امتياز اعضای بازی سنتر به عناوین تجربه شده [ حتما پست اول مطالعه شود ]

Meysam

کاربر سایت
سلام
تو اين تاپيك مي خوايم نظر شما و امتيازي رو كه به هر بازي ميديد مشخص كنيم تا شايد بتونيم بهترين بازي رو تو هر ماه يا سال با نظر خودمون انتخاب كنيم
پايين ترين امتياز 0
بالاترين امتياز 10
همراه نظر ( خواهشمند است نظر کارشناسانه باشه )
و حتما پلتفرمی که بازی رو روی اون تجربه کردید به همراه نقدتون ذیل کنید.

Last edited by a moderator:
First Light 007

8/10

یه بازی ۸ استاندارد.
بخش‌هایی از بازی واقعا ۹ هست و جاهاییش‌ ۶ یا ۷. سیستم هک بازی ضعیفه اما استفاده از گجت‌های ساعت برای مبارزات جذاب‌ بود.

اصلا از ظرفیت آستون مارتین ها خوب استفاده نکردن به نظرم، خیلی سرسری و عجولانه! چرا ما نباید سوار والهالا بشیم و مجبوریم باش تو پارکینگ دور خودمون بچرخیم آخه ؟ :دی

داستان بازی یه جاهایی عمق پیدا می کرد و یه جاهایی به معنای کلاسیک کلمه ویدیو گیمی و قابل پیش‌بینی می‌شد.

اما مهمترین نقطه قوت داستان شخصیت ها بودند و واقعا پلیر برای بیشتر ارتباط گرفتن باهاشون رغبت داشت :دی
کلیف هنگر مرگباری هم داشت متاسفانه.

در کل امیدوارم بازی بعدی مثل Uncharted 2 نقطه‌ی جهش این سری باشه. می تونن اضافات گیم پلی رو حذف کنند، پیسینگ بازی رو بهتر کنند و از پتانسیل باندگرل ها بیشتر استفاده کنند :دی

Mortal Kombat 11

من زیاد اهل بازی های مبارزه ای نیستم حتی نو دوران اوج تکن 5 و 6 زمان پلی استیشن 2 همه تو کلوپ ها اینا رو بازی میکردن من خوشم نمیومد از این سبک بازی نسخه قبلی رو هم فکر کنم حدودا 10 12 ساعت بازی کردم

بخش داستانی بازی 8 ساعت طول کشید ولی خیلی لذت بخش بود کارکتر های داخل بازی از جوکر گرفته تا روبوکات ارنولد پسر جهنمی و به لطف التیمت ادیشن ارزون خیلی خیلی خوبن

بخش انلاین بازی هم خیلی خداست و خیلی سریع پلیر بازی پیدا میکنه من تا الان هیچ وقت تو یک بازی انلاین اینقدر استرس و لذت و هیجان شدید رو تجربه نکرده بودم
مبارزات بشدت سریع و لذت بخش هستن هر کارکتر کلی فن و فوت داره باید بشینی یادشون بگیری از این نظر یادگیری 80 درصد بازی رو تشکیل میده بقیه به سرعت عمل شدید و دقت خودتون نیاز داره از هر دو نظر که بگیرید هیجان زیاد بخش PVP زیاد خوب نیست همه هم رنک بالا تو کمتر از 20 ثانیه پودر میشید :D
گرافیک بازی واقعا به معنی واقعی کلمه هیولاست برای یک بازی مبارزه ای
تنها مشکلم با بازی این فینیشر های خشونت امیز هست بنظرتون واقعا نیاز هست همچین چیزی ؟بنظرم من که بشدت زیاده روی هست !

سیستم رنک بازی بنظرم خیلی بد هست چون میاد قوی ترین پلیر ها رو همیشه میندازه با رنک پایینی ها
خشونت بازی بیش از حد هست که بنظرم یکم زننده است
محتوای داستانی بازی خیلی کم هست نزدیک 8 ساعت

8/10

First Light 007

بهترین نسخه سری بود بنظرم. به معنای واقعی کلمه تو همه چیز کیفیت بازی خیلی خوبه. هیچ نقطه ضعف بزرگی نداره و خوش ساخته. نقطه قوت اصلی بازی داستان و گیم پلی با حال و هوای بانده. گرافیک بازی خیلی خوبه و بسیار بهینه اس. هوش مصنوعی عالیه و مخفی کاری بازی تمیز دراومده. گانپلی یکی از بهترین گانپلی های بازیای سوم شخصه که تاحالا تجربه کردم. میلی کامبت هم خیلی خوبه. برای من نکته جالب تاثیر پذیری محیط از مبارزات بود و اون حس سینماتیکی که بازی داره. شاید نقطه ضعف اصلی اینه که بخشهای ماشین سواری کمی داشت درحالی که پتانسیلش زیاد بود. نکته مثبت دیگه موسیقی های بازی و صداگذاری ها حرفه ای بود که انجام دادن. البته از سازنده هیتمن کمتر اینم انتظار نمیرفت.

9/10

Life is Strange Double Exposure

1000060150.jpg

داستان: مکس کالفیلد بعد از اتفاقات ناگوار در خلیج آرکدیا، بزرگ تر شده و برای فرار از گذشته به دانشگاه هنرهای زیبا کالدون آمده ، اما بعد از اتفاق ناگوار برای دوستش صفی ، او وارد ماجرایی عجیب می شود .

شماره جدید از سری بازی های LIS

محیط دانشکده واقعا زیبا و دنج و مسحور کننده هست . من اگر همچین جایی درس می خوندم تا پروفسوری می رفتم

گیم پلی شامل کارآگاه بازی و سوئیچ کردن بین دو جهان موازی هست . خبری از برگرداندن زمان نیست .

شخصیت پردازی افراد تازه وارد در پیرامون مکس عالیه

موسیقی مثل همیشه مس درخشه و گوش نواز

گرافیک عالی و محیط رنگارنگ و باورپذیر

یک بازی حال خوب کن و آرامش بخش

حجم بازی کمه و کرک شده

حدود ۸ ساعت محتوا داره و ۵ فصل

ارزش تجربه قطعا داره .

داستان بازی مرموز و جالبه و تا انتها بازی باز مجاب به ادامه دادن می کنه .

بهینه سازی و اجرا بازی : 9 از 10
گیم پلی : 8 از 10
موسیقی و افکت های صوتی : 9 از 10
گرافیک هنری و طراحی محیط : 10 از 10
تنوع و کیفیت طراحی مراحل : 7 از 10
اتمسفر و جو بازی : 9 از 10
گرافیک فنی و فیزیک بافت ها : 8 از 10
نورپردازی و طراحی سایه ها : 7 از 10
داستان و شخصیت پردازی : 8 از 10

نمره کل : 7.5 از 10

Resident Evil Re9uiem

تقریبا همون موقع که عرضه شد بازی کردم و تا به اینجا شگفتی سال برای من بوده. ریتم بازی بسیار جذاب و درگیر کننده هستش و بالانس بین بخش های گریس و لیان به هنرمندانه ترین شکل انجام شده. دقیقا اونجایی که بخش گریس ممکنه بیوفته توی لوپ تکرار بازی شیفت میکنه روی لیان و قشنگ ترس و ناتوانی بخش قبلی رو با پاور فانتزی جبران میکنه:دی در کل داینامیک بین این دو سبک از گیم پلی خیلی خوب چیده شده.
خود شخصیت گریس هم بسیار خوب از آب در اومده و پلیر واقعا بهش اهمیت میده و دردی که تحمل میکنه براش واقع پذیره.
بخشهای برگشت به RPD هم هر چند کوتاه ولی هوشمندانه و جذاب کار شدن.
چندتا ایراد کوچیک میتونم به بازی بگیرم... یکی اینکه باس فایت های بخش لیان زیاد خوب نبودن. سیستم خرید و فروش و ارتقا سلاح های لیان هم زیادی ساده سازی شده بود و عمق کافی رو نداشت. داستان هم اونقدری که انتظار داشتم خیلی چیزی به اون شکل به جهان RE اضافه نمیکنه و یکم احساس ناقص بودن داره هنوز. باید ببینیم با DLC جبران میکنن یا طبق چیزی که شنیده شده قرار با ورنیکا ارتباط بیشتری داشته باشه.
در کل بشدت لذت بردم ازش

9/10

چندتا از بازیهای یک سال گذشته:

Baldur's Gate 3
شاهکار مطلق:دی از ثانیه به ثانیه بازی لذت بردم و فقط منتظرم فرصتی فراهم شه که دوباره 150 ساعت دیگه از عمرم رو وقف این دنیا کنم! یه دنیای بی نظیر با جزییات بی نهایت و حق انتخاب های باور نکردنی! همه شخصیت های اصلی به معنای واقعی کلمه درجه یک بودن و سرنوشت همشون برام جذاب بود (منهای Wyll البته:دی) برای این سبک که همیشه مخصوص موس و کیبورد بوده به طرز شگفت انگیزی خیلی خوب روی کنسول ها و کنترلر هم پیاده سازی شده. هرچند که بنظرم حس ایمرسیو بودن روی PC بیشتره براش. یه سری ایراد های تکنیکی مثل سنگین شدن بیش از حد بازی در برخی بخشها و لودینگهای طولانی از معدود مشکلاتی هستن که داشت که البته در برابر ابهت کلی اثر پشم هم حساب نمیشن:دی

10/10

Clair Obscur: Expedition 33

یه شاهکار دیگه که متاسفانه بازی کردنش برای من همزمان شد با بالدرز گیت 3 و مجبور شدم یه مدتی بازی رو پاز بدم و وقتی دوباره برگشتم حتی بیشتر از قبل پشمام ریخت:دی همه صحبت ها در مورد تیم کوچیک این بازی و دستاوردشون به قدر کافی شده دیگه دوباره تکرار مکررات نمیکنم... برای من دستاورد بزرگ بازی نحوه روایت داستان بود که کاملا گیم-خاصه بودش. بخصوص ساختار جهان و روایت بصریی که ارائه میداد بسیار هوشمندانه انجام شده بود. شخصیت های بازی هم که همشون بدون استثنا رفتن توی لیست بهترین های زندگیم:دی

10/10

Resident Evil 4 Remake

یه ریمیک بسیار ترتمیز و خوش ساخت از یه شاهکار ابدی... و همین برای من بزرگترین ضعف بازی بود! RE4 ریمیک بسیار گیم خوبیه، ولی مثل عنوان اصلی ساختار شکن نیست. مکانیک های گیم پلی عنوان اصلی جوری بودن که با ساختار کلی اون جهان من جمله انمی ها و لول دیزاین بسیار مچ بودش. ولی گیم پلی مدرن شده ریمیک اون حس مچ بودن رو نداره و بیشتر یه عنوان سر راست بدون پیچیدگی و هوشمندی کافیه.... البته اشتباه نشه! بازی همچنان بسیار با کیفیت و جذابه ولی عمق کافی رو برای من نداشت و بیشتر یه اکشن بزن برو جلو خوش ساخت شبیه بقیه عناوین بازار بود تا RE4 انقلابیی که به یاد دارم...

8/10

Final Fantasy VII Rebirth

قبلا گفته بودم که من با سری ریمیک مشکل پایه ای دارم و متاسفانه ریبرث هم اونقدری دردی ازم دوا نکرد:دی اکثر موارد آزاردهنده عنوان قبلی همچنان پابرجاست. پیسینگ ضعیف، مایکرومنیجمنت خسته کننده در مبارزات، مکانیک ها و انیمیشن های کلانکی و کند و دوز بالایی از کرینج:دی البته یه سری پیشرفتهایی هم بوده! به لطف ساختار اوپن زون جدید، ریبرث از اون حالت سوپر خطی ریمیک تا حدی در اومده و یه مقدار حس ماجراجویی گرفته، ولی فعالیت های جانبی در هر زون اکثرا اونقدری تکراری هستن که این تغییر به میزان کافی به چشم نیاد.
در مورد اندینگ هم که ... چی بگم واقعا...این نومورا بازیا چیه آخه! اصلا نمیخوام ادای اینایی که راه به راه میگن "ولی کتابش از فیلم بهتره" رو در بیارم:دی ولی واقعا جادوی FFVII اورجینال یه چیز دیگه بود که متاسفانه این سری فاقد اونه.

7/10

چندتا از بازیهای یک سال گذشته:

Baldur's Gate 3
شاهکار مطلق:دی از ثانیه به ثانیه بازی لذت بردم و فقط منتظرم فرصتی فراهم شه که دوباره 150 ساعت دیگه از عمرم رو وقف این دنیا کنم! یه دنیای بی نظیر با جزییات بی نهایت و حق انتخاب های باور نکردنی! همه شخصیت های اصلی به معنای واقعی کلمه درجه یک بودن و سرنوشت همشون برام جذاب بود (منهای Wyll البته:دی) برای این سبک که همیشه مخصوص موس و کیبورد بوده به طرز شگفت انگیزی خیلی خوب روی کنسول ها و کنترلر هم پیاده سازی شده. هرچند که بنظرم حس ایمرسیو بودن روی PC بیشتره براش. یه سری ایراد های تکنیکی مثل سنگین شدن بیش از حد بازی در برخی بخشها و لودینگهای طولانی از معدود مشکلاتی هستن که داشت که البته در برابر ابهت کلی اثر پشم هم حساب نمیشن:دی

10/10

یه شاهکار دیگه که متاسفانه بازی کردنش برای من همزمان شد با بالدرز گیت 3 و مجبور شدم یه مدتی بازی رو پاز بدم و وقتی دوباره برگشتم حتی بیشتر از قبل پشمام ریخت:دی همه صحبت ها در مورد تیم کوچیک این بازی و دستاوردشون به قدر کافی شده دیگه دوباره تکرار مکررات نمیکنم... برای من دستاورد بزرگ بازی نحوه روایت داستان بود که کاملا گیم-خاصه بودش. بخصوص ساختار جهان و روایت بصریی که ارائه میداد بسیار هوشمندانه انجام شده بود. شخصیت های بازی هم که همشون بدون استثنا رفتن توی لیست بهترین های زندگیم:دی

10/10

Resident Evil 4 Remake

یه ریمیک بسیار ترتمیز و خوش ساخت از یه شاهکار ابدی... و همین برای من بزرگترین ضعف بازی بود! RE4 ریمیک بسیار گیم خوبیه، ولی مثل عنوان اصلی ساختار شکن نیست. مکانیک های گیم پلی عنوان اصلی جوری بودن که با ساختار کلی اون جهان من جمله انمی ها و لول دیزاین بسیار مچ بودش. ولی گیم پلی مدرن شده ریمیک اون حس مچ بودن رو نداره و بیشتر یه عنوان سر راست بدون پیچیدگی و هوشمندی کافیه.... البته اشتباه نشه! بازی همچنان بسیار با کیفیت و جذابه ولی عمق کافی رو برای من نداشت و بیشتر یه اکشن بزن برو جلو خوش ساخت شبیه بقیه عناوین بازار بود تا RE4 انقلابیی که به یاد دارم...

8/10

Final Fantasy VII Rebirth

قبلا گفته بودم که من با سری ریمیک مشکل پایه ای دارم و متاسفانه ریبرث هم اونقدری دردی ازم دوا نکرد:دی اکثر موارد آزاردهنده عنوان قبلی همچنان پابرجاست. پیسینگ ضعیف، مایکرومنیجمنت خسته کننده در مبارزات، مکانیک ها و انیمیشن های کلانکی و کند و دوز بالایی از کرینج:دی البته یه سری پیشرفتهایی هم بوده! به لطف ساختار اوپن زون جدید، ریبرث از اون حالت سوپر خطی ریمیک تا حدی در اومده و یه مقدار حس ماجراجویی گرفته، ولی فعالیت های جانبی در هر زون اکثرا اونقدری تکراری هستن که این تغییر به میزان کافی به چشم نیاد.
در مورد اندینگ هم که ... چی بگم واقعا...این نومورا بازیا چیه آخه! اصلا نمیخوام ادای اینایی که راه به راه میگن "ولی کتابش از فیلم بهتره" رو در بیارم:دی ولی واقعا جادوی FFVII اورجینال یه چیز دیگه بود که متاسفانه این سری فاقد اونه.

7/10
همینکه تونستی Rebirth رو با اون حجم از کلانکی بودن و بدقلق بودن و کهنه بودن مکانیزم هاش تموم کنی و Ending رو ببینی شاهکار کردی . من که دراپ کردم واقعا نمیتونستم برای 1 ساعت بازی کردن 10 دقیقه انیمیشن های تکراری نشستن و پا شدن و دکمه زدن های تکراری رو انجام بدم . کامبت هم که شلوغ پلوغ اصلا افتضاح .

همینکه تونستی Rebirth رو با اون حجم از کلانکی بودن و بدقلق بودن و کهنه بودن مکانیزم هاش تموم کنی و Ending رو ببینی شاهکار کردی . من که دراپ کردم واقعا نمیتونستم برای 1 ساعت بازی کردن 10 دقیقه انیمیشن های تکراری نشستن و پا شدن و دکمه زدن های تکراری رو انجام بدم . کامبت هم که شلوغ پلوغ اصلا افتضاح .
دقیقا همیناس که میگی محمد. من بیشتر از هر چیز بخاطر "فاینال فانتزی" بودنش ادامه دادم:دی البته پرزنتیشن بازی واقعا قویه بخصوص در بحث جذابیت های بصری:دی و موسیقی درجه یکش. شخصیت های اریث و تیفا هم بنظرم پخته تر از نسخه اصلی هستن. ولی بقیش بیشتر اعصاب خوردی و تکرار و کلانکی و کرینج بود فقط.
ایشالا رولیشن بهتر بشه:دی (Hopium :دی)

Resident Evil Re9uiem

تقریبا همون موقع که عرضه شد بازی کردم و تا به اینجا شگفتی سال برای من بوده. ریتم بازی بسیار جذاب و درگیر کننده هستش و بالانس بین بخش های گریس و لیان به هنرمندانه ترین شکل انجام شده. دقیقا اونجایی که بخش گریس ممکنه بیوفته توی لوپ تکرار بازی شیفت میکنه روی لیان و قشنگ ترس و ناتوانی بخش قبلی رو با پاور فانتزی جبران میکنه:دی در کل داینامیک بین این دو سبک از گیم پلی خیلی خوب چیده شده.
خود شخصیت گریس هم بسیار خوب از آب در اومده و پلیر واقعا بهش اهمیت میده و دردی که تحمل میکنه براش واقع پذیره.
بخشهای برگشت به RPD هم هر چند کوتاه ولی هوشمندانه و جذاب کار شدن.
چندتا ایراد کوچیک میتونم به بازی بگیرم... یکی اینکه باس فایت های بخش لیان زیاد خوب نبودن. سیستم خرید و فروش و ارتقا سلاح های لیان هم زیادی ساده سازی شده بود و عمق کافی رو نداشت. داستان هم اونقدری که انتظار داشتم خیلی چیزی به اون شکل به جهان RE اضافه نمیکنه و یکم احساس ناقص بودن داره هنوز. باید ببینیم با DLC جبران میکنن یا طبق چیزی که شنیده شده قرار با ورنیکا ارتباط بیشتری داشته باشه.
در کل بشدت لذت بردم ازش

9/10
عکست دیدم به شدت منتظر ریبوت شاهکار سونیک ادونچر 2 هستیم کاش می شد اونم بدن کپکام بسازه :D

Control
یه آشغال به یادموندنی از رمدی. زباله به تمام معنا. کثافت خالص. لجن.

بی نهایت عصبیم :|۴ـ۵ ساعت وقت گذاشتم و آخر پاکش کردم. یه روند تکراری و حوصله سربر. هی از اینور برو اونور از اونور بیا اینور. با چهارتا سلاح مسخره و یه داستان مزخرف. گیم پلی تکراری که از اول تا آخر به یه شکل هست.
موندم رمدی چجوری تونسته همچین آشغالی خلق کنه.

صرفا Ragebait!

یک زمان یکی وقت میزاره نقد می‌نویسه، نظری داره، انتقادی انجام میده به بازی! یک وقتی هم یک نظر هست به این شکل با یک نمره پرت و پلا!

سبک بازی Metroidvania هست و رفت آمد تو یک محیط بخشی از این سبک بازیه! مثلا من به طور کل رانندگی دوست ندارم اصلا، بعد برم FH6 بگیرم بگم 0/10 که چیه همش رانندگیه بازی.
چهارتا سلاح و گیم پلی تکراری، خوب تو 4 ساعت اول بازی شاید 20 درصدش کلا پیش رفته هنوز هیچی از قدرت های مختلفش و اصل کامبت بازی رو کلا تجربه نکردید بعد زیر سوال می‌بریدش.
داستان بازی به شدت مرموز، هست و کلی از طریق اطلاعاتی که و اسنادی که پیدا می‌کنید بازی و جهانش باز میشه، یک بازی خطی داستان محور نیست همه چیز رو مثل یک فیلم جلو آدم بزاره! شاید سر راست ترین بازی های Remedy از نظر داستان نسخه دوم مکس پین باشه و حقیقت تو ساختن داستان های بسیار مرموز و چند لایه الان خیلی پیشرفت کردن. ولی مشکلش اینه خیلی ها دلشون شاید نخواد به اون صورت توجهی به بازی داشته باشند.
برای من فقط جالب بود اخیرا از دیدگاه شما درباره داستان Last of Us 2 خیلی لذت بردم و شاید اون حس دل چرکی که به بازی داشتم خیلی برام حل و فصل شد بعد خوندن نظری که تو یکی از تاپیکا چند وقت پیش به اشتراک گذاشتین. ولی به هر شکل حال نکردید دیگه.
لپ کلام ولی بازی آشغال نیست، بسیار خوش ساخت و فان هستش! کلا رمدی بازی سازی نیست که خیلی بازی هایی بسازه که برای عموم جذاب باشه، ولی تو کاری که انجام میده خیلی تک هستن.

صرفا Ragebait!

یک زمان یکی وقت میزاره نقد می‌نویسه، نظری داره، انتقادی انجام میده به بازی! یک وقتی هم یک نظر هست به این شکل با یک نمره پرت و پلا!

سبک بازی Metroidvania هست و رفت آمد تو یک محیط بخشی از این سبک بازیه! مثلا من به طور کل رانندگی دوست ندارم اصلا، بعد برم FH6 بگیرم بگم 0/10 که چیه همش رانندگیه بازی.
چهارتا سلاح و گیم پلی تکراری، خوب تو 4 ساعت اول بازی شاید 20 درصدش کلا پیش رفته هنوز هیچی از قدرت های مختلفش و اصل کامبت بازی رو کلا تجربه نکردید بعد زیر سوال می‌بریدش.
داستان بازی به شدت مرموز، هست و کلی از طریق اطلاعاتی که و اسنادی که پیدا می‌کنید بازی و جهانش باز میشه، یک بازی خطی داستان محور نیست همه چیز رو مثل یک فیلم جلو آدم بزاره! شاید سر راست ترین بازی های Remedy از نظر داستان نسخه دوم مکس پین باشه و حقیقت تو ساختن داستان های بسیار مرموز و چند لایه الان خیلی پیشرفت کردن. ولی مشکلش اینه خیلی ها دلشون شاید نخواد به اون صورت توجهی به بازی داشته باشند.
برای من فقط جالب بود اخیرا از دیدگاه شما درباره داستان Last of Us 2 خیلی لذت بردم و شاید اون حس دل چرکی که به بازی داشتم خیلی برام حل و فصل شد بعد خوندن نظری که تو یکی از تاپیکا چند وقت پیش به اشتراک گذاشتین. ولی به هر شکل حال نکردید دیگه.
لپ کلام ولی بازی آشغال نیست، بسیار خوش ساخت و فان هستش! کلا رمدی بازی سازی نیست که خیلی بازی هایی بسازه که برای عموم جذاب باشه، ولی تو کاری که انجام میده خیلی تک هستن.
حق با شماست. ولی واقعا عصبی بودم.
پستم رو پاک میکنم.

Days Gone
7/10
روی پلاس بود گفتم تجربش بکنم. یه کپی خیلی ضعیف از لست هست. حتی ایکون هایی که دربازی به کار رفته و تن صدای کاراکتر بازی!
ولی گان پلی خوبی نداره و خیلی آبکی هست. محیط و گرافیک خوبی داره. در کل ارزش هزینه کردن نداره و به درد همین میخوره روی پلاس باشه هرکی دوست داشت بره بازی کنه:دی

Starwars Outlaws
6/10
با عشق به محیط استاروارز بازی کردم ولی همان مشکلات همیشگی یوبیسافت رو داره. باگ های زیاد گرافیکی. مراحل آبکی. توی یه مرحله کل کار من همین بود فقط از یه کانال تهویه هوا برم کانال دیگه:دی مبارزات آبکی. هوش مصنوعی در حد جلبک. بعد ۷/۸ ساعت پاکش کردم. اگر فن استاروارز نبودم شاید دو ساعت هم نمیتونستم بازی کنم.

من عاشق Clair Obscur شدم. نه به خاطر گیم پلی، نه به خاطر world building و اتمسفر، نه به خاطر هیچ چیز دیگه ای به جز داستان. به طور دقیق تر روایت، به طور خیلی دقیق تر Anagnorisis در روایت.
Anagnorisis یا لحظه ی شناخت در واقع یک plot twist ساده نیست و یکی از مهم ترین المنت های یک تراژدی با کیفیت هست به این معنی:
شخصیت، مخاطب، یا هر دو ناگهان به حقیقتی مهم پی می‌برند حقیقتی که معنای اتفاقات قبلی را عوض می‌کند یا وضعیت شخصیت را به‌ کلی تغییر می‌دهد.

مثل هر المنت روایی این مفهموم هم شاخصه های خودش رو داره که درست رعایت کردنشون فرق بین یه شاهکار هنری و یه اثر درجه سه کلیشه ای هست و من خیلی کم دیدم اثری بتونه اون رو درست و اصولی توی داستان پیاده کنه و البته پیاده کردنش در بازی خودش چالش خیلی بزرگیه و فکر نمیکنم اثری تو صنعت بازی تا به حال به اندازه clair obscure موفق به انجامش شده باشه.

از طرفی هم بلوغ و صداقت احساسی داستان کم نظیره. برای من که تجربه ی از دست دادن یکی از اعضای خانوادم رو داشتم سوگواری رو هم از نگاه خودم و هم از نگاه آدم‌ های اطرافم لمس کردم، تونستم عمیقا با داستان همذات‌ پنداری کنم و یه جورایی داستان برای من شخصی تر هم شده بود برای همین کرکتر Verso برای من به یکی از به یاد ماندنی ترین کرکتر های تاریخ گیم تبدیل شد.

انتخاب آخر داستان برای من Verso بود. هر چند بعدش دوباره رفتم با پایان آلیشا هم دیدم و اون هم شاهکار بود. این مکث و نگاه آخر Verso در صحنه آخر برای من به یکی از ترسناک ترین و البته به یاد ماندنی ترین تصاویر تاریخ بازی تبدیل شد.

با اینکه چند ماه پیش بازی رو تموم کردم، هنوزم بعضی مواقع به داستان فکر میکنم و فکر میکنم قسمتی از من رو تغییر داده. این چیزیه که باعث میشه به یک اثر بگم شاهکار.
اگر بخوام عینک منتقدی بزنم بازی مشکلات از نظر گیم پلی و بقیه موارد کم نداره و به بازی 8 میدم. اما برای این بازی به دلایل شخصی این عینک رو نمیزنم و امتیازم 10/10 هست.

آخرین ویرایش:
1783269395399.png
Spider-Man: Shattered Dimensions 2010
(Xbox 360)

نکات مثبت: سیستم مبارزات جذاب؛ کمبوهای سرگرم‌کننده؛ باس‌فایت‌های بی‌نظیر؛ صداپیشگی عالی کاراکترها؛ ایجاد تنوع نسبی در طراحی مراحل؛ درجه سختی متعادل؛ سیستم آپگرید کارآمد
نکات منفی: دوربین گاهاً گیج‌کننده؛ مقداری باگ؛ بخش مخفی‌کاری پولیش‌نشده؛ کپی‌برداری ناشیانه مرحله پایانی بازی از باس‌فایت مترسک در بتمن آرکام اسیالم

Score 8.5

شروع بازی: 8 تیر 1405
پایان بازی: 14 تیر 1405

پ.ن: یکی از بهترین بازی‌های ابرقهرمانی که تجربه کردم
پ.ن 2: از سال 89 می‌خواستم بگیرمش؛ اما هر وقت بهانه‌ای به وجود می‌اومد که برم سراغ گزینه‌های دیگه
«پ.ن 3: نمی‌گم «مرگ بر بازی‌های نسل 9 و 8»:D🦆؛ چون بعد احتمالاً کامنت می‌گیرم که «برادر اسپایدرمن‌های اینسامنیاک را بازی نکرده است​

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

• رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
    اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
    or