گزارش به زودی شاهد موج جدیدی از اخراجی ها در Xbox خواهیم بود

m.d.makan

کاربر فعال
شایعه :

منظور از New Business Model اینه:​

Jason Schierier "Xbox is planning major layoffs next month"​

BREAKING:
Xbox is planning major layoffs next month, Bloomberg has learned, as new CEO Asha Sharma confronts a bleak picture and plans what she calls a "reset" of the business

Screenshot 2026-06-11 013708.jpg

آشا میگه :
"ما تو 5 سال گذشته (جدای از اکتیویژن-بلیزارد) حدود 20 میلیارد دلار تو بخشهای سخت افزاری، نرم افزاری ،محتوا هزینه کردیم ولی به طور سالانه درآمدمون 500 میلیون دلار کاهش پیدا کرده.
این وضع نمیتونه به این شکل ادامه پیدا کنه."

مقاله بلومبرگ

===========
===========
حجم اخراجها که حتما بالاست.
به نظرم حتی شاید انتظار بستن چندتا استودیو رو هم میشه داشت.

آخرین ویرایش:
پلیرها احمق شدن.
حرف خوب میزنن ولی تو عمل بدوبدو بازیهای دوزاری و سالانه بی محتوا رو پیش خرید میکنن.
دیگه وقتی دیسانرد و پری نمیفروشن چی میخواد بفروشه؟
ببین تقصیر پلیر نیست به نظرم. تو نمیتونی یه بازی نیش رو بودجه AAA بریزی پاش و همینطوری بری فول پرایس به پلیرای بلاک باستر پسند بفروشی! دقیقا این اشتباه رو سونی سر دو تا بازی آخر هاوسمارک کرده و واقعا نگران آیندشم. حتی اگه خود استدیو هم چنین پلنی داره ناشر نباید زیر بار بره و بفهمونه ایدتونو نمیتونیم 70 دلار به چندین میلیون گیمر بفروشیم.

دیس آنرد و پری و دثلوپ و بازیای مشابه شاید کیفیت بالایی داشته باشن ولی تو با بودجه ای که پاشون گذاشتی مجبوری تو بازاری بفروشی که اصلا مخاطبی براش تو اون رنج قیمتی نیست. پلیری که هفتاد دلار میده میخواد ویچر و GOW و آساسینز کرید و RE و این جور چیزا بازی کنه نه یه بازی نیش.

در کل صرف کیفیت ضامن فروش یه بازی نمیشه. تو باید اسکیل و بودجه و بازار ایده ای که داری هم در نظر بگیری. مثلا COD شاید کیفیت بالایی نداشته باشه بعضی نسخه هاش، ولی مخاطباش تو زمینی هستن که اون فرنچایز توش پادشاهی میکنه.

ببین تقصیر پلیر نیست به نظرم. تو نمیتونی یه بازی نیش رو بودجه AAA بریزی پاش و همینطوری بری فول پرایس به پلیرای بلاک باستر پسند بفروشی! دقیقا این اشتباه رو سونی سر دو تا بازی آخر هاوسمارک کرده و واقعا نگران آیندشم. حتی اگه خود استدیو هم چنین پلنی داره ناشر نباید زیر بار بره و بفهمونه ایدتونو نمیتونیم 70 دلار به چندین میلیون گیمر بفروشیم.

دیس آنرد و پری و دثلوپ و بازیای مشابه شاید کیفیت بالایی داشته باشن ولی تو با بودجه ای که پاشون گذاشتی مجبوری تو بازاری بفروشی که اصلا مخاطبی براش تو اون رنج قیمتی نیست. پلیری که هفتاد دلار میده میخواد ویچر و GOW و آساسینز کرید و RE و این جور چیزا بازی کنه نه یه بازی نیش.

در کل صرف کیفیت ضامن فروش یه بازی نمیشه. تو باید اسکیل و بودجه و بازار ایده ای که داری هم در نظر بگیری. مثلا COD شاید کیفیت بالایی نداشته باشه بعضی نسخه هاش، ولی مخاطباش تو زمینی هستن که اون فرنچایز توش پادشاهی میکنه.
اابته اینها تا زمانی که زیر دست بتسدا بودن بودجه بازیهاشون منطقی بود.
البته باز هم نمیفروختن ولی از اینها کسی انتظار بازی همه پسندساز و فروش خیلی بالا نداشت.
مایکرو خواست ازشون چیزی بکشه بیرون که توانش رو نداشتن.

اما جدای از این اتفاقا همین سبکها رو باید طوری روشون سرمایه گذاری کرد که بتونن به پلیر تجاری‌باز بفروشن.

نمونش Mankind Divided یا نسخه قبلش که خیلی موفق بودن و فروش خوبی داشتن.
یا حتی Prey میتونست خیلی موفق باشه ولی بتسدا گند زد سر اسم بازی ، بازاریابی و...

آقا اصلا تحت هیچ شرایطی و با هیچ متر و معیاری نمیشه عدم موفقیت یه سری بازی رو گردن گیمرها انداخت! مگه گیمرها موظف به خرید بازی ها هستن تا استدیوها زنده بمونن؟ کی این رسالت رو بر دوش ما گذاشته؟

گیمر یه مشتریه، مشتری هم حق داره تصمیم بگیره پولشو صرف چه بازی کنه. این استدیو هست که باید با ساخت یه بازی خوب و بعد مارکت درست گیمرها رو مجاب به خرید محصولش کنه، نه اینکه انتظار داشت باشه هرچی ساخت رو همه بخرن و فروش میلیون کنه، چون یه سری فن داره و اونا از تعطیلی استدیو ناراحت میشن!

کما اینکه این همه بازی خوب داره میاد که حرف جدید برای گفتن دارن، یا بازی های سرگرم کننده ای هستن و فروش های عالی هم میکنن. اینکه یه استدیو نمیتونه یه بازی خوب و مطابق با سلیقه پلیرها و پرفروش بسازه تقصیر خودشه. یا نتونسته مارکت پوزیشن درستی داشته باشه و در درک جامعه هدفش دچار مشکل بوده، یا نسبت بودجه به فروشش اشتباه بوده و لقمه گنده تر از دهنش برداشته یا مارکتینگش افتضاح بوده. اینکه چقدر از نظر منتقدین بازی خوبی بوده هم مهم نیست چون فروش یه مبحث دیگه است!

مخلص کلام الان ساخت بازی خیلی سخت و هزینه بر شده، و از اون سخت تر جذب نظر گیمرهاست. یعنی اینکه یه بازی خوب بسازی و پلیرها هم باهاش حال کنن واقعا کار سختیه و هرکسی از پسش بر نمیاد. ولی اگه درست انجامش بدی و مارکت خوبی هم داشته باشی میتونی راحت بفروشی. اگرم فکر میکنی ایده ات خیلی نیشه، باید اسکوپت درست باشه و پول زیادی خرج نکنی که برنگرده و منجر به فیل شدنت بشه! نمیشه بازیت Redfall باشه و بعد غر بزنی چرا میخوان تعطیلم کنن. یا South of Midnight بسازی که هنوزم برای من مشخص نیست مخاطبش کیه (غیر رسانه ها) بعد تعجب کنی چرا نمیفروشه و دارن خوش گذشتمو میزنن! بعد تقصیر رو بندازی گردن پلیر و شاکی باشی چرا نیومدن زباله های منو بخرن تا من پول در بیارم بتونم با قدرت یه آشغال دیگه بسازم!

خدا به Coalition و Ninja theory رحم کنه …
ناجی جدید نخواستیم همون اسپنسر رو برگردونید.
Bloomberg Several Xbox studios, including Compulsion, Ninja Theory and Double Fine, are negotiating with Xbox as they try to avoid closure. Microsoft

Several studios in Microsoft Corp.'s Xbox gaming division, including Montreal-based Compulsion Games and San Francisco-based Double Fine, are in active negotiations to spin off as they try to thwart closure, according to people familiar with the company's plans.
Cambridge, England-based Ninja Theory, the maker of Hellblade, is also in conversations with Xbox, as are several other studios across the portfolio that are at risk of being shuttered.
The studios may still have the opportunity to buy themselves back from Xbox and go independent, although many employees will likely lose their jobs as a result, said the people, who asked not to be named because they were not authorized to speak to the press. Employees at several studios have been informed of the situation and given permission to seek new work but were told that the status of the studios is still in flux.

Update :

IMG_6699.jpeg

آخرین ویرایش:
نمیدونم واقعا مشکل از گیمر هاست یا بعضی از استودیو ها بازی هاشون رو خوب پرزنت نمیکنند، مثلا همین دیسانرد اگه اشتباه نکنم نسخه اول کلا 5 6 میلیون نسخه رو این همه پلتفرم فروخته که باز قابل قبوله ولی امار نسخه 2 گویا حدودا 2.5 میلیون نسخه است : l حتی قبل این که مایکروسافت بتزدا رو بگیره هم چنین صحبتایی بود مثلا یکی از مهندسین QA استودیو گفته بود دیس 2 بودجه ای بیشتر از اسکایریم خرجش شد در حالی که فروشش نزدیک اسکایریم هم نبود (اسکایریم تا 2023 60 میلیون فروخته، حدود 30 برابر تا 2023 فقط) فکر کن بازی به این خوشنامی و اینقدر معروف در حد نسخه جدید و دنباله رسمی و مستقیم دیس انرد اینقدر فروخته....

Former Arkane designer says Dishonored 2 cost more to make than Skyrim, and while it didn't meet Bethesda's sales expectations, the series' reputation still 'saved the studio'

همینجا میگه که اون موقع هم به دلیل اعتبار بالای استودیو و بازی هاش، تعطیل نشدند وگرنه با منطق بازار همون موقع باید تعطیل میشدند، باز دم بتزدا گرم که پدیده ای به اسم "اعتبار بازی و استودیو و سبک کاری" براش چنان اهمیت داشت که به منطق بازار تریجیحش میداد....

حیف، چند تا ایمرسیو سیم تا این حد حرفه ای مگه داریم تو این صنعت؟ دیس انرد 1 رو رو پی اس 3 ترکونده بودم، رو کنسول پسرداییم ریمسترش رو +200 ساعت بازی کردم تا پلت شد تقریبا کلهم بدون گاید اینقددددر که همه جوره بازی رو تموم کردم اکثر تروفی هارو طبیعی گرفتم، تازه همین چند روز پیش یادش افتادم رو پی اس 5 دانلود کردم که رو کنسول خودمم ریمسترش رو پلت کنم، بین این همه بازی رنگارنگ نسل جدید یهو. فاز این اومد دوباره، چند سال پیش حدودا 2 سال و 80 ساعت طول کشید تا نسخه دوم رو رو سخت ترین دیفیکالتی بدون کشتن حتی یک نفر و کاملا استیلت تموم کردم، با اینکه میتونستم راش بدم (استیلت) و کل پلی ترو رو با 10 ساعت جمعش کنم (چه بسا 4 5 ساعت) ولی چناااااااااااان طراحی مرحله خارق العاده و گیم پلی ایمرسیو بازی برام لذت بخش بود که شاید باورتون نشه ولی برای پلی ترو استیلت و بدون کشتن، تک تک، به معنای واقعی تک تک انمی های کل بازی رو از صفر تا صد، بیهوش و خنثی کردم، قشنگ یادمه، میتونستم اکثر مرحله هارو راحت رد کنم استیلت، اما چنان گیم پلی بازی برام لذت بخش بود که با وجود عدم نیاز به درگیری با انمی ها (میخواستم تروفی نان لتال و استیلت رو بگیرم) ولی بازم با تک تک انمی ها به معنای واقعی درگیر شدم و تک تک رو خنثی کردم بدون اینکه لو برم و استیلت به هم بخوره، طوری که گوشه کنار بازی همه اش همچین تپه هایی از انمی های خنثی شده میساختم تو هر مرحله چندین تپه:

Dishonored 2_20210905125457_1-min.png

هی خنثی میکردم بعد یک گوشه مثل اینجا پنهان میکردم که پیدا نشند و لو نرم، سرتاسر بازی پر از این تپه ها شد، بدون حتی1 ثانیه یک خط گاید دیدن، اینجا راجع بهش گفته بودم، در حالی که اگه فقط دنبال تموم کردن و تروفی بودم، هم 90 درصد انمی هارو دور میزدم و رد میگردم و استیلت میرفتم زیر 5 10 ساعت تمومش میکردم هم گاید میدیدم، چه میدونم ایزی میرفتم، ولی 80 و خرده ای ساعت یک پلی ترو طول کشید تا فول 100 درصد طبیعی و داینامیک و خودم با یادگیری خودم رو سخت ترین بازی کنم، هر انمی که خنثی میکردم به اندازه یک مینی گیم مدرن حال میداد، تک تک انمی ها تک تک موقعیت ها و طراحی مرحله اشون شاهکار بودن، تک تک رو با لذت طبیعی شکار و خنثی کردم بدون اینکه استیلت به هم بخوره، چند تا بازی همچین امکاناتی طراحی مرحله ای گیم پلی ایمرسیوی در اختیارت قرار میده مگه که ارکین دیگه بازی نسازه؟ : (

حیف........

بالا بریم پایین بیایم این صنعت مثل تمامی کسب و کار های دیگه بر اساس سود اداره میشه.
این که وای چه قدر آرکین خلاقه
چه قدر تو صنعت گیم تک هستن
چه قدر دوست داشتنی و نابغه هستن
و ........
برای یک مدت کوتاه جوابه
بعدش باید رفت سراغ این که چه قدر فروختی؟چه قدر هزینه کردی؟
در نهایت چه قدر سود کردی.
آرکین حقیقتش اینه که سودده نیست حتی در زمانی که عضوی از ایکس باکس هم نشده بود ..
کسب و کاری هم که نتونه سود بده سرانجامش مشخصه
حتی اگه بتونن مذاکره کنن و مستقل هم بشن دو یا سه سال دیگه همین سرنوشت الان سرشون میاد

این استودیوها حتی اگه با یه جمع 20-10 نفره هم بتونن از مایکرو بیان بیرون و تعطیل نشن باید خوشحال بود.
تعطیل شدنشون خیلی افتضاحه.
مثلا NT واقعا میتونن ادامه بدن و ناشر ثردپارتی بگیرن ، تو بهترین وقت نمایش از Senua هم که داشتن و نهایتا یه هماهنگی با مایکرو میخواد که نجات پیدا کنن.
فکر نکنم بازیشون بودجه اونچنانی هم بخواد.

این استودیوها تعدیلی که قطعا دارن ولی به امید اینکه هیچکدومشون تعطیل نشن.

مثل اینکه به Ninja Theory هم اطلاع داده شده که به زودی تعطیلش میکنن و الان امیدوارن تا روز موعود یه خریدار پیدا کنن، وگرنه خداحافظ.
تکلیف سونا چی میشه؟
تازه توی گیم جدید میتونست با دو نفر همزمان بجنگه...

مثل اینکه به Ninja Theory هم اطلاع داده شده که به زودی تعطیلش میکنن و الان امیدوارن تا روز موعود یه خریدار پیدا کنن، وگرنه خداحافظ.
اینا که میدونستن میخوان درش رو تخته کنن چرا بعد کلی تبلیغ xbox is back بازی جدیدشون رو نشون دادن ؟
آشا مثل اسپنسر showman ه فقط ، برای اینکه سر فن ها شیره بماله هردروغی میگه اینا هم عادت دارن باور میکنن .

اینسایدر معروف SneakersSo هم گفته این داستان انحصاری کردن هم فقط برای نمایش بوده همین الان گفتگو داخلی هست چطور معکوسش کنن .
امیدوارم فروش خوب E-day روی ps5 باعث بشه بودجه ۴۰۰ میلیونیش دراد سرنوشت کوالیشن و ip gears مثل اینا نشه .

IMG_6701.jpeg

ایده مایکروفن در توجیه رویکرد مایکرو اینه: چقدر فروختی؟ چقدر هزینه کردی؟ چقدر سود کردی؟ کسب و کاری هم که سود نده باید انداخت سطل اشغال، بدون اپسیلون همدلی؛ رسما انگار یک سهامداری هست که اصن نمیدونه بازی چیه.... گیمر بماند. واقعا اینا گیمر هستند؟

با همین ایده بازار، ملت مخالف این هستند که ابربازی هایی مثل الدر اسکلرولز انحصاری و قربانی پلتفرم شکست خورده ای بشه که نه سود درست میکنه (کمتر از کانال یوتوبش به گفته مدیر اصلی) نه اینده مشخصی داره که اصن میمونه نمیمونه واگذار میشه نمیشه...

آخرین ویرایش:
عجب افتضاحی !! تا حالا سابقه داشته ی پروژه معرفی بشه بعد استدیوش کمتر از یک ماه درش تخته بشه ؟
به نظرم فاتحه Xbox رو بخونیم چون هنوزم در رو همون پاشنه میگرده و همچنان همون ر*دمان
انگار اصلا معلوم نیست میخوان چیکار کنن!
اگه میخوان ایکس باکس رو‌ جمع کنن، چرا انحصاری میکنن؟
اصلا چرا اجازه دادن بازی جدید نینجا تئوری معرفی بشه؟

اصلا چرا این همه استودیو و ناشر خریدن که الان بخوان تعطیل کنن؟

بعضی از این فن بوی های مایکرو واقعا باعث خجالت و شرم کل کامیونیتی گیمر ها هستند.

ایده اش در توجیه رویکرد مایکرو اینه: چقدر فروختی؟ چقدر هزینه کردی؟ چقدر سود کردی؟ کسب و کاری هم که سود نده باید انداخت سطل اشغال، بدون اپسیلون همدلی؛ رسما انگار یک سهامداری هست که اصن نمیدونه بازی چیه.... گیمر بماند. واقعا اینا گیمر هستند؟

با همین ایده بازار، ملت مخالف این هستند که ابربازی هایی مثل الدر اسکلرولز انحصاری و قربانی پلتفرم شکست خورده ای بشه که نه سود درست میکنه (کمتر از کانال یوتوبش به گفته مدیر اصلی) نه اینده مشخصی داره که اصن میمونه نمیمونه واگذار میشه نمیشه...

چقدر وحشتناک این فن بوی های مایکرو و فن های یک شبه بتزدا و امثالهم، از تعطیلی استودیو ها حتی دفاع میکنند، اسیب شناسی و تحلیل یک حرفه، دفاع و توجیه یک حرف دیگه، الکی هم فاز منطق برندارید، منطق اگر داشتید، با همین منطق، اول از همه باید اکس باکس رو میزدید. ولی منطق شما فقط یک سوگیری هست، جایی که بحث اکس باکس باشه خبری ازش نیست تا استودیو ها تعطیل میشند یهو منطقتون میاد بیرون،

حیف این همه ابر استودیو که شماها فن پلتفرمشون هستید. باز دم فروبری و ادمای مثل فروبری گرم، سوپر فنه ولی من ندیدم هیچ وقت اکس باکس رو به "بازی" ترجیح بده، هنوز یادمون نرفته برای تعطیلی تنگو هم دلایل منطقی میاوردید و ککتونم نمیگزید، وقتی مایکرو بتزدا رو خرید، از همین، از همین، ناراضی بودیم. قابل پیشبینی بود این روز ها. فکر کن حتی ستینگ توجیه کردنشونم بر اساس مسخره کردن عشق و علاقه ماست...!!!

حیف.
همیشه این بحث سود و ضرر بوده چه بسا تعداد تعطیلی های استدیوهای قدیم خیلی بیشتر بوده منتها الان به چشممون نمیاد چون خیلیارو شاید یادمون نیاد یا اصلا نشناسیم. یا خیلیا که ادغام شدن بعد ها.
اینکه قبلا بازیای خلاقانه و پرریسک میتونستیم بیشتر ببینیم مخصوصا نسل شیشم به قبل این بوده که کلا فاز درآمد زایی از گیم واسه ناشرا عجیب بوده. مثلا میگفتن ده تا میسازیم یکیش بفروشه خرج 9 تای دیگه رو دربیاره. ولی الان ده تا بسازن 8 تاش بفروشه 2 تاش نفروشه استدیو رو باید درشو تخته کنن از بس ضرر میدن.

یعنی در کل این بحث بیزنس همیشه بوده منتها بنا به شرایط تغییر کرده.
اینم به هر حال یه حقیقتیه وقتی مایکروسافت میبینه دو سه تا بازی از یه استدیو پشت هم با بودجه AAA نمیفروشه که هیچ، حتی پلی تایم درستیم تو گیم پسی که فقط کافیه کاربر بازی نصب کنه نداره واقعا چاره ای میمونه براش؟ طرف میگه حتی کاربر حاضر نشده روش کلیک کنه 20 گیگ بازی رو نصب کنه چه برسه اینکه پرداخت درون برنامه ای داشته باشه یا بخواد بخرتش.

اصلا چرا این همه استودیو و ناشر خریدن که الان بخوان تعطیل کنن؟
گیم پس. اسپنسر یه شب که دودای سنگین پای منقل میگرفت فکر کرد بیزنس پلن نتفلیکس تو ویدیوگیم هم جواب میده. هرچند الان حتی شبکه های استریم هم مجبور شدن اکران داشته باشن چون خرج فیلماشون درنمیاد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or