گزارش نارضایتی داخلی در Xbox از سبک مدیریتی آشا شارما

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000013245.jpg

بر اساس گزارش کریستوفر درینگ در نشریه The Game Business، شماری از کارمندان Xbox از مسیر جدید شرکت زیر مدیریت خانم Asha Sharma، مدیرعامل جدید xbox، ابراز نگرانی کرده‌اند.
به گفته این منابع، شارما فرهنگی شبیه استارتاپ‌ها به اکس‌باکس آورده که در آن سرعت تصمیم‌گیری بر برنامه‌ریزی بلندمدت اولویت دارد؛ تصمیماتی که قبلاً هفته‌ها زمان می‌برد، حالا باید ظرف چند روز یا حتی چند ساعت گرفته شوند.
یکی از سرپرست‌های استودیویی گفته شرکت «بیش از حد به توییتر گوش می‌دهد» و این باعث شده تصمیمات بر پایه واکنش‌های آنی کاربران در شبکه‌های اجتماعی گرفته شود، نه یک چشم‌انداز روشن و درازمدت. برخی دیگر معتقدند شارما بیش از حد به مشاوران و تحلیلگران بیرونی تکیه می‌کند و کمتر به توسعه‌دهندگانی که واقعاً بازی‌ها را می‌سازند گوش می‌دهد.

می‌دونی ماکان چی ماجرا رو خیلی خیلی دردناک و تراژیک می‌کنه؟! اینکه به خاطر نجات برند Xbox، حیاتِ استودیوهایی به خطر افتاده که از ابتدا نه متعلق به مایکروسافت بودن و نه لزوماً ربطی به میراث این برند داشتن و قرار هم نبود که سر یا تهِ این پیاز باشن!

ببین یه موقع است که امثالِ Halo Studios، Coalition، Turn 10 و... در خطر تعطیل شدن هستن که خب واقعا ناراحت‌کننده است و جای تأسف داره. ولی یه موقع هم هست که یه سری استودیوی قدیمی و ریشه‌دار در معرض نابودی‌اند که خیلی قبل‌تر از تولدِ Xbox تو این صنعت حضور داشتن، تا قبل از خریده شدن روی پای خودشون بودن و اصولاً قرار هم نبوده که به یه اَبَر کمپانی مثل مایکروسافت جواب پس بدن ولی الان برای نجات برندِ Xbox، ممکنه قربانی بشن. برای بعضی از فن‌های اکس‌باکس هم انگار اصلا مهم نیست که چه بلایی داره سرِ این صنعت میاد، فقط مهم اینه که Xbox زنده بمونه، حالا به هر قیمتی! موقع خریدن که میشه، هِی میگن بخر بخر، بیشتر بیشتر؛ ولی وقتی گندِ کار بالا میاد، میگن فدای سرت! بزن تعطیلش کن اون وامونده رو، اصلاً درش رو تخته کن!

می‌خوام بگم حرفت کاملاً درسته ولی فقط گفتنش ـه که خیلی راحته؛ در عمل، وقتی آدم بهش فکر می‌کنه با تمام وجود غصه‌اش می‌گیره. مثلا اگر Remedy رو اون موقع مایکروسافت خریده بود، قطع به یقین به خاطر فروش بسیار ضعیف بازی‌های بی‌نظیرش، درش تخته شده بود و الان به جای انتظار شیرین برای تجربه Max Payne Remake، باید یادش رو زنده می‌کردیم و درباره‌اش خاطره می‌گفتیم.

علیرضا الان اصلا بحث انجام کار عالی و خوب نیست، بحث انجام کار درسته. به هر حال درست یا غلط یه سری اتفاقات افتاده، مایکروسافتم یه گالن استدیو خریده. بعد چندتا اتفاق بد همزمان افتاده که واقعا بخشیش اصلا تقصیر مایکروسافت نیست. مثل رکود کلی گیم. به هر حال این همه استدیو در حال ورشکست شدن هستن و خیلی وضع خرابه. این رو هم باید در نظر گرفت. حالا مایکروسافت باید بشینه این مجموعه ضرر ده بزرگ رو تبدیل کنه به یه چیز سودده که با منافع شرکت همسو هست. پس باید تصمیمات سخت بگیره.

اینکه یه سری استدیو تعطیل میشن... نظر من واقعی من اینه که زیرمجموعه مایکروسافت نبودن هم باز تعطیل میشدن. یه نگاه به استدیوهای دیگه بندازیم کامل مشخصه همه چی. مثلا همین Undead Labs. من هر دفعه اینارو میبینم پشمام میریزه! یه استدیو که N ساله داره یه بازی متوسط رو به پایین میسازه. اینا زیر مجموعه مایکروسافت نبودن، اصلا تا الان دوام میاوردن؟ اینو بزار کنار مثلا استدیو بروس استرالی یا استیگ آسمیوسن که با اون ابهت و رزومه باز نتونستن پروژه هاشون رو فاند کنن و عملا شکست خوردن. حالا بروس تونست دوباره یه سرمایه گزار تازه پیدا کنه.

این استدیوها زمانی استقلال خودشون رو به پول فروختن. یه فرصتی داشتن، از این فرصت هم استفاده درست نکردن به اون صورت. و خروجی جالبی نداشتن. یعنی حتا نتونستن بازی هایی بسازن که اگه نمیفروشه حداقل باکلاسه، با متا بالا. عملا یه سری بازی درپیت دادن بیرون. این سرنوشت برای همشون اجتناب ناپذیر بود.

علیرضا الان اصلا بحث انجام کار عالی و خوب نیست، بحث انجام کار درسته. به هر حال درست یا غلط یه سری اتفاقات افتاده، مایکروسافتم یه گالن استدیو خریده. بعد چندتا اتفاق بد همزمان افتاده که واقعا بخشیش اصلا تقصیر مایکروسافت نیست. مثل رکود کلی گیم. به هر حال این همه استدیو در حال ورشکست شدن هستن و خیلی وضع خرابه. این رو هم باید در نظر گرفت. حالا مایکروسافت باید بشینه این مجموعه ضرر ده بزرگ رو تبدیل کنه به یه چیز سودده که با منافع شرکت همسو هست. پس باید تصمیمات سخت بگیره.

اینکه یه سری استدیو تعطیل میشن... نظر من واقعی من اینه که زیرمجموعه مایکروسافت نبودن هم باز تعطیل میشدن. یه نگاه به استدیوهای دیگه بندازیم کامل مشخصه همه چی. مثلا همین Undead Labs. من هر دفعه اینارو میبینم پشمام میریزه! یه استدیو که N ساله داره یه بازی متوسط رو به پایین میسازه. اینا زیر مجموعه مایکروسافت نبودن، اصلا تا الان دوام میاوردن؟ اینو بزار کنار مثلا استدیو بروس استرالی یا استیگ آسمیوسن که با اون ابهت و رزومه باز نتونستن پروژه هاشون رو فاند کنن و عملا شکست خوردن. حالا بروس تونست دوباره یه سرمایه گزار تازه پیدا کنه.

این استدیوها زمانی استقلال خودشون رو به پول فروختن. یه فرصتی داشتن، از این فرصت هم استفاده درست نکردن به اون صورت. و خروجی جالبی نداشتن. یعنی حتا نتونستن بازی هایی بسازن که اگه نمیفروشه حداقل باکلاسه، با متا بالا. عملا یه سری بازی درپیت دادن بیرون. این سرنوشت برای همشون اجتناب ناپذیر بود.
من که با حرف‌هات واقعا موافقم ولی خب نباید کار به این‌جاها می‌کشید. به هرحال همونطور که گفتم، امیدوارم لااقل برای زیرمجموعه ZeniMax اتفاقی نیفته که شخصا کابوسه واسه من!

گفتی Undead Labs؛ هیچ‌وقت با این SoD ارتباط نگرفتم :D با مایکروسافت یا بدون مایکروسافت، من موندم این‌ها چطوری تا الان دووم آوردن! البته امیدوارم بسته نشن.

والا Bruce Straley افسانه‌ای که با اون پروژه "مامان‌بزرگِ پا مرغی" حسابی زد تو بُرجکمون :D با این مدل بازی‌ها که مشابهش تو مارکت بازی‌های AA و ایندی زیاده و چه‌بسا اون‌ها بسیار خلاقانه‌تر از ساخته جدیدِ بروس هستن، فکر نکنم استودیوی جدیدش عاقبت به خیر بشه.

Stig Asmussen هم ای کاش مثل Cory Barlog برمی‌گشت به SM و یه پروژه جدید رو هدایت می‌کرد.

اون رو بهش بگو تعطیل کنه و با پولش برای اعضای بقیه استودیوها بستنی بخره! :دی چون سبکش اصلا با سلیقه من جور نیست، حتی اگه ۹۰+ باشه!
البته بعید نیست آخرش همون State of Decay 3 حتی در صورتی که کیفیت بالایی نداشته باشه، نسبت به خیلی دیگه از بازی‌ها سود بیشتری به مایکروسافت برسونه! کلا این مدل بازی‌های survival زامبولی بعضی وقت‌ها با کیفیت متوسط هم کلی مخاطب پیدا می‌کنن.
فقط این وسط به آشا جان بگو کاری با دابل‌فاین نداشته باشه و بذاره حداقل Psychonauts 3 رو بسازن. :(
در مورد id Software هم واقعا بعید می‌دونم خبط و خطایی از ایشون سر بزنه و به فکر تعطیل کردنش باشه ولی اگه این کار رو بکنه، خون به پا خواهد شد! :|
اون صحبتم در مورد تعطیل کردن Undead Labs شوخیه و نیاین بگین چقدر زشته که از تعطیلی یه استودیو خوشحال می‌شی! :دی
با اینکه کلا اهل اون مدل بازی‌ها نیستم، ولی تعطیلی هر استودیویی و در نتیجه بیکار شدن اعضاش ناراحتم می‌کنه.
من برای ساخته شدن سایکوناتس ۳ بیشتر از ساخته نشدنش نگرانم.
keeper رو بازی کردی؟ به نظرم یه پارودی از Journey با سبک بازی The Gunk بود (که البته خود Gunk هم خیلی Junk بود) و واقعا چون دانلودش کرده بودم و اینترنت قطع بود، مجبور شدم تمومش کنم.

من برای ساخته شدن سایکوناتس ۳ بیشتر از ساخته نشدنش نگرانم.
keeper رو بازی کردی؟ به نظرم یه پارودی از Journey با سبک بازی The Gunk بود (که البته خود Gunk هم خیلی Junk بود) و واقعا چون دانلودش کرده بودم و اینترنت قطع بود، مجبور شدم تمومش کنم.
دیگه در اون حد هم بد نبود انصافاً! :-" بازی مشکلاتی توی جاهای مختلفش داشت ولی از اون مدل بازی‌های هنری و مهربون(!) بود که به دل من می‌شینن. :دی یه فضای خاص با یه فانوس متحرک در نقش کاراکتر اصلی و دنیای آبرنگی و عجیب و غریب و... کاری کرد که مشکلاتش برام کمرنگ شد و چون کوتاه هم بود، راحت تمومش کردم.
ولی Kiln... بازیش نکردم و نمی‌تونم نظر بدم، ولی شکل و شمایلش انقدر برام دافعه ایجاد کرد که حتی بهش فکر هم نمی‌کنم. البته اینکه بازی چندنفره هست هم مزید بر علت شده و باعث می‌شه کاری باهاش نداشته باشم، ولی کلاً چیز درپیتی به نظر می‌رسه و یه جوری هم سریع اومد و رفت و به دست فراموشی سپرده شد که دیگه هیچ کسی یادش نیست چی بود!
من یه اندک امیدی دارم که این پروژه‌ها فرعی بوده باشن. نمی‌دونم وضعیت دابل‌فاین چطوریه و چند نفر و چند تیم هستن، ولی حس می‌کنم اون گوشه و کنار در حال کار روی Psychonauts 3 هم هستن و اصل ماجرا اونجاست و این دو تا رو برای دلخوشی در کنارش آماده کردن. :دی

نسل جدیدی که دو روزه! بگیروببند راه انداختن، خبر ندارن این استودیوها چه عناوینی خلق کردن. دلم تنگ شد بیرون آوردمشون. ایضا چطور دلتون میاد دیسکو حذف کنید!
View attachment 412573
خدایی heavenly sword خیلی بازی داغونی بود :D

به خصوص استفاده از sixaxis دسته برای کمبوها و هدایت چیزهای پرتابی عذاب خالص بود:|:((

به خصوص استفاده از sixaxis دسته برای کمبوها و هدایت چیزهای پرتابی عذاب خالص بود:|:((
برای ۲۰۰۷ از نظر گرافیک، انیمیشن چهره و موشن‌ کپچر جز بهترین‌ های PS3 بود بالای کاورو بخون!
در مورد Sixaxis اما حق می‌دم از هدایت پرتابه‌ ها خوشت نیومده باشه ولی استفاده ازش برای چند صحنه بود دیگه، نه اینکه کل بازی رو باهاش خراب کنن
مسئله این بود که سونی اوایل نسل می خواست به طریقی Sixaxis رو داخل بازی‌ ها به طریقی جا بده و تبدیل به قابلیت خفنی توی عناوین مختلف هم شد. Heavenly Sword هنوزم به خاطر داستان، شخصیت‌ پردازی ناریکو و کیفیت سینماتیک بین خیلی از بازیکنان محبوب و خاطره‌ انگیزه

سلیقه ای هست .اتفاقا منو دوستم این گیر نمیومد رفتیم با کلی دهن سرویسی دیسکشو گیر اوردیم منم خوشم اومد ازش

نسل جدیدی که دو روزه! بگیروببند راه انداختن، خبر ندارن این استودیوها چه عناوینی خلق کردن. دلم تنگ شد بیرون آوردمشون. ایضا چطور دلتون میاد دیسکو حذف کنید!
View attachment 412573
وقتی هیچ بازی ای بازی نکردی خاطره نداری باهاشون اینطوری میتونی راحت بگی مفت خورن درشون رو تخته کنی ، بروتال لجندز واقعا از زمان خودش خیلی جلو تر بود چندتا سبک رو باهم ترکیب کرده بود نتیجشم خوب بود آزی آزبورن هم خدا بود توش هنوز موندم چطور راضیش کرده بودن :))

View attachment 412573
وقتی هیچ بازی ای بازی نکردی خاطره نداری باهاشون اینطوری میتونی راحت بگی مفت خورن درشون رو تخته کنی ، بروتال لجندز واقعا از زمان خودش خیلی جلو تر بود چندتا سبک رو باهم ترکیب کرده بود نتیجشم خوب بود آزی آزبورن هم خدا بود توش هنوز موندم چطور راضیش کرده بودن :))
اگه به اینه که اینا خاک کف کفش bioware هم نمیشدن. یعنی الان شما هنوز طرفدار استودیوشون هستید و جلوی هیت هایی که بهشون میشه وایمیستید؟

اگه به اینه که اینا خاک کف کفش bioware هم نمیشدن. یعنی الان شما هنوز طرفدار استودیوشون هستید و جلوی هیت هایی که بهشون میشه وایمیستید؟
چه ربطی به هم داره؟ این عناوین رو دابل فاینو نینجاتئوری توسعه دادن، استودیوهایی که زیردست مایکروسافتن و هنوز بسته نشده حلواشونو دارن می پزن! این استودیوها با وجود فرازو نشیب هایی که داشتن روح بازیسازیشونو حفظ کردن، بایوور در عنوان پایانیش کجا روح بازیسازیشو حفظ کرده بود؟ از اعضای اصلیش چیزی باقی نمونده، بیشتر مهره‌ های کلیدی سال‌ هاست جدا شدن و چیزی که باقی مونده بیشتر اسم بایووره تا خود بایوور. مقایسه استودیویی که هنوز هویت خودشو حفظ کرده با استودیویی که عملا فقط پوسته و اسمش باقی مونده از پایه اشتباهه. اگر قراره از گذشته استودیوها خرج کنیم پس مترومعیار باید برای همه یکی باشه نه برای پیچوندن بحث

چه ربطی به هم داره؟ این عناوین رو دابل فاینو نینجاتئوری توسعه دادن، استودیوهایی که زیردست مایکروسافتن و هنوز بسته نشده حلواشونو دارن می پزن! این استودیوها با وجود فرازو نشیب هایی که داشتن روح بازیسازیشونو حفظ کردن، بایوور در عنوان پایانیش کجا روح بازیسازیشو حفظ کرده بود؟ از اعضای اصلیش چیزی باقی نمونده، بیشتر مهره‌ های کلیدی سال‌ هاست جدا شدن و چیزی که باقی مونده بیشتر اسم بایووره تا خود بایوور. مقایسه استودیویی که هنوز هویت خودشو حفظ کرده با استودیویی که عملا فقط پوسته و اسمش باقی مونده از پایه اشتباهه. اگر قراره از گذشته استودیوها خرج کنیم پس مترومعیار باید برای همه یکی باشه نه برای پیچوندن بحث
نینجا تئوری روحش کجا بود بابا :D این چیزا واسه استدیوهایی هست که یه جورای صاحب سبک هستن. مثل اینه که یکی بیاد درمورد روح بازیای اینسومنیاک صحبت کنه که تازه چند پله بالاتر از نینجا تئوریه. دابل فاینم که اون چیزی که بهش روح میگید اسکی روی بقایای موفقیت های گذشتشونه.

این که صرفا یکی 20 سال پیش خوب بازی میساخته دلیلی نداره تا ابد پشتش وایساد. شینجی میکامی با اون عظمتش دو تا بازی معمولی ساخت ترتیبشو همینجا دادن همه. کلا آدم همیشه ناخودآگاه بر اساس آخرین چیزهایی که از یکی دیده قضاوتش میکنه نه 20 سال قبلش. الان مایکرو چیکار کنه؟ یه ده سال دیگه هم بودجه نامحدود بذاره جلوشون بلکه تونستن یه بازی معمولی مثل هونلی سورد بسازن؟ هرچند من متوجه نمیشم حداقل تو کیس نینجا تئوری چیز هایی که تو این دو نسل ساختن دقیقا چه ربطی به کارای نسل هفتشون داشت.

View attachment 412573
یه بازی هم بود ساخته بود به اسم Enslaved: Odyssey خیلی گرافیک هنری خوب و وایب جذابی داشت که بعدا شبیه اش رو در nier aoutamata و تا حدودی horizon دیدیم.
نسل ۷ چقدر عجیب و غریب بود و عین نقل و نبات بازی درجه می ساختن توی یکی دو سال

نینجا تئوری روحش کجا بود بابا :D این چیزا واسه استدیوهایی هست که یه جورای صاحب سبک هستن. مثل اینه که یکی بیاد درمورد روح بازیای اینسومنیاک صحبت کنه که تازه چند پله بالاتر از نینجا تئوریه. دابل فاینم که اون چیزی که بهش روح میگید اسکی روی بقایای موفقیت های گذشتشونه.

این که صرفا یکی 20 سال پیش خوب بازی میساخته دلیلی نداره تا ابد پشتش وایساد. شینجی میکامی با اون عظمتش دو تا بازی معمولی ساخت ترتیبشو همینجا دادن همه. کلا آدم همیشه ناخودآگاه بر اساس آخرین چیزهایی که از یکی دیده قضاوتش میکنه نه 20 سال قبلش. الان مایکرو چیکار کنه؟ یه ده سال دیگه هم بودجه نامحدود بذاره جلوشون بلکه تونستن یه بازی معمولی مثل هونلی سورد بسازن؟
خودت داری حرف خودتو نقض می‌ کنی، اول میگی ۲۰ سال پیش خوب بودن مهم نیست، بعد برای اثباتش مثال شینجی میکامی رو می‌ زنی! خودت داری از اعتبار گذشته افراد استفاده می‌ کنی.
"روح استودیو" یعنی هویت و فلسفه طراحی، نه اینکه حتما صاحب یک ژانر باشی. نینجا تئوری از Heavenly Sword تا Enslaved، DmC و حتی Hellblade همیشه روی روایت سینمایی، شخصیت‌ پردازی و پرفورمنس کپچر تمرکز داشته. ممکنه کسی از عناوینشون خوشش نیاد ولی اینکه بگی هیچ هویتی نداره بیشتر یه چیزی رو هوا گفتنه
در مورد بایوور هم بحث اصلا کیفیت مطلق نیس، بحث اینه که اعضای کلیدی، نویسنده‌ ها و کارگردان‌ هایی که بایوور رو بایوور کرده بودن سال‌ هاست رفتن. وقتی خود سازنده‌ ها عوض شدن طبیعیه که با خروجیشون سنجیده بشن و نام بایوور رو صرفا یدک بکشن. این با استودیویی که هنوز تیمو رویکردش رو حفظ کرده یکی نیست. این سیس عقاب گرفتن مثل سرمایه دارا هم نمی دونم چرا مد شده! "مایکرو ده سال دیگه بودجه بده شاید Heavenly Sword بسازن" استودیویی که بعد از خرید Hellblade II رو تحویل داده، لازم نیست ثابت کنه می‌ تونه یه بازی همسطح Heavenly Sword بسازه، چون سال‌ هاست از اون مرحله عبور کرده. اگر بحث سلیقه شخصیه برای هرکس متفاوته، ولی اگر بحث کارنامه و هویت استودیوئه این قیاس از بیخ اشتباهه

آخرین ویرایش:
نینجا تئوری یکی از بهترین استودیوهای بازیسازی هست به نظر من . چون با heavenly sword و enslaved و dmc . خودش رو ثابت کرده. همین هلبلید هم اگه اکشن بیشتری داشت انقدر کوبیده نمیشد. کاری که دارن تو senua انجام میدن رو باید تو شماره دو میدادن. امیدوارم ماکرو یک شانس دیگه بهشون بده حداقل senua رو ریلیز کنند .( نینجا تئوری و رمدی دو استودیو بازیسازی که مظلوم هستن از نظر فروش بازیهاشون😥)
یک چیز دیگه اینکه گیم پس با اینکه به نفع ما ایرانیا مخصوصا هست ولی به شدت رو فروش انحصاری ها ضربه میزنه . بهتره ماکرو انحصاریهاش رو با فاصله ۶ ماه تا یک سال بعد ریلیز بیاره رو گیم پس . حداقل تاپ ها رو . من حاضرم بازی ای که دوست دارم رو بخرم یا یک سال صبر کنم بعد رو گیم پس بازی کنم تا اینکه خطری اون بازی و استودیو سازنده اش رو تهدید کنه. باید نسل بعد ماکرو فکر اساسی برای این موضوع بکنه اگه میخواد حداقل تو رقابت باقی بمونه و امیدی تو بازار مثل نسل هفتم داشته باشه
( خیلی دوست دارم اگه ماکرو واقعا قصد فروشش رو داره سونی نینجا تئوری رو بخره چون دقیقا سبکی که بازی میسازن بدرد سونی میخوره .این استودیو فقط مدیریت درست میخواد)

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: MoonD

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or