گزارش به زودی شاهد موج جدیدی از اخراجی ها در Xbox خواهیم بود

m.d.makan

کاربر فعال
شایعه :

منظور از New Business Model اینه:​

Jason Schierier "Xbox is planning major layoffs next month"​

BREAKING:
Xbox is planning major layoffs next month, Bloomberg has learned, as new CEO Asha Sharma confronts a bleak picture and plans what she calls a "reset" of the business

Screenshot 2026-06-11 013708.jpg

آشا میگه :
"ما تو 5 سال گذشته (جدای از اکتیویژن-بلیزارد) حدود 20 میلیارد دلار تو بخشهای سخت افزاری، نرم افزاری ،محتوا هزینه کردیم ولی به طور سالانه درآمدمون 500 میلیون دلار کاهش پیدا کرده.
این وضع نمیتونه به این شکل ادامه پیدا کنه."

مقاله بلومبرگ

===========
===========
حجم اخراجها که حتما بالاست.
به نظرم حتی شاید انتظار بستن چندتا استودیو رو هم میشه داشت.

آخرین ویرایش:
پری رو چرا در نظر نگیری؟ یکی از بهترینا بود :D خیلی چیزای یونیک داشت.

دث‌لوپ هم میتونم درک کنم به خاطر روگ‌لایک بودنش همه خوششون نمیاد ولی اینکه بگی خوشم نیمد پس دربشون رو تخته کنید خیلی ستمه دیگه :D واقعا بازی جالبی بود. شروعش سخت بود اما وقتی قلقش رو میگرفتی و سلاح و آیتمای خوب پیدا میکردی همه چیز عالی میشد.
منظورم اینه که فقط Dishonored به تنهایی برای نشون دادن کیفیت کار استودیو کافی هست. وگرنه مجموع ساخته‌هاشون رو در نظر بگیریم یکی از بهترین‌ها به حساب میان.

یه جوری بخش گیمینگ استخون تو گلو ماکروسافت شده هی داره خودش رو به در و دیوار میزنه که استخون رو دربیاره. باور کنید دن متریک میموند و بهش بیشتر وقت میدادن وضع این نمیشد. بدبخت فقط یه قیمت گذاری اشتباه کرد و یه حرف مفت که هر کی ناراحته 360 بگیره زد ولی بازم تهش دنبال بازی تو کنسول بود. اون گند با یه عذرخواهی یه 90 درجه خم شدن حل میشد.

تعطیلی استدیوها توسط شرکت های بزرگ خیلی نامردیه و واقعا همه اذیت میشیم، مخصوصا فن هاشون، اما به نظرم قبل فحش دادن به مایکروسافت یه سوال رو از خودمون بپرسیم، اگه این استدیوها مستقل بودن میتونستن تا الان دوام بیارن؟

به نظرم مساله همینجاست. ما الان کلی استدیو داشتیم که تعطیل شدن رفته. یحتمل این استدیوها هم اگه مستقل بودن زودتر از این حرفا درشون تخته میشد. سابقه و اینکه قبلا چه بازی هایی ساختن هم مهم نیست. من به عنوان یه نیمچه پیرمرد به چشم خود تعطیلی استدیوهایی رو دیدم، که امثال آرکین و کامپولشن در مقابلشون هیچن! اونم فقط بخاطر یه بازی بد! استدیوهایی مثل Silicon Knight یا Factor 5 و Free Radical Design و ...

کامپولشن مثلا از بیخ و بن که همچین خیلی شاهکار ساز نبودن، Contrast و We Happy Few و بعدم یه بازی متوسط مثل South of Midnight! وقتی خودت بری سراغ ساخت بازی که عوض گیمرها برای رسانه ها درست شده و دنبال این باشی یه سری آدم بخاطر مسایل غیر گیم برات دست بزنن، نتیجه میشه همین.

یا آرکین. من درک میکنم چقدر تعطیل شدن این استدیو دردناکه، بخصوص ماها که با دیشنورد (دیز آنرد) این همه خاطره داریم، ولی کارنامه استدیو تو این چند سال اخیر چی بوده؟ نمیدونم Deathloop چقدر بازی پرفروشی بود و میشه بهش گفت موفقیت تجاری یا نه، اما شکست تجاری بزرگی مثل Redfall به همین سادگی جبران نمیشه. اگه خبر تعطیلی راست باشه یعنی Blade هم بازی خوبی در نیومده و تولید جالبی نداشته.

واقعیت اینه که ویدئو گیم خیلی بی رحمه. استدیوها اگه ساپورت یا کلا منابع مالی درستی نداشته باشن به راحتی با یه شکست تعطیل میشن. چون هزینه تولید بالاست و برنگرده راهی برای ادامه دادن نیست. اقتصاد هم سابقه و علاقه گیمرها و این چیزا نمیشناسه. خیلی ریاضی وار چرتکه میندازه میگه آیا به نسبتی پولی که میخوری درآمد هم میسازی یا نه؟ اگه جواب بله بود، میمونی، نه حذف میشی. حالا هرکی میخوای باشی باش.

مثلا یه خبری الان هست که ظاهرا Don't Nod هم به مرز ورشکستگی رسیده. عنقریب اینا هم به زودی میرن پی رد کارشون و تمام. تعارف وجود نداره. اینکه فکر کنیم مایکروسافت چون پول داره باید تا ابد از استدیوهای درپیت ساز حمایت کنه هم درست نیست، چون برعکس اینا به کلیت بیزنسش دارن آسیب میزنن. نه گیم پسش چیز خوبیه که بگه جهنم، میسازم این بازی هارو میریزم توش کاتالوگم قوی بشه، و نه بازی های واقعا خوبی هستن که بگیم اگه نمیفروشن دستکم یه پرستیژی برای برند میارن. هیچی نیستن! من بودم که زودتر میفرستادمشون اون دنیا:دی

ولی در کل امیدوارم بتونن بازخرید کنن استدیو رو و مستقلا به حیاتشون ادامه بدن. هرچند من خیلی بعید میدونم اینا با این سطح از بازیسازی بتونن بیشتر از یکی دوسال دوام بیارن! مگه اینکه دست از آشغال سازی بردارن، برگردن دوباره سراغ گیم های خوب و خلاقانه جمع و جور و اینجوری زنده بمونن.

اسم یه استودیو صرفا اعتباری نداره آدمهایی که داخل کار می کنند بهش اعتبار می دهند و این آدم ها هم بالاخره یه روز ی یا بازنشسته می شن یا جا به جا می شن ، نمونش bioware سایه اون چیزی که ۱۵ سال پیش بود هم نیست

• Like
Reactions: Love Console
قبلا یبار گفتم مایکروسافت با خریدن این استدیوها بزرگترین خدمت رو به ویدیو گیم و خود این استدیو ها کرد چون اینا به هر حال همون 7-8 سال پیش تعطیل میشدن. در اصل حاضر شد یه پولی رو آتیش بزنه بلکه 4 تا استدیو بازیسازی رو حفظ کنه. اینکه تو یک دهه نتونستن یه خروجی قابل قبول داشته باشن دیگه مقصرش هرکی باشه مایکرو نیست.
Unpopular opinion:
Embracer هم در سطح گسترده کم و بیش همین کار رو کرد :D

جدی چطور میشه هر چی بازی Immersive Sim هست خودش و خاندانش یه جا نابود بشه؟ 😯 اون از Deus Ex، بعدش Perfect Dark، حالا هم شایعات مربوط به Arkane. امیدوارم درست نباشه و لعنت به مایکروسافت اگر اینا رو تعطیل کنه.
پلیرها احمق شدن.
حرف خوب میزنن ولی تو عمل بدوبدو بازیهای دوزاری و سالانه بی محتوا رو پیش خرید میکنن.
دیگه وقتی دیسانرد و پری نمیفروشن چی میخواد بفروشه؟
====
واقعا فکرش رو نمیکردم که اینها بخوان تعطیل بشن ، کامپالژن ، نینجا تئوری ، دابل فاین و حتی 343/Halo Studios رو فکرش رو میکردم ولی اینهارو نه.
=========
اشکالی نداره بخش زیادی از استعداد خوبهاش که قبلا با رافائل کولانتونیو رفته بودن، مابقیشون هم میرن اونجا یا استودیوی جدید میزنن.
بودجه گذاشتن و حمایت روی این استودیوهایی که بازیهای خاص میسازن انصافا کار این کمپانیها نیست.
تا همینجا هم دست مایکرو درد نکنه ولی عملا میخواستن از آرکین یه خروجی بگیرن که تخصصشون نبود.

اینها باید مستقل بشن و با حمایت پلیرها (تحت ارلی اکسس و...) بازیهاشون رو توسعه بدن.

تعطیلی استدیوها توسط شرکت های بزرگ خیلی نامردیه و واقعا همه اذیت میشیم، مخصوصا فن هاشون، اما به نظرم قبل فحش دادن به مایکروسافت یه سوال رو از خودمون بپرسیم، اگه این استدیوها مستقل بودن میتونستن تا الان دوام بیارن؟

به نظرم مساله همینجاست. ما الان کلی استدیو داشتیم که تعطیل شدن رفته. یحتمل این استدیوها هم اگه مستقل بودن زودتر از این حرفا درشون تخته میشد. سابقه و اینکه قبلا چه بازی هایی ساختن هم مهم نیست. من به عنوان یه نیمچه پیرمرد به چشم خود تعطیلی استدیوهایی رو دیدم، که امثال آرکین و کامپولشن در مقابلشون هیچن! اونم فقط بخاطر یه بازی بد! استدیوهایی مثل Silicon Knight یا Factor 5 و Free Radical Design و ...

کامپولشن مثلا از بیخ و بن که همچین خیلی شاهکار ساز نبودن، Contrast و We Happy Few و بعدم یه بازی متوسط مثل South of Midnight! وقتی خودت بری سراغ ساخت بازی که عوض گیمرها برای رسانه ها درست شده و دنبال این باشی یه سری آدم بخاطر مسایل غیر گیم برات دست بزنن، نتیجه میشه همین.

یا آرکین. من درک میکنم چقدر تعطیل شدن این استدیو دردناکه، بخصوص ماها که با دیشنورد (دیز آنرد) این همه خاطره داریم، ولی کارنامه استدیو تو این چند سال اخیر چی بوده؟ نمیدونم Deathloop چقدر بازی پرفروشی بود و میشه بهش گفت موفقیت تجاری یا نه، اما شکست تجاری بزرگی مثل Redfall به همین سادگی جبران نمیشه. اگه خبر تعطیلی راست باشه یعنی Blade هم بازی خوبی در نیومده و تولید جالبی نداشته.

واقعیت اینه که ویدئو گیم خیلی بی رحمه. استدیوها اگه ساپورت یا کلا منابع مالی درستی نداشته باشن به راحتی با یه شکست تعطیل میشن. چون هزینه تولید بالاست و برنگرده راهی برای ادامه دادن نیست. اقتصاد هم سابقه و علاقه گیمرها و این چیزا نمیشناسه. خیلی ریاضی وار چرتکه میندازه میگه آیا به نسبتی پولی که میخوری درآمد هم میسازی یا نه؟ اگه جواب بله بود، میمونی، نه حذف میشی. حالا هرکی میخوای باشی باش.

مثلا یه خبری الان هست که ظاهرا Don't Nod هم به مرز ورشکستگی رسیده. عنقریب اینا هم به زودی میرن پی رد کارشون و تمام. تعارف وجود نداره. اینکه فکر کنیم مایکروسافت چون پول داره باید تا ابد از استدیوهای درپیت ساز حمایت کنه هم درست نیست، چون برعکس اینا به کلیت بیزنسش دارن آسیب میزنن. نه گیم پسش چیز خوبیه که بگه جهنم، میسازم این بازی هارو میریزم توش کاتالوگم قوی بشه، و نه بازی های واقعا خوبی هستن که بگیم اگه نمیفروشن دستکم یه پرستیژی برای برند میارن. هیچی نیستن! من بودم که زودتر میفرستادمشون اون دنیا:دی

ولی در کل امیدوارم بتونن بازخرید کنن استدیو رو و مستقلا به حیاتشون ادامه بدن. هرچند من خیلی بعید میدونم اینا با این سطح از بازیسازی بتونن بیشتر از یکی دوسال دوام بیارن! مگه اینکه دست از آشغال سازی بردارن، برگردن دوباره سراغ گیم های خوب و خلاقانه جمع و جور و اینجوری زنده بمونن.
وقتی یه کمپانی بزرگ یه استودیو رو میخره یه بینشی داره. همینجوری میدون تره بار که نیستش بری بخری. من حرفم با ماکروسافت نیست سونی بدتر. بلوپوینت غیر شاهکار چی بیرون داد. به همین راحتی استودیو رو بستند. کلا سونی هر چی بست من حرص خوردم. از ژاپن استودیو بگیر تا اوولوشن تا همین بلوپونت. گاون به خدا

• Like
Reactions: dark souls
حالا حتی Prey رو هم در نظر نگیریم، Dishonored به تنهایی یکی از بازی‌های برجسته این صنعت هست. مرحله A Crack in the Slab نقطه اوج بازی‌سازی هست، واقعا چطور میشه اینا رو تعطیل کرد؟ باور نمیشه و هنوز امیدوارم واقعیت نداشته باشه.
واقعا حیف :(
اما به نظرم با احترام به دیسانردها .... به نظر من Prey کنار Deus ex Mankind Divided بهترین ایمرسیوسیم های تاریخ هستن ، روی دستشون نیومده و نمیاد.
جز اینکه خود اینها تو اون سطح و با اون بودجه بخوان همچین خروجی تحویل بد.
=============
=============
بعضی از دوستهان شکلی کامنت میدید که انگاری آرکین استودیو درجه دویی ، چیزی بوده.
اینها پشت به پشت شاهکار ساختن.
از Dark messiah بگیر تا وقتی که بتسدا بالا سرشون بود و Prey رو دادن.

پلیرها احمق شدن.
حرف خوب میزنن ولی تو عمل بدوبدو بازیهای دوزاری و سالانه بی محتوا رو پیش خرید میکنن.
دیگه وقتی دیسانرد و پری نمیفروشن چی میخواد بفروشه؟
====
واقعا فکرش رو نمیکردم که اینها بخوان تعطیل بشن ، کامپالژن ، نینجا تئوری ، دابل فاین و حتی 343/Halo Studios رو فکرش رو میکردم ولی اینهارو نه.
=========
اشکالی نداره بخش زیادی از استعداد خوبهاش که قبلا با رافائل کولانتونیو رفته بودن، مابقیشون هم میرن اونجا یا استودیوی جدید میزنن.
بودجه گذاشتن و حمایت روی این استودیوهایی که بازیهای خاص میسازن انصافا کار این کمپانیها نیست.
تا همینجا هم دست مایکرو درد نکنه ولی عملا میخواستن از آرکین یه خروجی بگیرن که تخصصشون نبود.

اینها باید مستقل بشن و با حمایت پلیرها (تحت ارلی اکسس و...) بازیهاشون رو توسعه بدن.
larp زیاده به لطف یوتیوب و لایو استریمینگ طرف دو تا ویدیو میبینه ادای فن در میاره وقتی هم کسی حمایت نمیکنه (حتی در حد گیم پس) نمیشه خرده گرفت که چرا پول خرج این چیزا نمیشه

• Like
Reactions: m.a.t and m.d.makan
وقتی یه کمپانی بزرگ یه استودیو رو میخره یه بینشی داره. همینجوری میدون تره بار که نیستش بری بخری. من حرفم با ماکروسافت نیست سونی بدتر. بلوپوینت غیر شاهکار چی بیرون داد. به همین راحتی استودیو رو بستند. کلا سونی هر چی بست من حرص خوردم. از ژاپن استودیو بگیر تا اوولوشن تا همین بلوپونت. گاون به خدا

مشکل اینجاست که دقیقا عین میدون تره بار خرید کردن. مایکروسافت چرا باید اصلا کامپولشن رو میخرید؟ استدیویی که کل کارنامه اش دو تا بازی AA متوسطه! اونم در بهترین حالت! بعد بهشون یه بودجه عظیم بده تا همون بازی نهایت متوسط رو اینبار با اسکیل خیلی بزرگ تر بسازن تا تبدیل بشه به یه شکست تجاری! مایکروسافت یه سرویسی به اسم گیم پس داره، و با خودش گفت باید تا میتونم استدیو بخرم تا بازی هاشون انحصاری بیان رو این سرویس کاتالوگم قوی بشه. با این تز کذایی یه دسته چک سفید امضا دادن دست یه سری کودن اونا هم از اکتی ویژن بلیزارد بگیر تا همین استیدوهای کوچیک رو خریدن نتیجه شد این.

سونی البته وضعش فرق داره. سونی تو خرید استدیو برعکس خیلی محتاطه و سراغ هرکسی نمیره. باید یه استدیو خفن باشه و اصولا تجربه کاری موفق هم داشته باشن. این وسط جیمبو سر رویای ساختن گس های پول ساز شامورتی گری های سنگین کرد. از خرید بانجی با اعداد عجیب غریب بگیر تا راه انداختن استدیوهای تازه برای ساخت گس و همین رویا هم باعث تعطیلی استدیویی مثل Blue Point شد. ولی هیچ وقت به این شکل فله ای استدیو نخریده. نه پولشو داره و نه انقدر احمقه. همیشه هم گفتن تمایلی ندارن فله ای استدیو اضافه کنن و تمایلشون رشد ارگانیکه، چون مدیریت این همه استدیو، و تامین هزینه هاشون کار راحتی نیست.

من برعکس امیدوارم مدیر جدید دیکتاتور وار بزنه و قلع و قمع کنه.
سیاست خرید استودیوی فله ای برای مدتی جذاب بود اگه جواب میداد ، خب همه دیدیم که خیلیهاشون تو زرد از آب در اومدن.

فقط تو این بازنگری ها و ریست شدن‌ها خیلی دوست دارم Turn 10 دوباره پا بگیره ، با تیم جدید و آدمهای درست.

این سیاست استخدام 18 ماهه کارمندها رو هم نمیدونم هنوز تو استودیوهاشون برقراره یا نه ، اگه قراره که استودیوی فرست پارتی داشته باشن این قانون مزخرف و خونه خراب کن رو باید کلا اسید بریزن روش.

خدا به Coalition و Ninja theory رحم کنه …
ناجی جدید نخواستیم همون اسپنسر رو برگردونید.
باور کن فرق نمیکنه از بالا دستور میاد این بدبخت هم باید اجرا کنه. نادلا عصبانی هست و از روز اول هم دید خوبی به بخش گیم نداشت الان نمیشه نزدیک دفترش شد.

مشکل اینجاست که دقیقا عین میدون تره بار خرید کردن. مایکروسافت چرا باید اصلا کامپولشن رو میخرید؟ استدیویی که کل کارنامه اش دو تا بازی AA متوسطه! اونم در بهترین حالت! بعد بهشون یه بودجه عظیم بده تا همون بازی نهایت متوسط رو اینبار با اسکیل خیلی بزرگ تر بسازن تا تبدیل بشه به یه شکست تجاری! مایکروسافت یه سرویسی به اسم گیم پس داره، و با خودش گفت باید تا میتونم استدیو بخرم تا بازی هاشون انحصاری بیان رو این سرویس کاتالوگم قوی بشه. با این تز کذایی یه دسته چک سفید امضا دادن دست یه سری کودن اونا هم از اکتی ویژن بلیزارد بگیر تا همین استیدوهای کوچیک رو خریدن نتیجه شد این.

سونی البته وضعش فرق داره. سونی تو خرید استدیو برعکس خیلی محتاطه و سراغ هرکسی نمیره. باید یه استدیو خفن باشه و اصولا تجربه کاری موفق هم داشته باشن. این وسط جیمبو سر رویای ساختن گس های پول ساز شامورتی گری های سنگین کرد. از خرید بانجی با اعداد عجیب غریب بگیر تا راه انداختن استدیوهای تازه برای ساخت گس و همین رویا هم باعث تعطیلی استدیویی مثل Blue Point شد. ولی هیچ وقت به این شکل فله ای استدیو نخریده. نه پولشو داره و نه انقدر احمقه. همیشه هم گفتن تمایلی ندارن فله ای استدیو اضافه کنن و تمایلشون رشد ارگانیکه، چون مدیریت این همه استدیو، و تامین هزینه هاشون کار راحتی نیست.
اگه اینجور باشه ته ظلم و بی عدالتی هست که یه گاو توهمات فانتزی گس بزنه و چوبش رو یه استودیو دیگه بخوره. این بدبختا تازه داشتن بازی خودشون رو میساختن که اینجوری شد.
به نظرم سونی داره روی چیزهای دیگه سرمایه گذاری میکنه واسه همین هر جا خرج اضافی باشی تو نطفه خفه میکنه. مثلا با خیلی از این شبکه های استریمر قرارداد داره که سریال و فیلم بسازه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or