من دیروز نسخه 1080p این Dark Shadows رو دیدم، با این امید که نظرم نصبت بهش تغییر کنه اما....
از نظر من DS یکی از بدترین فیلمهایی بود که تو این چند وقت دیدم! مشکل اصلی فیلم یه فیلنامه درهم و آشفته بود که تنها چیزی که درش موفقه گیج کردن مخاطبه!
کل فیلم به نظر میرسه تیکه های بی ربط و جدا از هم هستن که داستان نمیتونه انهارو بهم بچسبونه و بینشون ارتباط برقرار کنه. فیلم اصلا شخصیت نداره؛ ویکتوریا که مثلا باید شخصیت مهمی باشه واقعا بدون هیج دلیل منطقی یهو پاشده امده خونه کالینز ها، انگار که واقعا کارگردان بهش دستور داده از نیویورک به این منطقه بیاد تا کالینز بزرگ عاشقش بشه! بعد این کارکتر که تو ابتدای فیلم به نظر میرسه برای خودش شخصیتی داره، دروغ میگه و ظاهرا با هدف خاصی به اینجا داره میاد یهو از فیلم حذف میشه و جز دو سه صحنه و صرفا جهت ابراز وجود دیگه تو فیلم یافت نمیشه! دلیل خودکشیش تو آخر فیلم هم واقعا برای من مشخص نشد!
بقیه شخصیت ها هم همینطور، هیچ کدوم تو فیلم حضور ندارن و چیزهایی هم که ازشون تو فیلم نشون داده میشه در نهایت بی نتیجه میمونن. دختر خانواده، ما هیچی از شخصیتش نمیفهمیم جز اینکه آخر فیلم یهو گرگینه میشه که این گرگینه شدنش هم هیچ نقشی در تعیین پایان فیلم نداره. در صورتی که مثلا باید بداخلاقی ها و شخصیت مزخرفش در نتیجه نزدیک شدن به ماه کامل باشه که کلا تو فیلم نیست!
یا ان پسره که روح هارو میبینه، داستان هیچ توضیحی در موردش نمیده و تا آخر فیلم هم شخصیت گنگ و بی مفهومی باقی میمونه. از ان بدتر شخصیت دکتر هست که کلا تو فیلم اضافه هست (البته جز کالینز و ان دختر جادوگره از دم اضافه هستن!)! نه عشقش به کالینز معنی داره، نه علاقش به جاودانگی و نه مرگش! کلا اصلا ربطی به داستان و روایتش نداره و به نظر میرسه تیم برتون به زور برای زن خودش نقش تولید کرده! عموی خانواده هم همینطور. یه جا نشون میده متوجه شده جانی دپ از کجا پولارو میاره و سعی هم میکنی انجا دزدی کنه اما جز یه صحنه اضافه دیگه که جانی دپ مچشو میگیره هیچ کارکرد دیگه ای تو داستان نداره. بعدم که خیلی بی ربط از فیلم حذف میشه که اصلا معنی و مفهوم نداره!
از شخصیت ها که بگذریم روایت داستان هم خیلی افتضاحه. بازگشت کالینز و احیای دوباره خانواده اصلا تو فیلم مشخص نیست. ما نه چیز زیاد و بدرد بخوری از فعالیت دوباره کالینز ها میبینیم، نه رقابت بین دو کمپانی نشون داده میشه و نه پیروزی یا حداقل جون گرفتن دوباره خانواده. درواقع تنها چیزی که تو فیلم هست خود جانی دپ و ان جادوگره که الان اسمش یادم نیست هست و کارگردان فقط سعی داشه یه شخصیت بامزه تحویل بده که به نظر من حتی از این نظر هم موفق نبوده! جانی دپ جز تکرار مکررات و یه نقش مزخرف هیچ چیز دیگه ای نداره. من فقط یکم از ان جادوگره خوشم امد که انم بیشتر فکر کنم رفتم تو کفش!

البته واقعا شخصیت بامزه ای داشت!
در مجموع من در تمام لحظاتی که DS رو میدیدم این احساس رو داشتم که فیلم ناقصه! انگار که اصل فیلم 4 ساعته و من الان دارم یک ساعت و نیمشو میبینم و برای همین این همه گنگ و سانسور شده به نظر میرسه! تیم برتون نتونسته به شخصیت های فیلمش فرصت بده تا شخصیت بشن و ما باهاشون ارتباط برقرار کنیم. حتی نتونسته یه دستان ساده رو جذاب روایت کنه و کل فیلمش خلاصه شده تو جلوه های ویژه و سبک خاص بصریش هست که هرچند زیباست اما تکراری شده و دیگه مثل قبل مجذوب کننده نیست.
من به این فیلم از 10 میدم 2. یکنمره بخاطر شخصیت جادوگر که یکم بامزه هست و یک نمره هم بخاطر اتمسفر کار که فکر میکنم بیشترش رو مدیون موسیقی دنی الفمن هست که انم باز بهترین کار الفمن نیست و کارخونه شکلات سازی خیلی بهتر بود!
Dark Shadows
2|10