خبر رسمی قیمت Xbox دوباره افزایش پیدا کرد

K I 1 1 E R

ناظم انجمن
Bootup_Wire-9c068aa206c9a72d2b1f-1024x576.png

مایکروسافت در یک اعلامیه رسمی، از تغییرات قابل توجهی در قیمت‌گذاری و مدل‌های عرضه کنسول‌های ایکس باکس خبر داد که از تاریخ 1 آگوست 2026 در سراسر جهان اعمال خواهد شد. بر اساس این تصمیم، قیمت کنسول‌های ایکس باکس با افزایش چشمگیری روبرو خواهد شد؛ به طوری که مدل‌های 512 گیگابایتی افزایش قیمتی معادل 100 دلار را تجربه خواهند کرد و مدل‌های 1 ترابایتی نیز با افزایش 150 دلاری به دست مشتریان خواهند رسید. علاوه بر این، مایکروسافت تایید کرد که تولید و عرضه مدل 2 ترابایتی کنسول ایکس باکس به طور کامل متوقف خواهد شد.

این افزایش قیمت در حالی رخ می‌دهد که مایکروسافت در اکتبر گذشته نیز قیمت کنسول‌های خود را در ایالات متحده بین 20 تا 70 دلار افزایش داده بود. شرکت امیدوار بود که نیازی به افزایش مجدد قیمت‌ها نباشد و ماه‌ها با تامین‌کنندگان برای یافتن راه‌حل‌های جایگزین مذاکره کرد. با این حال، بحران بی‌سابقه در تامین قطعات، به خصوص افزایش بیش از 2.5 برابری قیمت حافظه و فضای ذخیره‌سازی، و همچنین پیش‌بینی دو برابر شدن مجدد این قیمت‌ها تا پاییز 2027، مایکروسافت را مجبور به اتخاذ این تصمیم دشوار کرد. بر خلاف سایر گجت‌های الکترونیکی مانند گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها که با حاشیه سود به فروش می‌رسند، کنسول‌های بازی معمولاً با ضرر و پایین‌تر از هزینه تمام‌شده تولید فروخته می‌شوند که این امر آن‌ها را در برابر بحران قطعات آسیب‌پذیرتر کرده است.

برای کاهش فشار این افزایش قیمت بر روی بازیکنان، مایکروسافت چندین برنامه حمایتی و تسهیلاتی را نیز معرفی کرده است. یکی از این برنامه‌ها سیستم «الان بخر، بعداً پرداخت کن» است که به خریداران اجازه می‌دهد هزینه سخت‌افزار را از طریق فروشگاه‌های مایکروسافت در قالب اقساط کوتاه‌مدت و بدون بهره پرداخت کنند. همچنین، گزینه «تامین مالی بدون بهره» برای خرید از آمازون در نظر گرفته شده که امکان پرداخت هزینه در قالب اقساط 12 ماهه با نرخ بهره 0٪ را فراهم می‌کند. علاوه بر این، مایکروسافت با شرکای خرده‌فروشی خود برای راه‌اندازی برنامه «کنسول‌های دست‌دوم» همکاری می‌کند تا بازیکنان بتوانند کنسول‌های قدیمی خود را در ازای پول نقد یا اعتبار فروشگاه تعویض کنند و این کنسول‌ها با قیمت پایین‌تر در اختیار سایرین قرار گیرد. در نهایت، گزینه خرید کنسول‌های «ریفربیشد و تایید شده» (Certified Refurbished) نیز با تخفیفی تا سقف 100 دلار نسبت به قیمت خرده‌فروشی (MSRP) از طریق فروشگاه‌های مایکروسافت در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

Updated XBOX Console Prices - XBOX Wire

کلاً وضعیت نگران‌کننده‌ای شده و اگه همین‌طور پیش بره، بعید نیست صنعت بازی یه سکته اساسی بزنه. از یه طرف هزینه تولید بازی‌ها نجومی شده و استودیوها پشت سر هم به فنا می‌رن و یا تعطیل می‌شن، یا اکثرشون بدون ریسک و خلاقیت خاصی باید پشت سر هم دنباله IPهای معروف رو بسازن که خطری تهدیدشون نکنه.
بخش سخت‌افزار هم که منهدم شده و از کنسول تا پی‌سی، هر روز گرون و گرون‌تر می‌شن و به جایی رسیدیم که دیگه اگه قیمت کنسول‌های نسل بعد رو ۱۰۰۰ دلار اعلام کنن هم کسی تعجب نمی‌کنه! در حالی که تا همین چند وقت پیش، نسل جدید با نصف این قیمت یا حتی کمتر شروع می‌شد.
به عنوان یه گیمر قدیمی، امیدوارم این برهه حساس کنونی(!) رو هر جوری شده پشت سر هم بذاریم و به سر منزل مقصود برسیم! :دی

بعد يه دوره اوليه گرونى فناورى ديجيتال يه مدت طولانى ارزون شده بود ولى با جهش تكنولوژى دوباره گرون شده.
خدا بخير كنه :D

کاری با هزار دلار ندارم یادمه تو ایران واقعا خوش قیمت تر بود کلا تا کشورای اطراف. ولی شما تو پستت خیلی واضح گفتی قیمتش 500 دلار بوده :D در صورتی که پایین ترین قیمتی که حداقل تا یک سال یا یک سال و نیم بعد ریلیزش داشت 700 دلار بود.

کلا چند ماه بعد کرونا تازه زنجیره تولید و عرضه نرمال شد که یکم بعدشم یادم نیست سر چی ولی یه افزایش قیمت گرفت که شد 550 دلار.

بفرما یه پست که قیمت روز دلار هم توش نوشته پیدا کردم که 1 می 2021 بوده.

که میشه نزدیک 1000 دلار!
قیمتی هست که ایشون میگه، کلی پست قبل و بعدش هم ببین‌۱۶ تومنم هست. قیمت دلار رو دقیق یادم نیست. ولی زیاد بالا پایین میرف. حوالی ۲۵ در نظر گرفتم برای قیمت‌هایی که تو اون بازه گفتم. الان سرچ کردم. ۱۹ فروردین دلار بوده ۲۶ ، ۱۹ تیر هم بوده ۲۵.

منظورم این هست که این قضیه ۲ سال طول نکشیده! خیلیا همون موقع نشسته بودن واس کنسول ۱۲ تومنی! که تو پاچه‌ی همه فرو رفت و دلار رفت ۲۷ بعد ۳۳.

عزیزانی که همون موقع نخریدن، یادمه کله‌هاشون خراب بود. اون روزا جور کردن ۱۰۰-۲۰۰ دلار خیلی با الان فرق داشت.

قیمتی هست که ایشون میگه، کلی پست قبل و بعدش هم ببین‌۱۶ تومنم هست. قیمت دلار رو دقیق یادم نیست. ولی زیاد بالا پایین میرف. حوالی ۲۵ در نظر گرفتم برای قیمت‌هایی که تو اون بازه گفتم. الان سرچ کردم. ۱۹ فروردین دلار بوده ۲۶ ، ۱۹ تیر هم بوده ۲۵.

منظورم این هست که این قضیه ۲ سال طول نکشیده! خیلیا همون موقع نشسته بودن واس کنسول ۱۲ تومنی! که تو پاچه‌ی همه فرو رفت و دلار رفت ۲۷ بعد ۳۳.

عزیزانی که همون موقع نخریدن، یادمه کله‌هاشون خراب بود. اون روزا جور کردن ۱۰۰-۲۰۰ دلار خیلی با الان فرق داشت.

والا من 16 تومن ندیدم ولی 18500 و 19 دیدم که یا قیمت لب مرز بودن یا ته لنجی یا دزدی یا فروشگاه کلا اسکم بوده :D شما خیلی واضح تو پستت گفتی قیمت ps5 اواسط اردیبهشت 500 دلار بوده و من یه پست از 12 اردیبهشت اون سال آوردم که 1000 دلار بوده. صفحات بعدی هم بخونید قیمت دلار 20 تومن شده و تقریبا قیمت تا 19 تومن پایین اومده. هیچ خبری از 500-550 دلار تا دو سال بعدشم نبوده.

در کل نیازی نیست دیگه این بحثو ادامه بدیم چون کاملا مشخصه، همه چیز مکتوب وجود داره که قیمتا چطوری بوده. اما دلیلی که اون موقع تو اینترنت زیاد کسی صداش درنمیومده سر اینکه رسما دو برابر ارزش واقعی اون کنسول رو داره پرداخت میکنه یه چیز دیگه بوده.

این بود که اون زمان دنیا درگیر کرونا بود و وایت های اروپایی آمریکایی مشغول این بودن که واسه یه بسته دستمال توالت و نوار بهداشتی و ماسک، شلوار از پای همدیگه تو فروشگاهاشون دربیارن واسه همین زیاد انرژی واکنش های هیستریک سر این قضیه نداشتن. وگرنه مثل الان که واسه 50 دلار زمین و زمانو به هم دوختن اون موقعم همینکارارو میکردن.

بازم میگم شرایط الان یه افتضاح به تمام معناس ولی دیگه یه سری حرفا رو آدم میخونه نمیدونم چی باید بگه. یه سری میان میگن دیگه گیمینگ تموم شد ما تا ابد به بند کشیده شدیم و خدا کنه کلاد گیمینگ بیاد مارو نجات بده. یه سری هم که دیگه منطق رو گذاشتن کنار و میگن کنسول قویتر 650 دلاری رو چرا بخریم وقتی میتونیم استیم ماشین 1200 دلاری ضعیف تر از اون رو بخریم.

در کل تاپیک درمورد افزایش قیمته و نمیخوام دیگه بیشتر از این خلاف جهت تاپیک برم ولی خیلیا که تو همین تاپیک واسه 50 دلار افزایش قیمت عزا گرفتن و حلوای ویدیو گیمینگ رو دارن میپزن 5 سال پیش هیچ مشکلی با 500 دلار افزایش قیمت نسبت به ارزش واقعی دستگاه نداشتن. که به نظر من دو تا دلیل خیلی بزرگ داره. اولین اینه که شرایط کشور اون موقع خیلی بهتر از الان بود که رسما تو مایحتاج اولیه زندگی خیلیامون موندیم چه برسه اینکه بخوایم واسه بازی کردن یه بخشیشو هزینه کنیم و واقعا 50 دلار 100 دلار برامون به رقمای بزرگی تبدیل شده. دوم هم دقیقا همون پاراگراف بالاییه که انقدر این اخبار بولد شده که تو ناخودآگاه هممون وارد شده که داریم به یه آخرالزمان سخت افزاری میرسیم که در آینده پیشرفته ترین وسیله الکترونیکی هر خونه دماسنج دیجیتالیمونه.

بازم میگم شرایط الان یه افتضاح به تمام معناس ولی دیگه یه سری حرفا رو آدم میخونه نمیدونم چی باید بگه. یه سری میان میگن دیگه گیمینگ تموم شد ما تا ابد به بند کشیده شدیم و خدا کنه کلاد گیمینگ بیاد مارو نجات بده. یه سری هم که دیگه منطق رو گذاشتن کنار و میگن کنسول قویتر 650 دلاری رو چرا بخریم وقتی میتونیم استیم ماشین 1200 دلاری ضعیف تر از اون رو بخریم.
حقیقتا کسی با این غلظت که نگفت گیمینگ تموم شده اما قبول کن که خودت هم نمیخوای شواهد رو ببینی که تو چند سال آینده وضع گیمینگ اسفباره.

اینهمه گزارش اومده که تا 2028 یا حتی خیلی بعدتر از اون هم این موج افزایش قیمتها رو خواهیم داشت و کمپانی ها از الان دارن براش آماده میشن.
خب این یعنی کاهش فروش کنسولها/PC ، تعدیل کمپانیها ، استودیوها و... که کل صنعت رو تحت تاثیر قرار میده و در نتیجه ما هم همینطور.

تو مبحث کلود هم حداقل نظر من این بود که با این آینده مزخرفی که میشه برای صنعت متصور بود ای کاش شرایط گیمینگ به مسیری نره که چیزی که ازش میترسیدیم رو آرزو کنیم که زودتر بیاد و عملی بشه تا یه آلترناتیوِ حداقل مقطعی برای عبور از اون شرایط داشته باشیم.
نه اینکه کلود خیلی خوشگله و اصلا کاش زودتر بیاد و... :D

مورد دیگه هم این بود که سونی/مایکرو یا حتی یه کمپانی سوم بیاد و راه حل جدیدی ارائه بدن.
چون با این وضع خیلی امکانش زیاده که بخشی زیادی از ماها تو همین تاپیک شاید بازیهای نسل بعدی رو نتونیم تجربه کنیم.

حالا اینها اگه دلایل منطقی برای ابراز نگرانی برای آینده صنعت نیست... دیگه نمیدونم چی میتونه باشه.

حقیقتا کسی با این غلظت که نگفت گیمینگ تموم شده اما قبول کن که خودت هم نمیخوای شواهد رو ببینی که تو چند سال آینده وضع گیمینگ اسفباره.

اینهمه گزارش اومده که تا 2028 یا حتی خیلی بعدتر از اون هم این موج افزایش قیمتها رو خواهیم داشت و کمپانی ها از الان دارن براش آماده میشن.
خب این یعنی کاهش فروش کنسولها/PC ، تعدیل کمپانیها ، استودیوها و... که کل صنعت رو تحت تاثیر قرار میده و در نتیجه ما هم همینطور.

تو مبحث کلود هم حداقل نظر من این بود که با این آینده مزخرفی که میشه برای صنعت متصور بود ای کاش شرایط گیمینگ به مسیری نره که چیزی که ازش میترسیدیم رو آرزو کنیم که زودتر بیاد و عملی بشه تا یه آلترناتیوِ حداقل مقطعی برای عبور از اون شرایط داشته باشیم.
نه اینکه کلود خیلی خوشگله و اصلا کاش زودتر بیاد و... :D

مورد دیگه هم این بود که سونی/مایکرو یا حتی یه کمپانی سوم بیاد و راه حل جدیدی ارائه بدن.
چون با این وضع خیلی امکانش زیاده که بخشی زیادی از ماها تو همین تاپیک شاید بازیهای نسل بعدی رو نتونیم تجربه کنیم.

حالا اینها اگه دلایل منطقی برای ابراز نگرانی برای آینده صنعت نیست... دیگه نمیدونم چی میتونه باشه.
من که همش میگم شرایط افتضاحه و به نظرم شاید حتی تا اواسط نسل بعدم خیلیامون رنگ کنسولو تو خونه هامون نبینیم. یکیش خود من که واقعا نمیتونم خودمو قانع کنم هزار دلار پای کنسول پول بدم. اینکه اون پول رو ندارم هم شاید دلیلی مهمتری باشه :D

اینجور هم که گفته میشه به طور کلی دیگه سخت افزار هیچوقت به قیمتای قبل برنمیگرده حالا شاید به یه ثباتی برسه یا کاهش قیمت جزیی داشته باشه ولی دیگه بعید بدونم تراشه های مدرن به قیمت یکی دو سال پیش فروش برن هیچوقت.

کل حرف من این بود که با افزایش 600 به 650 دلار یا حتی 700 دلار تو یه مقطع دنیا رو به نابودی نمیره همونطور که زمان کرونا کنسول 500 دلاری رو ملت صف میکشیدن هزار دلار بخرن. من بهت قول میدم نصف همین فروم ps5 هاشونو زیر 700 دلار نخریدن. اون زمان کسیم درمورد آینده تاریک ویدیو گیم و بشریت حرف نمیزد خوشحالم بودن که با اون قیمت دارن میخرن. همونجور که اون بحران یه بازه چند ساله ای داشت و گذشت اینم بالاخره به یه شکلی میگذره و حداقل به یه ثبات نسبی میرسه. حتی شاید سبب خیر بشه و سازنده ها مجبور شن رو بهینه سازی بازیاشون بیشتر کار کنن که رو سخت افزار های ضعیف تر بهتر اجرا شه.

به صورت کلی هم افزایش قیمت حافظه یه بخشی از قیمت یه دیوایس سخت افزاریه و قرار نیست یهو قیمت دیوایس ها سه چهار برابر بشه. ولی زمان کرونا کل پروسه تولید و عرضه و پخش به مشکل خورده بود که این شکلی قیمتارو دوبرابر کرده بود و به مراتب چیز وحشتناک تری بود نسبت به امروز.

بازم میگم من اصلا امیدوار نیستم دو سال دیگه وضع بهتر بشه چه بسا اینطور که اخبارش میاد جهش های افزایش قیمت دیگه ای هم در راهه ولی این که یهو همه برن رو پنیک مود که دیگه گیمینگ تموم شد و بیچاره شدیم رو اصلا درک نمیکنم. کلا هم حداقل با زیرساختی که الان برای کلاد گیمینگ وجود نداره به نظرم راه حلی واسه عبور از این شرایط نخواهد بود چون ما برای مثال الان به همچین چیزی نیازی پیدا میکنیم. دیگه این شرایط بخواد 10-15 سال دیگه ام ادامه پیدا کنه که واقعا باید بازی کردنو ببوسیم بذاریم کنار :D

یه خلاصه ای بخوام از حرفام بگم اینه که در کل کنسول 800-900 دلاری متاسفانه حداقل تو سال های اول عرضه قرار نیست رو دست کمپانیا بمونه که بخوان ورشکست شن همونطور که پلی استیشن 1000 دلاری به راحتی فروش میرفت. ولی خب قسمت تلخ ماجرا اینه که احتمالا یه درصد خیلی بالایی از ما حداقل تا چندین سال دستمون از کنسولای نسل بعد کوتاه میشه اولیش خود من.

یه بخشیم این دراما کویین های وایت اعصابمو خورد میکنن. همین الان مثلا ببین دو روزه اروپا گرم شده حمله کردن فروشگاها پنکه بخرن دارن با چوب و چماغ همو کتک میزنن. یعنی کوچیکترین نوسانی تو زندگی انگلیشون به وجود میاد عین دیوونه ها از کنترل خارج میشن. همین بساطو سر این قضیه هم دارن درمیارن به نظرم.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: Cloud Strife
با تایید Lenovo: دوران رم ارزان به پایان رسیده است

لنوو اعلام کرده هزینه ساخت تراشه‌های حافظه همچنان رو به افزایش است و این روند در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت؛ به همین دلیل نباید انتظار کاهش قیمت رم و بازگشت آن به نرخ‌های گذشته را داشت.

به باور این شرکت، تا سال ۲۰۳۰ قیمت‌های بالای حافظه RAM به وضعیت عادی بازار تبدیل می‌شود و رم ارزان دیگر جایی در بازار نخواهد داشت.

ارزانترین قطعه داره به گرون ترین تبدیل میشه =))

آخرین ویرایش:

لنوو اعلام کرده هزینه ساخت تراشه‌های حافظه همچنان رو به افزایش است و این روند در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت؛ به همین دلیل نباید انتظار کاهش قیمت رم و بازگشت آن به نرخ‌های گذشته را داشت.

به باور این شرکت، تا سال ۲۰۳۰ قیمت‌های بالای حافظه RAM به وضعیت عادی بازار تبدیل می‌شود و رم ارزان دیگر جایی در بازار نخواهد داشت.

متاسفانه چیزی که گرونشه دیگه بعیده به راحتی قیمتای قبلشو ببینه تو جی پی یو سر کریپتو شاهدش بودیم. صرفا حباب قیمتی میترکه کف قیمتی شرکت دیگه پایین نمیاد
برا رم هم فقط باید چشم امیدمون به comrade های چینیمون باشه :D

زمان و بازار هم به لنوو نشون میده برگشت اون فروش و مشتری ها به حالت دوران گذشته ممکن نمیشه

یه بخشیم این دراما کویین های وایت اعصابمو خورد میکنن. همین الان مثلا ببین دو روزه اروپا گرم شده حمله کردن فروشگاها پنکه بخرن دارن با چوب و چماغ همو کتک میزنن. یعنی کوچیکترین نوسانی تو زندگی انگلیشون به وجود میاد عین دیوونه ها از کنترل خارج میشن. همین بساطو سر این قضیه هم دارن درمیارن به نظرم.
گیمر های غربی با اختلاف زیاد چیپ ترین انسان های تاریخ هستن
دقت کنی همه جا فقط در برابر پول دادن مقاومت میکنن و اسمش رو میذارن اکتیویسم و حمایت از حقوق مصرف کننده

برادر چرا اصرار به حرف غلط می کنی زمانی که من فاکتور پشت شهرداریم دارم 1.5 سال بعد از عرضه 750 دلار خریدمش یعنی همچنان 50 درصد بالای قیمت اصلیش بوده دیگه 2 سال طول کشید تا به 500 دلارش رسید
1000 دلارم حدودا یک سال اول عرضه ش بود حتی تاپیک اینجا خیلی ها گله داشتن چرا ارزون نمی شه
حالا شما فمر می کنی این نسل این شکلی نمی شه منم امیدوارم که نشه اما احتمالا بدتر از نسل قبلم می شه با این شرایط

• Like
Reactions: RoadRash
🔳 شایعه: افزایش هزینه قطعات می‌تواند قیمت PS6 را حدود ۲۰۰ دلار بالاتر ببرد

▫️اینسایدر شناخته شده حوزه سخت افزار یعنی Kepler_L2، مدعی شده که به‌دلیل افزایش هزینه قطعات، قیمت PS6 ممکن است حدود ۲۰۰ دلار بیشتر از برآوردهای قبلی باشد.

▪️به گفته او، هزینه تأمین قطعات این کنسول از حدود ۷۶۰ دلار به نزدیک ۱۰۰۰ دلار افزایش یافته که بخش عمده این رشد، به افزایش قیمت RAM مربوط می‌شود.

▫️با این حال، او معتقد است که به تعویق افتادن عرضه کنسول از سال ۲۰۲۷ منطقی نیست؛ زیرا معماری سخت‌افزاری PS6 از همین حالا نهایی شده و آماده است.

الان این به تعویق انداختن کنسول ها رو قیمت نهایی تاثیر می‌ذاره؟
یا قیمت عرضه لزوما بر اساس قیمت روز عرضه نیست؟
والا با این اخباری که از وضعیت آینده تراشه ها میاد همون بهتر 2027 شروع کنن به تولید انبوهش وگرنه سال بعدش شاید بیشترم بشه قیمتش.

والا با این اخباری که از وضعیت آینده تراشه ها میاد همون بهتر 2027 شروع کنن به تولید انبوهش وگرنه سال بعدش شاید بیشترم بشه قیمتش.
تا این حد یعنی وضع خرابه؟
اینجوری قیمت هیچی کمبود نخوریم همینجوری retailerها همون اول رو قیمت میکشن. با این حرکتی که اپل هم امسال با CEO جدید داره میزنه و از اونورم خروج Meta احتمالا فعلا حالا‌حالا‌ها ورود کمپانی سوم هم کنسل باشه... خدا به خیر کنه

• Like
Reactions: Love Console

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or