سلیقه شخصی رو بزاریم کنار و بخوایم به میانگین نظرات منتقدین نگاه کنیم Prey با متا 79 میشه یه بازی صرفا خوب و معمولی. اینکه گیمرها ازش استقبال نکردنم مستقیما به سازنده و ناشر ربط داره. در هیچ کجای دنیا نمیان علت فروش نرفتن یه محصول رو در کج سلیقگی مخاطب پیدا کنن.
چرا واقعا الان تو دوره ای هستیم که این کم محلی کردن پلیرها به یکسری از سبکها رو داریم میبینیم.
حالا از Prey بگذریم (اگه فرصت کنم یه مقاله براش مینویسم و یه تاپیک براش میزنم که اونجا از ویژگیهای بازی کمی صحبت کنیم که دوستان دیگه هم وارد بشن و نقطه نظرات خودشون هم بدن)
متای 79 این بازی هم یکی دیگه از اون نقاط رسوایی صنف منتقدهاست ، من این رو اگه بتونم اونجا بیشتر توضیح میدم.
اما مثال امروزی ترش میشه از نینجا گایدن 4 نام برد(نادیده گرفتن یا کم محلی پلیرها نسبت به یکسری از سبکها رو میگم).
که چند روز پیش گزارشی اومد که میگن مایکرو از فروش بازی راضی نیست و مثل اینکه اونطور که باید خوب کار نکرده.
بازیی که طرفدارهای سبک کرکتر اکشن/H&S باید بزارن روی سرشون حلوا حلوا کنن ، مخصوصا تو این کویری که برای این سبک طی این سالها وجود داشته.
بازی حتما یکسری مشکلاتی داره مثل تو حاشیه بردن Ryu رو اگه بشه از مشکلاتش شمرد که به مذاق طرفدارها شاید خوش نیومده باشه...
ولی پکیج کلی یه بازی عالیه و به صورت نرمال اگه تو نسلهای گذشته میومد نباید همچین سرنوشتی میداشت.
به نظرم مایکرو براش تبلیغات/بازاریابی خوبی رو هم داشت ، همه جوره کمپین پیش از انتشارش اگه نگیم عالی بود ولی خیلی فراتر از قابل قبول بود.
این مورد رو الان تو خیلی از سبکها میشه دید که سلیقه جمعی پلیرها خیلی تغییر کرده و این باعث شده یکسری از سبکهای جذاب صنعت کم فروغ بشن یا اصلا به دست فراموشی سپرده بشن.
خب جون گرفتن اونها مگه با خریده شدن معدود بازیهایی با کیفیتی که گه گاه ساخته میشه نیست؟
مثلا یه ناشری پیدا بشه که سرش به سنگ خورده و میخواد بیاد درست کار کنه و یکی از این سبکها رو دوباره زنده کنه....
ناشر چطور باید ریسک و سرمایه گذاری کنه؟
اونهم تو سبکی که پلیرها حتی همون بخشی که چپ و راست داد و فریاد میکنن و برای این سبک از بازیها گریه زاری میکنن هم حتی نمیخرنش؟!
===========
===========
در مورد هلبلید 2 هم من اصلا صحبتی نداشتم ولی باهات موافقم. (من بیشتر یه کلمه Prey رو تو کامنتهات دیدم و تریگر شدم

و خواستم بحث رو کمی باز کنم)
من هم مسئولیت شکست HB2 رو کاملا میزارم به عهده اول استودیو و بعد مایکرو.
این بازی خیلی جاهاش لنگ میزنه که عده ای میتونن اون رو تو فرمتهای دیگه ای غیر از گیمینگ هم جا بدن.
تو حالت نرمال باید یه بازی میبود که طی 3-2 سال ساخته میشد و با یه قیمت 40-30 دلاری عرضه میشد.
البته اشتباه مایکرو حتما اینجا بود که این بازی رو بیش از حد برجسته کرد و ازش یه عنوان انحصاری پرخرج تو ذهن پلیرها ساخت که خب در آخر نتیجهاش رو هم دید.