خبر رسمی 2028،‌ پایانی بر تولید فیزیکی بازی های پلی استیشن

این رو چرا اینقدر میبینم داره تکرار میشه؟
اگه اینطوره پس چرا روی استیم که اصلا بازی فیزیکی نداریم تخفیفهای خیلی خوب داریم ؟
و برعکس چرا روی استور نینتندو که بازی فیزیکی و دسته دوم قابل استفادست نینتندو تخفیفهای شکم سیری و در حد نبود میزنه؟

به نظرم بی جهت به این مورد داره پرداخته میشه.
یکسری از فنها یا هیترها بیخود دیگه دارن بیش از حدی که باید بزرگش میکنن .
استیم که خودش تخفیف نمیزنه ناشر تخفیف میزنه
منظور منم بازیای خود سونی بود که قیمتش دیگه ۷۰-۸۰ دلار خواهد موند
استیم قیمت گذاری محلی داره و همینطور میتونی سی دی کی هم بخری که همین سی دی کی خودش رقابت ایجاد میکنه
توی پلی استیشن شما یک راه بیشتر نداری

• Smile
Reactions: Need-More-Speed
استیم که خودش تخفیف نمیزنه ناشر تخفیف میزنه
منظور منم بازیای خود سونی بود که قیمتش دیگه ۷۰-۸۰ دلار خواهد موند
استیم قیمت گذاری محلی داره و همینطور میتونی سی دی کی هم بخری که همین سی دی کی خودش رقابت ایجاد میکنه
توی پلی استیشن شما یک راه بیشتر نداری
داداش چه گیری دادی :دی تحفیف ها همیشه خواهند موند هر محصولی قرار نیست دائم پرفروش باشه همیشه وقتی موج های فروش اولیه تمام میشه با تخفیف زدن دوباره بوست میشه
اون کسی که اهل بازی فول پرایس خریدن نیست واسش دیسک و دیجیتال مهم نیست هر موقع قیمت به محدوده ایی ایی که واسش منطقی باشه میخره

طبق گزارش یکی از نشریه های اتریشی سونی از خیلی وقت پیش اقدام به تغییر زیرساخت کارخانه تولید دیسک در سالزبورگ اتریش کرده، و حدود ۳۴ میلیون دلار سرمایه گذاری کرده برای تبدیل این کارخانه به کارخانه تولید میکرولنزهای نوری که برای دستگاه‌های پزشکی، هدست های AR/VR، حسگرهای دوربین و شبکه های فیبر نوری استفاده میشه.

اتریش یکی از قطب های بزرگ تولید دیسک بوده در چند نسل، و تمام دیسک های ریجن دو که شامل اروپا، خاورمیانه، افریقا و استرالیا و نیوزلند میشه از این شعبه تامین میشده.

تولید این کارخانه حدود ۶۰۰.۰۰۰ دیسک در روز بوده که نیمی از این تولید به بازی های پلی استیشن اختصاص داشته، و طبق گفته مدیریت این کارخانه قراره این تولید در سال ۲۰۲۸ به ۱۰ درصد تولید فعلی کاهش پیدا کنه.
شعبه تولید دیسک در امریکا شمالی که در ایالت ایندیانا هست هم سال ۲۰۲۲ دست به توقف تولید زده و ظرفیت تولید به قطعات خودرو و دستگاه‌های پزشکی تغییر داده، و توی این ۴ سال اخیر کارخانه تولید دیسک اتریش برای امریکا شمالی دیسک تولید میکرده و توی امریکا مونتاژ و بسته بندی میشده.

این سیاست در ادامه سوددهی خودشون هست، مطمئن باشید ظرفیتی هم بساطش جمع میشه، دندون کردی سونی قطعا به اینجا ختم نمیشه، سواری که میدن اونم سوار میشه، میگه میری خیلی شیک گیفت کارت میخری یه بازی رو برای خودت میخری به هیچکس هم حق نداری بری، دو روز دیگه کنسولتم نمیتونی غرض بدی دوستت بازی کنه :))
فردا روزی میگه گیفت کار از واسطه میخری؟ بیجا میکنی! هرکی مستقیم از خودم گیفت کارت نخره سیستم تشخیص میده و اون مبلغ واریز حسابش که نمیشه هیچی، بنشم میکنیم. :D

این حجم از دفاع از ولو و استیم هم خنده داره
Steam subscribers agreement به وضوع اعلام میکنه که پرداخت شما در زمینه سافتور ابدا به معنی مالکیت نیست بلکه صرفا یک لایسنسه
بعد هم توی بخش ترمینیشن میگه استیم ازادی عمل کامل داره که هر محتوایی رو بدون اخطار قبلی و به هر دلیلی از اکانت شما پاک کنه.

این رو چرا اینقدر میبینم داره تکرار میشه؟
اگه اینطوره پس چرا روی استیم که اصلا بازی فیزیکی نداریم تخفیفهای خیلی خوب داریم ؟
و برعکس چرا روی استور نینتندو که بازی فیزیکی و دسته دوم قابل استفادست نینتندو تخفیفهای شکم سیری و در حد نبود میزنه؟

به نظرم بی جهت به این مورد داره پرداخته میشه.
یکسری از فنها یا هیترها بیخود دیگه دارن بیش از حدی که باید بزرگش میکنن .
یه کمی فرق داره. شما می‌تونی بازی‌های دیجتالی رو روی PC (به لحاظ تئوری) از استیم نخری.
ولی نمی‌تونی روی PS بازی‌های دیجتالی رو از سونی نخری.

من منظورم این بود که وجود نسخه های فیزیکی دلیلی برای تخفیفهای خوبی که تو استورها میبینیم نیست.
برای همین نینتندو، پلی استیشن و استیم رو کنار هم آوردم.
چرا نینتندو رو از بین مظنونین جدا میکنی که نتیجه متفاوتی بگیری؟:D

منظورم اینه که این به خود کمپانی بستگی داره که بخوان به طرفدارهاش سرویس درستی که باید رو بده یا نه.

مثل نینتندو شدن هزینه داره و همینطور شرایطی.
به نظرم سونی مثل نینتندو همچین توانایی رو نداره که بخواد طرفدارهاش رو اسیر کنه و همین سودی که الان میبره یا حتی بیشتر رو بتونه در بیاره.
نه بازیهای خاص نینتندو رو داره و نه اصلا همه پلیرهاش کنسول رو صرفا برای تجربه انحصاری هاش میخرن(برعکس نینتندو که اینها عوامل اصلین)

خیلی ها اصلا کنسول میخرن که COD ، فیفا و بازیهای سالیانه رو انجام بدن.
این قشر که تعدادشون کم نیستن اگه ببینن سونی/مایکرو و... دارن کاشی بازی در میارن برای تجربه بازیهای ثردپارتی ، سالیانه ، مولتی پلتفرم و... خب میرن سمت پلتفرمی که داره خدمات و تخفیفهای بهتری ارائه میده.
چه کسی اجبارشون میکنه که مثلا این بازیها رو حتما باید روی پلی استیشن بخرن یا ایکس باکس یا استیم؟
وجود آلترناتیو مهمه که استیم خیلی داره ولی کنسول ها نه
کنسول اینطوری نیست که قیمت هامبل باندل و GOG و اپیک و GMG و فلان رو نکاه کنی و تصمیم بگیری اگه فیزیکی نباشه کلا یا استور کنسول یا هیچی :دی

وجود آلترناتیو مهمه که استیم خیلی داره ولی کنسول ها نه
کنسول اینطوری نیست که قیمت هامبل باندل و GOG و اپیک و GMG و فلان رو نکاه کنی و تصمیم بگیری اگه فیزیکی نباشه کلا یا استور کنسول یا هیچی :دی
استیم اونموقع که تخفیف میزد اپیک و... کجا بودن؟
همون گندشون اپیکه که خب من احساس نمیکنم بعد از اومدنش اصلا Valve ککش هم گزیده باشه و به سیاستهاش عکس العملی نشون داده باشه.(تیم سوییینی خودش رو کشت که با هم شاخ به شاخ بشن ولی حتی در حد یه توییت رسمی هم جوابش رو ندادن)
اینکه ولو بخواد تحت تاثیر اپیک تخفیف بیشتری بزنه ، شروع کنه به سرویس های بیشتری به پلیرها دادن و... یا رقابتی کنه رو ندیدیم انصافا.
تو همون مسیر خودشون دارن پیش میرن.

اما خب البته که استیم اصلا با رویکرد کشوندن جامعه پایرت به خریدن بازی اومد بالا که خب این درسته.
ماها همه خودمون غول آخر پایرت باز بودیم خب :D
یعنی اینکه اصلا Valve بخواد هم نمیتونه نینتندو ادای کمپانیهای پلتفرم دار رو در بیاره ، در کسری از ثانیه همه سوییچ میکنن به پایرت و برمیگردیم به قبل و اوایل نسل 7:))
========

منظور من اینه که اگه پلیر ببینه که یه روی پلتفرمی که پلیرش هست بازیها تخفیف نمیخورن ولی یه پلتفرم دیگه هست که همون بازیها رو میشه اونجا تجربه کرد که تخفیفهای بهتری میزنه خب این خودش کشش ایجاد میکنه که کوچ کنه و بازیها رو اونجا بخره.
(البته اونی که صبر میکنه که بازیها تخفیف بخورن و تو روز انتشار بازی نمیخره)

خب این آدم دیوونه نیست که روی پلتفرم "زورگو" بمونه و همش غر بزنه که فلان کمپانی داره من رو استثمار میکنه ولی چاره ای هم ندارم و...

این کار رو نینتندو میتونه انجام بده چون کلی بازیهای انحصاری پرطرفدار و خاص داره که دستش رو برای این گونه از "بیشعوری":دی باز میزاره.
از باقی میمونه سونی که با اختلاف تو این مورد دومه و به نظرم ریسک همچین چیزی رو نمیتونه قبول کنه.
مایکرو هم که دستش روی دکمه ریست گیر کرده همچنان:D
Valve هم که اصلا نه میخواد و نه میتونه و نه پلتفرمش رو داره که بخواد از این فضله خوری ها کنه:))

برای همین به نظرم بازیها همچنان روی PSN/Xbox تخفیفهای خوب میخورن و خواهند خورد.
اینها اونقدر باید پلیر بیشتر از این 120-100 میلیونی جذب کنن که اصلا فرصتی برای همچین ریسکهای خطرناکی که درصدی رو هم راضی به فرار از پلتفرم کنه یا باعث ریزش احتمالی آمار فروش بازیها و... بشه رو ندارن.
به نظرم برجسته شدن بیش از حد این بحث دلیل مهمش اینه که عده ای میخوان اعتراض خودشون به حذف بازیهای فیزیکی رو منطقی تر جلوه بدن.

اما خب اگه فرض محال این حالت هم پیش اومد و سونی راه نینتندو شدن رو پیش گرفت من قول میدم شروع سقوط آزاد سونی از همونجا شروع میشه و بازی رو به رقبای فعلی یا احتمالی تو آینده میبازه و به اجبار از اون سیاست برگشت میکنه.
به نظرم اصلا نباید بابت این نگرانی داشت.

استیم اونموقع که تخفیف میزد اپیک و... کجا بودن؟
همون گندشون اپیکه که خب من احساس نمیکنم بعد از اومدنش اصلا Valve ککش هم گزیده باشه و به سیاستهاش عکس العملی نشون داده باشه.(تیم سوییینی خودش رو کشت که با هم شاخ به شاخ بشن ولی حتی در حد یه توییت رسمی هم جوابش رو ندادن)
اینکه ولو بخواد تحت تاثیر اپیک تخفیف بیشتری بزنه ، شروع کنه به سرویس های بیشتری به پلیرها دادن و... یا رقابتی کنه رو ندیدیم انصافا.
تو همون مسیر خودشون دارن پیش میرن.

اما خب البته که استیم اصلا با رویکرد کشوندن جامعه پایرت به خریدن بازی اومد بالا که خب این درسته.
ماها همه خودمون غول آخر پایرت باز بودیم خب :D
یعنی اینکه اصلا Valve بخواد هم نمیتونه نینتندو ادای کمپانیهای پلتفرم دار رو در بیاره ، در کسری از ثانیه همه سوییچ میکنن به پایرت و برمیگردیم به قبل و اوایل نسل 7:))
========

منظور من اینه که اگه پلیر ببینه که یه روی پلتفرمی که پلیرش هست بازیها تخفیف نمیخورن ولی یه پلتفرم دیگه هست که همون بازیها رو میشه اونجا تجربه کرد که تخفیفهای بهتری میزنه خب این خودش کشش ایجاد میکنه که کوچ کنه و بازیها رو اونجا بخره.
(البته اونی که صبر میکنه که بازیها تخفیف بخورن و تو روز انتشار بازی نمیخره)

خب این آدم دیوونه نیست که روی پلتفرم "زورگو" بمونه و همش غر بزنه که فلان کمپانی داره من رو استثمار میکنه ولی چاره ای هم ندارم و...

این کار رو نینتندو میتونه انجام بده چون کلی بازیهای انحصاری پرطرفدار و خاص داره که دستش رو برای این گونه از "بیشعوری":دی باز میزاره.
از باقی میمونه سونی که با اختلاف تو این مورد دومه و به نظرم ریسک همچین چیزی رو نمیتونه قبول کنه.
مایکرو هم که دستش روی دکمه ریست گیر کرده همچنان:D
Valve هم که اصلا نه میخواد و نه میتونه و نه پلتفرمش رو داره که بخواد از این فضله خوری ها کنه:))

برای همین به نظرم بازیها همچنان روی PSN تخفیف میخورن.
اینها اونقدر باید پلیر بیشتر از این 120-100 میلیونی جذب کنن که اصلا فرصتی برای همچین ریسکهای خطرناکی که درصدی رو هم راضی به فرار از پلتفرم کنه یا باعث ریزش احتمالی آمار فروش بازیها و... بشه رو ندارن.
به نظرم برجسته شدن بیش از حد این بحث دلیل مهمش اینه که عده ای میخوان اعتراض خودشون به حذف بازیهای فیزیکی رو منطقی تر جلوه بدن.

اما خب اگه فرض محال این حالت هم پیش اومد و سونی راه نینتندو شدن رو پیش گرفت من قول میدم شروع سقوط آزاد سونی از همونجا شروع میشه و بازی رو به رقبای فعلی یا احتمالی تو آینده میبازه و به اجبار از اون سیاست برگشت میکنه.
به نظرم اصلا نباید بابت این نگرانی داشت.
اون موقع که خفن ترین تخفیفات رو میزدن دنبال جذب مشتری بودن :دی از همون موقع که کلک flash sale ها رو کندن دیگه به اوج برنگشتن الانم که نسبت به گذشته گند زدن تو قیمت گذاری منطقه ای

دقیقا خودت جواب اینکه چرا سونی ممکنه اینکارو بکنه و نینتندو داره میکنه و ولو هیچوقت نمیکنه رو دادی دیگه :D واسه همینه که نمیشه بگی ولو اینکارو نکرده پس سونی هم نمیکنه.

• Like
Reactions: Solidsnake_1
اون موقع که خفن ترین تخفیفات رو میزدن دنبال جذب مشتری بودن :دی از همون موقع که کلک flash sale ها رو کندن دیگه به اوج برنگشتن الانم که نسبت به گذشته گند زدن تو قیمت گذاری منطقه ای
خب پس یعنی پا گرفتن اپیک تو بازار PC و بالا اومدنش نتونسته تو سیاستهای valve تاثیری بزاره که اگه اپیک و ... هم نبودن الان شرایط متفاوتی رو تجربه میکردیم.
به قول تو که سخت گیر تر هم شدن و تخفیفهای خفن قدیم رو هم ندارن.
البته میزان تخفیفها که بیشتر دست خود ناشرهاست ، تهش استیم شاید فقط پیشنهاد بده.
=======
دقیقا خودت جواب اینکه چرا سونی ممکنه اینکارو بکنه و نینتندو داره میکنه و ولو هیچوقت نمیکنه رو دادی دیگه :D واسه همینه که نمیشه بگی ولو اینکارو نکرده پس سونی هم نمیکنه.
نه من میگم نه سونی میتونه ، نه مایکرو که بخوان نینتندو بشن.
استیم که اصلا در حدی نیست که وارد این بحثها بشه ، اما بهش اشاره میکنم که بگم به راحتی میتونه همین تخفیفها رو هم نداشته باشه ولی همچنان ادامه میده.
اتفاقا یکی از موفقیتهای استیم وجود همین تخفیفهاست.

همین تخفیفها روی PSN/Xbox هم هست که خرید بازیها رو برای بخشی از پلیرها جذاب میکنه.
این رو از دست بدن من مطمئنم که تو اون قشر از پلیرها که روز اولی بازیها رو نمیخرن قطعا ریزش میکنن.
واقعا فکر میکنین سونی میخواد قیمت بازیها رو تو استورش بالا نگه داره و برای همین نسخه های فیزیکی رو حذف کرده؟

خب کی جلوش رو گرفته که همین الان نخواد تخفیف سخت گیرانه تر بده؟
من از استیم مثال میزنم:
همین الان ناشر نداریم که روی استیم تخفیفهای 90 درصدی میزنه (مثل EA) ؟
یا همین سونی روی بیشتر بازیهاش نهایتا تو بازه 60-50 درصد؟
اما خب مثلا باندای نامکو روی یه بازی مثل Elden Ring بعد از 4سال نهایتا 40 درصد تخفیف داره؟ (که کاشی صفت پدر مارو درآورده؟ :D )

حتما همین شرایط روی PSN/Xbox هم به شکل دیگه ای وجود داره .
اینها رو انصافا نمیشه به نحوی به تاثیری که وجود نسخه های فیزیکی بازیها روی خریدهای دیجیتالی دارن ارتباط داد.

تخفيفاى رو استور قاعدتا نبايد تفاهم دو طرفه سونى و سازنده بازى باشه؟ :D
منم همین رو میگم.
روی استیم که دست ناشره ، اونجا رو نمیدونم.
حتما کمی سخت گیری بیشتری دارن نسبت به استیم (طبق سابقه) ولی اونجا هم تا ناشر نخواد که سونی خودش نمیتونه تخفیف بزنه یا چیز دیگه ای.

خیلی بخواد سخت گیری کنن ، بازیهای فرست پارتیشون رو تخفیف نزنن ، باقی رو که ناشرها تعیین میکنن که خب روی همه پلتفرمها تخفیفهای خوب میزنن.

نه من میگم نه سونی میتونه ، نه مایکرو که بخوان نینتندو بشن.
استیم که اصلا در حدی نیست که وارد این بحثها بشه ، اما بهش اشاره میکنم که بگم به راحتی میتونه همین تخفیفها رو هم نداشته باشه ولی همچنان ادامه میده.
اتفاقا یکی از موفقیتهای استیم وجود همین تخفیفهاست.

همین تخفیفها روی PSN/Xbox هم هست که خرید بازیها رو برای بخشی از پلیرها جذاب میکنه.
این رو از دست بدن من مطمئنم که تو اون قشر از پلیرها که روز اولی بازیها رو نمیخرن قطعا ریزش میکنن.
واقعا فکر میکنین سونی میخواد قیمت بازیها رو تو استورش بالا نگه داره و برای همین نسخه های فیزیکی رو حذف کرده؟

خب کی جلوش رو گرفته که همین الان نخواد تخفیف سخت گیرانه تر بده؟
من از استیم مثال میزنم:
همین الان ناشر نداریم که روی استیم تخفیفهای 90 درصدی میزنه (مثل EA) ؟
یا همین سونی روی بیشتر بازیهاش نهایتا تو بازه 60-50 درصد؟
اما خب مثلا باندای نامکو روی یه بازی مثل Elden Ring بعد از 4سال نهایتا 40 درصد تخفیف داره؟ (که کاشی صفت پدر مارو درآورده؟ :D )

حتما همین شرایط روی PSN/Xbox هم به شکل دیگه ای وجود داره .
اینها رو انصافا نمیشه به نحوی به تاثیری که وجود نسخه های فیزیکی بازیها روی خریدهای دیجیتالی دارن ارتباط داد.
ببین ما حرفامون یکیه یعنی جفتمون رو یه مسئله اتفاق نظر داریم اونم اینه که سونی اگه اینکارو بکنه گور خودشو کنده :D توئم از این زاویه داری میگی که چرا فکر میکنی این اتفاق هیچوقت نمیفته. اما بحث اصلی اونجایی شروع شد که گفتی:
منم توضیح دادم که رقیب استیم بازی های فیزیکی نبودن که نبودشون باعث بی رقیب بودنش بشه. بزرگترین و ترسناک ترین رقیب استیم، پایرسی هستش که تا وقتی همچین چیزی وجود داره مشتری مداری استیم هم ادامه داره. اما استور پلی استیشن کلا یه رقیب جدی داشت که اونم بازار فیزیکی بود که قراره از بین بره پس دیگه کلا تنها حالتی که یکی میتونه رو پلی استیشن به بازی دسترسی پیدا کنه PS store هستش. همین باعث میشه حتی اگه خود سونی هم اینکارو نکنه ناشرای مختلف دیگه علاقه ای به دادن تخفیف های خوب نداشته باشن رو کنسول ها.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

• رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
    اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
    or