد این نسل که جفت کنسولارو داشتم که از انحصاریا جا نمونم کل صنعت مولتی پلتفرم شد
برا نسل بعد تو فکر سیستم بستن بودم باز کل صنعت انحصاری داره میشه
اگه مولتی پلتفرم دوست دارید بگید قضیه سیستم بستنو کنسل کنم مشکل حل میشه

مهم تر از اینکه چه مسیری می‌ره اینکه کی اون مسیر رو می‌ره
مایکروسافت چه بخواد به انحصار برگرده توانایی تحمل دوره گذار رو داره
و چه بخواد مولتی بشه
مگه سگا نابود شده یا نینتندو
ولی با به فنا دادن استودیویی مثل ایدسافتور نشون دادن درک بسیار کمی دارند از گیم
یه جورایی الان در حد مدیران آمازون هستن که موقع دیدن بازی می گفتن چرا کلاه این رنگیه چرا طرف کچله ! و بازی سازا شاخ در می آوردن
خب یه فرقی که مایکرو با سگا و نینتندو داره اینه که اونها بیرون از صنعت گیم چیزی ندارن.
ولی مایکرو بدون ایکس باکس یه غول نرم افزاریه با کلی مشتری که الان داره یکی از بخشهاش بدجور ضرر میده.
باید دید چه میشود.

تصور یا پیش بینی شکست خوردنشون تو این مسیر جدید که خیلی راحته و محتمل ترین حالته.
اما اینکه موفق بشن شانس و درصد خیلی پایینی داره که خب اون رو باید صبر کرد و دید.

به نظرم خیلی زودتر از اونی که حدس میزنیم نتیجه این سیاستها مشخص میشه.

اگر براتون سواله چرا یهو از انحصاری رفتن رو مولتی پلتفرم بعدش دوباره دارن میرن رو انحصاری دلیلش منم.
نسل ۷ سیستم بستم کنسول نداشتم دو نسل کل صنعت انحصاری بود بعد این نسل که جفت کنسولارو داشتم که از انحصاریا جا نمونم کل صنعت مولتی پلتفرم شد
برا نسل بعد تو فکر سیستم بستن بودم باز کل صنعت انحصاری داره میشه
اگه مولتی پلتفرم دوست دارید بگید قضیه سیستم بستنو کنسل کنم مشکل حل میشه
تو هر کاری که میخوای رو بکن ، فقط جایی اعلام نکن که سونی/مایکرو نفهمن :))

• Like
Reactions: omid0
امیدوارم نسل بعد، دی وان رو از گیمپس حذف کنن. یا روی گیم‌پسی که ۶۰ دلار ماهانه قیمتش هست دی وان اضافه کنن.

خریت حدی داره. الات گندی که نادلا و اون زنیکه زدن رو می‌خوان به حالت سابق برگردونن! خب الاغ فازت چی بود؟🤣🤣🤣

به جان خودم MS رو دارن هیئتی اداره می‌کنن. هر کسی یه گوشه کار رو گرفته، اصلا نگاه نمی‌کنن کی چیکار کرده🤣🤣🤣

یجوری میگین بلاتکلیف و هیئتی و... انگار سونی تا همین دیروز بازی هاشو برای استیم و حتی ایکس باکس:Dنمیداد و یهو گفت دیگه کنسله...

مشکل بزرگ ایکس باکس این نسل این بود که شما اگه جزئی از اکوسیستمش میشدی، هیچ پاداشی، بابت وفاداری که به ایکس باکس داشتی نمیگرفتی. فرق کاربر ایکس باکس با پی‌اس پس کجاست؟ ایکس باکس باید کاربرای اکوسیستم خودش رو ویژه تر در نظر بگیره. کاری که اسپنسر و باند نتونستند انجام بدند ولی به نظر آشا شارما چیزهایی حالیشه.

من خودم اوایل به خاطر هیلو و فورتزا و گیمپس کنسول xbox رو زودتر گرفتم. تصمیم داشتم نسل بعد اگه عمر و پولی بود PS6 بخرم چون دیگه واقعا هیچ چیز خاصی که من رو به اکوسیستمش وفادار نگهداره نداشت. اما الان ممکنه ورق برگرده هرچند خیلی فاکتور های دیگه هم هست و اگر تنور رقابت داغ بشه، عالی میشه

راه حل یک طیفی از کاربر های BC هم که بستن XBOXئه:))

عرضه زودتر +قیمت ارزانتر+ انحصاری های بزرگ + پاداش و قابلیت های اختصاصی ویژه در بازی هایی مثل COD,TES و … +گیمپس قطعا یک برگ برندست و ایکس باکس برمیگرده به دوران درخشان نسل ۷
تمام این ویژگی ها جز عرضه سریعتر رو سریز هم داشت، خبر بتزدا اولین بار 20 روز قبل لانچ سریز اومد، از همون ثانیه اول مشخص بود بازی ها انحصاری میشند و اکثریت غیر معدود شدند، خیلی زود خبر اکتی بلیز هم اومد، دیگه بازی اختصاصی ویژه بیشتر؟ بازی های خود اکس باکس هم بودن،

باز سریز مقابل پلی استیشن به سختی شکست خورد، واقعا حاضری ریسک کنی که دوباره شکست نمیخوره؟ عرضه سرسعترم مطمئن باش سونی نمیذاره وضعیت 2005-6 تکرار بشه و کنسول ها همزمان میان، الانم که با خبر جمع شدن بازی فیزیک در 2028 مشخص شده پی اس 6 تعطیلات اخر سال 2027 میاد طبق گمانه زنی ها...

نه نسل 7 که هیچ، دوباره شکست سنگین میخوره، این وسط فقط یک سری از استثنایی ترین بازی ها و استودیو ها تلف و قربانی میشند.

مشکل بزرگ ایکس باکس این نسل این بود که شما اگه جزئی از اکوسیستمش میشدی، هیچ پاداشی، بابت وفاداری که به ایکس باکس داشتی نمیگرفتی. فرق کاربر ایکس باکس با پی‌اس پس کجاست؟
گیم پس و به شدت ارزون بازی کردن، پاداش بیشتر؟ باید به هر مشتری یک فورد هم بده ؟:دی

راه حل یک طیفی از کاربر های BC هم که بستن XBOXئه:))
نگران نباش مایکروسافت خودش اکس باکس رو میبنده :دی البته ایده ال من همیشه گفتم اینه که اکس باکس بمونه، لاکچری و صسوپر قدرتمند، اما مایکرو هم بازی ها رو مولتی پلتفرم کنه، اکس باکس بمونه به عنوان یک پلتفرم سخت افزاری لاکچری که دروازه ای هست از دروازه های پلتفرم کلود اینده مایکرو..

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or