خبر رسمی 2028،‌ پایانی بر تولید فیزیکی بازی های پلی استیشن

فرق pc با کنسول‌ها اینه که اگر یه روزی استیم به صورت ناگهانی درش تخته شد، 99 درصد بازی‌هایی که داری بدون زحمت زیادی بازم اجرا میشن یا لازمه یه فایل از سایت‌ DOWNLOADHA بگیری و به بازی کردنت ادامه بدی:دی
روی کنسول‌ها تقریبا نمیشه. نه که کلا نشه ولی تقریبا نمیشه.
راست میگی حواسم به دانلودها نبود:دی
ولی خب به کنسول هم یه فلش میزنی یا یه لینک میاری بالا اتومات کرک میکنی میره واسه خودش دیگه.

ولی اونموقع من دلم به حال خودم خواهد سوخت که اینهمه پول بی‌زبون رو ریختم تو جیب گیبن بی پَدرمادَر.
وجدا افسردگی بعد از زایمان میگیرم ، اصلا فکرش دیوونم میکنه :D

حذف بازی فیزیکی یه چیز کاملا محتمل بود، حالا ما این قضیه رو دوست نداریم به کنار، ولی خود اتفاق کاملا قابل پیش‌بینی بود :دی یعنی یه روند منطقی (از دید ناشر) برای این قضیه شکل گرفت و الان هم داره اتفاق می‌افته.

این کامنت برای ۶ سال پیش:

چقدر هم تایمش رو درست پیش‌بینی کردم 😯😆

من از ۲۰۱۷ تمام بازیها رو دیجیتالی گرفتم. چه Ps4, Ps5. از وقتی هم که استیم دک خریدم فکر کنم با پول فروش ایتمهای csgo یه ۲۰۰ ۳۰۰ دلاری بازی دیجیتال خریدم. :D

این تصمیم اصلا تاثیری برای من نداره ولی خب خلاف روح گیمری هست :D

تنها چیزی که من رو منصرف خواهد کرد از بازی در بک پلتفرم, نبود یا برداشتن قابلیت اشتراک یا فمیلی شیرینگ هست.

• Like
Reactions: malek911
حذف بازی فیزیکی یه چیز کاملا محتمل بود، حالا ما این قضیه رو دوست نداریم به کنار، ولی خود اتفاق کاملا قابل پیش‌بینی بود :دی یعنی یه روند منطقی (از دید ناشر) برای این قضیه شکل گرفت و الان هم داره اتفاق می‌افته.

این پستت رو دقیقا یادمه . قابل پیش بینی بود اما بیرحمانه و غیرقابل هضم :D

• Like
Reactions: Frobary
یه چیز در مورد مزایای بازی دیجیتالی بگم تا شاید اون عزیز دل یکم آتیشش خاموش شه و زیاد حرص نخوره :)
الان من سر فیفا ۲۵ و ۲۶ شاید بازی رو از شدت اعصاب خوردی ۵-۶ بار پاک کردم و بعدا که آروم شدم دوباره رفتم نصب کردم.الان فیفا ۲۶ دیسک بود آیا میتونست جلوی دوشقه شدن خودش رو بگیره ؟ :)

• Smile
Reactions: Destro
حق مالکیت فردی، مهم ترین اصل یه جامعه سالمه. هیچ رقمه هم نمیشه و نباید این حق مالکیت رو به بهانه ای از دست داد.

حذف نسخه فیزیکی و جایگزین شدن نسخه دیجیتال، منهای همه ایرادات فنی و ساختاریش (که کامل همه شمردنش و میدونیم) یه مشکل بزرگ تر داره، و اونم اینه که ما عملا دیگه مالک بازی نیستیم، بلکه اونو به یه مدتی اجاره کردیم. در ظاهر به صورت دائمی، اما در عمل تا جایی که صاحب اصلی صلاح میدونه و اونم نه به صورت کامل! من الان بازی های مثلا میکرو و سگام رو دارم، میتونم بازی کنم، به هر کی خواستم بفروشم، اینکه به تک تک افراد کره زمین قرض بدم تا اونا بازی کنن و نخرن هم باز بخشی از حقوق منه که شرکت ها نمیتونن ازم بگیرنش. من یبار بازی رو خریدم و تمام. دیگه باهاش چیکار میکنم به خودم ربط داره!

اما خرید بازی دیجیتالی یعنی من تا زمانی بهش دسترسی دارم که بهم اجازه داده بشه، هر لحظه ممکنه خدمات قطع بشه، یا فولان ناشر تصمیم بگیره محدودش بکنه. و بدتر اینکه نمیتونم به کسی بفروشمش. نمیتونم به دوستم قرض بدم. به خانواده ام. در صورتی که فروش، تعمیر یا قرض دادن یه چیز خریده شده حق مسلم من مشتریه. حتا الان تو کل دنیا قوانینی میزارن که شرکت ها دیگه نتونن وسایلشون رو تعمیر ناپذیر طراحی کنن.

ضمن اینکه یه مساله بسیار مهم این جا وجود داره، و اونم کوتاه امدن در مقابل قوانینی هست که حق مارو میخواد به هر شکل و نحوی محدود کنه. شاید بعضی وقت ها با خودمون بگیم حالا آنچنان هم اتفاق بدی نیفتاده! دیجیتالی میخریم، دیسک درایو هم جدا میگیریم، چیزی نشده که! ولی کوتاه امدن باب تصویب قوانین تازه است. از کجا معلوم همین سونی یا هر خر دیگه ای دو روز دیگه نیاد بگه شما بازی رو دیجیتالی باید بخری، و به مدتی که من میگم صاحبشی، و یه نسخه مخصوص رو یه پلتفرم رو هم خریدی! مثلا فولان بازی رو خریدی، اما فقط رو کنسول PS5، نسل عوض شه لایسنست باطل میشه! باید دوباره بخری! یا باطل نشه هم باز باید رو PS6 مجدد بگیری، چون من به تو حق یه پلتفرم رو دادم! اون وقت میخوایم چیکار کنیم؟ اگه دوباره امدن گفتن سوپرایز! یه قانون جدید! تصمیم گرفتیم اصلا دیگه بهتون بازی رو دائمی هم نفروشیم، بگیم پول میدی، اجاره اش میکنی، تا یه زمان مشخص، مثلا یه ماه بازی رو داری، یا یه سال، و بعد دیگه مال تو نیست. اون وقت چی؟

ببینید هزار حالت مختلف برای توش کردن وجود داره که شروع همش همین حذف فیزیکی بازی ها و جایگزین شدن نسخه دیجیتالیه. چون در عمل صاحب چیزی نیستی، نسخه دیجیتالی یه چیز تو مایه های هوا خریدنه. فیزیکی و ملموس نیست. در نتیجه کنترلی هم روش نداری.

من به همین دلیلم همیشه مخالف گیم پس بودم. از اون روز اول که راه افتاد تو این فروم با همین دلیل باهاش مخالف بودم. که داره مدل درآمدی رو عوض میکنه و در این مدل تازه من صاحب چیزی نیستم، بلکه باید اجاره کنمش!

سونی هم به نظر میاد در حال طی همین مسیره! شک ندارم سال ها بعد میان میگن کلا فروش نداریم و همین اجاره کردن رو جا میندازن... یا حتا چیزهای بدتر!

یه چیز در مورد مزایای بازی دیجیتالی بگم تا شاید اون عزیز دل یکم آتیشش خاموش شه و زیاد حرص نخوره :)
الان من سر فیفا ۲۵ و ۲۶ شاید بازی رو از شدت اعصاب خوردی ۵-۶ بار پاک کردم و بعدا که آروم شدم دوباره رفتم نصب کردم.الان فیفا ۲۶ دیسک بود آیا میتونست جلوی دوشقه شدن خودش رو بگیره ؟ :)
فکر نمیکنم دیسک ۱۰ تومنی رو میشکوندی
که اگه قرار باشه عصبانیت همراه با خسارت باشه دسته خیلی مقدم تر هست😁
پاک کردن بازی نهایت خرجش دانلود دوباره باشه

با اختلاف یکسال زدمت:
شماها چقدر درگیر کاورید، معرفی بازی که میشه تو این تاپیک ها، میبینم یکی از کاور داره صحبت میکنه حالت نوستالژی داره برام.
من یادم نمیاد کی آخرین بازی اورجینال برا PC از نزدیک دیدم.
الان که اصلا نیست کلا، اونموع هم که بود ندیدم.
الان یجورائی این بحث ها برام عجیب میاد.

با این خریدهای دیجیتالی و سرویس های آنلاین فکر کنم کم کم برای شما هم این شرایط حاکم بشه.
>:)>:):Shrewd:
جایزه من رو کی میدین برم؟

مالک بیخیال انصافا.
آخه چی این مالکیت دیجیتالی جذابه و مزیت داره؟

من خوشم میاد تو اکثر بحثهایی که پیش میاد خیلی منطقی هستی و نظرم خیلی وقتها حتی بهت نزدیکه ، منظورم این نیست که من خیلی منطقیم ولی میخوام بگم تو اون مواقع برام خیلی قابل درکی.
الا وقتی که بحث سونی میاد وسط ، اصلا یه چی دیگه میشی ، نمیشناسمت دیگه:))
مثل مادری میشی که بچش قاتل و متجاوز و غیرست ولی همچنان پیش هرکسی میرسه تعریفش رو میکنه و قربون صدقش میره :D

آخرین ویرایش:
با اختلاف یکسال زدمت:

>:)>:):Shrewd:
جایزه من رو کی میدین برم؟

مالک بیخیال انصافا.
آخه چی این مالکیت دیجیتالی جذابه و مزیت داره؟

من خوشم میاد تو اکثر بحثهایی که پیش میاد خیلی منطقی هستی و نظرم خیلی وقتها حتی بهت نزدیکه ، منظورم این نیست که من خیلی منطقیم ولی میخوام بگم تو اون مواقع برام خیلی قابل درکی.
الا وقتی که بحث سونی میاد وسط ، اصلا یه چی دیگه میشی ، نمیشناسمت دیگه:))
مثل مادری میشی که بچش قاتل و متجاوز و غیرست ولی همچنان پیش هرکسی میرسه تعریفش رو میکنه و قربون صدقش میره :D
به والللله ایندفعه نظرم رو از روی تجربه ی زیستیم میگم.من از ps4 تا الان یه دونه دیسکم نگرفتم.آخه چیه این دیسک.غیر از صدای ملخ هلیکوپتر چه مزیتی داره واقعا؟!!
تا الان هم که از نظر مالکیت بازی برا هیچ بنی بشری محدودیت ایجا نشده.من اگه از ۲۰ سال پیش یه شمش طلا هم داشتم تا الان گمش کرده بودم ولی کل بازیها از ps3 تا الان و عملکردم رو روی اکانتم دارم بدون گم شدن حتی یکیشون.الکی همه اومدن برا یه قابلیتی که ۹۹.۹۹ درصدشون استفاده نمیکنن مجلس عزا گرفتن.سونی هزارتا ایراد دیگه داره و درسته ولی خداییش این بحث دیجیتالی شدن یه مسعله ایه که عین روز روشن بود.همین صفحه هم بچه ها پیش بینیشون رو از رو واقعیات جامعه ی گیمینگ گذاشته بودن.یه عده هم اومدن به شرف ربتش دادن :))
سر بانجی و بازیای آنلاین محورش سنگسارش کنید ولی وجدانا این مورد که جزو بدیحیات هستش اصلا کوتاه نمیام و عین همون مادره از سونی دفاع میکنم :)

آخرین ویرایش:
  • Smile
  • Poker Face
Reactions: S0NY and m.d.makan
چندتا مثال زدم چون هزمش نکردید گفتید بی ربطه :)
یه مثال دیگه میزنم و امیدوارم نا امیدم نکنید :)
game و فیلم تقریبا تو یه سطح از لحاظ تفریحات دیجیتالی قرار میگیرن.الان چند نفرتون حاضرید برید از کلوپ فیلم بگیرید به جای دانلود کردنش؟؟
مگه نمیخاید مالک واقعی باشید پس خب فیلمها رو هم روی دیسک بگیرید و اگه کسی رو دیسک عرضه نمیکنه برید یقه اونم بگیرید
شماها اومدید یه مزیت دهه ی اخیر رو که حذف دیسک فیزیکی هست رو به عنوان نقطه ضعف نشون میدید.اگه بازی از رو اکانتتون پاک شد اوکی منم میام برا اعتراض ولی حذف دیسک رو نیستم

به والللله ایندفعه نظرم رو از روی تجربه ی زیستیم میگم.من از ps4 تا الان یه دونه دیسکم نگرفتم.آخه چیه این دیسک.غیر از صدای ملخ هلیکوپتر چه مزیتی داره واقعا؟!!
تا الان هم که از نظر مالکیت بازی برا هیچ بنی بشری محدودیت ایجا نشده.من اگه ۲۰ سال یه شمش طلا هم داشتم تا الان گمش کرده بودم ولی کل بازیها از ps3 تا الان و عملکردم رو روی اکانتم دارم بدون گم شدن حتی یکیشون.الکی همه اومدن برا یه قابلیتی که ۹۹.۹۹ درصدشون استفاده نمیکنن مجلس عزا گرفتن.سونی هزارتا ایراد دیگه داره و درسته ولی خداییش این بحث دیجیتالی شدن یه مسعله ایه که عین روز روشن بود.همین صفحه هم بچه ها پیش بینیشون رو از رو واقعیات جامعه ی گیمینگ گذاشته بودن.یه عده هم اومدن به شرف ربتش دادن :))
سر بانجی و بازیای آنلاین محورش سنگسارش کنید ولی وجدانا این مورد که جزو بدیحیات هستش اصلا کوتاه نمیام و عین همون مادره از سونی دفاع میکنم :)
شما نگرفتین دلیل میشه بقیه هم استفاده نکنن ؟! من الان بالای ۳۰ تا بازی و فیلم بلو-ری از زمان ps3 تا الان به صورت فیزیکی دارم خیلی ها دیگه هم میشناسم آرشیوشون ده برابر من هست . کلی دیگه ادم چه تو ایران چه تو جهان هست روش بازی کردنشون خرید فروش دیسک دسته دومه . چون شما استفاده نمیکنی بدرد نمیخوره باید حذف شه ؟!
این خرید دیجیتال هم که اینقدر سنگش به سینه میزنی چه برای سونی چه برای بقیه استور ها واضح گفتن تو مالک بازی نیستی و لایسنس داری که بازیش کنی همین چند وقت پیش سونی ۵۰۰ تا فیلم از استور ps حذف کرد اونایی هم که پول داده بودن خریده بودنش دیگه نمیتونن ببینن با اینکه حتی ریفاند هم سونی بهشون نداد موز داد دستشون ٬ چون تو terms of service همه استور ها نوشته شما مالک نیستی .
شما که سنگ دیجیتال به سینه میزنی دیجیتال جز اینکه هر لحظه میتونن بازیت رو ازت بگیرن و هر دبه ای بخوان سرت درارن چه مزیتی داره ؟
سونی میخواد هزینه افزایش سخت افزار و ساخت بازی رو از حلقوم ما بکشه بیرون با حذف کردن بازار دسته دوم دیسک و هزینه ساخت و پخش دیسک وگرنه نبود دیسک هیچ مزیتی برای گیمر ها نداره .
یبار مایکروسافت میخواست همینکار رو اول نسل ۸ با drm انجام بده سونی جلوش رو گرفت الان متاسفانه هیچکی نیست جلو سونی بگیره .

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or