سونی بازی‌های انحصاری پلی‌استیشن را بر روی پلتفرم‌های دیگر، از جمله ایکس‌باکس، عرضه خواهد کرد

احسان به نظرم نینتندو هم بالاخره کوتاه میاد. یعنی دنیا داره تغییر میکنه، تکنولوژی ها دارن عوض میشن، سلیقه و خواست گیمرها و مخاطبین هم همینطور، و این روند رو به رشد و تغییرات مداوم دو گزینه بیشتر در مقابل آدم ها و شرکت ها نمیزاره، همراه شو یا حذف شو. نینتندو خیلی سفت و سخت یا بهتره بگیم محافظه کاره، چون وضعیت و ثبات بسیار خوبی در بازار داره، و این بهش قدرت لازم برای صبر کردن رو میده، نه مقاومت همیشگی.

مایکروسافت چرا زودتر از همه وارد این عرصه شد؟ چون وضعیتش از همه بغرنج تر بود و به قول اسپنسر از بین 3 تا رقیب چهارم بودن و هیچ هزینه ای هم منجر به تغییر شرایط نشد. سونی وضعش مناسبه اما سود کمی داره و به ناچار باید نفر بعد باشه. اما نینتندو چون فعلا شرایطش خوبه صبر میکنه تا ببینه روند تغییر بازار چطوره. اگه همه چیز شکست خورد یا برگشت به روال سابق کار نسنجیده ای نکرده و اگرم دید نه واقعا همه چیز داره تغییر میکنه اونم به ناچار میاد تو این بازی.

من فکر میکنم امدن مایکروسافت و سونی به عرصه مالتی پلتفرم شدن و گسترش بازی ها و IP هاشون و در نتیجه فروش بیشتر و افزایش سود انتظارات رو برای همه بالا میبره. چه برای مخاطب و چه برای خود سرمایه گزارها. ما پیرمردها کنسول دوست فنبوی به گورستان هدایت میشیم و نسل بعدی گیمرها دیگه نه میدونن کنسول وار چیه و نه کمپانی ها به یه ورشونه. اون ها گیم رو دارن متفاوت از ما درک میکنن.

برای ما گیم یه جادوی خاصی داشت، ماهایی که با چشم خودمون دیدیم چطور پیکسل ها رو کنسول های شخمی حرکت میکنن و میشه با یه دسته ای شبیه گوشت کوب کنترلشون کرد و غرق شد تو یه دنیای عجیب. ماهایی که روند تغییر نسل هارو به چشم دیدیم و درک کردیم. مایی که بهترین داستان هارو تو گیم تجربه کردیم، شخصیت های محبوب زندگی هامون نه از فیلم ها و سریال ها و کارتن ها و کامیک ها که از بازی ها امده بودن. برای نسل جدید اما گیم یه چیز دیگه است. یه سرگرمی آنلایت یا بازی هاییه که باید با کمترین هزینه بیشترین سرگرمی رو براشون بیاره. در نتیجه اون ها دیگه شرایط انحصار رو بر نمیتابن. یحتمل عادت کنن رو یه پلتفرم هرچی میخوان رو برن از کنسول انحصار طلب هم فاصله بگیرن. شاید.

من به نظرم هنوز خيلى راه مونده تا اين مدل و نسل بعد هم چيزى عوض نميشه واسه مدل تجارت سونى و نينتندو؛حالا ايكس باكس از الان شروع كرده و بحثش جداس.
اول از بازياى لايو سرويس و لايسنسى شروع ميشه و بعد احتمالش هست ip هاى مرده برون سپارى بشن ولى همچنان سونى ip هاى پرميوم و نيش خودش رو منحصر به خودش نگه ميداره تا وقتى كنسولش باشه.
حتى به نظرم با ريبرند ايكس باكس كه از الانم كليدش خورده ممكنه فرم خاصى از گيم پس هم بياد براى پلى استيشن.
ولى اينكه بياد بازياشو كلا از بيخ و بن مولتى پلتفرم عرضه كنه تا وقتى كنسول داره و رقيبشم كنسول داره احتمالش ازينكه الان من بتونم پرواز كنم كمتره اونم به خصوص وقتى كه نه سخت افزار مورد بحث ميفروشه نه حتى نرم افزار روى اون سخت افزار فروش ميره :D
باز مثلا تو شرايط نسل ٦ و حتى قبل معرفى گيم پس تو نسل ٨ همچنان نسبت به فروش ايكس باكس خود بازى ها هم روش فروش معقولى داشتن.

در واقع دیگه ایکس باکسی وجود نداره که بخواد براش بازی بیاد نسل بعد مینی کیس یا تبلت هست که اونم کنار میره چون بعیده به سود برسه
ماکروسافت تبدیل به ناشر برای سونی و نینتندو و pc میشه

برعکس ماکرو که دیگه نمیخواد کنسول داشته باشه ، سونی بارها اعلام کرده که کنسول بعنوان بیزنس اصلی حفظ میشه در نتیجه در اینده هم تغییری در سیاست سونی ایجاد نمیشه .
مایکروسافت از ساخت کنسول خانگی کنار نمیره .سارا باند چند ماه پیش بصورت رسمی در دست ساخت بودن کنسولشون رو تایید کرد.

View attachment VID_20250805_141510_658.mp4

احسان به نظرم نینتندو هم بالاخره کوتاه میاد. یعنی دنیا داره تغییر میکنه، تکنولوژی ها دارن عوض میشن، سلیقه و خواست گیمرها و مخاطبین هم همینطور، و این روند رو به رشد و تغییرات مداوم دو گزینه بیشتر در مقابل آدم ها و شرکت ها نمیزاره، همراه شو یا حذف شو. نینتندو خیلی سفت و سخت یا بهتره بگیم محافظه کاره، چون وضعیت و ثبات بسیار خوبی در بازار داره، و این بهش قدرت لازم برای صبر کردن رو میده، نه مقاومت همیشگی.

مایکروسافت چرا زودتر از همه وارد این عرصه شد؟ چون وضعیتش از همه بغرنج تر بود و به قول اسپنسر از بین 3 تا رقیب چهارم بودن و هیچ هزینه ای هم منجر به تغییر شرایط نشد. سونی وضعش مناسبه اما سود کمی داره و به ناچار باید نفر بعد باشه. اما نینتندو چون فعلا شرایطش خوبه صبر میکنه تا ببینه روند تغییر بازار چطوره. اگه همه چیز شکست خورد یا برگشت به روال سابق کار نسنجیده ای نکرده و اگرم دید نه واقعا همه چیز داره تغییر میکنه اونم به ناچار میاد تو این بازی.

من فکر میکنم امدن مایکروسافت و سونی به عرصه مالتی پلتفرم شدن و گسترش بازی ها و IP هاشون و در نتیجه فروش بیشتر و افزایش سود انتظارات رو برای همه بالا میبره. چه برای مخاطب و چه برای خود سرمایه گزارها. ما پیرمردها کنسول دوست فنبوی به گورستان هدایت میشیم و نسل بعدی گیمرها دیگه نه میدونن کنسول وار چیه و نه کمپانی ها به یه ورشونه. اون ها گیم رو دارن متفاوت از ما درک میکنن.

برای ما گیم یه جادوی خاصی داشت، ماهایی که با چشم خودمون دیدیم چطور پیکسل ها رو کنسول های شخمی حرکت میکنن و میشه با یه دسته ای شبیه گوشت کوب کنترلشون کرد و غرق شد تو یه دنیای عجیب. ماهایی که روند تغییر نسل هارو به چشم دیدیم و درک کردیم. مایی که بهترین داستان هارو تو گیم تجربه کردیم، شخصیت های محبوب زندگی هامون نه از فیلم ها و سریال ها و کارتن ها و کامیک ها که از بازی ها امده بودن. برای نسل جدید اما گیم یه چیز دیگه است. یه سرگرمی آنلایت یا بازی هاییه که باید با کمترین هزینه بیشترین سرگرمی رو براشون بیاره. در نتیجه اون ها دیگه شرایط انحصار رو بر نمیتابن. یحتمل عادت کنن رو یه پلتفرم هرچی میخوان رو برن از کنسول انحصار طلب هم فاصله بگیرن. شاید.
پیش از هر چیز عذرخواهی می کنم چون مطالبی که می خوام بگم زیاده احتمالا پست نسبتا طولانی خواهد بود.
ببین ماکان تنها استدلالی که تو داری استدلال تجربست. یعنی چون روند دو کمپانی مایکرو و سونی این بوده لاجرم قدم بعدی نینتندو هست. ببین این که می گم تنها استدلالت اینه معنیش این نیست که استدلال ضعیفی هستش. نه برعکس اتفاقا قویه ولی من یه سری استدلال در ردش دارم که حالا اشاره می کنم. در نهایت ببینیم به کجا می رسیم.

ببین برعکس تصور اکثریت اینکه کمپانی کنسولسازی بازی رو پلتفورم رقیب بده اصلا تازگی نداره. تا نسل آتاری ۲۶۰۰ که اصلا نرم بوده و ما چیزی به نام انحصاری نداشتیم. اصلا چیزی به نام مفهوم انحصاری رو خود نینتندو مبدعش بوده. اون بج معروف Nintendo seal of quality و only on Nintendo رو خودش به وجود آورده. چون سیاست موفقی بوده بقیه کمپانی ها هم ازش تبعیت کردن.
خود سونی روی سگا سترن بازی فرست پارتی داده ناشرشم خودش بوده. مایکرو هم روی پی سی بازی می داد در دوران ۳۶۰ و پیتر مور بود که متوقف کرد اونم احتمالا تاثیرات آوردن مدیر سگا بوده. پیتر مور قبل از مایکرو مدیر سگا آمریکا بود. بعد رفتنشم که دوباره شروع شد.

نکته بعدی اینکه نینتندو بر عکس سونی و مایکروسافت سهامی عام نیست. اکثر سهامش دست خاندان یامائوچی هست که خودشون بنیان‌گذارش بودن و به نینتندو به شکل ناموس نکاه می کنن.
مدیران فعلی نینتندو هم افراد قدیمی هستن. من تو همین تاپیک گفتم حداقل تا مردن شیگرو میاموتو بسیار بعیده

نینتندو از بین این سه تا تنها کمپانی هست که صفر تا صدش گیمینگه. مایکرو و سونی کمپانی های غولی بودن که در کنار کار اصلیشون کنسول ساختن. تجارت اصلیشون چیز دیگه ای بود.

نینتندو تنها کمپانی کنسولسازه که رو سخت افزار سود می کنه. سخت افزار علاوه بر بحث حیثیتی از نظر تجاری هم براش بسیار مهمه. سونی همین دیروز خبر اومد هنوز رو ۵ ضرر می ده. خوب با توجه به طرز فکر مدیران فعلی میشه حدس زد خیلیم از رفتن سخت افزار ناراحت نمی شن

در نهایت بنظرم اگر نینتندو بخواد به اون سمت بره ما باید اول نشونه هاش رو ببینیم. تغییر مدیریت، رفتن هدکورتر به غرب و... که واقعا نشونه هاش تا الان صفره. انفاقا نشونه های عکس داریم. تعطیل یا حداقل کمرنگ کردن بخش موبایل. رسما اعلام شد بازی جدیدی برای موبایل نخواهند ساخت. یا همون مثال اپیک که گفتم.

در نهایت هرگز نگو هرگز. شاید روزی این اتفاق بیفته ولی تا به امروز نشونه ای نیست. من حداقل مطمئنم در آینده نزدیک و حتی میان مدت چنین اتفاقی نمی افته. علی الخصوص اینکه نینتندو الان داره پول رو پول میزاره

من هنوز درک نمیکنم چرا یه نفر باید ناراحت باشه بازی برای کنسول مقابل منتشر بشه ؟؟
الان فورتزا برای پلی استیشن اومد چرا باید باعث ناراحتی بشه؟؟
یه کاربر رو کنسول مقابل مگه جلوی من رو میگیره؟
اینجور موارد باید برای سهام دار ها مهم باشه که چه تاثیری رو برندشون میذاره

این تاپیک از اوناست که باید بوکمارک کرد، 5 10 15 سال دیگه دوباره چکش کرد و دید ایا سونی به گفته بعضی دوستان بقال طمعکاری هست که صرفا دنبال 2 قرون فروش و سود بیشتر هست؟

یا اینکه نه، استراتژی و برنامه های دقیق و با ظرافتی رو برای اینده و تغییرات اجتناب ناپذیرش، از الان شروع کرده؟

گذر زمان پاسخ مورد نظر رو بهمون میده...

این حرف انحصاری بده نمی دونم از کجا اومده ؟! اصلا دلیلی وجود خیلی از ip های محبوب ps و xbox همین رقابت کنسولی بوده .

سهام دار هم ارزش برند و کیفیت بازی و کنسول و.... براش مهم نیست . سهام دار فقط پول و سود براش مهمه

این هجویات و دنیای گل و بلبلی در عقاید یک سری افراد خیلی نفوذ کرده . دنیای عاری از انحصاری خیلی خوب خواهد شد . دیگر همه می توانن برابرانه از همه چی لذت ببرن . همه چی به سرانجام خوشی و خوبی می رسد :D

فردا هم همه مولتی بشه یه کمپانی دیگه نه به خودش زحمت می ده آیپی جدید بسازه و نه عناوین با کیفیت مثل سابق بسازه ( همین ها رو که هم می سازه بودجش رو پایین می آره )

من هنوز درک نمیکنم چرا یه نفر باید ناراحت باشه بازی برای کنسول مقابل منتشر بشه ؟؟
والا سر تاپیک خرید اکتیویژن کاربرایی که دسترسی عادی به استور Xbox ندارن داشتن اسمونو به زمین میدوختن که بازی قدیمی و مولتی پلتفرمی مثل COD انحصار بشه! در این حد متوهم و داغون! حالا کاری ندارم که ۹۹ درصد اون جماعت دیگه روشون نمیشه پاشونو بذارن اینجا ولی تک و توک باقی مونده هاشون دل خوش کردن که بازی ۲۰ سال پیش سونی مولتی پلتفرم بشه که بیان اینجا ترول کنن وگرنه که اینا بازیای مایکروسافتو پلی نمیدن که به قول خودشون مفته چه برسه به بازیای سونی که باید پاش پول خرج کنن! اینا اگه گیمر بودن و مینشستن پای بازیاشون که امثال گیرز و Forza و پس فردا هیلو‌ اصلا مولتی پلتفرم نمیشدن!
وقتی مایکروسافت کیلو کیلو IP حاضر و اماده میخرید که درصدی توی ساخت و موفقیتش نقشی نداشت، این اقایون برای انحصار شدنش سر و دشت میشکوندن! سوالتو از اونا بپرسی بهتره فک‌ کنم. البته اگه بتونی پیداشون کنی چون بعد ناشر شدن ‌و مولتی پلتفرم شدن ناجیشون دیگه جایی افتابی نمیشن.

این حرف انحصاری بده نمی دونم از کجا اومده ؟! اصلا دلیلی وجود خیلی از ip های محبوب ps و xbox همین رقابت کنسولی بوده .

سهام دار هم ارزش برند و کیفیت بازی و کنسول و.... براش مهم نیست . سهام دار فقط پول و سود براش مهمه

این هجویات و دنیای گل و بلبلی در عقاید یک سری افراد خیلی نفوذ کرده . دنیای عاری از انحصاری خیلی خوب خواهد شد . دیگر همه می توانن برابرانه از همه چی لذت ببرن . همه چی به سرانجام خوشی و خوبی می رسد :D

فردا هم همه مولتی بشه یه کمپانی دیگه نه به خودش زحمت می ده آیپی جدید بسازه و نه عناوین با کیفیت مثل سابق بسازه ( همین ها رو که هم می سازه بودجش رو پایین می آره )

اين تفكرات دقيقا مدل كومونيستى توى گيم محسوب ميشه و عاقبت نظاماى كومونيستى رو هم كه ديديم :D

به نظرم در آینده (دور یا میان مدت) ساختار جعبه‌ای شکل کنسول‌ها (و PC ها حتی) از بین میره. اما در حال حاضر بازار کنسول به چشم من این طوریه که یه جبعه می‌سازی، بعد با بازی‌های با کیفیت ملت رو می‌کشی به سمتش. اونا میان بازی با کیفیت و کنسول رو می‌خرن و باهاش COD‌ و فورتنایت و ... رو بیشتر بازی می‌کنن.
توی این ساختار اون چیزی که باعث میشه ملت بیان روی پس۵ وقتشون رو پای بازی‌های مورد نظر بذارن، وجود اون بازی با کیفیت‌هاش که می‌خرن اما میرن باز COD بازی می‌کنن.

همه هم از این خوشحالن. کف جامعه به فورتانیت بازی کردن به صورت 4k 60 fps روی کنسول رسیدن
یه جمعات هسته سفت گیموری مثل اینجا و جاهای دیگه، به اون بازی با کیفیت خوبه می‌رسن
سونی هم در نقش بقال طمع‌کار به سود خودش میرسه (که حالا گفته میشه به خاطر مخارج بالای کیفیت و ساختار مدیریت و هرچیز دیگه) حاشیه سودش کمه.

الان عرضه کردن بازی‌هاش برای پلتفرم های دیگه اگر به صورت فله‌ای باشه چه کمکی به سیستم بالایی می‌کنه؟ اصلا اون جعبه‌ای که با ضرر داره می‌فروشه رو اگر نفروشه که از سود اصلی می‌افته.
چون کف جامعه گیم که علاف فورتنایت هستن رو از دست میده.

بنابراین اگر هم بخواد چیزی رو مولتی پلتفرم کنه، باید چیزی باشه که حاشیه سود رو ببره بالا. از جمله GAAS ها و حتی بازی‌های انحصاری که به اصطلاح کنسول سلر نیستن.

اومدن گاو و اینا روی کنسول‌های دیگه که اصلا تا اون آینده احتمالی نه عقلانیه و نه حتی توهمی!

اين تفكرات دقيقا مدل كومونيستى توى گيم محسوب ميشه و عاقبت نظاماى كومونيستى رو هم كه ديديم :D
همین گیم پس خودش مدل تفکر کمونیستی دیگه

طرف بازی می سازه می زاره روش دیگه خارج از سود دیگه رقابتی هم نیست و کیفیتش افت می کنه به مرور . فردا هم بازی نفروخت و سود نداشت همین جماعت حامی گیم پس می دازنش تقصیر همین گیم پس :D

جالبه این سیاست های ماکرو با نتفلیکس و آمازون مقایسه می کنن ولی نمی گن این سرویس های استریمی فیلم و سریال خودشون بزرگ ترین و پر هزینه ترین محتویات انحصاری رو دارن

دقت کردید نینتندو کم ترین تعدیل نیرو توی صنعت رو داشته با مدل فوق انحصاری و برعکس ایکس باکس با مدل فوق باز بیش ترین تعدیل نیرو :D

بله این که کمپانی با وجود این که دو برابر بیشتر سهم از بازار داره بازم دنبال کسب درآمد از هر راهیه نتیجه تفکر کمونیستیه :))

بله این که کمپانی با وجود این که دو برابر بیشتر سهم از بازار داره بازم دنبال کسب درآمد از هر راهیه نتیجه تفکر کمونیستیه :))

دوستان توجه كنيد
وقتى حرفو نفهمى و همينجورى بياى يه چيزى بگى كه گفتى باشى نتيجش ميشه همچين جمله ايي.

ببین به نظر من اینطور که داره پیش میره بالاخره انخصار از بین میره
ولی اینکه چرا ناراحت بشم اینه که انحصار رقابته و از بین رفتن رقابت باعث ضعیف شدن کل صنعت گیم میشه
من حتی دوست نداشتم ایکس باکس ناشر بشه که بازی هاش واسه پلی استیشن بیاد و دوست داشتم برای همیشه این رقابته باشه ولی مثل اینکه چاره ای نیست

همین گیم پس خودش مدل تفکر کمونیستی دیگه

طرف بازی می سازه می زاره روش دیگه خارج از سود دیگه رقابتی هم نیست و کیفیتش افت می کنه به مرور . فردا هم بازی نفروخت و سود نداشت همین جماعت حامی گیم پس می دازنش تقصیر همین گیم پس :D

جالبه این سیاست های ماکرو با نتفلیکس و آمازون مقایسه می کنن ولی نمی گن این سرویس های استریمی فیلم و سریال خودشون بزرگ ترین و پر هزینه ترین محتویات انحصاری رو دارن

دقت کردید نینتندو کم ترین تعدیل نیرو توی صنعت رو داشته با مدل فوق انحصاری و برعکس ایکس باکس با مدل فوق باز بیش ترین تعدیل نیرو :D
سیاست بهره کشی مداوم از مصرف کننده، امپریالیستی ترین حالت ممکنه:>

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or