گزارش به زودی شاهد موج جدیدی از اخراجی ها در Xbox خواهیم بود

m.d.makan

کاربر فعال
شایعه :

منظور از New Business Model اینه:​

Jason Schierier "Xbox is planning major layoffs next month"​

BREAKING:
Xbox is planning major layoffs next month, Bloomberg has learned, as new CEO Asha Sharma confronts a bleak picture and plans what she calls a "reset" of the business

Screenshot 2026-06-11 013708.jpg

آشا میگه :
"ما تو 5 سال گذشته (جدای از اکتیویژن-بلیزارد) حدود 20 میلیارد دلار تو بخشهای سخت افزاری، نرم افزاری ،محتوا هزینه کردیم ولی به طور سالانه درآمدمون 500 میلیون دلار کاهش پیدا کرده.
این وضع نمیتونه به این شکل ادامه پیدا کنه."

مقاله بلومبرگ

===========
===========
حجم اخراجها که حتما بالاست.
به نظرم حتی شاید انتظار بستن چندتا استودیو رو هم میشه داشت.

آخرین ویرایش:
میمون خیرات کردن ip هیلو بین id و اکتیویژن باید عرض کنم آخرین هیلو متای بالاتری هم از کالاف هم آخرین doom گرفته. :دی
هنوز شوتر رو دست اینفینیت ندیدم این نسل. واقعا تو یک سطح دیگه ای بود ، حیف که سومدیریت و ناقص عرضه شدنش ضربه مهلکی به بازی زد مگرنه متای ۹۰+ رو شاخش بود این که بخش انلاینش رو برون‌سپاری کنن فکر خوبیه.
.
.
کاش Bluepoint و Japan Studio هم این موهبت رو داشتند که مستقل بشن=((

میمون خیرات کردن ip هیلو بین id و اکتیویژن باید عرض کنم آخرین هیلو متای بالاتری هم از کالاف هم آخرین doom گرفته. :دی
خودت از کدوما بیشتر لذت بردی؟ :D

==============
در رابطه با تعدیل ها هم نمیشه حالا با اطمینان کامل گفت ولی سانتا مونیکا هم اکثر سازنده هاشو سر اون کنسلی از دست داد و با این حال چند سال بعدش GOW رو ریلیز کرد. یعنی اینطور نیست الان تعدادشون کم شده باعث میشه بازی بعدیشونو دقیقا با همین نفرات بسازن. ممکنه روند ساختشون یکم سخت و طولانی شه. و قطعا استخدامی های زیادی دارن حین ساخت.

آخرین ویرایش:
در مورد id این رو هم باید توجه کنیم که الان بعد از انتشار بازیشون و اکسپنشنه و مثلا در مقایسه با دوره دو-سه ساله قبل از انتشار Dark Ages شاید پرسنل کمتری هم نیاز داشته باشن.
اگه id بخواد روی بازی دیگه ای کار کنه کم کم میتونه دوباره جذب نیرو داشته باشه.
هم اینکه استودیوی MG هم هست که باهاشون وارد همکاری بشه.

بیاید فعلا همینکه id سرپا مونده ، لیسانس Doom + Quake هنوز تو مشتشونه و ازشون به عنوان بازیهای کلیدی بتسدا نام برده میشه خوشحال باشیم.
تا یکی دو روز پیش داشتیم برای تعطیلی کاملشون آماده میشدیم.
تا وقتی که استعدادهای مهم و کلیدی id مونده باشن ... باقی کارمندها دوباره میتونن جایگزینشون بشن و اصلا همون قبلیها برای ساخت بازی جدید دوباره جذب استودیو بشن.
جناب هنوزم تلاش میکنی مثبت نگر باشی و بگی یه تعدیل عادیه چون بازیشون تازه عرضه شده؟؟

🔳 گزارش نگران‌کننده درباره id Software؛ احتمال تعدیل گسترده تیم فنی انجین idTech

▫️آقای Nathan Grayson، از بنیانگذاران و خبرنگار رسانه Aftermath، در تازه‌ترین اظهارات خود از وضعیت نگران‌کننده استودیوی id Software خبر داده است:

«هر چیزی که درباره id Software می‌شنوم، به همان اندازه نگران‌کننده است. منابع من می‌گویند این استودیو به‌شدت آسیب دیده و یکی از آن‌ها حتی از واژه ویران‌شده برای توصیف وضعیت استفاده کرد. هنوز در تلاش هستم آمار دقیق‌تری به دست بیاورم.»

▪️به گفته این منابع، بخش عمده یا حتی تمام مهندسان و برنامه‌نویسان مسئول توسعه انجین اختصاصی idTech از این استودیو تعدیل شده‌اند.

ظاهرا تعدیل id عموما مربوط به بخش فنی و id tech بوده. در حدی که اکثر مهندسای این حوزه تعدیل شدن. برخی منابع خبری هم اوضاع رو ویران‌شده ظاهرا توصیف کردن. نمی‌دونم چطوری میشه خوش‌بین بود واقعا. ظاهرا تبحر و استعداد جدید Xbox که تحت مدیریت آشا شارما شکوفا شده، تعدیل برخی از بهترین مهندسین فنی‌ای بوده که امروز داشتن تو سرتاسر صنعت فعالیت میکردن. باور کنید وقتی مساله id ئه، از صمیم قلب امیدوارم این خبر به کل تکذیب بشه خودم بیام اینجا مشتلقشو بهتون بدم.

ظاهرا تعدیل id عموما مربوط به بخش فنی و id tech بوده. در حدی که اکثر مهندسای این حوزه تعدیل شدن. برخی منابع خبری هم اوضاع رو ویران‌شده ظاهرا توصیف کردن. نمی‌دونم چطوری میشه خوش‌بین بود واقعا. ظاهرا تبحر و استعداد جدید Xbox که تحت مدیریت آشا شارما شکوفا شده، تعدیل برخی از بهترین مهندسین فنی‌ای بوده که امروز داشتن تو سرتاسر صنعت فعالیت میکردن. باور کنید وقتی مساله id ئه، از صمیم قلب امیدوارم این خبر به کل تکذیب بشه خودم بیام اینجا مشتلقشو بهتون بدم.
اگر واقعا گزارش درست باشه و تعدیل ها از بخش فنی بوده احساس میکنم می‌خوان از آنریل انجین ۵ به عنوان موتور اصلی استودیوهای شوتر ساز استفاده ببرن. چون تو ریمیک halo combat evolved که اول شخص هم هست طبق تریلرها امتحانش رو پس داده و بعید نیست از این بعد از آنریل انجین ۵ به عنوان موتور اصلی بازیهای ایکس باکس استفاده کنند. مخصوصا که کوالشن هم استاد استفاده از این موتور هست و خیلی میتونن از‌ کمک های این استودیو بهره ببرند. (اصلا بعید نیست اون شایعه ۴۰۰ میلیون دلاری بودجه گیرز جدید هم برای بهینه سازی آنریل انجین ۵ به صورت اختصاصی برای استفاده استدیوهای ایکس باکس توسط کوالشن بوده)

گفتم که اگر تعطیلش میکردن بهتر از تعدیل بود.
انجین به اون شگفت انگیزی و اون آدمای جواهر رو از دست دادن.
لابد نسل بعد یا بازیه بعدیشونم میخوان شیفت بدن روی آنریل انجین!!!!
چنین کاری برای این استودیو خداشاهده از فحش ناموسم بدتره، اینا یه روزی توی بحث تجاری رقیب همین آنریل بودن. بعد از خریده شدنشون کلا انجینشون لایسنس نمیشد به جز برای استودیوهای داخلی.
حالا اگر این اتفاق بیفته قشنگ توهین به تمام میراث این استودیو هست.
بعید میدونم تکذیب بشه، ۹۰ نفر یعنی نصف استودیو. فقط موندم کدوم نظارتی چنین تصمیماتی رو داره میگیره؟!!!

Doom یکی از نمادهای صنعت گیمه همونطور که gow و zelda و gta و re و halo و ... هست.واقعا خیلی خیلی حیفه آسیبی به کیفیت بازی برسه یا در حد عناوین AA مقیاس بازی رو کوچک کنن امیدوارم اخبار غلط باشه
چقدر باید نادان باشی خفن ترین استدیو بتزدا و یکی از بهترین های fps در زمینه فنی و گرافیک رو تعدیل کنی اونم تو بخشی که واقعا استاد هستند؟کاش اینا هم مستقل بشن واقعا ظلمه برای اون هندی حیف نون بازی بسازن
منو باش دوس داشتم یه زمانی doom 3 رو که یکی از مخوف ترین اتمسفرهای دنیای بازیها رو داره ریمیک کامل بکنن با این انجین عالی شون:(

اگر واقعا گزارش درست باشه و تعدیل ها از بخش فنی بوده احساس میکنم می‌خوان از آنریل انجین ۵ به عنوان موتور اصلی استودیوهای شوتر ساز استفاده ببرن. چون تو ریمیک halo combat evolved که اول شخص هم هست طبق تریلرها امتحانش رو پس داده و بعید نیست از این بعد از آنریل انجین ۵ به عنوان موتور اصلی بازیهای ایکس باکس استفاده کنند. مخصوصا که کوالشن هم استاد استفاده از این موتور هست و خیلی میتونن از‌ کمک های این استودیو بهره ببرند. (اصلا بعید نیست اون شایعه ۴۰۰ میلیون دلاری بودجه گیرز جدید هم برای بهینه سازی آنریل انجین ۵ به صورت اختصاصی برای استفاده استدیوهای ایکس باکس توسط کوالشن بوده)
صدتا آنریل ۵ فدای یه id tech.
هر مسوولی اینکارو بکنه باید تو تیمارستان بستریش کرد. تو بازیهای شوتر fps هیچ چی به پای id tech نمیرسه

گفتم که اگر تعطیلش میکردن بهتر از تعدیل بود.
انجین به اون شگفت انگیزی و اون آدمای جواهر رو از دست دادن.
لابد نسل بعد یا بازیه بعدیشونم میخوان شیفت بدن روی آنریل انجین!!!!
چنین کاری برای این استودیو خداشاهده از فحش ناموسم بدتره، اینا یه روزی توی بحث تجاری رقیب همین آنریل بودن. بعد از خریده شدنشون کلا انجینشون لایسنس نمیشد به جز برای استودیوهای داخلی.
حالا اگر این اتفاق بیفته قشنگ توهین به تمام میراث این استودیو هست.
بعید میدونم تکذیب بشه، ۹۰ نفر یعنی نصف استودیو. فقط موندم کدوم نظارتی چنین تصمیماتی رو داره میگیره؟!!!
من شخصا دانش فنی درست حسابی ندارم و‌ شایدم چیزی که میخوام بگم شدنی نباشه. ولی به نظرم ‌هرچقدر که برعکس این کار توجیه داشت “یعنی به کل میومدن UE5 رو میذاشتن کنار و id رو جایگزینش میکردن رو اکثر عناوین فرست پارتیشون “حالا که مالکش تمام و کمال خودشونونن و خود انجین هم فوق‌العاده پیشرفته ‌ست” جایگزینی id با UE5 به ویژه برای استودیویی مثل id جنایته وقتی همچین نعمتی رو در اختیار دارن . اتفاقا آخرین نسخه id تو dark ages به ویژه تو بعضی صحنه‌ها قرابت جالبی با art direction گیرز آو وار داشت به نظرم. قبلا هم توسط امثال machinegames از نظر انعطاف‌پذیری id امتحانشو پس داده بود. من حتی نمیفهمم چرا تصمیم گرفتن سری HALO رو ببرن رو UE وقتی id زیر دستشون بود.

من شخصا دانش فنی درست حسابی ندارم و‌ شایدم چیزی که میخوام بگم شدنی نباشه. ولی به نظرم ‌هرچقدر که برعکس این کار توجیه داشت “یعنی به کل میومدن UE5 رو میذاشتن کنار و id رو جایگزینش میکردن رو اکثر عناوین فرست پارتیشون “حالا که مالکش تمام و کمال خودشونونن و خود انجین هم فوق‌العاده پیشرفته ‌ست” جایگزینی id با UE5 به ویژه برای استودیویی مثل id جنایته وقتی همچین نعمتی رو در اختیار دارن . اتفاقا آخرین نسخه id تو dark ages به ویژه تو بعضی صحنه‌ها قرابت جالبی با art direction گیرز آو وار داشت به نظرم. قبلا هم توسط امثال machinegames از نظر انعطاف‌پذیری id امتحانشو پس داده بود. من حتی نمیفهمم چرا تصمیم گرفتن سری HALO رو ببرن رو UE وقتی id زیر دستشون بود.
دیگه تموم شد رفت متاسفانه...
گندی رو که میترسیدم بزنن آخر سر زدن. وقتی شنیدم ۹۰ نفر رو تعدیل کردن فهمیدم چه بلایی سر اینا قراره بیارن. حالا یواش یواش و قطره چکونی خبرا رو میدن که طرفدارا له و لوردشون نکنن. ولی باید گفت R.I.P id software ....
شک نکنید فقط پوسته و نامش میمونه که ای کاش اینجوری سرپا نمیموند.
حالا گندی که به bethesda و machin games هم زدن یواش یواش بالا میاد. هنوز تشت شون نیفتاده کامل.
لعنت به اون اسپنسر حرومزاده که فقط خرید و خرید ولی اندازه یه بز هم توان خروجی گرفتن نداشت بی همه چیز. اینا گندایی هست که ایشون و اون تیم منفورش به قالب زدن.
به قول قدیمیا مشکل از اونه که گند زده نه اونیکه میگه بوش میاد. آشا شارما هم نمیتونه معجزه کنه، اینا میراث نحس تیم مدیریت قبلی هست.

اخبار و شایعات اخیر پیرامون id Software، خیلی عجیب و شوکه‌کننده است؛ بالاخره این تعدیل نیرو باید بر اساسِ یه منطق و اصولی باشه دیگه. الان چه انتقادی به id وارد بوده که دارن همچین کاری باهاش می‌کنن؟! از کلّ مجموعه ZeniMax، فقط همین id ـه که نسبت به قبل از پیوستنش به مایکروسافت، کوچکترین اُفتی نداشته و به عملکرد عالی‌اش ادامه داده.

به علاوه این id Software، اصلا یک استودیوی بازیسازی عادی مثل بقیه نیست؛ این‌ها خالق و توسعه‌دهنده یکی از بهترین انجین‌های تاریخ تا به الان بودن و هستن و هرگونه آسیب به بدنه تیم فنی، تحقیق و توسعه‌ی id Tech، حماقت مَحضه! همیشه گفتم که درد و بلای این‌ها درسته بخوره تو سر اون Halo Studios (343i) بی‌خاصیت که بعد از n سال دست و پا زدن و دور خودشون چرخیدن، تازه اتاق فکرشون رسیده به دمِ دستی‌ترین گزینه ممکن یعنی UE!!

حالا باز جای شکرش باقیه که سراغ گزینه تعطیلی نرفتن؛ امیدوارم هرچه زودتر فرصتی پیش بیاد و مستقل بشن و دیگه صابونِ امثال مایکروسافت، سونی و ... به تن‌شون نخوره.

پ.ن: ما رو باش منتظر حداقل یه spin off از سری Halo با دستپختِ id بودیم؛ کَمِ کَم یه چیزی تو مایه‌های ODST.

بهترین سناریو ممکن بود. استودیوها جای بسته شدن فروخته یا مستقل شدند و حالا دیگه باید خودشون رو دور از پول پاشی ماکروسافت ثابت کنند.
در مورد این اخراجی ها شاید ندونید و بی ربط بدونید ولی وضعیت ماکروسافت زیاد خوب نیست. من خودم فکر میکردم کوپایلت توی برنامه های سازمانی و ابری سود خوبی داره ولی همین چند وقت پیش ماکروسافت اعتراف کرد زیر ۳ درصد حاظرند برای امکانات کوپایلت پول بدند و همین چند روز پیش نادلا به تیم کوپایلت بازه زمانی داده خودشون رو ثابت کنند.
ماگروسافت هزینه وحشتناکی برای سرورهای openai کردند. سرورهای عظیم با gpu های زیاد و دستگاه های خنک کننده که ۲۴ ساعت در حال کار هستند. ولی الان میبینند هیچ خروجی قابل دفاعی ندارند. کوپایلت عملا تبدیل به یک ابزار اضافی و بدون کاربرد برای کاربران شده و تو خیلی از موارد بیشتر دنبال حذف اون هستند تا کار باهاش.
قسمت سورئال ماجرا اونجاست که openai جدیدن قرارداد با آمازون برای سرورهای ابری بسته. واقعا دوست دارم بدونم چه قراردادی ماکروسافت و OpenAI بستند که تبدیل به یکی از بزرگترین بندبازی های دنیای تکنولوژی شده.
شاید ماکروسافت سرورهای azure رو نمیساخت و با لینوکس آشتی نمی‌کرد الان سرنوشت ماکروسافت هم تبدیل به یاهو و نوکیا میشد و فقط با فروخت لایسنس ویندوز و آفیس زنده بود.

• Like
Reactions: dark souls

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or