گزارش نارضایتی داخلی در Xbox از سبک مدیریتی آشا شارما

• Thread starter Thread starter Farh@d
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000013245.jpg

بر اساس گزارش کریستوفر درینگ در نشریه The Game Business، شماری از کارمندان Xbox از مسیر جدید شرکت زیر مدیریت خانم Asha Sharma، مدیرعامل جدید xbox، ابراز نگرانی کرده‌اند.
به گفته این منابع، شارما فرهنگی شبیه استارتاپ‌ها به اکس‌باکس آورده که در آن سرعت تصمیم‌گیری بر برنامه‌ریزی بلندمدت اولویت دارد؛ تصمیماتی که قبلاً هفته‌ها زمان می‌برد، حالا باید ظرف چند روز یا حتی چند ساعت گرفته شوند.
یکی از سرپرست‌های استودیویی گفته شرکت «بیش از حد به توییتر گوش می‌دهد» و این باعث شده تصمیمات بر پایه واکنش‌های آنی کاربران در شبکه‌های اجتماعی گرفته شود، نه یک چشم‌انداز روشن و درازمدت. برخی دیگر معتقدند شارما بیش از حد به مشاوران و تحلیلگران بیرونی تکیه می‌کند و کمتر به توسعه‌دهندگانی که واقعاً بازی‌ها را می‌سازند گوش می‌دهد.

مقصر مایکروسافته، احتمالا خودش میگه پولش رو دادم، می‌خوام درش رو ببندم! به شما چه دارید اینجا بحث می‌کنید؟🤣🤣🤣

منطق‌ها عالیه!

یاد این فیلم ایرانی ها افتادم که باباهه بچش معتاد که میشد و... میومد میگفت فلان قدر خرجت کردم و پول پاشیدم برات...
این بود دسمتزدم؟ :))

هر کمپانی که استودیو یا یکی از زیرمجموعه هاش رو میبنده حتما مقصر اصلیه و این نتیجه یکسری از تصمیمهایی که جلوتر از این گرفته نشده.
چرا نباید باشه؟

آخرین ویرایش:
بقیه رو حقیقتا یادم نیست تو تاپیک چی گفتن ولی من هر موقع درمورد تعطیلی میخواستم نظر بدم ملاکم عملکرد ده سال اخیر اون استدیو یا شخص بوده نه فقط خروجی آخرشون. و اتفاقا وقتی سونی اینکارو میکنه به سونی ایراد گرفته میشه نکتش اینجاس که اون استدیوها عملکرد کلیشون واقعا خوب بود و بعضا فقط سر یه کنسلی یا فروش ضعیف تعطیل شدن. که باز همونم به نظر من مقصرش سونی بوده تا حدی. مخصوصا اونایی که سر لایوسرویس تعطیل شدن مثل بلوپوینت. وقتی یه ناشر عملا میاد اعلام میکنه ما تصمیم داریم مدل بیزینسمون رو سمت لایوسرویس ببریم معنی پشت این حرف اینه که اکثر بودجه بازیسازی قراره خرج لایوسرویس بشه که این یعنی ایده های سینگل پلیر سخت تر چراغ سبز میگیرن. پس استدیو ها سعی میکنن فرم بازیشون رو به لایوسرویس نزدیک کنن تا بتونن بودجه بگیرن واسه ایده هاشون که همونطور که دیدیم حتی ابراستدیویی مثل ناتی داگم سرش شکست خورد چه برسه استدیوهای بی تجربه ای مثل بلوپوینت. یعنی تو اون مورد سونی شاید مستقیما باعث شکست اون استدیو نبوده ولی قطعا تاثیر غیرمستقیم جدی ای داشته.

درمورد هویت هم دقیقا حرف منم همینه اکثر استدیوهای بازیسازی هویت خاصی ندارن اینو که خودمم تو پستم گفتم :D نمیدونم چرا یه ضعف میدونی همچین چیزی رو. همونطور که گفتم ممکنه یه استدیو واقعا آشغال ساز باشه ولی هویت خودشو داشته باشه. اونی که درمورد نینجا تئوری داری میگی صرفا اقتضای ژانریه که معمولا توش دارن بازی میسازن نه چیزی که خودشون دارن. این چیزی که میگی دقیقا به همین شکل تو یه بخش بزرگی از بازی های اکشن ادونچر هم وجود داره. هرچند اون فرم هک ان اسلش رو از رزومه نینجا تئوری حذف کردی که بتونی بگی هلبلید هم پایبند به سبک کاری استدیو هستش در صورتی که اگه بخوایم به قول خودت یه ویژگی تکرار شونده واضح تو کارای نینجا تئوری بگیم گیم پلی بازیاشه نه شخصیت پردازیش.

درمورد آمار و وضعیت هلبلید هم همین که مایکرو میخواد استدیو رو بفروشه فکر کنم دقیق ترین گزارش از عملکرد استدیو باشه :D مشخصا اگه تو این 8 سال به اهدافشون رسیده بودن همچین تصمیمی نمیگرفتن.

من تنها دفاعی که از مایکرو کردم این بود که استدیوهایی که خریداری شدن به اون شکلی که داشتن ادامه میدادن خیلی زودتر از این ها تعطیل میشدن حتی زنیمکس هم تا الان همون بخش آنلاینش باقی مونده بود و بتسدا. که همونم باز استارفیلد رو مدیون مایکروسافت هستن که حاضر شد یک سال بازی رو تاخیر بزنه که حداقل به آبروی بازی حفظ بشه. وگرنه اونم عاقبتش مثل فالوت 76 بود.

اون جوایزم که هلبلید گرفت مگه اصلا چیزی جز پرفورمنس و صدا داشت بازیش؟ :D معمولا بازی های تک بعدی مثل این رو یه مقدار بیشتر تحویل میگیرن. اون Games for Impact هم که فقط لیست جوایز باهاش سنگین کردی وگرنه خودت بهتر از من میدونی داستان پشت اون جایزه چیه همیشه :D

اون بازی رو که از تریلرشم مشخص بود صرفا یه چیزی با همون است های نسخه دومش با یه گیم پلی درب و داغون دارن سمبل میکنن بدن بیرون. دیگه همتون چند دهس دارید بازی میکنید قاعدتا از تریلر متوجه میشید تا حدی عیار بازی چقدره. اینکه میگید مایکرو میدونسته چیکار میکنه واسه من عجیبه. خب اگه مایکرو خودش میدونسته چرا داری میفروشه؟ :D مریضه؟ خب معلومه یه هدف دیگه داشته خب.
سلام :دی
حقیقتا مسئله من اکس باکس نیست الان، فن بیس اکس باکس هست، به نظرم یک سوتفاهم پیش اومده، بین شماها که سوپر فن اکس باکس نیستید و صرفا از زاویه یک گیمر جدی و مشتاق دارید منطق بازار رو مد نظر قرار میدید و اسیب شناسی میکنید، با فن بیسی که ازش انتظار میره حداقل اپسیلون رابطه عاطفی با بازی و استودیو داشته باشه نه فقط رابطه سهامدارانه...

من متوجه زاویه بحث تکنیکی و فنی شما و دوستان این تاپیک میشم، دارید اسیب شناسی میکنید از زاویه منطق بازار یعنی چیزی که این صنعت و دنیای صنعتی رو جلو میبره، بازار هست که پدید اوردنده ی موتور محرک این صنعت هست نه غش و ضعف فن بیس ضرورتا، مثل یک کارشناس داخلی تیم فوتبال که وقتی جلوی مدیران ارشد بررسی کارشناسانه میکنه دیگه لیلی به لالای طرفدارا نمیذاره رویکرد عاطفی نداره و صرفا اصن کارش این هست که بیرحمانه نقد کنه، اسیب شناسی یعنی همین دیگه، اصن برای همین پزشک ها تیپیکال معروفند به خشک و جدی و بیتعارف بودن... چون اسیب شناسی شون با جون ادمیزاد در ارتباطه و بسیار مهم...

موضوع ولی میدونی کجاست؟ اگه حوصله داری فقط چند صفحه اول این تاپیک رو یک نگاه بنداز شده خلاصه بخون:

این حافظه قوی هرچقدر خیلی جاها کمک ادم هست چه بسا یک مزیت بزرگ هست بدون تردید، اما اذیت هم میکنه، وقتی به مرور زمان "حقیقت" بهت ثابت میشه، تناقض ها رو میشه، وقتی ریاکاری ها حماقت ها جهالت ها بهت ثابت میشه، دروغ ها برملا میشه، تو همین تاپیک کلیییییییی مستقیم و غیر مستقیم به من بد و بیراه گفتند جوجه فن بوی های امروز غیب شده ی مایکرو، تا ماه ها داستان داشتیم تا وقتی که امثال من رسما کنار اومدیم و سازگار شدیم مثل هر ادمیزادی، حالا چرا با ما کلکل داشتند؟؟ چون ناراحت بودیم، نگران بودیم، خوشحال نبودیم، چون من "عاشق بتزدا بودم" نه عاشق شکست دادن و رقابت کنسولی، برای همین من ذوق نداشتم و فن بیس مایکرو ذوق داشتند، یادمه فکر میکردم ممکنه بازی ها مولتی پلیر بشند با ترند مولتی پلیر اون سال ها، یادمون نره 2020 چه وضعیتی بود همین بی جی اس متمرکز رو اف 76 بود الدر محدود به انلاین بود اگر اون تیزر 2018 تس 6 نبود که رسما همه رد میدادیم، حالا، همین فن بوی هایی که اون همه واقعیت خودشون رو رو امثال من فرافکنی کردن اون روز ها، الان کجان؟ اونایی که شاخ و شونه میکشیدن؟ کافیه یک نگاه کوتاه به این تاپیک بندازید، اکثریت فن های اکس باکس و البته بی طرف های پی سی، دارند در مورد "جنگ کنسولی" بحث میکنند، عروسی گرفتند برای شکست دادن سونی، کلییییییییی صفحه رفتیم جلو تا کوروش مدیر و چند نفر پیشکسوت خردمند اومدند از "پیشرفت استودیو ها زیر نظر مایکرو و سرمایه اش" گفتند، حمید پین خیلی زود اشاره کرد که استودیو هایی مثل ارکین زیر دست مایکرو مشکل پیدا میکنند، یعنی منهای این محدود خردمند های گیمر، یعنی تمام و کمال ذوق 90 درصد مایکرو پی سی فن ها "رقابت با سونی" بود که با اکس باکس + بتزدا وارد مرحله جدیدی میشد،

حالا همون فن بیس، همونایی که بعضی هاشون هرچی شایسته خودشون بود به امثال من تو این تاپیک گفتند، میگفتند ناراحتم چون بازی انحصاری شده (دیدگاه ورزسز خودشون رو فرافکنی میکردن) در حالی که من "فقط برای بتزدا" این نسل اول اکس باکس گرفتم، حالا اونا امروز کجان؟ یا غیب شدن، جرئت ندارند دیگه وارد بحث بشند با افتضاح وضعیت رابطه مایکرو و استودیو هاش به نسبت دفاعی که این نوابغ باهوش اون موقع میکردند، یا طبق معمول اصلا به روی خودشون نمیارند و مثل همیشه با جهت باد حرف هاشون رو تغییر دادن، کارشناسان بی طرف پی سی گیمر هم که اصن هیچی نگم :دی چه تحلیل هایی :دی هنوزم البته تحلیل گر هستند :دی یا از همه بدتر، اونایی که اون روز فول ورزسز بودن و امروز فاز سهامدار گرفتند و همین استودیو هایی که یک شبه، گلخونه ای، مصنوعی شده بودن طرفدارش بعد اکوزیشن، امروز نسخه تعطیل شدنشون رو میپیچند و به مایکرو افرین میگند حتی مایکرو رو پوش میکنند که سریعتر این اشغال ساز هارو!! تعطیل کنه... طبیعیه دیگه، کسی که خوشحال میشه با اکوزیشن استودیو اومده که سونی رو بترکونه، امروزم خوشحال میشه که مایکرو استودیو رو میبنده که اکس باکس ادامه پیدا کنه تا شاید یک روزی پلی استیشن رو بترکونه...!!!!!!! اینا خوشحال نشدند که بازی ها پیشرفت میکنند، اگه اینطوری بود که مشکلی نداشتیم، اگه اینطوری بود این تاپیک ها مثل تاپیک بلوپوینت ناراحتی از بسته شدن بود نه به به چه چه برای منطق بازار مایکرو از سوی سهامداران...

اینه که دردناکه، این استودیو ها، امثال بتزدا و نینجا تئوری، از زیر بوته در نیومدن، باد نیاورد، پول ددی یهو پدید نیاورد، اینا قبل این بینهایت شناخته شده و پرطرفدار بودن و عشاق خاص خودشون رو داشتند، حالا، یکی مثل من که "بازی های بتزدا" باعث شد عاشق بتزدا بشه نه یک شبه اکوزیشن شدنشون توسط مایکرو، عشق به بازی کردن طرفدارمون کرد نه عشق به شکست دادن پلی استیشن، الان حق نداریم ناراحت باشیم وقتی میبینیم همینایی که اون روز اون برخورد هارو داشتند، امروز دارند برای تعطیلی همین استودیو ها هورا میکشند؟ دیگه وقتی اینجا اونجا حتی از تعطیلی ارکین دفاع میشه، مطمئن باش روشون میشد از تعطیلی مشین گیمز و id هم دفاع میکردند، مطمئن باش اگه ابهت بی جی اس و اسکایریم 60 میلیونی تا 2023 و اف 4 12 میلیونی روز اول و دوم شدن گوتی در سال 2015 بین اون همه ابربازی (ویچر3 اول اف4 با اختلاف دو برابری نسبت به باقی دوم) اگه بیگ وینر 2011 بین اون همه ابر بازی و 2008 و 2005 و مورویند و توصیف سبک نبود، حتی چه بسا الان بدشون نمیومد بتزدام بسته شه، تا ددی صرفه جویی کنه برای حفظ اکس باکس، این دردناکه، این تفاوت داره با بحث های اسیب شناسانه تکنیکی شما و دوستان تو این تاپیک، شماها از زاویه تکنیکی بحث میکنید، فرق داره با فن بیسی که به جای از زاویه عاطفی بحث کردن، میاد فاز سهامدار میگیره و هورا میکشه واسه "برنامه های اقتصاد محور مایکرو"..... مشکل همینه، که بحث تکنیکی شما و یک سری اکس باکس فن خردمند همپوشان میشه با این فن بیس اکس باکس که به وضوح شایسته این استودیو های غول نیستند...

البته من جسارت به همه اکس باکس فن ها نمیکنم، حتی ذوق برای رقابت با سونی هم لزوما بد نیست، زمانی بده که اولویت باشه، تنها قطب نما باشه، وگرنه حافظه خوب من محدود به اینا نمیشه :دی دقیق یادمه سال 2015 همین فروبری خودمون سفت و سخت از اف 4 دفاع میکرد در برابر یک سری انتقاد ها، قشنگ یادمه همیشه بتزدا فن بود البته یادمه به اسکایریم نقد داشت با توجه به بیگ وینر شدنش بین اون همه ابربازی سال 2011، فرق هست بین گیمر هاردکور و گیمر صرفا کلکلی ورسزی، مام خرد داریم و این رو میفهمیم، همینه که بقیه هورا میکشند برای مایکرو فروبری میاد ابراز ناراحتی میکنه، اخه بتزدا سنتنا با اکس باکس فن رابطه خوبی داره، از انحصاری بودن مورویند تا زمانی بودن ابلوین یا دی ال سی های اسکایریم یا بازی های قبلی فرنچایز که اصن پی سی انلی بودند، حتی وقتی خریداری شد هم من ندیم این فن های درست حسابی پیشکسوت بیان مثل بعضی از این جوجه فن بوی ها، شاخ و شونه بکشند و ندید بدید بازی در بیارند و یک شبه بشند صاب بتزدا، مورد داشتیم طرف رسما فحش میداد به بتزدا سر اف 4 و 76 و ابسیدین رو بالا میبرد میگفت از بی جی اس بهترند (مایکرو ابسیدین رو خریده بود :دی برای همین ابسیدین بهتر بود :دی) و میگفت بهترین فال اوت نیووگاس هست، بعد که مایکرو بتزدا رو خرید، یک شبه بی جی اس براش شد دوباره خدای بازی سازی و همین ادم با من کلی کلکل میکرد البته غیر مستقیم :دی در حالی که من هم عاشق نیووگاس بودم و هستم هم اف3 اف4، هیچ وقتم نیومدم سر ورزسز و حماقت به استودیو ها بد و بیراه بگم.

این رو مخه، ما با این استودیو ها رابطه عاطفی داریم، از قبل این که ددی مایکرو بیاد بخره تا جوجه فن بوی دلش خوش شه که تیم ورسز در برابر سونی قوی تر شده، حالا همون فن بوی، هورا میکشه که ببندین این اشغال ساز های پول ددی حرام کن رو، تا دیروز پول ددی بینهایت بود و اصن حال میکرد اور اور خرج کنه، امروز اما پول ددی مهمه چرا؟ چون همیشه اکس باکس براشون مهم بود، نه بازی ها، نه ویدئوگیم... مگرنه از تعطیلی استودیو ها ناراحت میشدند، به جای هورا کشیدن...

من برام مهم هستند این استودیو ها، بخشی از هویتم هستند مثل اعضای بدنم هستند، این طومار رو برای همین نوشتم. الویت و هویت من نه پلی استیشن هست نه اکس باکس، بلکه ناتی داگ هست و بتزدا گیم استودیوز... البته که عاشق پلی استیشن بودم همیشه، من تو 10 سالگی پی اس وان رو جایی میذاشتم شبا که موقع خواب بینمش!! اما قطعا بین پلی استیشن و ناتی داگ، ناتی داگ رو انتخاب میکنم، این پلی استیشن هست که باید قربانی ناتی داگ بشه نه برعکس، ارتباط عاطفی ما با این استودیو ها و بازی هاشون شوخی نیست که جلوی این همهههههههههههه زشتی و ناپسندی و ناشایستی، سکوت کنیم... متاسفانه شمام که تکنیکی بررسی میکنید، همپوشان با این دوستان شدید و این باعث میشه بهتون انتقاد بشه :دی

یاد این فیلم ایرانی ها افتادم که باباهه بچش معتاد که میشد و... میومد میگفت فلان قدر خرجت کردم و پول پاشیدم برات...
این بود دسمتزدم؟ :))

هر کمپانی که استودیو یا یکی از زیرمجموعه هاش رو میبنده حتما مقصر اصلیه و این نتیجه یکسری از تصمیمهایی که جلوتر از این گرفته نشده.
چرا نباید باشه؟

یسری از عزیزان استدیو-خاطره ایشو دارن😁 ناراحتن😁

سعی کنید MS رو بابت تخریب و نابودی و آسفالت کردن خاطره‌هاتون حلال کنید. 📿📿😁
خدایی یکم شل کنید🤣🤣
الان بانجی تر زده، طرفداران Halo باید بیان سونی رو عزاداری کنن؟😁

بی طرف ها تقصیر رو گردن هرکسی میندازن بجز تنها شرکت بی عیب و نقص جهان xbox کبیر که تو رقابت سه تایی ۴ ام شده ، اینکه halo infinite با بودجه ۵۰۰ میلیونی بعد ۶ سال نتیجش گروت بود و forza motorsport بعد ۶ سال نتیجش یه بازی ناکامل و پر باگ بود و … تقصیر نینجا تئوری و دبل فاین و آرکین مفت خور هست ، انگاری سو مدیریت xbox تاثیر نداره و بودجه و milestone هارو خود استودیو تعیین میکنه وقتی xbox میخرشون بهشون میگه بودجه و زمان بی نهایت دارید و هیچگونه مدیریتی روشون نمیکنه انتظار دارید استودیو ها با عجله بازی درست کنن ؟! تنها مدیریتی که اسپنسر روی استودیو ها کرد این بود چند ماه قبل اینکه در استودیو AAAAAA اینیشیتیو رو تخته کنه رفت با دسته خاموش تو استودیوشون عکس گرفت توییت کرد . تمام این استودیو و وقتی مستقل بودن و بودجه و زمان و برنامه مشخصی داشتن بدون مشکل بازی های خوبی ریلیز میکردن همین نینجا تیوری که زیر دست مایکروسافت بعد ۷ سال بازی ۵ ساعته داد قبلش با همکاری سونی و تیم ۲۰ نفره هلبلید ۱ رو تو ۳ سال ساخت قبلش هم با همکاری کپکام DmC رو ساخت که جفتشون موفق بودن .

من امیدوارم NT بتونه حقوق خودشو بازپس گیری کنه و مستقل بشه. اون وقت یا بعد عرضه سنوآ تعطیل میکنه میره، یا میره سمت بازی سفارشی ساختن. که البته من نظرم به همون تعطیلی نزدیک تره.

یسری از عزیزان استدیو-خاطره ایشو دارن😁 ناراحتن😁

سعی کنید MS رو بابت تخریب و نابودی و آسفالت کردن خاطره‌هاتون حلال کنید. 📿📿😁
خدایی یکم شل کنید🤣🤣
الان بانجی تر زده، طرفداران Halo باید بیان سونی رو عزاداری کنن؟😁
هر وقت سونی یه استودیو رو تعطیل کنه میشه فاجعه ولی هر وقت مایکروسافت این کارو کنه میشه صرفا خاطره‌ بازی قدیم و شل کنید😁
مثال بانجی هم شاهکار بود🤣🤣 بانجی 19 سال پیش از مایکروسافت جدا شد، برای اطلاع Halo هم دست 343 موند 😂 با منطق شما 343 با اسم امروز هیلو استودیو هم یحتمل به سونی ارتباط داره.
هر وقت کم میارید یه مثال کاملا بی‌ ربط درمیارید، چند تا ایموجی بازم بی ربط کنارش می ذارید که از نظر خودتون فقط منطقی‌ به نظر می رسه 📿😁

Hellblade II از روز اول روی Game Pass اونم بصورت انحصاری کنسولی عرضه شد، مدل کسبوکارش از ابتدا با یک بازی 50/70 دلاری که فقط از طریق فروش نسخه درآمدزایی میکنه تفاوت داشت. طبیعتا بخش بزرگی از مخاطب‌ ها بازی رو نمیخرن و از طریق اشتراک تجربش می‌کنن، بنابراین انتظار فروش مشابه یک بازی سنتی از اساس مقایسه درستی نیست. نمونه روشنش Hi-Fi Rush بود، بازی از نظر منتقدها و بازیکن ها موفق بود، امتیازات عالی گرفت و میلیون‌ ها نفر تجربش کردن اما بعدا مشخص شد از نظر درآمد و بازگشت سرمایه انتظارات داخلی رو برآورده نکرده، این تناقض نیست نتیجه مدل Game Passـه. وقتی ناشر خودش تصمیم میگیره بازی روز اول روی سرویس اشتراکی منتشر کنه، بخشی از فروش مستقیم رو عمدا فدای افزایش تعداد بازیکن، جذب مشترک و ارزش سرویس می کنه چه انتظاری از فروش باید داشت؟ اشکال از مدیریته یا بازی؟ اگر Hi-Fi Rush طبق "منطق خودت" واقعا یک IP شکست‌ خورده و بی‌ ارزش بود، بعد از تعطیلی Tango Gameworks، Krafton نه استودیو رو می‌ خرید و نه حق امتیاز Hi-Fi Rush رو برای ادامه سرمایه‌ گذاری به دست می‌ آورد. هیچ شرکت بزرگی برای یک IP که هیچ ارزشی نداشته باشه هزینه نمی‌ کنه. درباره Hellblade II هم نمی‌ شه صرفا چون آمار فروش منتشر نشده رو هوا بگیم چون فروشش پایین بوده "شکست به تمام معنا بوده" اونم با مدل گیم پس! موفقیت چنین عناوینی با شاخص‌ هایی مثل جذب مشترک، حفظ مشترک، میزان تعامل کاربران، ارزش افزوده برای اکوسیستم و در نهایت بازگشت سرمایه سنجیده می شه؛ داده‌هایی که فقط خود مایکروسافت در اختیار داره و تا امروز منتشر نکرده. پس تا وقتی اطلاعات رسمی وجود نداره، "نمی‌دونم" از "قطعا شکست خورده" منطقی تره. در مورد هویت.. اینکه بگی روایت سینمایی، پرفورمنس کپچر و شخصیت‌ محوری فقط "اقتضای ژانر" هستن، یعنی داری تفاوت بین استودیوها رو نادیده می‌ گیری. اگر این ویژگی‌ ها صرفا اقتضای ژانر بودن، همه اکشن ادونچرها باید از نظر روایت، کارگردانی، اجرا و فضاسازی شبیه هم می‌ شدن، در حالی که اینطور نیست. همونطور که همه شوترها شبیه id Software نیستن یا همه RPGها شبیه BioWare قدیم نیستن، همه اکشن ادونچرها هم شبیه آثار نینجا تئوری نیستن. هویت فقط به مکانیک مبارزه خلاصه نمی‌شه؛ مجموعه‌ای از انتخاب‌ های هنری، کارگردانی، روایت و نوع ارائست که در آثار یک استودیو تکرار می‌شه. در مورد جوایز هم گفتی جز پرفورمنس و صدا چی داشت! همین‌ ها از مهم‌ترین اهداف Hellblade بودن. وقتی بازیگر نقش اصلی جایزه Best Performance گیم اواردز و BAFTA رو می‌ بره و خود بازی هم Best Audio Design رو کسب می‌ کنه، یعنی استودیو دقیقا در حوزه‌ای که روی اون تمرکز کرده موفق بوده. اوکی Games for Impact رو نادید می گیرم اما از اعتبار یا رسمی بودن این جوایز چیزی کم میشه؟ قطعا خیر
ببین تو هی میخوای منو بندازی تو تله فروش بازی در صورتی که من درمورد مخاطب هاش صحبت کردم نه فروشش :D ما تنها آماری که داریم اینه که چند هفته بعد انتشار بازی فقط 10 درصد پلیرها یه بازی 7-8 ساعته رو تموم کرده بودن و 50 درصد پلیر ها حتی به باس اول بازی هم نرسیده بودن. دیگه همین قضیه تا حد زیادی باید استقبال و رضایت پلیرها از بازی رو بهمون نشون بده دیگه نه؟
من راستش اصلا نمیگم هلبلید بازی بدی بوده منتها به هر دلیلی استقبال از بازی ضعیف بوده دیگه. شاید باور نکنی ولی این مورد رو من تقصیر مایکرو میدونم :D از بس تبلیغات چرت رو این بازی کرد و انتظارات رو الکی بالا برد در حالی که اصلا فلسفه بازی یه چیز دیگه بود، درست نبود انقدر هایپ بیخورد سر هر ایونتی روش پیاده کنه.
های فای راش هم که اصلا بازی نیش به حساب میومد بعیدم میدونم خرج خاصی روش کرده باشن کلا حس میکنم مایکرو ارتباطی با تانگو برقرار نمیکرد چون زیر مجموعه زنیمکس بود اینم روش خریده بود دیگه. وگرنه اگه مستقل بودن بعید میدونم مایکروسافت اصلا سمتش میرفت. اوضاع تانگو هم به خاطر عملکرد ضعیف ghostwire tokyo بهم ریخته بود نه های فای راش. پروژه اصلیشون اون بود که اونم تا یک سال رو هیچ اشتراکی وجود نداشت. بعدشم که هم رو پلاس اومد هم گیم پس هم اپیک مجانی گذاشت رو استورش با این حال آخرین آمارش 5-6 میلیون پلیر بود. تو دیگه ببین فروشش چقدر بوده.

اون دوتا مثالی هم زدی دقیقا جفتشون استدیو های دارای هویت هستن واسه همین، هم سبک هاشون شبیهشون نیستن :D

در کل من در شرایطی دارم این حرفارو میزنم که از کنسول مایکروسافت اصلا خوشم نمیاد چون مایکروسافت دقیقا عین 4 نسلی که صاحب پلتفرم بوده از وسطای نسل دیگه همه چیزو دایورت کرده رفته واسه آماده شدن برای نسل بعدش که بازارو پس بگیره. کلا سیستمشون اینه 4-5 سال از نسل که میگذره میگن ای بابا این نسلم که نشد ولش کن دیگه هرکی کنسولو خریده به درک بریم واسه نسل بعدمون برنامه بریزیم.

سلام :دی
حقیقتا مسئله من اکس باکس نیست الان، فن بیس اکس باکس هست، به نظرم یک سوتفاهم پیش اومده، بین شماها که سوپر فن اکس باکس نیستید و صرفا از زاویه یک گیمر جدی و مشتاق دارید منطق بازار رو مد نظر قرار میدید و اسیب شناسی میکنید، با فن بیسی که ازش انتظار میره حداقل اپسیلون رابطه عاطفی با بازی و استودیو داشته باشه نه فقط رابطه سهامدارانه...

من متوجه زاویه بحث تکنیکی و فنی شما و دوستان این تاپیک میشم، دارید اسیب شناسی میکنید از زاویه منطق بازار یعنی چیزی که این صنعت و دنیای صنعتی رو جلو میبره، بازار هست که پدید اوردنده ی موتور محرک این صنعت هست نه غش و ضعف فن بیس ضرورتا، مثل یک کارشناس داخلی تیم فوتبال که وقتی جلوی مدیران ارشد بررسی کارشناسانه میکنه دیگه لیلی به لالای طرفدارا نمیذاره رویکرد عاطفی نداره و صرفا اصن کارش این هست که بیرحمانه نقد کنه، اسیب شناسی یعنی همین دیگه، اصن برای همین پزشک ها تیپیکال معروفند به خشک و جدی و بیتعارف بودن... چون اسیب شناسی شون با جون ادمیزاد در ارتباطه و بسیار مهم...

موضوع ولی میدونی کجاست؟ اگه حوصله داری فقط چند صفحه اول این تاپیک رو یک نگاه بنداز شده خلاصه بخون:

این حافظه قوی هرچقدر خیلی جاها کمک ادم هست چه بسا یک مزیت بزرگ هست بدون تردید، اما اذیت هم میکنه، وقتی به مرور زمان "حقیقت" بهت ثابت میشه، تناقض ها رو میشه، وقتی ریاکاری ها حماقت ها جهالت ها بهت ثابت میشه، دروغ ها برملا میشه، تو همین تاپیک کلیییییییی مستقیم و غیر مستقیم به من بد و بیراه گفتند جوجه فن بوی های امروز غیب شده ی مایکرو، تا ماه ها داستان داشتیم تا وقتی که امثال من رسما کنار اومدیم و سازگار شدیم مثل هر ادمیزادی، حالا چرا با ما کلکل داشتند؟؟ چون ناراحت بودیم، نگران بودیم، خوشحال نبودیم، چون من "عاشق بتزدا بودم" نه عاشق شکست دادن و رقابت کنسولی، برای همین من ذوق نداشتم و فن بیس مایکرو ذوق داشتند، یادمه فکر میکردم ممکنه بازی ها مولتی پلیر بشند با ترند مولتی پلیر اون سال ها، یادمون نره 2020 چه وضعیتی بود همین بی جی اس متمرکز رو اف 76 بود الدر محدود به انلاین بود اگر اون تیزر 2018 تس 6 نبود که رسما همه رد میدادیم، حالا، همین فن بوی هایی که اون همه واقعیت خودشون رو رو امثال من فرافکنی کردن اون روز ها، الان کجان؟ اونایی که شاخ و شونه میکشیدن؟ کافیه یک نگاه کوتاه به این تاپیک بندازید، اکثریت فن های اکس باکس و البته بی طرف های پی سی، دارند در مورد "جنگ کنسولی" بحث میکنند، عروسی گرفتند برای شکست دادن سونی، کلییییییییی صفحه رفتیم جلو تا کوروش مدیر و چند نفر پیشکسوت خردمند اومدند از "پیشرفت استودیو ها زیر نظر مایکرو و سرمایه اش" گفتند، حمید پین خیلی زود اشاره کرد که استودیو هایی مثل ارکین زیر دست مایکرو مشکل پیدا میکنند، یعنی منهای این محدود خردمند های گیمر، یعنی تمام و کمال ذوق 90 درصد مایکرو پی سی فن ها "رقابت با سونی" بود که با اکس باکس + بتزدا وارد مرحله جدیدی میشد،

حالا همون فن بیس، همونایی که بعضی هاشون هرچی شایسته خودشون بود به امثال من تو این تاپیک گفتند، میگفتند ناراحتم چون بازی انحصاری شده (دیدگاه ورزسز خودشون رو فرافکنی میکردن) در حالی که من "فقط برای بتزدا" این نسل اول اکس باکس گرفتم، حالا اونا امروز کجان؟ یا غیب شدن، جرئت ندارند دیگه وارد بحث بشند با افتضاح وضعیت رابطه مایکرو و استودیو هاش به نسبت دفاعی که این نوابغ باهوش اون موقع میکردند، یا طبق معمول اصلا به روی خودشون نمیارند و مثل همیشه با جهت باد حرف هاشون رو تغییر دادن، کارشناسان بی طرف پی سی گیمر هم که اصن هیچی نگم :دی چه تحلیل هایی :دی هنوزم البته تحلیل گر هستند :دی یا از همه بدتر، اونایی که اون روز فول ورزسز بودن و امروز فاز سهامدار گرفتند و همین استودیو هایی که یک شبه، گلخونه ای، مصنوعی شده بودن طرفدارش بعد اکوزیشن، امروز نسخه تعطیل شدنشون رو میپیچند و به مایکرو افرین میگند حتی مایکرو رو پوش میکنند که سریعتر این اشغال ساز هارو!! تعطیل کنه... طبیعیه دیگه، کسی که خوشحال میشه با اکوزیشن استودیو اومده که سونی رو بترکونه، امروزم خوشحال میشه که مایکرو استودیو رو میبنده که اکس باکس ادامه پیدا کنه تا شاید یک روزی پلی استیشن رو بترکونه...!!!!!!! اینا خوشحال نشدند که بازی ها پیشرفت میکنند، اگه اینطوری بود که مشکلی نداشتیم، اگه اینطوری بود این تاپیک ها مثل تاپیک بلوپوینت ناراحتی از بسته شدن بود نه به به چه چه برای منطق بازار مایکرو از سوی سهامداران...

اینه که دردناکه، این استودیو ها، امثال بتزدا و نینجا تئوری، از زیر بوته در نیومدن، باد نیاورد، پول ددی یهو پدید نیاورد، اینا قبل این بینهایت شناخته شده و پرطرفدار بودن و عشاق خاص خودشون رو داشتند، حالا، یکی مثل من که "بازی های بتزدا" باعث شد عاشق بتزدا بشه نه یک شبه اکوزیشن شدنشون توسط مایکرو، عشق به بازی کردن طرفدارمون کرد نه عشق به شکست دادن پلی استیشن، الان حق نداریم ناراحت باشیم وقتی میبینیم همینایی که اون روز اون برخورد هارو داشتند، امروز دارند برای تعطیلی همین استودیو ها هورا میکشند؟ دیگه وقتی اینجا اونجا حتی از تعطیلی ارکین دفاع میشه، مطمئن باش روشون میشد از تعطیلی مشین گیمز و id هم دفاع میکردند، مطمئن باش اگه ابهت بی جی اس و اسکایریم 60 میلیونی تا 2023 و اف 4 12 میلیونی روز اول و دوم شدن گوتی در سال 2015 بین اون همه ابربازی (ویچر3 اول اف4 با اختلاف دو برابری نسبت به باقی دوم) اگه بیگ وینر 2011 بین اون همه ابر بازی و 2008 و 2005 و مورویند و توصیف سبک نبود، حتی چه بسا الان بدشون نمیومد بتزدام بسته شه، تا ددی صرفه جویی کنه برای حفظ اکس باکس، این دردناکه، این تفاوت داره با بحث های اسیب شناسانه تکنیکی شما و دوستان تو این تاپیک، شماها از زاویه تکنیکی بحث میکنید، فرق داره با فن بیسی که به جای از زاویه عاطفی بحث کردن، میاد فاز سهامدار میگیره و هورا میکشه واسه "برنامه های اقتصاد محور مایکرو"..... مشکل همینه، که بحث تکنیکی شما و یک سری اکس باکس فن خردمند همپوشان میشه با این فن بیس اکس باکس که به وضوح شایسته این استودیو های غول نیستند...

البته من جسارت به همه اکس باکس فن ها نمیکنم، حتی ذوق برای رقابت با سونی هم لزوما بد نیست، زمانی بده که اولویت باشه، تنها قطب نما باشه، وگرنه حافظه خوب من محدود به اینا نمیشه :دی دقیق یادمه سال 2015 همین فروبری خودمون سفت و سخت از اف 4 دفاع میکرد در برابر یک سری انتقاد ها، قشنگ یادمه همیشه بتزدا فن بود البته یادمه به اسکایریم نقد داشت با توجه به بیگ وینر شدنش بین اون همه ابربازی سال 2011، فرق هست بین گیمر هاردکور و گیمر صرفا کلکلی ورسزی، مام خرد داریم و این رو میفهمیم، همینه که بقیه هورا میکشند برای مایکرو فروبری میاد ابراز ناراحتی میکنه، اخه بتزدا سنتنا با اکس باکس فن رابطه خوبی داره، از انحصاری بودن مورویند تا زمانی بودن ابلوین یا دی ال سی های اسکایریم یا بازی های قبلی فرنچایز که اصن پی سی انلی بودند، حتی وقتی خریداری شد هم من ندیم این فن های درست حسابی پیشکسوت بیان مثل بعضی از این جوجه فن بوی ها، شاخ و شونه بکشند و ندید بدید بازی در بیارند و یک شبه بشند صاب بتزدا، مورد داشتیم طرف رسما فحش میداد به بتزدا سر اف 4 و 76 و ابسیدین رو بالا میبرد میگفت از بی جی اس بهترند (مایکرو ابسیدین رو خریده بود :دی برای همین ابسیدین بهتر بود :دی) و میگفت بهترین فال اوت نیووگاس هست، بعد که مایکرو بتزدا رو خرید، یک شبه بی جی اس براش شد دوباره خدای بازی سازی و همین ادم با من کلی کلکل میکرد البته غیر مستقیم :دی در حالی که من هم عاشق نیووگاس بودم و هستم هم اف3 اف4، هیچ وقتم نیومدم سر ورزسز و حماقت به استودیو ها بد و بیراه بگم.

این رو مخه، ما با این استودیو ها رابطه عاطفی داریم، از قبل این که ددی مایکرو بیاد بخره تا جوجه فن بوی دلش خوش شه که تیم ورسز در برابر سونی قوی تر شده، حالا همون فن بوی، هورا میکشه که ببندین این اشغال ساز های پول ددی حرام کن رو، تا دیروز پول ددی بینهایت بود و اصن حال میکرد اور اور خرج کنه، امروز اما پول ددی مهمه چرا؟ چون همیشه اکس باکس براشون مهم بود، نه بازی ها، نه ویدئوگیم... مگرنه از تعطیلی استودیو ها ناراحت میشدند، به جای هورا کشیدن...

من برام مهم هستند این استودیو ها، بخشی از هویتم هستند مثل اعضای بدنم هستند، این طومار رو برای همین نوشتم. الویت و هویت من نه پلی استیشن هست نه اکس باکس، بلکه ناتی داگ هست و بتزدا گیم استودیوز... البته که عاشق پلی استیشن بودم همیشه، من تو 10 سالگی پی اس وان رو جایی میذاشتم شبا که موقع خواب بینمش!! اما قطعا بین پلی استیشن و ناتی داگ، ناتی داگ رو انتخاب میکنم، این پلی استیشن هست که باید قربانی ناتی داگ بشه نه برعکس، ارتباط عاطفی ما با این استودیو ها و بازی هاشون شوخی نیست که جلوی این همهههههههههههه زشتی و ناپسندی و ناشایستی، سکوت کنیم... متاسفانه شمام که تکنیکی بررسی میکنید، همپوشان با این دوستان شدید و این باعث میشه بهتون انتقاد بشه :دی
خودمم متوجه شدم یه سری صحبت ها خطاب به من نبوده :D اون قضایا هم یادمه و خب حق میدادم اون موقع چون بعد از اون نمایش های خفن سونی تو اویل نسل واقعا دست مایکرو خالی شده بود و فن هاش برای ادامه مبارزه نیاز به مهمات و تسلیحات داشتن :D کلا اون تاپیک رو زیاد به دل نگیر بیشتر یه حرکت واکنشی بوده پست ها تا منطقی.

الانم که دیگه تکلیف استدیوها تا حدی مشخص شد و همه چی ختم به خیر شد. ولی موندم چرا turn 10 خال روش نمیفته. اسپین آفی که یه استدیو دیگه از آی پیشون داره میسازه 10 برابر بازی اصلی مخاطب داره :D

کلا سیستمشون اینه 4-5 سال از نسل که میگذره میگن ای بابا این نسلم که نشد ولش کن دیگه هرکی کنسولو خریده به درک بریم واسه نسل بعدمون برنامه بریزیم.
چه سیستمی چه برنامه ای دلت خوشه:Dفروش کنسول از همون ابتدای نسل براشون فاقد اهمیت بود چون خبر داشتن تا اواسط نسل هم ممکنه دووم نیارن!
این خبر رسمی 5 سال پیشه، حالا مصاحبه های دیگشو نمیارم جوکه ولی این موردو خودشون به طریقی بهش اذعان کردن.

Xbox's Phil Spencer: 'We're not driven by how many consoles we sell​

اینم برای 2023 که از سوم چهارم شدن :D
We're not in the business of out-consoling Sony or out-consoling Nintendo

چه سیستمی چه برنامه ای دلت خوشه:Dفروش کنسول از همون ابتدای نسل براشون فاقد اهمیت بود چون خبر داشتن تا اواسط نسل هم ممکنه دووم نیارن!
این خبر رسمی 5 سال پیشه، حالا مصاحبه های دیگشو نمیارم جوکه ولی این موردو خودشون به طریقی بهش اذعان کردن.

Xbox's Phil Spencer: 'We're not driven by how many consoles we sell​

اسپنسر در ادامه
We are driven by how many studios we sell

هر وقت سونی یه استودیو رو تعطیل کنه میشه فاجعه ولی هر وقت مایکروسافت این کارو کنه میشه صرفا خاطره‌ بازی قدیم و شل کنید😁
مثال بانجی هم شاهکار بود🤣🤣 بانجی 19 سال پیش از مایکروسافت جدا شد، برای اطلاع Halo هم دست 343 موند 😂 با منطق شما 343 با اسم امروز هیلو استودیو هم یحتمل به سونی ارتباط داره.
هر وقت کم میارید یه مثال کاملا بی‌ ربط درمیارید، چند تا ایموجی بازم بی ربط کنارش می ذارید که از نظر خودتون فقط منطقی‌ به نظر می رسه 📿😁

حس می‌کنم یسری کلمه از نوشته‌ی من می‌خونی، برشون میداری تو ذهنت قاطی‌شون می‌کنی، یسری جمله ازشون تو ذهنت میسازی، از اون‌جمله‌ها میای برداشت خاص خودت رو می‌کنی، بعد میای به من جواب میدی؟😁 من واقعا چیزی واس گفتن ندارم. خداییش دو سه بار دیگه از روش بخون. ببین این جوابی که نوشتی چه ربطی به اون نوشته داره😁

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or