خبر رسمی تقویت انحصاری PS5: سونی سیاست انتشار بازی‌هایش روی PC را شفاف کرد

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000011095.jpg
مجله ژاپنی فامیتسو (به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس خود) مصاحبه‌ای با Hideaki Nishino، مدیرعامل playstation انجام داده است. در این مصاحبه، از نیشینو درباره تصمیم سونی مبنی بر توقف عرضه بازی‌های تک‌نفره استودیوهای فرست‌-پارتی روی فروشگاه‌هایی مانند استیم سؤال کرد.

پاسخ کامل آقای نیشینو به این شرح است:
«انتخاب پلتفرم همیشه بر اساس ویژگی‌های هر اثر تعیین شده است. اگر عرضه یک بازی روی PC به ما اجازه دهد ارزش تجربه آن بازی را به حداکثر برسانیم، به بررسی این گزینه ادامه خواهیم داد. با این حال، به عنوان سیاست اصلی ما در حال حاضر، برای بازی‌های تک‌نفره استودیوهای داخلی خود قصد داریم ارزش منحصربه‌فرد تجربه بازی را که می‌توان روی Playstation ارائه داد، بیش از پیش ارتقا و بهبود ببخشیم. از سوی دیگر، برای بازی‌های لایو-سرویس، باور داریم که فراهم کردن امکان بازی برای بیشترین تعداد ممکن از کاربران از طریق بخش مولتی‌پلیر آنلاین اهمیت دارد؛ بنابراین، عرضه هم‌زمان این عناوین روی هر دو پلتفرم PS5 و PC را به عنوان رویکرد اصلی خود حفظ خواهیم کرد. بدون توجه به اینکه یک بازی روی چه پلتفرمی عرضه می‌شود، تصمیمات ما بر این اصل استوار خواهد بود که بازیکنان باید بهترین تجربه ممکن را دریافت کنند؛ تجربه‌ای که نقاط قوت آن بازی خاص را به حداکثر برساند.»

من شخصا منکرِ برخی از انتقادات درست و به‌جایی که به سونی بابت عرضه بازی‌هاش روی PC میشه، نیستم ولی با کمال احترام، این رو هم باید در نظر بگیریم که کلا جامعه PCگیمرها رو خیلی سخت میشه راضی کرد؛ همیشه نوعِ خاصی از غرور و خودبرتربینی بین فن‌بیس پلتفرم PC وجود داشته و اصرار عجیبی دارن که خودشون رو نسبت به بازی‌های انحصاری کنسولی بی‌تفاوت نشون بدن؛ بارها دیدم که وقتی خبرهایی از این دست منتشر میشه، واکنش دوستانِ PCگیمر، چه در ایران و چه در خارج، عباراتی مثل "چه بهتر"، "به دَرَک"، "ارزونیِ خودشون"، "حالا مگه چه تحفه‌ایه" و ... است :D

مثلا من انتقاد بابت عرضه دیرتر (ولو خیلی دیرتر) انحصاری‌های پلی‌استیشن روی PC رو وارد نمی‌دونم؛ چرا؟ چون سونی خیرِ سرش پلتفرم‌هولدر هستش و طبیعیه که دغدغه اول و آخرش باید فروش کنسولِ خودش باشه. این وسط هم اگه بازی‌هاش رو روی PC عرضه می‌کنه، به خاطر احساس دِین یا علاقه نسبت به پلتفرم PC نیست، بلکه می‌خواد سود بیشتری به جیب بزنه که البته منفعتش به PCگیمرهایی که حاضر نیستن کنسول بخرن هم خواهد رسید.

خوابیدن هایپِ یه بازی رو هم متوجه نمیشم؛ مگه ارزشِ یک اثر هنری، تاریخ انقضا داره؟! قبول دارم که تجربه بازی‌ها همزمان با عرضه جهانی، حال و هوای متفاوت و خوبی داره ولی چندان هم مسئله حیاتی و ضروری‌ای نیست! بازی باکیفیتی که قبلا تجربه نشده، به هنگامِ تجربه اولیه، همیشه حسِ تازگی میده. من معتقدم که یک بازیِ خوب، مستقل از زمان عرضه‌اش، همیشه یک بازی خوبه. بماند که فاصله انتشار بازی‌های پلی‌استیشن روی PC اونقدرها زیاد نیست که بگیم، گرافیک یا مکانیک‌های گیم‌پلی این بازی‌ها، قدیمی و تاریخ‌مصرف‌گذشته شده.

درود البر جان :دی در مورد اومدن بازی های سونی رو پی سی، من نظر شخصیم و درک خودم این هست که موضوع فراتر از یکمی سود بیشتر کندن از بازار پی سی هست، به نظرم موضوع مرتبط به اینده ای هست که "کلود" فراگیر شده در حد اینترنت پایه امروز، چه بسا برق، و در ان دوران دیگه "انحصاری کنسول" معنای عملی و انضمامی نداره، بیشتر انتزاعی میشه (مثل خود پی سی درون پی سی، که انحصاری استیم داریم و اپیک هم مثلا داریم، اما انتزاعی هستند نه انضمامی، یعنی تمام پی سی گیمر ها رو پی سی به این پلتفرم ها دسترسی رایگان دارند، فارغ از بازی های انحصاری استیم یا اپیک) یعنی انحصاری انتزاعی هست نه انضمامی، این در اینده برای کنسول هم رخ خواهد داد، چون کلود فراگیر شده و هر تی وی یا مانیتوری هم میتونه کار کنسول رو انجام بده، یعنی دیگه محدود به زمان و مکان (کنسول) نیست، یعنی؟ دیگه انحصار رو کنسول ماهیت انضمامی و عملیش از بین میره، کافیه "اکانت پلی استیشن داشته باشی" تا به بازی هاش با کلود همه جا دسترسی داشته باشی، بازی فقط انحصاری اکانت و لانچر میشه، کالملا انتزاعی، شبیه پی سی که انحصاری های درون پلتفرمش انتزاعی و محدود به لانچر و اکانت هستند نه سخت افزار،

مثل اینده کنسول ها وقتی کلود فراگیر شده که انحصاری محدود به اکانت و لانچر هست نه سخت افزار، نتیجتا پی سی گیمر یا هر کسی میتونه با کلود عین کنسول چه بسا بهتر از کنسول بازی های سونی رو اجرا کنه، نتیجتا سونی با درک این موضوع، شروع کرد به ارام ارام اوردن بازی هاش رو پی سی، تا ان پی سی گیمر الردی از الان به پلی استیشن و بازی هاش اتچ و متصل بشه، بیاد جز کامیونیتی مخاطب، تا روزی که کلود فراگیر شد، بین مثلا سونی و اکس باکس و نینتندو یا ان ویدیا و باقی، امدنش سمت سونی هم "تضمین شده" باشه...

حالا، با کرونا، و دیجیتالی شدن زندگی و تسریع این روند، سونی فکر کرد دیگه وقت شروع این روند از راه رسیده، اما با اتمام کرونا و وارونه شدن این روند دیجیتالی و انتزاعی شدن جهان و برگشت و علاقه (مکانیسم دفاعی در برابر شرایط کرونا) به مدل سنتی در تقریبا همه چیز (حتی سیاست های اجتماعی) و بحران های سخت افزاری و اقتصادی و زیرساختی تکنولوژی و نتیجتا کوچک تر شدن بازار، و نتیجتا مشخص شدن اینکه حالا حالا ها تا کلود فاصله داریم؛ سونی هم از این سیاست مولتی پلتفرم کردن بازی های سینگل پا پس کشید تا این دوران باقی مونده تا کلود (احتمالا 1 2 نسل قائدتا) رو خود پلی استیشن تمرکز کنه، سونیلازم دید جبهه پی سی رو شکل و گسترش بده، تا فهمید هنوز سال ها تا نیاز مبرم به این جبهه فاصله داره، نتیجتا تصمیم گرفت این سال هارو دوباره رو جبهه اصلی و سنتی خودش تمرکز و تقویتش کنه، که خب موقت هست، برای همین میگم ممکنه اصلا عجیب نیست که اخرای نسل 10 که دنیا به کلود نزدیک تر شده، سونی دوباره رو به پی سی بیاره...

این نظر شخصی منه و ممکنه کاملا اشتباه باشه.

اما در مورد پی سی گیمر ها: از حق نگذریم پی سی گیمری که سوپر گیمر باشه کم نداریم، اما درست میگی خیلی از پی سی گیمر هایی که به سونی فحش میدن اینطوری هستند و حالت گربه و گوشت و عدم دسترسی دارند، این صفحه میگن ماتحت لق سونی و بازی هاش که نمیاد بعد صفحه بعد دوباره تمایل نشون میدن به اومدن بازی هاش، اما حقیقتا همه اینطوری نیستند میدونم خودتم میدونی، مثلا همین فروم خودمون کلی پی سی گیمر داریم که من هیچ وقت ندیدم رفتار 2 گانه نسبت به بازی های سونی داشته باشند، بازی هارو میخرند و بازی هم میکنند، اتفاقا سوپر هاردکور هم هستند، زشته مستقیم فرد رو مثال بزنم حالت تبعیض پیدا میکنه ولی تو همین فروم خودمون زیاده، پی سی گیمر های جدی و هاردکور بیشتر از همین دسته هستند، اون غرغرو ها بیشتر کژال گیمر هستند. من از قدیم پی سی گیمر رو به عنوان یک گیمر "هاردکور" میشناختم استریوتایپی، خودمم همیشه در کنار کنسول پی سی گیمر بودم، یک نمونه +10000 ساعت فقط وارکرفت 3 بازی کردم تو گیم نت یا با هاب تو خونه لن با همسایه ها یال بعد ها انلاین، واقعا بعضی از پی سی گیمر ها سوپر هاردکور هستند این تجربه شخصی من هست، همه سبک های مهم رو بازی میکنند و محدود نیستند، پاره میکنند، واقعا پاره میکنند، به شدت ته بازی هارو در میارند، اون موقعی که تروفی اچیومنتی وجود نداشت اینا انتزاعی و تو ذهن خودشون مدل تروفی و اچیومنت گرفتن بازی میکردند، اما اره بینشون ادمایی هم هستند که اینطوری نیستند، همه جا گیمر کژال هم داریم. رو همه پلتفرم ها..

من میخوام بگم این طبیعیه.
چطور آشا میاد میگه ما به درخواست طرفدارهامون احترام میزاریم و برمیگردیم به سیاست انحصاری؟

خب درصد قابل توجهی از psپلیرها از اولش ناراضی بودن که بازی‌ها برای pc بیاد.
حالا بماند که انتشار این باز‌ها روی pc نیاز سونی بود و باید ادامه پیدا میکرد.

ولی خب با این شرایط کنسولی که مایکرو داره آماده میکنه که یه طورایی pc هست و... خب طبیعیه که سونی یه تصمیمی بگیره که هم طرفدارهاش رو راضی کنه و هم انحصار خودش رو همچنان نگه داره.

به نظرم بحث راضی نشدن این جامعه نیست، بحث مدل عرضه است. سونی میاد یه بازی رو با تاخیر رو PC میده، اونم بدون هیچ تبلیغی و روز اول هم کرک شده رفته. اینجوری نمیشه به فروش زیاد دل بست.
یک مشکل دیگه هم این بود که انگار درک درستی از کاربر‌هایPC نداشت، بعد یک مدت اومد گفت برای گیم زدن (حتی سینگل ها) باید به شبکه PSN وصل بشین. در صورتی که مدت‌ها بود کاربر‌های استیم داشتن به اوریجین و یوپلی و بقیه لانچر‌ها که باید استیم رو بهشون لینک می‌کردن مینالیدن. در حدی هم بود این ماجرا که یک مدت ملت گیم‌هایی که نیاز به لانچر ثانویه داشتن رو شروع کردن به بایکوت کردن، EA بعد ۱۰ سال برگشت به استیم و اگه درست یادم باشه هم یکسری از گیم هاش رو بدون نیاز به وصل شدن به اوریجین عرضه کرد. حالا وسط همچین شرایطی، بی توجهی به این مسئله باعث شد کاربرای استیم یک فاز بدی نسبت به گیم های سونی بردارن.

یک مشکل دیگه هم این بود که انگار درک درستی از کاربر‌هایPC نداشت، بعد یک مدت اومد گفت برای گیم زدن (حتی سینگل ها) باید به شبکه PSN وصل بشین. در صورتی که مدت‌ها بود کاربر‌های استیم داشتن به اوریجین و یوپلی و بقیه لانچر‌ها که باید استیم رو بهشون لینک می‌کردن مینالیدن. در حدی هم بود این ماجرا که یک مدت ملت گیم‌هایی که نیاز به لانچر ثانویه داشتن رو شروع کردن به بایکوت کردن، EA بعد ۱۰ سال برگشت به استیم و اگه درست یادم باشه هم یکسری از گیم هاش رو بدون نیاز به وصل شدن به اوریجین عرضه کرد. حالا وسط همچین شرایطی، بی توجهی به این مسئله باعث شد کاربرای استیم یک فاز بدی نسبت به گیم های سونی بردارن.
ساخت اکانت زیاد مشکلی نبود.
جنجال سر این بود که تو مناطقی از دنیا اصلا نمیشد اکانت پلی استیشن ساخت با اینکه ملت بازی رو میتونستن از استیم بخرن!

این موارد برای هر کمپانی که وارد پلتفرم جدیدی میشه حتما پیش میاد ، مواردی رو امتحان میکنه ، اشتباه هم ممکنه انجام بده.

من قبلا هم گفتم این رفتنش از pc موقتیه ، با این افزایش هزینه‌ها ساخت بازی ، کنسول و... از طرفی سقف پلیرهای حول و حوش ۱۲۰-۱۰۰ میلیونی که داره این کمپانی ها مجبورا که در آینده همه جا باشن اونم هم تو بهترین شرایط (نه با تاخیر و...)

مایکرو که یک چندم پلی استیشن هم فعلا پلیر نداره و... میخواد یک بار برای همیشه امتحان کنه ، با توجه به این که همچنان روی pc هستن شاید کمی بتونن مدتی رو با همین فرمونن برن ...
باید دید چی میشه ولی به نظرم نهایتا مایکرو هم باید تمام بازیهاش رو همه جا بیاره.

مهمترین مشکل بازی های سونی روی pc رو هیچکس نگفته اونم قیمت گذاری بازی ها بود
اثار عالی بودن اما بعد اون هم مدت از زمان ریلیز واقعا ارزش این که فول پرایس عرضه بشن رو نداشتن
god of war 2018 بالای 5 میلیون نسخه فروخت رو استیم ( حالا استور اپیک گیمز رو نمیدونم ) قیمت فعلیش هم 50 دلاره بیشترین تخفیفی هم که خورده 60 درصد بوده اما نسخه ragnarok که نزدیک 1.5 میلیون نسخه فروخته قیمت فعلیش 60 دلاره و حداکثر تخفیفی که خورده 33 درصد بوده
خب وقتی با این قیمت از ragnarok استقبال نشده حداقل یه تخفیف بالای 50 درصد بزن
من خودم مدت ها بود منتظر بودم هر دو رو با تخفیف مناسب برای استیم بگیرم اما خبری از تخفیف مناسب نشد و بیخیال شدم

شاید دنبال این بودن که PC گیمر رو به سمت کنسول بکشن و درگیر شبکه PSN و ایناش کنن. دیدن به نتیجه‌ی دلخواه نرسیدن.

عرضه‌ی همزمان بازی روی PS و PC هم فروش بازی رو کنسول رو کمتر می‌کنه. کنسول هم بدون انحصاری خوب میمیره، نمونه‌ی کار هم که همه دیدن.
بازی داستان محور و خفن، باید انحصاری رو کنسول عرضه بشه و انحصاری بمونه. حتی MS هم برای نسل بعد باید اینکار رو بکنه. به شرطی که بازی خوب بسازه و تو گیمپس ولش نده. مگر گیمپسی‌ که ماهی ۶۰ دلار حداقل باشه.

موش بخوره شما رو
"پلتفرم مادر راکستار" :))

اون پیر زنو چ ب گیم زدن
باشه حالا گریه نکن
Rockstar games like GTA release on console before PC because that’s the ‘core consumer’, Take-Two CEO Zelnick says | VGC
مخصوصا اون تیکه اش که میگه:
واقعیت این است که راکستار از نظر تاریخی همیشه اول سراغ کنسول‌ها رفته است.اگر مخاطب اصلی شما در اولویت نباشد و بهترین خدمات را ابتدا به او ندهید، عملاً نمی‌توانید سایر مخاطبان را هم به‌خوبی پوشش دهید.
اون کلمات بولد رو چندین بار بخون B-)

موش بخوره شما رو
"پلتفرم مادر راکستار" :))

اون پیر زنو چ ب گیم زدن
مگه جواب توهین آمیزی داده؟
حداقل توی ۴ نسل گذشته همیشه همین بوده و نسخه استیبل ساخته و روی کنسول بوده. بعد از فروش مشخص روی کنسول، روی PC عرضه می‌کنه.

الان که فروش بازی روی PC بهتر از قبل هست و مثل قبل کرک نمیشه، محتمل‌ترین دلیل، اقتصادی هست، سود سال مالی عرضه و سود سال مالی بعدش روی PC و احتمالا ۲ سال بعد از عرضه بازی، فروش نسخه نسل بعدی تو سال ۲۰۲۸ یا نهایت ۲۰۲۹ هست.

به نظرم اینم حاصل از یجور سردرگمی بود. یعنی سونی میخواست این دوتا اکوسیستم رو یجوری با هم متصل کنه، و در مجموع هرکی بازیاشو میره، حالا چه رو پی سی و چه کنسول، بیاره رو یه اکوسیستم واحد، که نشد. چون هم مشکلات خودش رو داره، از جمله اینکه تو همه کشورها نمیشه PSN ساخت، همینکه یوزرهای استیم کلا این کارو دوست ندارن، و اینکه صدتا چیزو به همدیگه وصل کنی چندان خوش آیند نیست.

در کل سونی الان مسیر درست تری رو پیش میره. باید هویت کنسولش رو حفظ کنه، یعنی پلتفرمی که توش میشه خفن ترین سینگل هارو بازی کرد، و گس هاش رو هم بدون تعارف مالتی پلتفرم بده بیرون. یعنی نه فقط PC که برای Xbox هم بده. شطر سواری دلا دلا نمیشه. انحصار مطلق برای سینگل ها و مالتی پلتفرم محض برای گس ها. بخواد وسط بازی کنه و اصلاح طلب بازی در بیاره نتیجه اش یه چیز سردرگم و بی هویته که به هیچ چیز تعلق نداره.

بعد از عرضه موج اول بازی‌های تک‌نفره سونی برای کامپیوتر که به‌دلیل تازگی انتشار این بازی‌های روی PC فروش نسبتا خوبی داشتند، بقیه بازی‌ها (به‌جز Stellar Blade که بعدا بهش اشاره می‌کنم) حتی با وجود کیفیت بالای پورت‌شون در مقایسه با پورت‌های دیگه PC (منهای مرد عنکبوتی 2)، اصلا خوب نفروختند و فروش یک بازی مثل TLoU 2 رو حتی میشه فاجعه عنوان کرد. بعضی از دوستان این موضوع رو به حساب این می‌ذارند که PCبازها وقتی این بازی‌ها با تاخیر عرضه می‌شند، دیگه بهشون توجهی نمی‌کنند. این موضوع از جهتی درسته و از جهتی غلط. آخرین پورت‌های پلی‌استیشن برای PC با اینکه فروش کمی داشتند، اما من مطمئنم که خیلی از PCبازها بازی‌شون کردن؛ مثلا من خودم God of War و Horizon Zero Dawn رو به همراه Helldivers 2 روی استیم خریدم، اما یکی دوتا از بازی‌های آخر سونی رو پایرت کردم. پلتفرم PC برخلاف کنسول بسته نیست و راه‌های زیادی رو برای تجربه بازی‌ها در اختیار بازی‌باز می‌ذاره. اینکه Stellar Blade مثل بازی‌های دیگه سونی با اختلاف زمانی عرضه شد اما فروش بسیار بالایی رو تجربه کرد، به‌نظرم به قفل Denuvo برمی‌گرده. یه بازی اگه همزمان با پلتفرم‌های دیگه روی PC بیاد، می‌تونه خوب فروش بره، اما در صورت عرضه با تاخیر نرخ پایرت‌شدن ممکنه بسیار بالاتر بره. مگر اینکه بازی بخش آنلاینی هم داشته باشه تا تجربه نسخه کرک‌شده در مقایسه با نسخه اصلی ناقص به حساب بیاد. برای این نتیجه‌گیری هیچ مدرک و آماری ندارم :D اما با بررسی عملکرد بازی‌های گوناگون حس می‌کنم که حرفم درست باشه.

• Like
Reactions: m.a.t and m.d.makan
بعد از عرضه موج اول بازی‌های تک‌نفره سونی برای کامپیوتر که به‌دلیل تازگی انتشار این بازی‌های روی PC فروش نسبتا خوبی داشتند، بقیه بازی‌ها (به‌جز Stellar Blade که بعدا بهش اشاره می‌کنم) حتی با وجود کیفیت بالای پورت‌شون در مقایسه با پورت‌های دیگه PC (منهای مرد عنکبوتی 2)، اصلا خوب نفروختند و فروش یک بازی مثل TLoU 2 رو حتی میشه فاجعه عنوان کرد. بعضی از دوستان این موضوع رو به حساب این می‌ذارند که PCبازها وقتی این بازی‌ها با تاخیر عرضه می‌شند، دیگه بهشون توجهی نمی‌کنند. این موضوع از جهتی درسته و از جهتی غلط. آخرین پورت‌های پلی‌استیشن برای PC با اینکه فروش کمی داشتند، اما من مطمئنم که خیلی از PCبازها بازی‌شون کردن؛ مثلا من خودم God of War و Horizon Zero Dawn رو به همراه Helldivers 2 روی استیم خریدم، اما یکی دوتا از بازی‌های آخر سونی رو پایرت کردم. پلتفرم PC برخلاف کنسول بسته نیست و راه‌های زیادی رو برای تجربه بازی‌ها در اختیار بازی‌باز می‌ذاره. اینکه Stellar Blade مثل بازی‌های دیگه سونی با اختلاف زمانی عرضه شد اما فروش بسیار بالایی رو تجربه کرد، به‌نظرم به قفل Denuvo برمی‌گرده. یه بازی اگه همزمان با پلتفرم‌های دیگه روی PC بیاد، می‌تونه خوب فروش بره، اما در صورت عرضه با تاخیر نرخ پایرت‌شدن ممکنه بسیار بالاتر بره. مگر اینکه بازی بخش آنلاینی هم داشته باشه تا تجربه نسخه کرک‌شده در مقایسه با نسخه اصلی ناقص به حساب بیاد. برای این نتیجه‌گیری هیچ مدرک و آماری ندارم :D اما با بررسی عملکرد بازی‌های گوناگون حس می‌کنم که حرفم درست باشه.
کرک شدن حتما تاثیر داره ولی تو رده های خیلی پایینتر.
مشکل اصلی همون تبلیغات و بازاریابی ضعیف ، قیمت بالا (حداقل تو روز انتشار و چند روز اول باید یک تخفیف میداشتن که خرید رو جذاب کنن).
این کار رو کمپانیهایی که مثلا بازیشون روی اپیک استور انحصاری بوده و بعداز 6ماه یا یک سال میومد روی استیم هم انجام میدادن ولی سونی نه.

مشکلات پورت و... هم حتما تاثیر داشت ولی تو این چندساله چندتا بازی AAA داشتیم که تو روز عرضه این مشکلات رو نداشته باشن؟
گرچه که همه بازیهاشون اینطور نبود و بعضی هاشون انصافا عالی پورت شده بودن.

مشکل اصلی به نظرم اینه که بازی وقتی با تاخیر یک تا دوساله میاد روی استیم و جاهای دیگه پلیر میگه پیش خودش میگه :
خب من که همین الان یکی دو سال عقبم ، این بازیها هم که قیمت کامل دارن و...
خب صبر میکنم تو اولین تخفیف خوبی که خورد بخوام بخرمش و خرید رو موکول میکنه به آینده.
این مورد بیشترین ضربه رو به بازیهای پلی استیشن زد که میتونستن با تخفیف تو روز اول درصد بالایی از این پلیرها رو جذب کنن.

اینطوری آمار پلیرهای روز اول بالاتر میرفت و یه مومنتوم ایجاد میشد که خودش میتونست باز هم پلیرهای بیشتری رو جذب کنه.
اینکه تعداد روزهای بیشتری تو صدر فروش باشن ، پلیرهای همزمان همچنان بالا بمونن و...
پلیرها اینها رو میبینن و تحت تاثیر قرار میگیرن.

همون‌طور که دوستان گفتن، سونی در مورد پی‌سی جوری رفتار کرد که از جهات مختلف می‌شد بهش ایراد گرفت.
حالا بعضی از موارد رو شاید بشه با یه سری توجیهاتِ اکثراً بیهوده سر و تهشون رو هم آورد. مثلاً اینکه با تأخیر عرضه می‌کرد، به خاطر این بود که آسیبی به فروش کنسول نرسه. یا اجبار توی استفاده از اکانت فلان و چنان، به خاطر این بود که در آینده از این ساز و کار یه بهره‌ای ببره. یا قیمت‌گذاری اشتباه برای این بود که جیبش پُرپول‌تر بشه. یا چمیدونم حتی کیفیت پایین بعضی از پورت‌ها رو می‌شد با توجیهات الکی بذاریم به حساب عدم آشنایی فلان استودیو با پی‌سی یا بودجه کم پورت و...
ولی چیزی که واقعاً عجیب و غیرقابل توجیه بود، حجب و حیای سونی در زمینه تبلیغات نسخه پی‌سی بود! سونی برای تبلیغات بازی‌هاش روی پلی‌استیشن سنگ تموم می‌ذاره و کلی هزینه می‌کنه ولی به پی‌سی که می‌رسید، یه جوری خجالت‌زده رفتار می‌کرد که انگار از طرفدارهای متعصب می‌ترسید که قیام کنن و مدیران شرکت پیش خودشون می‌گفتن بازی رو به ساده‌ترین شکل ممکن معرفی کنیم که خطری تهدیدمون نکنه! :دی
یادمه یکی دو بار وضعیت به حدی خنده‌دار شده بود که State of Play داشتیم و کوچیک‌ترین صحبتی در مورد نسخه پی‌سی فلان بازی نشد و ۲،۳ هفته بعدش، به داغون‌ترین شکل ممکن و جاهایی مثل اکانت توئیتر معرفی شد! خب برادر من، با این وضعیت اصلاً نیازی به معرفی اون مدلی هم نبود و همین‌طوری روز عرضه مینداختی توی استیم و خلاص! :دی

به نظرم بحث راضی نشدن این جامعه نیست، بحث مدل عرضه است. سونی میاد یه بازی رو با تاخیر رو PC میده، اونم بدون هیچ تبلیغی و روز اول هم کرک شده رفته. اینجوری نمیشه به فروش زیاد دل بست. یا باید با تبلیغ زیاد همون روز اول بده و کلا یه اکوسیستم جذاب رو PC بسازه، که در این صورت کنسولش از بین میره، یا کلا بیخیال بشه که بهترین گزینه همین بیخیال شدنه.

سونی باید برعکس سفت بچسبه به کنسولش و اتفاقا یه بیزنس کاملا جدای از PC بسازه که تحت هیچ شرایطی از بین نره و جامعه هدف خودش رو نگه داره. اینکه میخوان نسل بعد کنسول دستی بدن هم خیلی خیلی حرکت خوبیه. به قول نیشینو باید با لایف استایل تازه مردم انطباق پیدا کنن، بخصوص تو بازار ژاپن که یعنی کنسول دستی یا هیبرید.
ببین از نقطه‌نظر سونی و منافعِ برند PS، کاملاً داری درست میگی و حرفی نیست. حتی با این حرفت که میگی سونی باید سفت بچسبه به پلی‌استیشن و وسط‌بازی نکنه، کاملا موافقم.

بیشتر، منظور من اینه که اون استقبال و علاقه‌ای که سونی رو مشتاق به پورت بیشتر بازی‌هاش روی PC بکنه، از طرف غالبِ PCگیمرها شاهد نیستیم؛ یعنی اون پالس و فیدبک مثبت رو سونی دریافت نمی‌کنه. البته مسئولیتِ بخش قابل‌ملاحظه‌ای از این موضوع، کاملا متوجه عملکرد سونیه، ولی حداقل در کلام، تمایل زیادی برای انحصاری‌های پلی‌استیشن از طرف این جامعه نمی‌بینیم که هرچند قصد قضاوت ندارم ولی برام کلا عجیبه.

درود البر جان :دی در مورد اومدن بازی های سونی رو پی سی، من نظر شخصیم و درک خودم این هست که موضوع فراتر از یکمی سود بیشتر کندن از بازار پی سی هست، به نظرم موضوع مرتبط به اینده ای هست که "کلود" فراگیر شده در حد اینترنت پایه امروز، چه بسا برق، و در ان دوران دیگه "انحصاری کنسول" معنای عملی و انضمامی نداره، بیشتر انتزاعی میشه (مثل خود پی سی درون پی سی، که انحصاری استیم داریم و اپیک هم مثلا داریم، اما انتزاعی هستند نه انضمامی، یعنی تمام پی سی گیمر ها رو پی سی به این پلتفرم ها دسترسی رایگان دارند، فارغ از بازی های انحصاری استیم یا اپیک) یعنی انحصاری انتزاعی هست نه انضمامی، این در اینده برای کنسول هم رخ خواهد داد، چون کلود فراگیر شده و هر تی وی یا مانیتوری هم میتونه کار کنسول رو انجام بده، یعنی دیگه محدود به زمان و مکان (کنسول) نیست، یعنی؟ دیگه انحصار رو کنسول ماهیت انضمامی و عملیش از بین میره، کافیه "اکانت پلی استیشن داشته باشی" تا به بازی هاش با کلود همه جا دسترسی داشته باشی، بازی فقط انحصاری اکانت و لانچر میشه، کالملا انتزاعی، شبیه پی سی که انحصاری های درون پلتفرمش انتزاعی و محدود به لانچر و اکانت هستند نه سخت افزار،

مثل اینده کنسول ها وقتی کلود فراگیر شده که انحصاری محدود به اکانت و لانچر هست نه سخت افزار، نتیجتا پی سی گیمر یا هر کسی میتونه با کلود عین کنسول چه بسا بهتر از کنسول بازی های سونی رو اجرا کنه، نتیجتا سونی با درک این موضوع، شروع کرد به ارام ارام اوردن بازی هاش رو پی سی، تا ان پی سی گیمر الردی از الان به پلی استیشن و بازی هاش اتچ و متصل بشه، بیاد جز کامیونیتی مخاطب، تا روزی که کلود فراگیر شد، بین مثلا سونی و اکس باکس و نینتندو یا ان ویدیا و باقی، امدنش سمت سونی هم "تضمین شده" باشه...

حالا، با کرونا، و دیجیتالی شدن زندگی و تسریع این روند، سونی فکر کرد دیگه وقت شروع این روند از راه رسیده، اما با اتمام کرونا و وارونه شدن این روند دیجیتالی و انتزاعی شدن جهان و برگشت و علاقه (مکانیسم دفاعی در برابر شرایط کرونا) به مدل سنتی در تقریبا همه چیز (حتی سیاست های اجتماعی) و بحران های سخت افزاری و اقتصادی و زیرساختی تکنولوژی و نتیجتا کوچک تر شدن بازار، و نتیجتا مشخص شدن اینکه حالا حالا ها تا کلود فاصله داریم؛ سونی هم از این سیاست مولتی پلتفرم کردن بازی های سینگل پا پس کشید تا این دوران باقی مونده تا کلود (احتمالا 1 2 نسل قائدتا) رو خود پلی استیشن تمرکز کنه، سونیلازم دید جبهه پی سی رو شکل و گسترش بده، تا فهمید هنوز سال ها تا نیاز مبرم به این جبهه فاصله داره، نتیجتا تصمیم گرفت این سال هارو دوباره رو جبهه اصلی و سنتی خودش تمرکز و تقویتش کنه، که خب موقت هست، برای همین میگم ممکنه اصلا عجیب نیست که اخرای نسل 10 که دنیا به کلود نزدیک تر شده، سونی دوباره رو به پی سی بیاره...

این نظر شخصی منه و ممکنه کاملا اشتباه باشه.

اما در مورد پی سی گیمر ها: از حق نگذریم پی سی گیمری که سوپر گیمر باشه کم نداریم، اما درست میگی خیلی از پی سی گیمر هایی که به سونی فحش میدن اینطوری هستند و حالت گربه و گوشت و عدم دسترسی دارند، این صفحه میگن ماتحت لق سونی و بازی هاش که نمیاد بعد صفحه بعد دوباره تمایل نشون میدن به اومدن بازی هاش، اما حقیقتا همه اینطوری نیستند میدونم خودتم میدونی، مثلا همین فروم خودمون کلی پی سی گیمر داریم که من هیچ وقت ندیدم رفتار 2 گانه نسبت به بازی های سونی داشته باشند، بازی هارو میخرند و بازی هم میکنند، اتفاقا سوپر هاردکور هم هستند، زشته مستقیم فرد رو مثال بزنم حالت تبعیض پیدا میکنه ولی تو همین فروم خودمون زیاده، پی سی گیمر های جدی و هاردکور بیشتر از همین دسته هستند، اون غرغرو ها بیشتر کژال گیمر هستند. من از قدیم پی سی گیمر رو به عنوان یک گیمر "هاردکور" میشناختم استریوتایپی، خودمم همیشه در کنار کنسول پی سی گیمر بودم، یک نمونه +10000 ساعت فقط وارکرفت 3 بازی کردم تو گیم نت یا با هاب تو خونه لن با همسایه ها یال بعد ها انلاین، واقعا بعضی از پی سی گیمر ها سوپر هاردکور هستند این تجربه شخصی من هست، همه سبک های مهم رو بازی میکنند و محدود نیستند، پاره میکنند، واقعا پاره میکنند، به شدت ته بازی هارو در میارند، اون موقعی که تروفی اچیومنتی وجود نداشت اینا انتزاعی و تو ذهن خودشون مدل تروفی و اچیومنت گرفتن بازی میکردند، اما اره بینشون ادمایی هم هستند که اینطوری نیستند، همه جا گیمر کژال هم داریم. رو همه پلتفرم ها..
درود به شما مهرداد جان :D
اول ممنون بابت وقتی که می‌ذاری و باحوصله دلایل خودت رو مبسوط مطرح می‌کنی.

ببین این چیزی که میگی مبنی بر "پارادایم شیفتِ" سونی از انحصاریِ انضمامی به انتزاعی، منطقی به نظر میاد و به نظرم بعید نیست ولی اگر فرض رو بگیریم که سونی چنین قصدی در بازار PC داشته، انصافا عملکردش فاجعه بوده خب :D مسئله اینجاست که من هیچ‌وقت، حتی در دوران کرونا و بقیه‌های دوره‌های رُکود، از عملکرد سونی، وایبِ تغییر پارادایم به طور جدی نگرفتم. سونی خوشبختانه از نظر من و شاید متاسفانه از دیدِ برخی، از یک الگوی کلاسیک و سنتی تو این صنعت پیروی می‌کنه و حتی هنوز روح ژاپنی خودش رو حفظ کرده. این چیزی که میگی، با عملکرد عینی و ملموس سونی خیلی فاصله داشته و اگر سونی قصدِ این کار رو داشته، در عمل، کارش خوب نبوده.

ماکان (@Cloud Strife ) در ادامه‌ی صحبت‌هاش، حرف درستی زد؛ "شتر سواری دولا دولا نمیشه"!! اگر سونی واقعا بازار PC رو می‌خواد، باید یه فکر دیگه‌ای بکنه. چون هنوز معتقدم PCگیمرها سخت راضی میشن.

در رابطه با PCگیمرهای عزیز که بخش اعظم دوستان خودم رو هم تشکیل میدن (نمونه‌اش تو همین بازی‌سنتر)، مطمئناً منظورم همه نیستن! حتی این غروری که ازش حرف میزنم، یک نکته لزوما منفی نیست؛ می‌خوام بگم اون‌طوری که باید، علاقه نشون نمیدن و توگویی پورت شدن یا نشدن این بازی‌ها چندان توفیری نداره.

خودِ من هم به شدت دوست دارم همیشه یه High End PC داشته باشم ولی الان دست و بالم بسته است و نمی‌تونم :D خلاصه اگه یک درصد کسی از PCگیمرهای گرامی، چیزی از حرف‌های من به دل گرفته، من عذر می‌خوام.

یادش به خیر اون اوایل که بازیها پورت میشد برخی ها مثل @Sobhan_23 میگفت کم کم فاصله پورت ها کم میشه و چند وقت دیگه دی وان میاد و خیلی هم به این موضوع اصرار داشت:))
الانم حرفش درست دراومد و داریم دی وان رو میبینیم(البته دی وان معکوس)=))=))=))

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or