گزارش نارضایتی داخلی در Xbox از سبک مدیریتی آشا شارما

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000013245.jpg

بر اساس گزارش کریستوفر درینگ در نشریه The Game Business، شماری از کارمندان Xbox از مسیر جدید شرکت زیر مدیریت خانم Asha Sharma، مدیرعامل جدید xbox، ابراز نگرانی کرده‌اند.
به گفته این منابع، شارما فرهنگی شبیه استارتاپ‌ها به اکس‌باکس آورده که در آن سرعت تصمیم‌گیری بر برنامه‌ریزی بلندمدت اولویت دارد؛ تصمیماتی که قبلاً هفته‌ها زمان می‌برد، حالا باید ظرف چند روز یا حتی چند ساعت گرفته شوند.
یکی از سرپرست‌های استودیویی گفته شرکت «بیش از حد به توییتر گوش می‌دهد» و این باعث شده تصمیمات بر پایه واکنش‌های آنی کاربران در شبکه‌های اجتماعی گرفته شود، نه یک چشم‌انداز روشن و درازمدت. برخی دیگر معتقدند شارما بیش از حد به مشاوران و تحلیلگران بیرونی تکیه می‌کند و کمتر به توسعه‌دهندگانی که واقعاً بازی‌ها را می‌سازند گوش می‌دهد.

چه از اعضای داخلی مایکرو ، چه طرفدارهای سینه چاک ایکس باکس و اینطور که میبینیم بخشی از طرفدارهای پلی استیشن هم سایه آشا رو با تیر میزنن

به نظرم اين حاج خانوم داره كارى كه خوب نيست ولى درسته رو انجام ميده.

اکثر کسانی که امروز به اسپنسر فحش میدن مدافع تمام قد تک تک تصمیمات و رویکرد های اسپنسر بودند
نه ببین کمپانی تریلیون دلاری میدونه داره چیکار میکنه منو تو که خبر نداریم

به نظر من برای فحش دادن به آشا شارما زوده. مساله اینجاست که ایشون برای نجات بخش گیمینگ مایکروسافت و جلوگیری از ضرر امده، نه نجات بازی ها یا استدیوها و این دوتا با هم خیلی متفاوتن.

مساله مایکروسافت و Xbox خیلی ساده است، یه تراژدی تو سه پرده؛

پرده اول شکست مایکروسافت تو رقابته. اینا بعد سه نسل فعالیت و مبارزه سرسختانه فهمیدن قادر به رقابت با برند PS نیستن و به هر حال Xbox هیچ وقت به اون محبوبیت و فروش نمیرسه. پس تصمیم گرفتن به تغییر.

پرده دوم ساخت یه بیزنس مدل تازه و قمار بسیار بزرگ روی اونه. یعنی خلق گیم پس، خریدن استدیوهای بسیار زیاد که یعنی بزرگ شدن ناگهانی و غیر اورگانیک، اونم به شکلی خیییلییی خطرناک و پر ریسک. مایکروسافت سعی کرد محبوبیت کمتر برند Xbox رو با پول جبران کنه و این پرده هم با شکست مفتضاحه گیم پس و نرسیدن به تمام تارگت های مالی به پایان میرسه.

اما پرده سوم اوج این تراژدیه. یعنی جایی که مایکروسافت مونده، با یه کنسول مرده، یه سرویس شکست خورده ای که یوزرهاش نتنها بیشتر نشدن که در حال ریزش وحشتناکه (گفته شده بعد افزایش قیمت خیلی ها دیگه برنگشتن به سرویس) و انبوهی از استدیوهای ریز و درشت که خریده شدن رو حساب گیم پس و پربار کردن کاتالوگش و حالا عین چی باید پول بریزی توشون تا زنده بمونن. اگه گیم پس مطابق انتظار مدیران مایکروسافت میترکوند این همه مشکلم بوجود نمیومد، همه به تولید بازی و پر کردن سرویس ادامه میدادن و دیگه اصلا اهمیت نداشت کی بازیش خوبه یا بد، میفروشه یا نه، چون اون وقت فقط میزان مشترکین و درآمد کلی مهم بود... اما با شکست گیم پس هزینه های مایکروسافت و نیاز به پول نقد خیلی رفته بالا، در صورتی که دو سوم استدیوها اصلا درآمد زا نیستن و از پس مخارج خودشونم بر نمیان! ضمن اینکه زمانی میشه به عمق این فاجعه پی برد که بفهمیم ضرر اصلی فقط سود کم در ازای این هزینه وحشتناک بالا نیست، بلکه کاهش سهام مایکروسافته، چون بخش Xbox ضرر ده شده! یه کاهش سهام کوچیک برای یه کمپانی چند هزار میلیارده هم یعنی ماورای فاجعه.

این میشه که مایکروسافت باید بدون تعارف تصمیمات بی رحمانه بگیره. اولین مورد که قبلا هم گفتم کوچیک کردن بیزنس گیمشه. مایکروسافت واقعا نه توان مدیریت و تامین هزینه این همه استدیو رو داره و نه اصلا به دردش میخوره! پس باید به کل قید بیشتر استدیوها رو بزنه. یا با تعطیل کردن و یا با فروش. مساله بعدی تخصیص درست بودجه است، یعنی حتا بین استدیوهای باقی مونده هم باز یه رقابت سر اینکه کی پول ساز میتونه باشه شکل گرفته و به نظرم این لی آف ها مرحله دوم هم دارن. هرکی تو این ایتریت اول از الک مالی مایکروسافت رد شده الزاما وضعیت ثابتی نداره و اگه در ادامه نتونه سود ده بشه میره جایی که باقی استدیوها رفتن. فعلا مایکروسافت داره با گزینه های خیلی بدیهی شروع میکنه.

در نتیجه در عرض دو تا سه سال اونچه از مایکروسافت میمونه یه بخش گیم کوچیک اما بسیار قدرتمند و سود ده هست. یعنی شاید سه چهارتا IP از مایکروسافت گیمینگ، بازی های محبوب بتزدا و بلیزارد و CoD. باقی هم فاتحه مع الصلوات!

وظیفه آشا شارما در وهله اول این کاره. در فاز بعدی هم تعیین تکلیف نهایی کلا بخش سخت افزار Xbox. به نظرم اینکه انقدر این تصمیمات فشل و مبهم به نظر میاد بخاطر اینه که دقیقا نمیدونن باید چیکار کنن. تو متن خبر اشاره شده تصمیمات آشا شارما استارت آپیه و چرا انقدر زود داره تصمیم میگره... این بخاطر اینه که این دوستان اصلا سر سوزنی درک از عمق بحران مایکروسافت ندارن و متصورن همه چی گل و بلبله و باید بشینن واسه هر تصمیم 6 ماه وقت بزارن! ولی مایکروسافت باید سریعتر این شرایط رو جمع کنه و لازمه اش هم تصمیمات سریع. در خصوص سخت افزار هم اینا دارن به نظرم همه حالت هارو بررسی میکنن، یعنی از عمد دارن دوباره رو کنسول و انحصار و .. مانور میدن تا ببینن ری اکشن کامیونتی و بازار چیه. اگه رشد ببینن، میگن مسیر اینه، و کم کم از گیم پس میان بیرون، اگه نه میفهمن اصلا مشکل یه جای دیگه است. یعنی من همه این هارو بخشی از پروسه تصمیم سازی میدونم. آزمون خطا برای رسیدن به درک درست از مشکلات و بعد پیدا کردن راه رحل.

در کل هم فکر میکنم در نهایت اگه مایکروسافت ببینه انحصاری شدن بازی هایی مثل E-Day و کلا عناوین بزرگ و پرخرج دیگه اش تاثیری در فروش کنسول یا مشترکین گیم پس نداره، به تصمیم نهایی رسیده و هم کلا سخت افزار رو تخته میکنه میره و هم میشه مالتی پلتفرم محض.

تانگو با hi-fi rush به درد نخور بود ولی انددلب با درد بخور؟

امیدوارم آشا خانم با همین فرمون بره جلو. خواست میتونه از نظام آباد و خزانه یه چند تا شرخر استخدام کنه با شیلنگ و ترکه بیافتن به جون استودیوها.
یه مشت مفت خور و بی خاصیت جمع شدن چند سال نون مفت خوردن و انقدر گشاد کردن که یه قطار از توشون رد میشه. واقعا الان یه استیو بالمری توی بخش گیمینگ نیاز هست بزنه همشون رو شتک کنه. یه سری استودیو هم باید تعطیل بشند. فقط سیاه چاله مالی واسه شرکت بودند.
تازه دارید به حرفهای من میرسید هیچکی به اندازه من با تخته کردن استودیو های بی خاصیت و مفت خور موافق نبود
لینک
لینک
اما اون موقعه همه جبهه میگرفتن چون هیتر اسپنسر بودن الانم میبینی موافق هستند به خاطر شارما نیستن چون میخوان اسپنسر بکوبن با کارهای شارما موافق اند! ولی چیزی که هست اینکه خیلی از کارهای که اسپنسر میکرد تصمیم خودش نبود و از بالا بهش دیکته میشد مثل این سیاستی که میخواستن به یک ناشر تبدیل بشن و سخت افزار کم رنگ کنن یا مولتی کردن بازی ها به خاطر فشار از بالا بود که دنبال سود بیشتر بودن

• Like
Reactions: Love Console
تازه دارید به حرفهای من میرسید هیچکی به اندازه من با تخته کردن استودیو های بی خاصیت و مفت خور موافق نبود
لینک
لینک
اما اون موقعه همه جبهه میگرفتن چون هیتر اسپنسر بودن الانم میبینی موافق هستند به خاطر شارما نیستن چون میخوان اسپنسر بکوبن با کارهای شارما موافق اند! ولی چیزی که هست اینکه خیلی از کارهای که اسپنسر میکرد تصمیم خودش نبود و از بالا بهش دیکته میشد مثل این سیاستی که میخواستن به یک ناشر تبدیل بشن و سخت افزار کم رنگ کنن یا مولتی کردن بازی ها به خاطر فشار از بالا بود که دنبال سود بیشتر بودن

امین مساله اینجاست که تو داری به همه چیز خیلی سطحی و در حد ترول اسپنسر نگاه میکنی.

کاری که آشا شارما میکنه اصلا تعطیلی چندتا استدیو یا اخراج نیروها نیست، بازسازی اساسی ویرانه ای هست که مدیران قبلی به جا گذاشتن. اول توهمی به اسم گیم پس رو به مدیران بالا رتبه مایکروسافت فروختن و بعد با استفاده از اون گند زدن به هویت برند Xbox. افتضاح بعدی هم خرید شونصدتا استدیو و ناشر بود. الان بخش گیم داره زیر ویرانه های این کثافت له میشه. پس این بابا باید بیاد یه چیز غلط رو درست کنه. ولو اینکه ماها خوشمون نیاد.

کسی از تعطیلی استدیوها خوشحال نیست. دفاع هم نمیکنه که تو نتیجه بگیری پس کوبیدن تعطیلی های قبلی ترول اسپنسر بوده! بسته شدن استدیوها، مخصوصا استدیوهای بزرگ و قدیمی همیشه دردآوره و غیر قابل دفاع، اما اونچه الان درسته بازسازی برند Xbox ـه. اگه آشا شارما موفق شه تا دو سال بعد Xbox رو به سرپا کنه و حداقل تا حدی برش گردونه به رقابت میفهمیم همش درست بوده، یه تصمیم خیلی خیلی سخت گرفت، ولی یه چیز بزرگ تر رو نجات داد. در غیر این صورت هم باز نتیجه اجتناب ناپذیر بوده و چیز خاصی از دست نرفته، چون اون موقع کلا همه با هم تعطیل میشن میرن و دو سه تا استدیو بزرگ باقی میمونن که از ابتدا هم بودن. مثل اکتی و بلیزارد و بتزدا

نمیدونم کجا گفتم ولی قبلا گفتم این نادلا ، شارما اورده که کلک برند XBOX بکنه. یک فرد بدون تجربه بدون تخصص بدون ریشه
نادلا نسل پیش میخواست کلک XBOX بکنه که اسپنسر با نفوذش نگذاشت ولی الان کار تمامه
شانس بیاریم موقع فروش یه شرکت پدر مادر داری بخرش
اسپنسر کم اشتباه نکرد ولی دیگه یه سریم یادشون رفته بعد اون فاجعه نسل قبل مایکروسافت تصمیمشو گرفته بود اکس باکس رو بفروشه بره و اسپنسر اومد گیم پس رو انداخت وسط و رویافروشی کرد به سهامدارا و صد میلیارد گذاشت رو دستشون :D یعنی در کل اینکه هنوز اکس باکس وجود داره به خاطر اسپنسره اینکه به این وضع افتاده هم به خاطر اسپنسره :D

لینک
لینک
مشکل اینجاست شما و بقیه همفکرانتون اصلا درک از یک شرکت و ساختار اون ندارید. وقتی تو میای بزرگترین معامله تجاری تاریخ تکنولوژی رو رقم میزنی دیگه مدیران بالا دست و مالی ازت انتظار بازگشت سرمایه دارند. همون موقع خیلی ها از ذوب شده های اسپنسر نگاه به وضعیت مالی ماکروسافت می‌کردند و میگفتند این شرکت ۳ تریلیون دلار پول داره و اصلا مهم نیست ۱۰۰ میلیارد خرج کنه سرمایه برمیگرده. ولی اصلا متوجه نیستید یه شرکت از سلسله مراتب داره و در بالای هرم سهام داران کلان شرکت هستند.
یه نمونه مثال بزنم متا موقعی که متاورس رو معرفی کرد تا ۱ سال بعد سهام شرکت ۷۰۰ میلیارد دلار نابود شد کار به جایی رسید سهام دارها مثل دیوانه ها ریختن تو شرکت متا و از دست زاکربرگ شکایت کردند که این پول ما رو حروم یک رویای فانتزی کرده.
اینجا هم وقتی تو ۱۰۰ میلیارد(تاره رقم خیلی بیشتر از این حرفاس اون ایونت ها و تبلیغات و پول به بازی ها که روز اول روی گیم پس بیان رو حساب کنیم به رقم وحشتناکی میرسیم) خرج میکنی و هزینه روی دست شرکت میزاری سهام دارها مدیریت رو له می‌کنند و مدیریت تو رو له میکنه. اون خنده های سارا باند و اسپنسر پشتش فشار خردکننده مدیران طبقه بالای ماکروسافت بود. پس بله اسپنسر کاره نبود چون شرکت رو توی یک سیاه چاله مالی انداخت که بازگشت سرمایه نداشت و دیگه نمیتونست روی حرف مدیران بالا حرف بزنه و تز بده. این روند تمام شرکت هاست ماکروسافت و سونی و گوگل نداره.

در مورد آشا شارما هم هنوز زده قضاوت کنیم ولی همین که یه مشت مفت خور تربیت شده اسپنسر با اون مدیریت افتضاح رو داره غربال میکنه راه درستی هست تا ببینیم به آینده چی پیش میاد.

نمیدونم کجا گفتم ولی قبلا گفتم این نادلا ، شارما اورده که کلک برند XBOX بکنه. یک فرد بدون تجربه بدون تخصص بدون ریشه
نادلا نسل پیش میخواست کلک XBOX بکنه که اسپنسر با نفوذش نگذاشت ولی الان کار تمامه
شانس بیاریم موقع فروش یه شرکت پدر مادر داری بخرش
تو گروه تلگرام گفتی امین .
ببین این قضیه که میگی تو شرکت های دیگه اتفاق افتاده کلا یه چیز مرسوم هست که وقتی تعدیل یا تغییرات گسترده یا کلا تغییر خط مشی گنده میخوان بدن شرکت ها ، بعد از استعفا یا اخراج مدیر قبلی یک نفر رو میارن که این تغییرات و این قضایا پای اون بیوفته چون مدیران گنده و سرشناس زیر بار اینطور تغییرات در ابتدای ورودشون نمیرن . به قول معروف طرف میاد برای دوران گذار فقط 😅
اینکه شارما هم اینجا وضیفه ش همینه یا نه به زودی مشخص میشه .

• Like
Reactions: Terova
بسته شدن استدیوها، مخصوصا استدیوهای بزرگ و قدیمی همیشه دردآوره و غیر قابل دفاع، اما اونچه الان درسته بازسازی برند Xbox ـه.
می‌دونی ماکان چی ماجرا رو خیلی خیلی دردناک و تراژیک می‌کنه؟! اینکه به خاطر نجات برند Xbox، حیاتِ استودیوهایی به خطر افتاده که از ابتدا نه متعلق به مایکروسافت بودن و نه لزوماً ربطی به میراث این برند داشتن و قرار هم نبود که سر یا تهِ این پیاز باشن!

ببین یه موقع است که امثالِ Halo Studios، Coalition، Turn 10 و... در خطر تعطیل شدن هستن که خب واقعا ناراحت‌کننده است و جای تأسف داره. ولی یه موقع هم هست که یه سری استودیوی قدیمی و ریشه‌دار در معرض نابودی‌اند که خیلی قبل‌تر از تولدِ Xbox تو این صنعت حضور داشتن، تا قبل از خریده شدن روی پای خودشون بودن و اصولاً قرار هم نبوده که به یه اَبَر کمپانی مثل مایکروسافت جواب پس بدن ولی الان برای نجات برندِ Xbox، ممکنه قربانی بشن. برای بعضی از فن‌های اکس‌باکس هم انگار اصلا مهم نیست که چه بلایی داره سرِ این صنعت میاد، فقط مهم اینه که Xbox زنده بمونه، حالا به هر قیمتی! موقع خریدن که میشه، هِی میگن بخر بخر، بیشتر بیشتر؛ ولی وقتی گندِ کار بالا میاد، میگن فدای سرت! بزن تعطیلش کن اون وامونده رو، اصلاً درش رو تخته کن!

می‌خوام بگم حرفت کاملاً درسته ولی فقط گفتنش ـه که خیلی راحته؛ در عمل، وقتی آدم بهش فکر می‌کنه با تمام وجود غصه‌اش می‌گیره. مثلا اگر Remedy رو اون موقع مایکروسافت خریده بود، قطع به یقین به خاطر فروش بسیار ضعیف بازی‌های بی‌نظیرش، درش تخته شده بود و الان به جای انتظار شیرین برای تجربه Max Payne Remake، باید یادش رو زنده می‌کردیم و درباره‌اش خاطره می‌گفتیم.

بنظرم زیادی آشا داره لی لی به لالای فن ها میذاره نه به اون شوری نه به این بی نمکی .این چند روز که نت ما قطع بود مایکروسافت داخل سایت یک تاپیک زد که درخواست هاتون رو بگید و هرچی زیاد رای میورد انجام میداد .احتمالا منظور خبر اونه .البته تصمیمات و اقدامات خوبی هم انجام شد مثل همون که ساعت پلی تایم گیم ها قبلا بر اساس روز بود یعنی کسی ۵۰ ساعت از یک بازی رو انجام داده بود میزد 2d 2h ولی بعد که زیاد رای اورد به ساعت شد .

در مورد این تعطیلی ها هم اشا قبلا نه توی بخش انترتیمنت بوده نه از گیم سرش در میومده این اخراجی ها عموما کار نادلا و امی هوده دفعه اخر هم که اسپنسر بود اخراجی ها همه کار نادلا و امی هود بود .اشا فعلا نقشش در همین حد های شرکت در ایونت ها و عمل به یک سری درخواست ها هست اینکه فوکوس رفته روی کنسول خود فن ها اوایلی که اومده بود درخواست داده بودن و گفته بودن انحصاری ها رو برگردونید .
این گیم پس هم دوباره داره چوب میخوره بذارید آب پاکی رو بریزم روی دست هاتون محاله مایکروسافت بیخیال گیم پس بشه چون با همین عده زیادی رو جذب کرده بخواد کنسلش کنه کلا بخش عظیمی از مشتری های کنسولش رو از دست میده .

دایناسور جان :D
الان اندد لبزی که n ساله میخواد SOD3 بسازه و تریلر اخری هم نوید یه زباله متای ۶۰ میده به نظرت باید چیکار با این کرد...:D
هرچی تو بگی من خودم شخصا به اشا منتقل میکنم :D
اون رو بهش بگو تعطیل کنه و با پولش برای اعضای بقیه استودیوها بستنی بخره! :دی چون سبکش اصلا با سلیقه من جور نیست، حتی اگه ۹۰+ باشه!
البته بعید نیست آخرش همون State of Decay 3 حتی در صورتی که کیفیت بالایی نداشته باشه، نسبت به خیلی دیگه از بازی‌ها سود بیشتری به مایکروسافت برسونه! کلا این مدل بازی‌های survival زامبولی بعضی وقت‌ها با کیفیت متوسط هم کلی مخاطب پیدا می‌کنن.
فقط این وسط به آشا جان بگو کاری با دابل‌فاین نداشته باشه و بذاره حداقل Psychonauts 3 رو بسازن. :(
در مورد id Software هم واقعا بعید می‌دونم خبط و خطایی از ایشون سر بزنه و به فکر تعطیل کردنش باشه ولی اگه این کار رو بکنه، خون به پا خواهد شد! :|
اون صحبتم در مورد تعطیل کردن Undead Labs شوخیه و نیاین بگین چقدر زشته که از تعطیلی یه استودیو خوشحال می‌شی! :دی
با اینکه کلا اهل اون مدل بازی‌ها نیستم، ولی تعطیلی هر استودیویی و در نتیجه بیکار شدن اعضاش ناراحتم می‌کنه.

اون رو بهش بگو تعطیل کنه و با پولش برای اعضای بقیه استودیوها بستنی بخره! :دی چون سبکش اصلا با سلیقه من جور نیست، حتی اگه ۹۰+ باشه!
البته بعید نیست آخرش همون State of Decay 3 حتی در صورتی که کیفیت بالایی نداشته باشه، نسبت به خیلی دیگه از بازی‌ها سود بیشتری به مایکروسافت برسونه! کلا این مدل بازی‌های survival زامبولی بعضی وقت‌ها با کیفیت متوسط هم کلی مخاطب پیدا می‌کنن.
فقط این وسط به آشا جان بگو کاری با دابل‌فاین نداشته باشه و بذاره حداقل Psychonauts 3 رو بسازن. :(
در مورد id Software هم واقعا بعید می‌دونم خبط و خطایی از ایشون سر بزنه و به فکر تعطیل کردنش باشه ولی اگه این کار رو بکنه، خون به پا خواهد شد! :|
اون صحبتم در مورد تعطیل کردن Undead Labs شوخیه و نیاین بگین چقدر زشته که از تعطیلی یه استودیو خوشحال می‌شی! :دی
با اینکه کلا اهل اون مدل بازی‌ها نیستم، ولی تعطیلی هر استودیویی و در نتیجه بیکار شدن اعضاش ناراحتم می‌کنه.
اندد لبزِ چوون فراخ :D که حقش تخته شدنه ناصر جان:D.... اتفاقا خوش حال میشیم خیلی هم خوشحال میشیم چند ساله دارن پولت مفت میگیرن برای اون زباله؟؟؟؟
دابل فاین ، بابا ملت دارن داد میزنن سایکوناتس ۳ رو بساز ولی خب kiln و keeper پاچه مون میکنن :D خودم‌ جفتشون رو بازی نکردم ولی فکر نکنم واقعا پشم یه چی در حد سایکوناتس بشن ...
ایدسافتور عمرا تعطیل بشه....مشین گیمز هم بعید میدونم ...
نینجاتئوری هم با شبیه ساز پیاده روی اخری دیگه امیدی بهش ندارم واقعا...

اگه فردا روزی گیرز بر فرض محال متا ۱۰۰ گرفت کردیتی برای شارما نیست
اگه متا ۰ هم گرفت ربطی به شارما نداره
چون عملا نتیجه سیاست های مدیر جدید رو باید ۲ تا ۳ سال دیگه بررسی کرد
همین حرف رو درباره جیم رایان هم زدیم
یه عده میگفتن نه ببین موفق ترین فروش کنسول زیر نظر جیم رایانه
حالا هر چی می‌گفتیم که فروش کنسول بعد یک نسل موفق ربطی به مدیر نداره و اگه من هم مدیر سونی بودم ps5 تو لانچ همینقدر عالی می‌فروخت قبول نمیکردن
خلاصه این که نه فعلا لایق تحسینه شارما نه فحش

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or