Vince Zampella خالق سری Call of Duty و موسس استدیو Respawn در یک حادثه رانندگی جان خود را از دست داد.

چکاریه؟ بخدا خیلی جاها نیاز نیست خودمونو متفاوت نشون بدیم.
در اصل ابراز ناراحتی برای یک آدم غریبه یه کار ادایی و "متفاوت نشون دادنه"
روزی میلیونها نفر دارن میمیرن. پس مرگ اتفاق عادیه که برای همه میوفته.
ولی سوال اینه که به صورت نرمال باید از مرگ چه کسی ناراحت شد؟ قاعدتن ساده ترین راه برای پیدا کردن جواب این سوال اینه: آیا اگر من میمردم اون هم از مرگ من ناراحت می شد یا نه؟ اگر جواب بله بود خب این طبیعیه که از مرگ اون طرف ناراحت بشی اگر نه بود، شما ناراحت نیستید دارید ادا در میارید و سعی میکنید متفاوت به نظر برسید.

اینجا که هیچکس رفاقت و آشنایی با این مرحوم نداشته. تنها دلیل ناراحتیشون هم به گفته خودشون اینه که با بازیهاش خاطره داشتن و اینکه صنعت گیم یک فرد مهم رو از دست داده.
یعنی دیگه این فرد نیست که براشون بازی بسازه تا اینها لذت ببرن.
یعنی خود مرحوم اهمیتی نداره. بازیهاش براشون مهمه که دیگه قرار نیست به وسیله ایشون ساخته بشه.

مزحک قضیه اینجاست که این مدل ابراز ناراحتی رو هم خیلی عادی و انسانی میدونن.

مرده/فوت شده/به رحمت خدا رفته/کشته شده/شهید شده/به طبیعت پیوسته/به تاریکی ابدی رفته، خب حالا چیکار کنیم؟موقع زنده بودن ایشون چرا یادی ازش نکردی؟روزی هزاران نفر می میرن حتی بزرگ تر از ایشون ولی انسان ریاکار بعد دو روز همه ی احساسات و چیزهایی که گفته فراموش میکنه میره پی کارش انگار نه انگار اتفاقی افتاده
امان از انسان...
امان از این موجود سفله و ریاکار...
بخش بزرگی از رفتار این موجود(انسان) از غریزه خودنمایی و ترس از قضاوت دیگران ناشی میشه و بیشتر از اینکه به حقیقت علاقه داشته باشه به ظاهر و حفظ اون علاقه داره
این روحش شاد گفتن و در آرامش بخواب گفتن راهی برای جبران نکردن در زمان حیات اون فرده.ناخودآگاه می‌ خواهیم با این جمله وجدان مون رو آرام کنیم
از دید جامعه شناسی و اجتماعی همه باید در سوگواری شرکت کنند تا همبستگی اجتماعی حفظ بشه این کار مثلا از دید این موجود نوعی سرمایه اجتماعی ایجاد می‌کنه امروز برای تو همدردی می‌کنم فردا برای من همدردی می‌کنی حتی اگر فرد فوت‌شده را دوست نداشتیم با ابراز همدردی، شبکه روابطمان را تقویت می‌کنیم.
در فرهنگ این موجود این رفتار به نوعی به ریاکاری جمعی تبدیل شده همه می‌ دونن خیلی‌ها این حرف‌ها را فقط برای «ظاهر» می‌زنن اما چون همه این کار را میکنن نوعی تفاهم نانوشته شکل گرفته که همه ما ریاکاریم پس همدیگر رو قضاوت نکنیم

آخرین ویرایش:
مزحک قضیه اینجاست که این مدل ابراز ناراحتی رو هم خیلی عادی و انسانی میدونن.
ابراز ناراحتی و تسلیت در اصل احترام به کسیه که باعث به وجود اومدن خاطرات خوب تو اون فرد شده. حتما باید نونمون بریده بشه تا اهمیت قائل باشیم؟

ادایی ترین چیز همین ژست جامعه ستیزیه که خیلیا فکر میکنن دیگه ته فلسفه و منطق رو درآوردن و بالاخره به ریشه های خلقت بشریت رسیدن. سوشال مدیا باعث شده مبانی اولیه زندگی اجتماعی رو هم فراموش کنید.

چرا وضع این تاپیک انقدر سورئال شده؟
بخورات افیون توی هوا پخش کردن؟

بابا فاتحه‌تون رو بخونید، خرماتون رو بخورید و برید دیگه. این پست‌های عجیب و غریب چیه می‌فرستید.
دوز سورئالیسم چند برابر بیشتر شد و تاپیک با سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از عجیب‌ترین‌های تاریخ بازیسنتره! :دی
واقعاً فکر نمی‌کردم روزی برسه که یه نفر با با این کارنامه:
۱. کار روی یکی از بهترین نسخه‌های Medal of Honor یعنی Allied Assault
۲. تأسیس یه استودیوی جدید و تولید یکی از تاریخ‌سازترین سری بازی‌ها یعنی Call of Duty
۳. تأسیس یه استودیوی دیگه و عرضه یکی از بهترین FPSهای این سال‌ها (Titanfall) و یکی از بهترین بازی‌های جنگ ستارگان (Star Wars Jedi)
۴. کمک به احیای Battlefield
از دنیا بره (اون هم توی ۵۵ سالگی و در اثر یه حادثه تلخ) و اعضای یک انجمن بازی‌محور ناراحت بشن و بعدش یه عده از راه برسن و با بحث‌های فلسفی، از ناراحت شدن اون افراد ناراحت بشن!

ضمن عرض تسلیت به جامعه گیمینگ بابت از دست دادن یکی از بزرگترین نوابغش، باید بگم این تاپیک می‌تونه یه کیس استادی قوی باشه برای تحلیل وضعیت روانی ما ایرانی‌ها 😅

شاید لازم باشه بعضی وقتا ذهن تحلیل‌گرمون رو کنترل کنیم چون برای دیگران آزاردهنده میشه.

یکی میگه ریاکار هستید و غمتون قابل درک نیست، یکی میگه ادای متفاوت بودن در میارید اگر طبق اصول تعیینی من برای تاپیک حرف نزنید، یکی میگه کالت هستید چون سوپر مودبانه و دقیق به یک موضوع در تیتر اشاره کردید، خیلی هام که جمعی میان بقیه رو مسخره میکنند انگ میزنند درس اخلاق میدن (بعد به همینا یک انگ غیر مستقیم با 2 کیلومتر فاصله بزنی سریع طلبکار میشند و زمین و زمان رو به هم میدوزند) و خودشون هرجا دلشون بخواد به بقیه توهین میکنند ولی همیشه هم منتقد توهین بقیه هستند...

یکی هم مثل خود من خودش خیلی وقت ها زود جوش میاره ولی از جوش اوردن بقیه ایراد میگیره (همین چیزایی که بالا گغتم مثلا، اونا مدل جوش اوردن بقیه است و من باید این موضوع رو درک کنم که همونطور که من جوش میارم اونا هم میارند)

با این حال، من واقعا تک تک همینارو دوست دارم، بازیسنتر برای من یعنی همین کاربرانش، همیشه (بدون استثنا) بعد تنش سعی کردم دوستی کنم و از کینه و نفرت دور باشم،

بیاید دوست باشیم، دوست ها (اونم پسرها) سر این چیزا قهر نمیکنند، یک باد یک گوز کافیه که فضای بین پسرها عوض و دوباره خوب بشه،

منم سعی میکنم قبل از اینکه مشکلات بقیه رو ببینم، ایرادات خودم رو ببینم...

فقط دوست باشیم، همین مهمه...

دوز سورئالیسم چند برابر بیشتر شد و تاپیک با سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از عجیب‌ترین‌های تاریخ بازیسنتره! :دی
واقعاً فکر نمی‌کردم روزی برسه که یه نفر با با این کارنامه:
۱. کار روی یکی از بهترین نسخه‌های Medal of Honor یعنی Allied Assault
۲. تأسیس یه استودیوی جدید و تولید یکی از تاریخ‌سازترین سری بازی‌ها یعنی Call of Duty
۳. تأسیس یه استودیوی دیگه و عرضه یکی از بهترین FPSهای این سال‌ها (Titanfall) و یکی از بهترین بازی‌های جنگ ستارگان (Star Wars Jedi)
۴. کمک به احیای Battlefield
از دنیا بره (اون هم توی ۵۵ سالگی و در اثر یه حادثه تلخ) و اعضای یک انجمن بازی‌محور ناراحت بشن و بعدش یه عده از راه برسن و با بحث‌های فلسفی، از ناراحت شدن اون افراد ناراحت بشن!
این یکی دوتا کاربری که امروز دست به کار شدن و پست میدن خودشون با خودشون سنگهاشون رو وانکندن.
تو همون یکی دوتا جمله اول خودشون رو دیس کردن.

مثلا همین فردا اگه صاحب پلتفرم محبوبشون یه تغییر مثبتی بزنه ، آمار فروشش بره بالا ، 4 تا مدیر و کارمند کاردرست جذب کنه و مواردی از این قبیل...
اینها بدو بدو اولین نفر نمیان تو تاپیکها ابراز شادی ، خوشحالی ، جشن گرفتن و... ؟

فقط نمیدونم اون موقع چرا باید خوشحال بشن و جشن بگیرن؟
مگه اون مدیرها ، کارمندها و... زمانی برای ایشون خوشحال شدن و باهاش طرح رفاقت و آشنایی داشتن که حالا کسی بخواد برای موفقیت اونها هم خوشحال بشه؟
یا شاید این استدلالهای تازه کشف شده فقط برای ابراز ناراحتی و... کاربرد داره؟

یعنی این اساتید جامعه شناس و موجود شناس عمرا اگه یک دور متنی که نوشتن رو خونده باشن یا به حالت عکسش فکر کرده باشن.

این یکی دوتا کاربری که امروز دست به کار شدن و پست میدن خودشون با خودشون سنگهاشون رو وانکندن.
تو همون یکی دوتا جمله اول خودشون رو دیس کردن.

مثلا همین فردا اگه صاحب پلتفرم محبوبشون یه تغییر مثبتی بزنه ، آمار فروشش بره بالا ، 4 تا مدیر و کارمند کاردرست جذب کنه و مواردی از این قبیل...
اینها بدو بدو اولین نفر نمیان تو تاپیکها ابراز شادی ، خوشحالی ، جشن گرفتن و... ؟

فقط نمیدونم اون موقع چرا باید خوشحال بشن و جشن بگیرن؟
مگه اون مدیرها ، کارمندها و... زمانی برای ایشون خوشحال شدن و باهاش طرح رفاقت و آشنایی داشتن که حالا کسی بخواد برای موفقیت اونها هم خوشحال بشه؟
یا شاید این استدلالهای تازه کشف شده فقط برای ابراز ناراحتی و... کاربرد داره؟

یعنی این اساتید جامعه شناس و موجود شناس عمرا اگه یک دور متنی که نوشتن رو خونده باشن یا به حالت عکسش فکر کرده باشن.
قضیه خیلی سادست. شما داری برای خودت پیچیده اش میکنی.

شما از مرگ این فرد ناراحت نیستی. به خاطر اینکه ایشون رو نمیشناختی. هیچ ارتباط عاطفی باهاش نداشتی. هیچ خاطره ی مشترکی باهم نداشتید. در اصل مساله اینه که شما صرفن از اینکه این فرد دیگه نمیتونه برات بازی بسازه ناراحتی.
اساسن تنها چیزی که شما رو به این فرد وصل میکنه، محصولاتیه که ایشون درش دخیل بوده. حتی این محصولات هم ساخته انفرادی ایشون نبوده و افراد زیادی در ساختش نقش داشتند که قطعن از اونها هم کسانی هستند که فوت شدند ولی شما حتی روحتم خبر نداره.

مرگ ایشون مثلن از فشار کاری زیاد که بخای به خاطر "مردن در راه ساخت بازی برای طرفدارن"، مقدس و حماسیش کنی هم نبوده.
بنده خدا داخل یکی از چندین ماشین سوپر اسپورتش داشته با سرعت زیاد رانندگی میکرده و در اثر بی توجهی تصادف کرده و مرده.
ماشینی که نه شما و نه من و نه احتمالن هیچکس در این فروم حتی تا آخر عمرش یکبار هم نمیتونیم پشتش بشینیم. چه برسه بخریمش و باهاش تصادف کنیم!
حالا همه اینها رو در یک قاب بزرگتر نگاه کنیم. در شرایطی که مردم اینجا دارن برای زنده موندنشون مبارزه میکنن، قضیه حتی از غیر نرمال بودن به حال بهم زن بودن، تغییر پیدا میکنه.

حداقل با خودتون روراست باشید و بگید ما به خاطر اون بازیهایی که میتونه از نبود ایشون تاثیر بپذیره ناراحتیم. و جوری رفتار نکنید که انگار هرشب با مرحوم میشستید آبجو و پسته میخوردید.

مساله بعدی اینه که اساسن ابراز تاسف برای ایشون در یک فروم تخصصی به زبان فارسی، یعنی چی؟
این یک اکت اجتماعیه مثلن؟ نشون دهنده اتحاد بین گیمرهای فارسی زبانه؟
یا اینکه خانواده ایشون میان اینجا و با دیدن پیامهای تسلیت شما، تسلی خاطر پیدا میکنن؟
یا شایدم باورتون اینه که روح مرحوم میاد اینجا و با دیدن ابراز ناراحتی ها، شاد میشه؟
چیو میخاید به کی ثابت کنید.
به جز اینکه یک کار ادایی هست، چه چیز دیگه ای میشه بهش گفت؟

شاید اولین (تاکید میکنم، اولین) چیزی که مارو به دیگری (هرکسی) وصل میکنه، انسان بودنمون باشه، انسانیت...

این خیلی ساده است و به سادگی فاکتورش میگیرین...

من واقعا باورم نمیشه کسی اینجا صرفا "چون بازی مورد علاقه اش دیگه توسط فرد خاص ساخته نمیشه" ناراحت باشه، انصافا خیلی باید دور از واقعیت فکر کنی که به اینجا برسی...

الان مثلا ما ناراحتیم Chris Rea از دنیا رفته چون دیگه البوم جدید نمیده و اجرا نداره؟؟ (اینکه اخرین البوم استودیویی و اجراهای حرفه ایش مال چندین سال پیش هست بماند)

ناراحتیم چون یکی که مثل ما انسان بود، فکر میکرد، احساس میکرد، خانواده داشت، دوست داشت، دوست داشته میشد، عاشق بود، عشاق داشت، ارزو داشت، ارزوی عده ای بود، الگو داشت، الگوی عده ای بود، دلخوشی داشت، دلخوشی عده ای بود (از خانواده اش تا طرفدارانش(!) ) از دنیا رفته...

واقعا بینهایت ساده است، چرا اینقدر میپیچونید که سخت ترین نتیجه هارو بگیرید؟ چرا اینقدر مطمئن درون ذهن و دل ادما (اعضای این تاپیک) رو قضاوت میکنید؟ چطور اینقدر مطمئن راجع به افکار دیگران نظر میدید و سفت و محکم توصیف میکنید؟

یعنی ملت خودشون دروغ میگند، ریاکارند، احمقند، و فقط توصیف شما ازشون درسته؟

واقعا شگفت انگیز هست...

*این که ناراحتی یکی احساساتی هست یکی هم مثل من ممکنه سوپرعزیزشم از دست بده احساساتی نشه و فکری درگیر شه، یک بحث دیگه است، ناراحتی سر جاشه، مدلش فرق داره...

**توهین بزرگ تر از این که مطلق؛ مطلق افکار و گفتار فرد رو به رسمیت نشناسیم و خودمون جاش نظر بدیم و نظرمون رو به جاش حقنه کنیم؟ انگار مثلا با یک حیوان طرفیم که باید خودمون تفسیرش کنیم، چرا اینقدر افکار بقیه رو از دید خودتون تفسیر میکنید؟

*هر کسی از ظن خود، شد یار من....

آخرین ویرایش:
دوستان یه پیشنهاد دارم؛ اگر موافقید از همون گوشه یه صف تشکیل بدیم و یکی‌یکی «تسلیت»هامون رو پس بگیریم، بلکه اینطوری از فشاری که به یک عده اومده کاسته بشه. یعنی توی علمی- تخیلی‌ترین خواب‌هام هم امکان نداشت شاهد چنین سناریو بی‌ربطی برای این تاپیک باشم. مگه میشه آدم رو بابت یک واکنش نرمال و بهنجار، یعنی ابراز ناراحتی برای مرگ یک انسان، این جوری زیر سوال ببرن؟!

پ.ن: جالبه! کسی که دوره افتاده داره بقیه رو سرزنش می‌کنه، ری‌اکشنش به پست اول، ایموجی (😄) است!! عجب! پس واکنش درست به مرگ دیگران، «خنده» است!

@z2s sas
میگم شما خودتون خودتون رو دیس میکنین همینه.

اصلا متوجهی با این شکل از کامنت دادنت داری خودت رو دست میندازی؟

هم انجمنی من اگه جمع شدن طرفدارها و ابراز ناراحتی از اینکه یک شخصیت محبوب دنیای گیم فوت کرده و... یک کار اداییه؟!!

میخوای از این به بعد تو تاپیک بازیها به پلیرهایی که از بازی دارن تعریف و تمجید میکنن بگو شما داری ادا در میاری چون نه سازنده بازی و نه ناشر ، کارمندها و خانوادشون نمیان تو تاپیک که شما داری اینجا ادا در میاری.
تو تاپیک امتیازها که ملت دارن از بازی بد یا خوب میگن بگو شما دیگه ته ادا دربیاری چون به همون دلیل خط بالا.

به منتقد بگو شما کارت بیهوده و عبثه و نصف عمرت برفناست که داری بازی رو نقد میکنی و تا این حد ادا در میاری ، چونکه سازندش که به سایت سر نمیزنه و باهاش نشست و برخواست نداری.

به بچه هایی که رایگان مطلب ترجمه میکنن ، تاپیک میزنن ، خبر میزنن و... هم بگو دارین ادا در میارین.
کمیونیتی ، طرفدار و... رو هم مثل اینکه باهاش میونه ای نداری ، اصلا میخوای مدیریت رو تگ کن و بهش بگو این انجمن ادابازی رو جمع کنه بره.

این متنی که نوشتی رو میشه تعمیم داد به کل فعالیتهایی که اینجا انجام میشه.

حالا سوال اینه که تو یه انجمن تخصصی گیمینگ که همه درش در حال ادا در آوردن هستن... اونوقت خودت اینجا داری چی کار میکنی؟

این تاپیک حقیقتا باید آرشیو بشه تا آیندگان ببینن تو این فروم یه عده چطور یه مسئله‌ی کاملا ساده رو طوری میپیچونن که تهش بگن ما میفهمیم بقیه نمیفهمن. ما درست میگیم بقیه اشتباه میکنن. واقعا عجیبه :D

یه RIP ساده خارجی تبدیل شد به ختم عزاداری ایرانی جماعت! که بعد قرنی دور هم جمع میشن، و یاد زمین خوری و مال اموالی که از هم کشیدن بالا میوفتن و در مراسم ختم آن مرحوم دیگ و بشقاب و چند فحش که به قبرستون مرتبط میشه رو به همدبگه نثار میکنن! :D

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or