خبر رسمی طراح کنسول های سگا در 77 سالگی درگذشت

Ali.jangi

کاربر سایت
hideki_sato.jpg

هیدکی ساتو, مهندس و طراح کنسول های خاطه انگیز سگا, از جمله سگا SG-1000 , Master System , Genesis , Saturn و Dreamcast در 77 سالگی درگذشت.
او همچنین تهیه کننده بسیاری از عناوین سونیک تیم در دوران دریمکست و گیم کیوب بود.

hideki_capa.jpg

هیچوقت کنسولی از سگا نداشتم, ولی خاطراتی که شبیه سازهای این کنسول های فوق العاده برام ساختن همیشه یادم میمونه. (بجز سترن که شاید یروزی امتحانش کردم)
تا همین الان هم نمیدونستم جناب هیدکی ساتو مهندس تمام کنسول های خانگی سگا بوده و فکر میکردم فقط جنسیس کار ایشون بود.
روحش شاد.

در یکسال اخیر تا به امروز بسیاری از بزرگان صنعت گیم رو از دست دادیم.

چند وقت پیش دیوید روزن بنیانگذار سگا که تا یه مدت کوتاه قبل از اینکه فوت کنن چک کردم و زنده بود.
وینس زامپلا خالق COD و بهترین مدال افتخاز که Allied Assault باشه.
بزرگوار تومونوبو ایتاگاکی خالق DOA و ریبوت Ninja Gaiden.
جولین لیفه خالق TES.
ربکا هاینمن بنیانگذار اینترپلی.

الانم ایشون, و نکته ناراحت کنندش اینجاست همه این بزرگان انقدر سن نداشتن که از بیماری یا در حادثه فوت کردن.
امیدوارم که از امروز به بعد کمتر از این خبرهای ناراحت کننده به گوشمون برسه 🙏.
همه از این دنیا میرن, ولی آرزو میکنم که درگذشت بزرگان دیگر صنعت گیم بسیار بسیار ازمون دور باشه.

آخرین ویرایش:
امثال دیوید روزن دلال و تاجر بین ژاپن و آرمیکا بودن. کار اصلی و مهندسی کنسول های سگا رو امثال ساتو انجام میدادن. :o :o :o :o B-)B-)B-)B-)B-):-h:-h:-h:-h:-h:-h=))=))=))=))=))=))>:)>:)>:)>:)>:)

نقش هیدکی ساتو چه بود؟​

ساتو مهندس ارشد سخت‌افزار بود و در توسعه چند کنسول کلیدی نقش محوری داشت، از جمله:

• Sega Mega Drive (در آمریکا با نام Genesis)
  • Sega Saturn
  • Dreamcast

او بیشتر «معمار فنی» بود؛ یعنی تصمیم‌های حیاتی درباره پردازنده، ساختار سخت‌افزار و جهت‌گیری تکنولوژیک را هدایت می‌کرد. مثلاً در Saturn انتخاب معماری دو CPU تا حد زیادی زیر نظر تیم فنی او بود — تصمیمی که بعداً هم تحسین شد و هم به‌خاطر پیچیدگی مورد انتقاد قرار گرفت.

نقش روزن چه بود؟​

David Rosen — بنیان‌گذار بخش آمریکایی سگا و بعداً مدیر ارشد.

روزن:

• بیشتر نقش مدیریتی و تجاری داشت.
  • واسطه‌ی ارتباط بازار آمریکا با ژاپن بود.
  • در استراتژی‌های بازاریابی و گسترش برند سگا در آمریکا نقش کلیدی داشت.

او «طراح سخت‌افزار» نبود، بلکه پل ارتباطی میان مهندسی ژاپن و بازار غرب بود. به‌ویژه در دوران رقابت با Nintendo، این نقش حیاتی بود.

نتیجه نهایی​

می‌توان گفت:

• از نظر فنی: ساتو یکی از مهم‌ترین طراحان سخت‌افزاری سگا بود و نقش او بنیادی است.
  • از نظر تجاری و استراتژیک: روزن و مدیران آمریکایی تعیین می‌کردند که این سخت‌افزار چگونه و با چه تصویری وارد بازار شود.

بریم سراغ یکی از دراماتیک‌ترین تقابل‌های تاریخ بازی‌های ویدیویی: شکاف بین شعبه ژاپن و آمریکا در دوران Sega Saturn.

1️⃣ زمینه: موفقیت Genesis و قدرت سگای آمریکا​

در اوایل دهه ۹۰، Sega Mega Drive (Genesis در آمریکا) به لطف تیم آمریکا و مدیرانی مثل Tom Kalinske به موفقیت بزرگی رسید.
شعار «Genesis does what Nintendon’t» و تمرکز روی مخاطب نوجوان، سگا را رقیب جدی Nintendo کرد.
در این دوره:
  • سگای آمریکا قدرت زیادی گرفت.
  • اعتمادبه‌نفس مدیریتی بالا رفت.
  • بازار آمریکا تقریباً از ژاپن جلوتر بود.
اما این توازن خیلی دوام نیاورد.

2️⃣ ورود Saturn و تصمیم‌های فنی ژاپن​

در ژاپن، تیم سخت‌افزار به رهبری Hideki Sato در حال طراحی Saturn بود.

مشکل اصلی:​

Saturn ابتدا برای بازی‌های 2D عالی طراحی شده بود (قدرت در اسپرایت و آرکید).
اما وقتی دیدند PlayStation از سوی Sony روی 3D متمرکز است، در لحظه آخر یک پردازنده دوم اضافه کردند.
نتیجه:
  • معماری بسیار پیچیده
  • دو CPU اصلی + چند چیپ کمکی
  • برنامه‌نویسی سخت و پرهزینه
مهندسی ژاپن می‌گفت: «قدرت خام بالا مهم است.»
آمریکا می‌گفت: «سادگی توسعه و جذب استودیوهای غربی مهم‌تر است.»

3️⃣ شوک E3 1995 — لحظه‌ای که شکاف علنی شد​

در نمایشگاه E3 1995، سگای آمریکا برنامه داشت Saturn را با قیمت مشخص و تاریخ عرضه هماهنگ معرفی کند.
اما ژاپن ناگهان تصمیم گرفت:
  • Saturn را زودتر از موعد عرضه کند.
  • به صورت محدود در برخی فروشگاه‌ها.
  • بدون هماهنگی کامل با خرده‌فروشان بزرگ.
این حرکت:
  • بسیاری از فروشگاه‌ها را عصبانی کرد.
  • استودیوها را سردرگم کرد.
  • سگای آمریکا را تضعیف کرد.
چند ساعت بعد، سونی روی صحنه آمد و فقط گفت:
«299 دلار.»
و عملاً بازی را برد.

4️⃣ تضاد فلسفی​

ژاپنآمریکا
تمرکز بر مهندسی پیچیدهتمرکز بر بازار و برند
وفاداری به آرکیدتمرکز بر کنسول خانگی
کنترل مرکزیآزادی عملی بیشتر
ساتو نماینده ذهنیت مهندسی ژاپنی بود.
کالینسکی نماینده ذهنیت تجاری آمریکایی.
و این دو جهان کاملاً همسو نبودند.

5️⃣ نتیجه: Dreamcast و آخرین تلاش​

در پروژه Dreamcast، سگا سعی کرد از اشتباه Saturn درس بگیرد:
  • معماری ساده‌تر
  • همکاری نزدیک‌تر با توسعه‌دهندگان
  • تمرکز بر آنلاین
اما آسیب برند در غرب و رقابت با PlayStation 2 کار را سخت کرد.

جمع‌بندی تحلیلی​

آیا ساتو مقصر بود؟ نه دقیقاً.
آیا مدیریت ژاپن اشتباه کرد؟ در هماهنگی جهانی، بله.
آیا شکاف داخلی سگا باعث سقوط شد؟ تا حد زیادی، بله.

سگا نه به خاطر ضعف تکنولوژی، بلکه به خاطر نبود وحدت استراتژیک ضربه خورد. :o :o :o :o :o :o :-t:-t:-t:-t:-t:-t:-t:-t~X(~X(~X(~X(~X(~X(=))=))=))=))=))=))=))>:)>:)>:)>:)>:)>:)

اتفاقا به من همیشه می گفتن استاد سگا چون سخت ترین بازی های 2 بعدیش تونستم روش تموم کنم

من همیشه در حال اضافه کردم یک چیزی به ارشیو سگام هستم و جدیدا یک دسته لایسنس شده وایرلس براش خریدم
بهترین بازی های 2 بعدی تاریخ کنسول سگا جنسیس داشته و داره

اتفاقا به من همیشه می گفتن استاد سگا چون سخت ترین بازی های 2 بعدیش تونستم روش تموم کنم

من همیشه در حال اضافه کردم یک چیزی به ارشیو سگام هستم و جدیدا یک دسته لایسنس شده وایرلس براش خریدم
بهترین بازی های 2 بعدی تاریخ کنسول سگا جنسیس داشته و داره
بین علما اختلافه. فن های نینتندو میگن نقش آفرینی های سوپرنینتندو خیلی سرتر بوده. ولی خب تو ایران اونم دهه 70 کسی نقش آفرینی بازی نمیکرد.......... معلومه که جنسیس با گرافیک بهتر تو ایران مقبولیت بیشتر میگرفت. :o :o :o :o :o >:)>:)>:)>:)>:)>:)=))=))=))=))>:)>:)>:)>:) >:)

این نمودار فروش مگادرایو رو در مقایسه با سوپرنینتندو در خود ژاپن نشون میده. تو خود ژاپن به طرز عجیبی فن نینتندو هستن.

bE1ienm.png

این نمودار خارج از ژاپن:

rdCb3T1.png

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: Persia Tech
بین علما اختلافه. فن های نینتندو میگن نقش آفرینی های سوپرنینتندو خیلی سرتر بوده. ولی خب تو ایران اونم دهه 70 کسی نقش آفرینی بازی نمیکرد.......... معلومه که جنسیس با گرافیک بهتر تو ایران مقبولیت بیشتر میگرفت. :o :o :o :o :o >:)>:)>:)>:)>:)>:)=))=))=))=))>:)>:)>:)>:) >:)

این نمودار فروش مگادرایو رو در مقایسه با سوپرنینتندو در خود ژاپن نشون میده. تو خود ژاپن به طرز عجیبی فن نینتندو هستن.

bE1ienm.png

این نمودار خارج از ژاپن:

rdCb3T1.png
از نظر من همیشه نقش افرینی سبک مضخرفی بوده و هست
با احترام به دوستان اما سلیقه من هیچ وقت نبوده به نظرم سبک خیلی بورینگی هست هم این سبک هم استراتژیک
البته که بودن بازی هایی مشابه DIABLO STAR CRAFT COMMANDO یا همین زلداهای اخری که خیلی بهم چسبیدن اما به ندرت باهاشون ارتباط بگیرم
اون زلداهای دوربین از بالای NES SNES که کابوس من بودن هنوزم می بینم بالا میارم حتی دیدن بازیش حالم بد می کنه :D
در مورد برتری SNES یا سگا هم من نمی تونم نظری بدم چون اون زمان SNES اصلا توی ایران نبود نمی دونم شاید چون کپی دستگاهش عین بقیه نبود یا حالا هر چی اگرم کسی داشته شخصی اومده بود و باید بازی اصل براش می خرید
SNES گرافیک با صداش کمی بهتر بود اما همچنان سگا بازی هاش ماندگارترن همون سونیک کمیکس شورش شینوبی یک تنه دنیا متحول کردن طوری که هنوزم دارن نسخه فن مید براشون می دن هنوزم گیم پلی لذت بخشی دارن
همون دریم کست بدشانس هم که شانس سگا باید می خورد به پر فروش ترین کنسول تاریخ از اون طرف ماکروسافت اومد توی رقابت کلی بازی خوب داشت همچنان سونیک های 1 2 اون دستگاه جز بهترین بازی های پلتفرمی تاریخ هستن همین الانم بازیشون می کنی خسته نمی شه

• Like
Reactions: The Third Legion
سگااااا واقعا یهکنسول فراموش نشدنی هستش.... دوس داشتنی و باحال بود و چه خاطراتی باهاش داشتممم ....:( وقتی بهش فکر میکنم دیوانه میشم ...فوتبال اسکار 96 و مرتال کمبات ....سونیک و خرگوش ..شورش در شهر ... تموم هلکوپرها و جنگ خلیج.... بازی های چند لبه ..... ادم مونده کدومشه بگه ... همشون لذت خودشونو داشتن ...

اخه این دنیا چیه ... اخرش مرگ و خاطراتش میماند ..... 8->:((:x
کلوپ و کرایه دستگاه ..... شبی 500 تک تومنی یا 250 ت ...^:)^

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or