خبر رسمی قیمت Xbox دوباره افزایش پیدا کرد

K I 1 1 E R

ناظم انجمن
Bootup_Wire-9c068aa206c9a72d2b1f-1024x576.png

مایکروسافت در یک اعلامیه رسمی، از تغییرات قابل توجهی در قیمت‌گذاری و مدل‌های عرضه کنسول‌های ایکس باکس خبر داد که از تاریخ 1 آگوست 2026 در سراسر جهان اعمال خواهد شد. بر اساس این تصمیم، قیمت کنسول‌های ایکس باکس با افزایش چشمگیری روبرو خواهد شد؛ به طوری که مدل‌های 512 گیگابایتی افزایش قیمتی معادل 100 دلار را تجربه خواهند کرد و مدل‌های 1 ترابایتی نیز با افزایش 150 دلاری به دست مشتریان خواهند رسید. علاوه بر این، مایکروسافت تایید کرد که تولید و عرضه مدل 2 ترابایتی کنسول ایکس باکس به طور کامل متوقف خواهد شد.

این افزایش قیمت در حالی رخ می‌دهد که مایکروسافت در اکتبر گذشته نیز قیمت کنسول‌های خود را در ایالات متحده بین 20 تا 70 دلار افزایش داده بود. شرکت امیدوار بود که نیازی به افزایش مجدد قیمت‌ها نباشد و ماه‌ها با تامین‌کنندگان برای یافتن راه‌حل‌های جایگزین مذاکره کرد. با این حال، بحران بی‌سابقه در تامین قطعات، به خصوص افزایش بیش از 2.5 برابری قیمت حافظه و فضای ذخیره‌سازی، و همچنین پیش‌بینی دو برابر شدن مجدد این قیمت‌ها تا پاییز 2027، مایکروسافت را مجبور به اتخاذ این تصمیم دشوار کرد. بر خلاف سایر گجت‌های الکترونیکی مانند گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها که با حاشیه سود به فروش می‌رسند، کنسول‌های بازی معمولاً با ضرر و پایین‌تر از هزینه تمام‌شده تولید فروخته می‌شوند که این امر آن‌ها را در برابر بحران قطعات آسیب‌پذیرتر کرده است.

برای کاهش فشار این افزایش قیمت بر روی بازیکنان، مایکروسافت چندین برنامه حمایتی و تسهیلاتی را نیز معرفی کرده است. یکی از این برنامه‌ها سیستم «الان بخر، بعداً پرداخت کن» است که به خریداران اجازه می‌دهد هزینه سخت‌افزار را از طریق فروشگاه‌های مایکروسافت در قالب اقساط کوتاه‌مدت و بدون بهره پرداخت کنند. همچنین، گزینه «تامین مالی بدون بهره» برای خرید از آمازون در نظر گرفته شده که امکان پرداخت هزینه در قالب اقساط 12 ماهه با نرخ بهره 0٪ را فراهم می‌کند. علاوه بر این، مایکروسافت با شرکای خرده‌فروشی خود برای راه‌اندازی برنامه «کنسول‌های دست‌دوم» همکاری می‌کند تا بازیکنان بتوانند کنسول‌های قدیمی خود را در ازای پول نقد یا اعتبار فروشگاه تعویض کنند و این کنسول‌ها با قیمت پایین‌تر در اختیار سایرین قرار گیرد. در نهایت، گزینه خرید کنسول‌های «ریفربیشد و تایید شده» (Certified Refurbished) نیز با تخفیفی تا سقف 100 دلار نسبت به قیمت خرده‌فروشی (MSRP) از طریق فروشگاه‌های مایکروسافت در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

Updated XBOX Console Prices - XBOX Wire

الان این به تعویق انداختن کنسول ها رو قیمت نهایی تاثیر می‌ذاره؟
یا قیمت عرضه لزوما بر اساس قیمت روز عرضه نیست؟
این می تونه هم از روی عوضی بازی باشه هم نه شرایط نامشخص
خودشون می گن کل ظرفیت رم با اس اس دی برای AI خریداری شده نمی تونن لانچ خوبی داشته باشن که روز اول نیاز مشتری براورده کنه می شه کمبود با بازار سیاه
می گن تا پایان 2028 صبر کنیم شاید اوضاع بهتر شد یا حتی بهترم نشه بالاخره می تونن یک سال انبار پر کنن بعد بفروشن
ضمن اینکه اساسا قیمت عمده بازارم خیلی گرون شده یعنی الانم دست به تولید بزنن هزینه ش خیلی بالا می ره
نمی دونم واقعا اوضاع ازار دهنده هست لاقل اگه پایه حقوق ایران 1000 دلار بود می شد خریدش اما به قیمت بالا اما با پایه حقوق 100 دلار عملا از سبد خرید خیلی ها حذف می شه تا قیمتش درست بشه
من امیدوارم که سال 2028 کم کم اوضاع برگرده

تا این حد یعنی وضع خرابه؟
اینجوری قیمت هیچی کمبود نخوریم همینجوری retailerها همون اول رو قیمت میکشن. با این حرکتی که اپل هم امسال با CEO جدید داره میزنه و از اونورم خروج Meta احتمالا فعلا حالا‌حالا‌ها ورود کمپانی سوم هم کنسل باشه... خدا به خیر کنه
شما فکر کن تا 10 ماه پیش اس اس دی نسل 4 ظرفیت 8 ترابایت بوده 800 دلار اما الان شده 3000 دلار البته که می شه خیلی کمتر خریدش اما قیمت رسمی جدیدش همینه
قیمت رم هم 4 برابر شده

شما فکر کن تا 10 ماه پیش اس اس دی نسل 4 ظرفیت 8 ترابایت بوده 800 دلار اما الان شده 3000 دلار البته که می شه خیلی کمتر خریدش اما قیمت رسمی جدیدش همینه
قیمت رم هم 4 برابر شده
عجب افتضاحی میشه اینجوری. به قول بچه‌ها یه دفعه میبینیم آخرم خود چین به دادمون میرسه وگرنه خود عناوین که دارن گرون تر میشن، سخت افزار هم اینجوری بخواد افزایش قیمت پیدا کنه و راهکاری براش پیشبینی نشه احتمالا یه مدت همه باید برگردیم گیم نت و این داستانا.
گفتیم کرونا تموم بشه این قضایا هم جمع ـه ولی ظاهرا به جاش داره یقه بقیه صنایع رو هم میگیره. چی فکر میکردیم چی شد :دی حالا ایشالا که خیره

بنظرم مایکروسافت باید سریعا یه بیانه بده بخاطر افزایش قیمت عذرخواهی کنه
کنسولی که فروش چندانی نداره افزایش قیمتش منطقی نیست

عجب افتضاحی میشه اینجوری. به قول بچه‌ها یه دفعه میبینیم آخرم خود چین به دادمون میرسه وگرنه خود عناوین که دارن گرون تر میشن، سخت افزار هم اینجوری بخواد افزایش قیمت پیدا کنه و راهکاری براش پیشبینی نشه احتمالا یه مدت همه باید برگردیم گیم نت و این داستانا.
گفتیم کرونا تموم بشه این قضایا هم جمع ـه ولی ظاهرا به جاش داره یقه بقیه صنایع رو هم میگیره. چی فکر میکردیم چی شد :دی حالا ایشالا که خیره
گرونی عناوین خب انچنانم عجیب نیست بر اساس تورم دلار حساب کنیم گرونی خاصی نمیشه گفت بهش
حالا یچیز جالب اضافه کنم پی اس ۳ با لانچ فاجعه ای که داشت اگر قیمتشو به نرخ امروز تبدیل کنید بسته به مدلش فکر کنم بین ۸۲۰ تا ۱۰۰۰ دلار میشه یعنی تو خوش بینانه ترین حالت احتمالا قراره همون فاجعه لانچ پی اس ۳ تکرارشه و احتمالا بدتر از اون مگر واقعا یه حرکت خاصی بزنن. شایدم اصلا همون داستان تکرارشه دقیقا مثل پی اس ۳ یه کنسول گرون و خارج از دسترس بدن که اوایل عمرش افتضاح بود اواسط تا اواخرش هم قیمتش بهتر شد هم انحصاریای خفنی اومد براش.
من خودم بخاطر گرونی و خیلی چیزای دیگه نسل ۷ رو کلا کنسول نداشتم پی سی بستم الانم اگه کنسول هزار دلاری بخوان بدن شاید برم سمت همون پی سی و احتمالا یه لو اند یا مید ببندم تا حداقل اواسط نسل تا ببینم چی میشه خیلی از گیما خصوصا ایندی و aa هایی که نرفتمم میتونم برم

قیمت نسل بعد قطعا بیشتر میشه (شاید تا 1500 -1700 دلار ) ولی اونقدر هم زیاد نیست که مشتریش رو ازدست بده مخصوصا تو دوره کنونی .بازی های بین نسلی هم عمر کنسول های قدیمی رو بیشتر کرده . دوستان زیادی شلوغش کردن .

آخرین ویرایش:
قیمت نسل بعد قطعا بیشتر میشه (شاید تا 1500 -1700 دلار ) ولی اونقدر هم زیاد نیست که مشتریش رو ازدست بده مخصوصا تو دوره کنونی .بازی های بین نسلی هم عمر کنسول های قدیمی رو بیشتر کرده . دوستان زیادی شلوغش کردن .
کسی که بخواد 1500 دلار هزینه کنه خب میره یه کیس میبنده چه کاریه :D پول اشتراک و پلاس و اینا هم‌ نداره
نسل بعد هم مدل پایه طرفا همین 600 تا 800 دلاره حتی اگه سر فروش هر کنسول ضرر بدن ولی قیمت رو حفظ میکنن :D

کنسول های نسل بعد قیمتش از 700 دلار بیشتر بشه بین 30 تا 40 درصد فروش کمتری میکنن به خاطر همین هم سونی و ماکروسافت اگر شده با ضرر کنسول بفروشن بالای این قیمت نمیفروشن چون عملا مرگ خودشان رقم زدن به نظرم برای نسل بعد شاهد دو یا سه کانفینگ از هر کنسول خواهیم بود با قیمتهای 500 و 700 دلار

کسی که بخواد 1500 دلار هزینه کنه خب میره یه کیس میبنده چه کاریه :D پول اشتراک و پلاس و اینا هم‌ نداره
نسل بعد هم مدل پایه طرفا همین 600 تا 800 دلاره حتی اگه سر فروش هر کنسول ضرر بدن ولی قیمت رو حفظ میکنن :D
خوب کنسول برای چی داره گرون می شه؟ چون رم با اس اس دی گرون شده دیگه توی پی سی هم همینا هست خوب
اگر کنسول نسل بعد در حد 5070 تی ای هم در نظر بگیریم فقط 1000 تا قیمت اونه
اس اس دی کنسول نسل بعدی نسل 5 هست 2 ترا اونم 350 دلاره اصلا نسل 4 بگیریم 300 دلاره
32 گیگم رم نسل 5 اونم 400 دلاره
اصلا پاور کیس موس کیبورد و دسته مانیتور مادربرد CPU هم حساب نکنیم بدون اونا بازم 1700 دلار می شه
تازه قیمت کف امازون الان دارم حساب می کنم با فرض اینکه همین قیمت بمونه یک چیزی در حد PS6 XBOX3600 هم بازم قیمتش به مراتب بالاتر از کنسول می افته
تازه ایکس باکس داره یک حرکت خفن می زنه دوال بوتش می کنه گویا روش ویندوز 12 هم دیگه هست اگه این شکلی بشه که صد درصد ارزش خرید داره

• Like
Reactions: SHAYAN1999
يكم دير رسيدم ولى پيرو بحث اينكه كنسول اوايل نسل ايران چند بود و دبى چند بود يه نكته بگم:

تو دبى در فروشگاهاى رسمى كنسول گير نميومد و اگه ميومد يكم از ايران كمتر بود.
تو فروشگاهاى متفرقه قيمت بالا بود و از ايران بيشتر بود.
خلاصه كه وضع موجودى و قيمت كنسول تو ايران در مجموع از كشوراى مبدا بهتر بود.

در كل هم به نظر چند سال گرونى و كميابى در زمينه فناورى هاى ديجيتال بعد يه دوره ارزونى و فراوونى داريم
كه به خاطر جهش تكنولوژى و تغييرات عرضه و تقاضا هست ولى تجربه نشون داده تهش راهاى توليد بيشتر و ارزون تر فراهم ميشه معمولا.

خلاصه كه نون سنگك هم ٥٠ تومن شده در ضمن :D

آخرین ویرایش:
خوب کنسول برای چی داره گرون می شه؟ چون رم با اس اس دی گرون شده دیگه توی پی سی هم همینا هست خوب
اگر کنسول نسل بعد در حد 5070 تی ای هم در نظر بگیریم فقط 1000 تا قیمت اونه
اس اس دی کنسول نسل بعدی نسل 5 هست 2 ترا اونم 350 دلاره اصلا نسل 4 بگیریم 300 دلاره
32 گیگم رم نسل 5 اونم 400 دلاره
اصلا پاور کیس موس کیبورد و دسته مانیتور مادربرد CPU هم حساب نکنیم بدون اونا بازم 1700 دلار می شه
تازه قیمت کف امازون الان دارم حساب می کنم با فرض اینکه همین قیمت بمونه یک چیزی در حد PS6 XBOX3600 هم بازم قیمتش به مراتب بالاتر از کنسول می افته
تازه ایکس باکس داره یک حرکت خفن می زنه دوال بوتش می کنه گویا روش ویندوز 12 هم دیگه هست اگه این شکلی بشه که صد درصد ارزش خرید داره
کلا این بحث pc vs console از یکی دو سال قبل تغییر نسل شروع میشه تا یه سال بعدش. طبیعیه.
هی هر نسل صد نفر باید بیان توضیح بدن کنسول با هر قیمتی که ریلیز شه اگه همون کارایی رو بخوای از PC بگیری باید خیلی بیشتر هزینه کنی. بر فرض محال که PS6 قیمتش 1500 دلار باشه که مزخرف ترین پیش بینی ایه که تو عمرم دیدم، اگه بخوای همون موقع یه پی سی ببندی که همون راندمان رو بهت بده در بهترین حالت زیر 2 هزار دلار درنمیاد.

یهو یاد ماجرا های قبل ریلیز ps5 pro افتادم که یه سری میرفتن مثلا یه سایتای گمنامی پیدا میکردن که جنس دزدی میفروخت یا اسکم بود بعد میگفتن ببینین میشه راحت پی سی بست با 700 تا :D

کلا این بحث pc vs console از یکی دو سال قبل تغییر نسل شروع میشه تا یه سال بعدش. طبیعیه.
هی هر نسل صد نفر باید بیان توضیح بدن کنسول با هر قیمتی که ریلیز شه اگه همون کارایی رو بخوای از PC بگیری باید خیلی بیشتر هزینه کنی. بر فرض محال که PS6 قیمتش 1500 دلار باشه که مزخرف ترین پیش بینی ایه که تو عمرم دیدم، اگه بخوای همون موقع یه پی سی ببندی که همون راندمان رو بهت بده در بهترین حالت زیر 2 هزار دلار درنمیاد.

یهو یاد ماجرا های قبل ریلیز ps5 pro افتادم که یه سری میرفتن مثلا یه سایتای گمنامی پیدا میکردن که جنس دزدی میفروخت یا اسکم بود بعد میگفتن ببینین میشه راحت پی سی بست با 700 تا :D
همیشه همینه
کنسول باید ارزش خرید داشته باشه، یعنی باید نسبت به قیمتی که داره بازده مورد قبولی بهت بده، کسی کیفیت بیشتر میخواد خب دستش بازه و PC رو انتخاب میکنه
اگرم نه با یه قیمت معقول کنسول رو تهیه میکنه
من تیر ماه پارسال سیستم بستم ۹۰ میلیون الان زیر ۲۰۰ تومن بهم نمیدن خب طبیعیه الان میخواستم تهیه کنم قطعا کنسول انتخاب معقول تری بود

غول‌های تولید حافظه RAM به اتهام تبانی برای افزایش قیمت‌ها و محدود کردن عرضه، با شکایت گروهی روبه‌رو شدند

سه تولیدکننده بزرگ حافظه DRAM جهان، یعنی Samsung، SK Hynix و Micron، با یک شکایت گروهی در آمریکا مواجه شده‌اند. شاکیان مدعی هستند این سه شرکت با هماهنگی یکدیگر، عرضه حافظه‌های RAM را محدود کرده و باعث افزایش قیمت آن‌ها شده‌اند.

بر اساس متن شکایت، این شرکت‌ها تولید حافظه‌های DDR3 و DDR4 را عمداً کاهش داده و تمرکز خود را به سمت تولید HBM برده‌اند؛ اقدامی که باعث کمبود حافظه‌های معمولی و جهش شدید قیمت آن‌ها برای مصرف‌کنندگان شده است.

شاکیان معتقدند در یک بازار رقابتی، افزایش قیمت باید باعث افزایش تولید شود، اما این اتفاق رخ نداده و هر سه شرکت هم‌زمان عرضه را محدود کرده‌اند.

در این پرونده همچنین تأکید شده که این سه شرکت تقریباً کنترل کامل بازار DRAM را در اختیار دارند و ورود رقبای جدید نیز به دلیل هزینه چند ده میلیارد دلاری ساخت کارخانه‌های تولید تراشه، سال‌ها زمان توسعه و محدودیت‌های صادراتی، عملاً امکان‌پذیر نیست.

نکته قابل توجه این است که سامسونگ و SK Hynix پیش‌تر نیز در سال ۲۰۰۵ به دلیل تبانی در قیمت‌گذاری DRAM مجرم شناخته شده بودند و به پرداخت جریمه‌های سنگین محکوم شدند. این شکایت، سومین پرونده بزرگ مرتبط با اتهام تبانی همین شرکت‌ها در بازار حافظه طی دو دهه اخیر محسوب می‌شود.

افزایش قیمت حافظه در ماه‌های اخیر باعث شده بسیاری از شرکت‌ها قیمت محصولات خود را بالا ببرند؛ از جمله مایکروسافت که قیمت کنسول‌های Xbox Series را بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار افزایش داد، اپل که قیمت محصولات سخت‌افزاری خود را بالا برد و Valve که اعلام کرد به دلیل افزایش هزینه قطعات، دیگر امکان عرضه Steam Machine با قیمت اولیه موردنظرش وجود ندارد. همچنین Sony و Nintendo نیز طی ماه‌های اخیر قیمت برخی محصولات خود را افزایش داده‌اند.

یچیزی میگم، برداشت منه. کنسول نسل بعدی اومد. توی همون سال اول-دوم بخرید.

۱- بعید می‌دونم بخوان قیمت سخت‌افزار ارزون بشه. رم و محدودیت تولیدش استارت دلیل‌ و بهونه هست. بهانه‌های بیشتر هم در پیشه. هوش مصنوعی شده لبوبو، تا به کسی یه سرور انویدیا فرو نکنن، ول‌کن‌ نیستن!

۲- قیمت‌کنسول‌ها بعد از عرضه، ارزونتر نخواهد شد! بعید می‌دونم تو نسل بعدی چیزی به اسم کات پرایس و نسخه اسلیم و ارزونتر داشته باشیم.‌ اگر هم اسلیم تولید کنن، هم قیمت مدل اولیه(فت) میدن تا بتونن مدیریت هزینه-سود کمپانی رو ثابت نگه دارن و مجبور به افزایش قیمت نشن.

پ.ن: گیمر باشی، تو ایران باشی، با شرایط مسخره دنیا هم‌ درگیر باشی. موجودات جان سختی هستیم😁

یچیزی میگم، برداشت منه. کنسول نسل بعدی اومد. توی همون سال اول-دوم بخرید.

۱- بعید می‌دونم بخوان قیمت سخت‌افزار ارزون بشه. رم و محدودیت تولیدش استارت دلیل‌ و بهونه هست. بهانه‌های بیشتر هم در پیشه. هوش مصنوعی شده لبوبو، تا به کسی یه سرور انویدیا فرو نکنن، ول‌کن‌ نیستن!

۲- قیمت‌کنسول‌ها بعد از عرضه، ارزونتر نخواهد شد! بعید می‌دونم تو نسل بعدی چیزی به اسم کات پرایس و نسخه اسلیم و ارزونتر داشته باشیم.‌ اگر هم اسلیم تولید کنن، هم قیمت مدل اولیه(فت) میدن تا بتونن مدیریت هزینه-سود کمپانی رو ثابت نگه دارن و مجبور به افزایش قیمت نشن.

پ.ن: گیمر باشی، تو ایران باشی، با شرایط مسخره دنیا هم‌ درگیر باشی. موجودات جان سختی هستیم😁
تو این 50 سال اخیر تا بوده همین بوده.
جز دوره خاتمی که شیب تورم خیلی بالا نبود که اونهم آخرش جهش کرد و... هرکسی صبر کرده که وسیله ای ارزون بشه ضرر کرده.
حالا اونموقع که قیمتهای جهانی ثابت بود و گاها بعد از مدتی افت قیمت داشت وضع ما اینطور بود.

الان که اونها خودشون وضعشون داغونه ، دیگه بدا به حال ما واقعا.
کنسولهای میلاردی رو هم احتمالا میبینیم.

عزیزم من سال بعد رلیزش دوبی بودم حوالی 1000 دلار می شد تازه پایین شهر شارجه
تازه 1.5 سال بعد رلیزش شب عید ما شد 20 تومن که من خریدم به پول ما اون زمان 750 دلار می شد
شما اشتباه یادته من حتی فاکتور دستگاهم دارم چون سری 11 هم خریدم قطعا 1.5 سال بعدش بود یعنی من برج 3 سال 2022 که رلیز 5 می شه برج 11 سال 2020 تقریبا 1.5 سال بعدش 750 دلار دادم
حالا من یادم نمیاد دلار دقیقا اون زمانا چند بود اما یادمه همیشه به دلار حساب می کردم و تارگت 700 گذاشته بودم
هیچ کسی هم از من قیمت کمتر نمی تونه پیدا کنه از جنوب کشور تا شمال کل مغازه دارها می شناسم همیشه کف قیمت دارم
تاپیک قیمت اینجا هم هست درست نگاه کن تا به قیمت اصلی 500 دلاریش برسه تقریبا 2 سال زمان برد
صحبت های چند صفحه رو دیدم . من خودم 6 ماه بعد از عرضه 17 خریدم.
از اینجا. البته دلاریش رو یادم نمیاد .
Screenshot (218).png

پ ن : الان سرچ کردم نسبت قیمت دلار که 33 بود و قیمتی که من خریدم 17 تومن میشد 515 دلار که 115 دلار بیشتر از قیمت رسمی بود.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: RoadRash

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or