نقد من از PS VITA:
دستگاه :
بدون شک خوده دستگاه از نظر طراحی فیزیکی بسیار عالی و البته خوش دست هست و از همه مهمتر صفحه در انداره بسیار خوبی هستش و وزن دستگاه هم متعادل هست و مشکلی ایجاد نمیکنه .
داشتن دو انالوگ بی شک بهترین مورد اضافه شده نسبت به PSP بوده و همین یک عدد انالوگ اضافه شده باعث شده تا ویتا تا حده زیادی به حس یک کنسول واقعی نزدیک یشه (جدا از اینکه Handheld محسوب میشه ) اما میزانخ قاصله X و انالوگ چپ مقداری کم هستش و ممکن هم برای بعضی انگشتهای برزگ دچار مشکل بشه ! Speaker هم خوبه و صدای نسبتا خوبی هم داره و میشه گفت به راحتی جوابگوی تولید صدای خوبی هستش
به نظره من بزرگترین نقاط ضعف VITA توی OS هست که الان داره روش ران میشه و Sony باید Update های بسیاری بده تا استفاده از این محیط رو راحتر کنه !
ضعفها :
1. وفتی روی یک بازی یا APP کلیک میکنید در واقع یک برگه باز میشه که یک تصویر جامع از اون APP رو نشون میده و بعدش هم در وسط گزینه Start برای اجرا کردن اون APP هست ! در واقع شما دو بار با تاخیر بایستی روی APP مورد نظرتون کلیک کنید تا اون اجرا میشه ... خیلی بهتره که این صفحه اضافه وفتی باز بشه که از این برنامه بیرون اومدیم و این برنامه Minimize شده .
2. Multi-tasking ویتا خیلی بد عمل میکنه ! درسته که رابطه کاربری بسیار خوبی داره اما با این حال وقتی Web باز هست و بازی و عکس یکی از اینها بایستی بسته بشه .... با سخت افزاری که ویتا داره انتظار میره این محدودیت ها از بین بره
3. بدترین مورده در هنگام عرضه که الان هم ادامه داره ناسازگاری PS VITA با Media GO هستش ... در واقع اطلاعات شامل موزیک و تصویر فقط با یک برنامه جانبی Content Manager منتقل میشه و ویتا توی Media GO شناخته نمیشه ... این برای کسانی که گاه با دانلود و اینترنت VITA مشکل دارن نیاز میشه بازیهارو از MEDIAGO دانلود کنن و بعد به ویتا منتقل کنن اما متاسفانه این اختیار هنوز داده نشده اما به نظر میره با عرضه نسخه های جدید MediaGO در اینده نامعلوم این مشکل هم برطرف بشه !
4. انصافا یک فولدر بندی هم میزاشتن خیلی خوب میشد !
نکات مثبت :
1. تصویر ویتا بسیار شفاف و رنگ قوی داره و چیزی غیر از این هم از SONY آننظار نمیرفت .
2. نمای کلی OS خیلی خوبه و امکانات نسبتا قابل توجهی هم داره و خوشبختانه در اینده ویتا سازگاری بیشتری با Social NEtworking - و APP های مختلف خواهد داشت !
3. البته که PS VITA برای بازی ساخته شده اما گاه قیمت بازی های اون با کنسول برابری میکنه که برای بعضی ها مقداری نامهفومه ! مثلا Uncharted همون قیمتی برامون در میاد که نسخهPS3 دراومد ! اما من فکر میکنم این قیمت گذاری منصفانه هست چون امکاناتی که بازی VITA میده تفاوتی با نسخه کنسولی نداره و نمونش هم Ultimate Marvel vs. Capcom - RAyman Origins - BlazBlue و ... هست
4. بدون شک گرافیک بازیهای ویتا بهترین هستن برای کنسول دستی و یادمون باشه عناوینی مثل Uncharted هنوز عناوین لانچ هستن و سازنده ها راه بلندی رو دارن تا توییک های مختلف رو روی این کنسول انجام بدن و نهایت استفاده رو از سخت افزار ببرن
5.PSN ! : همه انچه که میخوان این جا هست .... فقط امیدواریم سونی عناوینی بیشتری از PSP رو روی VITA سازگار کنه
نقد بسیار مختصر از بازیهای که دارم
UNCHARTED GOLDEN ABYSS :
مثل یک ویترین میمونه که قدرت ویتا رو به تصویر بشکه ! خوشبختانه سازندگان Gameplay رو فراموش نکردن ... اکشن و پلتفرمینگ بازی مثل Uncharted 1 هست و بسیار روان عالی هستش اما تعدادی کنترل های تاچ کلا به دردنخورن و یه جورایی هم به gameplay صدمه میزنن به جز زوم ! داستان هم که بسیار معمولی هست اما حوالی 10 ساعت طول میکشه و همراهی Drake واقعا خالی از لطف نیستش
8.5
Ninja Gaiden Sigma Plus :
اون PLUs یعنی اضاقه شدن Ninja Trials و چند کنترل تاچ سارگار شده با ویتا که بود و نبودشون فرقه زیادی ایجاد نمیکنه ... درسته که Ninja gaiden بازی سالخورده ای هست اما هنوزم Action تاره و فراموش نشدنی داره که اگر قبلا بازی نکردید واقعا خالی از لطف نیستش و گرافیک هم شبیه به PS3 هست اما پایینتر
8
RayMan Origins :
همه انچه که در کنسول PS3 - XBOX360 بود اینجا هم هست ... به علاوه چند مکانیزم جدید تاچ برای ویتا ... نیازی به تعریف نیست ! همه کسانی که Rayman origins رو رفتن میدونن شاید یکی از بهترین یا بهترین 2D Platform سالهای اخیر هستش
9
BlazBlue Continuum shift extended:
طرفداران classic 2D fighting بدون شک این بازی رو میشناسن - یک بازی فایتینگ با شخصیتهایی که هرکدومشون نه تنها قابلیت های منحصر به فرده خودشون رو دارن و مدتها هم طول میشکه تا به این شخصیتها مسلط بشین. بازی مودهای بسیار متنوع و درگیر کننده ای داره و بخش داستانی طولانی که شما رو با دنیای Blazblue اشنا میکنه و از نظر هنری و گرافیکی هم در سطحه بالایی هست و از همه مهمتر Gameplay روان بازی هست .
9
Tales From Space :
شاید به نظر برسه این بازی متنوع نباشه اما باید اطمینان بدم که شخصا از لحظه به لحظه بازی لذت بردم
8.5
Super StarDust Delta :
یک بازی کاملا ارکید با تم Geometry Wars اما همراه با یک اکشن نفس گیر و کنترل بسیار روان - این بازی مدتها میتونه براتون سرگم کننده باشه
9
Lumines Electric Symphony :
البته که اگر نگاهی به این بازی توی PSN بیندازید متوچه میشید همون خونه چینی classic خودمون هست که باشد 10 دلار هم بیشتر نباشه اما در واقع این بازی 50 دلاره !!! هرچند که به نظر میاد Ubisoft روی قیمت این بازی مقدازی زیاده روی کرده اما حقیقت ای هست که امکاناتی که این بازی به شما میده رو در یک بازی 10 دلازی ارکید نمیتونید پیدا کنید. گرافیک دلنشین - موزیک های بسیار عالی - گیم پلی روان و معتاد کننده باعث میشه Lumines رو مدتها بازی کنید .
9
Ultimate Marvel Vs. Capcom:
این هم از دوستم تست کردم ! کلا هیچ فرقی با کنسول نداره - اما من شخصا از عناوین میکس خوشم نمیاد به جز Tekken Vs. Street Fighter
8
Army Crops Of Hell :
این بازی رو خودم ندارم اما یکی از دوستام از همون اول دوستش داشت !!! اما بازی چیزی هست که میتونست به راحتی روی PSP عرضه یشه ! گرافیک بد . gameplay تکراری ... توصیه نمشه مگر اینکه سونی 80 درصد تخفیف بزاره
6
Escape Plan:
هرچند که به نظر میرسه این بازی از نظر هنری و استفاده از تاچ تصویر و پشت ویتا بسیار عالی عمل کرده اما متاسفانه بازی خیلی کوتاه و سازنده ها هم از پتانسیل کلی بازی استفاده نکردن ... بازی 70 اتاق داره که بعد از مدتی حوصله سربر و قابل پیشینی میشه
6
بهترین بازی های Lunch ویتا از نظره من :
Lumines - Uncharted - Rayman - Super StarDust delta بودن
بازی های PSP در PS VITA چگونه کار میکنند ؟
من فکر کردم این میتونه جای سوال داشته باشه به نقد اضافه کردم
همونطور که سونی قبلا گفته بود PS VITA توانایی شناخت بازیهای PSP رو داره و همین طور هم هست . اما در حال حاضری تعداده زیادی از بازی های PSP بر روی ویتا قابل اجرا هستن و تعدادی هم نیستن .
شما از طریق PSN داخل PS VITA میتونید به بخش PSP دسترسی داشته باشید که همه ی بازی های قابل اجرا و تایید شده توسط سونی با قیمتی عادلانه برای خرید موجود هستن ... به کنار از اینکه این لیست قراره در طی زمان اپدیت بشه و تا جای ممکن همه ی بازیهای PSP رو ویتا اورده بشه ... اما در حال حاضر بازی هایی نظیر Crisis Core - Ghost of sparta - Peace walker - Silent hill و خیلی های دیگه قادر به خریداری نیستن . اپشن دوم شما دانلود کردن این بازی ها از طریق PS3 هست و انتقالشون به VITA توسط content manager ! در غیره صورت نداشتن PS3 توصبه نمیشه بازی رو از MEDIA GO خریداری کنید و بعد از دانلود لیست ویتا بخواید اون رو دانلود کنید چون ظارها برای تعداده زیادی از عناوین اجازه این کار داده نمیشه !
بعد از ریختن بازی PSP شما میتونید اون رو به شیوه VITA اجرا کنید .
دومین نکته ای که میخوام اشاره کنم این هست که در بازی انالوگ سمت چپ کار نمیکنه ! اما با نگاه داشتن دستتون روی صفحه به منویی مروید که اونجا میتونید یک کلید رو برای انالوگ چپ روشن کنید و به علاوه میتونید Biliner Effect رو هم روشن کنید که اجازه میده لبه های زشت به خاطره Up-Scale شدن بازی تا حدی جلوگیری بشه .
اینها اپشنهای ارزشمندی هستن !!!! شما میتونید PEACE WALKER رو نصب کنید و همونطور که یادتونه با فشردن مربع - مثلث - دایره و ضربدر میتونستید دوربین رو حرکت بدید حالا با ریمپ کردنشون به انالوگ سمت چپ ویتا میونید تجربه بازی Peace Walker رو مثل بازیهای خوده ویتا کنید ! به علاوه که روشن کردن Biliner effect و کیفیت تصویر بهتر ویتا به شما اجازه بازی بهتر PEace walker هم میده !!!!
لیست بازی های PSP که تا الان امتخان کردم و کار کردن
Dissidia Final Fantasy 012 - GTA chinaTown Wars - GTA Liberty City Stories - GTA Vice Stories - GOW Chains Of Plympuse - GOW Ghost Of Sparta - MGA Portable OPS - MGS Peace Walker - Tactics Ogre - Disgaea Hour Of Darkness - Echoshift - The Warriors
اونهایی که نصب نشدن
Silent Hill Origins - Silent Hill SHattered MEmories - Echochrome - Twisted Metal - Monster Hunter Freedome Unite (ظاهرا از روی PS3 باید نصب بشه اما نمیدونم مشکل من چیه ! باید پاکش کنم دوباره نصب کنم) - SOCOm