خبر رسمی سونی استودیوی Bluepoint Games را تعطیل کرد

K I 1 1 E R

ناظم انجمن
1771527538191.png

سونی امروز رسماً اعلام کرد که استودیوی Bluepoint Games (سازنده ریمیک‌های تحسین‌شده Demon's Souls و Shadow of the Colossus) را تعطیل می‌کند. این تصمیم پس از بررسی‌های اخیر کسب‌وکار گرفته شده و حدود ۷۰ نفر از کارکنان این استودیو شغل خود را از دست خواهند داد. استودیو که در سال ۲۰۲۱ توسط سونی خریداری شده بود، آخرین پروژه‌اش (یک بازی لایو سرویس God of War) در ژانویه ۲۰۲۵ کنسل شد و حالا پس از حدود پنج سال بدون انتشار بازی جدید، کاملاً بسته می‌شود.
 
یکی از ده‌ها دلیلی که با خریده شدن استودیوهای مستقل توسط غول‌های صنعت مخالفم، همین بلایی هست که سر امثال Bluepoint اومده و متأسفانه آخریش هم نخواهد بود! خیلی ظلمه شما بیای یه استودیوی توانمند و بی‌نهایت مستعد رو که یه گوشه داره کارش رو به نحو احسن انجام میده، از سر طمع‌ورزی و با دادن وعده‌های وسوسه‌کننده مالی و ترسیم دورنمای روشن و امیدوارکننده، متقاعد کنی تا از مستقل موندن صرف‌نظر کنه و بعد به دلیل برآورده نشدن انتظارات و توقعات بی‌جا و غیرمنطقی، درش رو تخته کنی و بگی به سلامت!!

من ترجیح میدم اعضای یه استودیوی مستقل، خودشون تصمیم به تعطیلی بگیرن تا هیئت مدیره یک هولدینگ یا اَبَر کمپانی، کارشون رو یکسره کنه. خلاصه شخصا امیدوارم استودیوهایی مثل Remedy، Kojima Productions و ...، روی مستقل موندنشون پافشاری کنن تا اینطوری مظلومانه به تاریخ نپیوندن!!
اول نسل میگفتیم Remedy برای سونی عالیه، اینا داستانی میسازن، سوم شخصه...اصلا DNAه خود سونیه...

با اینکه خودم زیاد با بازی هاشون حال نمیکنم، خدا رو صد هزار مرتبه شکر که مستقل موندن و سونی نخریدشون...
وگرنه نه فروش AW2 اوکی بوده، نه ریمستر AW1 ...
اون آنلاینی هم که دادن که گویا زباله بود!
تا الان هفت کفن پوسونده بودن خلاصه ...

---

و باز هم خاک تو سر سونی با تعطیل کردن بلوپوینت... این چه حرکت احمقانه ایه آخه:|
کاش میشد کل تیم کامل با هم میرفتن استودیو جدید میزدن، یه بازی خفن دیگه ریمیک میکردن، مشتی باشه در دهان این احمق های مدیریت سونی:| :(
 
اولش که دیدم فقط امیدوار بودم شایعه باشه و فکر نمیکردم سونی اینقدر بی رحمانه تعطیلشون کنه

کاش سونی هیچوقت بلوپوینت رو نمیخرید. در این صورت میتونستن بازی ها کونامی و بقیه رو هم ریمیک و ریمستر کنن. دیمون سولز که واقعا گل سرسبد تمام ریمیکها و ریمستر ها بود... میدونم خیلیها مثل من در مورد ریمستر بلادبورن و بازی های PS3 خیال پردازی میکردن اما همش دود شد و رفت
 
عملا دیگه اون ویژن خاصی که سونی نسبت به بازی و بازیسازی داشت از بین رفته. چون سونی افتاده دست یه عده دلالی که هیچی از گیم نمی دونن.
من بشخصه دیگه شوقی برای خرید PS تو نسل بعد ندارم و اگر همین رویه رو جلو برن، بعد 5 نسل همین PS5 ای که دارم میشه اخرین کنسولم

.​
 
اول نسل میگفتیم Remedy برای سونی عالیه، اینا داستانی میسازن، سوم شخصه...اصلا DNAه خود سونیه...

با اینکه خودم زیاد با بازی هاشون حال نمیکنم، خدا رو صد هزار مرتبه شکر که مستقل موندن و سونی نخریدشون...
وگرنه نه فروش AW2 اوکی بوده، نه ریمستر AW1 ...
اون آنلاینی هم که دادن که گویا زباله بود!
تا الان هفت کفن پوسونده بودن خلاصه ...

---

و باز هم خاک تو سر سونی با تعطیل کردن بلوپوینت... این چه حرکت احمقانه ایه آخه:|
کاش میشد کل تیم کامل با هم میرفتن استودیو جدید میزدن، یه بازی خفن دیگه ریمیک میکردن، مشتی باشه در دهان این احمق های مدیریت سونی:| :(
رمدی شاید تنها استودیوی AAA هست که به معنای واقع کلمه بازی خاص میسازه یعنی از Max Payne 2 به اینور هر چی ساختن بازی های کیفیت بالا بوده با فروش پایین و برای همین هیچ ناشری باهاشون طولانی مدت کار نکرده. فکر کنم فقط سونی و نینتندو مونده تا همه جا رو فتح کنن :دی
 
شرکت افتاده دست یه سری دلال که چیزی جز دلالی و پول براشون اهمیت نداره و هنر بازیسازی رسما به فنا رفته
شرکتی که team ico داشت و media molecule با بازی های زیباش مفاهیم جدیدی رو وارد صنعت میکردن
حالم بهم میخوره وقتی رئسای پلی استیشن تعریف و مثالشون از بازی موفق شده helldivers 2
bluepoint games به شخصه برای من و از نظر من هنوزم که هنوزه بهترین بازی نسل پلی استیشن 5 رو ساخته
واقعا از این دوران صنعت بازی به هر شکلی بدم میاد
چقدر همه چی مسخره شده
آدم بره یه پی اس پی بخره بازی های بهتری تجربه میکنه بخدا
 
یکی از اکانت های توییتری/یوتیوبر با چند تا از کارکنان بلوپوینت درباره شرایط استودیو و دلیل تعطیلی صحبت کرده:

در تاریخ ۲۰ فوریه، از طریق لینکدین با چند نفر از کارمندان استودیوی Bluepoint Games تماس گرفتم. به تعداد زیادی پیام دادم، اما فقط دو نفر پاسخ دادند. یکی از آن‌ها گفت فعلاً نمی‌تواند صحبت کند چون هنوز به‌صورت رسمی در شرکت مشغول به کار است و بقیه هم پاسخی ندادند. با این دو نفر جداگانه و به شرط حفظ هویتشان گفتگو کردم. هر کدام در بخش متفاوتی از استودیو فعالیت داشتند و نقش‌های متفاوتی هم داشتند.

قبل از انتشار این اطلاعات، هر دو تأیید کردند که دیگر در شرکت مشغول به کار نیستند. این جزئیات فقط به این دلیل منتشر می‌شود که خطری شغلی متوجه آن‌ها نباشد. اگر هنوز کارمند بودند، این اطلاعات منتشر نمی‌شد.

🔵 هر دو نفر گفتند بازی لایو سرویس God of War که روی آن کار می‌کردند، توسط Bluepoint به پلی‌استیشن پیشنهاد شده بود؛ آن هم در زمانی که این استودیو روی God of War Ragnarok کار می‌کرد و قرار بود پروژه بعدی‌شان باشد. به گفته آن‌ها، تیم علاقه زیادی به دنیای God of War داشت و از طرفی پلی‌استیشن هم به دنبال ساخت بازی‌های لایو سرویس بود، بنابراین این ایده مطرح و در نهایت تأیید شد. با این حال، پروژه چندین ضرب‌الاجل را از دست داد و به مرور مشخص شد که ابعاد کار برای توان و ظرفیت استودیو بسیار بزرگ است. یکی از آن‌ها گفت ایده پروژه خوب به نظر می‌رسید، اما واقعاً ساخت یک بازی لایو سرویس در چارچوب توان و تجربه آن‌ها نبود. در نهایت، پس از چند فرصت دوباره، پلی‌استیشن پروژه را متوقف کرد و از Bluepoint خواست در سال ۲۰۲۵ ایده‌های جدیدی ارائه دهد. هر دو نفر اشاره کردند که بعد از لغو بازی Concord فشار روی پروژه‌ها و مخصوصاً بازی‌های لایو سرویس بیشتر شده بود و نظارت‌ها شدیدتر دنبال می‌شد. آن‌ها معتقد بودند لغو این پروژه تصمیم درستی بود تا بتوانند سراغ کارهایی بروند که بیشتر با تخصصشان همخوانی دارد.

🔵 هر دو تأکید کردند که استودیو در زمان تعطیلی روی هیچ پروژه تأییدشده‌ای کار نمی‌کرد و بعد از لغو بازی God of War هم هیچ پروژه‌ای با بودجه و چراغ سبز رسمی نگرفته بود. به گفته آن‌ها، گزارش‌هایی که مدعی‌اند استودیو در حال کار روی پروژه‌ای تأییدشده بوده، درست نیست. آن‌ها گفتند تا جایی که اطلاع دارند چهار پروژه به پلی‌استیشن پیشنهاد شده بود، اما هیچ‌کدام تأیید نشد. یکی از این افراد گفت دو مورد از این پروژه‌ها بازسازی (ریمیک) بودند که استودیو علاقه داشت انجام دهد، اما پلی‌استیشن معتقد بود از نظر بازار موفق نخواهند شد. هر دو پروژه تک‌نفره بودند. وقتی درباره نام این پروژه‌ها پرسیدم، هر دو گفتند نمی‌توانند اعلام کنند، چون حداقل یکی از آن‌ها حالا توسط استودیوی دیگری در حال ساخت است و نمی‌خواهند مسئول انتشار این خبر باشند. درباره اینکه چرا پروژه به آن‌ها چراغ سبز داده نشد اما به استودیوی دیگر داده شد، گفتند اطلاعی ندارند.

🔵 یکی از آن‌ها گفت پلی‌استیشن به دلیل تخصصش به او پیشنهادهای شغلی داخل SIE داده است. اما نفر دیگر گفت چنین کمکی برای پیدا کردن شغل در SIE دریافت نکرده است.

🔵 یکی از منابع گفت بعد از لغو پروژه God of War فضای کاری به نظرش منفی‌تر شده بود و وقتی پروژه‌های پیشنهادی جدید هم یکی‌یکی رد شدند، شرایط بدتر شد. به گفته آن‌ها، پیش از تعطیلی رسمی هم چند نفر استودیو را ترک کرده بودند و تعداد کارکنان در زمان بسته شدن حدود ۵۰ تا شاید ۶۰ نفر بوده است. یکی از آن‌ها از نحوه اعلام خبر تعطیلی راضی بود، اما دیگری گفت از شیوه اطلاع‌رسانی رضایت نداشته است و مشکلش بیشتر به نحوه انتقال خبر مربوط می‌شد. هر دو اشاره کردند اتفاقات بیشتری پشت صحنه رخ داده که خودشان مستقیماً در آن گفتگوها حضور نداشتند و امیدوارند دیگران بعداً روایت خودشان را بیان کنند. به نظر آن‌ها، بعد از رد شدن چندین پیشنهاد، تقریباً مشخص بود که پروژه‌ای تأیید نخواهد شد و تعطیلی فقط مسئله زمان بود.

🔵 درباره احتمال تعطیلی استودیوهای دیگر هم سؤال کردم. یکی از آن‌ها نخواست درباره جایی که در آن کار نکرده صحبت کند. اما دیگری گفت دوستانی در استودیوهای دیگر دارد و معتقد است ممکن است در آینده نزدیک چند استودیو دیگر هم تعطیل شوند یا تعدیل نیرو داشته باشند. او نام چند استودیو را هم گفت، اما از من خواست فعلاً به احترام آن مجموعه‌ها این بخش را منتشر نکنم و من هم پذیرفتم.
 
بعد از بسته شدن استدیوی drive clube و بسته شدن بلوپوینت دومین حرکت اشتباهه سونی بود .

تعطیلی این دو تا استدیو چیزیه که تا آخرش قابل درک نیست
 
قصه Bluepoint یکی از غم انگیز ترین در عین حال مسخره ترین ماجرا های تاریخ گیم
بعد از ابر موفقیت gow 2018 کوری بارلاگ سه گانه نورث رها کرد و پروژه خودش شروع کرد
سانتا مونیکا مجبور شد نسخه سوم نورث کنسل کنه و داستانی که قرار بود سه گانه باشه رو با ragnarok تمام کنه
به خاطر کرونا سونی مجبور شد Bluepoint به استودیو پشتیبان تبدیل کنه تا ragnarok به 2022 برسه
بعد از ragnarok هم متاسفانه اعضای Bluepoint در توهم سانتا مونیکا بودن فرو رفتن و فک کردن 5 سال زمان دارن تا بازی خودشون عرضه کنن :-??تاوان اینکه بعد از دو سال خروجی لازم نداشتن رو با تعطیلی استودیو دادن

حالا باید دید بازی کوری به کجا می رسه
از یه طرف زندگی خودش نابود کرد ( تا 2028 بیشتر از 10 سال روی اون بازی کار کرده )
پایان gow نورث خراب کرد ( نسخه سوم ظرفیت تبدیل شدن به یه بازی حماسی شبیه GOW 3 رو داشت )
از اون طرف ترکش ساخت اون بازی بلوپوینت نابود کرده ( اگه نسخه سوم ساخته می شد , بلوپوینت مجبور نمی کردن روی gowr کار کنه تا به زور به 2022 برسه )
نظر کوروش در این رابطه رو دوست داشتم. میزارم خودش بیاد جواب بده وگرنه خودم نظرشو کپی میکنم
@kourooshkabir25
چی بگم :-?? دوستان دوست ندارن واقعیت بپذیرن :-??

چرا استودیو ها بسته میشن ؟
1.کارمند ها / مدیریت متوهم استودیو ها
فک می کنن ناتی داگ / سانتا مونیکا ازادی عمل / بودجه دارن پس ما هم داریم
فک می کنن ناتی داگ / سانتا مونیکا امکان اشتباه / کنسل کردن بازی دارن پس ما هم داریم
هیچ درکی از دد لاین و کنترل ابعاد پروژه ها ندارن / درک نمی کنن که پروژه حداکثر باید در 3 سال باید تمام بشه ~X(بعد از 2 / 3 سال تلف کردن زمان و بودجه تازه از توهم خارج می شن و اعتراف می کنن که توان و ظرفیت ساخت ایده اولیه رو ندارن ~X(

2. مدیریت هرمن و تیم همراه اش که این توهم ایجاد کردن
بعد از یوشیدا یه فضا گل و بلبل ایجاد کردن که نیازی نیست به خودشون فشار بیارین / اولویت هنر / کرانچ تمام شد
این وسط کرونا و دورکاری اومد و شرایط چند لول بدتر کرد

بعد از چند سال مدیریت سونی سوال می پرسه که شما دقیقا چه غلطی می کنید ؟ خروجی استودیو ها چیه ؟
هرمن هم دستپاچه رفته سراغ استودیو ها که در تو این مدت چی ساختین ؟
اعضا استودیو هم میگن فضا گل و بلبل بوده
تو خانه دورکاری می کردیم
روی بخش هنری کار می کردیم
باید 4 سال دیگه به ما زمان بدین تا شاید کار ساخت بازی تمام بشه :-??

انتظار دارین سونی چه واکنشی نشون بده ؟


عملا تمام استودیو های غربی سونی در این گرداب گرفتار شدن ~X(

در این روند فاجعه بار استودیو ها بزرگتر به خاطر گذشته / بازی های موفقی که ساختن نجات پیدا می کنن و استودیو کوچکتر مثل Bluepoint ( در اینده مدیا موکول / BEND / Firesprite ) تاوان میدن
 
آخرین ویرایش:
تعطیل شدن استودیو به نظرم تقصیر خود بلوپوینته
اینها تو زمینه فنی نخبه بودن درست ولی تو بقیه بخش ها هیچ تجربه ای نداشتن تا قبل از ۲۰۱۸ صرفا کارشون پورت و کالکشن بود حتی ریمیک و ریمستر هایی هم که ساختن کاملا گرافیکی و یک به یک بوده تا حالا مکانیکی رو بهبود و ارتقا دادن ؟ موشن کپچر و ساخت قطعه موسیقی یا بهبود روایت چند پلات اضافه و گسترش داستان و از این قبیل کارها تو کارنامشون بوده ؟ برای همچین تیمی حتی ریمیک gow های کلاسیک که نیاز به بازنگری تو خیلی از بخش های بازی برای براورده کردن انتظارات صنعت مدرن امروزی و خود سونی داره هم لقمه بزرگ تر از دهنه اتفاقا سونی پتانسیلشون رو خوب فهمید و کار درستی کرد که یه مدت به عنوان ساپورت روی gow کار کنن مسیرشون رو در ادامه خودشون منحرف کردن و به نابودی رسوندن.
 
تعطیل شدن استودیو به نظرم تقصیر خود بلوپوینته
اینها تو زمینه فنی نخبه بودن درست ولی تو بقیه بخش ها هیچ تجربه ای نداشتن تا قبل از ۲۰۱۸ صرفا کارشون پورت و کالکشن بود حتی ریمیک و ریمستر هایی هم که ساختن کاملا گرافیکی و یک به یک بوده تا حالا مکانیکی رو بهبود و ارتقا دادن ؟ موشن کپچر و ساخت قطعه موسیقی یا بهبود روایت چند پلات اضافه و گسترش داستان و از این قبیل کارها تو کارنامشون بوده ؟ برای همچین تیمی حتی ریمیک gow های کلاسیک که نیاز به بازنگری تو خیلی از بخش های بازی برای براورده کردن انتظارات صنعت مدرن امروزی و خود سونی داره هم لقمه بزرگ تر از دهنه اتفاقا سونی پتانسیلشون رو خوب فهمید و کار درستی کرد که یه مدت به عنوان ساپورت روی gow کار کنن مسیرشون رو در ادامه خودشون منحرف کردن و به نابودی رسوندن.
در وهله اول که هر استودیویی باید از یجایی شروع کنه. ناتی داگش از روز اول تلو و انچارتد میساخت؟ اینا با دوتا ریمیک نشون دادن پتانسیل بالایی دارن.
بعدشم بابت جمله آخر. سونی بهشون گفت که گس gow بسازن وگرنه خودشون بارها و بارها پیشنهاد ساخت ایپی جدید و ریمیک از عناوین قدیمی دادن که سونی ردشون کرد (که یکی از ریمیکایی که اینا میخواستن بسازن طبق حرف اعضای استودیو بلوپوینت الان دست یه استودیو دیگه افتاده). شما طبق چه مدرکی میگی اینا منحرف شدن و به نابودی کشیدن خودشون رو؟ مدارک میگه سونی مجبورشون کرد گسی بسازن که نه تجربشو داشتن و نه نفرات به حد کافیشو. کار احمقانه و گاگولانه سونی رو گردن استودیو نندازین وقتی مدارک مستند خلافشو میگه.
 
در وهله اول که هر استودیویی باید از یجایی شروع کنه. ناتی داگش از روز اول تلو و انچارتد میساخت؟ اینا با دوتا ریمیک نشون دادن پتانسیل بالایی دارن.
بعدشم بابت جمله آخر. سونی بهشون گفت که گس gow بسازن وگرنه خودشون بارها و بارها پیشنهاد ساخت ایپی جدید و ریمیک از عناوین قدیمی دادن که سونی ردشون کرد (که یکی از ریمیکایی که اینا میخواستن بسازن طبق حرف اعضای استودیو بلوپوینت الان دست یه استودیو دیگه افتاده). شما طبق چه مدرکی میگی اینا منحرف شدن و به نابودی کشیدن خودشون رو؟ مدارک میگه سونی مجبورشون کرد گسی بسازن که نه تجربشو داشتن و نه نفرات به حد کافیشو. کار احمقانه و گاگولانه سونی رو گردن استودیو نندازین وقتی مدارک مستند خلافشو میگه.
بر اساس گزارش Detective Seeds پروژه لایو سرویس GoW توسط خود بلوپوینت pitch شده به سونی. اشتباه این بوده که چرا سونی به یه استدیو نسبتا کوچک 80 نفره (اونم استودیویی که اصلا تخصص لایو سرویس نداره) برای یه پروژه لایو سرویس aaa چراغ سبز داده.
ولی میشه گفت اون موقع سونی کلا دنبال لایو سرویس بوده اینا وضعیت رو دیدن همزمان هم داشتن روی رگناروک کار میکردن همچین پیشنهادی دادن.
 
یکی از ده‌ها دلیلی که با خریده شدن استودیوهای مستقل توسط غول‌های صنعت مخالفم، همین بلایی هست که سر امثال Bluepoint اومده و متأسفانه آخریش هم نخواهد بود! خیلی ظلمه شما بیای یه استودیوی توانمند و بی‌نهایت مستعد رو که یه گوشه داره کارش رو به نحو احسن انجام میده، از سر طمع‌ورزی و با دادن وعده‌های وسوسه‌کننده مالی و ترسیم دورنمای روشن و امیدوارکننده، متقاعد کنی تا از مستقل موندن صرف‌نظر کنه و بعد به دلیل برآورده نشدن انتظارات و توقعات بی‌جا و غیرمنطقی، درش رو تخته کنی و بگی به سلامت!!

من ترجیح میدم اعضای یه استودیوی مستقل، خودشون تصمیم به تعطیلی بگیرن تا هیئت مدیره یک هولدینگ یا اَبَر کمپانی، کارشون رو یکسره کنه. خلاصه شخصا امیدوارم استودیوهایی مثل Remedy، Kojima Productions و ...، روی مستقل موندنشون پافشاری کنن تا اینطوری مظلومانه به تاریخ نپیوندن!!
استودیو مستقل باید سرمایه‌گذار یا ناشر پیدا کنه در صورتی که همین تصاحب می‌تونه آینده مالی شرکت رو تضمین کنه. ولی خب همانطور که می‌بینی درگیر کورپو ها میشن که براشون نتیجه و آمار مهم هست.

کوجیما که اسم کوجیما و مارکتینگ رسانه‌ای کوجیما پشتش هست. رمدی اما، به نظرم یا یکی تصاحب می‌کنه یا فرم‌ ورشکستگی رو پر می‌کنند.
 

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or