من از دید شخصی (نه کارشناسی!) یه نگاهی کردم به استودیوهای سونی و به نظرم همچین وضعیتی وجود داره:
استودیوهایی که فعلاً خطری تهدیدشون نمیکنه:
Polyphony Digital: با GT7 خیلی خوب کار کرد و موفقیت بازی فوقالعاده بوده و احتمالاً دومین نسخه پرفروش GT باشه یا شاید هم در نهایت اولین نسخه. تهدید در حد صفر.
San Diego: توی ایران شاید کلاً ۴،۵ نفر سراغ بیسبال برن و کاری با این استودیو نداریم!

ولی فروش MLB: The Show بالاست و از اونجایی که سالانه هم هست و بعیده هزینه تولید نجومی داشته باشه، مشکلی نداره.
Insomniac Games: با اینکه توی مقطعی با تعدیل نیرو مواجه شد (مثل درصد زیادی از استودیوهای بازی توی این سالها) ولی جزو خوبهای سونی هست و بازیهای باکیفیت و پرفروشی میسازه و احتمال موفقیت Wolverine هم بالاست و حالا حالاها مشکلی برای این استودیو پیش نمیاد.
Santa Monica: مشکلی تهدیدشون نمیکنه و با توجه به موفقیت عظیم GoW Ragnarok و احتمال موفقیت زیاد تریلوژی، بعیده نگرانی خاصی داشته باشن. باید دید بالاخره پروژه کوری چی هست و از اونجایی که چند قرنه در دست تولیده، احتمالاً بودجه خیلی بالایی داشته باشه ولی باز هم فعلاً خطر در کمینشون نیست.
SuckerPunch: اینا هم خیالشون راحته و Ghost of Yotei بازی موفقی بوده، در حالی که احتمالاً از نظر بودجه هم در حد یه سری دیگه از آثار عظیم سونی نبوده و برای همین سودآوری خوبی داره.
Team Asobi: با اینکه فروش Astro Bot حیرتانگیز نبوده، ولی در نوع خودش خوب بود و وقتی در نظر بگیریم که این استودیو در مقایسه با غولهای سونی خیلی کوچیکتره و بودجه به مراتب کمتری صرف میکنه، Astro Bot بازی موفقی بوده.
Guerrilla Games: حتی اگه بازی سرویسی Horizon شکست بخوره هم بعیده به این زودیها مشکلی برای استودیو پیش بیاد. Horizon 3 احتمالاً مثل دو نسخه قبلی فروش خوبی داشته باشه و حتی اگه اینطور نباشه هم باز حدس میزنم یه شانس دیگه به استودیو میدن.
Naughty Dog: حدود ۶ سال از انتشار The Last of Us 2 میگذره و توی این مدت حواشی زیادی داشتن و پروژه عظیم سرویسیشون هم منهدم شد، ولی استودیویی نیست که سونی راحت تعطیلش کنه و این قضیه خیلی به برند پلیاستیشن آسیب میزنه. اگه Intergalactic موفقیت بالایی داشته باشه که هیچی، ولی در غیر اینصورت هم شانس مجدد بهشون داده میشه.
Nixxes: داره کارش رو انجام میده و مشکلی نداره.
استودیوهایی که خطر در کمینشون هست:
Media Molecule: گذشته از اینکه Dreams از نظر تجاری نابود شد، بعد از ۶ سال هنوز بازی جدیدشون معرفی نشده. هر چهار تا مؤسس استودیو هم جدا شدن و کلاً به نظرم جزو اولین گزینههای تعطیلی محسوب میشه و منتظر شنیدن خبرش هستم.
Bend: حدود ۷ سال از انتشار Days Gone میگذره و توی این مدت هم پروژههای کنسلشدهای داشته. پارسال بازی سرویسی که از ۲۰۲۱ روش کار میکردن منهدم شد و ۳۰٪ از اعضای استودیو هم اخراج شدن و کلاً وضعیتش جوریه که هر روزی خبر تعطیلیش بیاد، تعجب نمیکنم.
Haven Studios: هنوز چیز زیادی از $Fairgame نمیدونیم (با اون علامت دلار زیبا توی اسمش که فقط به درد میم شدن میخوره!)، ولی به نظر میرسه تکلیف بازی قبل از انتشار مشخص شده باشه و چنان انرژی منفی عجیبی در موردش وجود داره که باید واقعاً شاهکار باشه تا به فنا نره!

مدتهاست خبری از بازی نداریم و جید ریموند هم به عنوان مؤسس استودیو، اونجا رو ترک کرده و کلاً اوضاع جالب به نظر نمیرسه. یعنی یه حالتی داره که بعید نیست اصلاً به مرحله انتشار نرسه و یه دفعه خبر بیاد که بازی و استودیو با هم از صحنه روزگار خداحافظی کردن!
Firesprite: از سال ۲۰۲۱ زیرمجموعه سونی شد و قرار بود بازی سرویسی Twisted Metal رو بسازه که ترکید. فعلاً تنها بازیشون برای سونی، Horizon Call of the Mountain بوده که گویا به عنوان یه اثر واقعیت مجازی چیز بدی نیست، ولی به احتمال زیاد از نظر مالی موفقیت بالایی به دست نیاورده باشه، چون PSVR2 فروش خیلی خوبی نداشت. توی این مدت هم تعدیل نیرو داشته و هر چند وقت یه بار گزارشهایی از محیط داغون داخل استودیو منتشر میشه.
نمیدانم، اطلاعی ندارم:
Bungie: چون بازیهاش توی سالهای اخیر با سلیقه من جور نیست، خیلی پیگیر اخبارش نیستم. گویا اوضاعش خوب نیست و اخراجی هم زیاد داشته و Marathon نقش مهمی توی آینده استودیو ایفا میکنه، ولی فکر میکنم حتی اگه Marathon شکست بخوره هم استودیو یه دفعه تعطیل نشه و دیگه آخرین امیدشون به Destiny 3 باشه که بستگی داره یه چیز درست و حسابی از آب دربیاد یا وارد panic mode بشن و سریع یه چیز هولهولکی سرهمبندی کنن و منهدم بشه و کار استودیو هم به پایان برسه.
Housemarque: کاش میتونستم با خیال راحت توی استودیوهای بیخطر بذارمش، ولی یه ذره نگرانش هستم.

Returnal جزو بازیهای ۱۰/۱۰ این نسل برای من بود و بهترین بازی سونی توی سالهای اخیر در کنار Astro Bot، ولی متأسفانه فروش خیلی خوبی نداشت. با توجه به اینکه Saros هم شباهت زیادی به Returnal داره، میترسم حتی در صورت داشتن کیفیت بالا، فروش خیلی خوبی نداشته باشه و اوضاع برای استودیو سخت بشه. البته طبیعتاً بودجه استودیو در حد بزرگترینهای سونی نیست، ولی باز هم از مسئولین ابله سونی بعید نیست که یه بلایی سر اینا بیارن. همونطور که Bluepoint بدبخت رو با وجود آثار خوبی که ساخته بودن نابود کردن.
Dark Outlaw Games: جیمز بلاندل با سابقه کار روی سری CoD: Black Ops، چند سال پیش به همراه دِیو آنتونی استودیو Deviation Games رو تأسیس کردن که قرار بود برای سونی بازی بسازن. ولی بعد از مدتی بلاندل از استودیو جدا شد و بعد هم کلاً پروژه ترکید و استودیو تعطیل شد. پارسال مشخص شد که بلاندل دوباره داره با سونی همکاری میکنه، این دفعه با یه استودیوی جدید به نام Dark Outlaw Games. فعلاً برای نظر دادن زوده و باید بیشتر صبر کنیم.