سونی بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن را بر روی پلتفرم‌های دیگر، از جمله ایکس‌باکس، عرضه خواهد کرد

آره خب، اون زمان همه چیز قشنگ بود. نه گنشین ای وجود داشت که میلیاردی فروش کنه نه فورتنایت ای که پیر و جوان درگیر اون باشند.

اون زمان دخل و خرج میخوند اما وقتی کرونا اومد و درحالیکه تمامی صنایع تو رکود و ضرر بودند، گیمینگ‌ رشد داشت و شد نجات دهنده روان آدمیزاد در بند، ارزش واقعی یا بهتر بگیم معدن طلایی که یهو شد الماس، مشخص شد. حالا همه می‌خوان سهم بیشتری ازش ببرند.

الان هم وضعیت همونه، هیچ فرقی نکرده جز اینکه این بازار، یا همون مصرف کنندگان هستند که تعیین می‌کنند چی برای کمپانی خوبه چی‌ نه. مثل ری برند جگوار و کمپین های بازاریابی Bud light با کاری که American Eagle با سیدنی سویینی کرد.

جیم رایان تو دادگاه اکتیویژن یه حرف خیلی جالب زد. گفت برای مصرف کنندگان یا مهم نیست یا نمیدونن این بازی فرست پارتی هست یا ترد پارتی، برای اونا مهمه که بازی رو کنسول آنها وجود داشته باشه.
یه نکته در مورد دخل و خرج اضافه کنم. این موضوع یه مغلطه خیلی بزرگه که خود سونی هم یکبار بهش اشاره نکرده و صرفا هی تو فروما تکرار می شه. خود سونی هیچوقت نگفته دخل و خرج نمی خونه یا بازیسازی گرون شده.و تنها دلیلی که عنوان کردن این بوده که می خوایم بازارمونو گسترش بدیم. هر سال رکورد بالاترین درآمد و سودشونو دارن می زنن. تلو 2 که گفتن 200 میلیون دلار خرج داشته بعد از 4 میلیون فروش رسما اعلام شد سودده بوده. بنظرم به جای اینکه هی یه حرف غلط رو تکرار کنیم یه مقدار به فکت ها بپردازیم

در مورد حرفای جیم رایان هم گور باباش. خوب چیکار کنم تو دادگاه چی گفته خوب با همین فرمون گند زدن به تمام سابقه و آبرو خودشون دیگه

یه نکته در مورد دخل و خرج اضافه کنم. این موضوع یه مغلطه خیلی بزرگه که خود سونی هم یکبار بهش اشاره نکرده و صرفا هی تو فروما تکرار می شه. خود سونی هیچوقت نگفته دخل و خرج نمی خونه یا بازیسازی گرون شده.و تنها دلیلی که عنوان کردن این بوده که می خوایم بازارمونو گسترش بدیم. هر سال رکورد بالاترین درآمد و سودشونو دارن می زنن. تلو 2 که گفتن 200 میلیون دلار خرج داشته بعد از 4 میلیون فروش رسما اعلام شد سودده بوده. بنظرم به جای اینکه هی یه حرف غلط رو تکرار کنیم یه مقدار به فکت ها بپردازیم

در مورد حرفای جیم رایان هم گور باباش. خوب چیکار کنم تو دادگاه چی گفته خوب با همین فرمون گند زدن به تمام سابقه و آبرو خودشون دیگه
برای پیدا کردن دخل و خرج باید به Profit Margin نگاه کنیم. یکبار هم گفتم میانگین حاشیه سود پلی استیشن تقریباً %9 هست. این رقم کمی یا کسب و کار ضعیف نیست، صرفاً سونی میخواد این درصد رو بیشتر کنه.

لازم دوباره اشاره کنم که رکورد های درآمد و سودی که پلی استیشن الان داره می‌زنه اکتیویژن بلیزارد از 2020 شروع کرده بود به کسب اون مقدار سود ؟

برای پیدا کردن دخل و خرج باید به Profit Margin نگاه کنیم. یکبار هم گفتم میانگین حاشیه سود پلی استیشن تقریباً %9 هست. این رقم کمی یا کسب و کار ضعیف نیست، صرفاً سونی میخواد این درصد رو بیشتر کنه.

لازم دوباره اشاره کنم که رکورد های درآمد و سودی که پلی استیشن الان داره می‌زنه اکتیویژن بلیزارد از 2020 شروع کرده بود به کسب اون مقدار سود ؟
بله صد در صد اگه کنکورد نمی ساختن 500 میلیارد دلار رو به ماتحت گاو نمی مالیدن اگه هر روز یه بازی گسشون کنسل نمی شد. اگر به جای مجبور کردن استودیوها به ساخت چیزی که نمی خواستن می گذاشتن کار خودشونو بکنن. سودشون بیشتر می شد. الان برای مثال بند می خواست دیزگان دو بسازه نذاشتن 10 ساله معلوم نیست کجاست. این همه خرج نگهداری استودیو بدون خروجی. حالا این مثاله بقیشونم همینن. رفتن 3.5 میلیارد دلار دادن قرارداد ترکمنچای بستن بانجی رو آوردن ازون موقع که اومده داره شاهکار خلق می کنه فقط نمی دونم چرا شاهکاراش فیل می شن.

آره عزیزم اینا در این وضعیت سونی کاملا بی اثره. فقط چون بازیشونو مولتی نکردن دارن ضرر می دن.

بله صد در صد اگه کنکورد نمی ساختن 500 میلیارد دلار رو به ماتحت گاو نمی مالیدن اگه هر روز یه بازی گسشون کنسل نمی شد. اگر به جای مجبور کردن استودیوها به ساخت چیزی که نمی خواستن می گذاشتن کار خودشونو بکنن. سودشون بیشتر می شد. الان برای مثال بند می خواست دیزگان دو بسازه نذاشتن 10 ساله معلوم نیست کجاست. این همه خرج نگهداری استودیو بدون خروجی. حالا این مثاله بقیشونم همینن. رفتن 3.5 میلیارد دلار دادن قرارداد ترکمنچای بستن بانجی رو آوردن ازون موقع که اومده داره شاهکار خلق می کنه فقط نمی دونم چرا شاهکاراش فیل می شن.

آره عزیزم اینا در این وضعیت سونی کاملا بی اثره. فقط چون بازیشونو مولتی نکردن دارن ضرر می دن.
تو این قبیل بحث های مالی بهتر است که از دید فناتیک به موضوع نگاه نکنیم. یا با تیکه جلو نیایم. چه بخوای چه نخوای یا هر تعریفی که داشته باشید، سونی مولتی پلتفرم شده. 16 روز دیگه بازیش رو مستقیماً در اکس باکس پورت خواهد کرد. عناوین لایو سرویس بعدی هم همین‌طور، روز عرضه منتشر خواهند شد.

درآمدش هم بیشتر از این خواهد شد. روزی می‌رسه که سینگل پلیر ها رو هم روز عرضه رو استیم منتشر می‌کنه.

حالا کنسول پلاستیکی شما، هویت خودشو از دست داده چیزی است که باهاش کنار میای. نقل قول من از جیم رایان هم به خاطر همین بود.

تو این قبیل بحث های مالی بهتر است که از دید فناتیک به موضوع نگاه نکنیم. یا با تیکه جلو نیایم. چه بخوای چه نخوای یا هر تعریفی که داشته باشید، سونی مولتی پلتفرم شده. 16 روز دیگه بازیش رو مستقیماً در اکس باکس پورت خواهد کرد. عناوین لایو سرویس بعدی هم همین‌طور، روز عرضه منتشر خواهند شد.

درآمدش هم بیشتر از این خواهد شد. روزی می‌رسه که سینگل پلیر ها رو هم روز عرضه رو استیم منتشر می‌کنه.

حالا کنسول پلاستیکی شما، هویت خودشو از دست داده چیزی است که باهاش کنار میای. نقل قول من از جیم رایان هم به خاطر همین بود.
عجب. هر کی مخالف شما باشه بحثش فنتیکه؟

شما فرمودی سونی ضرر می ده مجبوره بازی مولتی کنه جواب دادم که حتی خود سونی چنین ادعایی نداره
بعد فرمودی سودش پایینه برات عدله آوردم که پایین بودن سودش ضررهاییه که به خاطر مدیریت فوق العاده همون امثال جیمبو دچارش شده
بعد رسیدیم به اینجا بحث فنتیک ما رو به جایی نمی رسونه
بله سونی راهش مشخصه به کدوم سمته. بشخصه دیگه برام مهم نیست. سالهایی رو با سونی گذروندم الان مسیرمون از هم جدا شده. ولی خوب فروم جای تبادل نظراته دیگه. منم دارم همینکارو می کنم

فهم رفتار سونی کار سختی نیست. طرف گند زده تو استودیوهاش که خروجی ندارن. تنها راهش این بوده بازیای قبلی رو یه دور ریمستر کنه یه دور رو پی سی بده بعد یه بار دیگه بازی ۵ ساله رو کالکتور بده. بعد به خودش اومده ای دل غافل دیگه نمی شه تلو ۲ رو به کسی بندازیم. اوکی سوییچ و اکس باکس مونده
به همین سادگی هیچ چیز عجیب غریبی پشتش نیست

آخرین ویرایش:
عجب. هر کی مخالف شما باشه بحثش فنتیکه؟

شما فرمودی سونی ضرر می ده مجبوره بازی مولتی کنه جواب دادم که حتی خود سونی چنین ادعایی نداره
بعد فرمودی سودش پایینه برات عدله آوردم که پایین بودن سودش ضررهاییه که به خاطر مدیریت فوق العاده همون امثال جیمبو دچارش شده
بعد رسیدیم به اینجا بحث فنتیک ما رو به جایی نمی رسونه
بله سونی راهش مشخصه به کدوم سمته. بشخصه دیگه برام مهم نیست. سالهایی رو با سونی گذروندم الان مسیرمون از هم جدا شده. ولی خوب فروم جای تبادل نظراته دیگه. منم دارم همینکارو می کنم

فهم رفتار سونی کار سختی نیست. طرف گند زده تو استودیوهاش که خروجی ندارن. تنها راهش این بوده بازیای قبلی رو یه دور ریمستر کنه یه دور رو پی سی بده بعد یه بار دیگه بازی ۵ ساله رو کالکتور بده. بعد به خودش اومده ای دل غافل دیگه نمی شه تلو ۲ رو به کسی بندازیم. اوکی سوییچ و اکس باکس مونده
به همین سادگی هیچ چیز عجیب غریبی پشتش نیست
بزرگوار بنده هیچوقت نگفتم سونی با پلی استیشن داره ضرر میده. تنها وقتی سونی ضرر داد که بعد از تصاحب بانجی بود. از سال مالی 2023 سونی داره رکورد های درآمدی و سود تاریخ خودشو میزنه.

چیزی که سعی کردم بگم این بود که این درآمد برای سونی کافی نیست. سونی در زمان جیم رایان و مدیران قبل از او، برای اینکه مارکت لیدر بمونن زیاد هزینه می‌کردند. هزینه های مارکتینگ، قرارداد های انحصاری، هزینه تحقیق و توسعه که در یک گزارشی سال گذشته مشخص شد سونی 2 میلیارد دلار برای بخش تحقیق و توسعه پلی استیشن سرمایه‌گذاری خواهد کرد. الان که دیگه رقیبی نمونده، نیازی به اون هزینه ها و استراتژی ها نیست واقعا؛ منطقی هم فکر کنیم نیست دیگه.

بازم چیزی تغییر نکرده. به شخصه فکر نمی‌کنم سینگل پلیر های سونی (به غیر از اسپایدرمن) سر از اکس باکس فعلی بخوان در بیارند. فقط سونی داره رو لایو سرویس، در کنار سینگل پلیر های خودش سرمایه‌گذاری می‌کنه.

خدایی فن و فن بازی معنی نمیده فقط طرفدارای نینتندو میتونند دو کلمه حرف بزنن. خوش به حال ما نسل 60 و قدیمی که جذابیت گیم و رقابت رو دیدیم الان همه داداشی شدن.

خدایی فن و فن بازی معنی نمیده فقط طرفدارای نینتندو میتونند دو کلمه حرف بزنن. خوش به حال ما نسل 60 و قدیمی که جذابیت گیم و رقابت رو دیدیم الان همه داداشی شدن.
کاری به داداشی و رقابت ندارم ولی مگه الان بازی خوب ساخته نمیشه؟! هرسال چه ایندی چه AAA توی هر سبکی مگه بازی خوب نمیاد؟! اکثرشون هم مولتی پلتفرم هستن.
خودتونو محدود ۴تا استودیو فرست پارتی نکنین که رقابت باشه یا نباشه، ضربشو اونا بخورن و ناراحتیشو شماها بکشین. سونیی که وقتی رقیبی نمیبینه کیلویی گس میسازه و کنسل میکنه، استودیوهاشو مجبور نمیکنه عین ادم بازی نمایش بدن و همونا رو میارن به ریمستر و دری وری یا مایکروسافتی که nتا استودیو توانمند داره ولی عرضه بهره برداری ازشون نداره چرا ضررشو شماها متحمل بشین که ناراحتی بکشین؟ آقا این همه استودیو توانمند دیگه که هرماه به لطفشون کلی بازی خفن داره میاد. سرگرم اونا بشید.
گور بابای سونی و مایکروسافت که بشینین حرصشونو بخورین. اگه بازی خوب دادن پلی بدین. رقابت اگه کردن کیفشو ببرین. وگرنه نه برین سراغ بازیای خفنی که همین الانشم توی صنعت گیم هرساله دارن تولید میشن. این ۲تا ناشرم برن به درک :D

جعبه فنی که گیم پس با ترفند 1 دلاری میخرید و این ترفند از بین رفت و دیگه شارژش نکرد، پول برای بازی های پلی استیشن بده؟ زهی خیال باطل.

ببینیم با این حرکت چقدر فروش میکنه آقای سونی.

خوشبختانه ما از نسل نهم یه GTA VI و اینترگلنتیک و ILL نصیبمون میشه و بعدشم با شرایط عالی کشور عزیزم ایران با دنیای گیم در اوج خداحافظی میکنیم. حالا سونی میخواد ثرد پارتی بشه یا نشه دیگه توفیری برای من یکی نداره.

پ.ن: تازه اگه تا زمان عرضه این بازی ها زنده بمونیم تو بحران برق و آب ☺️

در مورد گیم پس یک دلاری که خیلی وقته دیگه وجود خارجی نداره اون متدی هم که شاپ ها میزنن داخل ایران و گیم پس ارزونتر میوفته براشون خارجی ها استفاده نمیکنن طرف با کارت بانکیش میره تمدید میکنه و با همین اکانتش، ولی من خیلی ها رو دیدم گیم پس نداشتن گلد داشتن در چند سال پیش ،الانم گیم پس core دارن و توی سبک خودشون بازی رلیز بشه میخرن اینی که پلیر ایکس باکس بازی نمیخره و کنسولی خریده فقط برای گیم پس هست و حتی بازیهای 3rd party که توی استور هستن هم فقط در صورتی باید پلی داد که بیاد توی گیم پس باشه مختص ایران یا بهتر بگم بچه های bc هست که یک سری هر دو کنسول ps5 و سریز ایکس رو دارن (سریز اس رو مثال نمیزنم چون ضعیفتر ) و میبینی کل هزینه برای اون کنسول مایکروسافت صرفا اکانت گیم پس هست و حرام حتی یک بازی 3rd party برای کنسول مایکروسافت تهیه بشه و این کنسول اگر گیم پس نداشته باشه از پرکه اجر هم پایینتره .خلاصه بازم میگم فکر نکنید کل دنیا همین کاری شما دارید انجام میده و طبق همین چیزها به قاضی برید و قضاوت کنید .

کلا نوش جون هرکسی که اکانت ظرفیتی، هکی، گیم پس یک دلاری، اشتراکی و کرکی بازی میکنه.

اینها که روی همه پلتفرمها در دسترسه و همه اینجا به نوعی دارن استفاده میکنن.

یه خسته نباشید هم به بچه هایی که پشت به پشت پیش خرید میکنن و قیمت کامل پرداخت میکنن باید گفت.

اما حتما سونی تو همون جامعه ای که میگن بازی نمیخرن یه چی دبده که میخواد براشون بازی بده.

یه ایمیل بزنین به سونی بگید داری اشتباه میکنی تا از گمراهی در بیاد.

کلا نوش جون هرکسی که اکانت ظرفیتی، هکی، گیم پس یک دلاری، اشتراکی و کرکی بازی میکنه.

اینها که روی همه پلتفرمها در دسترسه و همه اینجا به نوعی دارن استفاده میکنن.

یه خسته نباشید هم به بچه هایی که پشت به پشت پیش خرید میکنن و قیمت کامل پرداخت میکنن باید گفت.

اما حتما سونی تو همون جامعه ای که میگن بازی نمیخرن یه چی دبده که میخواد براشون بازی بده.

یه ایمیل بزنین به سونی بگید داری اشتباه میکنی تا از گمراهی در بیاد.
دقیقا درسته هیئت علمی کاملا درک بالاتری از سونی داره باید زودتر به سونی خبر بدن از گمراهی در بیاد :))

از یه آگهی شغلی که نمیشه این برداشت رو کرد که تلو و گاد میاد رو اکسباکس 😄
اولا کی رو اکسباکس بازی میخره که اینارو هم بخره؟ تو اکسباکس اگر کسی بازی میخرید که سرنوشت بازیهای خودش اونطور نبود. می مونه نینتندو که اونم دوتا مساله هست اول اینکه یه سری بازیها رو سوییچ حتی نسخه دومش قابل اجرا نیست و به مرور بیشترم میشه مشکل پس میشه انتظار اینو داشت بازیهای خانوادگی محور یا aa برای اومدن رو سوییچ در اولویت باشن.
ولی مهم ترین نکته اینکه سونی هنوزم داره از بازار سخت افزار سود کلانی میکنه (کاملا مشابه نینتندو و برخلاف اکسباکس) خب حالا بنظرتون سونی چرا باید تیشه به ریشه خودش بزنه؟ با چه توجیهی میخواد عناوین سیستم سلر خودش رو به همین راحتی بده رو سوییچ یا اکسباکس؟
نکته سوم: اگر سونی واقعا تصمیم گرفته بازی‌هاشو مولتی پلتفرم کنه چرا هنوز بازیای فرست پارتی را دی وان برای pc نمیده؟ نکته کلیدی همینجاست که کسی دقت نمی‌کنه. زمانی میشه این تصمیم رو منطقی دونست که سونی رسما بیاد و سیاستش روی pc به روز کنه و day one کنه اون زمان به مرور میشه انتظار اینو داشت که کم کم میخواد راه اکسباکس رو بره ولی می‌بینیم که عناوینی مثل ds2 و yotei و غیره هنوز دی وان نمیان و حداقل تا پایان این نسل این سیاست ادامه خواهد داشت. اونها از همین الان شدیدا دارن روی PS6 کار میکنن و معلومه قراره چیز خیلی بزرگ و خاصی باشه و خیلی راحت و خودمونی بگم PS6 ی که بازی انحصاری نداشته باشه کسی نمیخره اینو خود سونی بهتر از همه ما میدونه .
نکته چهارم: این آگهی به احتمال خیلی زیاد به عناوین لایو سرویس مربوطه و البته عناوینی که توسط استودیوهای فرست پارتی ساخته نمیشن یا مثلا پای برندهای دیگه هم توشون وسط هست و سیستم سلر هم نیستن . مثل Lego Horizon و از این مدل بازیها‌. این سیاستی هست که نه رسما ولی با عرضه هلدایورز ۲ مشخص شد دارن اجرا میکنن و قطعا در مورد سایر بازیهای لایو سرویس مثل ماراتن هم اجرا میشه.
حرفت منطقی رو سخت افزار سوده سونی بیشتر از بازی و نشر بازیهاس ولی اینا کاراشونا بعضی اوقات خیلی عجیبه و ماها متوجه منطقشون نمیشیم احتمالش زیاده انحصاری اصلی برا ایکس‌باکس هم بده چون قبله ایکس‌باکس اول سونی شروع کرد و انحصاری ها را برا پیسی منتشر کرد

این که با این وضع اقتصادی، دلار ۹۰ تومنی و حقوق پایه زیر ۲۰ میلیون، بیای به خریدن اکانت ظرفیتی، بازی رو گیم پس و یا پایرت کردن دیگران متلک بندازی نشون دهنده میزان شعور شماست.
چه ربطی به شعور داره دوست عزیز؟ مگه من ایران رو گفتم؟

من کلی دارم میگم. وقتی آمار بازی های ثرد پارتی میاد میبینی که 70 درصد فروش روی کنسول های سونی هست، این چی‌ رو به شما میگه؟ میگه که جعبه فن ها بازی که روی گیم پس نباشه رو نمیخرن. الان نیاید الدن رینگ رو مثال بزنید، موارد زیادی از این دست وجود داره.

حالا سونی با چه امیدی میخواد این کارو بکنه خدا میدونه.

در مورد ایمیل زدن به سونی هم، این شرکت با همین بازی کنکورد و کنسل کردن چندتا بازی دیگه و ساخت عناوین اشتباهی نشون داد که درسته پادشاه دنیای گیمینگ هست ولی اونام میتونن اشتباه کنن و مبرا از اشتباه نیستن. این استراتژی هم میتونه مثل عرضه بازی های روی PC اشتباه باشه!

چقدر با عرضه عناوین سوم شخص روی استیم سود کرد؟ چند میلیون پلیر جذب کرد؟

پس می‌بینید که سونی هم مثل مایکروسافت میتونه یک یا چندبار اشتباه کنه و درس هم نگیره و ادامه بده.

ببینیم این راهی که در پیش گرفته تهش کجاست...

• Like
Reactions: HalfLife G

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or