این یعنی باید PS5 رو نگه داریم که بشه این دیسک هارو پلی کرد، وگرنه بکوارد 6 دقیقا عملا بی معنیه مگر دیجیتالی، یعنی اگر فرضا دیسک ها و پی اس 5 رو هم بفروشیم، باید پولش رو خرج دوباره خریدن این بازی ها برای بکوارد دیجیتالی 6 کنیم که مزایای بکوارد رو 6 هم بگیریم،بعد قسمت دارک قضیه اینه که نسل بعد باید همه این بازی های فیزیکی رو اماله کنیم. کنسول تمام دیجیتال دیگه بکوارد عملا براش بی معنیه! مگه اینکه دیجیتال خریده باشی. یعنی من نوعی که فیزیکی دارم بازی هارو، بخوام هر کدوم رو مثلا با آپدیت رو کنسول جدید بزنم باید از اول بخرمش.
سونی داره خسارت بانجی رو از ما میگیره. عین جیمبو که 10 دلار 10 دلار از ما میکند میداد به این گس سازها.
یه چیزی که هست کانسپت ownership تقریبا داره از تمامی ابعاد زندگی کم کم حذف میشه. من فکر میکردم این اتفاق از پی اس ۷ اتفاق بیوفته ولی خب خیلی زودتر عملی شد. همین الان مقایسه کنی شما جی تی ای ۵ رو با ۶۰ دلار فیزیکی میخریدی و کامل مالکیت دست خودت بود. الان جی تی ای ۶ رو با ۸۰ دلار فقط یه لیسانس دیجیتالی میخری که سازنده هر موقع دلش بخواد میتونه از دستت بگیره. اصلا هم مهم نیست یه شخص کی آخرین بار دیسک خریده. الان عملا هیچ گزینه ای نیست که یه شخص با خرید بازی صاحب اون بشه. حالا چه کنسول یا چه پیسی.بدتر از این نمیشد، فکر کنم +100 عدد بازی فیزیکی PS3 و PS4 همین الان دارم، شاید خیلی بیشتر، PS5 خیلی کمتر حدود 5 6 تا بازی های خیلی ایکانیک، اولین نکته این خبر برام این هست که باید PS5 رو نگه دارم نسل های بعد تا بتونم از دیسک های PS4 استفاده کنم (پی اس 4 هم هنوز دارم، ولی 5 بهتره دیگه) مثل PS3 که هنوزم اکتیو هست و بخش مهمی از بازی کردنم رو شامل میشه...
و متاسفانه یعنی با وجود این همه ارشیو؛ حتی اگر فرضا PS6 بکوارد PS3-4-5 رو داشته باشه، عملا باید همه رو از اول بخرم، نه تنها نمیتونم این دیسک هارو رو 6 استفاده کنم تا از مزایای بکوارد بهره ببرم، که باید اصلا از اول بخرم چون قائدتا کنسول درایوش فیزیکی نیست،
من همین چند روز یک تی وی جدید 120 هرتز خریدم برای جی تی ای 6 به عنوان تی وی اصلی جدیدم و کلی پیاده شدم، میخواستم صبر کنم با 6 بگیرم که تکنولوجی اپدیت تری باشه تا اون موقع، ولی برای گرند دفت اتو 6 و فریم ریتش دیگه گرفتم همین الان، تی وی قبلیم سونی 4کی اچ دی ار 2017 هست که همون 2017 گرفتم که الن شد تی وی دومم بغل همین جدیده زدم به دیوار، کیفیت تصویر این سونی 2017 (x800e) هنوزم شاهکاره ولی به خاطر 60 هرتز بودن دیگه تی وی جدید گرفتم که فریم ریت بالاترین بازده رو بگیرم، حالا چرا 5 پرو نگرفتم کنارش و با همین 5 استاندارد میخوام ادامه بدم تا پی اس 6؟ چون کنسول پرو درایو دیسک نداره و نمیخوام 40 50 تومن تو این وضعیت برای درایو اکسترنال پیاده شم، یعنی تا این حد گیمینگ من بر اساس بازی فیزیکی هست تا حدی که برای همین خرید پرو رو کنسل کردم.
حالا نسل بعد باید از بیخ دیجیتالی کار کنم، مشکلی باهاش ندارم جز اینکه ایییین همه این سال ها بازی فیزیکی خریدم که متاسفانه به نسل جدید نمیرسه دیگه،
از اونورم که استور 3 و ویتا رو داره میبنده، ای کاش حداقل اینقدر شعور داشتند که قبل اعلام این خبر، مستقیم میگفتند بلاخره PS6 حداقل بکوارد پی اس 3 و ویتا رو داره که زهر این خبر رو یکم بگیرند و ملت یکم کمتر ناراحت باشید، 2021 عقب نشینی کردن الان بعیده، یعنی نکردن حتی بگن ملت، اگر به شخممون نیست که ارشیوتون بلا استفاده میشه یا دیگه نمیتونید از استور 3 و ویتا بازی بخرید، حداقل بدونید که بکوارد دیجیتالی 3 و ویتا تو راه هست و لایبرری عظیم بازی های نسل هفت رو همراه با بستن استورهاش دفن نمیکنیم. شاید هم روشون نمیشه بگند بازی های بکوارد پی اس تری و ویتارو باید "دوباره" بخرید برای همین بهش اشاره نکردن... البته اگه دیجیتالی بازی های 3 و ویتارو داشته باشیم کراس بای فعال هست همین الان و حتما رو نسل بعدم هست، ولی خب، اون همه بازی فیزیکی عملا زندانی ابدی پی اس تری میشه... و کسی که فیزیکی داره باید از اول دیجیتالی بخره... دوباره چه بسا در طول 20 سال چند باره...
این یعنی باید PS5 رو نگه داریم که بشه این دیسک هارو پلی کرد، وگرنه بکوارد 6 دقیقا عملا بی معنیه مگر دیجیتالی، یعنی اگر فرضا دیسک ها و پی اس 5 رو هم بفروشیم، باید پولش رو خرج دوباره خریدن این بازی ها برای بکوارد دیجیتالی 6 کنیم که مزایای بکوارد رو 6 هم بگیریم،
عین پی اس تری که خیلیامون به همین دلیل هنوز نگه داشتیم که بشه بازی هامون رو باهاش پلی کنیم...
احتمالا دیسک هام به شدت در اینده گرون میشه چون دیگه رسما کالکشن هستند و نایاب....
خلاصه: تقصیر مایکروسافتهچرا سونی به عنوان بزرگترین / عملا تنها تامین کننده دیسک بلوری PS5 این بخش تعطیل می کنه ؟
1.ناشر های ثردپارتی سالهاست بازار فیزیکی رها کردن
به لطف مایکروسافت سه ناشر بزرگ چند نسل اخیر ( xbox / بتزدا / اکتی ) کلا از بازار فیزیکی رها کردن
EA از پیشگامان بازار دیجیتالی بود / بعد از فروخته شدن هم دلیلی برای حضور در بازار فیزیکی نداره
Digital is now 93% of Capcom's game sales, expected to rise to 95.4% this current fiscal year News
تیک تو با GTA VI اخرین امید بازی های فیزیکی بوداون هم کاملا دیجیتال شد
عملا فقط خود سونی و بازی های ژاپنی باقی موندناون ها هم نسل بعد مجبور ان تغییر بدن
چرا ؟
2. کنسول دستی بلوری پلیر / امکان خواندن دیسک نداره
سونی نسل بعد برای رقابت با سوییچ 2 / بازپس گیری بازار های شرق اسیا یه کنسول دستی عرضه می کنه
( براساس لیک ها ) PS6 هر قیمتی داشته باشه این کنسول دستی 150 تا 200 دلار ارزان تر خواهد بود ( به خاطر رم کمتر / SSD کم حجم تر / چیپ کوچک تر / مصرف 30W در مقابل 200W PS6 / هزینه تولید کمتر و... )
بعید نیست کنسول دستی به خاطر قیمت کمتر + محبوبیت در شرق اسیا فروش در حد یا حتی بیشتر از PS6 داشته باشه
3. سیستم یکپارچه بین کنسول دستی و PS6
سونی با علم به اینکه فروش فیزیکی در حال کاهش و نسل بعد کمتر هم می شه (نمی تونه وسط نسل اعلام کنه که به خاطر 95 به 5 شدن نسبت دیجیتال و فیزیکال دیگه دیسک تولید نمی کنیم) + قراره یه کنسول دستی عرضه کنه ( همین خبر رسما وجود اش تایید میکنه ) تصمیم گرفته از ابتدای نسل 10 دیسک بلوری بازنشسته کنه و یه استاندارد جدید معرفی کنه ( احتمالا چیزی شبیه به game key card نینتندو )
چرا الان این خبر اعلام کرد ؟
امروز شروع 3 ماه دوم سال مالی 2026 سونی و احتمالا در گزارش مالی یکماه دیگه علت اینکه الان اعلام شده مشخص می شه
چرا سونی یکسال صبر نکرد تا همزمان با معرفی PS6 / کنسول دستی این خبر اعلام کنه ؟
با توجه به نزدیکی به لانچ نسل 10 امکان اصلاح این سیاست کم بود + یه ابر موج منفی بر ضد PS6 / دستی ایجاد می شدالان سونی 1.5 زمان داره بر اساس واکنش گیمر ها سیاست خودش اصلاح کنه
قطعا یه سیستم تبدیل بازی فیزیکی به دیجیتال معرفی می کنن ( به خاطر کنسول دستی مجبورا این کار بکنن )
ولی من با کوروش موافقم.بدتر از این نمیشد، فکر کنم +100 عدد بازی فیزیکی PS3 و PS4 همین الان دارم، شاید خیلی بیشتر، PS5 خیلی کمتر حدود 5 6 تا بازی های خیلی ایکانیک، اولین نکته این خبر برام این هست که باید PS5 رو نگه دارم نسل های بعد تا بتونم از دیسک های PS4 استفاده کنم (پی اس 4 هم هنوز دارم، ولی 5 بهتره دیگه) مثل PS3 که هنوزم اکتیو هست و بخش مهمی از بازی کردنم رو شامل میشه...
و متاسفانه یعنی با وجود این همه ارشیو؛ حتی اگر فرضا PS6 بکوارد PS3-4-5 رو داشته باشه، عملا باید همه رو از اول بخرم، نه تنها نمیتونم این دیسک هارو رو 6 استفاده کنم تا از مزایای بکوارد بهره ببرم، که باید اصلا از اول بخرم چون قائدتا کنسول درایوش فیزیکی نیست،
من همین چند روز یک تی وی جدید 120 هرتز خریدم برای جی تی ای 6 به عنوان تی وی اصلی جدیدم و کلی پیاده شدم، میخواستم صبر کنم با پی اس6 بگیرم که تکنولوجی اپدیت تری باشه تا اون موقع، ولی برای گرند دفت اتو 6 و فریم ریتش دیگه گرفتم همین الان، تی وی قبلیم سونی 4کی اچ دی ار 2017 هست که همون 2017 گرفتم که الن شد تی وی دومم بغل همین جدیده زدم به دیوار، کیفیت تصویر این سونی 2017 (x800e) هنوزم شاهکاره ولی به خاطر 60 هرتز بودن دیگه تی وی جدید گرفتم که فریم ریت بالاترین بازده رو بگیرم، حالا چرا 5 پرو نگرفتم کنارش و با همین 5 استاندارد میخوام ادامه بدم تا پی اس 6؟ چون کنسول پرو درایو دیسک نداره و نمیخوام 40 50 تومن تو این وضعیت برای درایو اکسترنال پیاده شم، یعنی تا این حد گیمینگ من بر اساس بازی فیزیکی هست تا حدی که برای همین خرید پرو رو کنسل کردم.
حالا نسل بعد باید از بیخ دیجیتالی کار کنم، مشکلی باهاش ندارم جز اینکه ایییین همه این سال ها بازی فیزیکی خریدم که متاسفانه به نسل جدید نمیرسه دیگه،
از اونورم که استور 3 و ویتا رو داره میبنده، ای کاش حداقل اینقدر شعور داشتند که قبل اعلام این خبر، مستقیم میگفتند بلاخره PS6 حداقل بکوارد پی اس 3 و ویتا رو داره که زهر این خبر رو یکم بگیرند و ملت یکم کمتر ناراحت باشید، 2021 عقب نشینی کردن الان بعیده، یعنی نکردن حتی بگن ملت، اگر به شخممون نیست که ارشیوتون بلا استفاده میشه یا دیگه نمیتونید از استور 3 و ویتا بازی بخرید، حداقل بدونید که بکوارد دیجیتالی 3 و ویتا تو راه هست و لایبرری عظیم بازی های نسل هفت رو همراه با بستن استورهاش دفن نمیکنیم. شاید هم روشون نمیشه بگند بازی های بکوارد پی اس تری و ویتارو باید "دوباره" بخرید برای همین بهش اشاره نکردن... البته اگه دیجیتالی بازی های 3 و ویتارو داشته باشیم کراس بای فعال هست همین الان و حتما رو نسل بعدم هست، ولی خب، اون همه بازی فیزیکی عملا زندانی ابدی پی اس تری میشه... و کسی که فیزیکی داره باید از اول دیجیتالی بخره... دوباره چه بسا در طول 20 سال چند باره...
این یعنی باید PS5 رو نگه داریم که بشه این دیسک هارو پلی کرد، وگرنه بکوارد 6 دقیقا عملا بی معنیه مگر دیجیتالی، یعنی اگر فرضا دیسک ها و پی اس 5 رو هم بفروشیم، باید پولش رو خرج دوباره خریدن این بازی ها برای بکوارد دیجیتالی 6 کنیم که مزایای بکوارد رو 6 هم بگیریم،
عین پی اس تری که خیلیامون به همین دلیل هنوز نگه داشتیم که بشه بازی هامون رو باهاش پلی کنیم...
احتمالا دیسک هام به شدت در اینده گرون میشه چون دیگه رسما کالکشن هستند و نایاب....
عمق فاجعه اینجاست که همراه با خبر کنسل شدن بازی فیزیکی برای نسل بعد، اومدن بسته شدن استور ویتا و 3 که بکوارد ندارند رو هم اعلام کردند، الان مشتری باید به چه حسابی دلش به دیجیتالی خریدن خوش باشه وقتی سابقه بکوارد نداشتن پی اس تری و ویتا و بسته شدن استور هاش رو همین الان داره میبینه؟ بازی تو لایبرری هامون میمونه (دیجیتالی های 3 و ویتا) ولی خب دیگه قابل خرید و دسترسی مجدد از اکانت جدید نیست دیگه، با این وضعیت فاجعه موندم چطور روشون شده این خبر هارو با هم کار کنند...یه چیزی که هست کانسپت ownership تقریبا داره از تمامی ابعاد زندگی کم کم حذف میشه. من فکر میکردم این اتفاق از پی اس ۷ اتفاق بیوفته ولی خب خیلی زودتر عملی شد. همین الان مقایسه کنی شما جی تی ای ۵ رو با ۶۰ دلار فیزیکی میخریدی و کامل مالکیت دست خودت بود. الان جی تی ای ۶ رو با ۸۰ دلار فقط یه لیسانس دیجیتالی میخری که سازنده هر موقع دلش بخواد میتونه از دستت بگیره. اصلا هم مهم نیست یه شخص کی آخرین بار دیسک خریده. الان عملا هیچ گزینه ای نیست که یه شخص با خرید بازی صاحب اون بشه. حالا چه کنسول یا چه پیسی.
برای ما ایرانی ها که مملکتمون ساقط شده و از تمدن ادمیزادی جدا، چه فایده ؟ولی من با کوروش موافقم.
سونی این خبر بده رو مثل یه چک خوابوند تو گوش طرفدارها.
ولی احتمالا یه مدت دیگه میاد و یه راهکار میزاره برای اونهایی که دیسک فیزیکی دارن که بتونن تبدیل کنن به نسخه دیجیتالی که نیاز نباشه تو کنسول بعدی دوباره بازیها رو بخرن.
یه چیزی مثل بکوارد ولی مثلا با کمک یک عدد PS5 دیسک خور یا همچین چیزی.
اونوقت از شدت دردناک بودن این خبر یه نمه کمتر میشه.
قرار نیست چون تو خاورمیانه نشستی مغزت هم جهان سومی و عقب افتاده کار کنه.اگه اینجوریه که خب نوش جانبه درجه ای رسیدیم طرف از خاورمیانه نشسته فکر سود شرکت بیلیون دلاری عه که خوشحاله بیشتر پول میره جیب اونا. وارد بعد جدید سیمولیشن شدیم. بعد تو این رویا زندگی میکنن که قراره به سود مصرف کننده بشه![]()
یادش بخیر 20 25 سال پیش میرفتیم این سی دی فروشی ها و کامپیوتری ها البوم های کاور بازی PC رو ورق میزدیم که بازی پی سی بخریمیوشیدا کجایی که ببینی دارن با میراثت چیکار میکنن .
هیچ وقت اولین باری که سی دی تکن 3 رو گذاشتم توی PS1 رو یادم نمیره . درسته که سالها گذشته از زمانی که تنها انتخابمون فقط دیسک بوده و باید با این تغییر نسلها کنار بیاییم اما خوب بود یه جوری بازار فیزیکی رو حفظ کنن تا افرادی که هنوز این نوع مالکیت رو ترجیح میدن اینطور شاکی نشن .
برای نسل دهه شصت و هفتاد سخته باور کنیم این آخرین نسلیه که تو هفته عرضه میری به فروشگاه مورد علاقت و با ذوق و شوق یک نسخه از بازی ای که ماه ها یا سالها منظرش بودی رو میخری ، میای با عشق میذاریش تو کنسولت و ازش لذت میبری .
حتی با وجود این همه مشکلاتی که بر سر خرید بازیهای فیزیکی وجود داره و خریدهای دیجیتالی اکثر ماها از خریدهای فیزیکمون بیشتره بازم سالی دو سه تا دیسک رو حداقل میخریدم چون دیسک به شخصه برای من حکم نوعی تراپی رو داشت واقعا
ماکان جان شما کامنتات یکمی زیادی رویایی نیست؟ عزیز تازه با صنعت گیم مگه اشنا شدیولی من با کوروش موافقم.
سونی این خبر بده رو مثل یه چک خوابوند تو گوش طرفدارها.
ولی احتمالا یه مدت دیگه میاد و یه راهکار میزاره برای اونهایی که دیسک فیزیکی دارن که بتونن تبدیل کنن به نسخه دیجیتالی که نیاز نباشه تو کنسول بعدی دوباره بازیها رو بخرن.
یه چیزی مثل بکوارد ولی مثلا با کمک یک عدد PS5 دیسک خور یا همچین چیزی.
اونوقت از شدت دردناک بودن این خبر یه نمه کمتر میشه.
اینا توی گروهشون میشینن درامد سونی رو تجزیه و تحلیل میکنن و تهش که به یه برآورد من دراوردی میرسن دور هم کیف میکنن و میگن سونی چقدر خفنه. یکیشونم اینجا پست گذاشت که ۱۰۰ خط با فونت بزرگ مینویسه ولی سرجمع ۲ خط مفید که ارزش خوندن داشته باشه نمینویسه و همیشه مخاطب حرفای بی پایه و اساسش کمپانی سونیه. توی این ذهنیت به سر میبره که سهامدار سونیه و خودش جزوی از همین کاربرا نیست که تصمیمات کمپانی مورد علاقش به ضررش تموم میشه.به درجه ای رسیدیم طرف از خاورمیانه نشسته فکر سود شرکت بیلیون دلاری عه که خوشحاله بیشتر پول میره جیب اونا. وارد بعد جدید سیمولیشن شدیم. بعد تو این رویا زندگی میکنن که قراره به سود مصرف کننده بشه![]()
من که گفتم احتمال میدم.ماکان جان شما کامنتات یکمی زیادی رویایی نیست؟ عزیز تازه با صنعت گیم مگه اشنا شدی
سونی یه اپدیت PS5 داد برای Last of us 2 اونو دوباره بسته بندی کرد با قیمت ٧٠ دلار تقدیم من و تو کرد
دیجیتال یعنی سود و کنترل کامل رو محصول عمرا بیان چپ و راستش کنن

انصافا این تقصیر گیبن فلان فلان شدست.خلاصه: تقصیر مایکروسافته
خندهدارش اینجاست که این راهحلی که گفتی، برای اکثر گیمرهای ایرانی یه باگ کوچیک دارهولی احتمالا یه مدت دیگه میاد و یه راهکار میزاره برای اونهایی که دیسک فیزیکی دارن که بتونن تبدیل کنن به نسخه دیجیتالی که نیاز نباشه تو کنسول بعدی دوباره بازیها رو بخرن.
آره این از بدبختیهای این فرآیند دیجیتالی شدن برای ماست.خندهدارش اینجاست که این راهحلی که گفتی، برای اکثر گیمرهای ایرانی یه باگ کوچیک دارهاکانتِ PSN اکثر ماها ریجن 1 است ولی عمده دیسکهایی که از بازار تهیه میکنیم، ریجن 2 هستن؛ حالا اگه قرار باشه سونی منت بذاره سرمون و همچین راهکاری بهمون ارائه بده، باید مثلا برای redeem کردن کدِ معادل نسخه فیزیکی، یه اکانت ریجن 2 بسازیم. در مقایسه با مشکل بزرگی مثل حذف دیسک در آینده، مسئله خاصی نیست ولی خب برای کسی که حساسه، Library بازیهای آرشیویاش عملا بین چند اکانت پخش میشه. میخوام بگم، هر مشکلی تو دنیا وقتی وارد اینجا میشه، به توان n میرسه.