تعطیلی استدیوها توسط شرکت های بزرگ خیلی نامردیه و واقعا همه اذیت میشیم، مخصوصا فن هاشون، اما به نظرم قبل فحش دادن به مایکروسافت یه سوال رو از خودمون بپرسیم، اگه این استدیوها مستقل بودن میتونستن تا الان دوام بیارن؟
به نظرم مساله همینجاست. ما الان کلی استدیو داشتیم که تعطیل شدن رفته. یحتمل این استدیوها هم اگه مستقل بودن زودتر از این حرفا درشون تخته میشد. سابقه و اینکه قبلا چه بازی هایی ساختن هم مهم نیست. من به عنوان یه نیمچه پیرمرد به چشم خود تعطیلی استدیوهایی رو دیدم، که امثال آرکین و کامپولشن در مقابلشون هیچن! اونم فقط بخاطر یه بازی بد! استدیوهایی مثل Silicon Knight یا Factor 5 و Free Radical Design و ...
کامپولشن مثلا از بیخ و بن که همچین خیلی شاهکار ساز نبودن، Contrast و We Happy Few و بعدم یه بازی متوسط مثل South of Midnight! وقتی خودت بری سراغ ساخت بازی که عوض گیمرها برای رسانه ها درست شده و دنبال این باشی یه سری آدم بخاطر مسایل غیر گیم برات دست بزنن، نتیجه میشه همین.
یا آرکین. من درک میکنم چقدر تعطیل شدن این استدیو دردناکه، بخصوص ماها که با دیشنورد (دیز آنرد) این همه خاطره داریم، ولی کارنامه استدیو تو این چند سال اخیر چی بوده؟ نمیدونم Deathloop چقدر بازی پرفروشی بود و میشه بهش گفت موفقیت تجاری یا نه، اما شکست تجاری بزرگی مثل Redfall به همین سادگی جبران نمیشه. اگه خبر تعطیلی راست باشه یعنی Blade هم بازی خوبی در نیومده و تولید جالبی نداشته.
واقعیت اینه که ویدئو گیم خیلی بی رحمه. استدیوها اگه ساپورت یا کلا منابع مالی درستی نداشته باشن به راحتی با یه شکست تعطیل میشن. چون هزینه تولید بالاست و برنگرده راهی برای ادامه دادن نیست. اقتصاد هم سابقه و علاقه گیمرها و این چیزا نمیشناسه. خیلی ریاضی وار چرتکه میندازه میگه آیا به نسبتی پولی که میخوری درآمد هم میسازی یا نه؟ اگه جواب بله بود، میمونی، نه حذف میشی. حالا هرکی میخوای باشی باش.
مثلا یه خبری الان هست که ظاهرا Don't Nod هم به مرز ورشکستگی رسیده. عنقریب اینا هم به زودی میرن پی رد کارشون و تمام. تعارف وجود نداره. اینکه فکر کنیم مایکروسافت چون پول داره باید تا ابد از استدیوهای درپیت ساز حمایت کنه هم درست نیست، چون برعکس اینا به کلیت بیزنسش دارن آسیب میزنن. نه گیم پسش چیز خوبیه که بگه جهنم، میسازم این بازی هارو میریزم توش کاتالوگم قوی بشه، و نه بازی های واقعا خوبی هستن که بگیم اگه نمیفروشن دستکم یه پرستیژی برای برند میارن. هیچی نیستن! من بودم که زودتر میفرستادمشون اون دنیا
ولی در کل امیدوارم بتونن بازخرید کنن استدیو رو و مستقلا به حیاتشون ادامه بدن. هرچند من خیلی بعید میدونم اینا با این سطح از بازیسازی بتونن بیشتر از یکی دوسال دوام بیارن! مگه اینکه دست از آشغال سازی بردارن، برگردن دوباره سراغ گیم های خوب و خلاقانه جمع و جور و اینجوری زنده بمونن.