ASUS EAH5870 CrossFire

LORD5

کاربر سایت
Mar 29, 2009
1,177
نام
عباس


small.gif


پس از بررسي‌اي كه چندي پيش در مورد كارت رادئون HD 5870 داشتيم نتايج تست ما را بر آن داشت تا بررسي ديگري از اين كارت اما چيش دو كارته ي آن براي مشتاقان سخت افزار بگذاريم. ATi نام اين تكنولوژي را كراس‌فاير نام نهاده و اين تكنولوژي را در سپتامبر2005 پس از آنكه انويديا تكنولوژي SLI را مطرح نمود وارد عرصه رقابتي با اين تكنولوژي انويديا كرد اما در ابتدا ضعيف عمل كرد كه پس از گذشت مدتي توانست جايگاه خود را بدست آورد؛ تولد كراس‌فاير در زمان كارتهاي رادئون سري x800 and x850 رخداد. در آن زمان براي استفاده از كراس فاير بايد از يك مادربورد سازگار بااين تكنولوژي كه به دو شيار جهت نصب كارت گرافيكي مجهز بود، استفاده مي‌شد. كارتهاي گرافيكي رادئون مذكور داراي دو ويرايش معمولي و ويرايش كراسفاير بودند.
براي كراس فاير نياز به دو كارت رادئون يكي مستر و ديگري اسليو(Master and slive ) بود، كارت مستر در واقع همان كارت ويرايش كراس‌فاير بود؛ مستر بودن كارت رادئون به دليل دارا بودن چيپ هاي تركيب كننده تصاوير بود كه در اين نوع كارتها به كار گرفته مي‌شد.
كارت اسليو نيز نسخه‌ي عادي يا معمولي همان كارت مستر انتخاب شده بود، از جمله مشكلات و محدوديت‌هاي اين تكنولوژي در يك پيكر بندي كراس‌فاير دو كارت رادئون x850 حداكثررزولوشن 1220*1600 با سرعت نوسازي 60 هرتز را داشت، كه عملاً يك معضل ومشكل به حساب مي آمد. و اكثراً مطلع هستيد كه 60 هزتر در مدت زمان طولانيغير قابل تحمل است و سردرد، خستگي و درد چشم را به دنبال دارد، اما اين تنها شروع كار بود و پس از گذشت زمان اين مشكلات رفع شد و تكنولوژي كنوني كراس فاير را به وجود آورد و تا كنون اين تكنولوژي به چند نوع مختلف تقسيم مي‌شود كه اولين و ابتدايي‌ترين اين تكنولوژي، با همان نام CrossFire خوانده مي‌شود كه در اين بررسي، براي كارت گرافيك 5870 از اين تكنولوژي استفاده شده؛ اما ساير شاخه هاي اين تكنولوژي به ترتيب عبارتند از:
Quad CrossFire كه اجازه استفاده از كارتهاي گرافيكي با دو پردازشگر گرافيك يا به اصطلاح Quad GPU را به كاربر مي‌دهد.

CrossFireX هنگامي كه بيش از دو كارت(سه و چهار كارت گرافيكي) را به صورت همزمان در يك مادربورد مورد استفاده قرار مي‌دهيم اين نام به آن اطلاق مي‌شود اما نكته‌ي مهم اين است كه استفاده از چهار كارت افزايش پرفورمنس نسبت به سه كارت نخواهد داشت و عملاً بي استفاده محسوب مي‌شود، اين مورد در تكنولوژي SLI هم صدق مي‌كند.

Hybrid CrossFire اين تكنولوژي در مادربوردهايي كه پردازنده گرافيكي مجتمع دارند امكان پذير است و هنگامي هيبريد كراس‌فاير برقرار مي‌شود كه كارت گرافيكي ديگري را بر روي اسلات PCIe نصب نماييد.

اينها توضيحاتي بودند جهت آشنايي شما دوستان با اين تكنولوژي و حالا بهتر است كه به بحث اصلي موضوع بپردازيم.

امروز كه AMD‌ پس از مدتها انتظار سري پردازنده هاي گرافيك Radeon HD 5800 را منتشر كرده سعي بر آن است كه اين سري و در حال حاضر كارت 5870 را از جنبه هاي مختلف مورد بررسي قرار داده تا شما عزيزان هم بهره كافي را برده و بتوانيد براي خريد بهترين گزينه را انتخاب نماييد؛ كاربران زيادي هم هستند كه بابت PC هزينه مي كنند و قصد آنها دستيابي به حداكثر جزئيات و در آخرين تنظيمات مي‌باشد در حالي كه ما بازي كرايسيس را داريم كه تا كنون هيچ كارت گرافيكي‌اي از پس اجراي آن در آخرين تنظيمات و نهايت رزولوشن كه 2560 x 1600 باشد دست نيافته و تنها راه براي غلبه بر اين غول استفاده از چينش چند كارت گرافيكي مي‌باشد كه هر دو شركت ATi و انويديا آن را در اختيار كاربران خود قرار داده، اما در اين بين بايد گفت كه باز هم اين شركت ها نتوانسته كه حتي با دو عدد از قويترين كارتهاي گرافيكي خود كه 285GTX‌و رادئون 4890 باشد كرايسيس را به زانو درآورند و تنها راه باقي مانده استفاده از چهار پردزانده گرافيكي مي باشد كه معضلات و مشكلاتي اعم از توان مصرفي بالا و هزينه اضافي، در حالي كه با اين كار نبايد انتظار افزايش پرفورمنس و دو برابري را در چينش دو كارته داشت و با كمال تأسف بايد گفت كه در نهايت 25 درصد افزايش پرفورمنس(البته در موارد خاص) نسبت به چينش دو كارته خواهيم داشت و نتيجه آن مي شود كه تنها دو برابر هزينه‌ي اضافي براي چند فريم مي‌شود، اما طي تست هايي كه در بررسي كارت رادئون 5870 ديديم اميدوار شده و بر آن شديم تا بررسي در حالت كراس فاير اين كارت را هم براي شما عزيزان بگذاريم، كارت مورد آزمايش از برند ASUS بوده كه دقيقاً خصوصيات و مشخصات مدل مرجع را دارد، بنابراين از معرفي اين كارت صرف نظر كرده و به گذاشتن تست‌ها بسنده مي‌كنيم.
براي خواند بررسي اين كارت به موضوع "بررسي"ATI Radeon HD 5870 مراجعه نماييد.

cards1_small.jpg
cards2_small.jpg
rubydoll_small.jpg




Test System
CPU: Intel Core i7 920 @ 3.8 GHz
(Bloomfield, 8192 KB Cache)
Motherboard: Gigabyte X58 Extreme
Intel X58 & ICH10R
Memory: 3x 2048 MB Mushkin Redline XP3-12800 DDR3
1520MHz 8-7-7-16
Harddisk: WD Raptor 740ADFD 74 GB
Power Supply: BFG ES-800 800W
Software: Windows Vista 32-bit SP2
Drivers: NVIDIA: 186.18
ATI: Catalyst 9.6
HD 58xx: 8.66 RC6
Display: LG Flatron W3000H 30" 2560x1600
[FONT=&quot]
[/FONT]
Call of Duty 4


Crysis
بايد گفت هورا!


Far Cry 2


3DMark06

خب بايد با كمال مسرت گفت كه كرايسيس فعلاً تا حدودي شكست خورد! چرا كه هنوز فيلـرهاي AF اجرا نشدند و باز هم بايد اميدوار بود؛ هم به درايورهايي كه ATi منتشر خواهد كرد و هم كارت گرافيك قويتر، شايد كارتي با نام HD 5890 ! چندان هم بعيد نيست؛

يك نكته بسيار مهم: افرادي كه از LCD هاي زير 22 اينچ استفاده مي كنند قيد كراس فاير يا SLI را بزنند، چراكه كه وقتي در چينش دو كارته قدرت نمايان مي شود كه كارت در رزولوشن هاي بالا مورد استفاده قرار گيرد؛ البته اين مورد براي كارتهاي گرافيك قوي و در رده‌ي حرفه‌اي هم صدق مي‌كند.
 

کاربرانی که این قسمت را مشاهده می‌کنند

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
or ثبت‌نام سریع از طریق سرویس‌های زیر