سلام دوستان،
امروز واقعاً روز سختی داشتم و راستش نمیدونستم حرف دلم رو کجا بزنم… تنها جایی که باهاش راحتام همینجاست.
ماجرا اینه که گوگل امروز بدون حتی یک اعلام قبلی، همه سرویسهای رایگان Gemini API رو به شکل خیلی شدید محدود کرد؛ طوری که عملاً فرقی با قطع شدن کامل نداره.
تقریباً یک سال از عمرم رو روی کار با API جمنای گذاشتم...جدا از پروژههای ترجمه مانگا و انیمه که در جریانش هستید، من کلی ابزار و پروژه مختلف تو این 1سال ساختم (چه شخصی و چه برای بقیه)
تازه بعد از یک سال، داشتم تو این حوزه و برنامه نویسی اون به یک پختگی میرسیدم… ولی امروز انگار یکدفعه با صورت به یک دیوار بزرگ کوبیدم.
اصلاً فکر نمیکردم روزی برسه که یکباره همه چیز رو قفل کنه. برای ما که تحریم هستیم، این یعنی یک فاجعه واقعی.
واقعاً یه سیاست بیرحمانه بود… یعنی من حاضر بودم با سختترین محدودیتها هم کنار بیام، حتی اگه نسخه Pro رو نصفه نیمه رایگان میذاشتن بازم کنار میآمدم، ولی اینکه یهو کلاً قطعش کنن واقعاً زور داشت.
الانم همین یه آب باریکهای که مونده (جمنای 2.5 فلش (روزی 20درخواست)) عملاً به هیچ دردی نمیخوره و معلوم نیست فردا پس فردا همینم نباشه.
یادمه حدود چهار ماه پیش سرورهاشون یه ماه کامل قاطی کرده بود، زیر یه بار وحشتناک مونده بودن… حتی یه بار ۴۸ ساعت کامل خاموش شدن!
با این حال، همون موقع هم نیومدن رایگانها رو ببندن که سرورهاشون استیبل بشه.
ولی الان که اوضاعشون خیلی بهتره، یهو تصمیم گرفتن همونو هم از ریشه بزنن… واقعاً قابلدرک نیست.
تو کامیونیتی خود Gemini هم همه شاکیان و هیچکس از این تصمیم عجیب راضی نیست.
خلاصه ببخشید که مثل همیشه از بحث اصلی تاپیک زدم بیرون… فقط واقعاً اگه اینا رو نمیگفتم نمیدونستم درد دلمو به کی بگم.